Hirdetés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
aleister
veterán
válasz
Parci
#142018
üzenetére
" el lehet veszni a nagy kávéfizika és kávékémia elméletben, de közben meg ez egy gasztrohobbi...a "mélyelmélet" abszolút félrevezető"
Igen, ezt abszolút érzem magamon. Szerintem abba is hagyom az utánolvasást, mert már nagyon elvesztem a technikai részletekben.

koxx
"De tény, hogy más lefolyást produkál egy 300 rpm-en és mást egy 1700-on őrőlt kv."
Már meg sem merem kérdezni, hogy miért.
Egyedül a nem homogén szemcseméret jutott eszembe, -
aleister
veterán
-
aleister
veterán
válasz
Parci
#141965
üzenetére
Köszi! Néztem ezt a modelt is. Az a bajom az automatákkal, hogy nincs teljes kontrollom a folyamat meg a gép fölött. Ahol meg már van, ott a drága gép árának a nagy része az olyan beprogramozott receptekre megy el, amit pont én szeretnék kézzel kikisérletezni.
Szóval gondoltam veszek egy őrlőt egy frenchpress vagy aeropress-t, aztán valami karos gépet. Nem szeretnék olyan mélységig belemenni, mint Ti, de el akarom kerülni, hogy a kísérltezésemben egy full zárt automata rendszer limitáljon.koxx:
Ööö...nem van.
-
-
TDX
tag
válasz
Parci
#141952
üzenetére
Én nem értek a lagomékhoz azon kívül hogy véleményeket olvastam, csak bedobtam az akciót, de többen kellene legyenek itt a topicban akiknek van casaja.
Amiket olvastam, az alapján egyik lagom se verné a ZP6-ot, kivéve 01-et valamelyik 98-as SSP (LU/Brew) késsel, de az igazán drága. Így engem nem annyira mozgatnak ezek az akciós őrlők jelenleg, talán csak kicsit a Mini 2, hogy az irodában ne kelljen C40-el őrölni, de nem érzem úgy hogy feltétlen megérné ezt a felárat (a C40-t biztos jóval olcsóbban lehetne csak eladni). -
Alabástrom
senior tag
válasz
Parci
#141950
üzenetére
Ízlés kérdése, ha valaki az unimodális eloszlást szereti, akkor fontos, hogy síkban legyenek a kések. Low uniformity eloszlást kedvelőknek nem feltétlenül. Illetve presszónál mindenképp.
A "gagyi" daráló sem feltétlenül pontatlan, csak ott szerencse kérdése, hogy valaki épp pontosat vagy pontatlant fog ki. Egy DF is lehet síkban, ha mázlija van az embernek.Nekem már csak azért is fontos, hogy síkban legyenek, hogy tudjam, hogy az adott kés valójában milyen.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Parci
#141894
üzenetére
Szerintem nem, lásd: [link]
Az akkori írásból annyit változtatnék, hogy alacsonyabb az íz intenzitása, mint a ZP6-nak, viszont azt tartom, hogy azóta is a kedvencem a sav reprezentációja. Alacsonyabb íz intenzitás zavart kicsit (bár alacsonyabb aránnyal azon sokat lehet javítani), de amiatt még megtartottam volna. Én alapvetően azért nem használtam (és így adtam el), mert zavart magának az őrlőnek használata (súly + fixen rögzített kar + popcorning + relatív számozás). Szóval ha azzal amúgy nincs gond, akkor szerintem érdemes szerezni bele egyet (főleg, hogy nem olyan hatalmas összeg). -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Parci
#141863
üzenetére
EAF-on van már pár embernek, az alapján igen. Hasonló, de nem teljesen ugyanaz a profil. Egy konkrét idézet, de nagyjából reprezentatív az általános véleményre:
"It’s got very slightly less clarity but is def more balanced, more linger, and still the punchy hept profile (just a little toned down compared to zp6)
Zp6 prolly more “acidity intense” compared to K7"Magyarul hasonló, de kicsit több body, kicsit hosszabban elnyúló ízek, kicsit kevésbé "tömény" a savasság.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Parci
#141863
üzenetére
Csak tipp. Filter a cél, ez tény, meg a kés teteje olyan, mint a zp6-é, csak heptagon. És mivel Kingrinder, ezért gondolom ez is valami sikersztori koppintása. Adódik, hogy zp6 koppintás legyen. De akár valami Q2 Heptagonal és ZP6 házasítás is lehet... Meg bármi más is...
Nem láttam olyan képet, amin az egész kés látszódna (bár az se lenne garancia semmie).
Ha lesz Német Amazonon Black Friday akcióban, lehet gyenge pillanatomban veszek egyet kíváncsiskodni, a Kingrinderek nem szoktak rosszak lenni (persze, hisz beváltan jót koppintanak) -
Melorin
addikt
-
:AMF:
senior tag
válasz
Parci
#141780
üzenetére
Igen, korrekt cucc. Különösen annak fényében, hogy nem barista tejből/egyéb löttyből is jó habot készít.
Nekünk nagyon jól jött a kis Dreo, mert itthon nincs komolyabb kávégép, feleségem beéri a Krups automatával. Azzal meglehetősen macerás a habgyártás, takarítani meg rettenet. Van egy AVX TB1 is, de azt már csak kerülgetem, inkább a Flair Classic-kal bohóckodok. -
:AMF:
senior tag
válasz
Parci
#141772
üzenetére
Egy adag esetén is marad némi fehér cucc letapadva az alján, de ha az ujjad végighúzod rajta, feljön. Szóval szivacsos súrolásra nincs szükség, de csak körbelöttyinteni vízzel meg kevés.
A felvert tojásfehérje megvan, hideg és meleg hab funkcióban is, nálunk ezek mennek. Előfordult, hogy nem tudtam azonnal kiönteni, csak 2-3 perc múlva és a hab benne maradt a gépben.
1,5%-os és 3,5%-os tejjel is próbáltam, ugyanaz az eredmény. -
lojzi1
csendes tag
válasz
Parci
#141763
üzenetére
Nem akarok álomgyilkos lenni, de nekem volt ilyen mérlegem, nagyon menő és futurisztikus, de pár hét után visszatértem az Acaiához és újra megkönnyebbültem, ezt meg eladtam. Van pár idegesítő tulajdonsága, ami miatt nem bírtam megszokni, a Lunar amúgy is maradt volna, akkor meg eggyel kevesebb cucc inkább.
-
bbuffy
senior tag
válasz
Parci
#141708
üzenetére
Ez hétvégén most igy nézett ki:
Itthon előtte: CM nem rossz...nem rossz.
Szálláson: Nespresso, ilyen rossz kv nincs is basszus.
Pécs Coffee: CM, sajnos agyon tejezték, semmit nem érzett senki sem a kávéból. De finom volt a tejes kávé
Itthon utána: CM húúú de jó kv.
Sajnos a kávézóban egy számmal nagyobb poharakat használnak mint az adott tipus (Cortado, Flat) megkívánná, igy nem is ajánlom a tejes italok kedvelőinek. De sok friss CM van a polcon, igy ha gyorsan kell kv akkor ott van.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Parci
#141684
üzenetére
Ezzel a Bookoo is tisztában van, ezért lőtték be már a listaárat is nagyon kedvezőre és adnak az előrendelőknek még abból is bő 20% kedvezményt. Így azért már sokakban motoszkál a kisördög, hogy kockázat ugyan, de elég sokat lehet nyerni is. Leginkább a Weber EG-1 és a Mahlkönig EK Omina egyvelege, mindkettő sokszorosába kerül ennek. Kb a DF83V-vel van egy árban, és nem is említhető egy lapon a kettő kb semmilyen téren.
Ha daráló vásárlása előtt állnék, és nem filter lenne a fő vonal nálam (meg a parasztvakító felesleges elektronikákra élveznék, ahogy amúgy sokan mások), akkor én is nagyon elgondolkoznék, és valószínűleg rástartolnék arra a pár másodpercre, ami alatt el fog fogyni a 2nd batch.
-
válasz
Parci
#141679
üzenetére
Hát, igen, mindkettőben hasonlót gondolok. Az "agyonelektronikázást" én is egyekszem kerülni, ahol nem tartom indokoltnak. Ennél az állítgatás maga mechanikus, a kijelzés elektronikus -ahogy nézem-, a motorvezérlés a BLDC motoroknál így is, úgy is elektronikus. Ez persze kockázat, viszont nagyon "kellemes" tulajdonságai vannak eleve. Pl. csendes és nagyon jól szabályozható a fordulatszáma (és a nyomatéka is). Őrlőnél a csendesség kevésbé lényeges, persze, de pl. a BLDC-s fogaskerék pumpa egészen üdítő új élményeket hozott.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Parci
#141657
üzenetére
Ahogy én látom a Forte az egyik legjobbra értékelt kés, beleértve a sokkal nagyobb kategóriákat is. Pont napokban jött szembe:
"for my taste preferences, it's probably been something like..
58pietro > Forte w/ steelies > 98 LU > 98 Brew > 64pb > 64mp > 64brew > A4Z > ZP6"
(Pietro vs. 64mm Probrew összehasonlítás volt a fő téma, itt a teljes ha valakit érdekel: [kép] )Nyilván ez egy ember egyéni szubjektív véleménye, szóval nem egy objektív lista, de nem egyszer találkoztam már vele, hogy nagyon előre sorolják (mint a Pietrot is, ami ugyancsak elég kicsi kés).
-
-
Toobee
veterán
válasz
Parci
#141646
üzenetére
Nagyobb=jobb itt leginkább abban testesül meg, hogy nagyobb felület áll rendelkezésre a "valódi" késprofilnak. Most már nagyobb figyelmet fordítanak erre a gyártók is (persze csak hiend vonalon) szerintem és már az auger tartalmazza sokszor a prebreakert, nem pedig a késfelületből veszik el az értékes cm2-eket. Egy 54-es, 64-es késnál ott a 3 csavarhely, meg a prebreaker. Alig maradt már valami a késből, hogy a valódi dolgát tehesse. Ezzel szemben nézd meg például a Kafatek M98V-t, ahol a késen már tényleg csak az a késprofil van rajta, aminek jó esetben rajta kell lennie. Se csavarhely, se prebreaker.

98 mm vagy nagyobb méret esetén még a furatok + prebreaker után is marad elég kontaktpont, hogy kijöhessen egy jó késgeometria. Szerintem ez az egyik összetevője annak, hogy jobban muzsikálnak vagy legalábbis úgy érezzük, hogy jobbak a nagyobb kések. Gondolom szerepet játszik még az erősebb motor is: nem ingadozik a fordulatszám, nincs megakadás, stb. Ezek mind hatással vannak a végeredményre. Azt hiszem valamelyik videóban beszéltek róla, hogy a Kafateknél milyen durván erős motorra van szükség, az auger miatt (nagy indítónyomaték). Ezek pedig drága dolgok, értelemszerűen a hb, avx, dzsunkabunka műanyag cuccok, amiket a vásárlók jelentős többsége megengedhet magának, nem fogja tudni megugrani.Kisebb méretben is meg lehet ezeket csinálni, lásd Zerno Z1.

Én ebben látom a fejlődési potenciált a gyártók részéről, illetve a P64-et ha egyszer cserélem, akkor ilyen megoldás az, ami szóba jöhet. -
Alabástrom
senior tag
válasz
Parci
#141646
üzenetére
Más késméreteken más késprofilokból lehet válogatni. Azt tartják, hogy a legkomolyabb választék 80mm-en és 98mm-en van. Persze ez inkább filternél számít sokat.
LH arra az 54mm-es Ditting késre azt mondta, hogy szerinte hasonló karaktert hoz, mint a 64mm SSP MP (ami neki a kedvence 64mm-en). Ha a kérdezőnek is bejön az a profil, akkor nyert ügye van.
-
:AMF:
senior tag
válasz
Parci
#141609
üzenetére
Nálunk nem volt magasan a léc, mert az ikeás habosítónál komolyabb holmival még nem próbálkoztunk. Innen azért a Dreo elég nagy minőségi ugrás kényelemre és végeredményre is. A leírása alapján a Nanofoamer Pro a Dreonál ügyesebbnek tűnik: magasságállítás, jobb hődiffúzió, gyorsabban dolgozik, stb.
Ha itthon többen, vagy napi többször innánk habos kávét, gondolkodás nélkül a Nanofoamert választanám. De a reggeli egy adag habos kávéhoz (magasabb szintű latte artos érdeklődés hiányában) a mi igényeinket bőven kiszolgálja a Dreo is: megjegyzi az utoljára használt programot, ezért egyetlen gombnyomással elindítható, ha kész, melegvizes öblítés után szárazra törölve mehet vissza a helyére -> feleség boldog.
-
hogyaza
tag
válasz
Parci
#141569
üzenetére
Olyan nincs hogy nem lehet.Legfeljebb nem éri meg ráfordítani az energiát.Meg kell keresni azt a pontot,amihez igazodik minden.A mazzernél ez a menet.Majd az állítótárcsa.Ezekhez kell igazítani a két késtartót.A Forténak is tuti van ilyen pontja,meg kell találni és szerszámot gyártani hozzá.
-
PeterAgos
csendes tag
válasz
Parci
#141397
üzenetére
Köszönöm a tippet, de a tudományosabb részét kihagynám. Örülök annak, hogy sokkal jobbnak találjuk a kávéinkat - egy igencsak szkeptikus barátom is megpróbálta, neki is bejött. Kaptam itt most ötleteket, de egyik sem tudja sem az őrlemény-összetétel változtatását, sem a szélső értékek egymáshoz viszonyított közelítését, távolítását. Lehet, hogy egy másik kávé más arányokkal, beállításokkal ízlik majd jobban. Ezzel a szisztémával tudok variálni.
Summázva: közre adtam egy - nálunk bevált ötletemet, ahogyan azt sokan teszik a fórumon. Ennyivel beérem... -
PeterAgos
csendes tag
válasz
Parci
#141381
üzenetére
Eszemben sincs a reflexeid gyorsaságát kétségbe vonni 😊, mindazonáltal van egy olyan érzésem, hogy nem pontosan azonos sem a módszerünk, sem a tapasztalatunk. Továbbra is érdekelne kísérletező kedvű tagok véleménye. Itt annyiféle (árú) kütyüt próbáltunk már, hátha még valakit érdekel ez a módi, legalább egy kísérlet erejéig? - ahogyan az oviban mondtuk, játszásiból...
-
Toobee
veterán
válasz
Parci
#141219
üzenetére
Tipp volt, lehet ennyit sem kap. Budapest, 250-350 egy lepukkant lakható méretű albi vagy ugyanennyi egy szép garzon. Bevásárlással valószínűleg képben vagy te is, meg úgy általában a gyerekekkel kapcsolatos költségeknek. Minimum gazdasági értelemben érdemes valakivel közösködni, akkor is ha amúgy már utáljátok egymást. Bele se megyek jobban, elkanyarodtam nagyon a topik témájától. Csak arra akartam rávilágítani, hogy két oldala van ennek is.
-
-
-
-
válasz
Parci
#141098
üzenetére
Fúj, villányi! Aki furmányos savakra vágyik, szerintem a balatoni dombokon nagyon jönnek felfele a vörösök. Ott nem kell a testtől, meg tanninoktól tartani.
Egyébként sosem értettem ezt a magyar bor gyűlöletet hc berkekben. Abszolút minőségben bizonyára van komolyabb, nade..
Idén a Jammertal meg pl. rommá vert mindenkit, inkluzíve francia\újzélandi huszárok. Akkor most mi is van-e?
-
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Parci
#141087
üzenetére
én nem rég ráálltam a sok év paljoc és casmo/roastopus után, hogy a 100EUR kofio free shippinget kimaxolom. ez kb 6 csomag, 1500-1700g, abból 2-2.5 hónapig megvagyok kávéval és lehet válogatni. lassan egy év "csakspecialty" után viszont ott tartok, hogy szeretnék már húzni egy jó masszív közepes getupot, amiben megáll a kanál, már nagyon hiányzik.
-
zolnagy
őstag
válasz
Parci
#141016
üzenetére
Ő nem ugyanarról a kávéról beszél. Viccesnek a 08.04-i pörkölése van, mint nekem. Ebből kapott Péter is. Eddig nekem is a rövid áztatás, majd gyors lefolyás jött be ezzel a kávéval leginkább. Eddig egyszer próbáltam a Toobee féle módszert, de azt még finomítanom kell, mert rosszabb lett számomra, mint at előzővel.
-
válasz
Parci
#141014
üzenetére
Én Vicces kartárstól kaptam egy zacsira valót. A blooming, pláne klasszik elkészítés nálam elég rosszul àll neki. Nem is kesernyés, de valami kellemetlen csípősség van benne. Ma próbáltam klasszik turbót (16mp 1:2.5-3 arány 6Bar) és pici kesernye is bejött a képbe.
Nálam a 3-5mp áztatás és nagy lendülettel kezdett, majd minél lejjebb ejtett nyomású gyors lefolyás 25-28mp 1:2.5 körül jön be leginkább. Itt minimális a szúrósság.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
Parci
#140962
üzenetére
És akkor még én belekotyognám, hogy mint oly sok mindenben a szubjekív megélés itt is más és más. A kávék/feldolgozási eljárások/pörkölési intenzitások eltérő viselkedéséről nem is beszélve. Megaztán, hogy milyen eszközzel készíted el a kávét az se mindegy. A nagyon megkancaficézett feldolgozásoknak eszpresszóként ritkán vagyok barátja. Amikor már inkább a processz dominál. Ezeket én is agyonpihentetem. Volt egy ilyen nemkicsitferment kávé, ami a kocsi kesztyűtartójából került elő több mint fél év után. Mindennek nevezhettem, de ledöglöttnek nem. Na, az ilyen nem szándékolt kísérletek sokszor nagy felismerésekhez vezetnek.
Áppropó kotyogás! Rég vásároltam ósdi kávés eszközt, de erre Francesco-nál nem tudtam nem rárepülni. Ő is örvendett, mert egy adag articsókával kedveskedett a kámbeknek. Olimpia Buby Express(asszem, a legnagyobb méret) a 60-as évekből. Mint az új. A név nem elírás. Volt egy időszak, amikor a márka még nem y-nal íródott.


-
kchris78
veterán
válasz
Parci
#140934
üzenetére
igen már nekem se hoz olyan cremat. Amúgy: az ember alap pszichológiája hogy "jól akar járni". És a CMTP ezt remekül hozza.
a) korlátozott elérhetőség
b) alacsony ár
c) nem lehet tudni mi lesz a csomagbanminden tulajdonság megvan hogy az ember agya hozza a megfelelő boldogsághormont ha azt érzi hogy olyan "mintha" megvett volna egy normál CM adagot
.Kb tudatosan se lehetett volna jobban kitalálni - megvan a UX fíling pörkölősdiben
. -
gubabela
senior tag
válasz
Parci
#140879
üzenetére
Rendben. Most próbálkoztam áztatva is, de így meg papír utóíze lett. Lehet ez a barna melitta nem igazán jó, majd kipróbálom a hariót is ha megjön.
Nem pontosan ide kapcsolódik, de rendeltem volna Casmö oldaláról és Gpay-el nem sikerült , nem jött fel a fizetési ablak sem. Fizetett már valaki így náluk? Máshol működik
-
gubabela
senior tag
válasz
Parci
#140859
üzenetére
Presszóval ugyan ez a kv eléggé rendben van, azért kérdeztem, hogy amúgy az arányok meg a beállítás rendben lévőnek tűnik e, vagy van még valami vudu?
Alabástrom
Elsőre sima csapvízzel, de igazad lehet mert presszóra meg kevert vízzel volt. Akkor még megpróbálom azzal is, köszi
-
gubabela
senior tag
válasz
Parci
#140856
üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást, meg vendingónak is, így már érthető a dolog, csak hirtelen nem tudtam hová tenni ezt a nagy mennyiséget tesztpöriből. hehe pont Sidtől van az első rendes darálóm egy gastroback ki tudja már hány éve
Más
Abszolút kezdő filteresként merre érdemes elindulni, ha szeretnék intenzívebb ízt elérni egy aromaboy meg egy k6-al? Elsőre 20g in 340 outtal próbálkoztam k6 kb az alsó felében a v60 tartománynak (ez nálam 83 click). A kapott ital szemre jól néz ki meg illatra is de ízre lehetne kicsit erőteljesebb. Most lehet, hogy presszóhoz vagyok szokva és azért tünik annyira ízetlennek, azt nem tudom.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Parci
#140732
üzenetére
Majd számolj be, milyen a Fortéhez képest. Ha jól sejtem, a 65mm K30 kb a 64mm SSP HU karaktere, az 54mm Ditting pedig a 64mm SSP MP karaktere. Ha így van, lesz egy testes, meg lesz egy dzsúzos őrlőd.
(Én jelenleg a 83mm Lab Sweet és Brew párosra esküszöm, tök jól hozzák a két világ legjavát) -
válasz
Parci
#140714
üzenetére
Én a DF64v-t választanám.
A jelöltekről:
- Málkőni: korábban leírtam (a véleményemet), nem tudom, hogy megmenekült-e az írás, de komoly kétségeim vannak vele kapcsolatban - nem kellene.
- AVX plasma: 550rpm szerintem nem áll jól a klasszikusabb espresso-knak, de én az újhullámos italoknál sem megyek 900rpm alá. Noch dazu vízszintes síkban pörög a kés, így ennél a fordulatszámnál szerintem nehezen reppen ki az őrlemény a kések közül.
- CF64v: ilyenem van. az őrlésfinomság állítója nem a legstabilabb, és a pangó is küzdősebb, mint illene (ez a vízszintes prebraker-szállító rész miatt lehet). Egyébként motorikusan, indításra teljesen jó, az őrlemény meg annyira jó, amennyire a kés meg a pontos párhuzamos síkok.
- DF64v-m volt, ha nem avx-est küldött volna a másik bolt, hanem olyat, amilyet hirdetett, nem küldtem volna vissza....és köszi, hogy visszaközdöttétek a portált!
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Parci
#140711
üzenetére
Bejött mellé a 64mm-es mezőnybe egy olcsóbb AVX meg egy drágább Mahlkönig, amik említendőek. Nagyon újak, tartós tapasztalat nincs, de az AVX állítólag elég cheapo, a Mahlköniget meg macerás takarítani. Szóval ha tetszik neki a DF vonal, akkor továbbra is jó választás. (Mondjuk én lehet bevállalnám a Mahlkönig takarítását, de ez szubjektív.)
-
-
tuzpenge
őstag
válasz
Parci
#138881
üzenetére
Ahogy a kolléga írja kb 20 - 30 sec....elég konzisztens eredmény tud lenni....csak ki kell tapasztalni a tejet. Az én tapasztalatom hogy elég sok tejjel lehet jó krémes állagot csinálni, de pl a mizo tartós tejből nem igazán sikerült, meg az ilyen alpro növényi tejből sem sikerült még soha....de a "normális" tejből szinte bármelyikből, még a 1,5%-ból is, de azért jobb a 2,8%-os.
-
-
-
용 Bob
senior tag
válasz
Parci
#138702
üzenetére
Sima csapolást szoktam végezni a kávépárna felrakása előtt, csak nem tudtam, hogy hűtőcsapolás a neve

Az OPV 9 bárra van beállítva. PID gondolom a 3 állású kapcsoló (I,0,II) amiből nekem O-áson van. Ahány fórumot olvastam, mindenhol más volt a hőmérséklet javaslat light roast kávéhoz. A MARA X gyári ajánlása pl I-es állást javasolja, közepes hőmérséklet 92 fokkal, míg fórumokon a legmagasabbra esküsznek II-es állás 94 fok
-
válasz
Parci
#138659
üzenetére
Köszi a hasznos hozzászólásokat, továbbra se kíméljetek, mert annyira kezdő vagyok, hogy egy betűt sem olvastam a témában. Eddig. Csak a fejjel a falnak.
Reccsnél azért kérdés az első, vagy a tömeges számít?
A végeredmény iható, picit van egy hátsó kesernyés füst aroma benne és nyilván nem egy specialty pörkölő teljesítményét nyújtom, höhö
icm@

lemértem, ha jól rémlik (nem tudtam mennyire fontos) akkor 80, vagy 83 volt az input és 70 körül, vagy egy-kettővel felette a vége.
A hőelvonás világos, bár reggel odasüt a nap + a hőgomba - olyan tizenegynéhány fok lehetett. Csend az van, a tekerés a legnagyobb zaj :)Amíg kezdetileg szerencsétlenkedem, nem érdemesebb meginni, amit legyàrtok? Hátha javul a "technikàm". Elsőre kiégetek fél kilót és nem túl jó 3 hét múlva se, akkor már rég nem emlékszem mit csinàltam..
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B85M-G B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137, 100% Akksi
- Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi







