Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Felvételi feladatsor jogi egyetemek számára
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
yazoo1
tag
-
reset
senior tag
válasz qvik27 #71027 üzenetére
Elég kevés az infó róla. Jó lenne tudni a gyártási évet, futott kilométereket :-) - volt-e javítva, volt-e alkatrész-csere stb...Ha nem több mint egy éves, akkor talán reális a meghirdetett ár...Egyébként meg 40 kilóval többért már vadi újat árul a forgalmazó...Nekem uilyen gépem van (többek között) - és szeretem.
-
zolnagy
őstag
válasz qvik27 #71037 üzenetére
Köszi a választ.
1. az OPV az a kis műanyag vmi, szétszedhetetetlen vacak a pumpa végén.
2. látszólag OK a szivattyúMindkét dolognak azonban ellentmond, hogy ha a rugót kiszedem a karból és így kvázi kiiktattam a nyomásfokozót, akkor rendesen lehet vele eszpresszót készíteni még finomra őrölt kávéból is, amit pl a Brasilia Ladyhez őrlök. Ha valami miatt (opv vagy pumpa) nem lenne a meg a nyomás, akkor ezen sem tudná áttolni a vizet.
Ha az enyém lenne, nem érdekelne és kiszedném a nyomásfokozót, de munkatársam biztos nem fog hozzá örlőt venni. -
zolnagy
őstag
válasz qvik27 #71039 üzenetére
Holnap folytatom a próbálgatást, köszi az ötleteket. Még vennem kell egy 8-12 bilincset a nagynyomású csőhöz, de Praktiker/Obiban ilyen kicsi nem volt
Nyomásfokozós karom ehhez nincs és nem is lesz, sztem többe kerülne egy normális kar, mint amit a gép ér. (meg munkatársam ki sem fizetné) .
A gyári kis műanyag OPV menete olyan szar, hogy elforgott a pumpában, be kellet kennem egy kis Loxeal-el, nem venném le még egyszer, ha nem muszáj. Az egész gép felépítése elég műanyag, nem arra tervezték, hogy jól szerelhető legyen. -
Rush77
aktív tag
válasz qvik27 #71039 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy van benne normális opv mert a pumpáról meg máshol sem láttam visszamenő ágat és nem tudom, hogy a talpszelepen keresztül, hogy lehetne visszavezetni a vizet. Szerintem inkább a nyomásfokozó résszel lesz a probléma ha anélkül megy. Valószínűleg beragad a szelep és nem tud nyitni. Annyit meg lehet próbálni, hogy összeszerelt állapotban körömmel
benyomod a szerepet föntről és ha utána a fém részt elforgatod picit (egy pici mozgása van a rugó és a szelep miatt) akkor a kis "tűnnek vissza kell emelkednie amit az újjaddal ki lehet tapintani.
Esetlegan rá lehetőség akkor egy másik karral is érdemes kipróbálni.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz qvik27 #71034 üzenetére
elég régóta vagyok már én is a fanatikusok táborában, hogy relatíve nagy biztonsággal mondhassam, hogy nem, nem fogja elérni egy gaggia halálcsillag szintjét.
az a helyzet, hogy ezek a 3,5 dl-es, rézbojleres kisgépek gyárilag talán jobbak a gaggiánál, mármint anyagminőségben és hőstabilitásban, de vízterítésben például az összes rosszabb és nem is kicsit, és ezt nem is igazán sikerült még senkinek megoldania megnyugtatóan az elmúlt 5-8 évben. másrészt, a gaggia elképesztően jó tuningalap amiatt, hogy kis vízterű bojler nagyon erős fűtéssel, amit a kb. 50 ml-t elnyelő rézcső tuning abszolút kiemel a kategóriájából -- ergo ez az előnye is elveszik ezeknek a rézbojleres kisgépeknek.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
reset
senior tag
válasz qvik27 #71034 üzenetére
A kasznin belül rengeteg szabad hely van a különféle modoknak... Az OPV nagyon barátságos, könnyen állítható. "Ismert butaság" - hogy az OPV elvezető csövét gyárilag a csepptálcába vezetik...
Ezt ajánlatos rögtön jobb belátásra bírni, és a víztartályba tessékelni - legalábbis én ezt tettem :-)#71044 Parci - az Ascaso Uno Prof-nak nem 3,5 dl a kazánja, hanem 3,25
-
-
MODERÁTOR
válasz qvik27 #72371 üzenetére
Elsőre az OCD-t találtam meg, de kicsit túlzásnak érzem az árazását. Ez a magyar változat még pont belefér az ingerküszöbömbe. Azt írta nekem, hogy a nagy érdeklődés miatt ~4hét a gyártási idő.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
hifis50
csendes tag
válasz qvik27 #72392 üzenetére
Kösz, a jövő hét elején minden eldől, mert megforgatjuk a motort és leellenőrizzük, mit tud.
A kézi dugattyú emelésről pedig azt gondolom, hogy még akkor is meg kéne hagyni, ha a motor amúgy tudná az emelési sebességet is. Ha hozzákötjük a motoros nyomórúdhoz, mindig a motorral kéne mahinálni, pedig víz leeresztésnél, takarításnál, meg akármilyen apró dugattyú mozgatásnál egyszerűbb kézzel hergelni. De ez a teszteléseknél majd kiderül.[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
válasz qvik27 #72643 üzenetére
Igen van az a kis gumikorong, de a szimpla szűrő miatt holnap megyek vissza az üzletbe és csak utána tudom egyáltalán kipróbálni, mert még üresen se lehet feltenni a helyére vele a kart, mert mellette folyik ki a víz.
A nyomásfokozó kar szelepe mikor nyit ki? Ha tökig elcsavarom a kart, akkor nyit ki, ha meg csak épphogy a helyére csavarom, akkor meg zárva marad? Ezt a részét nagyon nem vágom.
A kávék amiket eddig főztem vele, egyébként tényleg elég savasak, viszont az is igaz, hogy egy kicsit lenyomtam a kávét. -
Clemi
veterán
válasz qvik27 #72699 üzenetére
A nyomás fokozó kar, hogy enged nagyobb játékot? Vagy kevésbé lesz érzékeny a gép az őrlés finomságra úgy érted? Az OPV-t betenni (az lenne a hőmérséklet szabályzás?), nagyjából buknám vele a 2 év garit. Egy új Gaggia Viva Prestige gépem van alig egy hete, egy Graef 702 darálóval.
-
soldier2
őstag
válasz qvik27 #72723 üzenetére
Nagy kérdés, hogy egy ilyen gépben megéri-e a beruházást egy opv. Az én nunkahelyi műanyag csodámban van opv, de 12 bar-ra van belőve. Lehetne jobb, de erős a gyanúm, hogy nem az opv a szűk keresztmetszet.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz qvik27 #72734 üzenetére
Azért, mert nem hozza azt a pluszt amit elvársz tőle. Az egész ha nem tudod megoldani otthon (a többségünk nem tudja) bőven 10k fölött jön ki (és szeretek számolni a saját elcseszett időmmel is, de anélkül sem hiszem, hogy 10k alatt lennél sokkal) viszonylag hosszú időre nélkülözöd a gépet, és ugrik a gari is (ezeket a gépeket a fórumos mesterek sem szívesen vállalják). Cserében hiába lesz stabil a nyomás, de továbbra sem hőstabil, rossz a vízterítés stb. A munkahelyi gépen a törött idom cseréje előtt pont 9-10 bar-ra állt be a nyomás, de érdemi különbség nem volt az ital ízében. Egyszerűen nem a nyomás a szűk keresztmetszet.
#72731 Clemi: arra a nyakamat teszem, hogy ennyi idő alatt még nem ismerted ki a gépet és van még javítani való a technikádon is. A legegyszerűbb mindig a gépben keresni a hibát, ezen mindegyikünk túlesett az elején, de ha odafigyelsz az előkészületekre (wdt, nem ferde tömörítés, mindig ugyanannyi őrlemény lehetőleg tizedgrammra mérve) akkor sokkal nagyobbat lépsz előre mint egy technikai tuningal. Ha meg kimaxoltad a lehetőségeket és úgy érzed nem elég, akkor add el a jelenlegi gépet (x hónap maradék garanciával, saját dobozában sokkal jobb hívószó a Jófogáson, mint egy opv-vel 9 bar-ra belőve, gari nélkül) vegyél egy Gaggia Classicot vagy Babyt és tuningoltasd szénné.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
fragola.6035
aktív tag
válasz qvik27 #72734 üzenetére
Mert valószínű, hogy észrevehető változást nem hoz. Aztán drága is egy ilyen értékű géphez képest.
Ugrik a garancia, ami egy Gaggia Classicnál nem nagyon számít, de ennél a gépnél ki tudja. Aztán később szervizbe viszi és elhajtják a francba a pimpelt géppel.
Az is kérdés, hogy ki tenné bele az opv-t. Itt a fórumos szerelők biztosan nem vállalják.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz qvik27 #72737 üzenetére
Igen, először kellene egy aránylag hőstabil gép. Aztán egy valamilyen vízterítés. El kellene takarítani a nyomásfokozót és kellene egy jó tamper. Ha ezek megvannak, akkor mehet a tuningolás.
Most adott egy 50-60 ezer Ft-os kommersz kávégép, amin lehet vitatkozni, hogy eléri-e a belépőszintet. Most ezen bármit tuningolok, vagy beépítek 10-15e. Ft árú cuccot, az értéke jó, ha eléri a 20e. Ft-ot. Azt a gépet ha kihozod a Media Marktból, onnantól kezdve lényegében értéktelen, eladhatatlan. Innentől kezdve nincs értelme pimpelésről beszélni. És akkor most nem leszóltam a kereskedelmi gépeket, hanem csak a hobbista szeméből nézem.
Itt aztán el lehet gondolkodni, hogy veszünk egy bolti gépet 50 ezerért, vagy veszünk szép használt alap Classicot 65-ért szzs fórumtárstól, vagy bárkitől. Mert amit egy Classicba beépítünk tuningot, az kb. ugyanannyival növeli a használtpiaci árát.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
soldier2
őstag
válasz qvik27 #72764 üzenetére
A magasabb nyomás egy ilyen gépen leginkább azzal ront, hogy nagyobb eséllyel csatornásít. Ha sikerül ezt elkerülni pl rendes előkészítéssel a sok egyéb hiba mellett már nem tűnik fel a különbség. Számít persze, Dr a sok egyéb hiba mellett már nem számít annyira és nem éri meg költeni rá. Szerintem.
Szaki1986: érdemes leragasztani, mert a fagyott, merev membrán nem zár tökéletesen. És ezek a rém egyszerű kontrukciók egyébként sem zárnak teljesen légmentesen, és hűtő szagú légfrissítőt nem véletlenül nem dobott piacra senki de hűtő ízű kávé sincs még a Frei-nél sem, pedig ízesítenek minden szarral
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz qvik27 #72764 üzenetére
elbeszéltek egymás mellett most már, zárjuk rövidre. mindenki eldöntheti, hogy megéri-e neki. védhető érv az is, hogy "erősen korlátos gépet ne tuningoljunk" (én sem tenném, mert eleve inkább gépet akarnék váltani) és az is, hogy "a gép adott, miért ne javítsak rajta".
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
paramparya
őstag
válasz qvik27 #72948 üzenetére
Őöööö, én is erről beszélek: mivel kötelező, tájékoztatni fognak.
Hol történt meg veled, hogy ez elmaradt? Az tényleg nem szép dolog, és érdemes ide is leírni, hogy más ne fusson bele, esetleg google értékelés, foursquare értékelés, tripadvisor értékelés, pénztárcával szavazás (=többet nem mész oda), fogyasztóvédelemnél feljelentés.
Szerencsére vannak ilyen szerveink is, érdemes élni vele. -
Bazsee71
őstag
válasz qvik27 #73021 üzenetére
Már pedig az őrlési finomságot láttatlanban eltalálni nem lehet. Ezzel lehet vitatkozni, csak nem érdemes. Az őrölve fagyasztás pedig ezer sebből vérzik.
hoffman_: Akkor egy újabb (mondjuk Pro szériás) Hario őrlővel már jóval előrébb lennél, mint az előre őrölttel. Vagy lőni kell itt használtan egy Graefet 20e körül, évekig kiszolgál.
-
WiZARD
addikt
válasz qvik27 #73185 üzenetére
Igen, ezért is írtam, hogy a szándék jó...Azóta agyaltam még a dolgokon, legközelebb rá is fogok kérdezni ezekre.
Nem áll össze a kép (ha csak nem marketing mese az egész, de ahhoz meg túl amatőr a körítés), hogy ő elkezdett a vízzel foglalkozni, mert mekkora különbség volt az itt készített kávéja, és a rokonságnál, ország másik pontján készített kávéja közt.
De ha ilyen eszközparkkal próbálkozik, és ilyen "pontossággal", akkor tényleg van értelme kiragadni 1 elemet, a vizet, és azzal kisérletezni, úgy hogy a többi elem mindig változik?Na meg eddig nem értettem, hogy miért kérdezik az emberek, hogy milyen fajta kávék vannak, és miért van 1-1 arcon csalódottság, amikor azt mondom hogy 1 fajta kávé van a presszóhoz és egy másik a filterhez.
Na de így, hogy a jónak tartott kávézóban egyszerre van 5-6 féle, így már értem...
Hosszú, és nem feltétlen könnyű út lesz, mire megismerik/megértik itt az emberek, hogy amit kínálok az miben más.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
mdav88
aktív tag
válasz qvik27 #73480 üzenetére
Megfelelő gyarkolat mellett lehet jó eredményt elérni.
Kb fél éve pörkölgetek itthon, kezd már a masina is úgy működni, ahogy én szeretném, és a kávék is úgy esnek ki belőle, hogy nem vágyok nagyon más után.Ehhez kell kitartás és elszántság, és néha a szarul sikerülteket is meg kell inni
[ Szerkesztve ]
-
prandris
tag
válasz qvik27 #73784 üzenetére
Nincs ilyen műszerem sajnos. Tegnap éjszakába nyúló méricskélés és egy jó tippnek köszönhetően sikerült bemérni, hogy a pid bizony jól működik, az adott ponton valóban fix az érték, egyszerűen a fej környéke fűt túl egy idő után (60-70 perc után már "extrém" forró). A gépbe rakott szigetelés csökkentésével lehetett mérsékelni, de a bojler körül még mindig van anyag.
Én egyszerűen arra tudok gondolni (habár nem vagyok szaki), hogy ahol elhelyezkedik a szonda ugye a pid ahhoz képest tudja, hogy merre van arccal azt próbálja belőni, az fix. De a fűtőszál hosszabb U alakú, ami gondolom az U alak alján a legforróbb. Az SSR ki be kapcsolgatja ahogy a pid vezérel és elképzelhető, hogy az a fogalmam sincs mondjuk több száz fokos fűtőszál a nagyobb tömegű fejet és a bojler alsó részét előbb- utóbb túlforrósítja sok idő elteltével akár 100°C fokig, amitől forrásnak indulhat a víz csapolás közben és a pid ebből nem érzékel semmit.
A fedő levételekor ez a plusz hőmérséklet ugye távozik és normalizálódik a helyzet.
Ha ez a felvetésem megállja a helyét ezen lehet javítani esetleg pid állítással, vagy valami mással? Esetleg másnál nem forrósodik túl a vízterítő környéke 30-40-50+ perc után természetesen fedéllel? Másnak nincs ilyen probléma?[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz qvik27 #73997 üzenetére
Ha a Baratza a Sette270, akkor a pangót nem fogod porszívózással eltávolítani. A felépítéséből adódik a közel 0 retenció lehetősége, de egy műanyag alkatrész rossz tervezésével ezt elrontották. Ha kiveszed az alsó kést, látni fogod, hogy kb 2-3g pangó marad, ha fejedre állsz akkor is.
-
soldier2
őstag
válasz qvik27 #74000 üzenetére
Variot csak rövid ideig próbáltam, nem szedtem szét. A Sette viszont elég sokat tart vissza ahhozképest, hogy mennyire keveset is tarthatna.
Sutszi: az adp által ajánlotthoz hasonló volt a Brikka mellé (DeLonghi kg79) és emlékeim szerint nem volt rossz. A Hario MiniMill és társai hosszú távon idegesítőek, nagyon sokat kell tekerni, hogy meglegyen a kétszemélyes adag.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Hiába Musk kritikája, az ausztrálok szerint megoldható a közösségi médiás tiltás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- Vezetékes FEJhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- Facebook és Messenger
- Windows 7
- Autós topik
- További aktív témák...
- Addiesdive AD2101 automata karóra
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- DJI AVATA Fly More Combo Kit - 2 akku, töltő
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest