Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69251) Studi válasza tomcica (#69240) üzenetére


Studi
addikt

Mekkora lábad is van? A rózsaszínből a Zalandon már nincs méret 28-ért? :P :D

(#69252) stefyY válasza -Pepe- (#69250) üzenetére


stefyY
őstag

Ilyesmire gondoltam magam is. De valószínűleg velem van a probléma. :)

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#69253) Chuck Norris válasza Never79 (#69225) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Ha tényleg hideg van és sokat vagy kint akkor be fog fagyni minden. A háti zacskó csövére lehet venni hőszigetelőt és ha ivás után fújsz bele levegőt akkor is befagy, a szopók is befagynak meg rá is fagy a kupak aztán nem tudod letekerni. Mondjuk van akinek ez még nyáron is gondot okoz ;]
Nem túl elegáns, meg lehet páran hülyének is néznek de én termoszt szoktam berakni a futós hátizsákomba, biztos nem fagy be ráadásul sokkal jobban is esik a meleg folyadék mint a jégkását kortyolgatni.

Egyik éven a Burgenlandon olyan hideg volt, hogy akartam enni egy mars csokit de nem tudtam elharapni, beraktam a gatyámba egy kis időre, annyira sikerült megolvasztani, hogy utána már a szemfogaimmal le tudtam reszelni :)

Hova szándékozol menni?

(#69254) ígyvanferi válasza Studi (#69251) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Tomnak nem opciók alapból ezek a magyar vagy eu-s boltok.

Én az Asics Noosa-Tri 14-gyel szemeztem egy darabig, de szerencsére elfogyott méretben.
Azért durva, hogy mennyi jó akció megy a futócipőknél a női részlegen, férfi cipőknél meg kb. semmi vagy ami épp akciós, az sem akkora mértékű. :(((

(#69255) Hi!King válasza tomcica (#69227) üzenetére


Hi!King
őstag

Amúgy mi van, ha valaki pusztán magaslati edzéssel átlépi a maximum hemoglobin vagy maximum vörösvérsejt számot? Akkor doppingvétség, akkor is, ha egyébként nem doppingolt?

Mert ezek a maximumok így azt implikálják, hogy mindenki tolja ki a maximumig, de ne fölé, az is, akinek természetes módon magasabb, meg az is, akinek ehhez sunyiban valami EPO alternatíva kell, olyan, amit lehetőleg nem mutatnak ki.

Egyébként valahol azt olvastam, sajnos már nem emlékszek a forrásra, hogy az ideális az, ha magaslati levegőben alszol és magaslati levegőben vagy egész nap, kivéve az edzéseket, amiket normál légköri nyomásban végzed.

Szeptemberben amúgy nekem egyéni rekord volt, hogy 2500 méteren aludtam egyszer.

[ Szerkesztve ]

(#69256) Hi!King válasza Chuck Norris (#69253) üzenetére


Hi!King
őstag

Sajnos ritkán futok terepen, de túrázáshoz csak a termosz jó bizonyos levegő hőmérséklet alatt, és azt gondolom ultra terep távokon is ugyanígy érdemes ebben gondolkodni, akkor is, ha nem feltétlenül meleg ital van benne, a langyos víz is langyos marad. Szombaton a Mátrában nekem volt egy flakon víz nem termoszban is, 2-3 fokban, de párás, ködös időben is kegyetlen hideg volt már pár óra után is.

(#69257) tomcica válasza Hi!King (#69255) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Termeszetes uton a legmagassabbtol magasabbra van allitva az a vonal,ahonnan mar illegalisnak szamit :K szoval lehetsz te hosszutavfuto SHERPA akkor se ered el.
Pont,mint a koffeinnel,olyan magas az ami doppingnak szamit,hogy szinte be se tudsz juttatni annyit mellekhatasok nelkul. (koffein amugy is nagyon gyorsan "urul" ergo mire lefutod mar mas a szint,mint amivel kezdtel...kiveve ha kozben tolod befele)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69258) tomcica válasza Hi!King (#69255) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Live high,train low :K igen mert eleg passzivan ott lenni a 2000-2800m koruli magassagon,edzeni viszont nem idealis plane a komolyabb tempokat,mert sokkal nehezebb erofeszites elerni a kivant sebessegeket. Ergo vagy erosebben kell edzened,mint szeretnel,vagy lassabb tempon kell.Na most normalis km gyujtesnel ez nem erdekes,de verseny specifikus munkanal mar nem mindegy -+5-10mp/km :N
Igy olyan helyet szoktak keresni magaslati edzeshez,ahol rovid utazassal 30-60perc le tudsz jutni alacsonyabb reszre a speci munkat elvegezni (mittomen heti 2-3x).

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69259) Never79 válasza norby_42 (#69231) üzenetére


Never79
tag

Igen igazad van, csak egy rossz tulajdonságom, hogy szeretem túlgondolni a dolgokat, s akkor jön a "mi van ha ez lesz, meg az lesz".
Egyelőre azon agyalok, hogy nem vinnék tartályt (salomon adv. skin 5--öm van amúgy), inkább 3-4 soft kulacsot, de még nem csináltam pontos tervet. Van két 6 decis kulacsom meg 2 5 decisem, az 2,2 liter. A tartállyal az a gondom, hogy beteszem hátra, akkor már nem biztos, hogy más nagyobb cucc befér oda, de ezt még a héten kitapasztalom. Lehet mellény + freebelt kombó lesz. Aztán lehet ezt is lehet túlgondolom, a táv felénél (35 km + 700 szint) van elvileg kék kút, de megint ott bujkál a kisördög, mi van ha lezárják télire...

Chuck Norris: :D. Hát igen UTH-n kicsit bénáztam.
Vérkört szeretném lefutni, de nem minden áron. Ha nagyon esik, ne adj Isten havazik, akkor elengedem, akkor majd talán 1x. Igaz, hogy ez volt az egyik cél, ami miatt el kezdtem futni, de valahogy mindig távolabbra került tőlem. Aztán most Vadrózsa 50 után bekattant megint. Sajnos Vulkántúra így kimarad, pedig ismerősünk pedzegette nekem hogy menni kéne, és nálam a Börzsöny nagy szerelem.

szerk: ja a termosz nem rossz ötlet.

[ Szerkesztve ]

(#69260) jimpo válasza tomcica (#69258) üzenetére


jimpo
aktív tag

Vagy Watt alapon kell csapatni :F Igaz a tempó akkor is más lesz... Bárt nem vágom a Stryd hogy kezeli a magasság változását, igaz azzal a légnyomás is változik. :U

Ilyen -+5-10mp/km számít, rááll a test és nem megy gyorsabban akkor sem ha másak a viszonyok, úgy értem ha változik a magasság. Egyébként 2000m felett ment a 3:30 /km akkor 100m magasan nem megy a 3:20 /km hosszútávon FM+ ?
Annyira rögzül a tempó és rááll a test, mozgás?

Sajna nyomkövető számot még mindig nem kaptam a Stryd gen3 -ról. Kell nekem későn előrendelni. :W Na majd ide ér. :C

Kicsit Watt, kicsit Magasság téma, na meg VO2 :K EVERYTHING ABOUT V02 MAX TESTING! | Luis Orta
Ebből gondolom hogy jó a Watt Magassági edzésnél.
Ez mondjuk durva, nem csak pulzustartományokat kapsz egy-egy zónához hanem Watt-ot is. Ez már NASA :F ;]

[ Szerkesztve ]

Stryd Next Gen

(#69261) Never79 válasza Hi!King (#69256) üzenetére


Never79
tag

Igen, igen, ez volt a problémám nekem is vasárnap. Vértesben picit melegebb volt, 6-8 fok, de mégis szarul esett a kulacsból a hideg víz. A karamelles holland wafel meg megszilárdult (persze ilyen időben mért ne tenné? ).

(#69262) Zozo0525 válasza jimpo (#69185) üzenetére


Zozo0525
őstag

Király vagy! ezt a kaját kerestem régóta :-)
Hasonló recept jöhetne :R :R :R

(#69263) Hi!King válasza jimpo (#69260) üzenetére


Hi!King
őstag

Nem kell kezelnie a Strydnek a magasság változását, mert valójában ugyanazon iramon 3000 méter magasan is ugyanakkora a teljesítményed, mint a tengerszinten, hiszen ugyanannyi munkát végez el a tested, csak magaslati levegőben nehezebben teszi (teljesítmény = munka/idő). A maximum teljesítményed csökken magaslati levegőben, mert nem kap elég oxigént az izomzatod. Ugyanazon iramban pedig magasabb lesz a pulzusod. Emiatt nem tudod fejleszteni ugyanolyan mértékben az izomzatodat, gyorsaságodat.

(#69264) Hi!King válasza Never79 (#69261) üzenetére


Hi!King
őstag

Na, a kaja az necces, arra még nem találtam jó megoldást, mint a termosz a víz vagy tea esetében, talán valami hőszigetelő tok lehetne jó. A fagyott kaja kevésbé csúszik.

(#69265) jimpo válasza Never79 (#69259) üzenetére


jimpo
aktív tag

Azt nem szabad elfelejteni, hogy a nagyobb egyben lévő víztömeg később hűl ki. A kisebb kulacsoknak összességében a felülete nagyobb. A víztasak közelebb van a testhez, áadásul a háthoz. Ami nem kis "hőleadó", jelen esetben hőátadó felület. :K
Hidegben márpedig az lesz a legjobb ha közel vannak amiket fogyasztasz.

Mivel mindent ami hűvösebb a maghőmérsékletnél, "fel kell melegítenie" a testnek mielőtt hasznosulna, megemésztődne. Ezt értsük jól, először úgy is csak azt érzed hogy hideg a cucc. Ergo csökken a testhőmérséklet is, különösen nagyobb "hőmennyiség" hideg víz fogyasztásakor. Aztán átmelegszik, ami valljuk be nem túl hatékony dolog, főleg futás közben.

Én a Géleket, szeleteket meg a telefont Freebeltbe raknám. Akár szakaszonként, ami fér az övbe oda a többi közel a testhez. A vizet meg tasakba, esetleg mellé termosz. Az sem árt ha van szigetelő réteg a zsákban, pl ruha a víztasak külső, testtől távolabb eső felénél. Ami nekem is van, ehhez hasonló 500ml termosz az üresen 332g, oké meleg marad benne az ital.
Akkor van cumi ha alapból nincs meleg amit beletölts. Igaz akkor a víztasak is! :O Bár ha mindig csepptöltéssel, keveset pótolsz utána akkor más. :U

Stryd Next Gen

(#69266) tomcica válasza jimpo (#69260) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Mas mozgas,egy profi futonal az rengeteg kulonbseg... +10mp egesz mashogy mozog,mas lepesre teszi gazdasagossa a mozgasat.Szoval lehet Watt alapon ugyanazt az effortot/erofeszitest edzeni,de a mehanikai resz mas sebessegen tortenik. Ez okozhat problemat.Mondjuk ez a magaslati edzes dolog naaagyon egyeni,van akinel alig valt ki hasznosithato reakciot a testbol,ezek a non-responsive-ek,minden hatranyat megkapjak a magaslatnak,de csak xarabbul teljesitenek. Nevezhetjuk LOSE-LOSE kombonak :DD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69267) tomcica válasza Hi!King (#69263) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Elterhet az anyagcsere is,ez maratonos speci edzeseknel naaagyon nem mindegy. Telefosott buvarruha feeling,full bonk vs. kontrollalhato kiurules :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69268) tomcica válasza jimpo (#69265) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Olyanok lesztek,mint a Dune konyvben a Freemenek...a ruhaban van keringes,tartja a homersekletet (igaz ott a kiszaradas es meleg ellen) az izzadsagot meg lehet inni stb.. ;]
En amondo vagyok eleve fagyasztott kesz pizzat kell vinni,akkor mar abstart tudod mire szamithatsz es nincs csalodas :DDD
Errol a fagyott kajarol mindig az a norveg csavo jut eszembe aki elgyalogolt az eszaki sarkra es kozben vajat vitt,mert az volt legjobb suly/kaloria,de amikr mar nem lehetett felmelegiteni,akkor ugy harapta es letort szilankosra az osszes foga...tulelte,megette stb. otthon full protezis :U :F :Y

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69269) jimpo válasza Hi!King (#69263) üzenetére


jimpo
aktív tag

A Teljesítmény fix oké, csak a futó mozgás közben folyamatosan vágja a levegőt.
Ritkább levegő kisebb légellenállás. :U
Már a második gen is kalkulál a széllel Air Power. Ami függ a levegő sűrűségétől is, a magasságtól, a hőmérséklettől satöbbi. :K
Szembe szélben simán szokott lenni 12%, ami fix 300 Watt esetében már 36 Watt mínusz magától a Tempótól.
Ergo te hiába adod le ugyanazt a Teljesítményt, nem vagy olyan gyors mint szoktál lenni. Hátszélben sem szokott nulla lenni, valamennyi levegő mindig "mozgatásra" kerül a futó előtt.

A pulzus meg kis túlzással nem számít, egészen addig míg bírod tartani a tempót. ;]

[ Szerkesztve ]

Stryd Next Gen

(#69270) Hi!King válasza jimpo (#69269) üzenetére


Hi!King
őstag

Jó, de szembeszélnél konkrétan több munkát végzel a futással, tehát azt jogos, ha belekalkulálja a Stryd, míg magaslati levegő esetében ugyanakkora teljesítmény kell ugyanahhoz az iramhoz, csak a te teljesítményed gyengébb. Ahogy az autók motorja is kevesebb lóerős magaslati levegőben, de szembeszélben nem, viszont rosszabbul gyorsul, mert a szembeszelet is le kell küzdenie, nem csak a sima közegellenállást, illetve a gördülési ellenállást.

(#69271) jimpo válasza tomcica (#69268) üzenetére


jimpo
aktív tag

Alkalmazkodni kell a körülményekhez, mert az nem fog hozzánk. :P

A múltkor mikor voltam a Bükkben, akkor nem volt gondom a frissítők hőmérsékletével. Egyedül a kakaó volt hideg. :((( :DDD
A szeletek hőmérséklete oké volt. Azt még hozzáteszem, hogy folyamatosan fogyasztottam őket. A fehérjéseknek csak a felét egyszerre, majd rá valami más. A ropit azt most is mondom vinnék többet, esetleg valami szendó. Bár nekem ezek az energia források voltak kéznél. :U

Stryd Next Gen

(#69272) bandus válasza ladybug (#69226) üzenetére


bandus
veterán

parazaz hozzaszolassal lemaradtam a topikban a koltozes miatt. welcome back :C :))

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#69273) margithid


margithid
veterán

Nike Air zoom rival fly 3-mal van valakinek tapasztalata?
45 euró most nike appban.

(#69274) tomcica válasza jimpo (#69271) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A komplett UB-n nem ettem ennyit ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69275) stefyY válasza tomcica (#69266) üzenetére


stefyY
őstag

A profihoz ugyan semmi közöm, de a szombati futáson valami nagyon összejött, mert ezt az átlagot simán futottam, de 4:00 alá a végéig nem néztem be, azt szerintem nem is tudtam volna így kifutni a 21 kilin, de ahhoz valóban 6-8 centikkel hosszabbakat kellett volna lépkedjek, ami ahogy írtad, már más technika, csipőt jobban ki kell tolni, térdet is picit magasabbra felhúzni...ezeket gyakorlatilag nem is "gyakoroltam" soha.

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#69276) werszomjas


werszomjas
őstag

nike.com-on elindult a BF

25% van az akciósra is
[link]

Pega 39 így bizonyos színekben 22.500 Ft (53,98 EUR)

[ Szerkesztve ]

üdv

(#69277) tomcica válasza stefyY (#69275) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Igen mas mozgas,es mas az energiaigeny is hozza...felmaratonnal van aki nem a gyorsabb mozgas vagy a hosszabb lepes miatt keszul el,hanem mert nem epitette ki a szukseges gazdasagos energiaellatast hozza (magyarul pazarol). Igy 15-17km utan konnyen elfogyhat a kraft,a zselek keveset segitenek :N neha erdekes modon meg a pulzus se szall ott el,egyszeruen csak nem bir gyorsabban futni,meg csak nem is az van,hogy setalni kell vagy valami...mindent ugyanugy csinal,de lassul.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69278) margithid válasza werszomjas (#69276) üzenetére


margithid
veterán

39 mivel jobb mint 38?
Egy árban van most a kettő.

(#69279) stefyY válasza tomcica (#69277) üzenetére


stefyY
őstag

Ezek szerint nálam ilyen gond nincs, megnyugodtam. ;) :DDD Félmaratoni távhoz minden frissítést közben feleslegesnek tartok. #nagyapofám

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#69280) werszomjas válasza margithid (#69278) üzenetére


werszomjas
őstag

Passz.
Én is néztem, de gyorsan rákeresve redditen 39-et írják jobbnak, így én azt rendeltem.

üdv

(#69281) parandroid válasza margithid (#69278) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Semmivel nem jobb, egy évvel újabb. Kipchoge mind a kettőben 2:01-es maratont tud.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#69282) parandroid válasza stefyY (#69279) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Anaerob küszöb fölé csúszva olyan gyönyörűen össze lehet omlani egy eléhezéstől/kiszáradástól 17 km körül, hogy csak pislogsz. 2 óra alatt lekocogni, ahhoz persze nem kell megállni piknikezgetni. ;]

#nekemisnagyapofám, most 17-ig se jutnék el. :P

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#69283) parandroid


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Keveset leszek a hétvégén gép előtt, ha valaki látna valahol (lehetőleg német webshopban) strydet pofátlanul olcsón, akkor szóljatok, légyszi. Nem kell a legújabb, valami kifutó modell is megteszi, csak kipróbálnám, mit tesz hozzá az edzéshez.

#csakazasszonymegnetudja

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#69284) stefyY válasza parandroid (#69282) üzenetére


stefyY
őstag

Jó, 40 fokban nyilván a folyadékvesztés is tényező, de az ember nem akkor futja a tempóit. Az eléhezés részét viszont nem értem annyira, de ezek szerint nem futottam elég gyorsan... :DDD

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#69285) -Pepe- válasza parandroid (#69282) üzenetére


-Pepe-
tag

Jelentem, nem egyszer jártam már így. Csak én 15 után. Valami iszonyat fáradtság és merevség lett úrrá a lábaimon. Mikor már a gyomromban érzem az éhséget, na akkor gatya a futásnak és jön a csoszogás.

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69286) parandroid válasza stefyY (#69284) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Jól be van edzve a tempód a küszöbre. Versenyszituban könnyű túltolni, aztán jön a kékhalál a beeső pulzussal, meg az oxigénhiányban fuldokló izmokkal. Az a vicces, hogy a 6:40-nel futó hobbistáknál ugyanúgy előjöhet, mint az 1:15-ös pb-re készülő amatőr futóknál. Profiknak meg úgyis adogatják az összevegyészkedett frissítést, nekik nem téma.

-Pepe-: Ilyen ez a popszakma. Ügyesen be lehet edzeni, úgy szépen kitolható, teljesítményben, meg időben is, bár legalább annyira fejben kell, mint keringésben, Bevallom, én is jártam így eleinte. Utólag visszanézve csodaszépen látszik, ahogy a keringés is önvédelmi módba kapcsolt. A sejteknek néha több eszük van, mint nekünk.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#69287) stefyY válasza parandroid (#69286) üzenetére


stefyY
őstag

Pont ez a fura, hogy nincs beedzve. Szerintem jó napot fogtam ki, de benne lehet az, hogy az 5k/10k legjobbjaimat is most futottam, a testem pedig még "emlékezett" valamire abból. Nagyon kevés tényleges edzésmunkát végzek. :)

Amit írtál, az azért logikus, mert más szinten levő futónak ugyanaz a terhelés a 3:30, mint a másiknak az 5:30 mondjuk. Csak a "szint" más.

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#69288) -Pepe-


-Pepe-
tag

Lehet a rövidebb táv jobban fekszik.
Meg kellene kérni Tomot, hogy dolgozzon ki egy edzésmódszert, amivel én is tudnék 400-on 43:03-at lefutni. :K :DDD
Akkorát savasodnék, mint az alien királynő...

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69289) -Pepe-


-Pepe-
tag

Most találtam egy oldalt.
6 km/h - 10 perc/km, tempós gyaloglás
7,5 km/h - 8 perc/km
8,57 km/h - 7 perc/km
10 km/h - 6 perc/km
12 km/h - 5 perc/km
15 km/h - 4 perc/km
20 km/h - 3 perc/km, elit maratonisták tempója

Érdekes, hogy a 8perc/km is futásnak számít. Tehát mikor én 6perc/km-t totyogtam akkor is futottam, vagy az inkább jogging volt? :F
Tegyük fel, ha az én normál tempóm 5perc/km, akkor mennyi a lassú? 6p/km, 6.30p/km?
Ezt miképpen érdemes számolni?

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69290) stefyY válasza -Pepe- (#69288) üzenetére


stefyY
őstag

:DDD :DDD :DDD

Én pulzusra nézném a lassút, nem tempóra. :)

[ Szerkesztve ]

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#69291) werszomjas


werszomjas
őstag

React Miler 2 és React Miler 3 milyen cipő egy Pegasus 39-hez képest? Használ valaki ilyet?

üdv

(#69292) margithid válasza werszomjas (#69291) üzenetére


margithid
veterán

React miler 3-at rendeltem, de ment vissza. Nagyon drabális, túlépített.
Nekem kényelmetlen is volt.
Most pega 39-en gondolkodom, 54 eurót lehet megér.

(#69293) jimpo válasza stefyY (#69287) üzenetére


jimpo
aktív tag

Adta nap kell és megyen az. ;]
Nekem sem volt Áprilisban beedzve semmi, igaz azóta sem. Sosem hetekre előre tervezve edzek, csak azt figyelem mit csináltam legutóbb és mit régebben. Majd aszerint döntök mi legyen. :U Az 1:30:28 FM PB meg marad egy darabig, max tavasszal...
Azt mondjuk fix hogy a Stryd kalkuláció és a Runalyze szerint is pár perccel jobban menne most. :K
Úgy hogy perpillanat a Critical Power koránt sem pontos, volt ez jobb is. :P Ilyen időben nem szoktam hajtani magam... :B
A Tejsavküszöb is ~10 másodperccel jobb mint akkor, igaz a hozzá tartozó pulzus is csökkent :F Ez mondjuk csak auto kalkuláció, vezetett küszöb tesztet sosem csináltam. Most olyan ~290 Wattig jó vagyok ott még semmi erőlködés, pedig tavasszal eléggé nehezemre esett megfutni azt a félmaratont. A két futás között eltelt némi idő, továbbá a cipő sem azonos. :))
Amúgy is megvárom a gen3 -at, majd azzal pörgetek valamit. :C

[ Szerkesztve ]

Stryd Next Gen

(#69294) tomcica válasza stefyY (#69279) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Jol van,amig "lekocogod",addig jo is van ez igy,majd egyszer rendes nyelgazon mar mas lesz :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69295) tomcica válasza -Pepe- (#69289) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Kb felmaraton iram + 1perc a laza futas. 5K iram + 80-90mp (attol fuggoen milyen tipus)
Ez a laza km gyujtos normalis futas.
A regeneralo futas ettol meg lassabb :K

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69296) tomcica válasza margithid (#69292) üzenetére


tomcica
Topikgazda

54ert vigyed,jo cipo a 39-es (annyiert) :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69297) -Pepe- válasza stefyY (#69290) üzenetére


-Pepe-
tag

A pulzus az rendben van, meglepően gyorsan rendeződik vissza egy nagyobb tempó után is. Régen ez fordítva volt. Úgy bepörög mint egy Trabant induláskor: Gyömmm-györömmm-gyömm-gyömm-gyöm
Aztán úgy tartja a ritmust, mint egy W123-as diesel Mercedes a hőskorból: klaty-klaty-klaty-klaty. :D

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69298) margithid válasza tomcica (#69296) üzenetére


margithid
veterán

Csak a méretet nem tudom.
Asicsból 46-os kell, szerintem ebből is, főleg, hogy ez keskenyebb is.

(#69299) -Pepe- válasza tomcica (#69295) üzenetére


-Pepe-
tag

Köszönöm. Akkor kb, így kalkulálok majd. Mondjuk a félmaratonom vége suta lett, de kb 6-6:30p/km-rel kell kalkulálnom a laza futáshoz. Az jól is esett. :K Az 5K iramot nem tudom hova tenni. Km/h, vagy perc/km kellene hozzá.

A 43:03-ra még nem kaptam választ. :DDD Az újjá kellene születnem válasz nem ér.
Tényleg 400-ra ,hogy edzenek? 200-ak vannak benne? pl.200/100. 200/50 300/100 stb.

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69300) stefyY válasza -Pepe- (#69297) üzenetére


stefyY
őstag

Gyorsan rendeződik vissza, mert nem vagy xarf@cú. ;)

A dízel jó, keveset eszik... :DDD Az a zöldséges merci, nem? Akkor meg pláne egészséges. :D

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.