Hirdetés
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szuszinho
őstag
Bripe? Senki többet?
-
szuszinho
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Akkor a második körre benevezek, hátha lesz még érdeklődő.
-
szuszinho
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Szia,
Ez a török kávéra hajaz? -
szuszinho
őstag
GC-hoz csak a saját nyitott szűrőtartója jó?
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Lehet itt hirdetni alkatrészeket?
Elkészültem a Gaggiuino tuninggal, és pár cuccom: PID, manométer, stb. feleslegessé vált. Van közük teljesen új is (pl.: tágulási).
-
szuszinho
őstag
Milyen dimmert szoktatok beépíteni GC-ba?
-
szuszinho
őstag
Sziaztok,
Gaggia Classic kartömítést kell cserélnem, nem sok maradt belőle. Többfélét is látok, melyiket kell választani?
-
szuszinho
őstag
válasz
WarLock07222
üzenetére
[link] igaz, ez nem webes, de megoldható minden

-
szuszinho
őstag
Filteres kávékészítés esetén melyik a jobb? Papír, vagy fém szűrő?
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Eladom Graef CM702 őrlőmet dobozában, minden tartozékával. 2018 augusztus 27-i vásárlás, 2 év garanciával. Kevesebb, mint 1 kg kávé ment át rajta havonta.
Ár: 23.000.- -
szuszinho
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi! Gázlámpával lehet?
Mi nem lesz jó? Esztergályos szakik mérték ki.
-
szuszinho
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Levittem a szakiknak a műhelybe.
Szóval, az állórészt mennyire problémás kiszedni?
-
szuszinho
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ki van szedve a rotor a házból. A tengelyre vissza lett téve a késtartó...
-
szuszinho
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Pont most vagyok egy ismeretlen előéletű SJ felújításában. Az imént lett kimérve, és 0,01 "van benne", az alsó csapágy hibátlan. Már csak festenem kell, és összerakni. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem, hogy mennyire macera kiszedni a házból az álló részt? Egyszerűbb lenne festés szempontjából...
-
szuszinho
őstag
Mi a titka, hogy a manométer mutatója ne ugráljon veszettül?
-
szuszinho
őstag
Urak,
Ez az ajánlott a SJ-be is?
-
szuszinho
őstag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Megvan már a kézi őrlő?
-
szuszinho
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Tetszik. Lehet egyre beruházok.
-
szuszinho
őstag
Mérte már le valaki a Graef alátét méretét?
-
szuszinho
őstag
Roastopus-nak van világos, aero press-hez pörkölt kávéja?
-
szuszinho
őstag
Urak,
Az 1/4-es hollandi anyába a 6mm 1/4 forrasztható csővégnek simán bele kellene csúsznia, ugye? Nekem nem is akar belemenni, nem még forogni benne

-
szuszinho
őstag
Aeropressbe milyen kávékat ajánlotok?
-
szuszinho
őstag
Kaptam egy aeoropress-t. Kezdésnek, mennyivel őröljem durvábbra a presszónál? A daráló egy 702-es.
-
szuszinho
őstag
Én arduinoval fogom megvalósítani. Meg is van már minden, csak össze kellene rakni...
-
szuszinho
őstag
Pepcoban kapható french press vállalható? Megakadt ma rajta a szemem és csak 1200, ezért nem vettem meg

-
szuszinho
őstag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Pedig eléggé pufik

-
szuszinho
őstag
Készítettem a korábban említett leírás alapján vizet. A Mg és a buffer oldatok meddig állnak el szobahőmérsékleten a szekrényben?
-
szuszinho
őstag
Nekem ma Asszony dicsekedik, hogy kapott Római mogyorót. Kérdeztem, le lett darálva? Nem, nincs kibontva. Na, akkor itthon nem is lesz
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
szuszinho
őstag
Na, elfogy a Norda, ki is próbálom. Szerencsére, desztvízem van bármennyi
Jó lenne, ha a környéken be tudnk szerezni ilyen keserűsót.Köszi a leírást!
-
szuszinho
őstag
Egy Hario S. Plus megfelelő Brikkához és V60-hoz? (Esetleg később Chemex-hez)
Ezeket a mostani Brikkákat tényleg reszelgetni kell? -
szuszinho
őstag
Hol lehet gázfúvókát nem csomagban beszerezni? Lehet egyáltalán?
-
szuszinho
őstag
Urak,
Van olyan hely, ahol meg tudom kóstolni a dripperrel készült, a Brikka, illetve a french press, aeoropress kávékat?
Mivel nagyon bejött ez az eszpresszózás, vennék valamit melóba is. Melyik van a legközelebb egy GC-vel készült kávéhoz?
-
szuszinho
őstag
Beugrottam ma Paciba és vettem egy A ház kávéját (10.08.) és egy Bányait (10.29.). Utóbbit hagyjam még állni?
Számomra érdekes, hogy az eddigi kávékat 8-as fokozaton daráltam, de most A ház kávéjához az 5-ös is kevés volt. Lehet ki kell vegyek alátétet a Graefből. Ennyire eltérnek a különböző fajták?Ja, ha valakinek aktuális, a héten készül többek között Malabar is.
-
szuszinho
őstag
Az ember 60%-a víz. Ezt nehéz lehet napi fél liter elfogyasztott mennyiségből tartani. [link]
-
szuszinho
őstag
Dolgom akadt ma a nagyfaluban, így elugrottam még Norda-ért a Jászaira, és ha már ott voltam, ittam egyet a Madalban. Uraim, beszabehu
eddigi legfinomabb kávémat kóstoltam.
Lassan kész a PID a GC-n. Ha veszek ott ebből egy zacskót, mennyire tudom megközelíteni ezt az ízt? -
szuszinho
őstag
Nézte valaki, hogy egy GC-nál PID nélküli csapolás közben hogy alakul a hőmérséklet?
-
szuszinho
őstag
Akkor megosztom az "élményem" én is.
A kávézást nem rég kezdtem, szóval szakmailag nem tudok sok mindent. Az biztos, hogy gyenge rendezvény volt. Meleg, hatalmas sorok, és tényleg kurva hangos volt a "műsor". Nem is tudtam megkóstolni mindent, amire kíváncsi voltam. Naivan, azt gondoltam, hogy olcsóbban lehet beszerezni dolgokat, itt nem csupán a kávéra gondolok. Tévedtem. Hamarabb le is léptünk, mint ahogy terveztük.
Kávékról:CM etióp. Nem tudom hogyan készült, egy termosz, vagy nem tudom miből kaptuk. Olyan semmilyen volt.
Goosebumps, nem tudom milyen kávé volt. Itt sikerült megkóstolni az Oatly barista tejet, mire visszamentünk elfogyott a zabtej. Ízlett, elején jött ki egy kicsit a zab íze. Utána kellemes tejes ital. Finom volt. Ittam tej nélkül is, úgy is jó volt.
Kafferostare. 3 félét kóstoltam. Egy klasszikust, illetve két érdekes, különleges ízvilágút. Nem voltak rosszak, inkább csak számomra szokatlan.
Ami jelenleg van itthon Amazonról rendelt, jobban ízlik ezeknél. Nem mérvadó, csak saját vélemény. A fentebb írt, második kóstolt az egyetlen, amiből esetleg hoztam volna, ha fogyóban lenne itthon a kávé.
Jövőre nem megyünk

-
szuszinho
őstag
Auchanban, Metroban lehet kapni Norda-t vagy Vera-t?
-
szuszinho
őstag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Tisztában vagyok ezekkel, nem is ebben kértem tanácsot. Egyébként, nem gondolnám, hogy döglött. Nagy eséllyel többen rendelnek a jó kávékból, mint egy itthoni pörkölőtől.
Rendelek egyéb dolgot, de nem érem el a 29 eurót. Ezért, ha van valami jó kávé normális áron, hozzácsapom.
-
szuszinho
őstag
Tudnátok ajánlani kávékat a német amazonról?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(kókusz mandula tejből is)