Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Asszociációs játék. :)
- DPD tapasztalatok
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- A fintech árnyoldalai - a fordított bankrablás
- Milyen Ebook Reader-t vettem 2024-ben?
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pufokaboka
tag
válasz vicces1 #86600 üzenetére
Miért mondod hogy nincs értelem? Nem lesz GC belőle ez tény, de ha az ember szívesen szöszöl vele akkor kb 7e Ft megcsinálni és szerintem ennél többet fog javítani az ízen. Nyár elején egy egy hasonló 2dl-es rézbojleres gépet rézcsöveztem, kapott 58-as kart az 57-es helyett és elég korrekt kávét lehet főzni vele úgy. Saját GC-m ugyan nincs csak egy Silvia referenciának.
-
senior tag
válasz Pufokaboka #86601 üzenetére
Biztos, hogy van értelme! Azért ezt a ~ 50 °C-os hőingadozást, amit az imént mértem, biztos, hogy csökkenti. Video: [link]
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
vicces1
aktív tag
válasz Pufokaboka #86601 üzenetére
Az igaz, ha szeret vele játszani az ember, akkor miért ne.
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
Pufokaboka
tag
válasz sz.zs. #86603 üzenetére
Hű ez szép. Közvetlenül a bejövő víz felett van a k-elem? Kíváncsi lennék egy ilyen mérésre a pogácsában is, ott azért jobb kell legyen a helyzet ha ezt meg lehet inni
vicces1: Az tény hogy megcsináltatni 50e Ft-ért (PID + rézcső) anyagilag nem éri meg, de ha szeretsz játszani akkor érdekes hogy miből mit lehet kihozni -
senior tag
válasz Pufokaboka #86605 üzenetére
Igen, a biztonsági termosztát alá van fogatva, pont a bejövő víz felett. A pogácsán biztosan más a helyzet, de annyira nem érdekel, mert korrekt a végeredmény a kategóriájában.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
zolnagy
őstag
Vettem egy QM 0650-t megint...
Nem hiszem, hogy használni fogom, de nem bírtam otthagyni, olyan szép piros!
Működésképtelenként hirdette az olasz ember, pedig mindene működik. Jó, a fej tiszta dzsuva, ki kell tisztítani, meg az egész gépet. Meg sajnos a mechanikus lefúvató szelep itt is ereszt, de majd meghekkelem, ha tudom. Ezt a gépet már nem fogom eladni, dísztárgyként is nagyon szép. -
GAgyiXyXy
aktív tag
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
grizlisandor
veterán
válasz GAgyiXyXy #86608 üzenetére
"A tesztre a 5.000 Ft/kg egységár alatti, országosan kapható kávék kerültek be."
Na ez ott bukott meg, hogy ósön nincs a viharsarokban, így montimbájkot(katt) se tudok venni.
Ebbe az árkategóriába odatettem volna pár hazai pörkölő kávéját. -
mentic18
aktív tag
válasz grizlisandor #86610 üzenetére
De minek, ha egyszer nem a hazait akarják tesztelni?? Fasorban se vagyunk a CSIBBÓhoz képest!!!!44!
Samsung Galaxy A53 5G
-
iatti
aktív tag
na de ők képviselik a "kávéivók" 95%-át. nem írták,de gondolom lefőzték kotyesszal. itt meg elszórakozunk a presszó pepecselésével
-
2007ath
aktív tag
Én is olvastam a cikket, és kíváncsiságból kipróbáltam a tesztgyőztes Auchan BIO-t és a harmadik helyezett Auchan Espresso-t. Úgy gondoltam, sokat nem kockáztatok, mivel 250 grammos kiszerelésben kaphatók, az áruk pedig messze átlag alatt van. Nos, túl nagy elvárásaim nem voltak, de az Espresso még az alacsony mércét sem volt képes megugrani. Brutálisan sz.r volt.
A BIO esetében egy kicsit más a helyzet. Ott, némi jószándékkal valóban felfedezhetők voltak a gyümölcsös-virágos ízjegyek. Akinek bejön a savanykás ízélmény, megpróbálhatja. Én gazdagabb lettem egy újabb tapasztalattal.
[ Szerkesztve ]
-
tag
Na, ennek a tesztnek a szerzője biztosan a Mennybe kerül... Gondolom, voltunk még páran, akik átfutva a cikket gyakran mondtunk ilyesmit, hogy "Jesszusom'" meg "Atyaúristen'".
Azért van benne néhány igazi gyöngyszem, pl. "cappucino", "harmónikus" stb. Aztán a "pörkölés íze" mint olyan vajon mit takar? :-)
Hát, aki ilyet ír az osannak, az könnyen lehet, hogy tényleg marad a pénzénél...BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
WiZARD
addikt
Nekem továbbra is ez a kedvencem ebből:
" Íze is testes, és ez a kávé már alkalmas különféle ízjegyek (gyümölcsök, csokoládé, cappucino) és az alapízek (édes, savanyú, keserű) felfedezésére."
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
kzoltann
aktív tag
Szamomra nagyon hasznos teszt volt. Enelkul nem talaltam volna 1398/kg áron örlő bejárato kávét
[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
Sokat nem vesztesz vele, hogy nincs Auchan, az áruk legalább 95%-a pont ugyanolyan minősíthetelen szemét, mint ami a kávéspolcon van. De a hús, zöldség, gyümülcs, pékáru termékeknél lehet, hogy inkább 100% szemét.
https://caffe35.webnode.hu/
-
PpenoO
őstag
Miért nem csináltok egy "házi" tesztet ugyanezekkel a kávékkal + valamelyik a Frei "specialtyval" ? Sok itt az amatőr szakértő, van profi szakmabeli is aki lehetne teszter. Nem egy interfacel rendelkeztek amin meg is jelenhetne a teszt. Szívesen olvasnék egy ilyen "öntsünk tiszta vizet a pohárba" cikket illetve egy útmutatót hogyan lehet minőségibb friss pörkölésű, itthoni "kisüzemü" kávét fogyasztani némi elszántsággal és pár 10ezres befektetéssel.
-
Bazsee71
őstag
válasz fragola.6035 #86621 üzenetére
De hisz a Rákóczi Feri is oda jár...
-
bl4ze
veterán
ezzel azért lehetne vitatkozni. de Téged meggyőzni nem túl egyszerű, ezért inkább skip, de ekkora ostobaságokat azért nem hangoztatnék fennhangon.
nézz be pld a felújított budaörsi Auchan-ba. utána megnézném továbbra is ilyen véleményen vagy-e. lehet közeletekben nem jó az Auchan, de ne általánosíts szvsz
de lehet neked az is bazári lenne.... (budaörsi áruház)[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
zolnagy
őstag
Kell egy kis QM a házba
@waxos,
látod ezt nem néztem, de most kedd estig nem vagyok otthon. Az biztos, hogy valami korai darab. Az alján fémlap van, nem műanyag. A lámpa körül is van ugye az a fém búra. És belül az elválasztó lemez is fém, ami a víztartályt választja el a thermoblock nyomócsövétől. Ilyet eddig nem láttam. A nálam járt QM-eknél ez műanyag volt, Jövő héten szétkapom, kitisztítom és meglátom, hogy tudok-e kezdeni valamit a szeleppel. -
grizlisandor
veterán
Üzemanyagkutas kiadást el tudnák képzelni itt a környéken.
(#86619) mdav88:
Egy beszerzési helyet írhatnál, hogy hol keressem. -
Ferdzsoo
addikt
Ti úgy álltalában milyen arányban főzitek a kávét?
Erre a brazil santosra 1:1-et írnak, meg voltam lepődve először, de sokkal finomabb pl mint ha 1:2-be főzném."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
fragola.6035
aktív tag
Igen, valóban, túloztam kicsit. Captain Morgan rumért, Mutti paradicsomért, Auchan saját márkás ricottáért oda járunk, mert a feleségem ezeket használja sütéshez, főzéshez, de kutyakajáért is oda járok, a Maxi Color fekete spray festék is igen jó. Sőt az Auchan saját márkás etióp kapszulája is néha egészen iható. De a zöldséges és pék osztály minősíthetetlen a kecskeméti Auchanban, bár ritkán van izraeli datolya, az jó. Pár hete vettem nyers csülköt pörköltnek, hát olyan halszaga volt, hogy talán halászlét kellett volna főznöm belőle. Nem megyek el a Budaörsibe, mert a kecskeméti van közel, meg nem is érné meg igazán Budaörsig autózni naponta bevásárolni, talán ez nem is életszerű. De én neked simán elhiszem, hogy a budaörsivel elégedett vagy.
https://caffe35.webnode.hu/
-
von toth
tag
Cagliari szemessel van valakinek tapasztalata? Aranyszínű csomagolás.
UI. Az Auchan nekem sem jött be....
-
waxos
csendes tag
-
bl4ze
veterán
válasz fragola.6035 #86628 üzenetére
Köszönöm, korrekt válasz.
Ha jársz erre, tényleg nézz be a budaörsi Auchan-ba: ég és föld.
Le fogsz döbbenni. Garantálom, hogy ha ott mész be a zöldséges + halas, húsos részlegre azt hiszted Ausztriában jársz.
Nagyon szépen fel lett újítva, és a választék is kiváló. Én is ismerek olyan Auchant, amely nagyon szegényes.
A Mutti paradicsom pedig nekünk is nagy kedvenc.:. bl4ze .:.
-
kurtuzov
senior tag
Alza kuponvadászatnál találtam (Bestbuy topicban megy most):
MAXXO Thermo Espresso pohár ÁK 3k
Maxxo Termo DG830 coffee ÁK 3,5k -
HÁZIGAZDA
így van, mind a kettő szuper cucc, nálunk is alap. az a helyzet, hogy mára sikerült annyira hulladék klónokkal (és éretlen szüreteléssel) hazavágni a paradicsomot, mint olyat, hogy messze jobban jársz ezek valamelyikével, mintha nekiállnál magad befőzni.
amúgy szerintem az összes élelmiszer/hiperszuper láncra igaz, hogy az ott árult dolgok zöme elkerülendő, és célzottan megy az ember maximum pár tucat dologért összesen. ezen belül nálam a spar teljesen kikerült a pixisből, míg az aldi feljött (az utolsó, amit igazán kedveltem, az meg a cora volt )
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Toobee
veterán
Ilyenkor azért nagyon tudok örülni neki, hogy otthon ilyesmik nőnek a kertben. A paradicsom is szuper lett.
-
mdav88
aktív tag
válasz Toobee #86644 üzenetére
Ez kicsit sem kávé...
Nálunk elég jó a piac, még termelőket is lehet találni rajta, szóval hála a magasságosnak minőségit tudunk venni hétről-hétre. Bár pont bosszankodtam, mert a karfiolos néni már nem jár, máshol meg nem vagyok hajlandó venni, mert olyan szép az áruja...
-
szuszinho
őstag
Mi a titka, hogy a manométer mutatója ne ugráljon veszettül?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Óra topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elektromos autók - motorok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
Állásajánlatok