Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69701) ladybug válasza Peterhappy (#69700) üzenetére


ladybug
őstag

Dehogy haragszom. Ugyan már. ;)
Péterrel edződöm. Az ő beszólásai kíméletlenek.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#69702) Peterhappy válasza -Pepe- (#69699) üzenetére


Peterhappy
őstag

Ha nem akarod elhagyni teljesen, csináld magad pl. a májkrémet. Jobbnál-jobb receptek vannak a neten, köröket ver bármelyik bolti májkrémre, tudod mi van benne és sokkal olcsóbban kijössz. Nem áll el évekig hetekig, mint a bolti, de hát ennek meg van az oka :K

Én húsimádó vagyok/voltam, a gondok ott kezdődtek, hogy már mindenféle vörös hústól bajom volt, maradt a baromfi, amit konkrétan meguntam, így már csak hetente egyszer eszem halat (és egyszer-kétszer tojást). Azt is csak a fehérjeforrás miatt.
A belsőségek jobban hiányoznak, a májat, zúzát kimondottan szeretem, de lehet nélküle élni.
Évente egyszer ha Apósom körömpörköltet csinál, akkor betársulok hozzá egy nagy tányérra, de csak mert az jót tesz a porcoknak :)

(#69703) Zozo0525 válasza ladybug (#69698) üzenetére


Zozo0525
őstag

Gratula nektek :R

(#69704) inf3rno válasza -Pepe- (#69697) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát gratulálok hozzá! :C Ha rendszeresen futsz heti 5+ alkalommal, akkor felpörög tőle az anyagcsere, jobban, mint bringától, és vannak ilyen csodák. Jó, hogy írtál, most kedvet kaptam újra elkezdeni edzeni.

Buliban hasznos! =]

(#69705) -Pepe- válasza inf3rno (#69704) üzenetére


-Pepe-
tag

Köszönöm! Nyomd neki te is. Nálam ez tényleg csoda volt. A pöcegödörből indultam, na mondom itt kell elkapni és nem ereszteni. A Tom által javasolt gyorsítók is tuti közrejátszottak. Most még jobban ráállok ezekre.

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69706) inf3rno válasza -Pepe- (#69699) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Itt ilyesmikre gondolj, hogy kimérték, hogy 1% az esélyed a rákra a teljes élettartamod alatt, aztán ha orrba szájba tolod vérzésig a füstölt sonkát meg a szénné sült szalonnát, akkor lesz 2%. Aztán rámondják, hogy dupla annyi az esélyed rákra, ami persze igaz, de az még mindig 2%, tehát nem túl valószínű. Persze számít, de a nagy részüknél nincs akkora eltérés, hogy érdemben foglalkozzon vele az ember. Amúgy nem tudom a pontos számokat ezzel kapcsolatban. Amire érdemes figyelned, hogy egy-egy kajára hogyan reagál a szervezeted. Ha tolerálja, nem lesz tőle nehézkesebb a mozgásod, stb. akkor rendben van, ha belassít, mert nehezen emészthető, akkor elhagyható. A májas, párizsi, ilyesmikre azt mondják, hogy a csontokról oldják le a rajtuk maradt inakat, mócsingot, enzimesen, szétfőzik pépesítik, plusz egy csomó zsír is bennük van. Alapvetően a legtöbb embert ez elriasztaná, nekem nincs bajom vele, gyakorlatilag kollagén és esszenciális aminosav kincses bánya. ;]

Nem muszáj teljesen elhagyni. Ha mégis megtennéd, akkor arra viszont figyelj, hogy a fehérjét pótold valahonnan. Tojás, zsírszegény túró, hüvelyesek, stb. Ha vegán étrendre térsz át, akkor ebből a hüvelyesek maradnak, az már elég sovány. A másik, amire figyelni kell az a B vitamin és vas pótlás, mert a nagyja húsokból jön. Ha alacsonyak az leginkább vérképből derül ki, hemoglobin mennyisége, vörösvértestek alakja, mérete. stb. Érdekes, hogy pont a nőket célozzák ezzel, akiknek kimondottan nem ajánlanám a vegán étrendet ha teherbe akarnak esni és egészséges gyereket akarnak. A B-vitamin hiánynak súlyos következményei vannak a magzatra, plusz egy csomó vas és fehérje is kell a terhesség alatt. A férfiak termékenysége is csökken, ha nem visznek be elég fehérjét. Kicsit mintha minden a termékenység csökkentése felé menne a mai divatirányzatoknál.

Hogy a kérdésre is válaszoljak, az olyan kísérletek kell nézni, amit nagy populáción csináltak. Azoknál általában mivel sok pénzt költenek rá, fordítanak időt a normális megtervezésükre, és pl. a dohányosokkal, elhízottakkal, stb. szoktak korrigálni, hogy a végeredményre ezek a faktorok ne hassanak, vagy esetleg teljesen kizárják őket a kísérletből. A húsokkal kapcsolatban én is inkább fehér hús párti vagyok, csirke, amit legtöbbször eszek, a halat próbálom beiktatni mellé. Disznót ritkábban, talán havi egyszer, ha olyanom van. Igaz akkor több napi mennyiséget csinálok. A vegánok általában egy kínai kísérletet szoktak emlegetni húsokkal kapcsolatban, ahol az jött ki, hogy a várható életkor erősen függ a hús fogyasztástól.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#69707) -Pepe- válasza ladybug (#69698) üzenetére


-Pepe-
tag

Részemről is elismerés. :C Szeretnél még ilyen hosszút futni?

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69708) inf3rno válasza Peterhappy (#69702) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én még nem ettem házi májkrémet, de állítólag nagyon jó. Majd a következő néhány héten kipróbálom valamikor.

Buliban hasznos! =]

(#69709) inf3rno válasza -Pepe- (#69705) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem amikor napi 5-6km-t toltam minden nap, akkor volt egy pont, amikor úgy voltam vele, hogy ezt nem hiszem el. Este úgy feküdtem le, hogy mondom ebből holnap tutira nem lesz futás, romon voltam, alig tudtam menni. Másnap reggel már futottam. :)) Annyira felpörgeti a regenerációt, hogy tényleg csodákat tesz, és nem is nagyon kell hozzá semmi extra, csak rendszeresség, sok kicsi. Sajnos a térdem ott is beszart a végére, de mindig újra kezdem, hátha egyszer találok rá megoldást.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#69710) -Pepe- válasza inf3rno (#69706) üzenetére


-Pepe-
tag

Semmi panaszt nem okoznak. A kollagén az bizony tényleg fontos. Házi termékek, a májast pl. egy héten belül el kell fogyasztani. Boltit soha nem veszek. Kistermelői cumók. Sok kolbit nem eszek, de szeretem. Semmi bajt nem okoznak, már mindent könnyem megemésztek. Este megy a májas, 5 gerezd fokhagymával és egy nagy vöröshagyma felével. Rá 2dl kefír.
Vegyesen étkezem, a húsok mellett zöldségek és sok gyümölcs. 5 szem dió(ne kérdezd miért ennyi). :D Hüvelyesből csak a bab. Lencsén még gondolkozom. Szalonnát nem eszem. A hagymát nagyon pusztítom. A spenótot is fontolgatom.

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69711) -Pepe- válasza inf3rno (#69709) üzenetére


-Pepe-
tag

Térszalag probléma, vagy porc? Ezt vettem észre én is, ha egy héten többet megyek, akkor jobban megy.
Kényszeres is lettem, egy hete volt pihenő. Mindig elhatározom, na holnap biztosan nem, mert ledarálom magam. Jön a másnap, akkor tényleg csak egy 4-et, aztán abból lett ma is 15...
Hihetetlenül el tudja vinni az embert. Év elején úgy megrekedtem 6500 m-nél, hogy azt hittem feladom. Mondom ilyen a világon nincs. Itt mindenki tolja a nagyokat, én meg kínlódom ennyivel.

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69712) ladybug válasza -Pepe- (#69707) üzenetére


ladybug
őstag

Igen, mindenképpen. Bármilyen fárasztó is 35 km után a táv, van a maratonfutásban (is) valami, ami függővé tesz. Az utolsó kilométer pedig leírhatatlan. (mint a szülés) Pár hét után csak a jóra és szépre emlékszel. (ugyan dehogy fájt, tök szuper volt :DDD )

Amúgy eddig 4 maratont futottam. Sajnos 3 év kimaradt, viszont az érmek szépen csillognak.
Jövő áprilisban szeretnék megint Mainzban futni, de nem tudom, hogy sikerül-e addig felkészülnöm.
Nagy álmom Würzburg. Meg hát a helyi lokál, Frankfurt.

Zozo0525: Köszönöm.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#69713) #76500480


#76500480
törölt tag

Én is megcsináltam a bajt [kép] Nov 30. 7:00 nutella, 8x házi zsemle, 55 g Kinder miki, 10 dkg etcsoki 5x zselés szaloncukor, 25dkg túró, 6x győri zabkeksz (4500kcal, 20dkg cukor 15dkg zsír). Kellett itt nutellarol írogatni :D
Eredmeny: azonnali sápadtság, 4ora fekvés :U úgyhogy decemberi 24-25oras böjt utáni futás kiprobalva ;] Szerintem januárra kell keresni dietetikust meg egy sport pszichiátert mert ez a testsúly ingadozás( testsúly 10%) nem magyarázható a túlzott sportolassal, van venne érzelmi túlevés.Nyáron, 120km-es héten előfordult reggel 66kg este meg 73kg :DDD

[ Szerkesztve ]

(#69714) inf3rno válasza -Pepe- (#69710) üzenetére


inf3rno
nagyúr

"Este megy a májas, 5 gerezd fokhagymával és egy nagy vöröshagyma felével. Rá 2dl kefír."

Szerintem ez engem több napra kicsinálna olyan epegörcsöt kapnék tőle. :DDD :DD

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#69715) TripleB válasza LanyUs (#69677) üzenetére


TripleB
senior tag

Komolyan? Én nagyon élvezem a Pegasus 38 shield melegét, nem fázik benne a lábam. A zokni is valami téli decathlonos futózokni. Mondjuk izzadok én is magyarosan. 😃 De a lábam mem vizes.

"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"

(#69716) -Pepe- válasza inf3rno (#69714) üzenetére


-Pepe-
tag

Mindent kicsit másképp csinálok, mint az átlag. :DDD A fokhagyma gyulladáscsökkentő, és kiváló tisztító eledel. A vöröshagyma szintén. Szerintem az epének nem árt. Ja, erre szoktam inni 2 dl kakaót, fahéjjal és mézzel. Nyáron ment hozzá még egy banán is. Ebéd után: fél szőlő, egy alma, egy körte, egy banán, vagy helyette egy gránátalma(erre is rákaptam). Most az almát duplázom. Nyáron: egy alma, 4 nagy szem szilva, egy barack, vagy nektarin. Ment hozzá rotálva a maracuja, kiwi, dinnye. Mikor melyik. Most a dózisnövelésnél tartok. Már nem durrogok annyit hátul, szokja a belsőm. :DDD A kefírt is növelni fogom, főleg, ha majd magamnak készítem. Ja nyáron még ment a 85%-os étcsokoládé, azt most abbahagytam. el kellene megint kezdeni? :F :D

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69717) inf3rno válasza -Pepe- (#69711) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szalaggal van gond. Januárban megnézik végre MR-el, kíváncsi vagyok mit mondanak. Néha jó, néha elkezd feszülni valami, és alig tudok aludni miatta. A porccal is szokott gond lenni, valszeg azért, mert a szalag miatt lötyögős a jobb térdem, de az csak akkor jön elő, ha rendszeresen edzek lábra, és mindig olyan 3 hónap után, a 4. hónapig sosem jutottam el, amikor tényleg komolyan vettem az edzést. Mindegy, hogy bringa, vagy futás, sőt úgy vettem észre, hogy a bringa még rosszabb. Az eddigi évek alapján ezzel a lábbal a heti 15-2okm, ami tartható, a heti 3o-45, amiket próbáltam meg biztosan nem az. Az a gond, hogy mindig az elején jól megy 1-2 hónap alatt egész tűrhetőre visszaáll a keringés és az izomzat, és amikor ott tartok, hogy heti 4okm megy 5:15min/km alapozónak, akkor bemondja az unalmast a térdem. Nem tudom biztosan, hogy a sebesség miatt van e, vagy a 3 hónap össz kilóméter száma addigra teszi meg a hatását, de onnantól 3-12 hónap, ami kiesik attól függően, hogy milyen hamar hagyom abba. Általában szokott lenni valami sérülés is, de ilyen triviális, belelépek egy fél centis kátyúba, aztán kimegy oldalra egy kicsit a térdem vagy megcsavarodik, ami normál esetben nem kéne, hogy gond legyen, csak hát ilyen, hogy nem tart az oldalszalag, ha még egyáltalán létezik. Ezért is kerülöm a terepet, ha csak lehet, és a sima aszfalton próbálkozom.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#69718) inf3rno válasza -Pepe- (#69716) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem a hagymák komoly görcsöket szoktak okozni. A fokhagyma még elmegy, a vöröset nagyon nem bírom. Próbálkoztam, és egy idő után hozzászoktam, de ha lehet inkább kerülöm mostanában, és csak fokhagymát eszek. Most a chili olaj, amiért oda vagyok. 4-8db habanero vagy szellemchili fél liter olajban. Ha nyersen eszem ezeket a paprikákat, akkor fizikai fájdalmat okoz már egy kis harapás is, így viszont elég jól kontrollálható a csípősségük.

A nagy százalékos csoki zsírt ad elsősorban, én legalábbis azért eszem. Az alacsony százalékosban van egy csomó cukor. Vannak egyébként jobb bean to bar csokik, amik nem keserűek ilyen magas százalékkal sem, mert nincsenek agyonpörkölve. Azokat érdemes megnézni, egész más kategória pl. a Lindthez képest is. Ha nagyon alacsony a testzsírod, és hosszú távot futnál, akkor érdemes azt is pótolni. Én a kalória miatt eszem, hogy ne fogyjak el teljesen. Mármint be lehetne vinni disznózsírral meg vajjal is, de akkor már legyen inkább csoki, mert az még finom is.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#69719) -Pepe- válasza inf3rno (#69718) üzenetére


-Pepe-
tag

Pont a sok adalék miatt hagytam el a kis százalékos csokoládékat. A Milka, meg a többi meg már a szemét kategória. Az már nem is csokoládé. Telenyomják keksszel, meg mogyoróval és cukrosak. Az ét nem volt keserű, de a 90% feletti már igen, többet nem is vettem.
Szerintem nem porckopás, ha nem mindig érzed, a laza szalag lehet az oka. Pedig ennyi idő alatt be kellet volna edződnie. Én is így jártam az elején a terepen, de én a bokámmal, jött egy bucka, traktornyom, máris kibicsaklott, most meg úgy tart, mintha acélból lenne a bokaszalag. Sokszor futottam lábfejen, alacsony droppú cipőben. Alig ért le a sarkam, de ettől megacélosodott. Volt, hogy félreléptem, de pár km után már nem is éreztem.

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69720) Alg


Alg
veterán

Nekem közben érkezett még egy Saucony Xodus Ultra, kék-feketében :U 80EUR... ezzel megvagyok terepre is, és kész a Saucony-triumvirátus (terep + lassú/recovery + tempó cipő)

Speedgoat volt még versenyben, de ez akciósabb volt :D

Amúgy épp most mennek a 2023-as cipők bejelntései/bemutatói, USA-ban van valami expo...

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#69721) inf3rno válasza -Pepe- (#69719) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A Milka nálam ott megszűnt, hogy pálmazsír van benne kakaóvaj helyett. Teljesen más az íze, állaga vele.

Szerintem sincs porc kopása, a szalaggal van valami. Az orvos is azt mondta, hogy gond van vele, és csináljunk MR-t.

Buliban hasznos! =]

(#69722) tomcica válasza -Pepe- (#69695) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nem latom ertelmet a leurult test + gyors futasnak :N egyetlen helyzet ahol erhet valamit, ha a laza hosszud veget felkapod, de csak 400-800metert.Ez arra jo,hogy lasd maradt-e meg az uzemanyagtartalyban.Ha nem tudod 5K vagy gyorsabb iramra felporgetni, akkor nem maradt semmi.Ezzel az infoval finomhangolni tudod a hosszud sebesseget, tavjat es kozben kell-e visszatolteni. Csak ennyit mutat, nem valo se gyorsitasra, se gyorsabb temposebesseg eleresere.
Azokat mashogy edzed.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69723) tomcica válasza Peterhappy (#69692) üzenetére


tomcica
Topikgazda

:DD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69724) tomcica válasza -Pepe- (#69699) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Heti 2x eszel hust az eleg :K regen is sok helyen hetvegen volt csak hus az asztalon...pl anyam is ugy nott fel ;) most is ugy eszik,hetente csak 1-2 van hus,szarnyas vagy minosegi marha,esetleg mangalica.Tobbi nap vegetarianus modban van.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69725) tomcica válasza -Pepe- (#69710) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Borso,sargaborso,zoldbab,brokkoli,karfiol,sargarepa,kelbimbo? Akar levesnek ezekbol? Megkuldod minosegi tejfollel es jo is lesz.
Cekla? Az tud dobni a verkepen :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69726) tomcica válasza #76500480 (#69713) üzenetére


tomcica
Topikgazda

"cukorkoma" volt az :K ha ilyen van,csak mozgasd at magad egy 10-20perc eeextra lazaval (en evezni szoktam a muhelyben) ez arra eleg,hogy a vercukrot lerantsd kicsit.
Nem terhelesrol beszelek,gyors seta is jo :K
Utana viszont lehet sziesztazni,az abban segit,hogy gyorsabban visszatoltodjon az izomba a glikogen. Amugy ezt is felporgeti a test,ha kapja a rendszeres leurules+visszatoltes+pihenes ciklust.Kepes 24-48 orarol akar 12-24-re is roviditeni,azzal h mar 3-6ora eleg egy reszeleges visszatoltesnek neki (az kb felmaratonig eleg nekem).

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69727) tomcica válasza -Pepe- (#69716) üzenetére


tomcica
Topikgazda

85% fekete csoki naaagyon jo vasforras is :K az mellett h antioxidans. Minosegi vorosbor szinten,abbol 1-2 deci eleg (naponta nem innam,de heti egyszer okes).
Kurkuma,gyomber,fahej,feketbors + limonade citrombol kombo jo a gyulladas lehuzasara,segiti az izuleti gyulladast is. A bors felerositi a kurkuma hatasat,szinergiat alkotnak,egy csipet bors ehhez eleg.
Beszelunk itt fel kiskanal kurkuma,csipet bors,csipet fahej,negyed kiskanal gyomberpor + fel citrom leve + 2deci langyos vizrol.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69728) norby_42 válasza tomcica (#69727) üzenetére


norby_42
aktív tag

Ezt megjegyzem, de elég durván hangzik...

Eat pasta, run fasta

(#69729) tomcica válasza norby_42 (#69728) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A puhanyok az elejen tehetnek bele mezet :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69730) Peetta14


Peetta14
tag

Futtok ti vagy csak esztek/nem esztek? :)
Céges csapatépítő délelőtt 3 pohár forralt borral, majd el is felejtettem és neki lódúltam délután egy km váltónak 4:00-4:10 és 5:20. Szerencsére kiment az alkohol, mert nem vettem észre semmilyen hatását. Egyben ki is próbáltam a nitro velocity 2 cipőt, ami jól vizsgázott.

(#69731) stefyY válasza Peetta14 (#69730) üzenetére


stefyY
őstag

A forralt borban van alkohol?

;]

Most olvasom: valamennyi igen. :U :DDD

[ Szerkesztve ]

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#69732) tomcica válasza Peetta14 (#69730) üzenetére


tomcica
Topikgazda

csak eszunk :DD (nem mintha barmilyen 4-el kezdodo km mar futasnak nevezheto :P ;] )

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69733) tisn válasza tomcica (#69732) üzenetére


tisn
addikt

nem mintha barmilyen 4-el kezdodo km mar futasnak nevezheto :P ;]

egyetertek, az alacsonyan repules :DDD

(#69734) Zozo0525 válasza tomcica (#69732) üzenetére


Zozo0525
őstag

Én egyik lábad odaadnám ha menne ilyen 5k nekem (4 kezdődő tempo) :D

(#69735) tomcica válasza Zozo0525 (#69734) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Oda,mi ?! ;] amugy el vagyok mar en is fostosodva...regen ami 4el kezdodott azt nem is neveztuk futasnak..kocogas. 3-al kezdodtek a csajos tempok, 2-vel (!) a fius :D
De legalabb futottam olyanokat versenyen...igy most nyogvenyelve elfogadom a kozepkor nyuget (magyarul a gyors izomrost es az ero csokkenese).

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69736) -Pepe- válasza tomcica (#69727) üzenetére


-Pepe-
tag

Köszönöm az ötletet, jó kis koktél lehet. Persze, hogy megy a cékla, méghozzá nagy adagban.
A ciklusfelezés nem semmi, azt gondoltam eddig, hogy 48 óra fix és ez növekszik, ahogy idősebbé válik az ember. :F Mondjuk ez a baj a szakcikkel: valaki kiszámol valamit, a többi száz meg átveszi és rávonatkoztatja mindenkire. Mézet teszek szerintem a koktélba, amúgy sem viszem túlzásba a napi egy kanállal. Néztem a kenyai futók teafogyasztását, valami brutál mennyiségű cukorral isszák. Egy nap elmegy 7-12 teáskanál cukor. :Y

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69737) tomcica válasza -Pepe- (#69736) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Kenyaiakkal vigyazni :K nem sok idos futo marad :N szoval egetik a gyertyat mindket vegerol (intenzitas,volumen...magas oktanszamu uzemanyag).
Ja szakcikkek..meg brit tudosok :DDD legtobb vo2max-ot fejleszto felmeres edzetlen vagy atalgosan sportolo csportokkal tortent,rakuldenel egy csoport elit sportolot+egy kontrollcsoport elit sportolot melle akkor kiderulne,hogy nem is annyira pontos amit talaltak :N

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69738) norby_42 válasza tomcica (#69729) üzenetére


norby_42
aktív tag

Én igazából erőspaprikán gondolkodtam :)

Eat pasta, run fasta

(#69739) tomcica válasza norby_42 (#69738) üzenetére


tomcica
Topikgazda

kemeny vagy CSoki :R :DD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69740) Peetta14 válasza tomcica (#69732) üzenetére


Peetta14
tag

Az itteni aszkéta életmódhoz azt tudom hozzátenni, hogy lesem, mikor van utolsó napos 50%-os steak akció a lidlben. SPG-vel mediumra...mmm...egyik kedvencem :)

(#69741) tomcica válasza Peetta14 (#69740) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Elni tudni kell :R

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69742) norby_42 válasza Peetta14 (#69740) üzenetére


norby_42
aktív tag

Most érek a zacskó keksz végére, messze még az ebéd :U

Eat pasta, run fasta

(#69743) parandroid válasza parandroid (#69678) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Nem gondoltam volna, hogy a soft reset használni fog, de úgy tűnik, bevált a dolog. 24 óra alatt -10%, aztán 38 perc futás után még -5. Ez teljesen normális dolog egy 3+ éves óránál, új korában sem igen tudott többet. Úgy látszik, valami beakadt a kis agyába, ami szívta az akkut… :F

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#69744) #76500480 válasza tomcica (#69726) üzenetére


#76500480
törölt tag

Én a böjtről nem tudtam , hogy ilyen hatásos. 16-18 órás már volt 12 órás meg állandó. De a 24 órás teljesen lapossá tette a hasamat, energikusabb voltam és maradt tartalék (májban :F ) az FMhoz. Hasonló felfrissülés, mint az izmoknak egy atgyuras, szauna, par napos döglés. :) Egyedül az epeholyagom görcsölt be 14km környékén( ehgyomornál üres a hólyag, epevezeték,utóbbi megtud csavarodni”törni”, mint a slag).

[ Szerkesztve ]

(#69745) Mclovin


Mclovin
senior tag

Sípcsont csonthártya gyulladás esetén kinek mi vált be? 1 hónapja kezdtem újra futást, igyekeztem lazára venni, persze nem tudtam ezt elkerülni. Jegelem ezerrel, megy az SMR is, flector. Lehet a cipő lesz a ludas? Korábban stabil cipőim voltak, vettem egy Velocity Nitro-t, tetszik, de ez inkább 'neutrális cipő ami átlag feletti stabilitással rendelkezik'.

(#69746) #76500480 válasza Mclovin (#69745) üzenetére


#76500480
törölt tag

Ajánlott mindig másik cipovel futni, változatosság. Ha cipő is a hibas, csökkented a sérülés veszélyét. Erre példa ritmikus légzés futás közben. Előnye: kilégzésn mindig másik lábbal fogsz talajt nem ugyanazzal(ilyenkor lazul el a rekeszizom, instabillá válik a törzs…) Masszirozás vált be nekem, ibuprofén tabletta formájában :D

[ Szerkesztve ]

(#69747) Mclovin válasza #76500480 (#69746) üzenetére


Mclovin
senior tag

Error 404: nincsen másik cipő. Vagyis egy Liberate nitro, de azt azért vettem anno, hogy ha majd visszaszoktam rendesen, akkor a pörgősebb edzések abban menjenek. Lehet elnézek egy lábállás vizsgálatra amúgy.

(#69748) tomcica válasza Mclovin (#69745) üzenetére


tomcica
Topikgazda

HIrtelen sok egyoldalu terheles,vagy/es tul kemeny felulet :K altalaban ezek miatt van.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69749) -Pepe- válasza #76500480 (#69744) üzenetére


-Pepe-
tag

Ezt én is kipróbálom, de biztos nem fogok futni utána, nehogy ráfázzak. Nekem már attól lelapul a hasam, ha futok egy nagyobbat. :D Nem szeretném megtudni, hogy milyen érzés lehet mikor a köldököm csiklandozza a gerincoszlopomat. :DDD

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69750) -Pepe-


-Pepe-
tag

Van amin viszont csak a ráolvasás segít. :D A nyolcadik nap futok pihenő nélkül, mára dőltem ki teljesen. Most a másik combomban jelezte az izom, hogy elég, a végére meg a farizmaim is beszóltak. Ennél több már nem megy. Hiába bírja a tüdő meg a keringés az izmok beálltak, mint a gerely. Amikor írtad Tom, hogy volt olyan időszak, mikor kettes bontásokban futottál naponta maratont, na ott elcsodálkoztam. A lábaidba miképpen leheltél erőt? Hogy lehet ennyi energiát visszatölteni minden nap? A sok éves futás, vagy fizettek érte? :DDD Én is szeretnék, az izom viszont beint. :(( Telhetetlen én. :K

Run fasta, eat cipőpaszta

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.