Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69851) norby_42 válasza Peterhappy (#69832) üzenetére


norby_42
aktív tag

Aztak...:R

Eat pasta, run fasta

(#69852) jimpo válasza jimpo (#69755) üzenetére


jimpo
aktív tag

Ezt csak úgy itt hagyom. :DDD

Mással egyébként sem szolgálhatok. :B
A múlt hét durván mínuszos lett 25km, de érzem ahogy javul. :K Bár rám fér a pihenő, így elengedem kicsit az idei évet. A munkahelyi stressz, mellé túlzott terhelés és kevés átlag ~6 maximum 7 óra alvás megtette a hatását, mindenesetre Alapjárat IS ON. :U

A Stryd a héten tesztelve lesz, meg kibontva. ;] De csak finoman... :))
Az összehasonlításhoz már megvan a platform terv fejben. :C Az meg majd kiderül mi a különbség, bár így sem lesz pontos. Már csak azért sem mert ezek között a kütyük között is van minőség, pontosságbeli szórás. A kiötlött módszer sem kedvez majd az értékeknek.
Viszont ha minden igaz, akkor az új gen még magasabb mértékben kalkulál az Air Power-el. Meg úgy alapból is másabb egy két érték, kíváncsi leszek esetemben mennyire. :U

[ Szerkesztve ]

Stryd Next Gen

(#69853) tomcica válasza jimpo (#69852) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Pihend ki magad,engedd a testnek,h teljesen regeneralodjon es jo lesz ez :K
O,hogy nalam hanyszor dobta mar le a lancot,esett szet a szeker ;) esznel kell lenni,mert ilyenkor a hangok bent a fejben tuloznak,csupa drama.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69854) ladybug válasza tomcica (#69850) üzenetére


ladybug
őstag

Tényleg. Jógáznom azt kellene…

Egyébként 26,99 km maradt. Fertisch. :D

Peterhappy: Nagyon szuper ez a kis kabin. Az ötlet zseniális. A farm, ahol vagyunk kis tökéletesség. A környék csodálatos. Igazi idilli vidék.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#69855) inf3rno válasza ladybug (#69836) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem fordítva, a Strava szokott nálam torzítani a Suuntohoz képest.

Buliban hasznos! =]

(#69856) -Pepe- válasza tomcica (#69849) üzenetére


-Pepe-
tag

Visz a lábam, a fene egye meg. Ezek a hosszúk beváltak. Most azt találtam ki, hogy hétfő 15, kedd pihenő, szerda 15, csütörtök pihenő, péntek 15, szombat pihenő, vasárnap 25. Aztán hétfő pihenő. :F
A lényeg a sok hosszú tartása folyamatosan. Nagyon megszerettem.
Aztán 17-re fel lehetne tolni a kétnapos futásokat. Persze ez teória, lehet hülyeséget írok...
Pihentetnek ezek a futások, tudom furcsán hangzik. :K Mikor lesznek jó cipőim félek túlságosan el fogom engedni az agarakat, már ebben a kibelezett roncsban is haladok szépen.
Ma pihenek, de lehet holnap is. 10 nap volt folyamatosan pihenő nélkül. Kialakult a tempó, ami a futásaim vége felé begyorsul. Lassan kezdek mindig, majd fokozom utazó sebességre, a háromnegyedén emelek és a legvégén elkezdek kigyorsításokat csinálni.
Megmondom őszintén nem volt akkora gyilkos ez a 100km, csak a szalagok érezték meg. Azokkal kell valamit csinálnom. Mikor bemelegszem már nem érzem őket, csak futás után, mikor behajlítom a lábaim, pl guggolásnál. Nem bírom megállni, hogy ne menjek többet, a 12 már kevés. Próbáltam kevesebbet, de mindig rátettem, mert éreztem, hogy bírom még. Ez a maradt még a lábaimban érzés bosszant.

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69857) -Pepe- válasza -Pepe- (#69856) üzenetére


-Pepe-
tag

Aztán úgy is lehetne, hogy: hétfő, kedd 15, szerda pihenő, csütörtök és péntek 15, szombat pihenő, vasárnap 20, vagy 25. Így mindig maradna idő a feltöltődésre.

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69858) inf3rno válasza -Pepe- (#69856) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Olyan ez, mint az evés, belénk nevelték, hogy a jóllakottság érzésig kell enni, de egyáltalán nincs így. Mostanában rászoktam, hogy csak az ízük miatt eszem a dolgokat, és egyszerre keveset, aztán sosincs az a teltségérzet, de kaja kóma sincsen vagy bármi hasonló. Szerintem a futással is ez a helyzet, hogy nem kell romra futnod magad, jó ha marad tartalék, mert akkor a következő napon is rendesen le tudod majd futni az edzést. Egyébként bennem van egy olyan, hogyha túl sok energiám van, akkor elkezdek valami függőséget, káros szenvedélyt tolni, hogy levezessem. Nehéz tárolni, irányítani, de ha megtanulod, akkor sokkal jobban megy minden. Nem mintha én tudnám, hogy hogyan kell, inkább csak fejlődtem ezen a téren. Azért most lecsúszna egy jeges gin tonic, ha elém raknák. :D Ki kéne mennem futni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#69859) tomcica válasza -Pepe- (#69857) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ez a verzio nekem jobban tetszik :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69860) -Pepe- válasza inf3rno (#69858) üzenetére


-Pepe-
tag

Ebben van igazság. Sosem tartalékoltam másnapra, pedig azt átvihettem volna. :K
Tegnap jól teleettem magam. Csirkecombok, meg sárga krumpli, jó nagy adag céklával. Valahogy most jól esett. Nekem mindegy már, hogy mennyit eszem nem hízom. Sőt már 78-ról indul a mérleg, lepottyant 1kg. Vettem ceyloni fahéjt. Na igen, teljesen más az illata, nem az a szúrósan intenzív, átható aroma, mint a kínainál. Hozzá megy a kurkuma, meg a bors. Aranytejet készítek. A gyömbért meg elfelejtettem. :((( Mondjuk én nem fogom 100 fokra melegíteni a tejet, mert az hazavágja , de van egy gyanúm, hogy nem csak azt. Melegre megmelegítem, a többit meg belekeverem. 10 perc főzést írnak, hát nem tudom. Aztán eszembe jutott a mindent bele. Még kakaót is tennék hozzá. Aztán akkorát gyógyulok, hogy az utcára menve letépem a pólóm, mint Clark Kent és egy nagy P betű lesz belehorzsolva a mellkasomba. :DDD

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69861) -Pepe- válasza tomcica (#69859) üzenetére


-Pepe-
tag

Persze, mert több a futás. Amúgy ja, sok lenne a kihagyás, lehet nem fejlődnék akkorát. Kettő zsinórban még bőven elmegy. Amit te ajánlottál gyorsítókat, meg a másik hétre tenném. A harmadik héten 2db 20-as hétfő és vasárnap a köztes meg pihenő és rövid. A lényeg a regeneráció, amit eddig letojtam. Basszus, majdnem ma is megindultam. A boltba menet futottam egy pár száz métert és akkor felötlött, mi lenne, ha hazaérve ledobnám a csomagot és kitörnék, mint Zrínyi. A belső hang közbeszólt, így maradtam. :DDD

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69862) inf3rno válasza -Pepe- (#69860) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja nem annyira erős, mint a normál fahéj, viszont ebből bármennyit lehet, és én oda vagyok a fahéjért.

Nekem még ami tanulság volt, hogy a sok rövid többet ér, mint a kevesebbszer hosszú. Csináltam én is 2 naponta 1o-et meg 3 naponta 15-öt, és bár nem hittem el, de Tom tanácsára kipróbáltam a minden nap 5k-t, és sokkal jobb volt regeneráció szempontból. Már úgy értve, hogy teljesen más dimenzió. A napi 2 futással is lehet játszani, bár én azt még nem próbáltam, állítólag az is jó. Igaz nekem valahogy alapból gyengék az ízületeim, ínaim, és ha valamivel rá tudok tenni a regenerációra, akkor csinálom. Én csak csodálom, hogy mások hogyan tudnak 4-8oo-as hónapokat letolni, amikor nekem a 2oo a határ, onnantól nem bírják az ízületek.

Amit írsz, hogy lassan kezdeni, az nagyon jó. Arra én csak sok idő után jöttem rá, hogy érdemes legalább az első 2 km-t extra lassan tolni, mondjuk ilyen 7:3o - 6:3o körül, ha amúgy 5:3o-5:15 körül van az edzés tempó. Nálam legalábbis idő, amíg bemelegszik a rendszer, kenődnek az ízületek, stb. Valaki még dinamikus gyakorlatokat is beletesz utána, de olvastam cikket, ami szerint nincs jelentősége sérülés elkerülési szempontból. Van még ilyen megkésett hő elmélet, amiben lehet valami, hogy érdemes egy kicsit megállni talán egy 15 másodpercre, hogy beérje a keringés az izmokat, és akkor valahogy hirtelen emelkedik egy picit a hőmérsékletük. Túl hosszan mondjuk nem érdemes ebben a téli időben, mert akkor újra be kell melegíteni. 5 perc után már hűlnek annyit az izmok, hogy utána szakad, ha nincs újra bemelegítve, plusz meg is lehet fázni, ha az emberre ráfagy az izzadtság. Mondjuk nem tudom minek írom ezeket, amikor láthatóan jobban megy neked a futás, mint nekem valaha. :DDD

Buliban hasznos! =]

(#69863) #76500480


#76500480
törölt tag

Peterhappy

25km 5:00’ körüli idő mellett nincs okod irigykedni :R Nem tudom hány éves vagy meg a súlyodat sem :N de 75kg és 30 alatt nincs mentség számomra ha távot és tempót nézünk…

Tomcica ajánlásával :R [kép] Reggel egy kis kereszt edzés 20perc híján meglenne a 200 óra(következő cél 3000km a kijelzőn)

Délután [kép] részidőket néztem amikkel osztok-szorzok 7km 30:22, 10km 43:32 14km 1:00:52 Tegnap esti 20szelet süti epéssé tett mára dolgoztam át energiává :D

[ Szerkesztve ]

(#69864) Hi!King válasza Peetta14 (#69834) üzenetére


Hi!King
őstag

Bár hosszútávon izületeket lehet hogy túlzottan koptatja a futás, de kardiovaszkuláris szempontból nehezen tudom elhinni, hogy heti 100 km futás egészségtelen lenne. Azért hiszem el nehezen, mert mikor rendszeresen 100+ km-es heteket futottam, megszoktam, és nem éreztem magamat tőle kikészültnek, nem szállt el a nyugalmi pulzusom, folyamatosan regenerálódni tudtam. Ha ez így van, akkor mik lennének azok a káros hatások, amik hosszútávon károsítanának? Hangsúlyozom, naivan kérdezem, mert nyilván lehet valami, amit nem veszek figyelembe.

(#69865) Hi!King válasza inf3rno (#69858) üzenetére


Hi!King
őstag

A futáshoz alkalmazkodik a szervezet, ezért nehéz belőni mi az ideális mennyiség. Ha edzetlen vagy, heti 30 km is kikészíthet, de van akinek 150 km sem sok már. Meg nem mindegy mennyire intenzíven futsz. Persze, az evéshez is alkalmazkodik a szervezet, de az meglátszik rendesen, és bizonyítottan egészségtelen, ha elhízol.

(#69866) inf3rno válasza Hi!King (#69865) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ezt részletezhetnéd, mert pulzuson, izomfáradtságon nincs semmi nyoma. Mindig az ízületeim mennek szét tartósan heti 4o-hez közeledve, teljesen mindegy, hogy hogyan próbálom.

Az elhízásnál a centrális elhízás, amire azt mondják, hogy komoly probléma, a magas testzsír nem annyira, max ízületi szempontból. Mondjuk most ez a veszély pont nem fenyeget, hogy elhízzak, nem tudom hogy került szóba. Magamhoz képest padlón van a testzsírom.

Buliban hasznos! =]

(#69867) Hi!King válasza inf3rno (#69866) üzenetére


Hi!King
őstag

Nem tudom. Lehet hogy nagyon eltérőek az embereknek az adottságaik, de az is lehet, hogy van akinek sikerül úgy növelnie az adagot, hogy nem fut bele komolyann sérülésbe, mert valamit máshogy csinál, mint akinek gondjai vannak egy bizonyos heti mennyiségnél.

