Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- talmida: Változások 2. rész
- talmida: My Art II.
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cranium
tag
válasz
aelod
üzenetére
Igen letezo jelenseg, errol hallottam mar, de hogy egymas utan tobbszor is es nem tudok elaludni... D vitamint nappal szedtem, cinket este vagy reggel de ugyanugy idegbe voltam tole. L tizozint szedek neha amikor nem dolgozok de az is idegbetegge tesz, de az sokat segit nekem. Max munka utan citromfuteat beverek hatha...
stickrs:
Ashwagandhat en sem merem mert vannak remtortenetek rola, max meg l-citrulline-t szoktam szedni de az elvileg nincs hatassal alvasra -
Cranium
tag
válasz
thomasvold
üzenetére
Mostanaban semmi ilyen stresszes idoszakom nincs, regebben volt nagyon durva, de akkortajt se volt ilyen effektus, azert pillazok. Melatonint, l triptofant regebben probaltam, de nekem nem igazan mukodtek. L theanint is probaltam, az se valt be. Szervezetem/idegrendszerem nagyon erzekeny ezekre a dolgokra, ha cinket, d vitamint szedek szabalyosan idegbeteg vagyok ezektol. Anno pszichiater irt fel csomo elvileg gyenge gyogyszert aztan olyan mellekhatasok voltak azoktol, hogy inkabb abba is hagytam azokat.
Redditen olvastam tobb usernek a kreatin beutott az alvasaba, valaki tapasztalt hasonlot? En kreatin hidrokloridot szedek most, ostrovit por valtozatut. -
Cranium
tag
Tegnap 4 orat aludtam aztan munka, hazaertem, es amint aludnek hirtelen felriadok, mint amikor almaba esik az ember, es megrazkodok. Eddig 4x tortent ez most amint elaludtam volna. Valaki elt mar hasonlot? Remelem nem lesz tartos, az se segit hogy 5:30ra megyek dolgozni delutan fel 5ig, es tegnap reggel 9tol fenn vagyok. 0,125 mg frontint vettem be, de semmi.
-
Peaceliker
addikt
-
tisn
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
meleg, koncentraciovesztes? mindenestre probaj odafigyelni, torott arccsont nem kellemes.
en hulye meg ma akartam tolodzkodni, mert tudtam, hogy delutan fagyasztasra megyek es holnap hasznalhatatlan lesz a tenyerem also resze. persze a teremben mar nem jutott eszembe

-
válasz
Peaceliker
üzenetére
A kézi súlyos fekvenyomasnal nekem nagyon-nagyon számít milyen szogekben tartom a karom. Egyik módon nulla, kicsit elforgatva meg megy a 8 ismétlés.
-
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
A l-theanint hol veszed? Zöld tea vagy tabletta? Triptophan az nekem is hat. Gymbeam.hu most akciózik.
-
thomasvold
őstag
"...abbahagyom az edzest utana izommemoriaval nevetseges gyorsan visszaepitek izmot."
Ezt aláírom, de még soha nem tapasztaltam, csak most. Fél évet kihagytam, mindkét könyököm fájt nagyon. Szerencsére helyrejött, kb. 1 hónapja edzek megint, de nagyobb a karom, mint előtte másfél év edzés után. Nagyobb súlyokkal tudok dolgozni, de az ismétlés számot visszább vettem. 47 évesen már vigyázok. Edzést is teljesen átvariáltam, ráálltam a heti 3-ra, szerintem elég, legalábbis nekem. -
Dorian
félisten
Tegnap kipróbáltam a csigás egykezes bicepszet csigának háttal.
Úgy, h a másik alkaromat a hasfalam előtt, a dolgozó kéz mögé (könyök felett) tettem keresztbe, hogy a dolgozó kéz könyöke ne tudjon elmozdulni hátra.
Hátbazmeg, egópusztítóan sokkal nehezebb
De annyira, hogy egyel kisebb súllyal tudtam fele annyit megcsinálni.
Egyrészt így a kezdésnél a kar teljesen egyenes, függőleges lesz (nincs az az nagyon kicsibehajlás, mintha szemben állna a zember), másrészt már a nulla ponton is rajta van a terhelés és húzza hátrafelé.
Azt hiszem tetszik így, sokkal hatékonyabbnak gondolom ezt a terhelésprofilt -
Peaceliker
addikt
Nyomtam ki, nem is tűnt fel hogy ne menne majd, aztán kb félúton az alkarom az arcom felé dőlt és csatt. Vissza tudtam tartani valamennyire azért, így nem nagyot ütött, de az egész olyan vt hogy nem értem. Végig fogtam, utána is tartottam még el ne ejtsem,pedig megindult, de azt is meg tudtam fogni,pedig le akart esni.
Láttam már ilyen videót amúgy 1-2 t.
De hogy amúgy felkarom eltért volna az optimális szögtől vagy akármi, azt nemtom. Következő sorozat kisebb súllyal oké volt amúgy. -
Peaceliker
addikt
Hát ja, mondhatni könnyen megúsztam. 34kg vt. De azon rendesen kivagyok hogy ilyen történt . Korábban sosem volt hasonló sem.
Nem megy ki az egy dolog, de előző 2 rep elég jó is volt. Aztán így bedőlt az egész... Mondom mi a fasz. Semmit nem éreztem ami előjele lehetett volna.
Oka nyilván a mostanság végtelen stressz lehet, esetleg az hogy vasárnap(felsőtest) és tegnap
(láb nap) volt edzés és sok volt vagy gőzöm sincs
-
K1LLMy53Lf
senior tag
persze, hogy más, nem is céloztam rá, h ugyanaz lenne a két dolog... de amúgy ez is hajlításnál és teljes kinyújtásnál is fájdalmas

csak annyit akartam ezzel mondani, h a fekvenyomás jóval kevésbé terhel könyökre (mert én alapvetően nem így gondoltam volna paraszt logikával) -
Peaceliker
addikt
Na mai edzésem elején elbasztam (vagy ki vagy hogy) mert ami súllyal előző ilyen edzésen (2 hete) ment kézivel a fekvenyomásból 6 rep simán, most harmadik rep közepén valami azt mondta hogy ennyi volt és állon basztam magam a súlyzóval
sosem volt még ilyen, okát sem értem, magyarázkodni sem akarok miért lett szar az edzés. Persze állítható súlyzót féltem is, így eldobni sem lehet, így közben próbáltam azt is menteni.... Innentől "new fear unlocked" plusz kedvem és lelkesedésem sem maradt az edzés többi részéhez. Meg kattogtam hogy leséeülni nem szabad, szóval nem tudtam megtolni. Pulzusom így maxon megállt 165 nél. Most mivel teszteltem a pulzus pántot sokszor mértem manuálisan is, jónak tűnik. Gyorsabban és pontosabban kapja el a pulzus emelkedést mint óra.
De marha gyorsan megy le, alacsonyabbat is mért sokszor edzés alatt mint óra szokott, illetve órán lassabban csökken mint ahogy pánt mérte... És utóbbinak lehet jobban hinni tesztek alapján is. Szóval elég magas a pulzusom de nagyon gyorsan le is megy.Amin még gondolkodtam pulzus témában. Nekem vérnyomásom alacsony általában. Lehet ezt kompenzálja a magas pulzus, mert a nap végén a szállított vér mennyisége a lényeg, nem a pulzus vagy a vérnyomás valójában. A kettőből kell kijönnie (elvileg) hogy mennyi vér és azzal oxigén ment körbe. Nekem ha alacsony a vérnyomás akkor kell a pulzus. És vica versa lehet ez.. Persze ezt csak kilogikázom, simán lehet hogy baromság
-
K1LLMy53Lf
senior tag
én pénteken beb***tam a bal könyököm strandon a csúszdába... 2x... annyira, hogy még most sem tudok rátámaszkodni... viszont már másnap (és hétfőn és mi is) nyomtam fekve... 65x8; 90x8; 110x6; 120x4... 1-1 szett... könyököm semmit nem éreztett belőle... ellenben tricepsz letolás ill fej felett extension csigával azért nagy súlynál már érezhetően kényelmetlen volt
szóval szvsz a fekvenyomás nem terheli annyira a könyököt -
Dorian
félisten
30 fokos vonalzód csak van, hogy tudd mekkora szög az

Nálam a padot kb. 20-ra aztán 30-ra lehet állítani. 20-nál már könnyű a 30 kilós kézikkel, de a következő kézi 35 kilós, szóval most épp gondolkodom, h vajon a 35 kilósok rámszakadnak-e 20 foknál, vagy merjem kipróbálni.
Ha rámszakadnak, akkor valszeg felteszem 30 fokra a szöget, és ha már ott is mennek a 9-ek 30 kilóssal, akkor jön a 20 fok 35 kiló -
tisn
veterán
a 6x edzes helyett inkabb engedd el felet, es kezdj el uszni amit irtal is. izuleteidnek is jobbat fog tenni a kevesebb kondi es az uszas.
csak most szemolcs miatt azt sem tudok epp

remelem holnap kiirtja a doki.(az uszas is problemas most kicsit, hatuszas mehet kb. 300 meter, de melluszast csak 3 vegtaggal vegezhetem
) -
m3ss
veterán
a 6x edzes helyett inkabb engedd el felet, es kezdj el uszni amit irtal is. izuleteidnek is jobbat fog tenni a kevesebb kondi es az uszas. ez a junk csak terheli az izuleteidet, regeneracionak sem tesz jot, kontra produktiv az egesz. csak talalsz vmi olyan sportot amit elvezel meg.
45 fokos szoget is elengednem, felesleges. csinalj vallra minel nagyobb szoget, kozel a 90 fokhoz. felso mellre meg sztem eleg a 30 fok.
-
tisn
veterán
jo kifogas ez a teniszkonyok.
marmint attol, hogy raraksz 1-2 kilot a fekvenyomasra nem lesz rosszabb a teniszkonyokodnek. ha nem rossz neki a 70 kiloval par sorozat bizonyos technikaval, akkor ugyanolyan technikaval es volumennel a 72 kilo sem fog neki tobbet artani sztem.nem, nem, az a 45 fok koruli szog, ott egyszeruen annyival megy.
es igazad lehet, valoszinuleg menne 72.5-el (1.25 a legkisebb korong a teremben)es tenyleg hulyeseg osszekotni.
azert csinalok 3 felet, mert heti 6x megyek a terembe, plusz vagy a smith keret vagy a fekpad soxor foglalt. (tudom, tul sok, de megorulok, ha egy nap nem mozoghatok es a labam miatt sok sport most kiesett, meg a labnap is.)
igy vannak junk napok is, pl. van, hogy 40kg-al nyomok fekve 25rep-el.
felesleges 3 fele dolesszogben gyakorlatozni. 2 sztem boven eleg. plane ha meg chest presst is csinalsz, mint mondtad. meg vmi tarogatast is.
persze, tudom
es igazsag szerint a mellizom abszolut meg sem mozgat kinezetben, egyszeruen szeretek fekve nyomni. (eleve nem is akarok akkora lenni, mint te vagy aelod. kb. dorian alkata + 10% zsir boven jo lenne)mint irtam tegnap, en vagyok az amatorok kozott a bena szint, aki nem jut tul sokra.

es irnom sem kellene annyit, elveszem a helyet a normalisan edzoktol. kicsit vissza is veszek.
-
m3ss
veterán
aztan hogy szazalekosan mennyivel kevesbe effektiv az jo kerdes. nem mind1 hogy 10%-kal vagy 50%-kal.
itt egy tanulmany errol, egyik labbal 0 rir edzes, masik labbal 5 rir, es kompenzalva volt a nem bukasig valo lab, plusz 2 sorozattal. 4 het utan a kulonbseg bukasig vegzett labon 8% vs 3% a nem bukasig vegzett labon, comb keresztmetszet novekedesben
szoval azert jelentos a kulonbseg. mondjuk nem egyertelmu ha megnezitek a tobbi tanulmanyt. bar a masik szerint ha 2-3 ev edzesmult is van, akkor meg inkabb fontos a kozel bukasig valo edzes. kezdo noknel viszont az 5 rir is elegendo volt. -
m3ss
veterán
jo kifogas ez a teniszkonyok.
marmint attol, hogy raraksz 1-2 kilot a fekvenyomasra nem lesz rosszabb a teniszkonyokodnek. ha nem rossz neki a 70 kiloval par sorozat bizonyos technikaval, akkor ugyanolyan technikaval es volumennel a 72 kilo sem fog neki tobbet artani sztem.amugy a ruddal, smith kerettel vegzett fekvenyomas sztem nem a legjobb gyakorlat mell hipertrofiara. camber bar gondolom nincs a teremben. kezivel vagy olyan geppel amit be tudsz engedni melyebbre, mint a mellkasod tudomany szerint tobbre mesz.
miert igyekszel ugyanolyan szintre felhozni barmit is? progressziora kell torekedni minden gyakorlatban. nem egymashoz kell felhozni oket. felesleges 3 fele dolesszogben gyakorlatozni. 2 sztem boven eleg. plane ha meg chest presst is csinalsz, mint mondtad. meg vmi tarogatast is.
#197650 stickrs abszolut
bemelegitesnek jo az az intenzitas, amit sokat csinalnak. aztan hogy szazalekosan mennyivel kevesbe effektiv az jo kerdes. nem mind1 hogy 10%-kal vagy 50%-kal. -
-
Heretical
csendes tag
Helló.
Időről időre elő jön belőlem a kényszer, hogy ideje lenne kicsit foglalkozni magammal. Belenézek a tükörbe és nem tetszik.
Az arányok jelenleg 183cm/80kg(ez mondjuk beesik 3 napos pihenővel 75kg-ra melóban kurva sokat iszom.)
Nem igazán iszom alkoholt, cukros szarokat sem, általában vízet/szódát iszok. Itthon tejjel iszom a kávét. Egy rosszabb nap lemegy 1 liter tej a kávéval.
Valószínűleg a kalóriabevitelem pont jó. Nem szoktam éhes lenni, általában azért eszek, hogy legyen bennem valami.
Igyekszem napi 5-6 étkezést kivitelezni. Amiből 3 a "fő", de az se olyan féldisznót megeszek dolog.
Na visszatérve a tükörhőz. Szóval már a mellkasom kezd olyan lenni hogy naaa nincs zsír tök fasza.
Az alhassal van bajom. Van egy kisebb pocak ilyen minimális logós szar ami zavar. Jó lenne magammal elégedett lenni.
Mi javasoltok milyen irányba induljak? Gondolom ha elkezdek edzeni akkor mindenre is kéne, mert hát na. Meg lenne plusz egy rutin ami azért jót tesz. Mindenképp szakemberrel is beszélnék, de nem tudom milyen irányba induljak. -
válasz
Peaceliker
üzenetére
Én pont ma néztem, mell-tricepsz nap volt, cross fly cable-nél utolsó ismétlés ki se ment, seggemen szedtem a levegőt 157-es pulzus

Mondjuk nem mindenhol tudja ezt hozni az ember, nekem edzés végén így is sokszor olyan érzésem van, mintha megbotoztak volna.. -
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
a multkori teniszkonyok ota ovatos vagyok a progresszioval, jellemzoen kethetente egy gyakorlatnal emelek szintet vagy ha az ismetlesszamon latszik, hogy mar kellene. de szepen haladgatok.
fekvenyomas meg amiatt is gond, hogy igyexem a 3. verziot (sima pad, smith keret 2-es fokozaton dontve a pad, smith keret 3-ason a pad) ugyanolyan sulyra felhozni, a 3. verzioval meg csak 70kg-al megy a sori, valoszinuleg gyenge a vallam. Persze lehet ez igy faszsag

-
Dorian
félisten
Épp ezért csinálom a fekvenyomást géppel. Meg valahogy jobban kézre is áll.
Ill. lábtolót kb. ezért váltottam hack guggolóra.
Érdekes amúgy, hogy kvázi új (merthát azért guggoltam korábban) gyakorlat kezdésénél az elején milyen durva az idegrendszeri adaptáció. 2 hete ment vele 120/8, 120/5. 1 hete 120/9, 120/6, most meg 120/13, 120/9 és biztos nem az izmom nőtt meg ennyire. -
marked one94
őstag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Nekem a gymbeames ashwa+ksm66 meg l-triptofantol kellemetlen álmaim vannak és emiatt kelek fel éjjel. Utána meg alig bírok vissza aludni mert kattogok milyen rossz volt az almom
-
K1LLMy53Lf
senior tag
ok, de az lényegében 0-2 rir környéke, ami teljesen rendben van... de a teremben én is látok sok olyan embert, aki egyértelműen alulméretezi a súlyokat.
amúgy meg teremben általában vannak mások is... régebben én sem szerettem, de most már lazán megkérek bárkit, hgoy spotoljon nekem az utolsó szettnél fekvenyomásnál, mert az 0rir-ig tolom.
amúgy az, h 80kg-mal tolod, magadhoz mérd, ne máshoz... ha van folyamatos progresszió, akkor teljesen jó, azonban, ha ezzel nyomsz már hónapok óta, akkor nem ártana kicsit pusholni véleményem szerint...@Dorian: nekem a gaba nem ért semmit. vacsora előtt vagy után tolok 300mg aswha-t +5-600mg zöld teát, lefekvéskor meg 600mg triptofán, 5g glicin (hiába a mellékhatás), 2g mg-biszglicin, 100mg thenain. ez így 90%ban jó... akkor nem ér sokat, ha elbaxom a gyomrom... (telekajálom magam vacsorakor...)
-
tisn
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Én most rendeltem Gabát alvássegítőnek, kíváncsi vagyok. Az 1 triptofán (500mg) + 1 melatonin (1mg) kombó mostanában jónak tűnt. Tegnap, elsőre az 1 gaba (750mg) nem annyira. Ma este kipróbálom triptofánnal.
-
stickrs
senior tag
Ebben a benne hagynak 5-10 ismétlést dologgal teljesen egyetértek. Haver is h nem feljődik, mondom edzünk 1et 1ütt, a súlyba amit ő 4x8azott, abba amikor mögéálltam belenyomott 16!!! ismétlést... mondom ezért nem fejlődsz, mert bemelegítősúllyal csinálod végig az edzést.. de hát ő azt is nehéznek érezte... állítólag.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
én az említett 3ből az ashwa hatását nem tudom konkrétan megerősíteni (bár elméletileg ugyebár az hat jobban a pulzusra, de én együtt kezeltem a zöld teával, csökkentés/leállás szempontjából, nem próbáltam külön-külön elhagyni őket).
a theanint ill a triptofánt viszont durván érzem. előbbit a koffein mellett (teljesen más hatásgörbét ad a koffein, nincs meg a spike benne, ha theanint is dobok be mellé), a triptofánt meg alvásnál nagyon (600mg-t veszek be)
de szerintem ez tök egyedi dolog, legalábbis nálam vannak olyan dolgok, amik tök másképp hatnak rám, mint általában más emberekre... szóval én lazán elhiszem, h rád ezek nem hatnak.és amúgy lehet, hogy valóban nem halok meg eléggé teremben, mert pszichésen nem hagyom magamnak (lábnál biztos, h nem, mert nem tetszik a kidolgozott láb, így alibi lábnapokat csinálok, tudom), de én úgy érzem, hogy igen, sőt, olykor túl is tolom... és van progresszió erőben (tükörről most ne beszéljünk, mert kajára baxottul nem figyelek
) és élvezem, amit csinálok (legtöbbször
), és ez a lényeg szerintem/számomra. -
-
tisn
veterán
most direkt figyeltem, fekvenyomas sima padon bukasig, <120-as pulzus. a mellette vegzett felulesnel magasabb volt

de szamit a testhelyzet is, fekve konnyebb a szivnek melozni, nem a gravitacio ellen dolgozik.
kb. az 5-22(25?) percben az edzes elejen csinaltam a fekvenyomast, 4 sorozat, 2 bemelegito (40-60kg), es 2x a munka (80kg 6 rep) (nem rohog
)melle ferde padon felules + szonyegen haspres + gerinctorna volt a masik ket allomas (pihi ido).
ma amugy labnap lett volna, de egyreszt ugye az most nincs, masreszt pulzust akartam tesztelni (bar tegnap nyomtam fekve ferde padon smith keretben), harmadreszt eleg himi humi nap igy, azokat a gyakorlatokat csinalom ami maskor nem fer bele (alkar, meg trx-es, dobozos bohockodas volt meg, meg sok has)
-
m3ss
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
hat nem tudom, lehet. te erzed. en is szedek ashwagandat is, theanint is triptofant is. megmondom oszinten sztem penzkidobas mind, el is fogom engedni oket. en semmi lenyeges valtozast nem veszek eszre. lehet merheto szaszaelokasan, de oriasi kontrasztot semmilyen szinten nem okoznak.
ja, teremben en se nyulok szabad sulyokhoz. ezek a modern gepek effektivebbek hipertrofiara, egyenletes terheles miatt is.
-
tisn
veterán
mert ugy tunik, hogy mindenki belead mindent, ami az effortot illeti, kajat is szamol mindenki, megis elegedetlen mindenki.
na mondjuk en megint nem, osszevissza zabalok. es elegedetlen sem vagyok, jol erzem magam a boromben, ha 0 fejlodes lenne, akkor is eljarnek a terembe. szeretem. ha megunom, valtok uszasra megint. -
K1LLMy53Lf
senior tag
rosszul fogalmaztam meg (nem kellett volna a "véleményem szerint" megjegyzés, mert az ugye feltételezésre utal
): konkrétan teszteltem, mert még amikor köredzéseket totlam, akkor kezdtem szedni ezeket és ~1hét után baromira nem tudtam "megfelelően" (vagyis inkább megszokottan) magas pulzust elérni, pedig nem változtattam az edzésen. emiatt teszt jelleggel csökkentettem az adagokat, aztán abba is hagytam... utóbbi után ismét a megszokott, magas pulzustartományban tudtam edzeni... aztán újra nekiálltam szedni és ismét lement... de nem zavar, már "hozzászoktam"
(érdekes egyébként, mert érzésre ugyanolyan a "fáradtság" 110-130as pulzussal is, mint 140-160assal volt... kalapál 1000L a szívem, mintha ki akarna ugrani a helyéről... emiatt amúgy többször manuálisan rá is mértem/mérek, mert nem hiszek az órának
)szabad súllyal én most már amúgy talán a bicepszet tolom, a tricepsz bemegelítést, pár váll gyakorlat, illetve a fekvenyomást. (illetve a tolódzkodás és a húzódzkodás, ha ide számolhatjuk, mert ott csak a saját súlyom van, ami bőven elég
) -
m3ss
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
csodalkoznek, ha ezek a cuccok lent tartanak a pulzust. valszeg peacelikernek azert magasabb a nyugalmija is, meg amiket irt, hogy futasnal mennyire felment neki az extrem. majd most a panttal kiderul mennyire mer jol az oraja

plusz o azert otthon edz, szabad sulyokkal. sokkal jobban feltolja a pulzust, meg nagyobb rendszerszintu faradtsagot okoz az a fajta edzes, mint amikor az ember gepeken edz.
egy bolgar, gyurus huzodzkodas, de keretes fekvotamasz, allo db vallbol nyomas is jobban feltolja nekem a pulzusomat, mint a teremben vegzett gyakorlatok. meg jobban el is faradok toluk a stabilizalo izmok reszvetele miatt is gondolom. -
m3ss
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
hat kicsit fura volt a megjegyzesed, hogy 70 evesen is johet kep, mintha arra utaltal volna, hogy akkor meg jobban fogok kinezni, mint 4x evesen. kapok par ilyen megjegyzest, meg kaptam mar itt is, de lehet felreertettem..
na akkor edzoba tart edzest azoknak akik igenylik, edzesterv helyett jobban is jartok, ha inkabb gyakorlat vegrehajtasi tanacsokat, gepek megfelelo beallitasara vonatkozo tippeket es motivaciot kaptok

de eljovok en is szivesen, en nem faszmeregetest akarok, csak szivesen segitek annak, aki el van tevedve. de aelod abbol amiket irkal, meg videokat posztol abbol kiderult, hogy o azert mas iranyban mozog. full rom, lendulet nelkuli lassu tempo, stretch nem kardinalis nala, igy kicsit mas az irany amit en csinalok. en pl nem csinalok kulon kelso shrugot, hanem az rp,milo, wolf etc vonal szerint osszes evezo gyakorlatot pl lapocka kozelitessel es tavolitassal csinalom a leheto legnagyobb rommal. nyilvan ert hozza, csak masok a prioritasok.#197633 S e t h
igen, valszeg aki sportolt versenyszeruen vmit abba beleneveltek ezt a mentalitast, meg kuzdoszellemet. hogy effort nelkul nincs igazan a munkanak gyumolcse. aztan nem tudom, lehet atlagos genetikai hatterrel ha mindent jol csinalsz akkor sem igazan izmosodsz mar ebben a korban? mert ugy tunik, hogy mindenki belead mindent, ami az effortot illeti, kajat is szamol mindenki, megis elegedetlen mindenki. lehet tenyleg csak a fejekben van a gond, mert sokan tok jo formaban vannak a kepek alapjan.. -
K1LLMy53Lf
senior tag
régebben úgy edzettem, h átlag pulzus 130+ volt, általában teljes edzés alatt 125 alá nem igazán esett be... most 140 fölé nem igazán tudom tolni a pulzusom... de inkább csak 130ig szokott menni... tény, a gyakorlatok ~60%ában technikai bukás van max... de szoktam olyan gyakorlatokat is csinálni, aminél néha ordítani tudnék a fájdalomtól annyira ég az izom, és a szettet befejezve olykor átgondolom az életem (kell ~fél percet fújnom, h megmozduljak).
ami nálam a pulzust (véleményem szerint) lent tartja: ashwa+zöld tea+kurkumin szedése kúraszerűen, a preworkout "koktélom" tartalmaz l-theanint is (ezek ugye mind hatnak a kortizolszintre) ill letoltam egy beta-alanin feltöltést
szóval szvsz lehet meghalósan edzeni úgy is, hogy nem akar kiugrani a szíved a helyéről.
-
marked one94
őstag
Egy közös edzésre én is be neveznék valamelyik hétvégén
-
Dorian
félisten
válasz
Vitee
üzenetére
Én úgy működök, hogy arra kell figyelnem, hogy ne bukásig csináljam (mert Aelod lebasz
)
A másik:
Bizonyos típusú gyaksziknál a bukás nem tud halálraerőlködős lenni, mert ezeknél a típusúaknál egyszerűen technikai bukás lép fel, mert a mozgástartomány szűkül be, kiesik a legvége (melltámaszos evezés, csigás lehúzás, húzódzkodás, csípőtolás, vádli, tárogatás, stb)
Most, h így leírtam párat, valszeg azoknál, ahol a terhelésprofil a mozdulat végén a legnagyobb. -
tisn
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
. Csak fejben nekem logika azt diktálja, hogy amikor elfogyott az ember ott nem tud nem maximum pulzusod lenni.
lehet, kiprobalom majd legkozelebb. ha nem irok, akkor ram zuhant valami tulrakott suly

de pl. amikor bicepsznel remeg a az uccso repnel a kar es mar alig birom felemelni, az szerintem mar igencsak a max kozeleben van.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Dorian
üzenetére
Nem felejtem el az öcsém szavait.
Futballista volt, majd amikor azzal besokallt jött a shotokan, később csatlakozott hozzám és a vas szerelmese lett.
Még ő mondta egyszer full kezdőként nekem nézve mások edzését a teremben, hogy "ezek tényleg azt hiszik, hogy ezzel az edzéssel képesek lesznek változást elérni?"
Ha nem teszel bele effortot akkor csak a kiábrándultság, kiégés, hamis célok elérhetetlensége marad. -
Dorian
félisten
Persze. Ha nem tiszta vörös és torz a fejed, akkor nem vagy bukás közelében sem. És akkor nem normál lesz a pulzusod az biztos. Sokaknál mentális gát jön ha ki kéne lépni a komfortzónából.
-
Peaceliker
addikt
Uhh igen lábnyújtózom, az olyan tud lenni, hogy meg kell álljak, vicsorogva markolom, csapkodom a combom mert brutal az érzés ami jön bele. De aztán már mp és még jó pár rep bele tud menni
Amúgy többször szembejött már ez a gondolat, hogy nem ott van a bukás ahogy sokan gondolják, meg tanulni kell. Aztán lehet ez is egy olyan dolog hogy ki hogy van "beállítva" meddig tud menni (aztán nyilván fejleszthető ez is).tisn
Én simán elhiszem hogy sokan keringési rendszerileg sokkal fittebbek nálam. Csak fejben nekem logika azt diktálja, hogy amikor elfogyott az ember ott nem tud nem maximum pulzusod lenni. Olyan meg nincs hogy 130 a max. Vagy van? Kétlem
Inkább egy pszichés gátat tudok elképzelni ami azt mondja az embernek hogy hát na ennyi. Pedig nem annyi lenne. Csak egy ponton túl, amikor igazán kezd nehéz lenni az bazira nem komfortos. Szar. Belehalsz. Ami közben igazán kínlódás tud lenni néha. Utána amúgy jó érzés.
De ne vedd magadra, általánosságban mondom meg igazából csak hangosan gondolkodom
-
m3ss
veterán
válasz
aelod
üzenetére
tudom, irtad mar, beszeltuk ezt... nem is azon van a hangsuly, csak a repek tempojabol extrapolaltam
az optimalis kontrollalt tempo, jo technikaval 6 - 30 rep range nem 15 masodperc lesz. ha vki nem ertene, hogy lehet elfaradni..#197624 Vitee akkor ez pipa. gondolom jol is eszel. T is van.
es nem latszik hogy csinalsz barmit is?
kepet akarunk, de legalabb szamokat, hogy miben mennyit fejlodtel
-
Vitee
aktív tag
Labnapon pl, legutobb, labtolast ugy csinaltam bukasig, hogy az utolso ismetles rajtam maradjon. Rajtam is maradt.
Hack guggolo ugyan ez, utolso sorozat utolso ismetlesenel ottmaradok, nem birok mar felallni vele, kikell maszni alola.
Minden masnal addig megyek, amig az utolso ismetles mar csak partial, vagy meg az se.
Mint irtam en elmegyek a vegeig, amit birok, kozben pedig haldoklom. -
tisn
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
Igen, ezt én sem értettem soha, hogy itt pár embernek hogy lehet 130-140es pulzusa bukás közelében
ez lehet azert mert az utobbi 6 evben eleg sokat szaladgaltam, es eleve alacsony a nyugalmi pulzusom, es eleg jo allapotban van a kardiorendszor

a mai edzesen amikor az elejen a fekvenyomast, majd a tolodzkodast csinaltam, 110-120 volt a max pulzusom. mindketto maxig ment. (has + core volt mellettuk a piheno gyakorlat)
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
az van, hogy legtobben nem akarnak, tudnak mentalisan elmenni a vegeig. teljesen mas dimenzioban vannak. nem tulzok, hogy 5-10 rir-t csinalnak legtobbet, es azt hiszik, hogy egesz jo intenzitassal dolgoznak. meg ha jo a tempo, jo a technika akkor eg az izom, nem lendulet viszi. nekem a vallam, labam pl brutal modon tud egni. konkretan faj. leg extenstiont nem is tudom bukasig csinalni, mazochistaknak valo az. ha pisztolyt tartananak a fejemhez max akkor
semmi sem eget ugy... -
tisn
veterán
de hogy csinaljatok ezt? bennem van a hiba?
inkabb bennunk

nekem az a tipem, amikor a 3. edzesen ott tartottal mint en 3 ev utan. es akkor meg te sem nyogtel

plusz koredzes miatt valoszinuleg kevesebb a piheno, kisebb a max suly is.
de nemelyik gep el is van qrva. pl a pannatta pullover gepen en a gep keretet fogom,
nalunk matrixok vannak,ezzel a geppel csak a ket fogantyu kozott fogva vagyok kepes dolgozni.
van ahol en sem hasznalom ki a teljes tartomanyt, pl. pec fly masinan
szetszedne a vallam, de a konyokomnek sem az igazi (valahogy nem jo ez a matrix sorozat)
regi szedett vedett kondiban jobban tetszettek az osregi gepek.
-
Peaceliker
addikt
Igen, ezt én sem értettem soha, hogy itt pár embernek hogy lehet 130-140es pulzusa bukás közelében
és gondoltam is rá hogy én vagyok rosszul összerakva. De akkor ha más nem ketten vagyunk, kis megnyugvás
labnapon mocskos magas pulzusaim vannak. De felsőtest napon is elég sok amikor egy összetett gyakorlat a kifulladasig megy.
Na de hátha az órám méri szarul (nem mert néha rászámolok), de most vettem pulzus pántot. Elvileg holnap teszt, kíváncsi leszek
-
tisn
veterán
hidd el, orulnek, mar kurvara hianyoznak a labgepek. meg mindig boka inhuvelygyulladas, labgep kozelebe sem megyek (allva sem csinalok semmit, teljesen szetesett az edzestervem.)
(irtam korabban kb. a pinyatarogato/csukogato gepen tudok erdemi sullyal dolgozni, a labtolo abszolut nem megy, leg extension kis sullyal, keves rep, meg sem erzi semmi izom, csak a terdizulet. konyoktamaszos combhajlito az megy valamiert, de ott sem szoktam sirni. alapvetoen az ortoped doki kb. minden labgeprol letiltott.)
-
m3ss
veterán
de hogy csinaljatok ezt? bennem van a hiba? csinaljunk egy kozos edzest. en majd meghalok a nautilus pec decken is, osszes evezo gepen is, vall oldalemelo gepen is, pec deck hatso vallazasnal is, nautilus chest pressnel is, preacher curl bicepsz gepen amig csinaltam. es sorolhatnam meg. konkretan faj, eg, tiltakozik az egesz szervezetem mar 5 reppel a vege elott. utolso rep meg 6-8 sec legalabb. aztan a kovetkezo mar csak 1 partial. nyilvan nem kell eddig, de nehogy mar masnak ez egyszeru legyen

milyen tempoval csinalod? csinalj meg 10+ repet ugy, hogy legalabb 3 masodperces negativok, full rom. nekem 1 perc folott van a tut legtobb gyakorlatnal. itt a teremben az emberek az osszes gepet "partialiokra" allitjak amugy, nem is ertem a romot amit hasznalnak...de nemelyik gep el is van qrva. pl a pannatta pullover gepen en a gep keretet fogom, nem is a fogast amit arra talaltak ki, mert ugy nem tudok akkora romot se csinalni, mint itthon kezivel. es legtobben meg a sima fogyantyuval is ugy allitjak be a gepet, hogy a fejukig sem megy el a felkarjuk fent
de igy is maxolom a gepet es 15 repet tolok bele, nem ertem azt a gepet hogy terveztek..nautilus amit masik teremben probaltam sokkal jobb.
de evezo gepeket is ugy allitjak be, hogy veletlen se legyen lapocka tavolitas nyujtott pozicioban. a precher curl gepen meg nem nyujtjak ki lent a kezuket. mell gepet nem engedik le elegge stb... -
tisn
veterán
válasz
Vitee
üzenetére
Nem tudom jobban megfogalmazni, de vegyunk egy sportot.
Mit tudom en, golf! Mindent tudok rola, mindent tokeletesen megcsinalok ami kell a jo tudashoz, megse tudok erdemben fejlodni, hiaba probalom.
ez ilyen. gyerekkorom ota focizok hobbi szinten, anno rengeteget fociztam a grundon, fiam 9 evesen mar okosabban, ugyesebben jatszott, mint en 35 ev tapasztalattal
csak epp massnak(doriannak, aelodnak) a gyuras a szuperereje

de en nem izgulok ezen, mindig bena gyerek voltam, nekem minden sportban a luzer hobbista szint marad. (vagyis meg az amatorok kozott is a legbenabb.)
-
tisn
veterán
válasz
Vitee
üzenetére
Hulye
de legalabb teged megneznek a gymben a csajok, meg van baratnod is 
teged legalabb nem hiv fagyizni, nem sut neked sutit, palacsintat, nem kerdezi, hogy ne rendeljunk egy pizzat? szoval ugy sokkal konnyebb dietazni.
multkor elmentem es lasagne volt. szerinted meddig tartott aznap a kcal limites dietam? 10masodpercig kb?a gymben szerintem azert neznek, hogy ki ez az oreg puhos balfasz es mit keres itt

de a legrosszabb, hogy majd minden reggel fut, en meg nem tudok most egyaltalan
-
tisn
veterán
sajnos nalunk pullover gep nincs, nem gugglolok es nem bolgarozok

en nem szoktam sztorizgatni, de vicsor sincs, pedig 0, max 1 rep benmaradasig szoktam tolniszerintem en is igy toltam, de azert lassan az itteni tanacsok, videok, meg egyaltalan a tapasztalat miatt alakitottam sokat, nyilvan meg igy sem optimalis

de latok fejlodest eroben, sulyokban, talan picit a tukorben is.
kicsit sajnalom, hogy amig fiatalabban jartam terembe, nem vettem kicsit komolyabban, most azert mar a hardverhibak eleg limitaloak

-
Vitee
aktív tag
En erre hala egnek rajottem, bar eleg keson, hogy szamomra ezek karosak, a social media oldalak, hamarabb kellett volna torolni oket.
Sajnos az en mentalom nem kepes meg arra, hogy a sajat magam fejlodeset lassam, ne pedig masohoz hasonlitgassam magam.
Ahogy mondjak: Comparison is the thief of joy. -
m3ss
veterán
válasz
Vitee
üzenetére
ok. talalason is sok mulik, sokan itt randomra fotozgatjak magukat..itt meg annyi tunik fel, hogy szar minosegu a kep, de kozben meg at van azert gondolva

azert mert szar minosegu a kep, ne gondold hogy igy nezek ki barmilyen fenyviszony mellett, nem veletlen allok ott. ja es szaunaztam is elotte, az is szamit..csinalhatnek olyan kepet is, ahol rogton nem szisszennel fel annyira. ehhez is ertenek az influenszerek is amugy...lehet eloben, pump nelkul, elonytelen fenyek mellett nem is lenne annyira huha sok ember. -
Vitee
aktív tag
Akk sorry, tenyleg nem volt szandekom sertonek lenni, regen lehet tenyleg irtad, csak a sok irasodbol meg a stilusbol ez jon le, hogy ilyen hanyag eleganciaval de megis kvajol nyomod!
Attol meg mindig rohadt irigy vagyok![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kulfoldon elek, lassan 5 eve nem voltam otthon, szoval kozos edzes nem lehetseges.
-
m3ss
veterán
válasz
Vitee
üzenetére
irtam regebben. irtam azt is, hogy mennyi ido alatt duplaztam meg a hasznalt sulyokat legtobb gyakorlatban. termeszetesen naplozom, irom.
amugy mar huszoneve is ugy jartam a konditerembe, hogy csinaltattam 0.25 meg 0.5 kilos tarcsakat esztergalyossal, hogy micro loadingolni tudjak barbell gyakorlatoknal.
tobb konyvet, cikket olvastam a temaban mint a legtobb ember itt sztem.
kajalassal nem foglalkozok, mert ha tomegelni akarok valojaban arra a kerdesre a valasz, hogy egyek-e tobbet mindig az, hogy igen
feherje bevitelre ugyelek, meg hogy egyek 3 orankent. meg nyilvan minel tobb rost, protein, valtozatos kajak, de ez nem az izomepites miatt..Folosleges leirnom, hogy honnan hova, mert legtobbszor az a valasz jon, hogy ez 3-6 honap odafigyeles nelkul, szar kajaval.
hat ezzel a valasszal nem lennel kisegitve. mi ertelme a forumnak ha nem fejted ezt ki?
ha akarsz egyet edzeni, tenyleg szivesen segitek.amugy egy tip, bar mar irtam egyszer. aki kezivel csinal fekvenyomast es torekszik a nagy rom-ra lent, csinaljatok elotte egy sorozat tarogatast bemelegitesnek. vicc, hogy 5-10 centivel lejjebb tudom engedni a 15, 30 fokos nyomasnal is a kezit ha elotte csinalok egy sorozat tarogatast, ahol kicsit kvazi nyujtom a mellizmot.
-
Vitee
aktív tag
Ne erts felre, nem ugy ertem, hogy nem tudod, hogy mit csinalsz, hogy fogalmad sincs rola, de nem csinalod olyan komolyan, mint sokan, megis merfoldekkel elottuk vagy.
Gondolok itt arra, hogy nem irtad soha, hogy naplozod-e az edzeseid, a progressziot, a kajalasod, nem szamolsz kaloriat, csak osztosen jon, hanem tudod mit csinalsz, de csak csinalod.
Nem tudom jobban megfogalmazni, de vegyunk egy sportot.
Mit tudom en, golf! Mindent tudok rola, mindent tokeletesen megcsinalok ami kell a jo tudashoz, megse tudok erdemben fejlodni, hiaba probalom.
Ott vagy te, aki odajon, belesuhint es az osszes lyukba belemegy elsore.
Mondom, tudod, mit csinalsz, de nalad nem szukseges a szigor.Folosleges leirnom, hogy honnan hova, mert legtobbszor az a valasz jon, hogy ez 3-6 honap odafigyeles nelkul, szar kajaval.
-
m3ss
veterán
válasz
Vitee
üzenetére
amugy meg foldon kell allni. ilyen kulonbsegek vannak emberek kozott. csak helyen kell kezelni, hogy azok akik influenszerek vagy profik valszeg azert kerultek oda, mert rohadt jo genetikajuk van es melle meg tolnak is vmit. atlagos genetikaval nem nagyon fog az ember oda jutni, ezert csak a kremet latod...akik minden lehetseges eszkozt kihasznalnak, mert hat ebbol elnek..szimplan csak tisztaban kell lenni ezzel es nem elgedetlenkedni, hanem magadhoz merni magad. ha meghallgatok egy elmeleti fizikust en sem duhongok, hogy miert nem tudom kovetni. vagy ha megnezek egy boulder videot csak nezek nagy szemekkel, hogy ezek urlenyek, meghazudtoljak a gravitaciot. 70 kilos srac 60 kiloval tud huzodzkodni. midtbo gyerek, raadasul valszeg natty.
egesz jo voltam atletikabol, epp multkor valahol feljott a tv-ben sulylokes meg tavolugras es leragadtam kicsit. elkepeszto, hogy bizonyos emberek mikre kepesek, plane az elsport szintjen, persze nyilvan nem nattyk...de nattyban is 1.5-2x akkorat dobnanak, ugrananak.
ezek a profi testepitok nattyban is brutal izmosak lennenek. nezd meg a bronz era emberkeit. vagy silver erat steeve reeves-eraig bezarolag. aki mondjuk sztem etalon. de mar lehet o sem volt natty. -
m3ss
veterán
legtobbjuknek fogalma sincs rola, hogy 3 rir ala kellene menni. vagyis nem kellene, csak erdemes. persze nyilvan nem csak ezen fog mulni, hogy izmos leszel vagy nem..
akinek meg van, az meg nem hajtja annyira magat, mert konkretan nem egy jo elmeny bolgarban 2 rir ala menni, de guggolasban se. de egy pullover gepen se 1x rep rangen.
en mondjuk vicsoritok oldalemelesnel is, fej folul nyomo gepen is, de egy incline curl, leg extension is tud egetni nem kicsit...legtobben storizgatnak a labnyujto gepen. wtf a vilagomrol nem tudok az utolso 5 repen ugy eget
bolgar utan az egekben a pulzusom. es sorolhatnam. 20-bol 19 ember kondi teremben 5-10 rir-t tol en azt latom. tul sok sorozattal, botranyos rommal, kihagyva a gyakorlatok legeffektivebb tartomanyat, rossz tempoval, lenduletbol, rosszul beallitott gepekkel, vagy csak szimplan rossz gyakorlatot valasztanak. es ez egy fenszi, oriasi terem, rohadt sok emberrel. -
tisn
veterán
legtobb ember total tevhitben van, ami az rir-t illeti. foleg olyan gyakorlatoknal, ami faaaj. legtobb embert konkretan gyilkolni kell, hogy bemenjen 3 ala...
ezt nem ertem bocsi. valami olyasmi, hogy kevesebbet csinalnak a kelletenel egy gyakorlatbol, mert azt hiszik, hogy mar tobbet nem tudnak, bar valojaban meg menne?
-
m3ss
veterán
válasz
Vitee
üzenetére
hogy erted h semmire se figyelek edzes teren?
2x eve amikor ossze-vissza hajigaltak az emberek a sulyzokat, meg a konyvtarba jartunk internetezni mar akkor 3+ masodperces lassu negativokat toltam meg 0 rir-t fasza technikaval. normalis rommal. mas kerdes, hogy tul kis volumennel. bar inkabb kicsi legyen, mint tul sok... bodybuilder.hu-ra forditgattam mar akkor a hit cikekket.
nem is ertem ezt, van par kivetel itt, aki tudja mit csinal, de a sokakrol leri hogy fogalmuk sincs rola hogyan kellene edzeni...ugyanezt latom a teremben is. kikerem magamnak, hogy nem figyelek az edzesre...gyere at ha bp kornyeki vagy es megmutatom hogy edzek, kivancsi vagyok te hogy csinalod. wtf komolyan
de fogalmazzunk inkabb ugy, hogy segitek szivesen ha latok vmi rosszat. en nem vagyok trt-n de elont a tesztoszteron az ilyen kommentektol 
szimplan csak tisztaban vagyok vele, hogy also testre fel tudnek meg szedni 1-2 kilot, felso testre minimalisat, sok ev alatt...ahhoz is kaloria pluszban kellene lennem, csinalnom kellene 10x ennyi sorozatot, minek erolkodjek meg minimalis izomtomegert? raadasul mondom hatraltat a maszasnal mar ez az izomtomeg is..
amugy a social media meg egyeb felfuggesztes jogos, magadra kell figyelni.
de hogy konstruktivabb legyek, milyen progressziod volt nagyobb osszetett gyakorlatokbol? pl guggolas vagy labtolas, huzodzkodas, nyomasok stb? milyen volumennel, gyakorisaggal, intenzitassal?
hol tartasz amugy, tomeg, magassag, testzsir, miota edzel, honnan indultal?
legtobb ember total tevhitben van, ami az rir-t illeti. foleg olyan gyakorlatoknal, ami faaaj. legtobb embert konkretan gyilkolni kell, hogy bemenjen 3 ala...
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- BestBuy ruhás topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Jogász topik
- Linux Mint
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PayPal
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Rekordrajt ide vagy oda, elbocsátások jönnek a Battlefield-stúdióknál
- További aktív témák...
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 1 és 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H310M i5 8500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus CoolerMaster 500W
- Apple iPhone 12 Mini 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- 512GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De annyira, hogy egyel kisebb súllyal tudtam fele annyit megcsinálni.

sosem volt még ilyen, okát sem értem, magyarázkodni sem akarok miért lett szar az edzés. Persze állítható súlyzót féltem is, így eldobni sem lehet, így közben próbáltam azt is menteni.... Innentől "new fear unlocked" plusz kedvem és lelkesedésem sem maradt az edzés többi részéhez. Meg kattogtam hogy leséeülni nem szabad, szóval nem tudtam megtolni.
marmint attol, hogy raraksz 1-2 kilot a fekvenyomasra nem lesz rosszabb a teniszkonyokodnek. ha nem rossz neki a 70 kiloval par sorozat bizonyos technikaval, akkor ugyanolyan technikaval es volumennel a 72 kilo sem fog neki tobbet artani sztem.
bemelegitesnek jo az az intenzitas, amit sokat csinalnak. aztan hogy szazalekosan mennyivel kevesbe effektiv az jo kerdes. nem mind1 hogy 10%-kal vagy 50%-kal.

)

bolgar utan az egekben a pulzusom. es sorolhatnam. 20-bol 19 ember kondi teremben 5-10 rir-t tol en azt latom. tul sok sorozattal, botranyos rommal, kihagyva a gyakorlatok legeffektivebb tartomanyat, rossz tempoval, lenduletbol, rosszul beallitott gepekkel, vagy csak szimplan rossz gyakorlatot valasztanak. es ez egy fenszi, oriasi terem, rohadt sok emberrel.