Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#102187) npera válasza WiZARD (#102183) üzenetére


npera
újonc

A nagy kérdés az, hogy a Teslán innen (akár árban, akár "autóságban") milyen modell fogja a tömegek preferenciáját elnyerni. Nekem például teljesen oké a Tesla UI-ja, de ismerek embereket, aki nem is idősek kifejezetten, de "autószerű" interfészt képesek csak kezelni. Persze ez is egy olyan dolog, ami idővel önmagát oldja meg, ahogy átszoknak a tömegek a tapogatós kezelőszervekre.

Nem is kell sokat filóznom, magamon is látom, hogy a Model 3-ban tapasztalt ablaktörlős interfész már zavaró számomra. Arra gondolok, hogy a különféle üzemmódok között képernyőn kell váltani.
Az gyakran változó nyugati-parti időjárásban érdekes helyzeteket produkált. Erre kontrázhatnám egyből, hogy seperc alatt át tudják variálni az adaptív algoritmust, aztán kinyomják akár országspecifikusan is ahol igénylik.

A Model S-ben és X-ben a fejtámla állításán is lehidaltam majdnem, mert nagyon specifikus koreográfia és időzítés kellett, hogy a funkció egyáltalán megjelenjen. Jó, ez is specifikus dolog, aztán egyszer magadra állítod és megjegyzi.

Az új Plaid kormányszerv és irányváltó viszont teljesen kiveri a biztosítékot nálam, az szerintem már veszélyes. A szupersportkocsikban levő alul kockás kormány is furcsa, de az még legalább forog körbe és lehet fogni kezet csúsztatva. Ez meg egyszer a kezedben van, egyszer meg nem. Ha megjön a Plaid, akkor ezt majd alaposan kipróbálom különféle szituációkban.

Nálam a kerek kormány, az indexes bajuszkapcsoló és valamilyen kézzel hamar aktiválható ablaktörlő egy alapvető dolog egy valamilyen fizikai menetváltó karral lehetőleg. Akár középen, akár kormányon, akár egy billentős cucc, mint BMW i8-ban vagy ID3-ban akár.

Az, hogy a 77. szubfunkció egy akár 22"-os kijelzőn van mindegy. Még a fűtés is lehet kijelzőn, ameddig az üzemmódok váltása (esőben szélvédő lefúvatás és belső keringetés, meg hasonlók) hamar elérhető ikonokon legyenek. Ne legyen egy rongyot elővenni gyorsabb, mint a lefúvatót bekattintani.

Ezzel kábé el is árultam, hogy mennyire régimódi vagyok :B :C

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.