Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#70151) Never79


Never79
tag

Én azért sokszor futok este erdőben, meg sötétben bicóúton, egyszer nem találkoztam még senkivel, max őz, illetve erdőben vaddisznó, de ők is mind elfutnak. Szerintem nyílt utcán nagyobb az esélye a támadásnak este, mint ezeken a helyeken. Erdőben azért néha van zabszem a gatyeszban, főleg ha fúj a szél. A horrorfilmek megtették a hatásukat :)

(#70152) inf3rno válasza ladybug (#70129) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nálunk jó a közbiztonság. Sváb környék. Amikor BP-en laktam, akkor is hajnal 3-4 körül mentem a Gellért hegyre mászkálni, aztán hallottam olyan sztorikat, hogy levágott fejet találtak a hegyen meg hasonlók. Kicsit sem érdekelt. Szerintem látták, hogy csóró egyetemista vagyok, nincs nálam pénz, azért nem támadtak meg soha. A nőknek nehezebb. Általában érdemes nagy széles utakon maradni este BP-en, mert az mind be van kamerázva és ki van világítva, illetve a zsaruk is sűrűbben járnak rajta. A sötét sikátorokat meg jobb kerülni. Sajnos a férgese sokszor huszas bandákban jön, nem nagyon lehet mit tenni ellenük egyedül, max hívni a zsarukat, ha az embernek lehetősége van rá. Ezért is jobb valamilyen futós csoporthoz csatlakozni, ha csak este érsz rá, bár azzal elmennek az egyéni lehetőségek. Általában így van, hogy a nagyobb biztonságért cserébe szabályokat kell hozni, és feladni a szabadságunk egy részét.

Nincsen ilyen jellegű sarok problémám. Állítólag vannak rá jó krémek.

Buliban hasznos! =]

(#70153) margithid válasza inf3rno (#70152) üzenetére


margithid
veterán

A Gellért hegy az nem egy jó környék?

(#70154) inf3rno válasza margithid (#70153) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Passz. Voltam már 8 kerben is, amikor még gettósabb volt, ahhoz képest kánaán. Én mindig Budán laktam, mindenben jobb, mint Pest szerintem. Kivéve talán szórakozóhely van kevesebb.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#70155) Hi!King válasza ladybug (#70129) üzenetére


Hi!King
őstag

Nekem is állandó gondom a sarok repedezés, nem csak a sarkam, hanem a nagy lábujjamnál is. Sokat kenegetem testápolóval, amikor durvább, akkor van rá egy célzott kenőcs, de egyik sem tökéletes megoldás, már megszoktam, hogy télen gyakran fáj emiatt a lábfejem. Futást mondjuk soha nem hagytam ki miatta.

Sötétben én nem érzékelek különbséget közbiztonság szempontjából, szerintem nem ez határozza meg a veszélyeket, mivel ha bajba kerülsz, nem a világítás miatt vesznek észre, vagy nem vesznek észre, hanem elsősorban a zaj miatt. Az más kérdés, hogy télen sokkal kevesebben vannak az utcákon. Amerre legtöbbször futok, ott szó szerint nincs senki, illetve néha egy-egy futó, köztük nők is, ma reggel konkrétan elhagyva a közeli utcákat a földutakon futva nem találkoztam emberrel, egy rókával viszont igen.

Más kérdés, hogy épp erre volt 2013-ban a soroksári futónő meggyilkolása, de szerintem ez olyan dolog, hogy ilyen esetek nagyon-nagyon ritkán történnek meg, csak ugye tudjuk a médiából, miközben két nagyíságrenddel nagyobb esélye van, hogy elüt egy autó. Meg úgy összevetésképpen, ahol öcsém lakott Angliában, a közeli parkerdőben konkrétan egy év alatt 10 embert késeltek meg, nálunk meg az egész országban 10 év alatt nincs 10 darab ilyen eset.

(#70156) Hi!King válasza tomcica (#70132) üzenetére


Hi!King
őstag

Kutyákkal nekem is van gondom, de főleg túrázásnál, idegen helyen, ahol nem vagyok képben, a környéken tudom hogy hol érdemes ilyentől tartani, sőt a legtöbb kutyát és a gazdáját távolról felismerem, a legtöbbtől nem kell tartani, de tudom melyiktől igen.

(Szintén a környéken ahol futok, a 90-es években egy olyan eset volt, hogy 8 kutya támadta meg a szomszéd nőt, aki a jegesedő Ráckevei-Dunán úszott át és így menekült meg. De már rég nincs ilyen ház, ahol ennyi kutyát tartanak, kiszökő kutya is ritkaság.)

(#70157) Hi!King válasza inf3rno (#70154) üzenetére


Hi!King
őstag

Igazából nincs Budapesten akkora nagy különbség közbiztonságban a jobb és a rosszabb környékek között, a bűnözési térképek kb. azt mutatják, hogy mennyire sok ember fordul meg az adott környéken, mert csak a bűncselekmények abszolút számát veszik figyelembe ezek készítésekor, néhol még egy-egy rosszabb szórakozóhely, kocsma tűnik fel, de egyébként nincs nagy különbség a budai és a pesti külvárosi részek között, talán egy kicsit persze torzít, hogy a gazdagabb környékeken több a betörés, így más bűncselekmények gyakoribbak a szegényebb környékeken.

(#70158) inf3rno válasza Hi!King (#70157) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ez egy kicsit ellentmond a józan észnek. A legtöbb bűncselekményt a bűnözők lakóhelyének a közelében követik el, mert lusták odébb menni. Szerintem jóval nagyobb az esély arra, hogy a gettóban megkéselnek vagy összevernek, mint mondjuk a Gellért hegyen. Még úgy is, hogyha belevesszük, hogy hányan fordulnak meg arra.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#70159) Hi!King válasza inf3rno (#70158) üzenetére


Hi!King
őstag

Ez a bűncselekmény típusától függ. Betörés például azért gyakoribb a gazdagabb környékeken, mert célzott bűncselekmény. Az meg hogy az utcán kirabolnak, megkéselnek Magyarországon elve nagyon ritka bűncselekmény, más országokhoz viszonyítva is, de Nyugat-Európában ezek gyakoriak parkokban, mert ott kieső időszakokban nem tud segítségért kiáltani, a rossz lakónegyedekben meg igen. Ettől függetlenül a Gellért-hegy biztonságos, de ez inkább abból fakad, hogy európai nagyvárosok között Budapest kimondottan biztonságosnak számít.

A közlekedési csomópontokban meg nem csak hogy több ember fordul meg, de még a spontán balhéknak is több az esélye a sok ember miatt.

Szerk.:
Ja, és a késelések, összeverésen nagy része családokon vagy ismerősi körökön belül történik, ezért van általában a lakhelyek közelében vagy konkrétan ott. Ha végigmész egy rossz utcán a 8. kerületben, legvalószínűbb hogy leszarnak, miközben egymással üvöltözésnek biztosan tanuja leszel. 24-es villamoson volt amúgy gyakori az ilyen, régebben mikor jártam arrafelé.

[ Szerkesztve ]

(#70160) bandus válasza inf3rno (#70152) üzenetére


bandus
veterán

itt bécsben a csatorna mellett futva azért elhaladtam néhány sötét kinézetü 4-6 fős banda mellett. de ugyanúgy elhaladtak mellettük egyedül futó csajok a sötétben, így az volt a benyomásom, hogy itt mindenki, mindenhol biztonságban van, ami tökjó :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#70161) -Pepe- válasza emvy (#34) üzenetére


-Pepe-
tag

A 3:40-re rá tudtál azóta gyorsulni? :D

Run fasta, eat cipőpaszta

(#70162) emvy válasza -Pepe- (#70161) üzenetére


emvy
nagyúr

Nem próbáltam :)

while (!sleep) sheep++;

(#70163) tomcica


tomcica
Topikgazda

Picit feltolom ezen a heten a volument,ket ok miatt.
1. lassam elbirja-e vegre a lab
2. december utolso ket hetvegeje a csalade,futas masodlagos,ha kimarad akkor ki

155-160km futas lesz + 6ora evezes.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70164) #76500480 válasza tomcica (#70163) üzenetére


#76500480
törölt tag

A te szinteden ez 10óra alatt megvan :R :C +6 óra evezés.

Sarokrepedésre ez vált be [HerBIOticum Sarokpuhito ]
Probaltam már mindent a drága neutrogena, ombia, fancy(Aldi/penny). Munkahelyen jók de amúgy felejtős. Én kézre is ezt kenem. Talán estére még a Bepanthen(100g/3000Ft)mert bevizsgált OGYIs gyógyszer!

[ Szerkesztve ]

(#70165) Never79 válasza tomcica (#70163) üzenetére


Never79
tag

Nekem ez az utolsó két hét tingli-tangli lesz már, január elején kezdünk újra építkezni, az első nagyobb terhelésnek a Kis Péter emléktúra 37 km-es távját (1800 szint) néztem ki.

(#70166) tomcica válasza Never79 (#70165) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Aze' 110km futas + 5ora evezes meglesz mindket heten az ev vegen ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70167) TripleB


TripleB
senior tag

Átok levételben járatos valamelyikőtök? 😃 Letelt az 50 napos antibiotikumkúra, erre betalál a covid. Kezdem ezt nagyon unni. Az immunrendszerem gatyán, erre most ez... ma kimentem a dombok közé, az egy óra erőltetett menet megfogott.
Inkább nem is olvaslak titeket.😀

"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"

(#70168) parandroid válasza TripleB (#70167) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ne is mondd, múlt héten becsípődött valami a hátamban, azért maradt ki pár nap, az hétvégére elmúlt, vasárnap elszállt a vérnyomásom, egy egész napos fejfájással (igen, ki lesz vizsgáltatva, az utóbbi időben szar), hétfőre jobban lettem, erre sikerült meghúznom a bal achillesemet.

Egyre inkább az az érzésem, hogy a sport nem nekem való.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#70169) margithid


margithid
veterán

Érdekes, a futás elvileg pont hogy beállitja a vernyomast.
Nekem legutóbb 125/75 volt pulzus 56.

(#70170) parandroid válasza margithid (#70169) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ja, mondd ezt a hétvégi 150/105-ömnek. A pulzus ok, az 60 körüli nekem is. A betegség az sajnos olyan, hogy valami nem normálisan működik. Világéletemben 110/70, 120/80-akat mértek, soha nem is foglalkoztam vele, valamikor az utolsó két véradásnál szóltak, hogy kicsit magas, figyeljek rá oda, a második figyelmeztetés után vettem egy vérnyomásmérőt, és sajnos tényleg érik egy alapos átvizsgálás.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#70171) norby_42


norby_42
aktív tag

Én is elengedtem az év végét, munka van bőven, volt, hogy futócuccból öltöztem vissza.
De az igazság az, hogy amikor lenne idő, akkor sincs kedvem, csak vacogok. Majd rápihenek karácsony után, aztán januártól hajrá.

Érdekes, mert a hideg legalább annyi energiát elvisz, egyik hajnalban arra ébredtem, hogy rendesen eléheztem, remegett kezem-lábam. Ki kellett mennem egy kis banánt meg csokit enni, hogy kibírjam reggelig.

Eat pasta, run fasta

(#70172) tisn válasza parandroid (#70168) üzenetére


tisn
addikt

kitartas, pihizz kicsit, menni fog :) vernyomi lehet meg aktiv viruskatol is.

vannak itt boomerek is copd-vel, 5 fok alatt olyan a legzesem, mint darth vadere es jon fel a trutyi a tudombol. csigatempoval vonszolom magam a palyan :)

ez a topik a mi puffinlekvarunk :)

(#70173) ladybug válasza TripleB (#70167) üzenetére


ladybug
őstag

Csillaghullás lesz a következő napokban. Kívánj hármat, hátha beteljesül.
Ha nem, jöhet a ráolvasás. :D
A számmisztikát próbáltad már? Nagy ereje van a számoknak.
Nagyon hasznos. [link]

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#70174) inf3rno válasza ladybug (#70173) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A számoknak tényleg nagy ereje van, pl. a lottó ötös is ha betalál, azt szinte mindenki megérzi.

Buliban hasznos! =]

(#70175) tisn válasza ladybug (#70173) üzenetére


tisn
addikt

kuldenek egy grabovoj szamot a serulteknek.

19751

:P

(#70176) norby_42 válasza TripleB (#70167) üzenetére


norby_42
aktív tag

Kérdezd Tomot a szűzlányvérről biztos erre is jó :DD

Eat pasta, run fasta

(#70177) ladybug válasza tisn (#70175) üzenetére


ladybug
őstag

Aw, ez olyan kedves. 🫶🏻

Inf3rno: Megölöd a spiritualitást. Nagyon rossz aurád van. :P

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#70178) inf3rno válasza ladybug (#70177) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Köszönöm! :B

Buliban hasznos! =]

(#70179) TripleB válasza ladybug (#70173) üzenetére


TripleB
senior tag

Elmegyek szellemidézőhöz, az jó lehet? 😃
norby _42, szűzlányhoz még nem volt.szerencsém.😁

[ Szerkesztve ]

"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"

(#70180) tomcica válasza inf3rno (#70174) üzenetére


tomcica
Topikgazda

:DDD :DD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70181) tomcica válasza norby_42 (#70176) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Tegyuk hozza,hogy japan szuzlanyver :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70182) Never79 válasza tomcica (#70166) üzenetére


Never79
tag

Jó, de te Ufonia országban élsz, vagy onnan repültél ide :DDD

inf3rno: felröhögtem hangosan :D

(#70183) ígyvanferi válasza inf3rno (#69959) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Kiderült, hogy nem sz.r a Ride 15, csak kellett neki kb. 10 km, amíg betörik és életre kel. Én is gyanakodtam először a hidegre, de csak nem stimmelt, hogy a lakásban is téglaként viselkedett az első menet előtt.
De a tegnapi ~8 km-es körön viszonylag hamar egészen megváltozott az érzet és egy felturbózott Kinvarává vált a cipő. Nem annyira puha és pattogós, mint a Rebel 2, de mondjuk a Floatride Energy 3-nál jobban, kb. a Pegasus 39-cel van egy szinten. Annyi, hogy nem érzem igazán sokoldalúnak, komótos kocogáshoz pl. továbbra sem tűnik jónak, kell neki egy bizonyos alapsebesség. Mondjuk legalább alapozós tempó és valameddig fölötte. Szóval részemről ajánlott daily trainernek (na nem teli áron..., de hát ez majdnem mindenre igaz).

(#70184) tomcica válasza ígyvanferi (#70183) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Epp igy jaram anno az adidas SL-el meg a mostani pegasus 39-el is :K kellett nekik egy jo 80-100km mire jok lettek ,de jok ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70185) ígyvanferi válasza tomcica (#70184) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Én ennyire türelmes nem lettem volna, pláne, hogy nekem az nem 3-4 nap. ;]

Az eredeti SL20-ban 27 km-ig jutottam anno, ott még nem tudtam, hogy időt kéne adni neki. Kb. másfél éve pihen valahol a szekrényben. De már valószínűleg ott is marad szegény. 11 156 Ft-ot fizettem érte, annyiért még majdnem így is megérte.

A Pegasus 39 viszont nekem egész jónak tűnt már elsőre is (másodikra még nem futotta benne...). Ha már pega, ez milyen f.sza zöld már: [link]. Ritkán látni ilyen jó sötét árnyalatú zöldet. Talán a 35/36 érából rémlik, hogy volt hasonló full zöld pega.

[ Szerkesztve ]

(#70186) Peetta14


Peetta14
tag

Gel-Kayano 29 - 43k [link]
PEGASUS TRAIL 4 - 26k [link]

(#70187) margithid válasza Peetta14 (#70186) üzenetére


margithid
veterán

Ezekre megy még valami kupon?

(#70188) tomcica válasza ígyvanferi (#70185) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Latom cipod van boven,de futsz-e te eleget?! ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70189) margithid


margithid
veterán

Nekem a takumi ren volt olyan amit kb még sétálni se tudtam elhsználni. Leárazva volt 20k.
Szűk volt és betonkemény.
Aprópénzért adtam végül el több más be nem vált cipővel.
Nekem nincs a szekrényemben hely :D

(#70190) tomcica válasza margithid (#70189) üzenetére


tomcica
Topikgazda

uuuu egyik kedvenc gyors edzocipom volt,kar h nem jutok mar hozza

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70191) ígyvanferi válasza tomcica (#70188) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Évente 8000 km se lenne elég, hogy olyan ütemben fogyasszam őket, ahogy veszem. :( Hülye konzumer társadalom...

Amúgy most járok az ebben a hozzászólásodban vázolt terv 6. heténél (az első csonka volt). Lehet most vasárnap a hosszú helyett megfutom a tesztet megint. Mit gondolsz? Jelentős változás nem biztos, hogy lesz, a csillagok pillanatnyi állása alapján lehet majd más az eredmény, mint a november eleji felmérőn.

[ Szerkesztve ]

(#70192) margithid válasza tomcica (#70190) üzenetére


margithid
veterán

Nekem borzasztó volt...

ígyvanferi

Mennyi cipőd van most? :)

(#70193) tomcica válasza ígyvanferi (#70191) üzenetére


tomcica
Topikgazda

mehet,de ket dologra ugyelj:
- pihenten csinald,legyel feltoltodve mentalisan,es az izomraktarak is
- valassz viszonylag elfogadhato korulmenyeket (keves szel,ne csusszon stb.)

melegits be kicsit meg a legalso bpm zonara is 1-2km lazaval :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70194) LanyUs válasza tomcica (#70193) üzenetére


LanyUs
senior tag

Na megvolt az első hajnali 9 km, erősen köhögősen extra lazán. Nem volt különösebb gond. Ha használnék zsebkendőt kb. 50 db kellett volna. A pulzusom folyamatos kilengésben a köhögések miatt. Egy pillanatnyi egyenes vonal nincs benne :D Sajnos a melegben bedugult újra az orrom, de már csak félig. Türelmes leszek :K

(#70195) HKorn válasza ígyvanferi (#70183) üzenetére


HKorn
addikt

Ez alapján, amit mondasz kb Velocity Nitrohoz lehet hasonló, ott éltem át ilyesmi ambivalens érzéseket, míg arra jutottam, hogy tök jó cipő, csak kell neki egy alapsebesség, meg valahogy a hőmérséklet sem mindegy.

Run&Ride

(#70196) HKorn válasza Peetta14 (#70186) üzenetére


HKorn
addikt

Pega Trail 4-et én végül visszaküldtem, egyszerűen szűk ez is. Pedig 19.900-ért sikerült elcsípni.

Run&Ride

(#70197) margithid válasza HKorn (#70196) üzenetére


margithid
veterán

Nekem pega 38 jó lett, csak tényleg nagyobb méret kell ezekből.

(#70198) tomcica válasza LanyUs (#70194) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ha barmikor ilyen allapoba kerulnek,akkor laza 20-30perces edzeskeket (szigoruan laza) csinalnek,amig nem erzem azt,hogy minden szepen visszaallt.Ekkor novelnek minden masnap az edzes hosszan,es kezdenek a rovid napok vegere kis fokozocska belopni.
Ezt igy valtogatnam,amig nem erzem,hogy mar meg se kottyan es a fokozo szinte keri h adjak neki.
Ekkor indulhat az edzes :K

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70199) inf3rno válasza ígyvanferi (#70183) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem még megvan a régi Ride 7, én csak versenyekre hordom, talán 2-3ookm lehet benne. Sokkal gyorsabb, mint a Ride ISO 2 vagy a Mizuno Wave Riderek. Edzésre inkább résztávra ajánlanám, lassú futásra nem kényelmes. Ja valahogy így, hogy kell neki egy alapsebesség, az alatt nem jó, vagy nagyon speciális technikával kell futni. Nem tudom, hogy az összes Ride ilyen e. Az ISO vonalon biztosan nem, ott puha és kb. mindent elnyel, azok jók lassúakra.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#70200) Hi!King válasza inf3rno (#70199) üzenetére


Hi!King
őstag

A Ride ISO 2 szerintem nagyon hasonlít a Pegasus 38-ra, előbbi kicsit nehezebb, utóbbi kicsit bumszlibb talpú, mindkettő nagy sebesség tartományban jó, de a Pega valamivel jobb lassabb iramban, a Ride ISO 2 meg inkább gyorsabb iramban.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.