- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Szokásos vacsora ma: Leszedtem a kertből 2 fej salátát, az egyiket kapásból felvágtam bele egy tálba, és rá a paradicsom, uborka mozarella, olívabogyó, hagyma, tonhalkonzervek, fűszerek, elkeztem enni.
Feleségem az övét szétszedte, és talált közte egy meztlencsigát. Utana mar nem esett jól megenni a sajátomat amit látatlanban szeltem fel -
aelod
veterán
A diéta legyen az akármilyen (bulk is az) miért egyenlő azzal, hogy monoton? Egysíkú? A zab csirke rizsen kívül is lehet diétázni és jó formát elérni vagy szinten tartani. A lényeg itt is az, hogy hosszú távon kell gondolkodni. Mindent is lehet enni ha az belefér az adott célodnak megfelelően a napi kalória limitedbe. Így hosszú távon nem égsz ki mentálisan és eléred a célod.
-
thomasvold
őstag
Megkívántam egy kis egészséges nasit, ha valakit érdekel, leírom a receptjét. 10 perc elkészíteni.
Tetejére 100%-os mogyoróvajat kentem, de ez opcionális.
-
m3ss
veterán
válasz
Tyler Durden #188087 üzenetére
pont az izomtömeg építéssel van gondom nekem is, mint legtöbbünknek /Dorian is említette/
pedig skinny alkatrol / kezdokent a vilag legegyszerubb dolga latvanyosan fejlodni. a tomeg nagy resze also testre fog feljonni, allin kell menni a lehetoleg osszetett also testes gyakorlatoknal. 0-3 rir a bolgar guggolas/guggolas/labtolas-nal. aki szeret labedzeni az vagy mazochista vagy nem erti, hogy mi az a 0-3 rir 10-20 ismetlesnel.
ha egezseges vagy, nem az orvoshoz akarsz rohangalni ha felmegy a pulzusod edzesen es a kozelben vagy szivesen segitek. csak erdemes elotte begyakorolni ezt a 3 kezisulyzos labgyakorlatot vmennyire. szeretnem latni, hogyan lehetseges nem fejlodni ettol az also testes edzestol, amit dr. mike kitalalt. heti 10-20 perc + bemelegites. olyan nincs, hogy nem fejlodsz tole. hiszen nem tudsz jarni, a szervezeted rajon arra, hogy ez igy nem palya ezert csak noveszt vmi izmot#188090 Peaceliker kezdokent fogyozas mellett is fogsz tudni izmot epiteni.
-
Dorian
félisten
válasz
HussarF #188085 üzenetére
"Ha olyan az étrendje, hogy abban benne van minden"
De nincs benne minden, mert a szervezet egészséges és jólműködéséhez nem csak az a 3 makro meg 15-20 mikrotápanyag kell ami a multivitamintablettákban általában benne van."izmosak akarunk lenni, nem egészségesek"
Máraki.
Sztem ez egy borzasztó buta hozzáállás. -
m3ss
veterán
válasz
HussarF #188085 üzenetére
en nem ugy latom, hogy itt csak az izmosodasrol lenne szo. sot csomoan annyira ovatosra veszik a figurat, hogy atesnek a lo tuloldalara. inkabb egezseges eletmodrol szol ez sokaknak, nem az izmosodasrol. de nincs is ezzel baj sztem.
szimplan csak nem idealis egesz heten, minden nap szinte ugyanazt enni, hiaba egezseges hus es zoldseg is az. de nem kell felreerteni, nem gondolom hogy egezsegesesebben taplalkozok mint pl wood. sot biztosan nem. de attol meg valtozatos egezseges taplalkozas > monoton egezseges taplalkozas sztem. -
Alapból kevesen jutnak el 20%+ról 15 magasságára. Az étkezési és mozgási szokások drasztikus változtatása nélkül ugye ez nem nagyon következik be, ebben pedig a magyar lakosság nem nagyon erős. Amit én olvastam 10% az alja annak amit még realatíve normálisan tartani lehet /nyílván nem egy kezdőnek/, az alatt már erősen szenvedős a történet. A 12-15% bf normál izomtömeggel, nahh ez az ami nálam a cél lenne, és ebből pont az izomtömeg építéssel van gondom nekem is, mint legtöbbünknek /Dorian is említette/. Érdekes volt számomra, mikor Aelod megemlítette, hogy rövid ideg bulkolnak az emberek és amit gainelnek azt kvázi el is égetik, valszín erre is érdemes odafigyelni.
en pl megorulok, ha ugyanazt kell ennem. de ha csak sajat foztomet ennem tuti nem ennek en se tul valtozatosan
Ott a pont, szerintem kevés férfiember fog már elnézést b@szódni a főzéssel, többet, mint amennyit muszáj. Vmennyi varianciát belevisz, de szerintem amit többet is írtak itt, pár napra /4-5/ alkalomra előre lefőznek kaját és case closed.oliva olajat hol vesztek amugy?
Olaszoknál -
válasz
Dorian #188059 üzenetére
Miért nem vinne be mindent? A monotonitás azt jelenti, hogy pl. ugyanazt eszi mindennap. Ha olyan az étrendje, hogy abban benne van minden, akkor az egészségtelen, mert monoton? Ne keverd a szezont a fazonnal.
Ami meg amúgy zárójelbe teszi az egész kérdést, hogy izmosak akarunk lenni, nem egészségesek.
Az egészségeseknek van külön topikja: Egészséges életmód
Látszik is mekkora utána az érdeklődés -
m3ss
veterán
válasz
thomasvold #188083 üzenetére
lehet nekem is ez a kulon napos megoldas lenne a legbolcsebb, foleg hogy itthon edzek es barmikor lemehetek.
-
m3ss
veterán
válasz
thomasvold #188080 üzenetére
ja, ehhez a ket gyakorlathoz nem nagyon kell hasizom. de egy nehez rudas guggolas vagy felhuzas ele nem tennem, inkabb legyen az is friss.
legjobb az lenne ha kulon nap csinalnam a labat, nagyon lemeritha sok gyakorlat van elotte az se jo. ha barmi van utana az vegkepp nem.
-
thomasvold
őstag
"na nyomtam egy fullbodyt. 11 sorozat. nem volt oszinte a mosolyom a vegen a bolgar guggolas, goblet squat kornyeken mar
hasat skippeltuk is utana."
Véleményem szerint hasazást érdemes előre venni, ha nagyobb izomcsoportok edzése is lesz. Nem fárad ki annyira az ember mint a többitől és tudja folytatni az edzést. A hasizom gyorsabban is regenerálódik, mint a többi izom. -
m3ss
veterán
oliva olajat hol vesztek amugy? hatha vkinek van vmi jo tipp, mint multkor ez a lazacolaj is. boltban sokallom legtobbszor az arat. en legutobb ilyet vettem.
-
Woodslave
félisten
-
Louro
őstag
válasz
Jim-X #188072 üzenetére
Engem a fülhallgatón keresztül is hallható vihorászás, ami kizökkent olykor. Különben elvagyok a kis világomban. Nem érdekel, hogy ha megszólnak, hogy ott egy pufóka, aki 60 kg-mal bír csak fekve nyomni. Valahol el kell kezdeni, na. De így is többet teszek, mintha csak otthon ülnék és hímeznék.
-
m3ss
veterán
válasz
Jim-X #188067 üzenetére
Nem veletlen, hogy azok a testepitok akik monoton esznek (viszonylag, nem 100% csirkerizs...) azok marekszamra lapatoljak be a vitaminokat es asvanyi anyagokat.
nem biztos, hogy az mervado. valahogy el is kell adni azt a sok szar taplalekkiegeszitot, reklamozni kell, sztem egy reszet azert is toljak..
amugy ja, napi 1 kivi fedezi a c vitamin szuksegletet, en is igyekszek enni minden nap. mar csak a brokkolit kellene valahogy bevezetni, lehet nekem is kellene zacskoban sutni zoldsegeket..#188046 Tyler Durden 13-14%- al már az itthoni férfiak 95%-nál jobban nézel ki
top3-ban vagyunk talan elhizas tekinteteben. remelem nem csak 95%-nal nezek ki jobbande hogy jovok en ide? azokat a %-okat csak azert mondtam, hogy felesleges megcelozni vkinek aki epp 2x%-rol probal lefogyni hogy majd tartosan 10% vagy ki tudja mennyi lesz. mert nem realis sztem hosszutavon 12-15% alatt, plane normalis izomtomeggel. hogy kinek mennyi az meg egyenfuggo.
persze csak a változatos kaján a főzeléket meg pörkölt stbt értik ok te nem.
mi a baj a fozelekekkel? porkoltet is meg lehet csinalni keves zsirral is. ha nem azt eszi az ember egesz nap nincs azzal baj. amugy is kell a zsir is tesztoszteron miatt. persze nyilvan jobb ha telitetlen. ha elegeti vki nem egyertelmuen elitelendo a zsirfogyasztas. kell az is mertekkel, ugyanugy mint a ch meg a protein. csomo ilyen kimutatast is latni, hogy akik pl. eszakon hofodte helyeken laknak es konkretan nincs ch csak zsirt meg proteint esznek nem magasabb a koleszterin szintjuk, mint nekunk..en pl kevesebb zsirt eszek, mint par eve amikor utoljara laboron voltam es semmit se valtozott a koleszterin szintem.
de kicsit mindenkinek igaza van. nyilvan monoton egezseges taplalkozas is 100x jobb, mint a random cukros ultra feldolgozott cuccok amiket legtobben esznek. persze minel valtozatosabb annal jobb. en pl megorulok, ha ugyanazt kell ennem. de ha csak sajat foztomet ennem tuti nem ennek en se tul valtozatosanna nyomtam egy fullbodyt. 11 sorozat. nem volt oszinte a mosolyom a vegen a bolgar guggolas, goblet squat kornyeken mar
hasat skippeltuk is utana.
-
Jim-X
őstag
válasz
FeniX- #188071 üzenetére
Lemesz, edzel, es leszarod hogy mit bohockodnak korulotted...ennyi. En hallgatom a zenemet... Neha megnezem, hogy mit muvelnek, de nem tud erdekelni...
Mondjuk a multkor lenyzonak konkretan lehett latni a piercinget a tevepata folott, kidudorodott, de szinte at is latszott... -
FeniX-
senior tag
válasz
Jim-X #188069 üzenetére
Lekopogom - kopp x3 - én sem nagyon voltam beteg az utóbbi években.
Ami bosszantóbb az az, hogy naturálon kb. ez a lófütty szint van és kész. Pláne fos genetikával.
Ha megkérdezel egy átlagembert, még mindig az van a fejekben, hogy xy biztos többet edz, te meg nem teszel bele annyi melót.
Pont a múltkorjában írtam ide kis tanácsért, ez a holtpont-féle még mindig tart.
Ezzel az új hullámos generációval sem tudok már nagyon mit kezdeni. Az öltözőben a tükörben pózoló hülyegyerekeket még ki is teszi a terem ha betagelik a gym nevét.
Minden szinten ezeket a baromságokat kell jutalmazni, dícsérni.Az egyetlen pozívum ebben, hogy legalább már kevesebb lett a képmutatás a koxot illetően. XY könnyebben mer, vagy hajlandó beszélni róla, hogy mit csinál.
(Cserébe a mai átlag fiatal már nem a fehérjére hajt, hanem a szurira pár hónap edzés után.)Kvázi én érzem szarul magam, ha egy magát kamerázó hülyegyerek kameraszögén átsétálok a kézisúlyzókért.
20 éves kislányok a segg-kiemelős streccs nadrágban pucsítva edzenek, vagy éppen 16 évesen 70-el nyomnak fekve. (Végrehajtási forma?! .. - ne kérdezd) Látták DLB-től, meg Fitt-lófaxkától (szabadon behelyettesíthető név)Inkább azt mondjátok meg, hogy lehet ezektől elvonatkoztatni.
nekem még nem jött össze.
-
thomasvold
őstag
válasz
Peaceliker #188052 üzenetére
Én szeretek főzni, de akkor sem szoktam sokat variálni.
Megveszek két kiló csirkemellet vagy csirkecombot, (ezt kifilézem) bepácolom 2 napra a hűtőbe és csak hozzá kell nyúlni, bele az air fryer-be, 30 perc alatt kész. Egyik nap grillezem, másik nap tojásba, zúzott zabpehelybe beforgatom, kész az egészséges rántott hús. Persze ezt is air fryer-be. Köretet sem főzök csak két naponta, rizs, bulgur, köles felváltva.
Zöldségeket szoktam még külön párolni, répa, borsó, zöldbab, de néha csak a rizs főzésekor bele a borsót és annyi. Az is 10 perc alatt megvan.
Ezek között csak a reggeli és esti gyümölcsös protein turmix van.
-
-
Jim-X
őstag
válasz
Woodslave #188065 üzenetére
Azzal, hogy mindennap beviszed a makrokat a megfelelo aranyban, mar nagyon sokat teszel az egeszsegedert. A nagy atlag persze ennel sokkal rosszabb helyzetben van...
En is igyekszem valtozatosan enni. Hal hetente tobbszor, tobbfele hus es zoldseg, gyumolcs, magvak. De ezen felul is kell kivulrol mikrotapanyagokat bevinni, mert ami a napi kajaban benne vagy az lepkefing...Nem veletlen, hogy azok a testepitok akik monoton esznek (viszonylag, nem 100% csirkerizs...) azok marekszamra lapatoljak be a vitaminokat es asvanyi anyagokat.
#188066FeniX-: Szamitanak, mert amint irtam a napi kajaban nagyon keves a mikro tapanyag. Itt Spanyolorszagban azert valamivel jobb a helyzet, sokkal jobb az etkezesi kultura (nem is rohangalnak a zsirdisznok) de meg igy ki kell egesziteni.
A doki peldaul azt mondja mindig a gyereknek, hogy kivi, kivi, kivi es a C vitamin meg van oldva. -
FeniX-
senior tag
válasz
Dorian #188062 üzenetére
Ezek naturálon tényleg ennyire számítanának?
Vagy most ezt szimplán csak az egészség-megőrzésre mondod?
...
Nem iszom, nem bagózom, már nőzni sem nőzök, drogozni sosem drogoztam. 2 naponta 20~30km bringa, meg heti 3 edzés. (idén lettem 40 éves)Ezért a fos fizikumért, amit 25 év alatt "összehoztam" ennyit vagyok még hajlandó megtenni és ez még jól esik.
-
Woodslave
félisten
válasz
Dorian #188064 üzenetére
persze csak a változatos kaján a főzeléket meg pörkölt stbt értik ok te nem.
A monoton kaját meg én úgy értem hogy minden nap képes vagyok ugyanazt a kajatervet követni. Az hogy benne van-e minden nem tudom, igyekszem aránylag sok zöldséget enni.
De valóban minél változatosabb vagy inkább úgy mondom minél több fajta zöldség gyümölcs annál jobb
-
Woodslave
félisten
válasz
Dorian #188062 üzenetére
ezt testépító kajálástól függetlenül nem eszi a nagy átlag illetve ezek a zöldségeg beleillenek a diétába. Az hogy köretnek krumplit eszel rizst vagy bulgurt a mikor és egyéb beviteled annyira nem befolyásolja de ezekkel is pont lehet variálni
Te se tudod hogy beviszel-e minden a kajálásoddal
-
Dorian
félisten
válasz
FeniX- #188061 üzenetére
Ez maximum csak makrotápanyagok esetében igaz. Mikrotápanyagokból és az ide tartozó nem feltétlen tápanyag, hanem bioaktív-jellegű anyagból annyiféle van, - és csomó hatása még bőven kutatás alatt- hogy azt nem tudod ilyen monoton kajálással bevinni,ezekből csomó a különféle zöldségekben van, amiknek nagyobb részét ráadásul leginkább nyersen javasolt fogyasztani. A változatos mikrobiom is az egészség és az immunrendszer fő pillére. És minden élelmiszerrel viszel be különféle szennyeződéseket, méreganyagokat. A sokfélét eszel, sokkal kevésbé fognak felhalmozódni.
-
FeniX-
senior tag
válasz
Dorian #188058 üzenetére
Szerintem sincs baj a monotonitással. Sőt, ebben a témában kifejezetten praktikus, mikor nem kell azon gondolkozni, hogy "*mit egyek?*" ..
Berakom a tepsibe a fél kiló (bármilyen) húst, amit előtte kicsit kikloffolok és 1 óra múlva kész a kajesz aznapra a sütőből.
Köretnek meg minden kajához kb. 100 gramm valamit (kenyér, tészta, bármi amiben van 50-60gr ch)
A zöldség meg a hússal együtt elintéződik a sütőben.Én a hétvégi cukros joghurtos, fehérjeporos félrezabálásokkal úszom el rendszeresen.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Tyler Durden #188056 üzenetére
Kösz kösz
-
Dorian
félisten
válasz
Louro #188054 üzenetére
Persze, kiváló. De az csak 1 étkezés. Nekem a reggeli fehérjeturmix, tízórai a görögjoghurt-zab-túró-gyümölcs, de pl. hétvégén otthon ehelyett sokszor inkább sütök tojást, lecsóval v anélkül. Ebéd meg full változatos, hetente legalább 2-3x eszem pl. halat. Vacsorára igyekszem salátát enni, sajttal v tonhallal, pisztránggal
-
válasz
Dorian #188051 üzenetére
Szerintem ez habitus kérdése, illetve a varianciát a feleségem főzése viszi bele /hét 3 napja biztosan/. Én nem vagyok táplálkozással foglalkozó szaki, de ha a fehérjét csirkéből viszem be hosszútávon /mell szárny comb/ illetve köretnek rizs krumpli saláta vonalon mozgok, akkor ezen mi egészségtelen lenne? Unalmas vkinek ezt adom, de szerintem az átlag ember ennél 1000x egészségtelenebbül kajál.
Peaceliker: figy szerintem itt simán segítünk ha van kérdés, mondjuk megfőzni senki nem fogja helyetted
kezdj a legegyszerűbb dolgokkal azt onnan tudsz haladni a "bonyolultabbak" felé.
-
Woodslave
félisten
válasz
Louro #188054 üzenetére
nem tudom mi lehetne egészségtelen abban, ha minden makró és mikro tápanyagot (valószínűen nyilván ezt szerintem senki nem tudja biztosan) beviszel egy normális étrenddel még akkor is ha 80%-ban ugyanazt eszed.
Lehet egészségesebbé tenni kis kakaóscsigával
Nyilván itt nem csirkemell-rizs- brokkoli kombóról beszélünk és semmi másról.
-
Woodslave
félisten
válasz
Peaceliker #188052 üzenetére
én mindig úgy csinálom.
Csirkecomb filé 1 kg. Kis olaj most oliva (15 gramm max) fűszer. Jó lenne kombinálni de simán veszek aldiban csirke fűszersót. Répa, krumpli. 45 perc zacskóban, 15 perc + elzárva még a sütő amíg rá nem veszem magam hogy kivegyem. 5 kajányi hús, 2 köret, ha kell több is belefér, de lehet külön főzni rizst azért azt is nehéz elbaxni
-
Peaceliker
addikt
válasz
Tyler Durden #188049 üzenetére
Ohh, nem tudod te "kivel állsz szemben"
Én az az ember vagyok, aki rontott már el rántottát meg tiszta főzést is
Igazából rá vagyok feszülve ha konyhában dolgom van (a megépítésén vagy bármi műszaki dolgon kívül)... Na de mindegy, ezt meg kell ugrani majd, azt már látom. Mert ahogy most eszem az sehogy sem jó...
tisn:
Jó ötlet, köszi.Illetve erről beugrott még valami, amit amúgy nagyon élek is. Az a sütőzacskós móka, azt a kaját élem is.
-
Dorian
félisten
válasz
Tyler Durden #188049 üzenetére
"monotonitást a kajában"
Ez viszont minden, csak nem egészséges dolog. -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #188048 üzenetére
lehet azt meguszosan is. fogsz egy tepsit, bele egyben a csirkemell/karaj, mindenfele zoldsegek, alufoliaval lefeded, 3-4 ora 160 fokon, 20 perc 200 fok legkeveres (piirtas)
es fel ora munkaval kesz van 3 napi kaja (hossza fozol rizst, zoldseges rizses hus)
a hosszu alacsony hofoku sutes miatt nagyon omlos lesz, zoldsegekkel, fuszerekkel lehet jatsznai, igy nem is annyira uncsi
-
válasz
Peaceliker #188048 üzenetére
Nagyobb parának hiszed, mint amilyen valójában. Igazából ez ilyen alapfokú főzés, nagyjából hülyebiztos. Persze lehet variálni, de én elég jól tűröm a monotonitást a kajában is. Ha magamnak főzök az 90%-ban csirke vagy pulyka. Hja és nagy előnye ha te csinálod, hogy pontosan tudod majd mennyit vittél be egy étkezésre, másként csak becsülni tudsz.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Tyler Durden #188046 üzenetére
Igen, úgy látom én is, hogy kénytelen leszek főzni, pedig azt mocskosul nem élem
-
Mintha én írtam volna..
Nyílván nem csodálkozom rá, ha nincs totál fegyelmezetten tartva a diéta, akkor ez van. Megy lefele nálam is, de a tempóval nem vagyok elégedett, időben meg több mozgást nem nagyon tudok beszuszakolni, szal kajapotmétert kell letekergetni. Igaz, most fiammal elkezdtem heti 1-2 alkalommal kosarazni, talán az is pucol valamit vagy csak az erőnlétem (is) sz@r, mert 1 on 1 a seggemen szedem a levegőt
m3ss: 13-14%- al már az itthoni férfiak 95%-nál jobban nézel ki
Peaceliker: a fehérje nálam is para volt, én nekem a megoldás a főzés volt. Megveszel mittomén 2kg csirketőgyet, befűszerezed pácolod és megvan 4-5 étkezésre a kaja. Mellé én pl tojásos rízst szoktam tolni, ha diétában vagy mehet sali, főttburgonya is bátran. Az a baj, ha veszed/rendeled a kaját, akkor sokkal nehezebb tud lenni ezt megoldani, illetve nekem itthon feleségem nem mindig tudja figyelembe venni, hogy nekem kéne a fehérje, csinál mittomén egy krumplifőzeléket, azt pont kenhetem a hajamra..
-
Peaceliker
addikt
Ja nem, tisztában vagyok ezzel. Csak azt mondtam fasza lenne
de sokkal kevesebbel is beérem.
Mondjuk inkább 75 kiló körül lennék, de egyelőre marhára nem látom, hogy ezt hogy tudnám elérni, mellé annyi izom amit ki tudok sajtolni magamból heti 2 itthoni edzéssel. Az nyilván messze nem ennyi leszMost amire próbálok rájönni, hogy fehérjét hogy tudok többet bevinni, mert még fehérje porral is mocskos keveset sikerül fogyasztani
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #188033 üzenetére
aelod: fasza. nem gondoltam volna, hogy 20 kg van a ket kep kozott.
nem fogsz igy kinezni 180/80-nal.
beindult a fantaziatok, de azert erdemes tisztan latni a dolgokat. nem szerencses irrealis celokat kergetni. atlagos genetikaval naturalban ez nem lesz meg. kozel se. plane olyan hozzallassal ahogy itt paran edzeneknattyban ehhez naagyon jo genetika kell es rengeteg munka. sztem legtobb ember nem is fogja tudni tartani hosszu tavon ezt a testzsir%ot, max eleri aztan visszaesik. kar is ezt megcelozni, mert csak csalodas lesz belole. sokaknak hosszutavon sztem meg a 13-14% is nehezen tarthato, nem hogy alatta.
-
Louro
őstag
válasz
aelod #188040 üzenetére
Nem pörgök annyira a dolgon. Csak meglepett. Ez nem fog demotiválni. Megvan a cél. Stabilan - 10 napon át, ugyanakkor mérve - 100 kg alatt.
Ha az megvan, akkor kicsit férfiasabb forma. Hát és váll. Sajnos a jobb vállam érezhetően gyengébb. De nem hajt a tatár szerencsére. -
Louro
őstag
Persze nem orvosi mérleg. Xiaomi valami... Ugyanazon a felületen, ugyanannyi ruha volt rajtam. Hupsz, nem 2, hanem 3 óraval később volt. 19-kor végeztem az edzéssel.
19:40 - 101.5
20:51 - 100.2
22:35 - 99.2@FeniX- : ez nem reggel/este közötti ingadozás. Csak meglepett, hogy ennyit zuhant a súlyom 3 óra alatt.
-
perempe
veterán
Szombaton ment 7+8 húzódzkodás a tiszafüredi szabadstrandon, arról a kondiparkról már raktam be képet; visszafele egy kis srácnak nagyon tetszett a mutatványom. A mögötte lévő félszigeten volt a majális a koncertekkel, én két fúvószenekar miatt mentem. Akkor volt a Tour de Tisza-tó is, a vonat indulása előtt láttam a kerékpárosokat. Két negyvenes nő közül az egyik nálam jóval magasabb volt, mellette sportos is, valószínűleg nem csak kerékpározik. Nem szoktam furán érezni magamat, de akkor igen. A vonaton még ment 15 húzódzkodás, hogy kerek 30-ig eljussak. 7km-t mentem aznap, jól elfáradtam. Sajnos a MÁV nem készült a rohamra, alig tudtam leszállni Füzesabonynál a sok kerékpártól.
Vasárnap voltam a helyi kondiparkban, akkor 40 húzódzkodással kezdtem, ami kb. 13 perc alatt ment le.
-
FeniX-
senior tag
válasz
Louro #188034 üzenetére
Eleve kb. 1,5-2 kiló eltérés is simán lehet a reggeli/esti súlyod között.
Nem kell ezzel annyira foglalkozni.
Szerintem a legjobb fegyvered a kalóriaszámolás egy sima telós app-pal. Ha látod, hogy a napi limited közelébe érsz, akkor már csak max fehérjés kaját egyél.
Sajnos sok kicsi sokra megy, és elúszik az ember a ch/zsírral is.Az a szemre vékony szelet kenyér simán lehet 100 gramm, amiből mondjuk 65gr ch.
-
Louro
őstag
Uh, majdnem elfelejtettem bedobni egy kérdést, amin kattogok. Hátha ti csuklóból tudjátok rá a választ.
Már 2 napja 99-et mutat a mérleg. Örömködök, de kitartok.
Tegnap este edzés után lemázsáltam magam. 101 kg. Na mondom szép. Úgy, hogy közben 1700 kalórián vagyok. +-10%. Szombaton ráadásul kicsit csaló napot tartottunk. De szerintem akkor is 2000 alatt voltam. De visszatérve a lényegre. Gondoltam 2 óra múlva dacból lemérem újra. 99 kg.
2 óra alatt ennyit "fogytam"? Se wc, se kiadós vacsi, csak egy fehérje és egy vékony szelet kenyér sonkával, ami Szumma 200 kalória lehetett. -
válasz
aelod #188026 üzenetére
Köszi, és nem véletlen, hogy más is megpróbálja megtippelni a 73 kilós testzsírszázalékod! Szerintem így ránézésre 10-11%, és közben arra gondolok, nem szeretnék sokkal zsírosabb lenni. Ha 10%, akkor a zsírmentes tömeged 65,7 kg a 173 centidhez, és fiatal vagy egy egész jó genetikával. Innen kezd aztán az ember a saját lehetőségeire gondolni az elérhető forma tekintetében.
-
-
-
-
válasz
m3tr0 #188009 üzenetére
Valamennyivel lehet növelni a kondit, de sajna tényleg korlátos bárki kapacitása. Én is nagyon lassan szoktam / tudtam fogyni úgy általában, azóta jobb valamivel a helyzet, mióta elértem az átlagos 750 kcal-os égetést mozgásból. Viszont nincsenek is hatalmas elvárásaim, szerintem lassan is oké a haladás a jó úton. A baj ott kezdődik, mikor azt dobja ki a matek, hogy nem tud az ember kalóriadeficitet csinálni, mert se kevesebbet nem bír enni, se többet mozogni. Ilyenkor lehet tán azzal próbálkozni, hogy egyél csak 50 kcal-lal kevesebbet, és mozogj csak +1 km-t naponként.
-
m3ss
veterán
válasz
m3tr0 #188009 üzenetére
tessek tobbet miatazni, most latom az alairasod...en is arulom amugy
egy par dobogoko/esztergom kor jol felnyomja az adrenalin szintet, pulzust, siman jo laza zone1 aerobnaken mondjuk ellenkezo celokkal indulok mint ti, de most hogy kb egy hete nem aeroboztam megint hiztam kicsit. tegnap este 84.1 voltam, reggel 82.8. rekordgyanus
sztem atmegyek fullbodyra a valtozatossag kedveert. na meg lehet meg valami elonye is lesz, hogy nem lesz olyan sok pihenonapja egyik izomnak se. 2 kulonbozo gyakorlatokkal osszerakott teljes testes edzes, majd meglatjuk hogy milyen gyakran. -
m3tr0
őstag
válasz
Fred23 #188006 üzenetére
Amikor úgy esek haza a melóból,hogy naponta 15 ezer lépést teszek meg és zsong az agyam, örülök,ha egyáltalán lejutok heti háromszor edzeni a térre.
Nyilván itt a topikban is sokan vannak akiknek gyerek is van otthon meg egyéb ezer dolga de egyelőre én nem bírok többet. -
tisn
addikt
válasz
m3tr0 #188005 üzenetére
BTW nálam megállt a tudomány, a diéta nem hozza amit szeretnék...a jelenlegi kalóriát nem akarom csökkenteni,mert így is szétbaszott az ideg nap végén,mert egyszerűen nem volt elég.
nalam is, februar 1 ota dietazom (vannak neha csalo napok sajna), de a fogyas nem nagyon halad (cirka 5kg 3 honap alatt, rengeteg mozgassal)
ez eddig kb. mindig mukodott, 10kg-nak le kellett volna esnie kb.de ez van, orexem es gyurok biztos az izomgyarapodas
trefal meg
-
válasz
m3tr0 #188005 üzenetére
Akkor mozogj többet. Nálunk az egész családra jellemző, hogy a kalóriákat egyszerűen nem tudjuk nagyon visszavenni, mert úgy nem bírjuk a szenvedést, illetve nem is akarunk szenvedni. Tehát nem marad más, mint a több mozgás.
tisn: 5 kg 3 hónap alatt nem tragikus eredmény. Nagy súly esetén persze lehetne több is, de én például pont 5 kiló zsírt szeretnék leadni 3 hónap alatt.
-
-
m3ss
veterán
hmm most rakerestem a tongkat-re a topicban es latom mar paran probaltatok. mindenki ezt a longjacket irja. de ha senkinek se jott be akkor csak vmi mast kellene kiprobalni... Oppenheimer meg T vizsgalatot is csinalt. kar, hogy semmit sem ertek ebbol.
de ugy latom neki nott tole a total T.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gyúrósok ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Házimozi belépő szinten
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro drón - új állapotban, 2027-ig garanciával
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest