Hirdetés
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Érdekes, mert én is dec 21-n rendeltem, de nekem fedex teacking jött, nem dpd.
-
-
zolnagy
őstag
válasz
Ferike81
üzenetére
Igen, a jelenlegi E24 előtt a bevonatos alukazános volt. A GC pro volt a 2018-tól gyártott új változat (még sima alukazánnal), aztán jött az EVO Pro talán 2023-tól a bevonatos kazánnal, ami nem lett túl nagy siker. Ezt váltotta le az E24 valamikor 2024 végén már réz kazánnal.
-
-
zolnagy
őstag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Én ezt nem mondtam. Majd eldönti. Én történetesen elvagyok az olcsó kis mérlegemmel: [link] Ha kellene a nyomásprofilozás, akkor talán elgondolkodnék drágábban, de egyelőre elég nekem kézzel is érzésre a robottal.
-
zolnagy
őstag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Hacsak nics felokosítva egy gaggiuinoval, amibe történestesen a mérleg modot nem csinálták meg. Ott talán van értelme.
-
zolnagy
őstag
Annyit írtátok ezt a Casat, hogy végül berendeltem én is belőle. Kíváncsi vagyok. Használom együtt a DF64V-vel, aztán valamelyik megy majd a háztól. Én azért közepes pörköléseket is szoktam inni a világos mellett, arra meg nem annyira ideális a Casa a leírás szerint, de majd meglátjuk. Ha viszont a világosra jobb, akkor lehet mégis az marad, mert közepesre pl a CF Wisdom is jó, vagy egy K4 is akad itthon.
-
zolnagy
őstag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Nálam a Starseeker e55pro járt. Az őrleményéről nem tudok nyilatkozni, mert a leírásban "silent"-nek illetett őrlő nem igazán volt az üresen sem. Lehet ahhoz vagyok szokva, hogy a DF64V abszolút hangtalan üresen, de én visszaküldtem ezt használatlanul. Lehet egyébként tök jó az őrleménye. A CF Widsom sem halk üresen (persze a kis fordulat miatt azért halkabb), de ott nem is azt vártam.
-
zolnagy
őstag
válasz
cziczas
üzenetére
Ahogy így leírtad, mégis a mágnesszelep felé mutat a dolog.
Tehát ha jól értem szétszedted a gépet. A bojlert a fejjel együtt kiszedted. Lecsavaroztad a fejről, leszedted az OPV-t, a mágnesszelepet és mindent átmostál? A mágneszelep is szétszedhető amúgy. De ha vetttél egy újat, akkor az kizárható. Komplett szelepet vettél ugye, ilyet: [link] Vagy csak a fekete tekercset? Ez utóbbi esetben lehet a szelepben vmi, ami megakasztja. Ha komplett szelepet, akkor ez nem áll fenn.
Írtad, hogy nem hallasz kattanást. Ez esetben lehet esetleg, hogy a mágnesszelep nem kap áramot szakadás miatt pl. Ki kéne mérni, hogy kap-e áramot, amikor megnyomod a kávé gombot. Nyilván óvatosan, nehogy megvágjon. Szal áramtalanítva lehúznám a mágnesszelep két kábelét és multiméterrel rámérnék amikor csapolást kapcsolok, hogy van-e ott feszültség. -
zolnagy
őstag
válasz
qvik27
üzenetére
Szerintem azt, hogy a 20W fogyasztás a motor maximális terhelésére értendő. Egy espresso őrlésnél lehet, hogy ennek csak a töredékét használja. Ez jut most eszembe. De lehet, hogy más is játszik. Viszont ez mind megint csak elmélkedés. A valóság elég messze van az általad számolttól, főleg, hogy mennyi adag őrlésre elég az egy töltés, úgyhogy valami számítási hiba kell, hogy legyen benne.
Az is lehet, hogy nem valósak az adatok, amit az ali megadott, de azt nem hiszem, hogy kisebb adatot adtak meg az akku kapacitásnál, mert miért is. Ha a valóság egy nagyobb akksi, akkor pont a marketing miatt azt kéne megadni.
De mindegy is, amit tud az az, amit leírtam.
Az, hogy valakinél a 6 Nm kevésnek bizonyult, az nagyon függ a körülményektől. Milyen késprofil, mekkora kés, milyen fordulat. Nyilván a bab is. De ez a CF őrlő a világos babokat is simán vitte. Nyilván extra kis fordulaton és sztem a késprofil se az a nagyon harapós fajta. -
-
zolnagy
őstag
válasz
qvik27
üzenetére
Nos, amit írtál az az elmélet, ami valahol sántít, mert a gyakorlat meg ez:
18 g kávé espresso őrléséhez 170-190 s kell neki, tehát 3 perc.
Én nem használom napi szinten, de az 5 adag őrlésétől lényegesen többet tud egy töltéssel. Érzésre egy nagyságrenddel.
Nyilván mindenki eldöntheti, hogy a 3 perc sok neki, vagy nem. Az örleményminősége viszont teljesen jó. MP, vagy más filter őrlőt nem tud kiváltani, mert ez több finet termel, de klasszikabb vonalra abszolút jó. -
zolnagy
őstag
válasz
looser
üzenetére
Ha Fragola, akkor szinte biztosan K típus. A video szerint nézd meg, nem állítódott-e el. Bár nem hiszem, mert K az alapértelmezett. Vagy kimozdult. Anélkül, hogy kiszednéd a PID-et a dobozból, nem leszel előbbre. A végén kéne megnézni a csatlakozásokat. Ha az OK, nem lazult meg, akkor másik szenzorral kipróbálni.
Ja most olvasom, hogy víz került a pidbe. Akkor van arra is esély sajnos, hogy az tönkrement.
-
zolnagy
őstag
válasz
irhejja
üzenetére
54 mm-ben nincs sok lehetőség, de ezt LH jónak találta és a Forte kése, amit Parci is használ és ő meg mások is kivételesen jónak ítélik ebben a méretosztályban. Ha ez nem opció, mert nem akarsz szerelni, vagy a Forte kés is nehezen/drágán beszerezhető, akkor a 64 mm-es méretben rengeteg kés elérhető, ha fejleszteni akarsz.
-
zolnagy
őstag
válasz
irhejja
üzenetére
Ha DF54-ed van, az itt linkelt Baratza Forte késcserén nem gondolkoztál? A forgásirányt is változtatni kell, de két vezeték átkötéssel megvan, ha jól emlékszem a videora. LH videoja.
Az ECM Puristika nekem is szívem csücske volt egy időben, aztán letettem róla. Robot mellett számomra nem sok értelme van. Élőben volt szerencsém látni, próbálni egyet, tényleg egy kis ékszer.
Németo. vásárlás miért nem opció? Jóval olcsóbb ott egy két helyen, még szállítással is. -
zolnagy
őstag
válasz
Tessseract
üzenetére
Nekem egy érdekes játék az őrlő maga. Az őrleménye teljesen jó szvsz. Igaz, sztem több a fine benne, ami bizonyos kávéknak jól áll, máshol meg nem annyira. Pl filterre tapasztalom, hogy lassabban jön le, hiába állítom a használati filter tartomány maximumára. Ezáltal nem a gyümölcsös ízeket domborítja ki, hanem az édesebb vonalat. Ennek ellenére nekem ízlett a filter is vele, csak nem gyümölcs/savbombát kaptam. Közepes pörkölésű klasszikabb ízvilágú kávékhoz viszont telitalálat.
Nem egy idegbeteg őrlő. Espressora kb 3 perc kell neki 18g-ra. Tehát egy kézi is harmad, negyed idő alatt végez. A kések egyediek benne. Ez lehet hátrány hosszú távon. Persze, ha van csere, akkor nem. Az akkumulátor nagyon sokáig elég egy feltöltéssel. Nem tudom mennyi duplára, de 50-re biztos elég. Hordozható őrlőnek is jó, ha nem akarsz tekerni. Persze filterre lehet nem ez a legjobb, ha savakat akarsz.
Az őrleménytartója mágneses. 50 mm-es, így kisebb szűrőkhöz is passzol, pl brikka szűrőjéhez sem nagy.
Kipróbáltam, amit Peteragos írt a két finomságú őrlés mixel. Van benne valami, érdemes kipróbálni. Nekem tegnap bejött egy Kapucziner Specialitás blenddel. -
zolnagy
őstag
Ha valakit esetleg érdekel, eladom a DF64V őrlőmet SSP HU késekkel: [link]
-
-
zolnagy
őstag
válasz
PeterAgos
üzenetére
Péter, ezt az osztott őrlést még nem próbáltam. Most inkább azon tűnődöm, hogy miért ízlik jobban az aktuális kávé, ha a kis CF-el őrlöm, mint a HU késes DF64V-vel.

Igaz, hogy ez CF 3 perc, mire leőről 18,5 g kávét, de ha az íz jobb, akkor itthon én megvárom
Holnap megpróbálom a DF-el ezt az osztott őrlést. -
zolnagy
őstag
válasz
Mosqu!to
üzenetére
4 kg-nál több nemigen ment még át rajta.
Én mondjuk nem hiszek ebben a bejáratásban SSP késnél. Eddig még nem olvastam olyat, ami ezt műszakilag alátámasztja. Nyilván adná magát, hogy az éleken maradt pici forgácsokat simává őrli a több kg kávé, de ezeken az SSP késeken nemigen találtam semmi ilyet. A bevonat meg olyan kemény, hogy nem értem, mi értelme.
Gyári mazzer késen talán van értelme. -
zolnagy
őstag
válasz
Mosqu!to
üzenetére
Szuper, akkor megcsináltad, amit említettél. Jó ötlet ez a központosítás így. Kúpos csavarokkal lehet, nem kotyogna ennyit. De így, hogy központosítva húztad meg, valószínű jó lesz így is. Szerintem az alátétezés (ha kell) olyan sokat nem fog változtatni az ízeken. Majd, ha lesz több tapasztalatod, írd meg, hogy mit érzel ízekben.
-
zolnagy
őstag
válasz
killboy007
üzenetére
mondjuk az enyém df64V, de iit is halkabb lett a késcserével
-
zolnagy
őstag
válasz
killboy007
üzenetére
Nagyjából így van. Konkrétan nem tudom megfogalmazni, de nekem egyértelmű előrelépés volt a HU a DLC-ről. Az még plusz mellékes előny, hogy az őrlés halkabb is lett vele.
-
zolnagy
őstag
válasz
killboy007
üzenetére
Filter pörivel nekem sincs túl sok tapasztalatom. Amikor próbáltam, nem volt vele gond. Gondolom, ahol gond volt ezzel, ott az őrlő se lehetett pontos.
-
zolnagy
őstag
SSP Cast (Sweet Lab) V3 64 mm eladó: [link]
Végülis maradt a HU
Nem rossz kés ez sem, abszolút hozza azt az ízvilágot, amit a neten olvasni róla. Ez már csak ízlés kérdése, hogy kinek mi jön be. Én is vacilláltam rajta. 2x kivettem és visszaraktam a HU-val együtt. -
zolnagy
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
E szerint: [link]
A SET gombot kell legalább 2s-ig nyomva tartani, ekkor belép a parameter setting módba. Itt a fel/le nyilakkal megkeresni az AT menüt, abba bemenni, átállítani 0-ról 1-re, majd kilépni a paraméter menüből a SET ismét hosszan nyomásával.
Ekkor elkezdi a folyamatot. Felfűt a beállított értékig maxon. Pl 93 fok van beállítva, akkor maxon 93-ig fűt, majd kikapcsol a fűtés, de itt ugye jóval túl fog lendülni akár 20 fokkal is, megvárja míg visszahűl 93 alá, majd újra. Emlékeim szerint 2x csinálja végig a ciklust. -
zolnagy
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Alapvetően a PID szabályozza, az SSR csak egy közbeiktatott relé, hogy bírja a több ampert. Van a pidbe épített is, de az nem bír el ekkora teljesítményt (asszem max 2-3A).
De igen, itt az SSR nem igazán szól bele ebbe sztem sem.
Ha a hőelemet kicserélted, akkor kizárásos alapon a piddel lesz vmi. -
zolnagy
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Hát sanszos, hogy akkor a REX adta meg magát. Azt megnézném még a beállításaiban, hogy nem állítódott-e el az érzékelő típusa K-ról (pl J-re). Bár ezt nem hiszem, mintha az alapbeállítás is a K lenne. Azért lehet egy autotunet is kipróbálnék mindettől függetlenül, de nem valószínű, hogy megoldaná.
SSR-re nem gondolok. Az vagy úgy megy tönkre, hogy hiába kapja meg a DC jelet, nem működik az AC rész, ekkor szakadás lesz és nem fűt a gép. Vagy egyszer olyanom is volt, hogy úgy ment tönkre, hogy állandóan összekötötte az AC két csatlakozót, tehát a végtelenségig fűtött volna, ha a biztonsági terrmosztát le nem kapcsolt volna. Tehát szerintem a REX lesz a ludas. De persze a legolcsóbb ezután kipróbálni az SSR-t megnézni, de nekem ilyen hibaképet nem okozott még SSR, mint amit írsz.
Ha Győri lennél adnék egyet ingyen, van itt a dobozban pár megmaradt. -
zolnagy
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
A dozó által írt auto tuning jó ötlet. Mindenek előtt azt kéne lefuttatni.
Jól van beállítva a szenzortípus a Rex menűjében? Biztosan K?
Ha nem változik, azután tovább vizsgálni.
A tokozás leszedésekor nem tudom, hogy nem sérült-e meg a két vezeték összekötése.
Én ilyet szoktam gyáilag tokozatlanul rendelni régebben: [link]
Most a gaggiuinohoz ilyet vettem (M4, 0,5 m): [link] -
zolnagy
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Szerintem a legegyszerűbb/olcsóbb módja kipróbálni egy új szenzorral, de nem beszerelve, hanem egy forrásban levő vizet mérve, hogy az 100 fok környékén van-e (már ha közel vagy a földszinthez). Ha itt ok, akkor beszerelve is. Milyen szenzor a jelenlegi? K/PT100 , tokozatlan? Nem mindegyik Rex tudja kezelni a PT100-at, de az hibatűrőbb. Bár tapasztalatom szerint a tokozatlan K-val se volt semmi gond. Biztos jól van a Rex-hez bekötve (+/- pólus)?
-
zolnagy
őstag
válasz
Tomace91
üzenetére
A szűkítőn gondolkodtam én is, aztán belekerült. Nem tudom, hogy jól tettem-e. Én is a profilozás miatt gondolom, hogy lehet túl sokat fog alacsonyabb nyomáson. Nem tudom, van erről esetleg tapasztalt, akár külföldi fórumokon olvastál erről?
Űrgaggiám nekem is volt, fragolától vettem a kazánt. Aztán eladtam, majd visszavettem, majd megint eledtam, aztán megint megbántam
Én csak a kazánt vettem fragolától, a többit magam raktam össze anno. Gaggiuino akkor még nem volt, omron pid volt nekem is, csak a gépbe építve. Elvesztve ezzel a felső vízbetöltést, de annyira azt nem bántam.
[kép] [kép] -
zolnagy
őstag
válasz
Tomace91
üzenetére
Ja, így értem már. Akkor oda nem kell loxeal, mert a manométer tömítőfelület és a “fluxuskondenzátor” felület feszül össze, így tömít, tehát jól meg kell húzni, ennyi.
Értem, nincs sok hely, kiszedés nélkül. Ismerős
Nekem az a tapasztalatom, hogy, ha sehogy nem férek hozzá, vagy nehezen, inkább kiszedem és úgy csinálom. Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés
-
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy
üzenetére
Még annyi, igen a tágulásit simán letekered. Az alján van egy o gyűrű, azzal tömít az alsó hatlapfejhez. Azért én a hatlapfejű alját ellentartanám megfelelő kulccsal, mert az meg vszínű szintén loxeallal tömít, és ha a csavarástól meglazul, akkor már nem olyan jól tömít.
-
zolnagy
őstag
válasz
Tomace91
üzenetére
Ilyet még nem, de a pirossal karikázott nem a nyomásmérő, hanem a nyomásmérő (manométer) csatlakozik erre rá. Miért akarod leszedni? Amúgy igen, a visszarakáshoz vmi menettömítő/rögzítő kell (ajánlott), pl loxeal 55-03 vagy 15-36. A méreteket nem tudom, a négyszögletűhöz lehet egy állítható csavarkulcs is elfér. A lilával jelölt a tágulási tartály, azt leszedheted, ha ki akarod üríteni. Erre akkor van szükség, ha nagyon tele van vízzel, egyébként üresen járatva kis ideig a pumpát is kihozza a vizet.
-
zolnagy
őstag
válasz
lszlfrng
üzenetére
Nekem már legalább egy éve itt van asztalon egy GC evo. Vettem hozzá egy éve gaggiuinot, meg nemrég rézbojlert, de mindig halasztottam, mert a robot kiszolgál. Gaggiuinobol nekem még egy régebbi van, amit egyik kávés FB csoportból vettem. Ez még a 2,4” kijelzővel van. A hétvégén erőt vettem magamon és idáig eljutottam. Az elektronika még hátravan. Én teljes újrakábelezéssel csinálom, mert az tiszta, meg így a gyári időzítőelektronikás dobozba elfér a gaggiuino nyákja.
Még aliról várom az M4-es K hőelemet, mert a megvett kit en M3 volt (silviához jó). Addig már megcsináltam a pumpára a quickmill pulsort és a kivezetéseket, meg a réz opvt.
-
zolnagy
őstag
válasz
Parci
üzenetére
Ő nem ugyanarról a kávéról beszél. Viccesnek a 08.04-i pörkölése van, mint nekem. Ebből kapott Péter is. Eddig nekem is a rövid áztatás, majd gyors lefolyás jött be ezzel a kávéval leginkább. Eddig egyszer próbáltam a Toobee féle módszert, de azt még finomítanom kell, mert rosszabb lett számomra, mint at előzővel.
-
zolnagy
őstag
válasz
Mano66
üzenetére
Én akkor használtam a duplakifolyót, amikor az erdőben egy 20 fős társaságnak készült vele a kofi. Igaz, akkor elő se melegítettem, de nem lett rossz vele. Legalábbis a természetben elfogyasztott kávé varázsa pótolt

Viszont a linkedet elmentem. A következő rendelésnél bedobom ezt is a kosárba -
zolnagy
őstag
válasz
Toobee
üzenetére
A mindenit, ez hasznos volt. Azt látom, hogy jó sokáig, több, mint 20s fél barral előáztatsz, aztán az egészet egy turbo lefolyással leküldöd. Ezt kipróbálom, de így biztosan finomabbra kell vennem az őrlést, mert nálam 2 s alatt megjön a kávé a csészébe, aztán ráadom a nyomást, de 4-5 barnal nem is menne nagyon feljebb, így is 10-15 s körül lejön 50g körül a 18,5-ből. Persze én nagyobb nyomással áztatok elő, legalább 1 bar, vagy több
Gondolom a rögzítést Kalmár féle bt nyomásmérővel csinálod, meg vmi bt mérleggel. Milyen alkalmazást használsz? -
zolnagy
őstag
válasz
Toobee
üzenetére
Szuper, akkor megérkezett. Köszi, hogy megosztottad.
Közben én is erre jutottam. Turboként már fogyasztható. Valóban durvábbra állítottam és a csésze is hasonló lett
, viszont ízre határozottan jobb. A finomabb/klasszik espressora őrlés tényleg nem áll jól neki ezek szerint. Meg nálam az is hozzátesz, hogy a szilvás ízjegyű kávék eddig sem ízlettek. Az egrest meg nem szeretem
-
zolnagy
őstag
válasz
kchris78
üzenetére
Ez egy másik mérleg (már csak a méret és a kejelző alapján is). Amit én linkeltem az teljesen ugyanaz, mint az avxes, méretre is. Láttam a facebook kommentet. A méréshatárról is írt, hogy 3 kg, holott az is a másik mérlegre vonatkozott ( az adott oldalon 3 fajta mérleget árulnak). A részletes leírásban benne van a specifikáció, hogy 2000g/0,1. Sztem teljesen ugyanaz, mint amit 2 éve vettem avxen. A jelenlegi kc230-nak nem felel meg tényleg, mert az fém házas, ez meg a régi műanyag, amit anno avxen is árultak.
-
zolnagy
őstag
válasz
Horvi
üzenetére
Nem, több közül lehet választani az oldalon.
Itt kell kiválasztani, melyiket akarod:
Én erre gondolok:
[kép] [kép]
Bár rájöttem, hogy bejelentkezés nélkül néztem alin. Úgy mindig sokkal jobb árat mutat sok mindennél (talán, hogy bevonzza az új vevőket). Mindenesetre ez a 21,7 $ se olyan vészes (ezt már a bejelentkezéssel nézem). -
zolnagy
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
Ok, értem

A benzin az már érdekesebb kérdés. Ami tény, hogy a 100-as benzinnek alacsonyabb a bioetanol tartalma. Ez mondjuk autónként változó, mennyire érzékeny rá. Általában a régebbi autók üzemanyag rendszere/csövek nincsenek erre felkészülve, így ott a 100-as kell, ha az ember hosszú távon gondolkodik. De persze ez is olyan mint az ios/android, vagy más hitvita. Jobb nem is belemenni. Mazdáknál mondjuk pont vannak olyan motorok, ahol a nagyobb sűrítés miatt a 100-as jobb. Na itt tényleg segít a nagyobb oktánszám. A legtöbb autónál viszont teljesítményben/fogyasztásban sztem semmi különbség nem lesz. -
zolnagy
őstag
válasz
verti1
üzenetére
Ok, értem, peace
Annyira jó volt ez számomra, hogy tényleg vannak kávék, amiket turbo shottal kell készíteni, mint pl ezt. Valószínűleg a pörköléssel nincs baj, ránézésre sem, csak ez az ízvilág számomra nem jön be. Érdekes, mert turboval nen éreztem azt, hogy üres/vizes lenne, ellenkezőleg így is volt benne íz rendesen. Úgy néz ki, ennek a kávénak nem áll jól a töményebb elkészítés -
zolnagy
őstag
válasz
verti1
üzenetére
Nem volt célom, hogy a CM-et lejárassam, vagy ilyesmi. Nagyon jó kávékat ittam én is tőlük (nem tesztpöriket persze). Csupán engedtessék meg, hogy elmondjam, hogy az adott nem ízlett, ha már megvettem. Nem is írtam volna, ha előtte sokan nem írták volna, hogy mennyire jó az aktuális tesztpöri. Bennem meg ez frusztrációt okozott, mert nekem meg éppen nem. Kiderült aztán, hogy nem is ugyanarról a batchről beszélünk. Számomra ez már megérte, hogy nem vagyok helikopter. Aztán ahogy látod, azt is leírtam, hogy turboval már egész iható lett. Nem célom a "fikázás", de birka sem szeretnék lenni, hogy ha nem ízlik, akkor biztos én érzem rosszul.
-
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy
üzenetére
Update a tesztpörire. Ma reggel egy turbo shottal próbáltam. Ezzel már egész vállalható lett. 18g be, 50g ki, rövid (1-2 s) előáztatás és 12s alatt le is jött vmi egész alacsony (3-4 bar) nyomáson de a nyomást nem követtem. Már nem tudom, ki javasolta a turbot, de ez úgy tűnik bejött. Továbbra sem a kedvenc ízem, de már egész iható lett így.
[kép] -
zolnagy
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
Nem vagyok biztos benne, hogy nekem írtad ezt a posztot. Bár a jelenlegi ezzel kapcsolatos hozzászólásokat én indítottam el azzal, hogy le merészeltem írni, hogy nekem nem ízlett a kapott tp. Lehet le sem írom, hanem lenyelem a békát, de annyian írták előttem, hogy milyen jó a mostani tp ( mint kiderült, azok más napon készültek, tehát nem ugyanarról beszéltünk).
Semmi bajom a hazai árakkal. Nyilván mentek fel, mert a világpiaci ár is magasabb, de még így is jó az ár/érték arány, ezzel egyetértek.
A benzin, sör stb árak nem értem hogy jönnek ide?
Én megveszem a 100-as benzint az autóba, mert szeretném, hogy a motornak is jó lenne. Nem restellek kiadni 2400 Ft-t egy korsó brew your mind sörért, mert annyira ízlik.A jelenlegi tesztpörire rápróbáltam (nem szoktam gyakran venni), mert többször olvastam itt pozitív véleményeket róla, meg a korábban rendelt cmtp tényleg ízlett nekem is. Ez nem. Az árért nem várok el olyat, mint a dupla annyiba kerülő normál tételek, de ez az igazán drága, amit megveszel és nem iszod meg, mert nem ízlik.
-
zolnagy
őstag
Mit látok Aliexpressen, a mérlegem, szinte hihetetlen áron: [link]
Szeretem, mert befér a robot lábai közé. Ennyiért sztem best buy. Én még többszöröséért vettem avx-en. -
zolnagy
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem tudom, nem értek a pörköléshez, de ez tényleg nem jó. Az előbb is próbálkoztam robottal. A tej némileg elfedi, de nem finom. A tejes italon is érezni, hogy jó- e az alap, vagy sem. Kóstolóra én is szívesen adok belőle. Itt Győr környékén is van pár kávés arc, kíváncsi vagyok, nekik mi a véleményük.
-
zolnagy
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Így hogy nem kóstoltad, érdekes, hogy megkérdőjelezel kettőnket is. Egyikünknek sem ízlett, pont. Szerintem is ízhibás (próbáltam rengeteg beállítást már, hosszabban , rövidebben, gyorsabban, lasabban), de majd kotyogóssal elfogy, vagy tejjel talán kevésbé lesz rossz (ritkán iszom tejes italokat). Nem totál szar, kinézetre, illatra egész kellemes és nem ez életem legrosszabb kávéja, de eléggé csalódás volt ez a tétel.
Az is lehet, hogy ez a fajta kávé nekem nem ízlik amúgy sem. Nem tudom, milyen fajta lehet, de biztosan nem etiop. -
-
zolnagy
őstag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Ha lenne belőle vmi, df64v ssp cast v3 késsel, amim van, de van hozzá hu kés is. Most a cast van benne.
-
zolnagy
őstag
Na, legyek én az első a nagy leállás után.
Ma ittam egy jó Etióp dupla espressot a Kávébajuszban.
Zöld színű zacskóban volt, meg mosott, ami nem szokott általában a kedvenc kombóm lenni, de kellemes csalódás volt. Nagyon finom, harmonikus ízek, tökéletesen elkészítve.
Ez volt, ha jól láttam: [link] (és a pekándiós brownie is finom volt
) -
zolnagy
őstag
válasz
thomasrc
üzenetére
Nem is normális működés, még egy tized pontosságú mérlegtől sem. A +/- 0,1 g benne lehet, hiszen csak tizedes a pontosság, de a 0,7 g ugrálás egyáltalán nem. Nálam se volt ilyen. Most egy iyen mérleget használok (csak az enyém még műanyag házas): [link] Teljesen jól működik. Amire nekem kell arra OK.
Neked a méret miatt valószínűleg nem játszik, nálam meg pont a kisebb méret miatt jó, mert elfér a robot lábai között. -
zolnagy
őstag
Ha már víz újra a téma. Nagyon én sem bonyolítom a standard 80/40 (GH/KH) barista hustle receptet keverem espressora. GH-nak gyógyszertárban kapható keserűsót használok, KH-nak meg egyszerűen élelmiszerboltban is kapható szódabikarbónát. Ez utóbbihoz lenne kérdésem. A BH oldalán azt írják, hogy “not baking powder”. Most akkor nem jó ez? Mi a különbség összetételben?
[link] -
zolnagy
őstag
válasz
BBpeter
üzenetére
Én múltkor egy 20+ fős munkahelyi wsra (bográcsozás a kiserdőben) Kapucziner Velencei blendet vittem, mert a többség ezt a klasszik világot szereti. Régen ittam ilyet, de nekem is ízlett. Robottal készült a társaságnak, campinggázon melegített vízzel és k6-al őrőlve. Lehetett tekerni

-
zolnagy
őstag
válasz
lojzi1
üzenetére
Ez a kinek mi vált be, szereti kategória sztem. A végeredményt nem befolyásolja érdemben, ahogy írod is, ha jó az őrlemény, előkészítés, párhuzamos a tömörítés és persze a legfontosabb, maga az alapanyag. Én kipróbáltam több verziót is ( 1,7 sűrű puck screen, 0,2+gyári), végül visszatértem a gyári screen+papír kombóra, mert ez adta a mindig megbízható eredményt. De van ismerősöm akinek meg a másik vált be. Szóval kinek a pap, kinek a paplan tipikus esete

-
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy
üzenetére
Na hazaérve megállapítottam, hogy a szabványos M5x8 csavar is hosszú (egy leheletnyit) a df64v-nek. Lemérve a gyári csavart az kb 7,5 mm, így ennyire lereszeltem. Főleg a felső késtartónál volt gond, mert ott tényleg 1-2 tized mm hiányzott, hogy rendesen meg lehessen húzni. Az alsó késtartónál az átmenő furatnál még éppen jó volt, hogy ne fékezze le a késtartót, de biztonság kedvéért lereszeltem azokat is 7,5 mm-re. [kép] [kép]
-
zolnagy
őstag
válasz
rastacsz
üzenetére
Szia, ilyen mélyen nem ismerem a csavar szabványokat
de rákeresve ez az egyik rozsdamentes aktív, Cr, Ni ötvözetes védelem. Egészíts ki, de nekem az jött át, hogy az A2, a hétköznapi nyelvben rozsdamentes, az A4 meg a saválló csavart jelenti.
Ma tudtam az egyik helyi Győri csavarboltban “rozsdamentes” M5x8 alacsony fejű (7984) csavart venni. Ennek most örülök, mert vagy nem rozsdamentes volt, vagy más hossz…stb
Amit én eddig vettem rozsdamentesnek mondott csavart, az mind sötétebb volt kissé a sima csavartól, tehát külsőre látszott. Nem tudom, mennyire adja vissza, de csinálok róla képet: [kép] [kép]Basszus, most nézem, hogy a csavarfejen ott virít az A2, szóval akkor az

Győrieknek: Cs-trio Kft a házgyárban
ui: o- gyűrű is itt van nálam, megpróbálom ezt térkitöltőnek a felső késtartóhoz.
-
zolnagy
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ezt nem szívesen csinálom, mert az illesztési felületre is jutna így többlet anyag, akkor azt is el kell dolgozni, de akkor nem sértem-e ott fel. Nem, ezt inkább hagyom. A csavar hosszából levágok, de a fejet nem szeretném tovább formázni.
-
zolnagy
őstag
válasz
Tomace91
üzenetére
Szia, köszi. Közben felhívtam és 9,2-t mértek, ami alapján el is vetettem.
@Verti1, ma reggel voltam egy másik helyi csavarboltban, ahol szintén erre jutottam
Minden más csavarfej túl nagy volt, úgyhogy vettem ilyen alacsonyfejű imbuszt. Sajna ebből csak 10-es hossz volt, de majd levágom -
zolnagy
őstag
válasz
Plebi
üzenetére
Amikor elsőre manuált írtál, akkor a robot ugrott be, mint ajánlható, de így már tiszta, hogy igazából egy félautomata dual bojleresre gondoltál. Sztem teljesen jó, amit kinéztél. A fenti felhasználásra valóban indokolt a dual bojler. Abból meg újonnan ez az egyik legolcsóbb ajánlható. Az avx db2 pro, ami még árban jónak tűnik és dual bojler: [link]
Nekem nincs vele tapasztalatom, majd megírja, akinek igen.
Az őrlő nem tudom melyik kitchenaid, valószínűleg kezdésnek megfelel, aztán meglátod, akarsz-e feljebb lépni. -
zolnagy
őstag
válasz
qvik27
üzenetére
Hétfőn felhívom őket a csavarfej miatt (nem vagyok biztos, hogy a képen a valós csavar van). Ha ok, akkor berendelek én is, bár itt a postaköltség lesz a rendelés nagyobb hányada... Kár, hogy helyben (Győr) ilyen méretűt nem találok. Azért még teszek egy próbát a Tar-ban.
-
zolnagy
őstag
válasz
qvik27
üzenetére
Ezt néztem, sajnos nem jó, mert túl nagy a fejátmérő (9,5 mm), ami már nem fér el. [kép]
Amúgy a 10-es már hosszú (a felső késtartóban ennyit már nem enged a zsákfurat), M5x8 kell.
Én ezt néztem, de annak ellenére, hogy van rajz, nincsenek megadva a méretek (fejátmérő), illetve a leírásban imbusz, de a képen torxnak néz ki (ami amúgy még jobb lenne): [link] -
zolnagy
őstag
Cserélgettem a késeket a DF64V-ben és az egyik csavart már nem tudom jól meghúzni, tehát gondoltam veszek hozzá a helyi csavarboltban. Hát nem, mert ebbe már M5 csavar kell (szemben a mazzer M4 csavarjával), amihez kb 8,5 mm max fejátmérő társulhat. Sajnos a standard csavarok feje (a süllyesztetté is) ennél nagyobb. Így vagy rendelek avx-től gyári df csavart: [link] , vagy gondolkodom, mit lehetne. Felmerült egy ötlet, hogy imbusz csavart tegyek bele, mert az biztosan tartósabb, illetve a meghúzási nyomatékot is jobban lehet vele érezni (szerintem fontos, hogy egyformán húzzuk a csavarokat mind a három helyen). A síkból ugyan nem lóg ki, de a nagyobb fej miatt a belső "előtörő" késekbe már belelóg, így ott biztosan akadályozza a kávé "zúzását". Szóval valószínű e miatt el kell vetnem, bár a meghúzás miatt mégis jobban tetszene.
Szóval, csinált-e már valaki ilyet (akár más őrlőben), és mik a tapasztalatok?
Gyári csavar: [kép] [kép]
Imbusz: [kép] [kép] -
zolnagy
őstag
Így van. azért ha egy kést kézbe veszel, megnézed tüzetesen, kiderül, ha hamis. Akkor érné meg hamisítani, ha jóval olcsóbban elő tudnák állítani, mint az eredetit, de ezt nem hiszem. De, hogy ezt úgy tudják, hogy nem vennéd észre, hogy hamis, azt nem hiszem. Ha meg tök ugyanazt elő tudják állítani, mint az eredeti, akkor csinálják
Nem egy műtárgy ez -
zolnagy
őstag
Nincs valakinek elfekvőben 1/8" 6mm forrasztható csővég? Ilyen: [link]
Elfelejtettem berakni a rendelésbe, most meg nem szívesen fizetnék csak ezért 2500 Ft GLS költséget. Vagy szerintetek van esély ilyet találni helyi csőszerelőboltban? -
zolnagy
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nálam 64-es kések vannak, de amit olvastam, nagyjából itt is megvan a különbség a LS v3 és a HU között. Ezt akarom kipróbálni. Ha minden igaz, össze tudom majd vetni egy győri fórumtaggal, akinek meg HU lesz az őrlőben. Majd jól leteszteljük.
-
zolnagy
őstag
Próbálta már valaki a Kapucziner Belize - Bourbont?
Én ma reggell ittam az üzletben és nagyon ízlett. Úgy emlékszem, már vettem ilyet korábban és akkor is jó volt itthon robottal is, de nem szoktam felírni, mikor mit iszom.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Parfüm topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- Milyen videókártyát?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple MacBook
- Projektor topic
- Ford topik
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- További aktív témák...
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Mikori? A bevonatos kazán csak 2023-2024-ben volt.

nagyon guszta