Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#117851) PredatorZoli válasza axioma (#117850) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Nekem emailben küldték.

(#117852) axioma válasza PredatorZoli (#117851) üzenetére


axioma
veterán

Koszi, igy meglett, csak masik folderbe kerult.

(#117853) Fifi válasza axioma (#117848) üzenetére


Fifi
őstag

Erről jut eszembe: eddig mindig sajat kimutatasban vezetten az év közi befizetéseket, mert nincs sok tranzakció nyeszen. Amióta feature program is fut gondoltam netbrokerben kontrollálnám, de nem sikerült egyik menüpontból sem előcsalni, hogy mikor mennyit fizettem be nyeszre. Hol lelek erről kimutatást? ;)

(#117854) axioma válasza Fifi (#117853) üzenetére


axioma
veterán

En is azert kerdeztem, mert az erstebol semmi ertelmes kimutatast nem lehet eloszedni.
Mondjuk amig havi 2 addig a napi tr.ertesito is alkalmas lehet, nekem mondjuk egyszerubb mert egy szamlarol utalok erstere es csak a nyeszre iden mar, szoval ott is osszegezheto.

[ Szerkesztve ]

(#117855) Tyson5


Tyson5
tag

TBSZ számlán idén elhelyeznék ~5M Ft-ot, amiből 60% s&p500 részvényt vennék, 40%-ban pedig másik két index követő etf-et. A kérdésem az, hogy Erste, OTP, vagy IBKR?
Illetve a kérdés egyértelműen IBKR, de nekem sokat jelent az, hogy Erste bankfiókba bármikor bemehetek ügyet intézni magyarul. Tehát mennyi a különbség kb, van valakinek ilyen információja? Ha 5 év alatt 40-50 ezer ft a differencia, maradnék az ersténél.

(#117856) PredatorZoli válasza Tyson5 (#117855) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Az IB az egy bonyolultabb felület haladóbbaknak, önjáróbb, agilisebb befektetőknek. Ha nehézkes kiszámolnod melyik éri meg jobban a te esetedben, alighanem az arrafelé mutat, hogy nem igazán neked való és a magyarral jobban jársz. Az erste olcsóbb mint az OTP, és jobb is a magyarok tekintetében.

[ Szerkesztve ]

(#117857) vnorbi válasza Tyson5 (#117855) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Nekem mindháromnál vannak TBSZ-eim. Az OTP hamis illúziót kelt a sok fiókjával, akárhányszor volt személyes ügyintézésem (budapesti nem kis fiókokban), olyan soha nem volt, hogy az adott ügyintéző ne csodálkozott volna rá a portfóliómra, hogy mik azok az ETF-ek, és nem is sikerült mindig úgy intézni, ahogy akartam.

Erstével és IBKR-rel csak írásos kommunikációm volt eddig, mindkettővel voltak vitáim, de lehetett őket rendezni.

(#117858) Tyson5 válasza vnorbi (#117857) üzenetére


Tyson5
tag

Ha jól sejtem esetedben azért van 3 banknál, hogy biztosítva legyél.
Esetemben ez az 5M nem sok pénz sajnos, de ennyi van :) Ezért érdekelne, hogy van-e szignifikáns különbség az erste és az ibkr közt.
Mármint a rendelkezésre álló információk alapján nem tűnik hatalmasnak a különbség ez alapján:

Ha jól számolom, 5M egyszeri beutalás+max. 2 további beutalás esetében, 5évig bent tartva nem sok a különbség. Kérdés: van lehetőségem etf-ek között váltogatni az ersténél?

(#117859) vnorbi válasza Tyson5 (#117858) üzenetére


vnorbi
aktív tag

OTP-nél volt először ilyenem, és nem vittem el onnan máshová. Erstéhez nem direkt mentem, ők vásárolták fel a Random Capitalt, ami miatt az ott nyitott számláim hozzájuk kerültek (és még jó másfél évig tudom ott nullázni a meglévő állomány számlavezetési díját, ezért nem ugrálok). Új pénzt már csak az IBKR-hez viszek, amióta van náluk TBSZ.

A megvásárolt ETF-eket mindegyiknél eladhatod bármikor a TBSZ élettartama alatt, és a pénzből vehetsz másik ETF-et. Ha nem lesz sok tranzakciód, és nem nyitsz több TBSZ-t az évek során új pénzekkel, akkor az 5 milliós tőkére valószínűleg az Erste olcsóbb lesz, mint az IBKR.

[ Szerkesztve ]

(#117860) cdl válasza Tyson5 (#117858) üzenetére


cdl
senior tag

Szia.
Ez 1 éves infó, akkor ezek közül lehetett választani az Ersténél:

Küldöm alább az elérhető forintban denominált ETF-eket:

DAXEX

DB X-TR SHORTDAX
DB X-TRACKERS EURO STOXX 50 SHORT DAILY ETF 1C
DBX S&P500 SH ETF
iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD

NDXEX
UBS ETF - MSCI EMU Soc Responsible U ETF (EUR) Ad

UBS ETF-MSCI USA Socially Responsible U (USD)Ad

(#117861) Paxker315 válasza PredatorZoli (#117856) üzenetére


Paxker315
addikt

Wow, ma reggel szülőnek pont a díjjegyzékre hivatkozva mondtam, hogy IB legyen, ha 6+ évig tudják nélkülözni (így nem all-int dobni). Olyan téren egyszerű a helyzet, hogy az idei IB-s számlámra mehetnek amit szeretnének befektetni, mivel mellette minden hónapban forgalom is van azon a számlán, így számlavezetéstől eltekinthetnek, s valószínűleg olyan alapba vennék, amit saját részre nem tartanék (még vacillálok, hogy ilyen közepes időtávra mit érdemes).

Nekik szerintem ez lesz a megfelelő választás, mert a pénzzel való viszonyuk továbbra is: nem érdekel senkit, nem is akarnak róla tudni, tudomást venni, és annyira tabutéma, hogy néha testi épséget féltem, ha szóba hozom. (& MÁK-ról nem tudtak, nem ismerték & Erstenel nem tudják, milyen számlacsomagjaik vannak, sem a költségeket, és igazából az ügyfélszámukat sem).

Így meg nekik semmit sem kell vele foglalkozni, eltűnni nem fogok a pénzükkel, de a lyukas tenyér még Jézusnak sem állt jól. Csak így nekem is nyugodtabb a lelkem.

Nekem az IB nagyon tetszik eddig, és nem hiszem, hogy máshol nyitnék számlát a közeli években. A legutóbbi változás (devizaváltással egybekötött vételi megbízás) pedig kifejezetten hasznos. Aztán majd meglátjuk... :K

https://dynotech.hu/ - Új, kultúrált környezet, könnyen megközelíthető : )

(#117862) axioma válasza Tyson5 (#117855) üzenetére


axioma
veterán

Azt tudd, hogy az erstenel vagy online vagy vagy szemelyes bemenos, elobbi esetben olcsobb a kereskedes (ez teged nem feltetlen erint), valamint a futures programot nezd meg mert draga lesz a csak tartas is nelkule. (Igaz, 1 db tbsz nulla kereskedes IB-nel me'g dragabb ennyi penznel ha jol saccolom).

(#117863) Tyson5 válasza axioma (#117862) üzenetére


Tyson5
tag

Úgy gondoltam, hogy akkor már mindenestül átmegyek az erstéhez, oda kerem a fizut is, az otp meg amugy is kezd elég drága lenni, megszüntetem.

Hogy érted, hogy drága a tartás nélküle?

(#117864) axioma válasza Tyson5 (#117863) üzenetére


axioma
veterán

2x350Ft per ho (sima ep. szla ha ures is, de tbsz-hez kell) plusz 1 tbsz dija
es van valamennyi ezrelekes dij per ho az allomanyra, keresd ki
A kettot nem feltetlen erdemes osszekotni, az igenyeidhez keress bankot, ha epp ott nincs ertelmes ep.szla akkor is, legfeljebb adalek az utalas dija, de ha jol ertem par utalas aztan csak tartas (bar MAK segitsegevel ha raer, az utalas is nullazhato per pill).

(#117865) Tyson5 válasza axioma (#117864) üzenetére


Tyson5
tag

Én úgy vettem eszre, hogy most online megnyitva a számlát azt hiszem 2 évig ingyenes, utana se drága. Tbsz eleve nem drága az erstenél pl az otp-het viszonyítva.
Inkabb az érdekelne hogy vigyek át a tbsz-re 5 milliót az otp-ről, olcson

(#117866) axioma válasza Tyson5 (#117865) üzenetére


axioma
veterán

A 2 ev sztem futures-szel, az is addig ad, de ha mashogy is kapsz, akkor persze hasznald ki.
Ingyen MAK szamlanyitas online, legkozelebbi dkj vasarlasa otp kartyaval, vermerseklet szerint amikor visszahozza 0-ra magat vagy lejaratkor ingyen kiutal a bef.szamlara [per pill 0724 lejaratu van]. Kisilabizalhato, mennyi az ara azonnali eladasnal [de ha ezzel kezded, utana a befszla nyitas, a veszteseg naponta varhatoan csokken, gondolom most parlagon van].
Erstenel ha online-os valtozatot nyitsz, bankfiokban nem segitenek. Online ugyintezot rendrlnek hozzad.

(#117867) Grekooo


Grekooo
csendes tag

Állampapír webkincstáron történő eladása utána mennyi szokott lenni az átfutási idő, amíg a bankszámlára érkezik a pénz? Jól emlékszem, hogy pár óra alatt ez meg szokott lenni?

(#117868) Blaymoira válasza axioma (#117866) üzenetére


Blaymoira
csendes tag

2 külön akciót futtat az erste párhuzamosan. Egyik a futures az a meglévő ügyfeleknek van. A másik pedig új ügyfeleknek van és ott nem elvárás a futures. A végén ugyanazt a kedvezményt kapod és 2 év után átmehetsz futures-be még 2 évre elvileg.

(#117869) Csigusz23 válasza Blaymoira (#117868) üzenetére


Csigusz23
csendes újonc

Könyörgöm hívjuk már Future-nek :D mindenki futures-ezik

(#117870) axioma válasza Grekooo (#117867) üzenetére


axioma
veterán

Eladas utan nem, csak konkret utalastol szamitva ha munkanap delutan 4, pentek 2 elott tortenik akkor par ora, amugy kov. munkanap eleje.

@Blaymoira koszi a pontositast! Nem voltam kepben.

[ Szerkesztve ]

(#117871) somegi


somegi
csendes újonc

Etf és Nyesz témában jelenkezett videóval Szendrei Ádám. Azonban ő is elkövetett egy bakit. Kifejezetten a nyeszre ajánja a Bét -a piacról az európai etf-t. Hollott az osztalék kifizető. Szerintem nem szerencsés egy ilyet ajánlani ,ami nyesz-en adóköteles. Persze lehet csak összekeverte a Dax etf-el...DE a kettő nem ugyanaz.

(#117872) Fifi válasza axioma (#117854) üzenetére


Fifi
őstag

Volt időm felhívtam az Erste Befektetési Zrt.-t, azzal a banális kérdéssel, hogy a NYESZ számlára történt beutalásokról hol tudok egy adott időszakra vonatkozóan kimutatást lekérni.

A válasz meglepett: nem lehet, de telefonon ha felhívom őket, akkor szívesen elmondják, hogy adott évben mennyi befizetés történt. Megköszöntem kedvességét, de elmondtam, hogy a kivonatokból vagy a tranzakció értesítőjükből én is össze tudom adni, csak gondoltam van erre egyszerűbb megoldás ...

Megkérdeztem, hogy egy ilyen alap funkciót terveznek-e bevezetni a NetBroker felületükön. Azt a választ kaptam, hogy számos fejlesztés történt, de hogy pontosan mik és mikor kerülnek bevezetésre arra vonatkozóan nem tud információval szolgálni.

És a közvélemény által még az RC volt fapados szolgáltató.

Még szerencse, hogy nincs sok tétel náluk: 12x20eFt a future programban + 260eFt egyszeri befizetés és pont, így miattam nagyon nem kell fejlesztésre fordítani pénz, időt, energiát.
Megleszek ezután is nélküle, ahogy RC-től átkerülve eddig is megvoltam.

(#117873) julius666 válasza Tyson5 (#117865) üzenetére


julius666
addikt

Nem tudom van-e nyitási "akció", ennek alaposan nézz azért utána. Kedvezmény nélkül az Erste igencsak drága (persze minden relatív, OTP-nél lehet olcsóbb még úgy is).

Ha mégse lenne nyitási akció akkor fuss egy kört az ügyfélszolgálattal, hogy vacilálsz az IB és az Erste között, csak az Erstét drágállod. Tuti meg fognak kínálni valami kedvezménnyel, én amikor eljöttem tőlük akkor 2x is hozzám vágtak (egyre jobb) ajánlatot. Ha csak a Future programnak megfelelő kedvezményt adnak is már jól jártál, nem kell szopatnod magad vele havi szinten (meg idegeskedni ha rosszul könyvelik az utalást).

Egyébként ha pár éven belül jelentősen gyarapodna a tőzsdére szánt megtakarításod, valószínűleg nem jó ötlet az Erstéhez menni. Ha csak 5m tőzsdére szánt vagyon körül gondolkodsz (buy and hold jelleggel), akkor viszont az IB tényleg drága neked.

[ Szerkesztve ]

(#117874) Tyson5 válasza julius666 (#117873) üzenetére


Tyson5
tag

Buy and hol jelleggel 5 évig. Ha látnám a holnapot nem itt kérdeznék :) egyebként az a terv, igen. Venni 1-2 etf-et és tartani. De ha elkezdene esni, vagy nem úgy növekedne ahogy elvárom és látnék jobb opciót, akár váltanék is, elég kezdő vagyok.

Mitől annyira jó a future, hogy itt mindenki meg van vele áldva?

(#117875) nort_on válasza Tyson5 (#117874) üzenetére


nort_on
senior tag

Nem jóság, kényszer. :U :DDD

(#117876) vlevi válasza somegi (#117871) üzenetére


vlevi
nagyúr

Pont rá akartam kérdezni :R
Még nem láttam, mert kb 2 perce dobta csak fel a Google kezdő oldal.
Mondjuk a NYESZ nem a legszimpatikusabb, ETF-re lennék kíváncsi, hogy milyen feltételekkel lehet vele jobban kijönni, mint pl a manapság egyre csökkenő kamatú állampapírokkal?
Havi megtakarítást rakosgatnam oda.
Végig fogom nézni a videót, és biztosan jövök még kérdezgetik.

(#117877) Paxker315 válasza SzGee (#112263) üzenetére


Paxker315
addikt

Mondjuk nekem nagyon reklámozzak, többször felhivtak, eddig lepattintottam, mert nem látom miért lenne rá szükségem, és a cashback sem túl magas a vásárlások után. Havi kartyadij mondjuk nem sok, meg azért a kis cashback is valami. Őszintén nem hoz lázba a hitelkártya, de azért pár apró előnyt látok. :U

https://dynotech.hu/ - Új, kultúrált környezet, könnyen megközelíthető : )

(#117878) PredatorZoli válasza somegi (#117871) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Nekem nagyon tetszett a videó, aminek az oka elsősorban az, hogy az OTP-s módszert nem ismertem. Jövőre egyébként is átalakítom TBSZ-é az Erstés NYESZ-emet, és így 2026-ban már lehet hogy az OTP-nél nyitom és azt akár hosszútávra is meg tudom nyitni, nem kell csikicsukizni hisz a jó termékeket tudnám tartani.

Akinek van OTP értékpapírszámlája:
ZPRV, ZPRX, XDEV, JPGL, IS3R elérhetőek?

(#117879) Tyson5


Tyson5
tag

kicsit más téma. Elég kezdő vagyok a befektetéseket illetően, az elmúlt kb. 1 évben havi 100 ezer ment OTP 2030 céldátum alapba, valamint 2-3 havonta a "megmaradt" pénzemből (100-200e között) otp optimát vettem.
Nem hoznak amúgy vészesen rosszul, ugye változó kamatozásúak. Az a kérdésem a tapasztaltabbokhoz, hogy mi a helyzet az otp ezen termékeivel? szabad-e ilyeneket venni tekintettel a várható hozamra annak függvényében, hogy mennyi kell utána kamatozni és pl egy etf mire képes, nyilván az kockázatosabb.
Megérheti-e kivenni ezeket a termékeket és áttolni etf-be (vagy bármi másba, ami jobban kamatozik).

(#117880) Tesztelo.hu


Tesztelo.hu
senior tag

SZJA-t csinálnám meg (eToro)... Ki hogyan fog hozzá? Rengeteg tranzakció van, amit elvileg napi szinten kéne aktuális árfolyammal átszámolni. Még Excellel sem egyszerű feladat. (Vajon a törvényhozó mikor jön rá, hogy a jelenlegi jogszabályok szinte betarthatatlanok a másodpercenkénti forex robotos tranzakciók mellett...)

(#117881) vnorbi válasza PredatorZoli (#117878) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Pedig én egy párszor említettem :)

De az tény, hogy nem is a videó, hanem a hozzá tartozó cikk már egy valóban használható útmutató a kivitelezéshez a feltételezések helyett. Túl nagy tévedéseket nem fedeztem fel benne, szóval valóban működhet.

JPGL van az OTP-nél, én vetettem fel velük tavaly. Bosszankodtam is miatta, mert egyébként egy jól működő automatizált rendszerük van új papír felvételére az online felületen 1-2 órás átfutási idővel, de emiatt telefonálnom kellett, mert nem akart megjelenni. A többit most nem tudom megnézni, a kereséshez is kell a DirektBróker, ami most nálam nem aktív. Egyébként minden általam kért ETF-et napon belül felvettek a kínálatukba kötekedés nélkül (egyszerű ügyfél vagyok, semmi prémium, vagy kiemelt státusz), szóval ha most nincs is meg valami, azt valószínűleg gyorsan elérhetővé teszik kérésre.

[ Szerkesztve ]

(#117882) PredatorZoli válasza Tesztelo.hu (#117880) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Exportáld ki a tradeket excelbe, szkripteld be hogy húzza le az adott napi MNB árfolyamokat, aztán fügvénnyel kiszámnolod és szummázod. Ha nem megy akkor bele se kellett volna kezdeni az őrült tradelésbe. Érdemes az adózásnak mindig elébemenni hogy mi is vár az embere. Esetleg keresel egy könyvelőt aki megcsinálja neked.

(#117883) fecus válasza Tesztelo.hu (#117880) üzenetére


fecus
őstag

Nem úgy van, hogy választható az előző hó 15-i árfolyam is? Azzal biztosan egyszerűbb számolni, csak nem látom lehet-e bukni vele.

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#117884) axioma válasza fecus (#117883) üzenetére


axioma
veterán

Az sztem arfolyamnyeresegnel nincs, a jovedelemkent kapott reszvenyjuttatasnal van.
De mnb-nel napi arfolyamot kell figyelembe venni, napon beluli nem szamit.

[ Szerkesztve ]

(#117885) fery02


fery02
addikt

Sziasztok!

Rakosgattam be utóbbi napokban több részletben pénzt FixMÁP-ba, eddig összesen 3 részletben és az első részlet után a 0722 Kamatfizetés rész korrekten írta is az akkori összeg 2,12%-át.

Pénteken és vasárnap is vásároltam rá pénzt és mai nap folyamán ugrott is a Kamatfizetés összege, de csak a második befizetéskori összeggel egyezően.

Várható még, hogy a hét folyamán az eddig összesen befizetett összegre fog még továbbugrani a Kamatfizetés vagy van valami szabály, hogy elértem valami “limitet” és esetleg már csak az azutáni (őszi-téli 1,75%-os) kamatfizetés fog rendesen felzárkózni?

Terveznék még a hét folyamán további nagyobb pénzeket belefizetni ugyanebbe, de végülis még így is érdemes lehet, ha 07.22-ig már semmiképp sem fog frissülni a Kamatfizetés.

(#117886) axioma válasza fery02 (#117885) üzenetére


axioma
veterán

MAK vasarlas es kamatszamitas mak-munkanap alapu [h-cs 16-ig, p 14-ig van 'ma', utana mar kov munkanap]. Szoval a vasarnapi vetel ma teljesult, holnap lesz keszleten, es akkor szamolja a kamatfizetesi alapba bele.

(#117887) fery02 válasza axioma (#117886) üzenetére


fery02
addikt

Áhh értem, akkor elvileg most kedd folyamán aktualizálódni fog még a Kamat státusz!
Köszönöm!

(#117888) donbig válasza Tyson5 (#117879) üzenetére


donbig
tag

A Céldátum 2030 jelentős része is etf- talán Xtrackers MSCI World- a lejárat vége felé pedig a Maxima arányát növelik benne fokozatosan. Gyakorlatilag van egy World etf-ed, és egy hosszú kötvény alapod- bár USA kötvény, BUX ETF is van benne például - az Optima révén pedig egy rövid kötvény alapod, ami szvsz nem rossz diverzifikáció, bár tudom, hogy itt inkább az ETF a nyerő. A költsége magasabb, mintha te magad vennél csak World ETF-et, talán 2%,ha jól emlékszem. Hátrány, hogy ugye TBSZ-re nem vásárolható. A várható hozamot nincs ember aki megmondja.

"Ember, most jövök ki a templomból!"

(#117889) aujjobba válasza PredatorZoli (#117882) üzenetére


aujjobba
addikt

Juteszembe, neked mi lett vegul a tastytrade-es sztorival, Avantis alapok kapcsan?
Toltal be oda azota lathato mennyisegu penzt, vagy a TBSZ hianya miatt hanyagoltad?

(#117890) vnorbi válasza donbig (#117888) üzenetére


vnorbi
aktív tag

"Hátrány, hogy ugye TBSZ-re nem vásárolható."

Nálam engedi kiválasztani TBSZ-en is ezeket a céldátum alapokat, de lehet, hogy véglegesíteni már nem engedné a megbízást. Az mindenesetre érdekes, hogy online csak rendszeres befektetés indítására van lehetőség ezekkel, ami a TBSZ esetén elég problémás a gyűjtőév után, a rendszeres megbízást pedig majdnem 15 ezer forintért lehet visszavonni.

(#117891) donbig válasza vnorbi (#117890) üzenetére


donbig
tag

Nem engedte a vásárlást technikai hibára hivatkozva. Írtam nekik, azzal indokoltak amit mondasz, nem illeszkedik a TBSZ konstrukcióba a rendszeres vétel. Jó lett volna egyszeri vételi lehetőség is.

"Ember, most jövök ki a templomból!"

(#117892) aujjobba válasza aujjobba (#117889) üzenetére


aujjobba
addikt

Allitolag a KBC miota atkerult a csehekhez, enged venni nem-UCITS etf-eket.
Most konkretan rakerestem az AVUV-ra, de nincs se penzem bent, se idei TBSZ hogy kiprobalnam vegigvinni.

[ Szerkesztve ]

(#117893) HussarF


HussarF
addikt

Azt jól látom, hogy a 27-es és a 29-es sorozatú BMÁP-ok között rövidtávon nincs különbség, leszámítva a némileg eltolt periódusra való kamatátlagolást (emiatt némileg eltérő kamatot)? Van valami előnye a 27-esnek azon kívül, hogy ha már 27-ben kell a pénz, akkor nem kell leszámíteni az 1%-ot visszaváltásra?

(#117894) aAron_


aAron_
őstag

Xetrával / Frankfurti tőzsdével mi történt? Kb. dél óta nincs árfolyamváltozás, real time adatszolgáltatás szerinti ajánlati könyv is be van fagyva. :F

[ Szerkesztve ]

What is your ikigai?

(#117895) avl válasza aAron_ (#117894) üzenetére


avl
aktív tag

ott nekem sem, de pl. onvista aktualiszalt azota is, pl. [link]

es mar update is (nem valos idejü, de megy a Xetra)

[ Szerkesztve ]

(#117896) aAron_ válasza avl (#117895) üzenetére


aAron_
őstag

Köszi!

What is your ikigai?

(#117897) Tesztelo.hu válasza PredatorZoli (#117882) üzenetére


Tesztelo.hu
senior tag

Látszik, hogy nem ismered az eTorót... Ott egyszerűen bekövetsz embereket, és az ő kereskedésüket leköveti a rendszer. Semmi mást nem kell csinálnod. Ha 100 embert követsz be, akik naponta sokat kereskednek, akkor lesz egy szép hosszú listád 1 év alatt. És erről nem tehetsz.

(#117898) buherton válasza Tesztelo.hu (#117897) üzenetére


buherton
őstag

Lol :DDD Ez über loooooool. :C

És erről nem tehetsz
Dehogyisnem…

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#117899) fecus válasza axioma (#117884) üzenetére


fecus
őstag

Akkor ezt
Magánszemélyek külföldről származó jövedelme (Közzétéve: 2024. 03. 05.)
rosszul értelmeztem?

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#117900) PredatorZoli válasza aujjobba (#117889) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Pár ezer dollárt még az elején betettem, de a kettős adóztatásos dolog miatt, illetve hogy belépett az IB a képbe, végül nem folytattam és ami kevés volt rajta, azt végül kivettem, így az most kb 0-ás számla. Egyelőre nem zárom be, kitudja a jövőben fel kell-e melegíteni. Ha beüt európában valami havária, akkor esetleg alkalmas lehet arra hogy a pénzt odamenekítsem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.