Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#117501) TCr válasza Paxker315 (#117500) üzenetére


TCr
veterán

Hajrá. :)

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#117502) Paxker315 válasza TCr (#117501) üzenetére


Paxker315
addikt

Nos, a vételi megbízást kovetoen: huf eladás euróért 390.71-es árfolyamon ment, nem volt comission fee & a vásárlás (13 db xdem) pedig limitáras megbízással 1.28 euro díjjal.

Én elégedett vagyok, mert így tkp a devizavaltasnak nem volt plusz költsége, és a vételi megbízás is gyorsan teljesült, minimális költséggel. Szóval kellemes, nekem meg plusz érv az is, hogy így még egyszerűbb és gyorsabb lett. Szvl örülök hogy meglépték ezt. :B

https://dynotech.hu/ - Új, kultúrált környezet, könnyen megközelíthető : )

(#117503) avl válasza Paxker315 (#117502) üzenetére


avl
aktív tag

:R

más:

jól gondolom-e, ha valakinek 4.5-4.7% (vagy akár 4%) körüli hozam $-ban megfelel, az batran vegyen most US kötveny ETF-et ?

- akár ~ befixalva 20+ evesekkel IE00BD8PGZ49
- vagy a teljes kötvenypiac (bar itt a "befixalas" nem olyan) IE00BG47KH54

persze a 20+ eves ETF arfolyama igencsak ingadozhat, hosszu tavon (10+ év) mennyire biztos a 4.5-4.7%-a ?

azt gondolom: a kötveny megvetellel biztos lenne a hozam, de ez nekünk IBIE alatt nem elerhetö ( ? realisan)

..ahogy en ertem: nem keves hang mondja, hogy hozamok magasabban maradnak, FED még nem vághat (annyit biztosan nem, mint par honapja vartak a tömegek)

(#117504) DarkByte válasza net91 (#117497) üzenetére


DarkByte
addikt

Ez mi volt? :D

(#117505) PredatorZoli válasza avl (#117503) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Egy hosszú ETF-et megvéve teljesen bizonytalan lesz hogy 10 éves távon milyen hozamot fogsz realizálni, ugyanis szinte minden attól függ hogy 10 év múlva milyen hozamkörnyezet lesz a mostanihoz képest.
Akkor lenne fix a dolog ha direkt megvennéd a 10 éves kötvényt. Én úgy tudom, hogy IB-n lehet venni direktbe Treasury billt, és azt ezt pont tudja. Stingy tudja ezt hogy pontosan hogyan.

(#117506) kovaax válasza PredatorZoli (#117505) üzenetére


kovaax
őstag

Akkor lenne fix a dolog ha direkt megvennéd a 10 éves kötvényt.

Ha jól tudom ez is csak akkor, ha végig tartja lejáratig. Ha korábban el akarja adni, akármennyi is lehet az ára.

-=- There's no place like /home -=-

(#117507) PredatorZoli válasza kovaax (#117506) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Igen, erről volt szó.

(#117508) 360xbox360 válasza Paxker315 (#117502) üzenetére


360xbox360
tag

For currency trades executed under the auto currency conversion service, IB will typically add or subtract (at its discretion) 0.03% to the exchange rate that would otherwise apply. Please note that IB does not separately charge a commission on these auto-conversion trades.

Azert ez igy eleg jo az erste+revolut bohockodas utan. :D

[ Szerkesztve ]

(#117509) fery02


fery02
addikt

Sziasztok!

Teljesen új nekem ez a MÁK dolog, ügyfélkapus regisztrálás megvan, teljeskörűen használhatom és az app is készen áll.

1. Van valakinek olyan tapasztalata, hogy egyik bankból befizet, de aztán egy másik bankszámlára utaltatja vissza a pénzt?

Tervben van nálam egy bankváltás (OTP —> Gránit), OTP számlán van kb 2 millióm félretéve pár éve és további évekig nincs is tervben hozzányúlni és gondoltam, hogy van olcsóbb megoldás is, mintsem hogy közvetlenül átutaljam.

Tehát hogy OTP-ről MÁK-ba tenném azt a pénzt, aztán egyszercsak Gránitra.
Van Gránitnál “Fizetési kérelem” funkció. Jól tudom, hogy erre lesz majd nekem szükségem majd a folyamathoz?

2. Eddigi vélemények alapján két féle lehetőséget gondoltam magamnak, FixMÁP vagy DKJ.
Ha évekig nem kell a pénz, akkor is jobban megéri FixMÁP-ot venni vagy mindenképp érdemesebb a “foglalkozósabb” DKJ-t választani?
Nem gond nekem, ha sűrűbben kell vele foglalkoznom, ha cserébe összességében jobb hozam érhető el.

Köszönöm! :R

(#117510) eladocuccaim


eladocuccaim
újonc

Sziasztok,

Szerintetek melyik bróker-t a legegyszerűbb használni, ami szép riportokat készít, és amelyik a legjobban megkönnyíti az adóbevallást. Kezdő vagyok ezen a téren, és ez lenne a legfőbb szempont.

A másik, hogy van olyan borkar, ami rendesen jelent NAV fele és esetleg automatikusan megjelenik a bevallás tervezetben már minden?

Eddig Revoluttal próbálkoztam de az katasztrófa ilyen szempontból.

[ Szerkesztve ]

(#117511) tomazin


tomazin
veterán

Ha esetleg mas is ugy erzi,h szeretne regi pmapot venni ne probaljon ra az allampapirkalkulator oldalon levo regebbi hirdetesekre, mert teljesen el vannak tevedve. 4-5-6%ot akarnak kerni a 2033/I-ert es nem fogjak fel,h ember a harmada mar lement a kamatperiodusnak, minuszos lenne az uzlet egy fixmaphoz kepest.

(#117512) szőröscica


szőröscica
addikt

Sziasztok!

Kis tanacsot szeretnek kerni, hogy helyes iranyba indulok-e el.

33 eves vagyok, eddig egy nagyobb lakasra gyujtottem, mivel rovid tavon belul kellett a penz, allamkincstarnal vezetett szamlara. Tavaly sikerult megvennunk, idenre be is koltoztunk, berendeztuk, 4 evnyi hiteltorlesztes van meg hatra. Eleg nagy akar gyerekhez is, tobbre nincs igeny. Nem mondom, hogy itt akarok majd meghalni 90 evesen, de abszolut nem elkepzeles az most a kovetkezo 10-15 evre, hogy ennel nagyobba vagy csaladi hazba koltozzunk.

A lakasprojekt vegere kb. 10 milliom maradt, 50% allampapirban, a maradek ceges onyp-n illetve VWCE-ben. Eladtam a regi lakasom, ebbol meg 33 millio ft az, amit most be kell fektetnem. Ezzel a penzzel semmi celom, ez a biztonsagi tartalekom, az exit plan, ha kilepnek a munkambol, vagy ha gyorsan kell egy kocsit venni, stb. Csak annyit szeretnek, hogy ne veszitse el az erteket. Arra gondoltam, hogy ezt siman PMAP-ban tartom majd.

Most a nyugdij megtakaritasomat kezdem el felepiteni. Meg nem latom teljesen, mert eddig nagyon sok lakaskiadasom volt, de kb havi 2 ezer eurot fogok tudni eltenni ezentul mig tart a hiteltorlesztes. Plusz eves bonusz,stb, de az bizonytalan, szoval maradjunk ennel. Ezt a penzt VWCE-be vagy EUNL-be terveznem tenni. Van ertelme szerintetek egy reszet esetleg euros magyar allampapirba tenni (mondjuk havi 500-at) vagy menjen minden az ETF-ekbe? Ilyen nagysagrendu havi penzvaltasra mi lenne egy jo modszer?

Mi a velemeny errol a strategiarol? Egy ilyen all world etf-nel nagyobb kockazatot, egyeni reszvenytartast, stb nem szeretnek.

(#117513) axioma válasza fery02 (#117509) üzenetére


axioma
veterán

varj, ne keverd.
- vagy granitbol fizetesi kerelmet inditasz az otp-be, akkor ingyen atmegy a penz (2M egyszerre, ha otp mar beallitotta az 1M napi limitet akkor azt modositsd)
- vagy utalsz mak-ba (ha az otp csak a tr.adora venne le, de mak-nal az nincs - de ezen az opcion csodalkoznek), akkor penz van csak a korben,
- vagy veszel kartyaval (kartyalimit allitas) befektetesi termeket - ha csak atmozgas a cel akkor DKJ-vel csinalnam, 0626-ra tudsz most venni legrovidebbet
- vagy hosszutavu befektetes, na akkor kell eldonteni hogy fixmap vagy pmap vagy bmap (utobbi a dkj-re ad premiumot, ha nem kell 1 even belul akkor ebbe raknam inkabb mint dkj-be)

(#117514) Llew válasza fery02 (#117509) üzenetére


Llew
senior tag

Axioma egy picit gyorsabb volt

Az 1-t az OTP topikban már megválaszolták neked, most ugyan azt kérdezed, illetve kevered.

Most mi a célod? Simán átjuttani az OTP-ből a Gránitba a pénzt vagy OTP-ből valami megtakarításba tenni a MÁK-nál?
Ha csak átjuttatni, akkor
1. a) ha a Gránittól tudsz indítani fizetési kérelmet akkor nem kell a MÁK-ot közbeiktatni, csak az OTP-nél elfogadod a fizetési kérelmet és arra indított utalással átküldeni a Gránitba.

1. b) ha a Gránittól nem tudsz fizetési kérelmet indítani, akkor az OTP-től kártyás vásárlással veszel a legközelebb lejáró DKJ-t (D240626) a MÁK-nál, aztán vagy megvárod a lejáratot, vagy előbb eladod és kiutalod a Gránitba. A MÁK-ban 48 órával a használat előtt fel kell venned a számlát ahova utalni akarsz.

2. Ez már befektetősdi. Ha több évre fektetnél be a MÁKnál, akkor semmi értelme a DKJ-vel vacakolnod, az egy éven belül jó. Hosszabbra FIXmáp vagy PMÁP, amelyik szimpatikusabb.

[ Szerkesztve ]

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#117515) axioma válasza tomazin (#117511) üzenetére


axioma
veterán

hat attol fugg, nevertekre vagy napi ertekre akarja ratenni az 5-6%-ot... de gondolom ha nem jon ki a matek, akkor a napira

(#117516) Scytha válasza szőröscica (#117512) üzenetére


Scytha
tag

Hasonló cipőben járok. Ennél (2k eur) havi összeg váltásnál már érdemes valami csomagnak utánanézni akár a bankodnál is. Most pl az OTP-nél havi 600e-ig tudsz plusz költség nélkül váltani, az már egész közel van ehhez az összeghez. De a többi bank is kénytelen volt a Revolut miatt lépni, akadnak jó ajánlatok erre.
Ha már Revolut, én múlt hónapban befizettem a premiumra (3e/hó) itt az 1%-os fee-t elengedik korlátlanul válthatsz (ugye 350e ft-ig van náluk ingyenes váltás standard csomagnál). Szóval állandó jelentősebb összeg váltogatása esetén szerintem megéri. (egyébként nagyon jó dolgokat kapsz mellé ingyen appok - nordvpn, freeletics stb., külföldi biztosítás stb.). Szerintem nem rossz ajánlat engem megvettek.

A kérdés másik felére: ha nem állampapír és nem akarsz komplexebb, utánajárósabb befektetést, mint a VWCE, akkor szerintem teljesen jó. Én hosszú távra nem sok értelmét látom az eurós állampapírnak. Nekem van benne (a portfólióm szintjén) jelentősebb pénzem, a háború indulásakor pakoltam bele, korrektül hozott, de ha lesz egy komolyabb korrekció (vagy összeomlás ;] ) a tőzsdén áttolom ETF-be.

(#117517) aAron_ válasza tomazin (#117511) üzenetére


aAron_
őstag

Ezt úgy érted, hogy 105%-os nettó árfolyamon akarják eladni?

Ez 110%-os bruttó árfolyamnak felel meg. Ha felkamatoztatod 7%-kal a kamatperiódus végéig, 116%-ot kapsz. Ennél némileg több lesz 2033/I árfolyama.

Az már más kérdés, hogy ilyen kicsi diszkont esetén miért ne vennék inkább valami mást az Államkincstártól.

What is your ikigai?

(#117518) PredatorZoli válasza Scytha (#117516) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Amióta ott az IB, azon érdemes váltani, sokkal jobb árfolyamot alkalmaznak még a revolut ingyenes keretéhez képest is.

(#117519) tomazin válasza aAron_ (#117517) üzenetére


tomazin
veterán

nevertek 105%+kamat (ami kb 6%)

(#117520) aAron_ válasza tomazin (#117519) üzenetére


aAron_
őstag

A névérték 100%, felhalmozott kamat 5%.

What is your ikigai?

(#117521) Scytha válasza PredatorZoli (#117518) üzenetére


Scytha
tag

Ezt nem tudtam én K&H-nál és Lightyearnél vagyok. A sokkal jobb mit jelent pontosan?

(#117522) balak12 válasza szőröscica (#117512) üzenetére


balak12
csendes tag

Jól értem, hogy még nincs kifizetve a kecó? Talán tudd le azt előbb, még akkor is, ha kedvező kamatozású a kölcsön. Mi értelme kezdő, vagy kicsit gyakorlott befektetőset játszani, ha közben ott van a havi törlesztő? Legalábbis szerintem.

(#117523) fery02 válasza Llew (#117514) üzenetére


fery02
addikt

Köszönöm a választ, neked is ismételten axioma! :R

Emlékszem természetesen az OTP topikos válaszra is, csak eszembejutott a kérdés bővítése, pluszt más megfogalmazásokban való válasz olvasásokból is hátha könnyebben ért az értetlen fejem, pluszt azt is nehezen akartam elhinni amit a Fizetési kérelem funkcióról olvastam.

Ez jól értem, hogy rendes utalás ugyanúgy, csak nem szimplán indítva van, hanem először is kérve a fogadó oldalról és ezzel gyakorlatilag ki lehet kerülni az utalás költségét (akár bankon belül, akár kívül)?
Csak mert ha így van, akkor ez egy új fejezet a pénz küldésben és nem is értem, hogy miért csak most ismerem meg.

Így akkor természetesen azt fogom csinálni, hogy először bankból bankba átkérelmezem a pénzt és utána pedig bankkártyás vásárlással vásárlok FixMÁP, PMÁP vagy BMÁK formák valamelyikét. Ha jól értem akkor ezt is, vásárlás után 48 órám meg megadni, hova szeretném majd, hogy évek múlva visszakerüljön a pénz.
Hosszú évekre lekötés a cél.

Köszönöm mégegyszer! :R

(#117524) Llew válasza fery02 (#117523) üzenetére


Llew
senior tag

Ha állampapírt akarsz belőle venni, akkor minek túráztatni a pénzt a bankok között?
Vedd meg az OTP kártyával amit akarsz aztán kész.

Ha jól értem akkor ezt is

Nem, nem jól érted. 48 óra azt jelenti, hogy a MÁK-nál ennyi idő a külső bankszámla (ami csak saját lehet) rögzítési ideje. Ha jelenleg nincs rögzítve számlád, akkor nem tudsz kiutalni.
Állampapír vásárlás után bármikor dönthetsz arról, hogy hova kerüljön ki a pénz. Ha nem adsz meg semmit, akkor a MÁK-os pénzszámlán marad és ugyan úgy vehetsz belőle másik papírt, mintha kintről küldenél be pénzt.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#117525) D1Rect válasza balak12 (#117522) üzenetére


D1Rect
félisten

Igaziból ez egyéni kockázattűréstől függ.

Lehet értelme kifizetni az ingatlant amiben él az ember, de teljesen valid az is, hogy hagyja inflálódni a hitelt, közben pedig építi a portfóliót.

Én a magam részéről annyira vagyok eladósodva amennyire csak lehet.
Nagy szívfájdalmam, hogy a felújítási hitelt nem tudom felvenni. :(

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#117526) cdl


cdl
senior tag

Megint haldoklik a Simple a MAK oldalán..

(#117527) Csigusz23 válasza Scytha (#117521) üzenetére


Csigusz23
csendes újonc

Egy korábbi hozzászólásom:
IB: 393,89
Erste bank: 394,29
Revolut: 395,43
Erste Netbroker: 396,62

(#117528) fery02 válasza Llew (#117524) üzenetére


fery02
addikt

Na jól van, köszi ismét a felvilágosítást és bocsánat a sok sületlenségért! :D
Az alapokat most már akkor tényleg értem és igazából több kérdésem egyelőre nem is gondolnám, hogy lesz.

Akkor már csak annyi, hogy kigondoljam, hogy mit veszek pontosan és akkor azt OTP kártyával. :R

(#117529) fery02 válasza fery02 (#117528) üzenetére


fery02
addikt

igazából több kérdésem egyelőre nem is gondolnám, hogy lesz.”
Na persze… :B

Olvasgattam kicsit és FixMÁP vs PMÁK esetén jól gondolom, hogy mindenképpen csak a PMÁK-ot érdemes választani?
A PMÁK induló kamata eleve magasabb is, valamint ez ugye az évek alatt egyszercsak inflációkövető is lesz (plusz ehhez hozzáadva még kamatprémium is) és mondjuk ha nem várnám meg vele végig a 8 évet, hanem feltételezzük ugyanakkor venném ki, mint ameddig a mostani FixMÁP vége szól (2027.04.22), még a bünti ellenére is jóval több hozammal zárna, mint ha ugyanezt a rendesen végigfutott FixMÁP sorozattal vittem volna?

(#117530) szőröscica válasza balak12 (#117522) üzenetére


szőröscica
addikt

Barmikor ki tudom fizetni, de az elotorlesztes draga, a kamatom pedig joval alacsonyabb mint egy PMAP hozam. Nincs ertelme.

(#117531) Segal válasza fery02 (#117529) üzenetére


Segal
veterán

:N
Nagyon nem.
Tobb tenyezovel sem szamolsz.
Egyreszt a pmap hamarabb indult igy tobb kamatot kene megvenned (magyarul kevesebb resze kamatozna a penzednek), plusz kamatfordulo utan ahogy irtad is inflaciokoveto lesz. Az idei inflat meg jelenleg 4.5-5.5% koze varjak tehat meg a premium kamatoddal sem lesz 7% hozam.
25-ben varhatoan meg kevesebb lesz az inflacio igy meg rosszabb lesz a hozam.
Readasul jovore valoszinuleg sokan kiveszik a penzuket a pmap-bol (regen lehetett olyat venni ami most 18-19%-ot kamatozik), de ezek is be fognak allni erre a 7% alatti hozamra es ami nagyon fontos es sokan nincsenek tisztaba vele hogy az ido elotti 1%-os kiveteli bunti nincs kobe vesve. Felfele es lefele is valtoztathato az akk reszerol. Lefele nyilvan nem fog, de ha sokan elkezdik kivenni akkor azert a veszely fenn all hogy emelni fogjak, foleg hogy a multban a map+-nal ezt mar eljatszottak.
Persze az is teny hogy a fixmap 1%-os kiveteli buntije sem garantalt, de egyreszt erre kisebb az esely hogy emelik mert itt kevesebb lesz a mozgolodas, masreszt konyebben kiulheto a lejarati ido ha megis.
Vegul nem utolso sorban a fixmap 3 havonta fizet kamatot a pmap meg csak evente, tehat a fixmap kamatait sokkal hamarabb vissza tudod forgatni hogy ujra kamatozzon.

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#117532) Oppenheimer válasza D1Rect (#117525) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Osztom a véleményed, egy jó lakáshitel felgyorsítja a vagyonépítést, egyszerűen a tőkeáttétel miatt.

Nekem is van egy lakáshitelem de a jövedelmemhez képest elenyésző (sokkal olcsóbb lakásom van mint amit megengedhetnék). Ezért szeretnék egy jóval nagyobb hitelt egy értékesebb ingatlanra.

Egyelőre viszont ez nem aktuális mert emigráción dolgozunk aktívan. Elég borúsan látom az ország jövőjét, lehet hogy itt már nem vennék nagy értékű ingatlant.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#117533) axioma


axioma
veterán

Van me'g regi manyup szamlam. Migralasok utan Budapest (tkp. mbh) nyugdijpenztar. Lehet-e valtani abbol is? [Azzal indult hogy szerintuk az automatikus atsorolas is 6 honapig akadalyozza hogy valtsak. Sztem nem. Kulonben is jobb lenne kevesbe ner helyen a penz.] Ha lehet (es erdemes) valtani, hova vigyem?

(#117534) travix válasza Oppenheimer (#117532) üzenetére


travix
aktív tag

Egész Európa jövője elég borús, 2-3 országot leszámítva

(#117535) Dare2Live válasza balak12 (#117522) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Te előtörlesztenéd az 5%on ketyegő hiteled amikor az PMAPban épp 18%ot hoz?

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#117536) DarkByte válasza szőröscica (#117530) üzenetére


DarkByte
addikt

Pont így vagyok ezzel így is. Amíg a teljes éves hitel kamat költséget a PMAP 2028/I hozama kifizeti addig tuti nem fogok lakáshitelt előtörleszteni. Utána is kérdéses egyáltalán érdemes-e, mert addigra már kifut az áthidaló kölcsön időszak aminek a legtöbb volt a kamatja. Inkább bővítem a portfóliót. Ilyen kedvező lakáshitelt már amúgy sem tudnék felvenni (ami csak azért vicces mert 2016-ban nem érződött annak..).

[ Szerkesztve ]

(#117537) avl válasza Paxker315 (#117502) üzenetére


avl
aktív tag

ma en is tettem egy hasonlot, de nem teljesen ugyanilyet

IBIE-n, 2024-es TBSZ-emen mar volt € es HUF is,

€-s ETF-re kiadott vetelit ugy csinalta, hogy elköltötte az €-t (teljesen pontosan: megprobalta elkölteni az €-t, mert 0.09 € maradt) es HUF-ot valtott a szükseges mertekben, hogy a vetel teljesülhessen (gondolom az €/HUF ingadozasa miatt maradt a 9 €cent)

valtasi arfolyam ma 9:40-kor:

(#117538) avl válasza avl (#117537) üzenetére


avl
aktív tag

adalék a 389.37-es valtashoz:

(#117539) fery02 válasza Segal (#117531) üzenetére


fery02
addikt

Nagyon szépen köszönöm a kifejtő válaszodat! :R

Ezt nem is gondoltam volna, hogy az idei inflát ilyen alacsonynak várják, valamiért valami két számjegyű kamatot mindenképp vártam volna. Olvastam róla igen, hogy régebben milyen jó volt, meg végülis azt is tudtam igen, hogy a bünti aránya sincs kőbe vésve.
Akkor FixMÁP lesz. :)

(#117540) ngaba válasza travix (#117534) üzenetére


ngaba
aktív tag

Viszont szerintem a legélhetőbb térség.
Az meg az EU lakosság döntése, hogy nem akarnak szuperállamot, ami hatékonyabb lenne, mint a sok egymást utáló ország kényszerű együttműködése.

(#117541) ripo05 válasza travix (#117534) üzenetére


ripo05
tag

Melyik 2-3 országra gondolsz?

(#117542) vnorbi válasza avl (#117537) üzenetére


vnorbi
aktív tag

IBCE, úgyhogy nem biztos, hogy mérvadó, de ott úgy működik, hogy egész eurót vált ilyen esetben. Ha a vételed teljesítéséhez kell még x+0,91 EUR más deviza terhére, akkor vált x+1-et, és így marad a végén 0,09 EUR, amit majd pár nap múlva automatikusan átvált a base currency-re.

Ha viszont a tört euró igénye kisebb, mint 0,5, pl: x+0,45, akkor x-et vált, és negatív egyenleget csinál a hiányzó résznek (-0,45 EUR a példában), majd pár nappal később váltja át a negatív EUR egyenleget a base currency-re.

(#117543) Paxker315 válasza avl (#117537) üzenetére


Paxker315
addikt

fail részemről, mert a kommentem elküldése után fél órával eszembe jutott, hogy elfelejtettem leírni még azt az infót, hogy a számlán levő "visszamaradt" EUR-t is koppra elköltötte a tranzakció (jó, 9 cent maradt nálam is a korábbi 15€-ból). :) Köszi, hogy megosztottad, mert én elsiklottam fölötte, pedig pontosan így zajlott.

[ Szerkesztve ]

https://dynotech.hu/ - Új, kultúrált környezet, könnyen megközelíthető : )

(#117544) Csigusz23 válasza vnorbi (#117542) üzenetére


Csigusz23
csendes újonc

Nekem is ment az automata konverzió (IBIE), de az alábbi Bulletin-t kaptam rá:

"Currency Conversion Notification
This is to inform you that Interactive Brokers executed a currency conversion in your account Uxxxxxxx (TBSZ-2024) either because a negative cash position is not allowed in this account type or the negative cash position was cause by a recurring investment trade.

ACTION SYMBOL EXCHANGE QTY PRICE CURRENCY DATE/TIME
Bought EUR.HUF FXSETTLE 456.0 389.71 HUF 2024-05-02 05:32:34 EDT

In order to protect our clients and the firm, it is IBKR's policy to cover negative cash positions in non-compliant portfolios, as specified in the IBKR Customer Agreement and on the IBKR website. If you wish to avoid automatic currency conversions in the future, you may perform your own conversions on any of IBKR's trading platforms found here.

Instructions for converting currency (FX Orders) on IBKR platforms can be found here.

Interactive Brokers"

Talán így rendben van a dolog

(#117545) vnorbi válasza Csigusz23 (#117544) üzenetére


vnorbi
aktív tag

IBCE is küldi ezeket az üzeneteket.

(#117546) DarkByte válasza vnorbi (#117545) üzenetére


DarkByte
addikt

Nekem minden hónap végén a market limit nélküli order-ekről küldi a figyelmeztetést, amit szerintem a kézi currency conversion okoz, mert a stock order-eknél mindig beállítok limit árat. Sajnos ezt az üzenetet se lehet kikapcsolni hogy ne küldje ahogy néztem.

(#117547) Csigusz23 válasza DarkByte (#117546) üzenetére


Csigusz23
csendes újonc

Igen-igen, jön az is, de ez kicsit más üzenet. Auto-conversion eddig nem volt (legalábbis IBIE-nél)

(#117548) Tesztelo.hu válasza Dare2Live (#117535) üzenetére


Tesztelo.hu
senior tag

Épp a minap kérdeztem hasonlót, csak életbiztosítással kombinált hitellel kapcsolatban, konkrét adatokkal, de arra meg az a válasz jött, hogy jobb előtörleszteni. Akkor jobb vagy nem jobb? :)

(#117550) PredatorZoli válasza Tesztelo.hu (#117548) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

A biztosítást ki kell dobni a fenébe, a minőségi, alacsony kamatú és költségű, piaci hiteleket meg kell tartani. Ennyire egyszerű.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.