Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#70951) Studi


Studi
addikt

Más, fehérnép megvette a gyerek Pegát ~17-ért, kipróbálta, tetszik neki, pedig ő is Nike utáló alapból, mint én. :DDD
Én meg kipróbáltam a React Infinity Run Flyknit 3-at. Most már értem, miért mondjátok, hogy a stabil Nikek túlépítettek. :D Az első 2km-en fura volt a nagy púp a talpam alatt, de hamar hozzászoktam, és jól tette a dolgát. De más stabil cipőben még nem tapasztaltam, hogy ennyire érezhető lenne a támasztás.

(#70952) zolikaDB válasza tomcica (#70947) üzenetére


zolikaDB
veterán

Koszonom!
A Guard es a Forte kozott mi a kulonbseg?
Amit te mondasz, alig akad google szerint...

(#70953) ígyvanferi válasza zolikaDB (#70952) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Szerintem csak névváltozás történt, régebben Arthro Guardnak hívták a cuccot, nekem legalábbis így rémlik, most meg minden Arthro Forte. Én amúgy az italpor verziót ajánlom, több benne az aktív ízületvédő cucc, cserébe kevesebb az ilyen-olyan növényi hatóanyag, meg vitamin. Meg én jobb szeretem az ilyen italporokat, mert szinte csak vízet iszom, de néha jó valami ízesített "löttyöt" letolni. Akkor meg már az legyen inkább ez, és ne egy fanta vagy redbull.

(#70954) ígyvanferi válasza itouchfan (#70949) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Ez mondjuk már május, annak is a vége, de a többi stimmel: Ceglédfürdő Futófesztivál. Habár az Alföld közepén vagyunk, egy strandon, de mégsem tökéletesen sík a pálya, tavaly nekem az óra 68 m-t mért a félmaratonon. Szerintem elég hangulatos a pálya, át a strandon, az aquaparkon, megkerülve egy kis tavat. Egész sok résztvevő volt már az elsőn is, de semmi nagy tömegrendezvény hangulata nem volt. Jó nagy a terület, eloszlottak a nézelődők, szurkolók is bőven. Meg a legtöbben a 7 km-en indultak, így volt esély jó eredményre is félmaratonon. Ja, és tök nagy befutócsomagot kaptunk, illetve sokféle korcsoportban osztottak díjakat (így összesen 3 frankó csomaggal távoztam :DDD ), és a végén még rengeteg tombolaajándékot is kisorsoltak (még kismotoros repülés is volt köztük, meg valami egy-két napos üdülés, már nemtom hol). Kérdés azért, idén is tudják-e tartani ezt a színvonalat. Ilyennel kapcsolatban volt már korábbról egy kis negatív tapasztalatom. A környékünkön megélt 4 évet egy kisebb verseny, az első alkalommal még hatalmas csomagosztásokkal, kupákkal, aztán szépen ezek évről-évre csökkentek, majd idén már meg se rendezték a versenyt...

(#70955) bencze


bencze
senior tag

Én az árakhoz annyit tennék hozzá, hogy Berlin maraton 150 euró, ebben még nincs chip vagy lemondás, Chicagóra is iratkoztam, 260 dollár a nevezés. Most gondban vagyok mert a belvárosban 350 dollártól kezkődik a hoteléjszaka, így még gondolkodom, hogy inkább kihagyom a fenébe vagy keresek megoldást (az esta-m élből elutasították amint kifizettem, és április 4-re kaptam vízumidőpontot, így lesz idő gondolkodni repjegyen meg utazáson). A drága az relatív.

Ehhez képest csatlakozom a roki szekcióhoz, kb 5 hétig nem értem rá futni - nyaraltam meg beteg voltam utána - most megpróbáltam futni, a garmin panaszkodik, a hrv-m állítólag 4 hete kritikusan alacsony, szóval kell kis idő helyrerázódni.

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#70956) inf3rno válasza LanyUs (#70930) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Érdemes próbálgatni, nekem van legalább egy tucat futó technikám. Mindegyiknél egy kicsit máshova érkezik a talp, egy kicsit előrébb vagy visszább a testhez képest, máshogy áll a törzs, máshogy van hajlítva a láb, stb. Mindegyik jó, és rotálom őket, ha nagyon romon van a lábam. A maratont is így toltam végig. Nyilván ez akkor jó, ha csak a teljesítésre megy az ember, mert sok közülük jóval lassabb, mint ahogy általában futok.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#70957) tomcica válasza zolikaDB (#70952) üzenetére


tomcica
Topikgazda

NEm is tudom,lehet valtozott a neve? Por forma,meg van pakolva rendesen hatoanyaggal :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70958) Never79


Never79
tag

Bsi-ről beszéltetek, de az ultra árak még durvábbak lettek szerintem :(, és akkor még az is hozzájön, hogy frissítésre is elkölt az ember 10-20 eft-ot pluszba vagy többet. Az UTMB-re 350 euro a nevezési díj és ez csak a nevezés. Szállás, útiköltség stb… És ahhoz, hogy nagyobb eséllyel bekerülj más versenyekre el kell menned külföldre, hogy “kövecskéket” gyűjts, ami megszorozza a neved a regisztrációs húzás során. Igaz UTMB-re nem terveztem menni, de kisebb távjára nem lett volna rossz, de ezt a célt elengedem. Amúgy is válságban vagyok fejben. 3 napja nem futottam, nem is hiányzik. Tavaly ilyenkor már konkrét célokról beszélgettünk edzővel, most meg semmi nem érdekel. Január 15 a Mátrabérc regisztráció, ha még elfogadható a pénztárcámnak, regisztrálok, így talán lesz motiváció.

(#70959) tomcica válasza Never79 (#70958) üzenetére


tomcica
Topikgazda

UTMB Bandit verziot lehetne csinalni ugy,hogy egy apartmant megtolto csapat (4-6 ember) elmegy kombival,kiberli es lefutja a szokasos versenytavot ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70960) LanyUs válasza tomcica (#70937) üzenetére


LanyUs
senior tag

Ezt az összemérést / nevezzük "virtuális versenynek" csak évente rendezzük :K . Tehát 1-0 ide. Jövőre 2024.01.06-án 51%, hogy Te nyersz :DDD , tehát lesz 1-1. 25.01.06-án már kétesélyes, de valószínű, hogy néhány sec-el lemaradok. Na mindegy soká lesz még a javítás :D
Ma korán keltett a gyermek 03:50-kor már tekertem a verdát, de egyre éhesebb leszek a végére. Tavaly nem éheztem ennyire. Futás közben/után sem tör rám.

Studi: igen tudom, de ha a pályán hirtelen nem emlékszem Tom edzéstervére, akkor pillanatok alatt visszakereshető. Erre találtam ki ezt a módszert :)

[ Szerkesztve ]

(#70961) Never79 válasza tomcica (#70959) üzenetére


Never79
tag

Igen, ez már nekem is eszembe jutott. Ismerős mesélt, hogy hatalmas hangulata van a versenynek, de nekem nem biztos, hogy megérne egy hangulat ennyit.

(#70962) Peetta14


Peetta14
tag

Szegedi versenyeket is szeretem, főképp az éjszakai félmaratont. Nagy Bp-i versenyek közül talán a generali éjszakai (értsd 21.00-kor van rajt) FM, ami tetszett leginkább.

(#70963) tomcica válasza Never79 (#70961) üzenetére


tomcica
Topikgazda

ja,en ugy gondoltam versenyen kivul,teljesen masik heten :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70964) tomcica válasza LanyUs (#70960) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Figyeld azt az anyagcseret :K legyel rendesen hidratalva,igyal eleget a hajnali edzes elott is....ahogy most edzel az nem eget annyi glikogent :N igy ha vissza van toltve akkor nem szabadna h leurulj ennyire...a masik dolog hogy letezik ehsegerzet (sokszor mas faradtsagot,stresszt probal kompenzalni) ami nem valos.
Minosegi szenhidrattal tolts vissza,hagyd a feldolgozott "kakaos csigakat" az annyit segit mint halottnak a csok ;) magvak,krumpli (ha van batata),rizs,teljes kiorlesu tesztak,teljes kiorlesu kenyer, zabpehely stb.
Jelold ki a jutalomfalatokat a kis celokert (napi,heti,havi) es azzal kicsit csalj.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70965) tisn válasza Peetta14 (#70962) üzenetére


tisn
addikt

az egyiken most halt meg egy tok fiatal srac :(
kinn van a kepe a ligeti rekortanon, mindig nezem, hogy szegeny jol megszivta.

(#70966) LanyUs válasza tomcica (#70964) üzenetére


LanyUs
senior tag

Évzárás/évnyitás/törvényi változások garantálják a szellemi friss állapotot! Kakaós csiga ne már! :) Tavaly egy darabot sem ettem. Lehetséges, hogy elbillent az arány a zsír makró ( házi kolbász stb. ) javára a szénhidráttal szemben. Hajnalban nem szoktam inni, de akkor elkezdem. Teljes kiőrlés stb. évek óta megy már. Ma pl. tekerés és masszázspisztoly között tejsavó + zabpehely turmix kombóval nyitottam 05:20 felé. Jutalom falatot nem szoktam. Ma viszont újra elkezdtem igaz csak egy kevéske térderősítést ( labdával a térdek között guggolni kötéllel függőleges lábszár 90 fokig ).

[ Szerkesztve ]

(#70967) Never79 válasza tomcica (#70963) üzenetére


Never79
tag

Lehet félreérthető voltam. Szóval igen, amit írtál, hogy tejesen versenyen kívül lefutni nekem is eszembe jutott. Amúgy az sem kis logisztika szerintem, egy embernek be kéne vállalni a frissítő szerepét, fel kell készülni minden felmerülő problémára is.

(#70968) archie17


archie17
tag

Kicsit más tál tészta, de én teljesen átálltam a pici teljesítménytúrák lefutására nagy versenyek helyett. Anno végigzongoráztam a szokásos köröket, BSI, Maratonman, Terepfutas.hu, Kassa Maraton, ésatöbbi...
Most inkább felcsapok egy tturak.hu-t, és rábökök egy túrára. A nevezésnél a kutyát nem érdekli, futok-e (ellenőrzőpontok nyitására kell legfeljebb figyelni), túrázók jó arcok, elengednek, ha beérem őket. Nyilván nem Kinizsin indulok a mezőny végén. Ilyen "Csömör körtúra", meg "Farkaserdő kívül-belül", "Normafa éjjel" és hasonlók. 5-40 km-es távok vannak.
Van kitűző, zsíroskenyér, tea, közvetlen és jóarc szervezők, érdekes helyszínek.
Nincs rajtfeeling, speaker, eseménypóló és online eredménylista/fotók.

1000-3000 Ft egy-egy ilyen móka, nekem extra motivációnak bevált.

(#70969) itouchfan válasza ígyvanferi (#70954) üzenetére


itouchfan
senior tag

Köszi, ez jó lenne, de nem érek rá. Egy dolgot elfelejtettem írni, vasárnapok jönnek csak igazából szóba.
De amúgy fura ez a versenyzés dolog, mert mindig vágyakozva nézem a (bringás és futós is) videókat, meg a beszámolókat bújom, és tervezgetek, aztán ahogy közeledik a verseny úgy halasztgatom a nevezést, aztán egyre kevesebb kedvem van. De amikor esetleg egyszer-egyszer elmegyek pl. még 3-4 éve Velencei túratriatlon amit én meg egy páran az elején versenynek fogtunk fel (1,5 km úszás, 18-20 km bringa az északi parta, 8 km terepfutás a velencei hg-ben, majd a fennmaradó 10 km bringa gárdonyba asszem), vagy egy Normafai terepfutó verseny, vagy tavaly egy terepbringa verseny 74 km, azokat mind baromira élveztem és úgy jöttem el, hogy mikor lesz a következő... Nem tudom, hogy van-e valaki hasonlóan, de nagyon fura ez a kettősség.

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#70970) Studi válasza archie17 (#70968) üzenetére


Studi
addikt

Ezen gondolkozom én is, 40km körüli teljesítménytúrákat jártam tavaly, de miért ne lehetne a rövidebbeket lefutni. Vagy futni/sétálni, ha olyan a terep. Tényleg potom áron van a futóversenyekhez képest, és valóban jó arcokkal lehet összefutni. :) Persze lehet letölteni onnan a GPS-t, és menni egyéniben is akár, mert szinte kivétel nélkül meg is van adva előre az útvonal.

szerk: amúgy a tavalyi Kishegy Trailt nagyon élveztem, a pálya jó volt, nem zakatolás volt egy tempón, hanem technikás lejtők, húzós emelkedők, aki az előbbin elment, azt utolértem felfelé. És a kör végén szemben futottunk egymással, mindig jutott egy-egy mosoly, hajrá. :)

[ Szerkesztve ]

(#70971) Never79 válasza archie17 (#70968) üzenetére


Never79
tag

Valami hasonlón gondolkodom én is, sőt vannak olyan TT-k, amik futókra is fel vannak készülve.

(#70972) tomcica válasza LanyUs (#70966) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Aki napi 1-2 ora aerob terhelessel epitkezik az toltson vissza szenhidrattal...a keto dolog nem lesz itt sokaig fenntarthato :N

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70973) tomcica válasza Never79 (#70967) üzenetére


tomcica
Topikgazda

igen 1 vagy 2 segito...de meg lehetne ugy is oldani,hogy ket alkalom...6ember,egyik alkalommal 3 fut 3 segit,masik alkalom cserelnek :K az ugy elmeny lenne mindket alkalommal.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70974) jimpo válasza Never79 (#70967) üzenetére


jimpo
aktív tag

Még ha mindenki Tini Nindzsa Teknőc módon nyomul, akkor is necces... Főleg ha az egész furgonnyi emberke fut. :DDD A víz kritikus pont, nem követtem az UTMB -t nem tudom milyenek az adottságok ilyen téren.
Az időjárás szintén fontos, más élmény szakadó esőben futni. Mint kánikulában, vagy szélben.

Ha közben a furgon is mozog, meg vele az ellátmány az úgy oké. Plusz egy "segítő" emberke sem árt, aki ha baj van akkor tud vinni a dehidratált egyéneknek vizet illetve sérülés esetén segítséget nyújtani.
De ott is az lenne a jó ha mindenki tudna nagyjából együtt haladni. Nem ilyen 5+ óra eltéréssel az első illetve utolsó "frissítőpontra" érkező között.

Stryd Next Gen

(#70975) Peterhappy válasza archie17 (#70968) üzenetére


Peterhappy
őstag

:K
Chuck Norris egy ilyet is siman vegigfut (kettot egymas utani napokon), de szerintem is nagyobb moka. Es van, amiket Csaladdal, kisebb gyeremekkel is abszolvalni lehet. Kevesebb sportertek, de boven karpotol az elmeny.

(#70976) tomcica válasza jimpo (#70974) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Legalabb akkora moka lenne megtervezni az egeszet,mint kivitelezni...mint egy jo UB csapatnal,szukseg van mindenkire :K es az eszet is kell hasznalni,nem csak az erot ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70977) archie17 válasza Peterhappy (#70975) üzenetére


archie17
tag

Ő durván nyomja az biztos :D

A "pici"-t itt arra értettem, hogy kisebb szervezésű, kevéssé felkapott. A nagy, népszerű TT-ken vagy van külön futós rajt, vagy nem igazán javasolt futóként indulni. Ha mezőny elején mész, nem nyitnak az ellenőrzőpontok, ha a végén, előzhetsz 800 embert, ami se neked, se nekik nem jó.
Most felcsapva a tturak.hu-t, kapásból a szombati Börzsöny Kapuja-ra mennék. 10, 20, 35 km, 1500-2500-3000 Ft-ért. A nagy klasszikus Börzsöny Trail júniusban hasonló távokon 11-12-13000 Ft. Ott van meleg kaja a célban, tényleges "verseny" (általában eljön a hazai terepfutó gárda krémje), zuhanyzás, érem. Itt van kitűző, hideg kaja, egyéni rajt. Nem mondom, hogy egyik jobb, mint a másik, élveztem a Börzsöny Trailt is anno (3X teljesítettem az L távot), de három dolog miatt választom inkább a TT-t (ilyen sorrendben):
- ár-érték arány
- szervezők személye
- introvertált vagyok, szimpibb a kis felhajtás

Ettől függetlenül van pár bakancslistás külföldi verseny, amit szeretnék megnézni, és pl. az ingyenes EU futáson is minden évben ott vagyok, mert egyszer-egyszer jó buli a rakparton futni.

(#70978) Hi!King


Hi!King
őstag

Nekem a derekam állt be durván, még másodikán indultunk haza Ausztriából, lepakoltam a cuccokat, majd lehajoltam valamiért, egy rossz mozdulat és elkezdett fájni. Azóta is fáj ha hajolok, de ha sokáig ülök, felállásnál is fáj ahogy kiegyenesedek. Talán már egy kicsit enyhül, csinálok gyakorlatokat is hozzá. Sokmindenben akadályoz, de futásban pont nem.

(#70979) Hi!King válasza itouchfan (#70949) üzenetére


Hi!King
őstag

Kikelet Félmaraton, Baja, április 2. Tavaly voltam, jókat tudok elmondani róla. Nyilván mivel Alföld, teljesen sík, egy kiskör a Petőfi-szigeten és a belvárosban, majd egy nagy a Pandúr szigeten, utóbbiban van némi földút is, de nem mondanám terepnek, én PB-t futottam ezen a pályán. Tavaly szar idő volt, volt némi havaseső szerű is közben, de így is hangulatos volt. Olcsóbb mint a Budapestiek, kisebb a tömeg, de azért van bőven résztvevő.

Jó, Budapesthez nincs közel, de ha autóval mész jó a megközelítése a mindig pangó M6-os autópályán.

Szerk.:
Ja, még van a Kis-Duna Maraton Ráckevén, ami Budapest közeli, félmaraton is van. De egyelőre nem volt vele tapasztalatom, kétszer akartam menni rá, egyszer elmaradt, tavaly meg nekem nem volt jó az időpont, idén gondolkodok rajta, szintén április 2. Ismerőstől jókat hallottam róla.

[ Szerkesztve ]

(#70980) itouchfan válasza Hi!King (#70979) üzenetére


itouchfan
senior tag

Köszi, Kis-Duna Maraton szimpatikus, pont ilyesmit keresek. Elmentem, köszönöm! :R

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#70981) Peterhappy válasza archie17 (#70977) üzenetére


Peterhappy
őstag

Igen, tudom, egyébiránt én is így értettem a "pici"-t és általában nagyon egyetértek veled :K

(#70982) Hi!King válasza archie17 (#70977) üzenetére


Hi!King
őstag

Én nem sok teljesítménytúrára járok, oda is gyalogolni, de a kicsi-nagy témában vegyes a tapasztalatom. Nem szeretem annyira, hogy pl. Téli Mátrán nagy a tömeg, de évente egyszer belefér. Mondjuk ott pont rajtolhatnak az elején a futók.

A kicsikkel viszont a fő gond, és anno rendeztünk is ilyet tájfutó egyesülettel, és a miénkkel is ez volt a gond, hogy nincsenek mindig a helyzet magaslatán. Nem ritka, hogy a rosszul megfogalmazott itiner, kritikus helyen hiányzó jelzés és szalagozás hiánya miatt a túrázók, futók egy része eltéved. Voltam olyanon, ahol indult a leghosszabb távon olyan 50 ember, amiből 20 eltévedt, igaz nem mi voltunk azok. A miénken meg több okból sikerült a 70-esnek hirdetett távnak 85-nek lennie, nem volt boldog az a néhány induló a végén, akik ezt a távot választották.

Ja, meg a Balaton-felvidéken volt egy közepes létszámú túra talán 2016-ban, ahol feleségem evett az egyik EP-n a kókuszgolyókból, és olyan súlyos campylobacter fertőzést kapott el, görcsös hasmenéssel, hogy kórházba került. Azóta csak csomagolt ételt hajlandó megenni, amit szervezők adnak.

Ezzel együtt, ha sok teljesítménytúrára járnék, a kicsiket preferálnám, így hogy évente 1, 2 vagy max. 3, inkább a nagy beváltak.

(#70983) Melorin


Melorin
addikt

Sziasztok! Télen/jelen időjárási körülmények között még nem futottam, ezért ötleteket kérnék, hogy milyen ruhában érdemes ilyenkor futni?
Azt tudni kell, hogy elég fázós vagyok, ezért is kerültem el 40 évig a téli futásokat :D Képes vagyok májusban is fázni kocogás közben egy pólóban. :B

(#70984) jimpo


jimpo
aktív tag

Ma 7 km 42 perc benne 200m 330W + 200m 360W átmozgató.
Még mindig túlságosan fáradt vagyok, futások után főleg. Amik eddig jellemzően délelőtt pörögtek, pedig nem taposom nagyon... :O
Sajnos eddig tartott a pihenés, holnaptól megint meló. Igaz csak egy nap, elég is lesz 12 óra hirtelen. :DDD :P

A vo2 max runalyze szerint is mélyrepülésben, meg én is érzem. Igaz az anaerob terhelés hiánya miatt is van, meg mert a szervezetem nem kívánja. :B

Na mind egy, majd jobb lesz egyszer. :U

[ Szerkesztve ]

Stryd Next Gen

(#70985) tomcica válasza jimpo (#70984) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az anaerobbal ilyenkor csak ovatosan :N nem fog segiteni.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#70986) Studi válasza Melorin (#70983) üzenetére


Studi
addikt

Nagyon nehéz ezt meghatározni, inkább csak tippeket tudunk adni, hogy mire érdemes figyelni. Én például ilyenkor alul egy - felül két réteg, de lehet, hogy ugyanennél a hőmérsékletnél másnak még elég a tanga és a pántos top.

Amit érdemes figyelni:
- napsütés nagyon keményet tud még ilyenkor is rúgni a hőérzeten
- alul ne öltözz túl, mert a lábaid melegednek be leginkább
- a felső legyen variálható, minimum zippzárral nyitható
- sál-sapka se legyen túl télies, mert ezen keresztül tudsz leginkább párologtatni
- torok védelme miatt viszont azért ajánlott a vékonyabb sál, csősál
- kézfej nagyon tud fázni, vékony kesztyű még pluszos időben is kellhet
- testhez tapadó alsó réteg, illetve nadrág a legjobb, fölé jöhet lazább, alulra max egy rövidnadrág ha nem vagy exhibicionista, még egy laza hosszú az túlzás
- vizes idő, vagy eltűnő napsütés az kellemetlen és gyors változást tud hozni
- nagyobb tempó - kevesebb textil
- esőkabát - széldzseki csak egy réteg elhagyása mellett, nem rá a szokásosra
- ízületeket ha szükséges külön védeni, főleg a térdet

[ Szerkesztve ]

(#70987) Melorin válasza Studi (#70986) üzenetére


Melorin
addikt

Köszönöm! :R
Cipőből csak egy van, az eléggé szellős, nem tudom, hogy télen erre külön cipőt szokás viselni ami zártabb egy kicsit?

(#70988) Studi válasza Melorin (#70987) üzenetére


Studi
addikt

Én nem szeretem a zártabb cipőt. A vízállóak azok, de ha lehet én sima futócipőben futok, ráadásul azt is vékony zoknival használom. Nem fázott még futáskor a lábfejem, dolgozik az eleget, hogy melegen maradjunk.
Bringázáshoz nem tudok elég védelmet adni a lábfejemnek, hogy -5-ben ne fagyjon le egy óra alatt, de futásnál ezzel sosem volt gondom.

(#70989) parandroid válasza Melorin (#70987) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Max ha vízálló is. Pl. valami gore texes cucc, vagy nike shield, ilyesmi. De alapvetően a lábad fog utoljára fázni. Vagy csak ha átázik a cipő. Vagy épp attól, hogy valami jó kis vastag pamutzoknit húzol, amibe beleizzadsz, és azért fázol, mert tiszta nedves rajtad.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#70990) Chuck Norris válasza archie17 (#70977) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Hát akkor gyere, én ott leszek holnap reggel a Börzsöny kapujában :)
Minden hétvégén megyek ilyenekre és idáig két túra volt ahol gond volt azzal ha valaki fut, az egyik a Kinizsi, ott ha nem a végén indultál akkor nagyon sokat kellett féltáv körül várjál, hogy kinyisson a pont, meg most nyáron volt a Kék-Balaton ahol direkt úgy szervezték, hogy túra legyen, ne futás, erre ezért el sem mentem. Ezen kívül teljesen mindegy, hogy teljesíted a távot, örülnek, hogy ott voltál.

@Hi!King én is jártam már elég hasonlóan azóta inkább csak olyan dolgokat eszem amiket én vittem, vagy amiről látszódik, hogy nem tud megromlani.

@Peterhappy szerintem családdal nehezebb, egyrészt nem a saját tempó, másrészt meg még felügyelni is.

[ Szerkesztve ]

(#70991) ígyvanferi válasza itouchfan (#70980) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Ez most dobta fel a fb: Cerbona Fehérvár Félmaraton. Április 16. Bár erre már 9 ezer Ft a nevezés, a Kis-Duna azért olcsóbb. Meg tuti kisebb létszámú.
Amúgy az nekem is megtetszett, régebben rengeteget voltunk Tasson az egyik cimboránknál a családi nyaralóban. Csak kár, hogy ahhoz, hogy Tasst és ott a milliószor bejárt dunaparti utakat, töltést is érintse az útvonal, a maratoni távot kell választani. :O Végülis idénre úgyis ez volt a nagy terv, hogy maratont fussak (csak nem 3 hónap múlva...).

(#70992) Chuck Norris válasza Chuck Norris (#70990) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

szerk: Illetve mégsem leszek ott mert most látom, hogy elfeledtem regisztrálni és már nem lehet, helyette a Becsület útját választottam.

(#70993) Hi!King válasza Melorin (#70983) üzenetére


Hi!King
őstag

Nekem alul melegítőalsó jellegű nadrág vagy vastag téli futónadrág, felül egy póló és fölötte téli futófelső vagy egy hosszujjú póló (többféle anyagú is van), néha nyakas pulóver. Alapvetően alulöltözök induláskor, hogy mikor kilépek még fázok, de a futás átmelegít.

Ami még ajánlott, egyrészt sapka vagy fejpánt, én utóbbit azért preferálom, mert a hajamnál nem fázok, a fülemnél igen. Másrészt kesztyű. Folyamatosan futva az ember jobban fázik kézfejen, fülün, mint ahol eleve ruha van rajtad.

(#70994) Hi!King válasza Melorin (#70987) üzenetére


Hi!King
őstag

Nálam zokni vastagsága változik télen a nyárihoz képest, nem a cipő. Alapvetően nem a fázással van baj lábfejnél, hanem sokat futva hidegben kiszárad, érdemes kenegetni, ha nem durva testápoló vagy lábkrém, ha durva, vannak speciális regeneráló lábkrémek.

(#70995) Hi!King válasza Chuck Norris (#70990) üzenetére


Hi!King
őstag

Leginkább azok veszélyesek, amelyek nyers tojásból vagy tejből készülhetnek, nem csak a megromlás miatt, hanem azért is, mert nem minőségellenőrzött alapanyagból származnak, nem általában a házi dolgok ellen beszélek, de ha random emberek kínálgatják, akkor benne van a durva fertőzés veszélye. Én mondjuk többmindent megeszek, mint feleségem, mert az én bélrendszerem stabilabb, de a campylo esetében én valószínűbb, hogy azért úsztam meg enyhébb tünetekkel, mert abból kivételesen én ettem kevesebbet.

(#70996) ladybug válasza Hi!King (#70978) üzenetére


ladybug
őstag

Üdv a klubban. Nyújtás a kulcsszó. Reggel felébredéskor jót nyújtózkodni. Ha lehet, akár jógával kezdeni a napot. Napközben is iktass be nyújtásokat.

Azért vigyázz vele, mert ha egyszer jelentkezik, akkor mindig fog. Sajnos kiszámíthatatlan időközönként.

Nekem még mindig nem múlt el teljesen a lumbágóm. Időnként érzem, ez általában ülő- vagy fekvőhelyzetben van.
Futni eljárok. Utána szerencsére nem rosszabb. Viszont ma futás közben húzott a derekam. Remélem, holnap nem fog fájni.

Kellene készülni arra a fránya, márciusi félmaratonra. :U

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#70997) HdRew válasza Hi!King (#70978) üzenetére


HdRew
őstag

Nekem ez most jelentkezett, amikor építettem a gépet, és a földön raktam össze, a sok hajolgatástól totál beállt a derekam, amikor felálltam, alig bírtam kiegyenesedni. :DDD

(#70998) -Pepe-


-Pepe-
tag

Végre ismét teljes erőben, a vírus, vagy ami volt a ködbe veszett. Ma 18km, így a héten 70km-nél járok. Minden nap megfogadom, hogy pihenő, erre meg kútba esett, mert 8.5km lett belőle. :((( Talán holnap, mert vasárnapra 21-et tervezek. Találtam egy hangulatos helyet. :K
Ma láttam jópofa kismalacokat. 3 fekete haladt át az úttesten, szépen sorban. :C Pepe meg kénytelen volt vadul integetve megállítani az autóst, hogy a három kismalac épségben átérjen. Boldogság volt. :K A nagy fekete malac, meg a nagy fehér a túloldalon szemlélte az eseményeket.

Run fasta, eat cipőpaszta

(#70999) Hi!King válasza ladybug (#70996) üzenetére


Hi!King
őstag

Ma egy kicsit már enyhült. Az első napokban is nyújtottam, az lehet hogy nem tett jót neki, az elmúlt 2 napban pihentettem, azóta javult.

Egyébként szoktam eddig is gerincgyakorlatokat végezni, volt már derékfájásom, csak nem ilyen hirtelen jött elő. Csak mostanában kevésszer csináltam azokat a gyakorlatokat. Meg 3 napig úgy túráztunk, hogy viszonylag nehéz volt a cucc, az első nap párszor hajolgatásoknál kilógott a hideg szélben a derekam (-4 fok körül lehetett, szeles, ködös volt), meg fent sokat hajolgattam, mert hótalpaztunk is, ahol célszerű volt, és volt egy szakasz ahol sok fel-el volt, és ott állítgattam.

Jövő héten a nyújtás mellett kicsit elkezdem komolyabban venni az erősítő gyakorlatokat is, amit tudok már azt törzsre is.

Futásban meg kilométer növelés lesz, mert február végéig lesz elég időm sok hosszút futni, és elgondolkodtam egy április eleji maratonon. A futás érdekes módon tényleg nem bántja most a derekam, még a sprintelés sem. A kerékpározás előre hajolva pedig kb. az első párszáz méteren rossz, utána rendben.

Szerk.:
Ja meg az előre hajolgatós nyújtásokat, amiket elsősorban láb miatt csinálok, nem tudtam ezen a héten rendesen csinálni emiatt, nem érek le a lábamig, mint korábban, dw ma már lejjebb érek. Emiatt még pár napig óvatos vagyok a futással, mert ha nem nyújtok eleget, az meg a térdnek lehet sérülesveszélyes.

[ Szerkesztve ]

(#71000) Peterhappy válasza Chuck Norris (#70990) üzenetére


Peterhappy
őstag

Igen, lehet hogy felreerthetoen irtam, Csaladdal, 7 eves gyerekkel nem szabad vaskos turara loni. Ahogy nezem, nalunk most ugy 15km korul van a hatar, kisebb szint mellett talan 20km a max. De akkor az olyan is, amit meg honapok mulva is emlegetnek - nyilvan nem is szabad/erdemes meg tul gyakran menni. Meg. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.