- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Sikerült meghúznom csípőtolóval a .... nyakam
-
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #194096 üzenetére
hajlító lesz az inkább...
mondjuk leginkább fenékre érdekelne jó gyakorlat
csípő tolás -
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #194091 üzenetére
Nem kell öv, elég ha van oldalsó meg első hasizmod
Na, nyilván van az a súly amikor kell, de én 140-nél kicsit sem érzem szükségét.
Teljes hátsó lánc, a vádlitól kezdve. Hipertrófiára biztos nem a legjobb, de erőfejlesztésre eléggé, amúgy meg annyi is elég, h nagyon fasza érzés, amikor meg tudsz emelni többször egy nagy súlyt -
Peaceliker
addikt
válasz
Öv nem feltétlen, illetve sztem 50-60 kiloig fölös lehet
Én azért veszem fel abban segít hogy milyen szögben kell tartsam a hátam, mert amúgy nem mindig érzem vagy elmegy róla a fókusz.
Én sima deadliftet nem csináltam soha, mert bár jópofa úgy azt nem éreztem miért lenne igazán jó nekem
Eddig román változatot csináltam hamstringre (meg derékra) de térdem miatt váltottam most merev lábasra. De itt nem teszed le a súlyt.
Most amit elkezdtem adductorra mert guggolás offos lett az a sumo deadlift. Amúgy bejön és így hogy tudom is mire fogni hogy csinálom így jó.
Amúgy másik ami miatt jók ezek az a derék erősítés, oda elég jól érzem mindet, azért is tolom. -
aelod
veterán
válasz
annyiszor szóbakerül ez a deadlift, a végén még nekem is muszáj lesz kipróbálnom/bevennni az ezdéstervembe
Ahogy gondolod, és ha szereted csináld de vannak jobb gyakorlatok is. -
tisn
addikt
válasz
30kg-al akarom elkezdeni
de varok, hogy egyatalan ne fajjon a derekam, de az az ido meg nem jott el. -
K1LLMy53Lf
senior tag
annyiszor szóbakerül ez a deadlift, a végén még nekem is muszáj lesz kipróbálnom/bevennni az ezdéstervembe
amúgy gondolom ezt mindenképpen övvel javasolt csinálni? vagy csak bizonyos súly felett?
-
tisn
addikt
válasz
Tyler Durden #194066 üzenetére
jobbulast.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
perempe #194083 üzenetére
theanin, triptofán, taurin, glicin, inulin, c vitamin(, estleg arginin), ashwaghanda, gaba, melatonin... utóbbi 2 olyan cucc, aminek előállítását az előbbiek közül triggereli 1-1... kísérletezz mi válik be... triptofán nagyon sokaknak jó... kísérletezz neked melyik (kombó) válik be
-
perempe
veterán
válasz
Soulfly842 #194073 üzenetére
Ezek olvasottsága töredéke ennek a topiknak.
Én örülnék, ha valaki akár privátban írna. -
Peaceliker
addikt
Sorozatok száma a lényeges/hét. Ez izmonként 10-12 nél már bőven elég elvileg. A 3 óra miatt gondolom nem 1 sorozat volt /gyakorlat. Ha tolsz 4 sorozatot 2 gyakorlatból /izom az heti szinten már fölöslegesen sok.
Ami még fontos hogy izom bukás közeléig juss az utolsó sorozattal (vagy akár egyet egy sorozattal) -
JiMN
tag
Sziasztok!
Szerintetek heti 3x teljes test edzésnél mennyi gyakorlatot ajánlott elvégezni egy edzésnap / izom? 1-2? és minden nap másfajta gyakorlat, vagy mehet mindig ugyan az? Vagy jobb lenne, ha egyik nap felsőtest következő alkalommal pedig alsótestet edzeném?
Eddig úgy nyomtam, hogy mindenre 2 gyakorlat minimum, de volt, hogy túltoltam és 4 lett belőle. El is voltam kb 3 órát, pl mint ma. Kevésnek érzem edzés közben a kettőt ezért csinálok többet, de amúgy meg tudom, hogy sok lesz és nem kéne már. -
Dorian
félisten
Otthonra dönthető padot nézeget a zasszony.
Et nézte ki, ismertek jobb ajánlatot? [link] -
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #194075 üzenetére
Igen ehhez elengedhetetlen egy edzés napló.
-
Dorian
félisten
Érdekes, kicsit tartottam pénteken a vállbólnyomástól mert fájt kicsit a vállam eleje, aztán mégis csináltam ráadásul emelt súllyal, most pedig a vállam eleje egyáltalán nem fáj, az oldalsó részben érzek izomlázat vagy mit.
Felhúzásban azért a mérgelődés mellett volt egy kis egoboost is
Egy nálam nagyobb faszi odajött, h "láttam jól felpakoltad 140-re a deadliftet, sikerült megemelni?" Mondtam, mérges vagyok, mert nem hoztam gurtnit és az elvárt 7 helyett 4 után kifordult a kezemből. Mondja h hát neki az az egyismétléses maxa.
Mutatott egy tubust, folyékony magnézium v mi, csúszás ellen használja. Lehet kipróbálom gurtni helyett, mert azért jó lenne ha az alkarom is kapna némi terhelést. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #194074 üzenetére
ok, tehát, ha jól értem, akkor ha pl havonta csekkolva nő a rep és/vagy a súly, akkor az már megfelelő progresszió.
lehet elkezdtem felírni a dolgokat akkor, hogy lássamSúlyokat sajnos nem lehet ilyen minimális mértékben emelni, mivel a dumbbell-eknél 2,5kg-os lépték van. így én azt csinálom, hogy 5-6rep-pel kezdek, azt növelem 10ig és amikor azt könnyűnek érzem, akkor rápróbálok a 12re, ha az megvan úgy, h érzem, hogy marad benne, akkor növelem a következő súlyra.
-
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #194052 üzenetére
Ha több ismétlést tudsz csinálni az adott súlyba. Vagy emelni tudsz a súlyon. Ez kis leptékű fél kiló egy kiló.
Nincs adekvát válasz erre, hogy hetente fogod növelni a súlyt. Nem is célszerű. -
perempe
veterán
Nocturia megoldódott, pl. tegnap este 23:48-kor voltam a mosdóban, most meg 7:10-kor. nem aludtam olyan mélyen, legalább egy alkalommal felébredtem valami miatt. tippek a mélyebb alváshoz?
-
m3ss
veterán
válasz
Dorian #194065 üzenetére
ilyen fureszeleshez hasznalt sulyokkal meg felhuzassal varhatod is, hogy megduplazd a hasznalt sulyokat
nem fogsz 30 kiloval bicepszezni, persze en se
ezt amugy nem is ertem, sztem enhanced se tudnek..
valszeg mar a kettlebell lobalgatas miatt volt egy alap edzettsegi szinted. -
válasz
Soulfly842 #194069 üzenetére
5 fős a családunk, nagyfiamon kívül mindannyiunkon átment..
Köszi mindenkinek
-
Soulfly842
addikt
válasz
Elég durva influenza hullám van most. Jobbulást!
Brutális járványhullám van Magyarországon - Ezért beteg most mindenki körülötted (Portfolio)
-
Dorian
félisten
válasz
Az első edzéshéten kb. 1-2-vel kevesebb ismétlest fogsz mindenből csinalni, köv heten ugyanannyit mint előtte, és utana mar megy tovább
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jobbulást!
Nekem november körül volt egy betegség, ott nálam volt pár hét mire visszajutottam ugyan oda ahol előtte jártam -
válasz
Dorian #194065 üzenetére
Engem ledöntött most az influenza, konkrétan 2 napja nyomom az ágyat, 1 óra ébrenlét 2 óra alvás kb ez + 39 fokos láz. Jövő héten valszín ha helyre is jövök skippelem az edzéseket, hogy tuttira normálisan regenerálódjak. Arra meg különösen kíváncsi vagyok, hogy progressben jelenteni fog e ez a kényszerpihenő visszaesést.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194064 üzenetére
Én sem dicsekedhetek valami iszonyú progresszióval. Pl. a jelen mínusz 3 hónap:
3 hónap volt, mire kézisúlyzós bicepszből ugyanannyi darabot 2,5 kilóval többel csináltam, csigas bicepsz 2,5 hónap +4kiló,
melltámaszos evezés 2,5 hónap +10 kiló,
felhúzás 2 hónap +10 kiló,
bolgár 1 hónap +5 kiló (itt azért, mert összessegében a comb fejlődött és nem fáradtam el annyira az előtte való rudas guggolásban)
De pl kézisúlyzós döntöttpados fekvenyomasban és tárogatasban semmit(!) sem fejlődtem, de egyenespadon rúddal igen, oldalemelésben semmit, de vállbólnyomásban igen. -
Peaceliker
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #194063 üzenetére
Azért nehéz ezt mert az elején ráadásul látványosan gyorsan lehet emelni a súlyokat. Aztán egy x idő után (nálam 3-6 hónap) szinte megáll vagyis alig látható. Heti-kétheti 1 ismétlés ha nő akkor sztem 1,5 hónap mire emelek súlyon. És ez tuti még lassul majd
-
K1LLMy53Lf
senior tag
én értem, hogy egyéni, meg sok tényező, de gondoltam hátha van van a sok-sok éves tapasztalat miatt egy hozzávetőleges irányszám... pl (totál hasra) h mondjuk középkorú ffiként, heti 3 edzéssel havi szinten azért legalább 1-3%ot "illik" a kisebb izomcsoportokkal, 2-5%ot pedig a nagyobbakkal... 5+% ill 10+% meg már nagyon jó progresszió... tehát valami ilyesmire vagyok/voltam kíváncsi, ha létezik ilyen.
