Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#117531) Segal válasza fery02 (#117529) üzenetére


Segal
veterán

:N
Nagyon nem.
Tobb tenyezovel sem szamolsz.
Egyreszt a pmap hamarabb indult igy tobb kamatot kene megvenned (magyarul kevesebb resze kamatozna a penzednek), plusz kamatfordulo utan ahogy irtad is inflaciokoveto lesz. Az idei inflat meg jelenleg 4.5-5.5% koze varjak tehat meg a premium kamatoddal sem lesz 7% hozam.
25-ben varhatoan meg kevesebb lesz az inflacio igy meg rosszabb lesz a hozam.
Readasul jovore valoszinuleg sokan kiveszik a penzuket a pmap-bol (regen lehetett olyat venni ami most 18-19%-ot kamatozik), de ezek is be fognak allni erre a 7% alatti hozamra es ami nagyon fontos es sokan nincsenek tisztaba vele hogy az ido elotti 1%-os kiveteli bunti nincs kobe vesve. Felfele es lefele is valtoztathato az akk reszerol. Lefele nyilvan nem fog, de ha sokan elkezdik kivenni akkor azert a veszely fenn all hogy emelni fogjak, foleg hogy a multban a map+-nal ezt mar eljatszottak.
Persze az is teny hogy a fixmap 1%-os kiveteli buntije sem garantalt, de egyreszt erre kisebb az esely hogy emelik mert itt kevesebb lesz a mozgolodas, masreszt konyebben kiulheto a lejarati ido ha megis.
Vegul nem utolso sorban a fixmap 3 havonta fizet kamatot a pmap meg csak evente, tehat a fixmap kamatait sokkal hamarabb vissza tudod forgatni hogy ujra kamatozzon.

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.