Az elhízást arra írtam, hogy a túl sok kajálásnak azért elég jól körülírt negatív hatásai vannak az egészségre, az összes krónikus betegség esélyét növeli. Nem rólad írtam személyesen, hanem az általad írt hasonlatra. A futásnál is van korreláció, hogy akik bizonyos mennyiségnél többet futnak, azoknak is csökken a várható élettartamuk, de számomra azért nem tűnik annyira meggyőzőnek, mert sokkal több tényezős, mint az elhízás, hogy mennyiség, intenzítás, mit hogyan, mennyire odafigyelve a regenerálódásra, profiknál dopping is bejátszhat, stb., stb.

(#69868) tisn válasza Hi!King (#69867) üzenetére


tisn
addikt

"a legrosszabb kombo az elhizas es a futas" - mondta a terdem... :U

(#69869) -Pepe- válasza Hi!King (#69867) üzenetére


-Pepe-
tag

Ezt bemásolom ide. Ez is egy magyarázat.

Az utóbbi években kezdtek el ezzel foglalkozni: több tanulmány írta le, hogy a maratoni futók mintegy 50 %-ában közvetlenül a verseny után megemelkedik a vérben az ún. troponin szint, mely a szívizom károsodás jele is lehet, s ez csak 2-3 hét alatt normalizálódik. Ugyanakkor a maratoni futás során – részben a vesefunkció beszűkülése miatt- a vérben kedvezőtlen „sűrűsödés” jöhet létre. Ez a vér alvadékonyságának fokozódásával a koszorúerekben (különösen, ha ezek nem épek) akár heveny trombózist is okozhat, mely hirtelen szívhalált (infarktus vagy ritmuszavar következtében) idézhet elő. (A folyadék és ásványi anyagfogyasztás szükséglete, az időjárási tényezőkön kívül több egyéni adottságtól is függ). Legújabban panasz és tünetmentes, férfi maratoni futóknál (főként 50 év felettieknél) mutattak ki szív koszorúér betegséget (az érfalból kiemelkedő meszesedéseket- plakkokat) speciális kardiológiai vizsgálatokkal. A vizsgálat külön érdekessége, hogy több ilyen elváltozás volt a maratoni futóknál, mint a nem edzetteknél. Főként azoknál a maratoni futóknál észlelték ezt, akiknél magasabb koleszterin szint, fel nem ismert magas vérnyomás, vagy előzményben dohányzás szerepelt. Ez pedig már a szívinfarktus „előszobája” lehet, főként, ha a fent leirt kedvezőtlenül megváltozott anyagcsere körülmények (alvadékonyságot fokozó anyagok, hormonális anyagok vérbeli felszaporodása) ehhez hozzájárulnak. A szívinfarktus pedig súlyos, életveszélyes ritmuszavart is okozhat. A szakirodalom egységes abban, hogy mindezek még további speciális vizsgálatokat igényelnek.

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69870) -Pepe-


-Pepe-
tag

Az is egy jó kérdés, hogy több kisebb futás ugyanannyira káros-e, mint egy nagy egyben?
A szívnek ki kell pihennie a hosszú távokat, főleg az ultrákat. A szinuszcsomókban is változás történhet, ami aritmiához vezethet. Mégis van ellenpélda is pl. Bozó Pál, aki már 80 felett jár, mégis sok hosszút fut. Itt a futásnaplójának a linkje: [link]

A másik az intenzitás. Egy alacsonyabb fordulaton dolgozó gépjármű motorja is tovább bírja, mint egy F1-es, magas fordulatszámon dolgozó motor. A szívnél is érvényes ez a tézis.
Az élsportban meg pörgetnek végig, ott nincs belesétálás, meg lelassulás.

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69871) -Pepe-


-Pepe-
tag

Egy neves középkorú ultrafutót boncoltak. A szíve tele volt hegesedéssel. A mikroszakadások nem tudtak begyógyulni, mert nem volt idő a regenerálódáshoz. Helyette kötőszövet jelent meg. Mikor ez a szinuszcsomónál jelenik meg, akkor jön a ritmuszavar. Van aki mégis bírja, a kutatók sem értik az okát. Olyanról is olvastam régebben, hogy egy szintén idősödő futó, aki sok maratont lefutott elment a kardiológushoz. Az meglepődve tapasztalta, hogy ugyan meszes volt az egyik koszorúere, ugyanakkor ki is volt tágulva. Magyarán az ér követte a meszesedés mértékét és megnövekedett. Az artéria tágul a legkevésbé, a koszorúerek képesek a megnövekedett igénybevétel miatt. Ezt is mérték.
[link]

RCA, proximal különösen érdekes (jobb oldali koszorúér)
LDA tehát bal oldali erek növekedése nem olyan szembetűnő.

Ezek hasznos változások, melyek növeli a szívbe juttatott oxigén és tápanyag mértékét.

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69872) -Pepe-


-Pepe-
tag

A gyulladás lehúzása különösen fontos, mert a gyulladt érfalon tapadhat meg a koleszterin, majd a vérlemezkék. Én mikor írom az étkezésem, nem az aranymetszés miatt csinálom. :DDD
Tom által adott koktél különösen hatékony ilyen szempontból. Meg az E, illetve C vitaminok.
Mikor égés van, akkor füst is (szabadgyök) én ezzel az analógiával szoktam élni. A szabadgyök gyulladást okoz, a gyulladásban szabadgyök, a daganatban szintén. A vörös hús fogyasztásnál is ezzel szoktak érvelni, főleg a füstöltnél, hogy gyulladásos folyamatokban indukálhat. Vannak alapvetések, de minden ember más, valaki jobban bírja ezeket a folyamatokat. Bocsánat a sok írásért, szeretek olvasgatni. :DDD

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69873) inf3rno válasza Hi!King (#69867) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én sem jöttem rá, pedig próbálkozom egy ideje. Jövőre újra indul a 3 hónap, aztán meglátjuk, hogy mire jutok. Biztosan van megoldás erre is, mint mindenre. Kicsit tartok attól, hogyha elkezdem a futást, akkor berogyik a súlyom, mert most csokival tudom tartani a 65kg-ot, ami nálam 15 éves legalacsonyabb súly. Az 57kg volt a gimis súlyom emlékeim szerint. Nem is tudom mikor voltam utoljára ennyi, amikor heti 5-7 edzés volt 1o éve, akkor volt 67-68kg, most meg edzés nélkül csak kajával ennyi, és nem is törekedtem rá, csak így alakult, teljesen más célom volt ezzel a diétával. Nagyon érdekes, hogy a fogyás mellékhatásként jelentkezett. Talán majd egyszer bloggolok róla, ha lesz konklúzióm.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#69874) Hi!King válasza inf3rno (#69873) üzenetére


Hi!King
őstag

Nekem 2 éve tavasszal olyanom volt, hogy a 195 centimhez egyszer 68 kg-ot mértem, igaz az reggel éhgyomorra, frissítés nélküli 3 órás futás után volt, amennyi konkrétan 11 évesen voltam utoljára. Én sem akartam fogyni, de ez egy fordulópont volt, utána jobban odafigyeltem, hogy kellően sokat egyek. Pedig amúgy voltam korábban enyhén túlsúlyos is.

(#69875) Hi!King válasza -Pepe- (#69872) üzenetére


Hi!King
őstag

Hú, ezek durva dolgok.

Én meg még egy vérképet sem csináltattam soha (újszülöttként volt utoljára tudtommal). Pedig egyszer kardiológiai vizsgálatra is el kellene mennem.

(#69876) inf3rno válasza -Pepe- (#69872) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem a HDL/LDL arány növelése a fontosabb. A HDL takarítja le a lerakódott koleszterint. Ha nincs elég, akkor indul be az érelmeszesedés. Azt mondják omega-3 és omega-9 olajak, amikkel lehet növelni a HDL arányt. Az omega-3-ból is a csukamájolaj a legjobb, állítólag gyógyszertárban lehet kapni kimérve, bár ki tudja, hogy milyen minőség, mert nagyon sérülékeny olaj, melegíteni pl. egyáltalán nem szabad. A lenolaj is jó, csak ami átkonvertálja jobb fajta omega-3-ra, az túl lassú enzim. Valami hatása azért van. Az is jó keserű. Ami könnyebben tolerálható, és szerintem jó az az omega-9, aminél a legjobb forrás az olivaolaj. Nekem legalábbis az olajbogyó eszegetés, olivaolajjal főzés, futás együtt hozta a legjobb HDL/LDL arányt. Az olivaolajban sok az antioxidáns is, valószínűleg ezért is. Melegíteni lehet, de bomlanak tőle az antioxidánsok, sütni nem annyira jó, ahhoz inkább zsír vagy kókuszzsír a jó. Mondjuk az olajok pont összefüggenek a gyulladással is, mert az omega-3-ból gyulladáscsökkentő vegyületeket készít a szervezet többek között, és talán az omega-9-nek is van gyulladáscsökkentő hatása emlékeim szerint, bár azt kevesebben ismerik.

Nekem most van egy olyan elméletem, hogy a kevesebb kalória bevitel kevesebb szabadgyököt is jelent, és emiatt nem kell annyi antioxidáns. Tehát érdemesebb kevesebbet enni. Másik oldalról viszont ugye a kevesebb étel kevesebb antioxidáns bevitelt jelent, úgyhogy valszeg ebben is van egy optimum pont. Talán ez még az adagok nagyságától is függ. Nem tudok róla, hogy bárki foglalkozott volna ezzel, igaz sosem kerestem rá.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#69877) -Pepe- válasza inf3rno (#69876) üzenetére


-Pepe-
tag

A több étel is lehet jó, ha abban sok zöldség és gyümölcs szerepel. A dióban és az azték zsályában is van omega-3. Viszont ez ALA, amit át kell alakítani a szervezetnek. A halolaj a legjobb forrás emiatt.

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69878) #76500480


#76500480
törölt tag

Amiket itt olvasok… megnyugodtam, hogy az orthorexia nervosa népbetegség itt is :DD

(#69879) -Pepe- válasza #76500480 (#69878) üzenetére


-Pepe-
tag

Vágom az iróniát. :K :D
Rajtam ezek a változtatások valami brutálisat segítettek. Lassan bélfetisiszta (van ilyen?)lettem, amióta érzem a változást több fronton is. Most itt nem a rettegésről van szó, hanem a minél jobb állapot eléréséről, ami jellemezte az iparosodás kor előtti embereket. Az ősembert már nem írom, mert az volt az alfa, meg az omega. Mi ír a cikk?
Egyes újabb cikkek tévesen azokra használták az ortorexia elnevezést, akiknek az egészséges étkezésről alkotott véleménye eltért a fő iránytól. Bratmannek pontosítania kellett a meghatározást azzal, hogy nem számít, hogy mit hisz az illető, az ortorexia csak azokra vonatkozik, akiknél étkezési zavarok alakulnak ki az előírások körül. Tehát mi itt felmentettek vagyunk ezen vádak alól. :D

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69880) Peterhappy válasza #76500480 (#69863) üzenetére


Peterhappy
őstag

:R
37.5 eves vagyok, 79.5kg.
Jo lenne mindkettobol faragni, de realis esely csak a kilokbol van.

Most kevesebb sportra van idom, ugyhogy igyekszem en is az inputot korlatozni es meg tudatosabban kajalni.

(#69881) stefyY válasza Peterhappy (#69880) üzenetére


stefyY
őstag

A "fitnesz-életkorodból" még faraghatsz. :))

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#69882) Alg


Alg
veterán

Ez azért egész jó akció, osztrák XXL, 25% bármiből - pl. Fenix7x sapphire-Solar, vagy Epix 2 Sapphire így 750EUR - ahogy nézem az összes black friday ajánlatot verik az árak.

Vagy mondjuk van még pár méretben Altra Paradigm 6, már a 70 eurós ár is erős, de így 58EUR :Y
45-ös Altra Vanish Carbon 120EUR... :Y

GESCHENKE kódot kell használni

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#69883) ladybug válasza Peterhappy (#69880) üzenetére


ladybug
őstag

A tudatos/változatos/kiegyensúlyozott étkezés nagyon fontos és sokkal előbb rá kellene állnunk, mint ahogy tesszük. Nem korhoz kellene igazítani, mert minél korábban elkezdjük, annál hálásabb a test ezekért a lépésekért.
De nagyon örülök, hogy ilyen lelkiismeretesen figyeltek a bevitt, minőségi ételekre.

Sajnos én is igazán csak 10-12 éve ügyelek oda jobban a jó élelmiszerekre, egészséges táplálkozásra.
Emellett az éves/kétéves orvosi check up-ok is nagyon fontosak. Ez anno Magyarországon még nem igazán volt ismert a háziorvosnál. Illetve csak akkor, ha vmi krónikus betegsége van az egyénnek.
Ha a családban volt vmi betegség, az csak a kartonra lett feljegyezve.

Remélem, ezek azóta változtak.

[ Szerkesztve ]

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#69884) sherlock82 válasza Peterhappy (#69880) üzenetére


sherlock82
senior tag

39 vagyok
90 kg.
Nem tudom milyen magas vagy de a 79.5 kg nem tűnik soknak.

Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER

(#69885) TripleB válasza stefyY (#69881) üzenetére


TripleB
senior tag

Nekem 46 éves létemre 26-ot írt. 😃

"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"

(#69886) bajnokpityu válasza stefyY (#69881) üzenetére


bajnokpityu
félisten

20 alá nem megy évek óta. Sztem nem is tud alá menni.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#69887) stefyY válasza TripleB (#69885) üzenetére


stefyY
őstag

Inkább így, mint fordítva. :R

bajnokpityu: Valóban nem tud. :)

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#69888) tomcica válasza TripleB (#69885) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Per pillanat en is 46 vagyok,a fitnessz eletkor -> csecsszopo ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69889) -Pepe-


-Pepe-
tag

Tegnap nem voltam futni és így is fogytam 1kg-t. :D Akár a Zoltán Erika dalban: nem tudom mi van velem... :DD

Tom, te a kurkumás italba belereszeled a gyömbért, vagy a reszeléket átszűröd és azt kukázod? <- ez az élet egy fontos kérdése. :B

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69890) tomcica válasza -Pepe- (#69889) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ha friss gyomber van keznel akkor belekarikazom,es megeszem a vegen,a citromot is bele szoktam szelni (kifacsarom,leszelem a maradekot) megeszem azt is.
De legtobbszor csak gyomberpor van keznel :K

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69891) parandroid válasza tomcica (#69888) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Jaja, az nekem is. Ügyesen fekszem a hátamon, és kalimpálok a kezemmel-lábammal, hogy tegyenek valami finomat a számba. Még pár hónap tréning, és ha minden jól megy, hasra tudok majd fordulni.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#69892) tomcica válasza tomcica (#69890) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Amugy ha nem szeretned megenni akkor se dobd ki :N fel tudod hasznalni akar furdesnel frissitoso helyett :K keszitesz egy batyut es bedobod a vizbe.
Valsag van nem pazarlunk...tojashejat is le lehet orolni kalciumforrasnak kivalo.
Grizt vizzel ontjuk fel nem tejjel...unnepi ebedhez a tojast felhigitjuk vizzel ugy kevesbol is sok hus panirozhato stb...stb. (ez utobbi oreganyam mutatvanya,mi otthon nem eszunk hust)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69893) tomcica válasza parandroid (#69891) üzenetére


tomcica
Topikgazda

;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69894) -Pepe- válasza tomcica (#69890) üzenetére


-Pepe-
tag

Eszem akkor egyben, jól jön az extra rost is. Mekkora a kálium tartalma. :Y

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69895) inf3rno válasza tomcica (#69892) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A maradékból teát is lehet főzni akár.

Buliban hasznos! =]

(#69896) TripleB válasza tomcica (#69888) üzenetére


TripleB
senior tag

Van zigóta állapot is? 😂

"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"

(#69897) tomcica válasza TripleB (#69896) üzenetére


tomcica
Topikgazda

:DD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69898) Mclovin válasza Alg (#69882) üzenetére


Mclovin
senior tag

Ha jól látom, csak ausztriai címre szállítanak. :(

(#69899) Alg válasza Mclovin (#69898) üzenetére


Alg
veterán

Sajnos igen...
A Mariahilferstrasse-n van boltjuk, ha jön ismerős karácsonyi vásárba, ott át lehet venni a rendelést.

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#69900) SpaceKombajn


SpaceKombajn
tag

Na akkor egy kis beszámoló az elmúlt hetekről, mert futásról nem nagyon írtam.

Szóval volt ez a néha kissé nehezebb levegővétel orron és szájon át (régebben is írtam mert egy ideje már fennált) is meg egy kis orrdugulás (refluxra gyanakodtak). Nagy nehezen rászántam magam a gyomortükrözésre, hála Istennek minden negatív.

Viszont előtte letörött egy darab az egyik tömött fogamból, és pont arra hétre kaptam időpontot utána, amikor a másik vizsálat volt, na itt kiderült, hogy van egy nagy gyulladás ezen fog alatt meg egy kisebb egy másik alatt, pár hétre ki is húzták mindegyiket.

és megszűntek az eddigi tünetek!

Itt majdnem 3 hetet kihagytam, húzás előtt 1 hét meg utána 1 hétig midnen mozgástól eltiltás, erre még rádobtam 1 hét biztonsági időt.

Eddig szájon át vettem a levegőt futáskor, most már tudom orron is (bár még át kell szokni), kb a távok felén már megy így is a levegővétel, a télre pont jól jön mert hidegebb a levegő.

Pedig pont elkezdtem egy garmin 10K-t (3x amúgy már lefutottam, azóta a héten még egyszer), de itt már nem csak a teljesíteni akarom a távot választottam, hanem az eddig legjobb időmnél 5 perccel jobbat választottam.
A szokásos 5K-t felváltva, de pont jött az óraállítás és így meló után mér sötét van (tavaly próbáltam egy fejlámpás kísérletet, annyira nem vált be, de megpróbálom még.)

Jött az 5 perces felmérő (2 perc séta kocogás, az 5 perc teljes erős futás és 2 perc levezetés, tavaly még sétáltam ezeket az akkori 5K-s felkészítőknél.)

Eddig külön nem futottam 1K-kat, csak a mindenkori 5K első kilométere volt ez ami 6:04 volt.
Aztán egyszer, amikor kimentem futni, akkor látom hogy feltűnően sok autó van ott, hát kiderült, valami lovas gyerekrendezvény volt, hangosbemondó zaj stb, na ekkor mondom futok egy kilométert és hazamegyek, ez lett 5:45 ez lett az akkori 1K rekordom (jó gyenge) ,de aztán lefutottam az 5K-t utána, csak figyelni kellett a táskámra, nehogy beletegyenek valamit az ott sertepertélő népek :)

A felmérő:

El is kezdtem, 2 percig (4:15- 4:30-as körüli tempó, ennyit ilyen gyorsan eddig nem szoktam/tudtam) elég jól bírtam, aztán a harmadiktól (5 perce esett a tempó) már éreztem, hogy ez sok lesz, végig nem bírom ezt a tempót, a 4. és 5. pedig 5:45-re lassult vissza, így az 5 perc alatt 960 méter lett, a csippanás után már sétáltam a levezetést, pedig ha tudtam volna, hogy jobb 1K PB lett volna, 5:19 lett ,de ugye 5:12-es tempó a 960-ra.

Tavaly a két 5K ugyanilyen felmérőnél 640 ás 670 méter lett, igaz azok 200 méter egyenes és visszafordulás és erdőben a nehezebb talajon mint most a füvön és talán nem is volt teljes erő, de akkor is több mint 300 métert javultam 5 perces futásra.

és ez az edző már nem csak futtat 20-30-40 percet, hanem jönnek a gykorlatok, candence növeléses (kisebb gyorsabb lépések), dombra felfutás (Tom mester is pont ezeket mondta/mondja) ezáltal lehet gyorsulni meg később gazdaságosabban futni, elsőre 3-4x sorozatokat ad) már kis néztem 1-2 emelkedőt az erdőben, de most léállítottam a 10K G(Árminkát), majd tavasszal folytatom/újrakezdem.

Most inkább a szokásos 5K minnél alacsonyabb pulzuson (130-135-nél nem tudom most lejjebb vinni) az is már túl lassú ,de egész jó lesz ez alapozásnak, hidegebb levegő lassabb vételezése, meg hétvégére kitaláltam, hogy inkább 1 órát futok az 5K helyett. Most szombaton futottam is 1 óra 37 percet folyamatosan (3 fokban).

Meg ezt a jól belőtt ötözködést kell még gyakorolnom (szinte mindig túltözök) ,de most már le lehet tenni a kispadra a cumómat és ha sok levenni ruhát vagy cserélgetni.

spacetime

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.