Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#70201) inf3rno válasza Hi!King (#70200) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát engem a Ride 7-hez képest érezhetően visszahúz. Elnyeli az energiát ahelyett, hogy rugózna. Én nem mondanám gyors cipőnek egyáltalán.

Buliban hasznos! =]

(#70202) jimpo


jimpo
aktív tag

Közben mennek a futások a két különböző generációs Stryd-el.

A széllel valóban másként kalkulál az új gen, ezt olvastam. Síkon ha picit jobban fúj a szél, akkor azonos tempó esetén magasabb Watt értéket mutat.

Egy kis bevezető. A platform készítése elmaradt, idő és lelkesedés hiányában. Igazából csak egy közös plasztik kártyára akartam mindkettőt fabrikálni... :W
De egy kis szigetelőszalaggal sikerül összekapcsolni őket, szódával elmegy kérem. :DDD A teszthez a 3.gen gumis tartójait használtam. Minden esetben a 6X PRO mellé volt csatlakoztatva a HRM PRO pánt, a FENIX 3 HR nem tudom honnan álmodta meg a pulzus adatokat... De két kesztyű volt rajtam és fogtam a kezemben. :K
Mindkét órán a Stryd érzékelő beállításánál a Sebesség és Távolság fülön a Mindig lehetőség volt kiválasztva!

2022.12.14 egy kis jóleső tempó Pegasus Trail 3 GTX
Kissé :F szeles idő. ;] Elszáguldott mellettem egy kamion elég gyorsan, rendesen megéreztem. Ki is emeltem a különbséget az új és régi generáció között. Air Power 30% szemben a 13%-al :Y

2022.12.15 azaz ma laza Altra Paradigm 6
A mai lazánál szinte azonos értékek születtek, ez hibahatáron belül van kérem. Igaz a szél sem fújt. :C

A futásról sétára váltásnál van még differencia, ami megjelenik a teljesítmény értéken is... Illetve a pirossal kiemelt 350W feletti felüljáróra futásnál... Azonos teljesítmény mellett az új generáció magasabb Air Power értéket ír még felfelé is! Ebben van pici álló pihenő is, azért más a kettő távolsága. :U

Bár onnantól kezdve hogy nem sétára van fejlesztve már nem is nagy tragédia. ;]
Megindulásnál megint másként viselkednek... Az mondjuk érdekes hogy a GPS + GLONASS mennyivel másabb a két órán. :W
Egyébként mindkettő elég pontos, főleg ha percenkénti köridő van. Ami igazából mint edzés van mentve, a Cooper teszthez készítettem. :P
A tempók között nincs olyan eget verő eltérés, a megtett távolságban sem. :U Mindenesetre maradhat! :DD

Kíváncsi lennék egy teljes Cooper teszt alatt mennyi lenne az eltérés a kettő között. De nem manapság fogok futni nyélgázon az tuti. :B

Még nem vagyok száz százalékos. Ahhoz képest továbbra is elég fáradt vagyok, hogy szinte semmi minőség nincs, kivéve azt a pár kilométert ami fentebb látható.

Az ízületvédő betöltést is megkezdtem a napokban, picit érzem a talpam, térdem. Amit a múlt heti 40 km körüli futás nem indokol egyébként. :W Lehet mozgás hiányom van. :((( Mindenesetre 3x2 kapszula elosztva a nap folyamán, természetesen a multivitamin is így van szedve, csak abból egy adag. :K Mellé még a D3, Multi Mineral, illetve Omega3.

[ Szerkesztve ]

Stryd Next Gen

(#70203) parandroid


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Az a ~8 km mára elég is volt, azt hiszem…

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#70204) Mclovin válasza Peetta14 (#70186) üzenetére


Mclovin
senior tag

Köszi az akciót, új regisztrációs -20% kupont vitte. Vettem egy Kayano-t és aszonyka is kapott egy gt-2000-t.:C

Amennyire tudom, a hirdetés tilos itt is(ha igen, lécci ezt a részét töröljétek), de valószínűleg lesz egy felesleges Puma Velocity Nitro 1 (44.5, kb 10km van benne, dobozzal) nálam, ha valakit érdekel.

(#70205) ígyvanferi válasza margithid (#70192) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Attól függ, ha csak az aktívan rotáltakat számolom, akkor 19. Ebben azért van néhány, amit elvétve veszek elő, hogy 'fogyjon', de annyira már nem szeretem, viszont még nincs is szívem szanálni. Aztán épp tegnap vettem le a polcról és raktam el 5 olyat, amit nagy valószínűséggel már nem veszek elő, egész jól kiszolgáltak, 500 km fölött futottak és több utódjuk is van már, illetve egy olyat, ami bár frankó és még lenne is benne élet, de szétszedi a bütykömet már 20-30 perc után, ezért hanyagolom.

(#70206) ígyvanferi válasza tomcica (#70193) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Oké. :R
Most jobban átgondolva lehet átrakom jövő hét csütörtökre, előtte már szerdától szabin vagyok, és pár fokkal melegebb is lesz elvileg, mint vasárnap, szóval ideálisabb lenne minden szempontból. Ebben az esetben még mehet a terv szerinti hosszú vasárnap? 80 perc 4:30 körül.

(#70207) ígyvanferi válasza HKorn (#70195) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Nitroknál valós lehet ez az érzékelhető hőmérsékletfüggés, nekem ugye Liberate van, én annál tapasztaltam felkeményedést hidegben.

Még az adios (6) is olyannak tűnik, amit be kell törni. Lassúra akkor sem nagyon tudom elképzelni egyelőre.

(#70208) tomcica válasza ígyvanferi (#70206) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Persze :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70209) -Pepe-


-Pepe-
tag

Én meg hallgatok az okos szóra és nem futom szét magamat. 13km minden nap és annyi, majd a hétvégi hosszú. Pfu, de átfújt a szél, mikor 2 fokban mentem 16-ot. A végén nem ment a gyors, a sprint meg végképp nem. Megfagytak a combizmaim. Naná, hogy mindig szembeszelet kapok ki. Döglött, szürke az egész vidék, szín egy szál se. Sok kedvem nincs már a nagy menetekre. Pár kacsahápogás törte meg a csendet, aztán megint a kopárság.
Meg persze beugató, vicceskedő útépítő. :((

Run fasta, eat cipőpaszta

(#70210) -Pepe- válasza parandroid (#70170) üzenetére


-Pepe-
tag

Gyógyulást kívánok és még sok egészségben eltöltött futást.

Run fasta, eat cipőpaszta

(#70211) ladybug válasza -Pepe- (#70209) üzenetére


ladybug
őstag

Figyelni kell egyèbként nagyon.
Én is teljesen átfagyva értem haza. A -4 fok nem játszós idő.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#70212) -Pepe- válasza ladybug (#70211) üzenetére


-Pepe-
tag

Mondjuk te nagyon szép helyen laksz. Ott már nagyon vinne a hév, főleg este. Talán tévedek, de Frankfurtot említetted. Térdkopásig nyomnám ott. :D Nálam ez idegrendszeri dolog. A lepukkant, alkeszokkal teli településeket nyomasztónak érzem és ez kihat az aktivitásomra is. Az életről ledob ez a hely ahol most élek, alig várom, hogy elköltözhessek. Formák, színek, kultúra(ezt már félve írom le), építészet... Nem azt mondom, hogy bent élnék a közepében, de jó néha bemenni. Perem legény volnék(kertvárosi). Számomra az ideális kombináció. Ja és nincs gyógyszeres fiókom, a teafű fadobozban van, a kakaó csavaros fedővel rendelkező üvegben, a só meg egyszerű pohárkában, mivel nincs szóróm. :D

Run fasta, eat cipőpaszta

(#70213) stefyY


stefyY
őstag

Viszlát, Garmin! Szia, Suunto! :P

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#70214) margithid válasza -Pepe- (#70209) üzenetére


margithid
veterán

Ma én is kb 16-ot futottam és 2 fok volt, de szerencsére nem volt szél-
Én jobban szeretek már ilyen időben futni, mint 30 fokban.
Szerencsére olyan környezetben futok ami feltölt, dimbes dombos táj, egy folyó, tehenek, erdő, szántóföld. Jó a testnek, de a léleknek is!
Városban nem is tudnák futni, se körbe körbe.

(#70215) Peetta14 válasza stefyY (#70213) üzenetére


Peetta14
tag

Kíváncsi vagyok az átállásra, első tapasztalatokra. Nekem is érik a csere, ‘23-ban egy jó deal-re benevezek majd (forerunner 255 / Coros Apex 2 vonalon). Mondjuk én ekkora órát nem tudnék hordani.

(#70216) sajby válasza stefyY (#70213) üzenetére


sajby
senior tag

9Baro?.Biztos kedvelni fogod :)

(#70217) ladybug válasza -Pepe- (#70212) üzenetére


ladybug
őstag

Frankfurttól 10 km-re lakunk. Tényleg szép helyek vannak itt. Erdő, folyópart, tavak, dombok, szántóföldek… Elég változatos terepen lehet futni.
Plusz, ha jól jön ki a munkanap, akkor az ebédszünetben a városban is tudok futni.

Ha költözni szeretnél, jó szívvel ajánlom azt a vidèket.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#70218) Chuck Norris válasza stefyY (#70213) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Szuper készülék, én nagyon meg vagyok vele elégedve. Gratula a 3000-hez!

(#70219) jimpo válasza sajby (#70216) üzenetére


jimpo
aktív tag

Kép alapján valóban Suunto 9 Baro ami 16.8 mm vastag, az mondjuk annyira nem baro. :Y

Már a Fenix 6X PRO is majdnem túl vastag a 14.9 mm-ével. :U Valóban jó óra a specifikációk alapján, mondjuk tiszta fura a fara (hátulja). Legalább tapizható...
Igaz nekem nem hiányzik az érintőkijelző, elgombozok egyenlőre. :DDD

A nagy kijelző nagy királyság amúgy :K Mikor annyira mész már, hogy alig látol azért csak könnyebb leolvasni. ;] :C Tudom futni kell, de csak nem árt néha ránézni mit mutat.

Egy ideje hordom a 6X PRO-t 0-24 -ben már amikor nem kell tölteni. :O Nem nagy az, könnyen megszoktam, a Fenix 3 HR sokkal nehezebben állt rá a kezemre. Igaz azt csak futáskor vettem fel, mellette meg egy Xiaomi Mi Band 5 volt a mindennapokra. Mondjuk a skin meg az kijelző hiányzik picit... :)) De jobb hogy egy helyen van minden aktivitás, alvási adat. :K

[ Szerkesztve ]

Stryd Next Gen

(#70220) stefyY válasza jimpo (#70219) üzenetére


stefyY
őstag

Bizony 9 Baro :)

Nem olyan nagy ez, bár szokni kell, mint ahogy az egész szoftvert is... :)

Chuck Norris: :R

Peetta14: Ősszel 3 futócimborám is vett 255-öst, mind nagyon szeretik.

Sajby: Remélem, az üzemidejére nagy szükség lesz majd... :U :D

[ Szerkesztve ]

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#70221) tisn válasza jimpo (#70219) üzenetére


tisn
addikt

nekem mar mindket kezem berohadt alatta, kemeny sporthoz bal kez (futas, foci), seta, bicaj, altalanos hordas jobb kez. sajna a jobb kez erosen szokatlan kapufatol kezdve mar sokmindenbe bebasztam szegenyt :(

ezzel a 24h orahordas borproblemaval talalkozott valaki?

(#70222) -Pepe- válasza jimpo (#70219) üzenetére


-Pepe-
tag

Fallout Pip-Boy! :C Micsoda kijelző! :R

Run fasta, eat cipőpaszta

(#70223) norby_42 válasza stefyY (#70213) üzenetére


norby_42
aktív tag

De hamar odaért a Jézuska :)

Eat pasta, run fasta

(#70224) -Pepe-


-Pepe-
tag

Azért mégiscsak ez az igazi. [link]
Tomnak pont jó lenne. Itt aztán mindenféle infót megtalálhatna, ráadásul nem egy egérmozi.
A súlya miatt cserélgetni kellene a karokon, de ez így adna az élvezeteknek.
Imádom, pusztíthatatlan jószág, felkészülve az apokaliptikus jövőre. :K

Run fasta, eat cipőpaszta

(#70225) -Pepe- válasza stefyY (#70213) üzenetére


-Pepe-
tag

Nagy kijelző, nagy öröm. Szép színes térkép is van rajta. Én is ezt néztem ki régebben. Már csak egy Arnold alkart kell hozzá kiépítened. :DDD

Run fasta, eat cipőpaszta

(#70226) Zozo0525 válasza stefyY (#70213) üzenetére


Zozo0525
őstag

Gratulálok az órádhoz :-)

(#70227) sherlock82 válasza stefyY (#70213) üzenetére


sherlock82
senior tag

Szép kis óra, remélem sokáig fogod használni.

Nekem a reggeli 6.5 km annyira nem esett jól, de legalább tól vagyok rajta. :)

Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER

(#70228) ígyvanferi válasza -Pepe- (#70225) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Mondjuk térkép az pont nincs rajta.

(#70229) tomcica válasza -Pepe- (#70209) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Zavard ossze a vilagot:
"szolj be te az utepitonek " ;]
En meg kisgatyaban rombolok,kezdik is furcsan nezni :DDD plane ha szeles,esos 1-2 fok van,olyankor latom,hogy teljesen sokkolja a rendszeruket.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70230) Never79 válasza stefyY (#70213) üzenetére


Never79
tag

Sok balesetmentes km-et kívánok vele!

Én is váltok majd lassan, s nem biztos nálam sem, hogy maradok Garmin vonalon. A 945 jól teljesített amúgy, igaz térkép nélkül, de 10 ó 40 p alatt 100%-ról 54%-ra merült csak.

(#70231) ladybug


ladybug
őstag

Hogy élvezzem a koromat, ma reggel alig tudtam felkelni az ágyból. Szerintem lumbágóm van. Deréktájon iszonyat fájdalom lefelé nyilalva a lábamba. Járás ugyan megy, de csak lassan. Hajolás abszolút nem, ülés csak bizonyos pózban. Tüsszentés, köhögés éles fájdalommal jár. Na, ilyenem sem volt még!
Bekentem Voltarennel, kicsit jobb, defeszül az egész derékrész.

Héj, sérültek és lerokkantak, köszönöm, ha befogadtok a köreitekbe.

[ Szerkesztve ]

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#70232) tomcica válasza ladybug (#70231) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Elozo ejjel nem szabad ilyen hevesen szeretkezni :N :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70233) tisn válasza ladybug (#70231) üzenetére


tisn
addikt

a kence nem sokat er. zsibbadas van? finoman nyujtsd meg a gerinced:

[link]

ha elmulik core training/yoga/gerinctorna

mydeton segit, de itthon receptkoteles, valszeg germanoknal is.

(#70234) tisn válasza tomcica (#70232) üzenetére


tisn
addikt

asszonynak gerincserve lett 2x eves koraban, en is mindig ezzel szivatom, hogy ovatosabban kellett volna a fule melle tenni a labat :)

(#70235) ladybug válasza tisn (#70233) üzenetére


ladybug
őstag

Az ágyban fekve próbáltam óvatosan nyújtogatni.
Zsibbadást ma nem érzek. Tegnap volt nagyon fura a lábam futás közben, de azt hittem, hogy a hideg miatt fázik.

Mindenesetre ma elmegyek az orvoshoz, mert hétvégén nem szeretnék ügyeletre menni.

A minap írtam, hogy jógázni kellene.
Hát, jógázni kellene :B

tomcica: :P

[ Szerkesztve ]

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#70236) stefyY válasza Never79 (#70230) üzenetére


stefyY
őstag

Köszönöm!

Alapvetően nem volt bajom a Garminnal, csak 4 év után kellett valami új... :)

#70223 norby_42: Ha én fizetem a bérét, akkor a munkaidejét is én szabom meg... :DDD

#70228 ígyvanferi: Na az sajnos valóban nincs... :N

#70226 Zozo0525, #70227 sherlock82: :R :R :R


Holnap a PIPU-n fogom felavatni, jó kis körözgetős event 2500 méteren az Infoparknál 9 és 17 óra közt...nem ártana futni egy szép hosszút. Valaki nem jön oda kocorászni? :DDD

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#70237) tomcica válasza tisn (#70233) üzenetére


tomcica
Topikgazda

szoktam futas utan logni kicsit...30-60mp hasonlo cellal :K uszas is jo

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70238) tomcica válasza stefyY (#70236) üzenetére


tomcica
Topikgazda

szep NASA ora :C csiganyalas "terkep" azert ugye van benne?!

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70239) stefyY válasza tomcica (#70238) üzenetére


stefyY
őstag

Köszönöm, igen az van...de az már szerintem alap is. :)

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#70240) Chuck Norris válasza stefyY (#70236) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Ami van benne navigáció nekem idáig elég volt mindenre, viszont nem szabad teljesen rábízni magadat, van hogy rajta van a csíkon a háromszög aztán bejelez, hogy off route, meg az ellenkező is, hogy már elmentem több száz métert is és nem szól, hogy letértem, időnként nem árt rápillantani.
Az energiagazdálkodást feledd el, eleinte szivattam magam vele, hogy megnöveljem az akkuidőt de nem jött be, mindig a gyári full kakaón, a zöldön kell járatni különben nagyon romlik a pontossága.
A suunto oldal szerintem használhatatlan az edzések nézegetésére viszont a strava szinkron teljesen jól működik.

(#70241) -Pepe- válasza tomcica (#70229) üzenetére


-Pepe-
tag

Az igen, még harisnya szerűség sincs alatta? :Y
Az izmaid, hogy nem hűlnek ki? Nem semmi.
A bácsi sem piskóta a képen. A láthatatlan énje ellensúlyoz a másik dimenzióban.

Run fasta, eat cipőpaszta

(#70242) stefyY válasza Chuck Norris (#70240) üzenetére


stefyY
őstag

Köszönöm! :R

Egy UB hosszúságú ultrára azért nem árt egy jól beállított "custom" üzemmód... :) Normális edzéseknél persze mehet a performance.

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#70243) tomcica válasza -Pepe- (#70241) üzenetére


tomcica
Topikgazda

[kép]
igaz nem idei kep,de a futoszerko tegnap is epp ez volt...kesztyu es szeldzseki az fontos,meg van egy jofele base layer (Nike hyper warm pro,vagy Craft active/pro).
-5 -10 (ritkan van olyan mostanaban) kornyeken befigyel a szeldzseki helyett egy bluz :DD decas learazott pont eleg ezekre a telekre mar.
[link] ennek az elodje 6000ft volt tavasszal,szezonvegen kell venni ezeket ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70244) Chuck Norris válasza stefyY (#70242) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Pont ezt akartam én is elérni, hogy csinálok egy frankó custom módot, hogy csak GPS meg navigáció, minden más kikapcsolva és akkor majd egy több napos túrán is tudok trekkelni, nem jött össze.
Ha tudom, hogy nagyjából 15h-nál tovább tart az esemény akkor be szoktam rakni a depóba egy powerbankot.

@tomcica szerintem ez a kép vótmá :)

[ Szerkesztve ]

(#70245) stefyY válasza Chuck Norris (#70244) üzenetére


stefyY
őstag

Kezdheted azzal, hogy vagy külső szenzorral mérsz pulzust, vagy sehogy. Azzal is szépen nő az üzemidő. :)

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#70246) tomcica válasza Chuck Norris (#70244) üzenetére


tomcica
Topikgazda

vot bizony :K nincs itt ido ujra es ujra pozolni :N

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70247) tisn válasza tomcica (#70229) üzenetére


tisn
addikt

En meg kisgatyaban rombolok,kezdik is furcsan nezni :DDD plane ha szeles,esos 1-2 fok van,olyankor latom,hogy teljesen sokkolja a rendszeruket.

igen? akkor en is visszavaltok arra, nagyon kenyelmetlen az also alaoltozo. 5 fok alatt azert fel szoktam venni. (fiam meg rovidgatyaban edz es a multkor egy darab pamutpolo volt felul.)

(#70248) stefyY válasza tomcica (#70243) üzenetére


stefyY
őstag

Elhiszem, hogy a porcukor nem hatósági áras, de azért ennyit kiborogatni egy "téli fotó" kedvéért... :U ;]

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#70249) tisn válasza stefyY (#70248) üzenetére


tisn
addikt

"porcukor"

ennyit felszippantanek, lehet menne a 2p km is :) repulve :)

(#70250) tomcica válasza stefyY (#70248) üzenetére


tomcica
Topikgazda

[kép] :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.