sajnos nagyon nagy intervallumban nem tudom vizsgálni a dolgot, mivel én augusztusban, tehát lassan fél éve álltam neki, ezért kérdeztem, h heti/havi szinten van-e ilyen szám.
Izommemória nem tudom mennyire játszik, mármint milyen hosszútávon emlékezhet az izom... mivel én ~26 éve toltam termet, ~6-8hónapot, illetve diákmelóban sok fizikai munkát végeztem, de annak is kb ~16éve vége lett...én úgy érzem, hogy mondhatni totál kezdőként álltam neki (eltekintve attól, hogy étkezési szempontból azért nem voltam kezdő), gyakorlatokról is volt fogalmam, DE a kezdeti ~1,5 hónap alatt rájöttem, hogy sokkal kevesebb, mint azt én hittem.
Szóval a kezdetekben megmozgatott súlyokat nem lehet összevetni a mostaniakkal, mivel változott nagyon sokat a végrehajtás módja, sőt az egész edzési módszer, ütem stb.
Centikre sem mértem magam sajnos a kezdetektől, illetve a súlyokat sem vezettem soha, így csak kb-ra emlékszem.amit tudok, megmozgatott súlyokra (kezdeti állapotnak szept közepe-okt. elejét venném, tehát ~4hónapos időszak, mivel ott váltottam drasztikusan és onnan csak finomítottam az edzéstervemen... hozzáteszem, a kiinduló állapotokra nem biztos, hogy 100% pontosan emlékszem):
gyakorlat - kiindulás - jelenlegi felállás:
fekvenyomás - 65-70kg x6-8rep - 90-95kg x5-6rep
hammer curl/scott dumbbell/incline curl - 10kg x6-8rep - 15-17,5kg 6-10rep
standing dumbbell triceps extension/dumbbell skullcrusher - 10kg 6-10kg - 15-17,5kg 6-8rep
lábtoló gép - 100-120kg 6-10rep - 200-220kg 6-10rep
lehúzás mellhez - 45-50kg 6-8rep - 65-70kg 6-8rep
csigás evezés - 50-60kg 8-10rep - 65-70kg 6-10rep (hozzáteszem itt nagyon sokat változtattam időközben is a gyakorlatok elvégzési módján)centiket is október elejei ill mai eredményeket tudok mondani (ha szükséges le tudom mérni alapon
)
-
tisn
addikt
válasz
Dorian #194059 üzenetére
nekem a homlokhozhuzasban sikerult talan egyedul fel ev alatt duplaznom. meg a ferdepados fekvenyomasban smith keretben, de az nagyon gyengen ment eloszor, valahogy nem szerette a vallam.
na ma ujra volt a pocakos 50-es kajakedzo, 130kg 2x, a kajakos srac eccer birta felig kinyomni. es tenyleg hajlott a rud, jol latszott.
-
m3ss
veterán
válasz
így kíváncsiságból kérdezem: mi tekinthető megfelelő progressziónak súly növelés tekintetében? van általános % (hogy mondjuk havi 5-10% pl?), vagy ez izomterületenként változik?
sztem inkabb egyenenkent valtozik. meg hogy mennyire optimalis az edzes, alvas, pihenes, kajalas.
en kb fel ev alatt duplaztam meg a hasznalt sulyokat fekvenyomasban is, bolgarban is, meg a legtobb gyakorlatban. heti 1x edzes gyakorisaggal, ppl splittel volt ez. mondjuk ugye izommemoria.
anno amikor elkezdtem edzeni, kb 1.5-2 ev volt ugyanez amugy guggolasban, tobbire nem emlekszek, de sztem azok is hasonlok lehettek.aelod: 30 kg bicepsz az eleg impressziv naturalban sztem
-
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #194055 üzenetére
Kurkumin jó tesz ha ilyen bajaid vannak
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #194054 üzenetére
rosszul fogalmaztam, bocsi: (legjobb tudomásom szerint) a kurkumin nem csak izületi gyulladással szemben hatásos, hanem bármilyen gyulladásos dolgokkal szemben (bél, izom stb), csak szimpla megjegyzés volt, h nekem a vállizületi gyulladás/beszűkülés esetén segített
illetve természetesen nem úgy értettem, h ez önmagában teljesen megoldhatja, hanem segítség lehet, csökkenti a gyulladást -> csökken a fájdalom, jobban mozgatható/tapogatható (nekem pl segített aludni, mert néha elviselhetetlenül fájt, főleg ha bármilyen szinten nyomás alá került... ehhez elég volt háton vagy hason feküdni), ezen felül mindenképpen kell (gyógy)torna/nyújtás/masszázs...
-
Dorian
félisten
válasz
Nem igazán, mert az nem izületi gyulladás. Semmire nem mész pusztán gyulladáscsökkentéssel, az csak annyira kell, hogy képes legyél az összehúzódott izmot nyújtani, majd erősíteni (hogy később viselje a terhelést)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
ha jól tudom a tenisz- ill golfkönyök is gyulladás (is). nekem az izületi gyulladásokon (a receptre felírt gyulladásgyökkentőn kívül) a kurkumin kúra segített. de amúgy a nyújtás és (gyógy)masszázs is hasznos, ha jól tudom.
egyébként @aelod: a múltkori beszélgetésünk óta szöget ütött a fejemben, így kíváncsiságból kérdezem: mi tekinthető megfelelő progressziónak súly növelés tekintetében? van általános % (hogy mondjuk havi 5-10% pl?), vagy ez izomterületenként változik? (persze gondolom függ azért több mindentől, mint kor, edzés gyakoriság, edzésmúlt stb)
-
Dorian
félisten
válasz
Woodslave #194050 üzenetére
Sokszor írtam már, h nagy pénzpocsékolás ilyesmit bogyókban venni. Kell venni por alakban kollagent, glukozamint, msm-et, esetleg kondroitint és sokkal olcsóbban tudsz sokkal nagyobb dózisban bevinni ilyesmit a szervezetedbe.
De ez amúgy pont semennyire sem fogja megoldani a golfkönyököt. -
Woodslave
félisten
válasz
Flash Gordon #194040 üzenetére
Hát én golf könyök meg térd miatt vettem egy animal flexet reméltem hogy odabax. Annyira nem érzem hogy bármi hatása lenne
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #194047 üzenetére
szerintem ez így nem az igazi, mivel az izomrost nem így helyezkezdik el. ez sokkal közelebb áll ahhoz, ami nekem is bevált: [link]
kb ~5°ban megdöntött törzzsel, áll/orr magasságból indítom elölről, végig nyújtott karral viszem (~1/3ad kört írok le) úgy, h a testhez képest ~30°-ot zár be (legtöbben 45°t mondanak, ahogy a videóban is látható, de nekem a ~30 jobban bevált, lehet ez a covidtól beszűkült vállaimmal van összefüggésben), illetve a végpozíció a videóval ellentétben nem a test mellett, hanem mögötte van.hogy ez mennyire jó vagy sem, ezt esetleg aelod tudja megmondani, én csak tapasztalatból írom.
-
Rivaul
addikt
válasz
Soulfly842 #194011 üzenetére
Köszönöm szépen neked és a többieknek is a válaszokat. Átnézem a termékeket
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #194046 üzenetére
Standing Cable Rear Delt Fly
[link] -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
KisZozó #194042 üzenetére
&aelod: én szerintem sehol nem írtam, hogy a glutamin valami hiperszuper dolog az izomzatnak vagy az izületeknek, szimplán annyit állítottam, hogy egy alap építőköve mindkettőnek (aka: kell mindkettőhöz). de ugye nem esszenciális aminosav, tehát a szervezet szükség esetén elő is tudja állítani.
A BCAA-ról én is belefutottam már több cikknél, h nem javasolják, sőt olyanba is, ahol egyenesen károsnak nevezték... mindenhol azt javasolják, hogy vagy teljesértékű fehérjét vagy legalább EAA-t fogyasszon az ember (vagy persze szimplán normális kaját
)
@Dorien: keresztcsigás hátsóvállal ez melyik pontosan? nem tudom elképzelni rear delt-re milyen fej előtti gyakorlat van, mert amit én írtam az mind a hátad mögé nyúlva végződik
-
Dorian
félisten
A mai edzés felemásan sikerült.
Sikerült emelni a scott bicepsz súlyon, mondjuk most érzem is a golfkönyököm.
Tricepszet most nem akartam odavágni, homlokhozhúzást csináltam, sztem kicsit szabálytalanul, mert a könyököm bemozgott.
Mindkét melltámaszosnál emeltem a súlyon.
Amiért mérges voltam: a gurtnit otthon hagytam, és felhúzásnál normál fogással a 140 kiló a 4. után kifordult a tenyeremből. Vegyest meg nem merem próbálni mióta Aelod beparáztatott vele
Hiába fájt egy kicsit a vállam eleje, csakazértis csináltam vállbólnyomást, és emeltem is a szokásos súlyon. Oldalemelésnél is akartam, de ott nem sikerült.
Meg kíváncsiságból megpróbálkoztam ezzel a keresztcsigás hátsóvállal, de először tricepsz gyakorlatot csináltam belőle, aztán néztem meg a yt-on, h ezt felül, a fej előtt kell, de akkor már nem volt kedvem megismételni. -
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #194039 üzenetére
Sad but true:
A glutamin megléte illetve bevitele hangyányit sem fog segíteni a regenerációdon ellenben egy jó edzéstervvel...
Bélrendszernek jót tesz és kb ennyi. Izmost sem fogsz vele megtartani diétába mint ahogy a legtöbb tévhit állítja. Sem a BCA-val...
-
Dorian
félisten
válasz
KisZozó #194038 üzenetére
Edzés közben allítólag csökkenti a katabolikus folyamatokat, de ezt azért zárójelbe teszem. Este meg azért, mert a regenerációt segíti elő és növekedésihormon fokozó hatása van. És azért külön a komplex fehérjétől, mert egy aminosav aránytalanul túlzott aránya a kisebb mértékben jelen lévő aminosavak felszívódását csökkenti.
Amúgy is van egy csomó edzésfüggetlen pozitív hatása pl. a bélrendszerre, és tök olcsó. -
g4mer
senior tag
válasz
Rivaul #194000 üzenetére
Szia, én is hasonló szituációban volt, fizikai munka következtében legyilkoltam a csuklómat (
tényleg megéri tönkretenni magad, hogy a főninek több pénze legyen), mellé a folyamatos edzés még terhelte is, így kb soha nem tudott gyógyulni.Ami nekem bevált: kurkuma, kollagén kombó, valamint a fekvenyomást próbáld hanyagolni.
Autószerelés előtt meg melegíts be csuklókörzéssel stb, mert ahogy említetted is, sajnos igénybe fogja nagyon venni az izületeket, főleg ha valami hideg garázsban/hangárban szereltek.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194034 üzenetére
Én korábban 30 fokban csináltam, aztán mostanában 45-ben, és igen, minél feljebb van, úgy nehezedik. Még a tárogatás amit olyan kb. 25 fokban csinálok nem egyenesben, h a felső mellizom nagyobb hangsúlyt kapjon.
Egyenes nyomást meg tárcsás géppel csinálom, ha már ezeket kézivel, nálunk a fekpadok tök kényelmetlenek, meg nem is akarom, h rámszakadjon. -
K1LLMy53Lf
senior tag
egyébként kicsit más téma... oxidatív stressz ellen(súlyozására) érdemes valamit szedni? Gondolok olyanra, mint: görögszéna, kurkumin, vajsav stb?
#194034 Peaceliker : most mondjam azt, hogy én 2x20kg-val nem próbáltam eddig meg, amikor rúddal 90-95kg-mal 6rep-es szetteket nyomok?
(de nem is erőltetem, nagyon bevált nekem a csigás gép)
-
Peaceliker
addikt
válasz
Dorian #194032 üzenetére
Incline bench nekem is szarul megy. Nem mintha a sima fekvenyomás marha jól menne
Incline (nálam 30 fok sincs mondjuk) legutóbb 28 kilóval volt 7 rep talán. De eleve kézi súlyzóval egyenes padon 2x 30 kilóval nyomom ismétlés ben azt amit rúddal 74 kilóval, szóval kézivel sokkal rosszabbul megy amúgy is -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #194032 üzenetére
igen, a cable rear delt fly... de ugyanígy jó dumbbell-el, ha ~30-45°os padra ráhasalsz és emeled a súlyt hátrafelé. mondjuk én múltkor kábelest toltam, de 1 kézzel... picit játszani kellett, hogy eltaláljam a szöget, de baromi jó volt így is (tény, h amúgy 2 kézzel, keresztbe sokat toltam már, de annál is az elején sokat kellett próbálgatnom hogy jó igazán)
tricepszben, ha izomlázat érzek én valamiért a standing overhead dumbbell triceps extension-t szeretem (és alsó pozícióban szoktam tartani ~2mp-ig rep-enként, h jól nyújtsa ki a súly... ill néha pedig alsó pozíciótól elemelve ~5centire tartom 2-5mpig rep-enként, amolyan "kutyaharapást szőrével" alapon
)
mellre próbáld ki csigáson (incline seated cable chest press/fly... attól függően mit csinálsz amúgy kézivel... én mindkettőt szeretem/vegyesen szoktam csinálni)
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194018 üzenetére
A tricepszben van (meglepően erős) izomláz a csigás letolástól, arra most hirtelen az az ötletem támadt, hogy akkor ma nem letolást csinálok ami előfeszített, hanem homlokra húzást ami előnyújtott. Így talán valamennyire máshogy terhel.
Meg a vállam első része fáj kicsit.
Szerdán 45 fokos padon bepróbáltam 30 kilós kézivel a nyomást és sok volt (csak 4 sikerült). Nem röhögni, mellben gyenge vagyok.
Nincs a teremben 27,5 kilós kézi, 25 ről csak 30-ra tudtam váltani. Valszeg amíg kicsit nem erősödöm rúddal csinálom a ferdepedost, az jobban skálázható.
Szóval lehet, h ma a vállbólnyomás helyett csinálok vmi hátsó delta gyakorlatot, rémlik valami 2 csigával keresztbe húzás v ilyesmi. -
Peaceliker
addikt
Itthon edzek, állandóan a kondiban vagyok így
Semmi, hagytam már ki. De amúgy szeretem és várom. Ha fizikailag és idegrendszeri regeneráció szinte bírnám tolnám minden napnem az elvesztett gain miatt zavar ha kimarad.
De amúgy furcsa ez a kettősség hogy volna kedvem edzeni csak nem megy, nehezen akaródzik. -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #194026 üzenetére
Utóbbi időben volt hogy vártam hogy legyen edzés de motivációm, erőm (nem tudom hogy írjam) nem nagyon volt hozzá, szenvedés lett a vége. Gyanúsan közé van ahhoz amikor túltoltam és/vagy szarul aludtam meg most melóban és munkában is mocskos sok minden van, nehezen viselem már.
olyankor csinalj konnyitett edzest, lazabban, tobb pihivel, regeneracios cellal, ha mar elmentel. amatorok vagyunk mi tortenik, ha lazulsz egy napot? kurvara semmi... -
Peaceliker
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #194022 üzenetére
Állította hogy látott egy cikket (chatgp mondta neki amúgy), de nem találta meg. Mondtam neki hogy majd utána olvasok, de csak annyit találtam hogy szalagok regenerációjában segít, nem hogy ront. Szóval szedem
tisn
1-2x volt csak amúgy hogy nem fejeztem be, amúgy végig szoktam szenvedni ha nehezebben is megy.
Utóbbi időben volt hogy vártam hogy legyen edzés de motivációm, erőm (nem tudom hogy írjam) nem nagyon volt hozzá, szenvedés lett a vége. Gyanúsan közé van ahhoz amikor túltoltam és/vagy szarul aludtam meg most melóban és munkában is mocskos sok minden van, nehezen viselem már.
Na erre nekem most picit csodaszer a preworkout. Ilyenkor "csak ez ad nekem erőt és mindent leíró akaratot" -
Dorian
félisten
Nem tudunk erről semmit, h más-e vagy pontosan miben.
Azt tudjuk, hogy "Magyarországon is csak bejelentési kötelezettsége van a gyártónak, a címkét és az adatlapot kell beszolgáltatni az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet felé" -
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #194022 üzenetére
Keratinról volt szó.
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #194018 üzenetére
hanem már a következő gyakorlat gondolatára is sírhatnékom támadt
ne legyel punci -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #194019 üzenetére
miért, a kreatin csökkenti az izmok rugalmasságát? ez urban legend vagy tudományosan is alátámasztott dolog? (mondjuk ettől tuti nem fogom elhagyni a szedését, ahhoz túl sokat raktároztam be...
)
én meg, ha érzem, hogy nem megy az edzés (mert pl nem aludtam eleget, kezdek beteg lenni stb) akkor hagyom a francba... nem erőltetem túl... max köv alkalmat vagy a pihenőnap az aerob edzést jobban megtolom
@aelod : szerintem amúgy nem volt ez vészes a dokitól... semmi lebeszélő szándékot nem éreztem, szimpla véleményt (a fehérjeporok tisztasága kétes) és javaslatot (inkább normál táplálék formában vigyem be a többletet) osztott meg. Nem volt semmi hegyibeszéd, h tönkreteszem a vesém, a beleim, rákos leszek stb
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #194019 üzenetére
Keratin hiánytól max a hajad töredezik
-
Peaceliker
addikt
válasz
Dorian #194003 üzenetére
Ha csak izomláz van nem szoktam kihagyni. De olyan volt már hogy túltoltam, idegrendszerem nem akarta az egészet és edzés félbe maradt annyira nem ment. Es nem is igazán volumen (igaz az is szarabb volt) hanem már a következő gyakorlat gondolatára is sírhatnékom támadt (nyilván nem így, de nem tudtam rávenni magam
).
De ha végig megy az edzés mondjuk 10% eredmény csökkenéssel azzal én még megvagyok békülve. -
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #194015 üzenetére
Ilyenkor a joker meme jut eszembe a batman filmből.
Beszélj a dokival, hogy iszol, cigizel, túlsúlyod van nem történik semmi, említsd meg, hogy edzel és fehérje kieget szedsz és mindengyik elveszti a fejét.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #194006 üzenetére
&tisn:
kommentálni én sem tudom, mert alapból nincs rálátásom, ugyanakkor azt tudom, hogy az ilyen termékekeket nem vizsgálják úgy, mint az élelmiszereket illetve gyógyszereket (ahogy ez a wiki-s link alapján szerepel:
Biztonságossága
Az Egyesült Államokban a táplálékkiegészítők biztonságosságát nem kell bizonyítani az Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet felé, emiatt sok termék tartalmazhat illegális összetevőket vagy veszélyes adalékanyagokat.[10][11] Magyarországon is csak bejelentési kötelezettsége van a gyártónak, a címkét és az adatlapot kell beszolgáltatni az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet felé, ami alapján az intézet kockázatértékelést végez.[12] )mivel alapjában véve pesszimista vagyok (és láttam már ezt--azt életemben), én egyetértek a doki azon kijelentésével, hogy minden gyártó profitorientált.
Ugyanakkor, én azt is vallom, hogy semelyik kaja esetén sem tudhatjuk igazából mit eszünk (mi mennyire van tele káros anyagokkal stb), mindez csak hit/bizalom (ki hogy nevezi) kérdése, így én ezt a részét ignorálni szoktam (persze, ha választanom kell, akkor mindig nézek összetevő-listát, de ennél jobban nem vizsgálódom)Szóval igen... lehet gáz, amit etetnek velünk fehérjeporként, de - véleményem szerint nagyon sok (sokkal több) káros cuccot viszünk(/viszek) be más, feldolgozott élelmiszerekből... így ezt ignorálva - amíg a rendszeres vizsgálati eredményeim rendben vannak, addig - marad ez
szerk.: egyébként vannak gyártók (ilyen pl az ostrovit is), akik elérhetővé teszik a honlapukon a termékek tisztaságára vonatkozó laborvizsgálati eredményeket/tanúsítványokat.
-
Soulfly842
addikt
válasz
aelod #194001 üzenetére
Köszi a választ.
Alapesetben nekem az volt a tervem, hogy mell-hát-váll-kar (nem vagyok egy külön bicepszre gyúrogató fajta) minden alkalommal meg legyen (ezeket szeretem iszonyatosan csinálni, sokat csigázok is (változatos gyakorlatokkal, sok izomcsoportot edzek csigán; ezzel azért a kéz a felkas és az alkar is erősödik rendesen), ill. jól felszerelt terem adott a teljeskörű edzéséhez gépek szintjén is). Ehhez vennék mindig más elemet, van amikor a core lenne előtérben intenzíven (ilyenkor a mell hát-váll-kar edzés kevésbé intenzív, mert az már úgy nagyon megterhelő), van amikor a lábak egészében és van amikor a futópad gyors gyaloglással 50-70 percig 135-145-s pulzuson.
Nem tudom, egy ilyen edzéstől és edzéstervtől én sokkal-sokkal jobb közérzettel járok el edzeni. ezért is volt ez a terv.
A teljes testedzésben nekem a (heti négy, ritkábban három) mindennapos láb, illetve a core nekem unalmas lenne.
-
Soulfly842
addikt
válasz
Rivaul #194000 üzenetére
Szia,
Kitartás! Lesz az jobb is!
