Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Felvételi feladatsor jogi egyetemek számára
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zsaranyi
csendes tag
-
fishi
tag
Én félek, hogy mindig el fogom felejteni, a korzót is mindig elfelejtem.
Amúgy üdv mindenkinek itt is.Dare2Live (DVD lemezekről): ''elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?'' - perempe: ''Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik...''
-
tariattila
veterán
akkor a videoton topikban keressem?
amilyen szarrági simán elképzelem hogy hifizhet.... megmagyarázza, hogy azok a hangok nem is léteznek amit mi hallunk...
és, hogy 30 éve rézangyalból sodort kábellel ő tudott legjobb hangokat előcsalni a néprádióbólát is keresztelem Einsten bácsinak...
[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
fullOFF
elmondhatatlanul gyűlölöm az ilyen típusú embert! okoskodik, vergődik, beszól, kiborul, csóróskodik és ami a legszebb, hogy kizárólag minden csak úgy lehet ahogy az ő agya elképzeli... mert szuperművelt szénnéiskolázott (de könyörgöm mikor járt iskolába? amikor még az egész iskolát egy pedellus tanította...?)
vén majom! -
tariattila
veterán
-
Toobee
veterán
Ha jól emlékszem, akkor SiD egyik mondata alapján az amerikai piacra csinálnak ilyeneket, de úgy látszik elsiklott mindenki felette.
(#1457) Parci: egy fejhőmérővel, meg a bojler termosztát(?) tekergetéssel kész is a "PiD". Egyelőre túlnyomó részt Arabicás kávékat ittam, így még nem kellett hozzányúlnom. Elég volt a hűtőcsapolással játszani.
(#1458) BlacKSouL: én a 16.000 Ft-os Turmix TX-10-zel is imádok játszani, soha nem adnám el azt sem. Mellesleg 4 évvel idősebb, mint én Más kávét ad, mint a többi gépem, mivel kisebb a szűrő átmérője. Én nem időre szoktam nézni a csapolást, hanem akkor lövöm le, mikor már nem találom szépnek a kifolyó kávét. A Turmixxal sokszor beleestem már abba a hibába, hogy teleengedtem a csészét a duplás szűrővel. Ott integet a nagy mellett. Mellesleg ez is Attilától van, már csak darálót kellene szereznem tőle és komplett tariati parkom lenne
-
bl4ze
veterán
ne érts félre : én nem akarom, hogy mindenki ott legyen, pörögjön. nem pörög, ez van.
csak arra reagáltam, hogy ott is teljesen jól látható mit olvastál, hány új bejegyzés van stb. stb.ott a fórum nem igazán indult be - az automatás része pörög nagyon csak... evvan!
.:. bl4ze .:.
-
bervala
csendes tag
A/R aránya: Piros: 80/20 Fekete: 90/10
A piros szerintem kissé fűszeres ízvilágú, - talán a Lavazza d'Oro-ra emlékeztet - míg a fekete inkább simulékonyan étcsokis. Mindkettő a magas arabica tartalom mellett közepesen vastag crémá-t képez a csészében. (Utóbbinál, fogyasztás után is jól felül a csésze falára.) Ár/érték arány, Lali.hu áron, igen jó. Máshol jóval drágább...
-
-HajTömeg-
őstag
Oké,kiöntöttem az ecetet
Citromsav épp nincs itthon,viszont anno kaptam egy ilyet [link]
Ez elvileg vízkőoldó háztartási gépekhez, az elején kávéfőző képével.
Valahogy olyan fura nekem ilyennel tisztítani azt.ahonnan majd inni figik,de lehet csak az én hlyeségem.
Szerintetek?Parci!
Az indexen ki moderál? Az index munkatársa vagy valamelyik topic nyitó fórumozó?[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
hifis50
csendes tag
Van egy érdekes friss topiktéma a Coffeegeek fórumon:
http://coffeegeek.com/forums/espresso/machines/580293Ebben írja a témaindító fórumos, mit sikerült kihoznia a kávéból, ha a nyomásprofilt is képbe hozza a kávé elkészítésénél:
"I started the shot letting it build to full pressure long enough to fully saturate the puck (droplets just starting to appear at bottom of basket) and then dropped the pressure and as the shot began to pour, continued adjusting the pressure (keeping it pretty low) throughout the shot to keep the trickle extremely slow. I was able to bring out the chocolate and caramel of this coffee and pull a really great ristretto - the result was fantastic.
This particular coffee and roast works well as brew but as espresso has never worked at all (bright/grapefruit peel/too acidic - sink shot) ... using the variable pump control to start out full pressure and then back off to 2 bars or so for a few seconds and then just dial the pump gradually through the rest of the shot (I'm guessing between 4-6 bars most of the time after the initial 9 bars) to keep the shot barely trickling and very dark in color I was able to get a really interesting and great shot with a vibe pump machine."
A Pavonin összehozható egy ilyen csapolás. Az én karos - rugós Elektrámon is. Talán meg kéne próbálni.
[ Módosította: Parci ]
-
-HajTömeg-
őstag
A linkelt vízkőoldómról vélemény? Tőcsem bele avagy ne?
A másik,hogy most hogy szétszedtem üres a bojler.
Mikor bekapcsolom majd a gépet,akkor elkezd szépen bugyogni a víztartály és eltűnik belőle kb 2dl feltételezem szépen felmegy a bojlerbe.
Ez teljesen normális dolog,ugye?
Ha felfűtött,akkor indítom majd el a szivattyút és egy darabig nem jön víz,majd kb fél perc után elkezdi tolni.
Ez így oké,ugye?Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Aha,szétszedtem.
Erős vagyok!
Nem olyan bonyolult
NA,akkor lehet visszakapcsolás előtt tőtök bele vizet ,hogy ne legyen üresAtti! Engem az érdekelne,hogy ronint mi miatt törölték,mi volt az a "burkolt zsidózás".
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Áh,nem akarom már nagyon szétszedni, kartömítés miatt kapkodom szét már harmadjára , de többet nem ragaszkodnék hozz, bár kb 10perc, már rutinból megy.
Most hagyom állni benne ezt a vízkőoldót kicsit
De mielőtt bekapcsolom töltök majd a bojlerbe vizet, nehogy probléma legyen.
Bár a videon nem említik.Alias: Júzer error
-
hifis50
csendes tag
Nyilván felvetni könnyű a dolgot, de kivitelezni (pláne nyomásmérő nélkül, csak úgy érzésre), már nem annyira. Itt már túl sok a paraméter. De mivel itt leírta, mit mikor, lehet, hogy egy közelítő próba legalább a tendenciát mutatja. Ezért valószínű ki fogom most a hosszú szünetben próbálni, mert a savanyú kávéhoz már tök hozzászoktam.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- Vezetékes FEJhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- Facebook és Messenger
- Windows 7
- Autós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- DRÓN ALKALMI ÁRON! Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - Garanciával
- Freewell Mega Filter 16 Pack szűrőkészlet DJI Mini 4 Pro drónhoz
- DJI Mavic 3 Classic Fly More Combo FMC RC drón - 4/3" Hasselblad kamera - újszerű állapotban
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest