Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69751) Mclovin válasza tomcica (#69748) üzenetére


Mclovin
senior tag

Rekortánon mentem, laza, 6 perces kilométerek. Heti 3x5km, előtte bemelegítés, utána levezezetés, nyújtás. Gondoltam így egy két hónapig ráhangolódok, szokja a testem, vérkeringésem, etc. Nekem a cipő a gyanús, amíg atletizáltam mindig stabil cipőben edzettem és melegítettem.

(#69752) inf3rno válasza Mclovin (#69745) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Lúdtalpnál könnyebben előjön, érdemes lenne megnézni, hogy nem e kell podiart betét, vagy külön dolgozni kell ezeken az apró izmokon.

Buliban hasznos! =]

(#69753) Mclovin válasza inf3rno (#69752) üzenetére


Mclovin
senior tag

Hordom az talpbetétet a hétköznapi cipőkben, szóval ezzel nincsen gond. Illetve nincsen durván süllyedve a boltozatom sem.

(#69754) inf3rno válasza Mclovin (#69753) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A vádlid mennyire feszül?

Buliban hasznos! =]

(#69755) jimpo válasza tomcica (#69727) üzenetére


jimpo
aktív tag

Nálam ledobta a test az ékszíjat, a keringésen érzem hogy gyulladásban van. Mint a mosott szr olyan vagyok, rég nem voltam ilyen fáradt. :O :o

A heti futás durván mínuszos, ezek 4-5 km-es futások. Tegnap, tegnapelőtt nem is voltam. Az beszédes hogy a HRV durván alacsony futás utáni éjszaka, még ezekkel a semmi távokkal is.
Az erős és a tempó szintén a fasorba.... :(((

Na mind1 majd elmúlik ;] Egyszer, előbb-utóbb. :U

Futás előtt toltam 2dl tej, 4g holland kakaó, 2g fahéj kombót melegen. Adta. :))

A koktélokhoz kéreg grammpontos, akár tized grammra pontos adagolást. :K :C

Hogy jó hír is legyen, Tegnap megjött az új Stryd, még nem próbáltam. Majd hétfőn szerintem, meló mellett nem töltöm az időt még azzal is... :U A fólia azóta is rajta van. :DDD

[ Szerkesztve ]

Stryd Next Gen

(#69756) ladybug válasza -Pepe- (#69750) üzenetére


ladybug
őstag

Hogy nektek, pasiknak micsoda agyament dolgaitok vannak. :U

A nyolcadik nap futok pihenő nélkül, mára dőltem ki teljesen.
Amikor írtad Tom, hogy volt olyan időszak, mikor kettes bontásokban futottál naponta maratont, na ott elcsodálkoztam.

Csak annyi a kérdésem: But why?

Streaket én is futottam egy hónapon keresztül, de olyan távok kerültelk bele, amik nem csináltak ki.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#69757) Mclovin válasza inf3rno (#69754) üzenetére


Mclovin
senior tag

Érzésre egy picit feszesebb, mint szokott. Azért nyújtok is ezerrel, meg megy az SMR.

(#69758) -Pepe- válasza ladybug (#69756) üzenetére


-Pepe-
tag

Ráadásul kedves Katica, most az a nyűgöm, hogy 75km-nél baktatok a héten. Itt valaki bedobta, hogy legyen 100-as hét kihívás. Én meg elkezdtem töprengeni. Vagy holnap kikészülve 10, majd másnap 15, vagy holnap nulla és vasárnap 25. :F Hujjujj, de inkább ajjajj.
Az élet nagy és vaskos kérdései. Egyszer legalább megcsinálnám, mondjuk még van időm, mert 200 évig szeretnék élni. Nem elírás, nem 20, 200. :DDD Bekerültem a darálóba és imádtam, aztán beálltak a lábizmaim. Szobám egyik falát jelöltem ki siratófalnak és most ott bömbölök. :O Kenyai csirkelábakra volna szükségem úgy érzem. Neked meg kívánom, hogy olyan sebesen tudj futni, hogy a szél lefújja a pettyeidet. :K :D

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69759) inf3rno válasza Mclovin (#69757) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Próbáld meg elől is finoman átmasszírozni. A vádli tart ellen az elülső részen lévő izmoknak, és ettől a kettőtől függ, hogy merre áll éppen a lábfejed. Amikor talajt fogsz, akkor ezek az izmok tompítanak és amikor elrugaszkodsz, akkor ezek adják át az erőt a talajnak. Valszeg túl lettek terhelve. Nekem amikor csonthártyám volt, akkor előtte 3 napig részegen ugráltam rock koncerten a betonon. :D Na az fél évig nem múlt el, a gyaloglás ment, de ahogy elkezdtem futni belenyilallt. Én szerintem inkább izmokkal kapcsolatos ez a betegség, mint a csonttal, bár gondolom kimutatták, hogy a csont is begyullad ilyenkor, gondolom a sok ütődéstől. Lehet long shot de arra tippelnék, hogy érkezésnél gyengék az izmok, amik tompítanak, és emiatt sérül a csonthártya. Ha nem túl fájdalmas, akkor lehet vádlira edzeni lépcsőn, leengeded teljesen, aztán felmész egészen lábujjhegyig. Szerintem minél lassabban csinálod, annál jobban erősödnek az izmok tőle. Illyetve ha körözöl a lábfejeddel hanyatt fekve, és megpróbálod közben lelazítani, amennyire tudod, akkor az javít a keringésén, és talán gyorsabban gyógyul. A nadálytő, ami képes lehúzni a gyulladását, de ahhoz nagyon töményen kell használni. Valaki csinálta itt szárított nadálytőből kevert cuccal, hogy betekerte egész estére dunszkötésbe, aztán állítólag használt, de a bőrnek nem tett jót. A nadálytő krémek nem sokat érnek, max ha minden nap használod többször. Mondjuk a flexagilben úgy tudom nincs alkaloid, mert saját változatot nemesítettek, úgyhogy az veszélytelenebb toxicitás szempontból, abból egy tonnát rákenhetsz. Szájon át ne szedd semmiképp a nadálytőt. A Voltaren tapasz és hasonló gyulladáscsökkentő tapaszok is használhatnak valamit, bár olyan hatalmas sikerről nem emlékszem, hogy bárki beszámolt volna a csoportban. A jegelés jó, ha érzed, hogy meleg.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#69760) inf3rno válasza jimpo (#69755) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Fahéjból jobb a ceyloni, a kasszia mérgező egy kicsit a májra, már ha napi szinten akarsz ilyen 2g-okat enni belőle.

Lehet, hogy ez valami betegség előjele, azért rogyott meg így a keringésed, bár a heti 1ookm-el lehet túledzés is.

Jobbulást!

Kíváncsi vagyok a Strydre.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#69761) ladybug válasza -Pepe- (#69758) üzenetére


ladybug
őstag

Nekem 18,8 km van a héten. :DD

Szerintem ti genetikailag vagytok így kódolva.
Hiába is próbálom az én kis agyammal megérteni, nem fog menni.

Egyébként egy futós edzőtábor biztos segítene, hogy megtaláld a megfelelő csirkelábakat. Viszont tartsd szem előtt, amit Tom mester írt: Kenyaiakkal vigyazni :K nem sok idos futo marad :N szoval egetik a gyertyat mindket vegerol (intenzitas,volumen...magas oktanszamu uzemanyag).

Neked meg kívánom, hogy olyan sebesen tudj futni, hogy a szél lefújja a pettyeidet. :K :D
Ez nagyon kedves tőled, de azt hiszem, hogy sosem fog megtörténni. Ahhoz túl sokat kellene edzenem. Én meg szeretném, hogy másra is legyen kapacitásom.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#69762) -Pepe- válasza ladybug (#69761) üzenetére


-Pepe-
tag

Említette Tom a magaslati levegőn történő futást. Én kipróbálom holnap, felmegyek a tetőre és ott fogok pilinckázni. :K Legfeljebb röptében megfejelek pár galambot. Esetleg balkáni gerlét (huhuhu hangot produkál). 18.8km is jó, több, mint a semmi. Én megtanultam, hogy jobb ma 1km, mint semmi sem. Amúgy észnél kell lenni, mert nagyon meglódítja az anyagcserét. Mondjuk én meg szőrösödöm, állítólag női hormon kerül előtérbe, de nálam ez is fordítva működik. Már a fülkagylóm is elkezdett erdősödni. Már lassan ewok leszek :D

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69763) ladybug válasza -Pepe- (#69762) üzenetére


ladybug
őstag

Nálunk mostanában a ragadozómadarak ritkítják durván a galamb- és tyúkállományt. Légy óvatos.

Én megtanultam, hogy jobb ma 1km, mint semmi sem.
No, még nincs veszve teljesen minden, ha így gondolkodsz. Egyébként ezzel tökéletesen egyetértek.
A couch potatok meg csak élvezzék a szoba melegét.

Mondjuk én meg szőrösödöm, állítólag női hormon kerül előtérbe, de nálam ez is fordítva működik. Már a fülkagylóm is elkezdett erdősödni. Már lassan ewok leszek :D
Roppant érdekes folyamatok zajlanak a testedben. :D

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#69764) Mclovin válasza inf3rno (#69759) üzenetére


Mclovin
senior tag

Excentrikus vádli gyakorlaton gondolkodtam én is, szerintem elkezdem. Most szerintem használom a flector-t és meglátjuk. Már volt ilyen vádli csonthártya gyullladásom 5-6 éve mikor atlétiálztam aktívan, akkor nyilván a szögesben+lábujjhegyen futás okozta. Akkor volt valami fasza, 'paszta-szerű' gyógyszertárba kikeverős sűrű krém, amit a sportdoki írt receptre és éjjelre betekertem dunsztba. Jóféle volt amennyire emlékszem...csak ugye nem tudom mi a neve, szóval esély nincsen felíratni az asszonnyal. :U Köszi a tippeket, addig próbálom óvatosan terhelni és jelentkezem.

(#69765) -Pepe- válasza jimpo (#69755) üzenetére


-Pepe-
tag

Szépek ezek a 100km-es hetek. A harmadik is majdnem meglett. :C
Neked mennyi a hosszú futás?

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69766) inf3rno válasza Mclovin (#69764) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Jobbulást!

Buliban hasznos! =]

(#69767) sherlock82 válasza Alg (#69663) üzenetére


sherlock82
senior tag

Reggel, meglátod jobban indul a nap. : )

Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER

(#69768) tomcica válasza -Pepe- (#69750) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Mondjuk ugy,hogy "munka vo't vele" es "akarni kellett,de nagyon" :K meg hat nem evekig toltam napi annyit (az csak 30km volt) hanem csak 30napon at.Azert 30napig sok mindent kibir az ember ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69769) tomcica válasza Mclovin (#69751) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Akkor nem tudom,ha gyanitod a cipot,akkor erdemes cserelni.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69770) tomcica válasza jimpo (#69755) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Kurkuma 4gr,gyomberpor 2gr,fahej 1-2gr (en szeretem nekem 2gr siman okes),fekette bors 2 tekeres az Ikea borsorlovel ;] + fel citrom leve.Ha erzekeny a gyomrod a citromlere akkor lehet az nelkul is.
Mez a kezdoknek mehet egy kiskanal.Mittomen 5gr

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69771) tomcica válasza -Pepe- (#69758) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Szombat full pihi es ess neki vasarnap feltoltve a 25km-nek...en igy csinalnam :K utana hetfon majd nyaldoshatod a sebeket :P (es ha igy allsz tarts ez utan egy het regeneralod...minden masnap futsz csak,egyik alkalom 30perc konnyed,masik alkalom 60perc extra laza + nehany felrazo repulo gyorsito)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69772) Gergőke88 válasza Gergőke88 (#69505) üzenetére


Gergőke88
addikt

erre esetleg valaki? :)
Köszi!

(#69773) tomcica válasza Mclovin (#69764) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Feketenadalyto krem/paszta lehetett :K az jo cucc,es termeszetes verzio is mukodik belole

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69774) tomcica válasza Gergőke88 (#69505) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Instict helyett nem jatszik a FR 255? Az eleg jol fel van szerelve mindennel is,es relattive arban van. Music verzio is van,ha kell.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69775) tomcica válasza tomcica (#69771) üzenetére


tomcica
Topikgazda

(ugy erttettem a regeneralo hetet,hogy hetfo OFF,kedd 30perc normal+repulok,szerda OFF,csutortok 60perc extra laza+repulok,pentek OFF,szombat extra rovid edzes 10perc bemelegites+repulo gyorsitok emelkedore, vasarnap 60perc normal)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69776) Gergőke88 válasza tomcica (#69774) üzenetére


Gergőke88
addikt

De játszik "bármi". Csak árban meggyőzőnek tűnt ez, ezért is kérdeztem. Szinte egy Fenix tudás a sallangok nélkül.

(#69777) tomcica válasza Gergőke88 (#69776) üzenetére


tomcica
Topikgazda

[link]
itt a Dcrainmaker teszt.Ugy latom open water-t is tud...

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69778) LanyUs válasza ladybug (#69761) üzenetére


LanyUs
senior tag

ladybug: nincs itt gond! 20,5 km-nél járok a héten és ma még jön hozzá a laza 15km. Ennyi a heti futómennyiségem. A lényeg, hogy ne sérüljünk bele :R

Tom: a regeneralo hetet, amit leírtál az itteni bizsergő talpak nem képesek megcsinálni :D 100%, hogy túlfutják :)

(#69779) tomcica válasza LanyUs (#69778) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Van az a terheles,amelyik utan csak nezel ki a fejedbol :K akkor meg tudja csinalni,azert 2-3 nap utan valoban kell egy "kis" onkonttroll,mert ott mar elofordul h menne a lab :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69780) #76500480


#76500480
törölt tag

Garmin reggel 40:00perc lazát (4:40’) ajánlott. Valamit félreértelmeztem 2. [kép] Majdnem minden spontán jött, aztán rá néztem a km adatokra és egy felépített tervet láttam [kép] [kép] 23km-ig 4:30’ feletti idők,nincs elfutás. Utána bementem 4:30’ alá és még folytatni tudtam volna :DDD Májusban 4:29’ tempó jobb volt de ott az állandó fájdalmak(bordafajdom, mellkasszurkálás) 30kmtol nagyon be feszült a combhajlitó, nem hagytak kellemes érzéseket. Most az általános tünetek is megkíméltek, mint az izommerevség, görcsök, reflux…

[ Szerkesztve ]

(#69781) tomcica válasza #76500480 (#69780) üzenetére


tomcica
Topikgazda

:R :C
Ezt regenerald rendesen es AKKOR aranyat er. 2-3 nap lazabb,rovidebb...esetleg laza keresztedzes holnap.
Amikor a kivant tav ki van epitve,akkor a kovetkezo lepes a temposebesseg finom novelese.
Keves ember tud allandoan 40km becsuletes sebessegu edzest regeneralni,hetrol-hetre...igy a nagykonyv szerint 28-36km az ami meg biztonsagosan futhato hetente.
Mi ugy szoktuk csinalni,hogy a hosszabb felet futjuk iparosra (amig a tavot epitettuk addig csak laza,vagy lazarol iparosra fokozos),a rakovetkezo hetvegen pedig a rovidebb felet futjuk erosebb tempora.
Pl nalad kinezhet igy :
1. hosszabb futas = 30-36km @4:40-4:30
2. rovidebb futas = 21-25km @4:30-4:20
Hetente csereled oket.Az elso tipusut nem noveled,nem gyorsitod,a masodik tipusut nem noveled,de finoman preseled. Amikor 21km megvan a kivant sebessegen...mittttomen neked 4:15-4:20,akkor kezded a hosszabbatt is gyorsitani picit (4:35-4:25)
igy lepkedsz.Ha elfarad a test,johet a regeneralo het es kesz.
Kesobb ha ultra tavok fele kacsintgatsz,akkor lehet a hosszabb futas elotti nap egy 20-25km ugyanazon a sebessegen,mint a hosszu. Pl szombat 20-25km @4:40-4:35 + vasarnap 30-36km @4:40-4:35...amikor ez is lement 3-4x akkor felmersz egy 4oras v. 50km-es futast @4:30-on.
Szoval attol fugg mi a cel!

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69782) tomcica válasza #76500480 (#69780) üzenetére


tomcica
Topikgazda

bajdovej frissitettel kozben? reggeliztel elotte? meg ilyenek :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69783) SpaceKombajn válasza #76500480 (#69780) üzenetére


SpaceKombajn
tag

Gratula!

Azért legközelebb jobban nézd meg az órát, most 40 perc helyett, 42 km, legközelebb nehogy 40 óra futás legyen vagyis lehet annyi is, mert azt is meg tudod csinálni! :C

spacetime

(#69784) -Pepe- válasza #76500480 (#69780) üzenetére


-Pepe-
tag

Nem piskóta ahogy nyomod. :C Ez hány év futás eredménye? Nekem már az is finom lenne, ha ezt 4 óra alatt lehoznám. :K

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69785) -Pepe- válasza tomcica (#69771) üzenetére


-Pepe-
tag

Igazad van, ez a terv, bár még csak 21-et futottam. Ma batáta lesz nagyüzemben, karajjal, sok céklával. Tudod mi a fura, most olyan izom sajgott, ami eddig nem. Nem is a 21 a sok, hanem a zsinórban való futás. Na azt fogom dobni. Nem ér annyit több 15, 17km, mint egyben 20 felett, pihenőkkel. Inkább gyorsító, amit írtál múltkor. Azért hetente egy 21-et mindenféleképpen szeretnék. Ne essen vissza a teljesítményem 17-re, mint régebben, mert megőrülök. :(((

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69786) tomcica válasza -Pepe- (#69785) üzenetére


tomcica
Topikgazda

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69787) #76500480 válasza tomcica (#69782) üzenetére


#76500480
törölt tag

Nem :DDD Frissíteni nem tanultam meg nem is tudok :U Se víz se kaja…

Pepe: Az első FM 2021 január végén született 21,60km-1:37 idővel. 2018ban 6km - 2019 7km 2020 okt. első 14km december végéig szépen kitoltam 18kmre.

Íratlan szabály, hogy akkor hagyd abba a futást ha fájdalom miatt megváltoztatod a futómozgásod. Többi apró fájdalom, húzódás természetes velejárója olyan távoknál amiket te is letolsz :C :R Magnéziumból jól töltsd fel magad, nekem az segített.

[ Szerkesztve ]

(#69788) sherlock82


sherlock82
senior tag

Tegnap este meg reggel is eljutottam futni.
Jól esett, bár kicsit sötét volt és a kéményből kiáradó füst szokatlan volt.

Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER

(#69789) tomcica válasza #76500480 (#69787) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Erdemes lesz meg ezzel a futas kozbeni frissitessel foglalkozni :K plane ha van tervben 50km vagy meg hosszabb tav.
Magneziumos tanacsod megfogadom :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69790) -Pepe-


-Pepe-
tag

Nem hagytam magam, odapattintottam egy 15-öt. Holnapra csak 10km maradt, hogy meglegyen a heti 100. :B A vége megint fájt, de nem annyira, mint tegnap. Tom nehogy azt mond, hogy akkor holnap mehet a 25. :D Többre tervezem ,még meglátom mennyire töltődöm fel. Jó sok batáta fog a pocakba gurulni, két nagy hússal. Ja, akit érdekel 2700Ft volt a májas kilója a piacon. A néni aki árulta, azt mondta nincs benne tartósító, de ha akarom fagyaszthatom is, hogy tovább elálljon. :K Kolbi ugrott, májas maradt.

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69791) -Pepe- válasza #76500480 (#69787) üzenetére


-Pepe-
tag

Ó ,akkor te szépen felépítetted, nem fejjel a falnak. Azért nem csak a táv nagy, hanem a tempó is. Írtad, hogy evezel is. Én meg voltam róla győződve, hogy ifi korod óta atletizálsz.

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69792) tomcica válasza -Pepe- (#69790) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Paraztal a 25-tol,mi?! ;] jol van-jol van...lesz meg ra alkalom :K azert ne taposd szet magad az elso 100km-es heteden :N (egy hogy 100km nem is annyira sok,ketto kell az a lab maskor is meg :K )

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#69793) -Pepe- válasza tomcica (#69792) üzenetére


-Pepe-
tag

Az fix, hogy nem ment volna. Inkább ma 15, mint holnap nudli. :D "Egy, hogy a 100km nem is olyan sok" Te inkább ne menj el önbizalom növelő trénernek, a kuncsaftok szanaszét fognak szaladni. :DD
Látod, nem bírja az ember abbahagyni. Mindig ez van, hogy csak egy kicsit, aztán ez a vége. Most nézhetnék helyette filmet, vagy tunyulhatnék a fotelben. Futás után jobban esik a film is.
Az igaz, hogy az élsportolókhoz képest nem sok, de ők meg nem bírják egy életen át tartani, (vagy mégis?) Azért 200-300km-es hét nem piskóta, ezt nem lehet minden héten hozni egy életen át, de az én csöpp nyolcvanamat talán igen. :DDD

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69794) #76500480 válasza -Pepe- (#69790) üzenetére


#76500480
törölt tag

Na az menet is elismerésre méltó :C magnézium se kell neked :P

2015 óta futok de az első par év arról szólt, hogy 4-4,5 km pulzus mérés nélkül. Alapok kb kimerül a gyerekkori edzésekben amire a szülők raeroszakoljak a gyereket :N

[ Szerkesztve ]

(#69795) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

Az itteni Coros használóktól kérdezem: azt jól érzékelem, hogy az evolab nem állítgatja a threshold HR-t, csak a felhasználó által beállítotthoz igazítja időnként a threshold tempót? Garminnál, ha jól emlékszem még, akkor mind a threshold pulzus, mind a tempó változott néha egy-egy olyan hosszabb, gyorsabb futás, esetleg verseny után, ami a küszöb közelében volt. Utóbbi megoldás abból a szempontból szimpatikusabb volt, hogy megadta az illúzióját, hogy ezek az értékek folyamatosan finomodnak. Még ha a gyakorlatban ez sem lehet sosem pontos.

(#69796) Alg


Alg
veterán

Ma 11km volt - Garmin ajánlás alapján, szerinte ez lenne a "hosszú futás" - A Tisza-gáton végig, gyönyörű idő volt. Hogy ne legyen nagyon unalmas, beletettem 8x100m "sprintet" a túlsó felére - ez kb. 3:20-3:30 körüli tempó lehetett, az első 6 között 100m pihenő, az utolsó 2 már 150m...

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#69797) -Pepe- válasza Alg (#69796) üzenetére


-Pepe-
tag

Hangulatos hely, főleg az első képen. A gyorsak mindig jól jönnek, megtörik a monotonitást.

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69798) -Pepe- válasza #76500480 (#69794) üzenetére


-Pepe-
tag

Szerintem kell az, eddig természetes úton vittem be a magnéziumot, de szerintem az már nem lesz elég. A C vitaminon is gondolkodom, mármint tabletta formájában. A napszak több részében venném be, nem egyszerre. Én sem mérek pulzust, majd wattot fogok, ha lesz kütyüm. Nem tudom, de ezt a pulzusmérést nem nekem találták ki. Nem felül fáradok, hanem állandóan lábnál. Inak és izmok. Fulladásig, csak sprintekkel jutok. Közepes, vagy gyorsabb tempón hamarabb savasodok el, minthogy kimerülne a tüdőkapacitás. Lehet lassú a gyorsom. :D Ezért is lenne jó a wattmérés, hogy érzékeljem a terhelést. A Tom által leírt koktél is kipróbálom majd. A citromos, kurkumás, borsos, gyömbéres, fahéjas csodát. Az epém mindent elbír(még). Tudod úgy indulok neki, hogy fütyörészve jó a futni, majd a végére jön a fogcsikorgatás. :DDD Persze pihenve sokkal másabb, de benne vagyok a darálóban, ahonnan nehéz kikecmeregni.

Run fasta, eat cipőpaszta

(#69799) emvy válasza -Pepe- (#69798) üzenetére


emvy
nagyúr

> Szerintem kell az, eddig természetes úton vittem be a magnéziumot, de szerintem az már nem lesz elég. A C vitaminon is gondolkodom, mármint tabletta formájában. A napszak több részében venném be, nem egyszerre.

Ezeket hogy talaltad ki? :DDD

> Nem tudom, de ezt a pulzusmérést nem nekem találták ki. Nem felül fáradok, hanem állandóan lábnál.

w00t

while (!sleep) sheep++;

(#69800) -Pepe- válasza emvy (#69799) üzenetére


-Pepe-
tag

Tehát ami jól műkszik, azon nincs mit mérni. Régen sem mérték, de mentek, mint a meszes.
A pulzus fillért sem ér, ha nem bírja az izom, nálam sajnos ez van. Vagy mérek sebességet.
Meg persze hobbista vagyok, nem profi.

Magnézium kell az izomműködéshez, akár a kálium(szívnél sem mellékes, sőt). Kálium még elmegy, de fél kiló tökmagot nem tudok megenni. A magnéziumot a legnehezebb pótolni. A C-vitamin meg gyorsan ürül. Eszek mindent, de lehet, hogy ez is kevés, főleg manapság, mikor már grammokat is beszednek és nem okoz vesekövet (bár itt éles viták mennek).
Viszont, ha arra van szükség, akkor elmajszolok egy nagy adag ZoomX habot. :K :D
A lényeg egy olyan állapot elérése, ahol Tom azt fogja mondani, ne fuss többet, ez már bőven elég. :D <-- irónia volt

Run fasta, eat cipőpaszta

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.