Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#101789) WiZARD válasza blueboi69 (#101785) üzenetére


WiZARD
addikt

Köszi minden gyomírtós választ. (bár az "emberre nem káros" az erős túlzás, a nem is olyan távoli Ausztriában be is van tiltva)

A füvesítéssel az a baj, hogy idén ősszel nem hiszem hogy időben kész lesz hozzá "minden", jövő őszig nem akarok várni.
Hogy mi lesz a megoldás, az jó kérdés, azt se tudom ez a föld mennyire jó/rossz. Gondolom inkább rossz, mert világos színű, sok helyen agyagos cucc. De 850m^2-en nem biztos hogy nagyon akarok 20cm földet cseréltetni.

#építkezés
kb 1 hónapja nem történik semmi, akkor félbemaradtak a munkálatok.
Kívülről szigeteltek, de nem fejezték be, mert a zsalúzia tokokat kellene előbb berakni. Azoknak a rendelésével volt kis csúszás (mert 3 hetet ült egy szerződésen a kivitelező, ahelyett hogy visszaküldte volna), de holnap végre szerelik.
Tetőt kellene szigetelni, de azt meg nem tudták mert mindig jöttek azzal, hogy vizes és ki kell száradnia.
Hát persze, hogy vizes, mert egy betonteknő az egész, amire okosan elfelejtették az eresznek a kizárást berakni... Állítólag fúrtak már rá lyukat, én sose találtam meg. Hétfőn felmásztam, megnéztem állt a víz benne rendesen, pedig kb 1 héttel azelőtt volt az utolsó nagyobb eső.
Belül nem dolgoznak, mert addig a festő nem akar, amíg nincs a tetőn szigetelés, a burkoló addig ne jöjjön amíg a festő nem végzett, stb.

Bár azt legalább tudom, hogy a tető nem fog ázni, mert így mindenféle szigetelés nélkül se jött be semmi víz, pedig hetek óta állhat rajta ez a pár centi.

Na ekkor elkezdtem baszogatni a kivitelezőt, hogy haladjunk, mert így sose szárad ki. Fúrjanak rá rendes lyukat. Végül a nagyon elfoglalt embere szombat reggel 7re tudott jönni megoldani a kérdést.

Vasárnap estére száraz is lett a tető.
Persze a héten nem csinálják a tetőt mert aug 20, állítólag majd jövőhét elején.

Közben a kivitelező osztja az észt, hogy medencét most csináltassak, mert 1-2 év múlva csak szívás lesz, most viszont "semmibe se kerül kiásni a lyukat, kirakni zsalukővel és betonozni, aztán befejezed ha lesz rá keret" - 2 hete ígéri hogy kiszámolja mit takar a "semmibe se kerül".

[ Szerkesztve ]

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.