Ízületi szinten én is körbe jártam most a témát, hogy mivel tudom magamat a legjobb állapotban tartani. Újrakezdés után általános nálam, hogy izomzatban gyorsabban fejlődök, mint az ízületek - nekem emiatt volt szükségem, főleg az első termékre, Ill. Kollagén szerintem elég lesz hozzá - de az esetedben akár mind is indokolt lenne.Én amit javaslok (most szerencsére egész jó év elejei akció is van):
Arthro Complex - GymBeam
Pár hét után is érzem, hogy ez nagy segítség lesz!Kollagén:
RunCollg hidrolizált kollagén - GymBeam
Az epres-kiwist nem javaslom.. szörnyűA narancsos pl. egész jó.
A kollagén az ízületek, inak és bőr egészségének alapvető összetevője. C Vitamint tartalmaz az arthro Complex is -segíti a kollagén felszívódását.D3+K1+K2 Forte vitamin - GymBeam
Támogatja a csontok és az ízületek egészségét, különösen, ha fizikai munkát végzel, ami a csontokat és porcokat is megterheli. Bónuszként az immunrendszerre is jótékony hatással van.Omega 3 is indokolt lenne az esetedben. Gyulladáscsökkentő hatása van és az ízületi fájdalmak enyhítésére is segítség lenne.
-
tisn
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #194005 üzenetére
https://hu.wikipedia.org/wiki/Feh%C3%A9rjepor
abszolut biztonsagos eljaras, es az alapanyag is tejsavo, tehat itt tul sok neznivaloja nincsen a dokinak. nem ert hozza, ennyi.
-
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #194005 üzenetére
Mondta, hogy reméli, hogy nem szedek mindenféle szert. Mondtam természetesen semmi dopping stb, csak a fehérje bevitelem emelkedett. Erre annyit mondott, hogy az a gond, hogy nem lehet tudni, hogy milyen anyagokat használnak előállítás során (mivel vonják ki a fehérjét) és higyjem el, hogy biztos nem az egyén egészsége, hanem a saját profitjuk az elsődleges
No comment. -
K1LLMy53Lf
senior tag
Most voltam hasi ultrahangon, doki végignézett mindent.
Mondjuk alapból kérdezte (nem engem, a nővért) az előző (~1,5 éves), hogy ez a vizsgálat miért szükséges.
Kérdezte, hogy volt-e műtét/hasi sérülés stb, mondtam, hogy nem volt semmi, csak cukorbetegség miatt kontroll ill elkezdtem terembe járni és a legutóbbi laboromnál az egfr értékem. Mondta, hogy reméli, hogy nem szedek mindenféle szert. Mondtam természetesen semmi dopping stb, csak a fehérje bevitelem emelkedett. Erre annyit mondott, hogy az a gond, hogy nem lehet tudni, hogy milyen anyagokat használnak előállítás során (mivel vonják ki a fehérjét) és higyjem el, hogy biztos nem az egyén egészsége, hanem a saját profitjuk az elsődleges. Úgyhogy ő mindenképpen azt javasolja, hogy normál/hagyományos forrásból vigyem be a többlet fehérjét. Mondtam, hogy ezt valóban nem tudhatom, de sajnos annyit meg nem tudok enni, emiatt kell a kiegészítő.
De amúgy minden belső szervem tökéletes és ez nagyon durva dolog annak fényében, hogy 27 éve cukros vagyok, amiből ~20 évet baromira nem figyeltem magamra.
Szóval adom is le a rendelést a következő 10kg fehérjére
-
Dorian
félisten
Meg is lett a böjtje a hétfői comb túledzésnek, tipikus idegrendszer-túlerőltetése, a szerdai mell-kar napon mindegyik mellgyakorlatból kevesebb ment. Újabb lecke, h legközelebb leszek észnél. Gondolom perverz, de nagyon szeretem a lábnapot, úgyh többször toltam már túl. Aztán ilyenkor a mellnap meg nem megy úgy, pedig alapból is pont mellben vagyok a legrosszabb.
Az edzés második felére ezen jól felbsztam magam, és a bicepsz-tricepszeknél csakazértis emeltem a súlyon. Ezeknél tipikusan már régóta nem tudtam átlépni a 9. ismétlésen (korábban azt a szabályt hoztam, hogy ha legalább 3 edzésen megy a 10 ism, akkor emelek a súlyon) Most emelt súllyal ment bicepszből 6, tricepszből 8.
Már régóta nem éreztem tricepszben izomlázat, most viszont még ma is megvan. Ilyenkor javasolt kihagyni ma a tricepsz edzést? -
aelod
veterán
válasz
Soulfly842 #193983 üzenetére
Nem. Az upper az lefedi a teljes felső testet. Mell-hát-váll-kar, a lower meg szintúgy csak a komplett lábat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged