Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- CaNNa3IS: Kis előkarácsonyi muzsika csak nektek
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
senior tag
nyilván a végletekig leegyszerűsítve írtam, de ugyanakkor a kezdetekre értendő ez a "megoldás" és nem napi szintű összevetésre. ha már benne vagy és stagnálsz, akkor pár naponta/hetente köldök környékén kell haskörméretet mérni... ha abban sincs változás 2-3 hétig, akkor bizony csökkenteni kell a bevitt kalórián.
@tchriss: nemrég elég részletesen leírtam egy napi kajám, kb azt eszem mindig, kisebb-nagyobb eltéréssel. legnagyobb módosítás pl, amikor rakott cuccot csinálunk (csirkemell +quinoa/bulgur általában, joghurttal meg sajttal a tetején +brokkoli/karfiol... valami zöldség)... akkor az van fő cuccnak ebéd ill vacsorára... és akkor általában nincs mogyoróvaj, mert elég zsír van a rakottban a napi bevitel fedezéséhez
am múltkor kimaradt 20g-nyi zsír a napi mennyiségből és akkor voltam úgy, h most tök okés, nem vagyok éhes, de nem is akarod szétrobbani a folyamatos teltségérzettől. -
tchriss
tag
jah kopognak a szemek, hogy hello tolján már be valamit

K1LLMy53Lf: mond már el, hogy mit eszel napi vagy heti vagy nem tudom milyen sablon alapján tolod, de én frankón folyamatosan éhesecske vagyok, pedig most kicsit átvariáltam de még akkor se vagyok tele ha benyomok 150g zöldséget 110g csirkemellet és 400g főtt krumplit
egy étkezés alatt.amúgy súlyom most 79.5kg idén febr 1 voltam 106 ilyen kevés meg kb 16éve voltam mikor kaptam egy tűszős mandulagyulladást, úgy hogy kiskoromba kivették
de mint kiderült a csonkot mindenkinek benne hagyják...Van valakinek jó bevált diétásabb féle bejgli receptje?
-
Dorian
félisten
Tegnap este megvolt az 1 sorozat alsóhas és 2 sorozat felsőhasizom gyakorlat, aztán lefekvés előtt már a hideg sem rázott, úgyhogy a bemelegítést is abbahagyhattam
25 óra böjt is megvolt, úgyh reggel már semmi bajom nem volt, már egy feherjeturmix-piritós-banan kombót reggeliztem is, Ma azért még csak könnyűket ettem + könnyű kerti munka napközben.Amúgy érdekes, hogy este már éhes voltam, de reggel, amikor már több mint egy napja nem ettem, az amolyan fasza érzés volt, megfordult a fejemben mi lenne, ha tolnék egy 3 napos böjtöt kipróbálasra. De aztán inkább nem akartam izmot veszíteni és kajáltam.
Jobbulást neked, a köhögés sajnos lassabban múlik
-
Woodslave
félisten
persze alapvetően ez egy hobbi, szabadidős tevékenység mindannyiunknak, nyilván az a legjobb ha úgy csinálod ahogy neked tetszik, csak akkor nem kell sírni (nem rád értem) hogy nem fejlődik valaki. Mert ami jó a lelkednek úgymond a teremben, nem biztos hogy az a legjobb a fejlődésednek.
Ha már személyeskedünk
(mármint én) a te rövid pihenős köredzés jellegű edzésed pl. nagyon nem jó ha izmos akarsz lenni (legalábbis a tudományos álláspont szerint)Ez ugyanaz mint a kaja. Ha úgy eszünk ahogy azt kívánjuk, valszeg dagadtak maradunk vagy leszünk. Nem mindenki mert van aki ehet ahogy akar kockahasa lesz, ugyanez az edzés valaki rövid pihenős köredzéssel is jóval jobb fizikumot épít mint aki "tudományos" megalapozottsággal edz.
-
kuntics
aktív tag
Csak szimplán biciklizem. 2x20 perc munkanapokon, meg hobbiból is szoktam 40-50km-eket menni, bár edzés mellett elég ritkán jut rá idő.
fizikai melót nyomok, de nem a komolyan megterhelőset szerencsére. Viszont a lépés gyűlik közben rendesen, én meg nem vagyok az a lassan sétálgatós fajta.
Kici ócó merleggel nézem már egy ideje a súlyváltozást, az alapján nálam a fogyás lesz a könnyebb
-
Peaceliker
addikt
Igen. Az már mondjuk lecsihadt, be tudtunk költözni nyár végén, azóta lett konyha is.
Viszont ami még nincs, az hely ahol tudnék edzeni. Súlyzó fele a nyitott teraszon minden felé, másik fele valahol a műhelyben a macska lak körül... Padom ki tudja. Helyben (és környéken) meg nincs terem. Vagyis 1 állítólag van, de azt inkább hagyjuk
-
úgy nehéz lesz, bár hogy is van a könyöködön múlik csak.
Néha random mérem magam, én is jelenleg fölfelé tendálok (annyira az étkezés pedig nem indokolja), 70kg fölé viszont biztosan nem hagyom elszaladni a dolgokat.
Ma találtam a sarokba egy súlymellényt 10kg-am volt szerintem (bár nem mertem le) azzal toltam a húzódszkodást meg a tolódzkodást, de lehet vennem kell sajátot mert ritka izzadság szaga volt, meg pántok is szét voltak szakadva, csak rádobtam a nyakamra, végülis a célt elértem vele, de inkább dobáltam le egyből magamról ahogy egy-egy gyakorlat megvolt. -
K1LLMy53Lf
senior tag
Leves az valóban necces, szerencsére én nem vagyok leveses. De pl a pörkölt is ilyen... Ezért szoktam inkább összekeverni a körettel az egészet, úgy akkor nagyjából homogénebb lesz.
Amúgy szerintem a szószokkal lehet nagyon elrontani: "kis" ketchup, majonéz, bbq szósz stb nem számolása... Vagy kalóriadúsabb saláta öntetek nem számolása, mint pl egy balzsamecetkrém. Ezek bőven jelenthetnek 3-400kcalt is, főleg, ha nem csak 1 étkezésnél van egy nap... (A másik, amit szvsz sokan elbaxnak az a túl nagy cut általában a zsírból és/vagy ch-ból, de ez ugye nem a számolás része már...) -
K1LLMy53Lf
senior tag
én csak a hasamról próbálom leüldözni a centiket, de sajnos nagyon ragaszkodóak...

egyébként is, ahogy mondani szokták... "a méret nemszámít... a lényeg, hogy jó nagy legyen"... vagy mi...

éppen ezért az, hogy most a karom épp 46os vagy csak 43as... baromira nem érdekel...de egyébként tényleg... nekem az a fontos, h amit látok tükörben az megfeleljen (és persze, h ne kényszernek érezzem, amit teszek érte)
-
Ijk
nagyúr
Nincs úszógumi, de nincs is six-pack. Nekem elég ha a felső 4 kocka látszik, akkor nem érzem magam dagadtnak. De már inkább a mellizom szélét figyelem, ha definiált és íves akkor fasza, ha elkezd kitöltődni akkor jobban kell figyelni kajára. Súly nem mindig mérvadó, amióta pár hónapja több év után elkezdtem kreatint fel is jött 2-3 kiló.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
tudom, ezért is ajánlottam így fel... nekem tök mind1, hogy másnak adom át, vagy megy a "levesbe"

én kibaxtam magammal (duplán adtam tegnap este inzulint), így muszáj volt zabálnom extrán... (igaz, csak dextrózt, de abból 80g-t...
) tegnap így lett +200kcal (2500körül), ma meg (mivel éjjel is kellett még extra) 2350nél vagyok (a lefekvési vegan már bele van számolva). de totál tele vagyok... :/ -
Pont ma szembesültem, hogy kellene többlet a tolódzkodáshoz, de can egy béna öv odatéve, ami leesik rólam, a súlymellény meg rogyásig volt pakolva és azzal ment volna el az időm, hogy kipakolom egy részét.
Szóval ki kell találnom valami megoldást ami instant és nem küzdelem a használata. -
Meg tudom érteni, nem nagyon eszünk cukrot mi se alapból, mondjuk én képes vagyok túl tenni magam ilyeneken, hogy az íz nem jön be, de az édesítőszer nálam is változó mikor mennyire tolerálom, mikor elkezdtük kerülni a cukrot vettünk többfélét ott vannak a spejzban, szerintem már meg is romlottak az évek alatt.
-
-
Dorian
félisten
Csomóan csinálják szarul a hiperhajlítást. Tipikus 2 hiba:
- Csak derékból hajlanak le, így kb. csak félig. Nem. Tovább kell hajolni, lefelé megnyújtani minél jobban, igen, begörbítani a hátat. Így a teljes gerincmerevítő dolgozik, nem csak az alja.
- Fent az egyenesnél jobban visszahajlanak. Ez meg hülyeség, sérülésveszélyes. -
K1LLMy53Lf
senior tag
én is derékfájós vagyok, hiperhajlítással is finoman kell bánnom, sőt... még harangozásnál is rohadtul kell fókuszálnom, mert ha picit kiengedek, hajlamos vagyok belevinni derékból és azonnal megérzem...
csíptolón is sikerült meghúznom már a derekam többször korábban, de 2-3 hónap alatt alacsonyabb súllyal (80kg bemelegítés, 120-140kg munka), magas repszámmal (10 nagyon lassú, koncentrált, kb 4/2/4/1-es ütem, majd 12-20 tempós, kontrollált rep) kitapasztaltam. az biztos, hogy - legalábbis nálam - mindkét végpont necces, tehát mind a tetején, mind az alján meg tudom húzni a derekat... előbbinél túlemelve, utóbbinál túlságosan leengedve, mert mindkét esetben erősen belehomorítottam.
most, ezzel a 280kg-mal meg sem éreztem a derekam (pedig a hiperhajlító és harangozás alapján tudom, hogy nem lett brutálerős azóta sem), minimálisan esetleg a vádlim és a combhajlítót szoktam (mert mindkét izomra előtte van 2-2szettem), de ezeket is csak ritkán és tényleg csak enyhén, semmi bedurranás/weak spot stb szinten...
a seggem még most is érzem a szombati szettek óta...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szóval röviden: szerintem is inkább a kivitelezéssel lesz nálad probléma.
BTW: ostrovit-nél elindult a black friday... (black week néven). -25% sitewide (ami rendesen meglepett, mert soha nem volt még ekkora kedvezmény, mindig -20%ot toltak csak)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
hát ffiaknál nagy átlagban a genetika a hasra ill combra, fenékre pakol zsírt... hasnál is inkább a zsiregi zsirosodás... a testzsírod ~65-70%a ott van (hason), ~15-25%a fenék/láb, és csak a maradék mindenhol máshol, ha jól emlékszem a számokra.
én is ezért vagyok csüngőhasú...
-
-
K1LLMy53Lf
senior tag
"menj el futni rendszeresen"
én ennél sokkal jobban szeretem a lábizületeim/derekam...

ha van időm extrát csinálni (nem edzésnapon), akkor sétálok... (mondjuk legjobb lenne az éhgyomri séta most, mivel az durván nagy arányban zsírból dolgozik, csak 1es cukorral az baromi necces)amúgy tudom, hogy lehetne jobb is és remélhetőleg lesz is jobb is a "semmittevő" pulzusom, csak azért 11es zsigeri zsírral nem olyan egyszerű a szervezetnek
(de épp rajta vagyok, h levigyem 5-7re... de az ugye majdnem 1 éves folyamat) -
KAMELOT
titán
Igen 1 sorozat bukásig, több nem is kell és nem is bírsz.
Minden más csak túledzés.
Edzeni járok a terembe és nem hintázni!Dorian: Ezt szedem. 1000mg/120mg Magnesium
K1LLMy53Lf: Nem oktatok ki senkit, csak a helyedben átgondolnám.
Overtrainingel kapcsolatos dolgokat megtalálod Mike Mentzer és Artur Jones jegyzeteiben.
Gondolkozz logikusan. Ha egyszer beindítottad a növekedési mechanizmust az izmokban, akkor minek akaradok mégegyszer beindítani? Olyan mintha bestartolás után megint startolnád a kocsidat.
Szervezetnek korlátolt regeneráló képessége van és amire a legjobban vigyázni kell az a nyirokrendszer! -
K1LLMy53Lf
senior tag
hát a csokit nem a magas kcal miatt kívánja a szervezeted szerintem, hanem a cukor miatti vércukoremelkedésből fakadó dopamintermelés miatt elsősorban, amit fokoznak a benne lévő zsírok és a koffein is... ezen kívül a benne található triptofán miatt szerotonin is termelődik, ami nyugodtságot vált ki...
a tél miatti magas kcal iránti vágy véleményem szerint inkább a zsíros ételek fogyasztását (és a túlevést) triggereli.de ugye az is megvan, hogy mindez ösztön, amit tudsz kontrollálni/legyőzni?

tudom, gyenge, gyarló lények vagyunk (idézet a kifogások.txt-ből... emögé pl jól el lehet bújni ) -
K1LLMy53Lf
senior tag
ok, de attól még xar zsírokat viszel be. helyette sokkal jobban járnál, ha teljes kiőrlésűt választanál vagy valami rozzsal kevertet.
de amúgy ha sokat és jó minőségűt akarsz enni, akkor vegyél egy adag bake free ch-csökkentett lisztet és süsd meg magadnak otthon a kenyeret belőle... ha jól rémlik az ilyen 120-140kcal/100g-re jön ki.... és szvsz baromi finom, ráadásul egészséges cucc... -
Peaceliker
addikt
Pár hét és le lehet róla jönni. Nálam ez 2-3 hét. Mondjuk első hét végére embert áldoznék szénhidrátért
Ez a része genetika, hogy ki hogy áll ehhez. A kajához, a szenvedés tűréséhez, stb. Ez is egy függőség. Biztos van akinek gyengébb, nekem elég erős.Most 3 hónapja nem tudok edzeni, kaját elengedtem 2 hónapja, fel is mentem 83-84 kilóra, ez olyan +4kg...szín tiszta zsír
De akkor figyeltem a makrókra és szépen lassan fogytam, akkor állandóan éhes voltam 2400kcal körül.
De pár gyúrós vlogger is mondta, hogy ő kb elfogadta, hogy neki az hogy éhes az egész része. -
Dorien
veterán
Akkor amíg elhaladsz előtte, lefelé kell nézni a cipődet bámulva, mintha szégyellnéd magad, b+, hogy erre az alapvető összefüggésre eddig nem jöttél rá.

Amúgy druszámnak igaza van, balra általában a gyümölcs-zöldség van, szóval egyből vehetsz pár kg almát, meg valami legelni valót.

-
Dorien
veterán
csak nalam az egesz csalad kover es cukros volt, szoval ahhoz kepest en eleg jol allok.
Hidd el, vagyunk ezzel így páran. Én kb. a legvékonyabb, legizmosabb vagyok most a 188cm és 100kg súlyommal a fiú unokatestvéreim közül, mindegyikünk baromi hajlamos a hízásra. Ennek általában transzgenetikai okai vannak, valamelyik felmenőnk sokat éhezett élete során, és azokat a géneket kaptuk tőle, amelyek extrém módon tartalékolják a kalóriát a túlélés érdekében. Ezt fogd fel úgy, mint az életed árát. Enélkül nem élnél, kész.
-
m3ss
veterán
de mennyit ideig probaltad tavol tartani magad ezektol? sztem kell par honap, hogy ne kivand, cukorsokkod legyen tole etc..
ja es a lidl beigli, hogy rohadjanak meg mar az is kaphato megint

uhh mondjuk azt csipem. tok jol csinaljak, es olcso is szokott lenni relative. ezt mondjuk tolom, de fogjuk ra, hogy a sok feherje miatt

-
Dorien
veterán
Tipp: Lidl-s vágott kevert konyhakész salátát kell enni minden étkezésnél a fehérjeforrás mellé. 279Ft, 140g és valami 50kcal. Csak romlandó, szóval pár napnál többre nem tudsz bespájzolni belőle... Öntetnek szójaszósz vagy fokhagymás joghurt - ebből van 0,1% zsírtartalmú is, egy kis só kell bele, mert savanyú. Natúr csirkére is megunhatatlan öntet. Gyümölcs, ami kb. diétás az az alma, málna és citrom. Mondjuk én a mélypiros Red Chief almát nem tudom megunni, és abból simán lehet venni 2kg-t, nem nagyon romlik meg. Halkonzerv szokott még nálam menni (Nixe heringfilé), néha tojás, meg ugye edzés utáni napokon a csirkemell - barnarizs kombó. Ja meg a 0%-os túró megy nálam esténként. Csak néha lehet kapni Lidl-ben, akkor tízesével veszem. Bele kevés tej, pár evőkanál lekvár (mehet a sima, mert a diétásból dupla annyi kell) és villával kikeverve tök frankó diétás túrókrémet kapsz. Ez kb. az egyetlen édességem - szerencsére nem vagyok édesszájú, a nap közbeni édesítős kv, tea, zéró cola, narancs üdítő kielégít.
-
m3ss
veterán
ennyit mozognek, 66 kg 9% lennek ket honap mulva
siman vazizomzatig "sorvadok" edzes nelkul, 2xxx kcalon 
en is fociztam, futottam, bringaztam elmult evekben. mondjuk kozel sem ennyit. nekem nem lesz izmos a labam, seggem ezektol amugy. labbicepszet meg meg sem csiklandozzak. mondjuk spd pedallal lehet.. -
K1LLMy53Lf
senior tag
ennyire nem kellene szégyenlősnek lenned, én is raktam be korábban

de igen, most már rémlik, hogy többször írtad, hogy deficitben folyamatosan éhezel. akkor is és most is azt mondom, hogy valószínűleg rosszul választod meg a kajákat. legalábbis én, most ~114kg-osként úgy, h eldobtam a nasikat, mondhatni szenvedek, hogy meglegyen a napi 2200-2300kcal és a makroarány is jó maradjon (mert persze könnyű lenne sok kcal egy vastagon megkent vajaskenyérrel
), mert annyira tele vagyok egész nap kb... (este a neccesebb, filmezés közben, mert ott volt ugye nasi, azt még szoknia kell a szervezetemnek, de az sem halálos, közel sem) -
m3ss
veterán
-
m3ss
veterán
vizszintes pad nekem pont jo. alkaromon meg megtamasztom magam egy 2 cm magas gumi padlovedon.
amugy doriannal egyetertek, ez eleg kell hogy legyen corera, hasra. foleg ha van azert mellette par nem gepen vegzett osszetett gyakorlat.
sima plank helyett lehet amugy deficites fekvotamaszt raknek be egyik nyomo gyakorlatnak, persze rotalva incline pressel, tolodzkodassal. nekem bejon. csak nem tudok tobb sulyt rakni magamra, 30 kilonal szet akar repedni a hatizsak
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Hát nem tudom, nekem sosem kellett igazítanom, baromira rám tapad a gumis rész miatt. Olyan nem volt, hogy nem volt kedve mérni... Kb 2 hónapja használom, 1x volt olyan, h eldobta a kapcsolatot kb 10 mpre.
Eddig séta, bicaj ill súlyzós edzés közben teszteltem. Utóbbinál azért ott vannak a hátgyakorlatok is (főleg pl a húzódzkodás) ahol elég sokat mozog a felső test, de nem volt gond.Óra nekem amúgy pl DL-nél zavaró volt, mert 100kg felett azért kell a szalag. Szerencsére elhagytam ezt a gyakorlatot meg tolom a farmer's walkot ill függeszkedést, remélhetőleg idővel erősödik a markolásom is

@kuntics: nekem csak aktivitásmérőm van, ami elég pontos, de kb 10-15mpt késik, így pl sok esetben elmarad a peak mérése. Meg különben az is el tud mozogni, rosszul érzékel stb... A pánt kínai, akkus cucc, elvileg 300órát bír egy töltéssel, ~7kba fájt, de a polar h10+ szintjét hozza. Nekem tökéletesen megfelel.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A34 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V14-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de mint kiderült a csonkot mindenkinek benne hagyják...