Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#70551) inf3rno válasza Hi!King (#70550) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A technikai direkt úgy tervezett anyag, hogy jobban párologtat, mint a pamut. A pamut inkább magában tartja a vizet. Télen kimondottan rossz, mert beszívja, aztán felgyűlik benne, és rád fagy ahelyett, hogy elpárologna. Aztán akkor felveszel rá még egy réteget, mert fázol, és így tovább. Szerintem jobb minimálba öltözködni, akkor alapból kevés az izzadtság is, plusz ha technikai műszálas minden, akkor átengedi, és el is tud párologni. Én csak úgy megyek télen futni, hogy az ajtón kilépve vissza akarok fordulni, annyira hideg. Utána tíz perc, és már nem érzem. Inkább az arc környéke, ami kényes, ami fedve van, azzal nincs gond.

Buliban hasznos! =]

(#70552) sherlock82


sherlock82
senior tag

Mai napra viszonylag enyhe időt jósoltak, ha így marad akkor a bicajt választom inkább, aztán cimborámmal tekerünk egy jót.
Ha meg esni fog akkor meg nyílván se futás, se bicaj.

Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER

(#70553) #76500480


#76500480
törölt tag

Csak a nyáriviseletről tudok nyilatkozni. Egyszer futottam félmeztelenül 30fokban, fürdő gatyában… ha má’ van mit mutogatni :DDD rengeteg folyadékot “elpazaroltam” izzadással. Jó próba volt. Runnersworld magazin is megerősített abban, hogy az izzadtság részleges felfogása segíti hűteni a testet. Szóval sokan hülyének nézhetnek hajnalban vagy este 10kor, hogy baseball sapkában futok. Persze ki hol tud izzadni…. :P Őrületbe kergetne ha a fejem izzadna más nem, megnyugtatóbb mindenhol. ;]

[ Szerkesztve ]

(#70554) tisn válasza inf3rno (#70549) üzenetére


tisn
addikt

kosz sracok, akkor marad a szokasos cucc. autoval megyek, jovok a rekortanig, valtopolot viszek ha eszembe jut :)

(#70555) jimpo válasza tisn (#70554) üzenetére


jimpo
aktív tag

Autóba ülni :F
Itt meg se rekortán, se autó. :O ;]
tom, tényleg zakkantak. :DDD

#70553 comegetsome1
Egyébként nyáron jobb lehet ilyen szempontból a pamut. Arról nem "illan" el egy pillanat alatt a víz és vagy izzadság. :U

#70221 tisn
" ezzel a 24h orahordas borproblemaval talalkozott valaki? "
A gyári szilikon szíj egy szar, engem is irritált. Szinte körben, plusz két lyuk között lett volna kényelmes a beállítás. :o

A szövet szíj kínából fényevekkel jobb. A Garmin UltraFit Nylon 26mm Strap meg még annál is jobb, sokkal vékonyabb anyagból van mint a kínai. Nyárra én is beszerzek egy másikat, mondjuk van ára... :(((

[ Szerkesztve ]

Stryd Next Gen

(#70556) parandroid válasza Hi!King (#70550) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Az a szar minőségű nejlon cuccok ismérve, amit leírtál. A minőségi cuccok (itt is) működnek. Egy csatakosra izzadt, de jó minőségű aláöltözőt/pólót úgy veszek le, hogy én gyakorlatilag száraz vagyok, a levett cucc meg perceken belül megszárad. Ez tényleg nem olyan, amin érdemes spórolni. Nem kell belőle sok, gyakorlatilag 2 aláöltözővel, meg 3 jó felsővel ki kehet húzni egy szezont. Illetve akár többet is, mert nem használódnak el 1-2 év alatt sem.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#70557) tomcica válasza tisn (#70554) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Aaaa,az izadtsag a gyengeseg ami epp hagyja el a testedet ;] ha telen rafagy akkor dupla haszon,legalabb edzi az immunrendszeredet is.
Viccelek (felig :P ) telen oltozzetek fel,nyaron igyatok eleget...es skacok nehogy OSSZEKEVERJETEK hogy mikor melyiket ;]

En ha autoval kellene mennem futni,akkor eloszor is fognam a szerelokulcsot es tiszta erobol tokonvagnam magam,utana mar ugy lennek vele,hogy johet az autokazas is.
Tessek retegesen oltozni,ha kell turkalos/eldobos legfelso reteg,le lehet tenni a bokor szelen,ha elviszik vigyek...esetleg futos ov,amibe bele lehet gyurni azt ami epp nem kell...minden megoldhato...persze mindig van a kenyelmes ut ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70558) Maximum1 válasza Hi!King (#70550) üzenetére


Maximum1
őstag

Izadt pamut véresre tud dörzsölni.
Technikaiban is van olyan anyag ami kidörzsől, de sokkal ritkább és csak a bimbót szokta bántani.

(#70559) Zozo0525 válasza jimpo (#70555) üzenetére


Zozo0525
őstag

" ezzel a 24h orahordas borproblemaval talalkozott valaki? " Ez nálam is volt, aztán egy külföldi fórumon írták, fürdés után leveszed amig megszárad a bőr meg a szíj,.... akkor nem lesz ilyen. először én sem hittem el de nálam bejött.(egy próbát megér)

(#70560) Alg válasza Zozo0525 (#70559) üzenetére


Alg
veterán

En ejszakara at szoktam tenni a masik (jobb) csukomra, befele forditva

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#70561) LanyUs válasza Maximum1 (#70558) üzenetére


LanyUs
senior tag

Én ma 3 technikai rövidet húztam és 10k alatt ki is dörzsölte a bimbót. Igaz szinte versenyen éreztem magam, mert a pulzus 170 felett végig, de jó volt társaságban futni.
12.31. Felmérő atrakva 01.31-re. Addig helyre jön a tempó is. Köhögés szinte elmúlt.

(#70562) -Pepe-


-Pepe-
tag

Felénk beköszöntött a proli karácsony. Az egyik szomszéd kemény, veretős technot nyomat, a másik meg a '90-es évek hitvány diszkó slágereit. :DD
Én meg megyek futni a jó melegben. :K
Az itt lévőknek boldog karácsonyt kívánok. Az ajándékok között legyen futócipő és egyéb felszerelés az eljövendőkre tekintve. Mindenkinek azt kívánom, hogy egyszer az életben, a szánjához igyekvő Télapót le tudja sprintelni. Akihez a Jézuska jön, az ezt ne próbálja, mert tudjátok, hozzá képest még Tom is a homokozóban van. :D

Run fasta, eat cipőpaszta

(#70563) tisn válasza jimpo (#70555) üzenetére


tisn
addikt

(amig jo ido van bicajjal jarok. de ilyen hidegben konstans tudogyuszi. az meg nem mukodo modszer, hogy 5km futok oda, meg vissza betonon :( van a kozelben egy futopalya, de utalok 400m-es koroket futni, az vadiuj rekortan.)

kosz a szij tippet, rendelek akkor szovetet.

(#70564) tisn válasza Zozo0525 (#70559) üzenetére


tisn
addikt

koszi sracok, ezek mukodnek idokozben

igen, ezt csinalom (szarazra torlom edzes/furdes utan az orat es a csuklot is)
illetve sportnal bal kezen (futas, foci), minden mas + nyugis idoszak a jobb kezen.

illetve sudocremmel kenem a babapopsit az erzekeny reszt.

(#70565) tisn válasza -Pepe- (#70562) üzenetére


tisn
addikt

boldog karit gyerekek, ne egyetek annyit mint en ;]

(#70566) Alg válasza tisn (#70563) üzenetére


Alg
veterán

Garminhoz nekem is hasonló kínai szövet szíj van, 100x jobb mint a gyári gumi - garmin szövet verziót nem próbáltam még, majd megnézem valamikor hogy milyen... egyedül a régi Fenix 2-höz kapott nylon verzió van, de az teljesen más anyag, az inkább vastag kabátra való ha pl. síelésnél kívülre akarja rakni az ember az órát.

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#70567) -Pepe-


-Pepe-
tag

17km, végre nem volt melegem. Csak a felső volt rajtam, hűlt a motorház rendesen. 10 fok volt nálunk. Láttam vaddisznókat, akik békésen nyugtázták, hogy egy Pepe fut az úton, majd odébb álltak. Később megnyíltak a felhők és átsütött rajtuk keresztül a nap. Micsoda látvány volt. Az Úr azok keresztül figyelte Pepét, Pepe pedig azon keresztül az Urat. :D Másutt pedig a végtelenbe vesző nagyfeszültségű vezetékek távolodtak a horizonton. Az ég halványkék volt, majd átment sárgás tónusba. Békesség honol, a hús halkan sercegve sül, gomolygó gőzfelhő kíséretében.
A cékla szép vörösen csillog a lámpafénybe, a sarokban egy pók figyel.

Run fasta, eat cipőpaszta

(#70568) LanyUs válasza tisn (#70565) üzenetére


LanyUs
senior tag

Nincs gond! A 2 heti felhalmozott pluszt simán le lehet dobni 2 hónap alatt kőkemény diétával és hajnali edzéssel. Megéri :))

(#70569) Hi!King válasza parandroid (#70556) üzenetére


Hi!King
őstag

Nem az olcsó cuccokról beszélek. Nem vezetnek el semmit, hanem annyi az előnyük, hogy nem szívják be, plusz a drágábbak kellően szellőznek ahhoz, hogy a bőrödről még el tudjon párologni az izzadság, ezért több kell, hogy vizes legyél. De ha nagyon izzadós vagy, nagyon meleg van, akkor rajtad fog lefolyni, nem vezeti el sehová, eleve értelmetlen ebben a kontextusban az elvezetés fogalma, hiszen hová vezetné. Aki nagyon izzadós, annak szívás, ha rajta folyik le.

Van egy rakás ilyen cuccom túrázáshoz, ott hasznosabb, mert ha túrázok, általában nem izzadok annyira intenzíven, és ha mégis, vagy eső miatt leszek vizes, gyorsan szárad.

De futni nyáron pamut pólóban futok, mert sokkal komfortosabb, kivéve a versenyt, télen vegyes, leggyakrabban alul pamut, felűl műszálas.

[ Szerkesztve ]

(#70570) jimpo válasza LanyUs (#70568) üzenetére


jimpo
aktív tag

:Y Így is lehet. :R

Én nem szedtem fel még semennyit... ;] + - egy-két kiló nem számít, egy órája 68 kiló voltam. :DDD De nyáron is simán benézett 70kg felé a mérleg, igaz akkor víztartalékolás volt. Pedig nincs púpom, mint a tevének. :C :DD

Stryd Next Gen

(#70571) Studi


Studi
addikt

Garminosok! A HRV adatok nektek is a béka segge alatt? November közepe óta az edzésállapotom "Strained", és a HRV-re hivatkozik. De ahogy néztem nagyon sokan írják ezt ebben az időszakban, mintha valamit változtattak volna a számításon/mérésen. Nálatok mi a helyzet?
(mondjuk az utóbbi két napban már épp váltott Productive, de azért azt nem hiszem, hogy a siófoki FM ennyire meghatott volna. Pihentem azóta elég sokat.

(#70572) tisn válasza LanyUs (#70568) üzenetére


tisn
addikt

sajna az egesz december elesett, szoval ezzel az onfegyelemmel mar augsztusra celba erhetek sulyban ;)

(#70573) tisn válasza Studi (#70571) üzenetére


tisn
addikt

a garmin szerint reg meghaltam. ;]

(#70574) Zozo0525


Zozo0525
őstag

okosan a kajával :-)

(#70575) -Pepe-


-Pepe-
tag

Ez sem piskóta óra. :C :Y :R [link] [link]

Run fasta, eat cipőpaszta

(#70576) Zozo0525 válasza -Pepe- (#70575) üzenetére


Zozo0525
őstag

van benne gps? :P

(#70577) ballazol


ballazol
senior tag

kijjebb oldottam a cipőfűzőjét az asics téli terepnek és bekötöttem masnira duplán
így tényleg tartott végig, köszi!

Boldog Karácsonyt! 🎅

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#70578) LanyUs válasza jimpo (#70570) üzenetére


LanyUs
senior tag

Víztartalékolásról jut eszembe, holnaptól ismét megy a napi 2g kreatin mono ( ez nem a feltöltéses módszer ). Nem volt annyira fáradékony a combom és ekkora mennyiség nem rántott fel sok vizet sem. A karácsonyi és újévi életmód mellé elfér ez is :)

(#70579) tomcica válasza Zozo0525 (#70574) üzenetére


tomcica
Topikgazda

:DD ezjooo

Boldog Karacsonyt banda !

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70580) jimpo válasza Zozo0525 (#70574) üzenetére


jimpo
aktív tag

Úgy kell hozzá állni az ünnepi menükhöz, mint egy étteremben. Az étterem ízlelde és nem hízlalda. Legalábbis általában... ;]

Persze ha valaki azért akar felhalmozni 5 kilót, hogy aztán legyen mit ledolgozni szíve joga! :DDD

Boldog Karácsonyt mindenkinek. :))

Stryd Next Gen

(#70581) Zozo0525 válasza jimpo (#70580) üzenetére


Zozo0525
őstag

pontosan, de ismersz valakit aki meg tudja állni? mindig megfogadom de nem igazán sikerül betartani nekem hogy csak ésszel eszünk :-) (kedvenc kaja, kedvenc süti, kedvenc bor) én pl nem igazán iszom alkoholt de karácsonykor elfogy kb 3 üveg finom bor. majd 1 szilveszterkor aztán nyáron néha 1-1 sör :F nem
estére megvan az ok hogy miért is kell futni menni.
Boldog karit mindenkinek

(#70582) Zozo0525 válasza tomcica (#70579) üzenetére


Zozo0525
őstag

(#70583) -Pepe-


-Pepe-
tag

A héten 82km-nél járok, azon gondolkozom, hogy már csak 8 kellene a 90-hez. Menjek, vagy ne menjek, ez itt a kérdés! :F Sok idő van még estig. :U

[ Szerkesztve ]

Run fasta, eat cipőpaszta

(#70584) -Pepe-


-Pepe-
tag

Eddig 2296km. A 2300 elérhető távolság, de vajon év végéig a 2400 is az? Az már fogcsikorgatós lenne. Bár, ha csalnék egy kicsit, akkor a reggeli 700 métereket is beleszámolnám, amit reggel futok a boltig. :DDD Minden nap 2 hónapja. Azt mondja, hogy: November az 30 nap, December az 31, de ma nem mentem, így marad 30. 30+30=60
60X700m = 42000m = 42km. :D 2296km + 42km = 2338km, 2400km - 2338km = 62km
62km hiányzik még. :DD

Run fasta, eat cipőpaszta

(#70585) Pawaja79


Pawaja79
kezdő

Sziasztok!
Milyen cipőt javasoltok egy 190cm, 120kg-s személynek? Igazából a kényelmesség lenne a fő szempont.
Nézegettem itthoni és külföldi teszteket, Hoka One One Bondi 8, Brooks Ghost 14, Adidas Ultraboost 22…? Nem tudok dűlőre jutni. És jó lenne ha valahol akcióban lenne az adott cipő 45ös méretben. :R :B

iPhone 14 Pro Max 128 GB eladó! Részletek Privát Üzenetben!

(#70586) Zozo0525 válasza Pawaja79 (#70585) üzenetére


Zozo0525
őstag

Hoka cipőt olcsón? :D
ezeknek nem igazán szerepelnek akciók között. kérdés mi a terv, futni szeretnél, sétálni, betonon, rekortán, földúton?

(#70587) Pawaja79 válasza Zozo0525 (#70586) üzenetére


Pawaja79
kezdő

Rákerestem az árakra mielőtt írtam, de hátha. :DDD
Séta, napi 5-10 km és főleg betonon a cél.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max 128 GB eladó! Részletek Privát Üzenetben!

(#70588) parandroid válasza Zozo0525 (#70586) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Én egy On-t szerettem volna mindig, de a 160 eur körüli akciós árak elvették a kedvemet.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#70589) Zozo0525 válasza Pawaja79 (#70587) üzenetére


Zozo0525
őstag

sétára nem vennék futócipőt, egy sima edzőcipő jobb választás tartósabb, olcsóbb,....

(#70590) parandroid válasza Zozo0525 (#70589) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Egy fenét. Jó futócipőt kell venni. Van itthon egy csomó 1000-1200 km-t futott Nike Pegám, amit sajnálok kidobni, olyan jó állapotban vannak, de futni már nem merek bennük. Némelyik évek óta kutyasétáltatós, meg hétköznapi ide-oda szaladgálós cipő. Az első Shieldes Nike-m is most éri el az 1200-at, fokozatosan állítom át őszi-téli kinti cipőnek, kutya baja, a felsőrész mintha új lenne, csak a talp kicsit kopogós már, de sétálni még évekig jó lesz.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#70591) Zozo0525 válasza parandroid (#70590) üzenetére


Zozo0525
őstag

persze én is azokba sétálok, de te futó vagy. Van egy csomó kikopott futócipőd ami futásra nem annyira jó már de sétára ok. gondolom

(#70592) parandroid válasza Zozo0525 (#70591) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Így van. De ha 1000-1200 lefutott km után még jók, akkor újan miért ne lennének ugyanolyan jók + pár év?

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#70593) Pawaja79


Pawaja79
kezdő

Jó nekem futó cipő csak valami nagyon kényelmes kellene.

iPhone 14 Pro Max 128 GB eladó! Részletek Privát Üzenetben!

(#70594) Zozo0525 válasza Pawaja79 (#70593) üzenetére


Zozo0525
őstag

mindenkinek más kényelmes. akkor menj egy boltba válaszd ki a legkényelmesebb cipőt, majd megveszed vagy nagyon spórolsz megrendeled akcióba a neten.

(#70595) tomcica válasza -Pepe- (#70583) üzenetére


tomcica
Topikgazda

gyerek meg az ido...100 is belefer ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70596) tomcica válasza Pawaja79 (#70593) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Asics Novablast 2 volt meg itt-ott jo aron :K az kenyelmes es parnazott. New Balance 1080 V10 v V11 is parnazott jocskan...vagy a NB FreshFoam More a masik max parnazott joszag. NB-k felenk szoktak jo aron lenni 1080 v10 pl.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70597) Maximum1 válasza Pawaja79 (#70593) üzenetére


Maximum1
őstag

Stabilat vegyél a súlyod miatt.
Ezek közül bármelyiket veheted, az újabb modelleket le kell vadászni akcióban.
NB Fresh Foam 860 v12 ez a stabilja.

[ Szerkesztve ]

(#70598) Pawaja79


Pawaja79
kezdő

Köszönöm mindenkinek, jövő héten próbálok párat és veszek egyet.

iPhone 14 Pro Max 128 GB eladó! Részletek Privát Üzenetben!

(#70599) jimpo


jimpo
aktív tag

Búvárruha... :DDD

Stryd Next Gen

(#70600) ígyvanferi válasza Zozo0525 (#70586) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Kérdés persze, hogy mi számít olcsónak, de simán ki lehet fogni akcióban hokákat. Nem fillérekért, de Clifton 8, Bondi 7 pl. 85-90 euró körül van most is sportsshoeson vagy runningwarehouse-nál, mindenféle extra kupon vagy akció nélkül.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.