Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Asszociációs játék. :)
- DPD tapasztalatok
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- A fintech árnyoldalai - a fordított bankrablás
- Milyen Ebook Reader-t vettem 2024-ben?
- Szólánc.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noroo
tag
válasz GAgyiXyXy #86849 üzenetére
a méret valóban stimm a Graef-hez, de a 17NX amit jónak mondanak, abban meg valóban nemvan használt tudtommal... újként meg majd' 150pénz, ami nagyon sok. Az elődjéről meg kevés jót olvastam.
Cserében egy M-Mini örökélet +2 nap (állítólag), és olcsóbb, meg fémebb is, nemutolsósorban nagyobb is kicsit.(én mikor megláttam az Eureka Mignon-t az expolygonban a polcon, megkérdeztem, hogy ez makett, vagy tényleg EZ AZ őrlő... és nagyon bután (vagy lenézően, ezt a kettőt mindig keverem) néztek rám, utána már én is úgy éreztem magam)
[ Szerkesztve ]
-
ussseal
tag
Véletlenül sem flamewar indításnak, de ennyi marketingblamát már régen láttam egy pakkba csomagolva
Coffejack -
verti1
tag
Új Mazzer SJ kések mennyi bejáratást kívánnak?
-
RBJ
addikt
Tiszteletem. Évek óta nem voltam. Kérdeznék.
A most kapható Gaggia classic 2015 újba teljesen a régi modelt hozza?
Anno mintha volt valami hiszti a gyártással hogy alu lett a kazán ha jól emlékszem.
Vagy kerülni kell az új modelleket nagy ívben?Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
senior tag
A 2015-18 közötti kerülendő, mert nem alu kazán van benne, szar a vízterítése, nincs benne hátomjáratú, stb... Most a 2018 jött ki, ami megint majdnem olyan, mint a “békebeli” 2015 előtti modell, csak hát 150e Ft.-ért. Fragola mester szét kapott egyet, itt van a teszt róla: [link] ( remélem nem bánja, hogy belinkeltem?!)
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
soldier2
őstag
Ha nem sürgős akkor várhatsz egy akcióra, nemsokára BF. Románoknál most volt 113000 Ft , vettünk is egyet a kollégákkal a munkahelyre. Sajnos már ott is 125000 Ft körül van, de talán kifoghatsz ott is egy akciót.
Vagy: ráírsz szzs fórumtársra, húzol sorszámot, és veszel tőle egy pöpec állapotú felújítottat (én ezt tenném, de nekünk jól jön az új modell automata kikapcs funkciója, így lett az új).Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
RBJ
addikt
Videó alapján az új se volt annyira ajánlott. Végeredmény lassan, felújított örökéletű Gaggia lesz.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
L4D1K
őstag
Köszönöm szépen a segítséget, Mazzer Mini és SJ nagyon tetszik. Ahogy látom több modell, átalakítás és persze állapot létezik a használt piacon, mire érdemes nagyon figyelni vásárlás előtt?
Még egy kérdés ami már a GC-re irányul. Egyenlőre hosszú távra tervezek a géppel, ezért szeretném jobban megismerni, megtanulni karbantartani. Én már piddel vettem, felsőszűrőt cseréltem benne, de szabadidőmben szívesen elmolyolnék még vele, cserélném amit érdemes jobbra. Szeretném ha kívül belül tip-top állapotban lenne, megőrizve így egy esetleges következő tulajnak illetve generációnak 😊
Tudom, hogy ezen a gépen egy kissé körülményesebb, de úgy hozta a sors h meg kell tanulnom gőzölt tejet készítenem 😅
# ANTAL Tuning #
-
angelside77
tag
Hali!
Nálatok mi az általános tapasztalat, a gyári Mazzer kések kb. mennyi ideig bírják a napi átlag 2 dupla adag kávé őrlést, hogy csere érettek legyenek?
Rég feladtam, hogy embereket mentsek meg a világnak a fejükben levő szellemektől.
-
fragola.6035
aktív tag
Mazzer vásárlásnál a következőkre érdemes figyelni:
A daráló legyen a lehető legszebb állapotú, a festés, az esztétikai állapot jelentősen meghatározza az árat.
Legyen a darló gyári állapotú. Ne legyen felújítva, "átnézve", ne legyen csapágyazva.
Ha egy mazzer SJ forgó késtartóját egyszer leszedik a tengelyről, akkor nagyon nagy eséllyel visszaszerelés után pontatlanná válik. A helyreállítás, szabályozás drága. Csapágyazáshoz speciális szerszámok, eszközök kellenek. Ha ezek nincsenek meg, a csapágyak visszaütéskor sérülnek. Egy precíziós Koyo csapágyat károsodás nélkül lehetetlen cserélni megfelelő eszközök nélkül.
Ha mégis lelakott darálót vennénk, a festésre 20-25e, szabályozásra is 20-25e.Ft körüli összeggel kell számolni.
A Minit én nem venném meg, Árban nem is sokkal olcsóbb, mint az SJ. A Super Jolly késmérete miatt jobb, és több féle kés közül válogathatunk.https://caffe35.webnode.hu/
-
Ferdzsoo
addikt
válasz angelside77 #86867 üzenetére
Én azthiszem múltkor kiszámoltam valami gyártó infó alapján és ha jól emlékszem napi 2 darálással valami 90 év jött ki. (Ez a major volt)
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
72lakiluk
tag
válasz fragola.6035 #86870 üzenetére
Ez frankó, kösz. Nem gőzölök egyáltalán, csak Nordázok, de volt pár hónap Oscar korábban, remélem nem viselte meg a kazánomat Így viszont a félévente enyhe vízkőtlenítést is újragondolom és ritkábbra veszem.
-
iatti
aktív tag
akkor remélem,az én kazánom is örök életű lesz.csak nordával nyomom
-
Noroo
tag
Köszi! Eddig is tervben volt az átállás a szűrt vízről, de ez elég meggyőző.
Norda lesz az áldozat[ Szerkesztve ]
-
szuszinho
őstag
válasz fragola.6035 #86868 üzenetére
Pont most vagyok egy ismeretlen előéletű SJ felújításában. Az imént lett kimérve, és 0,01 "van benne", az alsó csapágy hibátlan. Már csak festenem kell, és összerakni. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem, hogy mennyire macera kiszedni a házból az álló részt? Egyszerűbb lenne festés szempontjából...
-
senior tag
válasz fragola.6035 #86868 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy egy általad felújított SJ megvehető, ajánlott darab, ha valaki ilyet árulna.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Általunk pancsolt vízzel használt hogyan néz ki? Járt már olyan nálad?
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
szuszinho
őstag
válasz fragola.6035 #86877 üzenetére
Ki van szedve a rotor a házból. A tengelyre vissza lett téve a késtartó...
-
szuszinho
őstag
válasz fragola.6035 #86881 üzenetére
Levittem a szakiknak a műhelybe.
Szóval, az állórészt mennyire problémás kiszedni?
[ Szerkesztve ]
-
szuszinho
őstag
válasz fragola.6035 #86884 üzenetére
Köszi! Gázlámpával lehet?
Mi nem lesz jó? Esztergályos szakik mérték ki.
-
SlayerSub
tag
Zabtejet lehet french-pressel habositani?
-
yazoo1
tag
Vettem avx etióp yirgát.
Lejárat: 2020.10.
Gondolom akkor ez elég friss..
De : normális,hogy alig van rajta crema?!
Autós nem tudom eléggé elkészíteni,de nekem ez annyira citromos hogy csak na...92- 100 fokig próbáltam...mármint a pid ennyit mutatott.. -
MODERÁTOR
válasz yazoo1 #86888 üzenetére
"normális,hogy alig van rajta crema?!" kevesebb lesz rajta mint egy sötét pörijű olasz kávén, de pl. a roastopus etiópon nekem mindig van rendesen crema. PY mester kávéiból is mindig jókat húztam.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
vicces1
aktív tag
Ha az az 1 hetes pörkölésű most etióp, akkor lehet jót tenne neki pár nap pihi, de eléggé normális, hogy kifejezetten savas.
Nálam most van kapuczinertől etióp abban nem üt annyira savasság, de az nem is mosott eljárással készült és nincs is annyira világosra pörkölve mint az avx-es.
Nyáron a pacifictől is volt nálam yirga az se volt állatiasan savas.Jó egy éve volt avx-től yigra és emlékeim szerint tényleg csípte a nyelvem, de amúgy ízlett az is, ha iszol tejesen, érdemes kipróbálni, mert nagyon egyedi lesz belőle egy flatwhite.
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
jana86
csendes tag
Hirdetem a "régi" kávégépem és darálóm. Első tulaj, nemdohányzó, stb.... De tényleg. Rendben van minden, jó szívvel ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
tag
Sztem a yirgán illik cremának lenni, még akkor is, ha mosott, és akkor is, ha világosabb. Nagyon sok helyen vettem már, mert az egyik kedvenc, de citrom egyik sem volt. Említett pörkölővel viszont az utolsó élményem pár éve az volt, hogy a valamelyik kávé egy hajszálnyit sem hasonlított az előző rendelésből ugyanolyanra, viszont hasonlított valami másra.
Vesd össze egy Kapuczinerrel, egy Pacival... Persze a PY ajánlottabb szvsz.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
Z0mbi
senior tag
Hi,
Es akkor most mi a mondas: az Oscart veri a Norda? Mert en nem is tudom milyen megfontolasbol de a Norda allando kajtatasat abbahagytam (4 ev utan meguntam hogy mindig akkor nincs itthon amikor szukseg lenne ra) es vettem egy Oscar90 et...
Vissza kene szokjak?
koszi
z
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest