- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- kraftxld: Untappd lista
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
iatti #133203 üzenetére
bár már nem fogod látni, de tök hasonló a helyzet, mint a digicameknél volt anno: jöttek az új méregdrága cuccok, mentek a késhegyre menő viták, hogy melyik a jobbabb, miközben egy ismert fotós szerint kb. a 6 mp-es dslr-ek megjelenése óta, ha egy képet nem tudsz elkészíteni, az nem a gép hibája lesz...
szóval amióta csak tetszőleges normális gépet és darálót használunk, nem a cuccok tehetnek róla........
-
válasz
iatti #133201 üzenetére
az egy remek kombó. tény, hogy már nem is emlékszem a vízterítéses paráimra, amióta dugattyús gépet használok és a mai napig úgy gondolom, hogy ez a lényeg elsősorban egy kávénál (az egyenletes kioldódás), minden hőfok, nyomásprofil és hasonló másodlagos ehhez képest. és hát szenvedtem a dalla cortéval is, a gaggiákkal is, de a papír vagy fém szűrőháló elég sokat áthidal ebből...
...a többi, illetve a legtöbb meg eleve a kávén múlik.
szóval szerintem is sokszor fingfűrészelés megy itt, olykor milliós gépek mögül. no de ez van, minden nap nem lehet beírni, hogy húú, megint finom lett a kofi, másról is kell beszélgetni.
-
válasz
iatti #133199 üzenetére
...de pl. jó kávét tudsz ajánlani, amikor találsz, csak hogy egy példát mondjak.
Na meg ping-pong ütőt
Gondolom, nem sütött ki mindenki Jónyer kiflit, csak egy valaki, és akik megették, azok sem szerettékEttől még eljárunk ping-pongozni, sőt, még okosakat is mondunk néha róla (én ritkábban), Az angolból meg minden amatőr is tudja, hogy mi a spin, a speed meg a control.
Szóval szerintem ne engedd, hogy ezek az apróságok a kedvedet szegjék! -
válasz
iatti #133113 üzenetére
"pingpongnál voltam inkább "keresgélős" annó. pár százezret elköltöttem fára+borításra"
Huhh, az is egy veszéles sport! :-)
Én most olyan 60-nál vagyok az ütőmmel, de az én tudásomhoz ez már elég jó ahhoz, hogy ne tudjam az ütőre fogni, amikor bénázok...dehát hónapokig keresgéltem meg olvasgattam, hogy mitől és melyik volna jó a játékstílusomhoz (persze a bénázás nélküli időszakokhoz). Egész jól eltaláltam.
-
válasz
iatti #133108 üzenetére
A taperolós vezérlést mindenre ráadjusztálni szerintem is egy nettó f@sság (járművekben kifejezetten az). Az én F64 Evom is tapizós. Normálisan működik, bajom sincs vele azon kívül, hogy ettől hosszabb a bekapcsolódása. (...és egy f@sság, hogy ilyen
)
Sajnos tényleg nem a single dose királya, bár komoly bajom nincs vele, mert az őrleménye egész jó. -
válasz
iatti #133101 üzenetére
Nem tudom, hogy az 58-as átmérő-e az, ami révbe repíti a hobbistát.
Van az a gondolatom, hogy pusztán attól, hogy a pogi 58mm átmérőjű, és nem 54mm, semmivel sem lesz jobb a kávéital. (Viszont kevésbé hibatűrő a processz.)
Mert ugye a jó kávéitalhoz
elsősorban jó kávé kell,ben
másodsorban jó és az ízléshez igazodó őrlő,
harmadsorban egy olyan gép, ami a pogácsát elérő víz hőmérsékletét pici hibahatáron belül tartja a beállítotthoz képest, és elfogadható nyomást produkál. Ezeket vsz. a Sage gépek évek óta elég jól hozzák. (Emlékeim szerint Palyotz mérte is a kilépő vízhőt pár éve, amit itt meg is írt.)Persze van a "géppel is még tovább", de ott már a kézik vannak belátható ártávolságban, azon túl meg a flow kontrollos, profilozós csodák.
A helyzetedben én az őrlőre meg a kávékutatásra mennék rá. Jó kis géped van, és logikusan a GC-vel nem jutsz messzebb érdemben.
-
TheProb
veterán
válasz
iatti #133101 üzenetére
Mondjuk ezzel?
Ettől beindult a nyálelválasztásom
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
iatti #133020 üzenetére
Ez mi? Van valaki, aki hajlandó fényezni?
SlowFeeding@
Nem vagyok meggyőzve egyelőre.
-egy 2dl műanyag poharat tettem az adagoló tetejére, még így is ki tud pattogni
-majdnem készárásig kell tekerni a majort, nagyon nehezen eszi meg a babokat
-iszonyatosan feltöltődik, vizezve is. Alig tudom kikotorni, 5x rá kell indítani, stb
-rohadt sok pöcsölés
-asszony nagyon csúnyàn néz
-2 gyerek közben szétszedi a házat
-ízre tisztább, ja. Valamivel. Esetleg. -
TheProb
veterán
válasz
iatti #132996 üzenetére
150-et szánok rá nagyon max, de nyilván nem feltétlen kell elverni a teljes budge-t. Mondjuk egyelőre 2 őrlő is van a nyakamon, azokat jó lenne ha elvinnék végre...
De hát még mindig nem tudom mit vennék. Az a DF nagyon cseszi a fantáziám 140ért (értem, hogy nem a legszebb, de szerintem nem is ezért vesszük). Az említett Baratza Sette 270 is még lehetne alternatíva, de meg kúpos.
Autós story-ra: Én majdnem a reciprókát játszottam el 2 éve. Bele voltam buzulva a Giulia-ba, de mondom tökömbe, drága. Elkezdtem nézegeteni mazda3-akat fele annyiért. Aztán végül csak legyőztek az érzelmek és Julis lett belőle csakazértis.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
iatti #132679 üzenetére
én elégedett vagyok a SuperJolly@F64kés kombóval. fehérben, fa berakással, tölcsérrel még kifejezetten szép is. nem nagyságrendi különbség az alapterület a DF64-hez képest, most direkt megnéztem.
az viszont sokszor felmerült bennem, hogy mit nyer az, aki Mini helyett SJ-t vagy SJ helyett Majort választ? releváns a különbség Mini-SJ esetén az 58-64mm között vagy csak a kések elérhetősége miatt lényeges ez? illetve ennyit számítana a motor bennük?
van más különbség is van, ami nekem nem egyértelmű?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
iatti #131231 üzenetére
De nem is 80-90 a büdzsé teteje és nem most kezdtem a bulit. Azért szoktam ilyeneket javasolni, hogy legalább pár lépcsőt kispórolhasson, aki most indul a lejtőn.
A Majort egyértelműen átugrani meg nekem csak sok pénzért lehetne, amit nem ér meg a hobbi egyelőre. Még egy ssp kést se -
tomiie6
csendes tag
válasz
iatti #130664 üzenetére
Azért az olaszok a kezdetekkor 100% robustát ittak, amiben jó 3-4x annyi a koffeintartalom, mint az arabicában, szóval az a 7 g ~ 21 g arányosítva koffeintartalom szempontjából. Valószínűsíthető, hogy nem szerettek volna koffeinmérgezést kapni, ezért lehetett ilyen kicsi az adag.
-
RetepNyaraB
veterán
-
picassol23
csendes tag
válasz
iatti #129582 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a válaszokat.
Az eureka az mignon specialitá. Új ára jelenleg 180 ezer ha jól látom.
Ha 180 ezerért lehet eladni a hibátlan GC-vel együtt, akkor inkább megtartom.
Majd hátha lesz újra kedvem főzőcskézni velükUi.: bezzeg amikor én akartam venni ilyen főzőt, akkor 150 ezer alatt nem volt. Pedig ez jópár éve volt és talán az infláció sem volt ilyen szinteken.
-
-
válasz
iatti #129446 üzenetére
Filterhez mondjuk már kicsi az 500g-s ékszer, + ahhoz nagyon kényelmes tud lenni a beépített stopper, nem telefonnal kell szarakodni.. Ugyanígy espressonál is, ha valaki méri az időt is, érdemes stopperest venni.
De ha már csak megszokásból húzza az ember akkor tényleg bőven jó a 2k-s kínai is. -
zolnagy
őstag
válasz
iatti #129318 üzenetére
Szerintem meg az van túltolva, hogy a brikka kamueszpresszot állít elő. Mindenki tudja, hogy az nem eszpreszo, nem az a lényeg. Jó, habos, de az eszpresszóba se a crema a finom, max látványra néz ki jól, de ízre nem jó, ha magában kóstolod.
A brikkának a lényege szerintem, hogy a kávé víz arány miatt töményebb, ízesebb ital készül. Ehhez képest egy sima moka hígabb kávét állít elő. Nekem ez a tapasztalatom. Persze nem minden kávé áll jól a brikkának. Lehet valamelyiknek a moka hígabb produktuma jobban áll, nem tudom. -
Bazsee71
őstag
válasz
iatti #129286 üzenetére
Majdnem egy évig használtam, viszont egyszer csak elkezdett furán viselkedni vele a kávé, ha jól emlékszem talán a savasabb irányba, és a puffer növelésével sem tudtam helyrebillenteni. Utóbbi nálam nem is opció, cuppingra ugyanaz a recept lassan 6 éve, így visszatértem a DM vízre.
Pedig kényelmesebb lenne, ide szállítanak is díjmentesen, de nem merek újra kockáztatni. -
zolnagy
őstag
válasz
iatti #129286 üzenetére
Én most kísérleteztem keverve, illetve keverés nélkül vele robottal, mert itt azonnal érzed a különbséget.
Jelenleg keverés nélkül jobban ízlett a jelenlegi kávé, de múltkor meg pont fordítva volt.
Valószínűleg különböző kávéknak különböző víz áll jobban.
De talán nem olyan nagy a különbség, akkor meg minek keverjem, ha úgyis jó. -
goom
senior tag
válasz
iatti #128815 üzenetére
...Ha mégis, akkor ajánlom szeretettel Györökön a Promenád kávéházat. Igényes hely, szerintem finom kávékkal és remek sütikkel. Árban egészen elfogadható.
Mindezt a Szépkilátónál... és a teraszról itt is lenyűgöző a panoráma a Tanúhegyekre (persze azért érdemes kicsit, egy-két száz métert megtenni a kilátóponthoz is). -
sz.zs.
senior tag
válasz
iatti #128476 üzenetére
Be lehet menni az Orczy úti gumiboltba is túrkálni, csak akkor 4 db-ot kell venni mert tuti nem lesz egyforma magas. De gyanítom a 4 db is fele árban lesz!
-
Paulie86
tag
válasz
iatti #128308 üzenetére
K4 : 55-ös állás. CM Kolumbia.
Dögnehéz volt (Comandante-hoz képest sokszoros erőkifejtés), de csak 45 mp-ig tartott. 18 gramm. Ezt melóba viszem, holnap kiderül, de szerintem ez túl finom szemcse még...
Tartományban hatalmas különbség a fentebb említetthez képest.
Itthon classic-abb kávém most kifogyott, de én ahhoz is terveztem ezt majd.
Használatban a külső állításnál annyi lehet csak, hogy néha rossz helyen ráfogsz és elállítod. -
-
b.kov
senior tag
válasz
iatti #128133 üzenetére
Azért is szemezem egyébként a Duo Temp Pro-val, 130 körül lehet venni újonnan. Egyébként tetszik is, úgyhogy berendeltem, majd alszok még rá egy-kettőt, hogy át is veszem-e.
+ Köszi mindenkinek a válaszokat! Lehet lesznek még kérdéseim itt a topikban.
-
zolnagy
őstag
válasz
iatti #127994 üzenetére
Szerintem mindegyik őrlőnek megvan a maga szerepe, meg mindenkinek mások a szempontjai, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. A major is egy tök jó őrlő a C késsel. Tegnap járt nálam egy ilyen vendégségben. Tényleg nagyon jó, meg jobb ízeket is véltem felfedezni vele valamelyest, mint a mini-E-vel a 033T késsel, de nálam már nem férne el a jelenlegi kávés részén a konyhaszekrénynek, csak úgy, ha kiraknám a pultra, azt meg nem értékelnék itthon...
Ha szempont lenne a halkság, akkor valóban a kézik jó alternatívák, de pl a NZ se túl hangos, igaz az már más árkategória, mint a K4.
Szóval csak azt akartam írni, hogy alma-körte, kinek mi. CM702-t viszont már én se vennék. A pofozgatós WF már nem jönne be, akkor inkább tekernék. -
vendingo
veterán
válasz
iatti #127989 üzenetére
Én hajnali 4-kor használom a k4-et, mert nem akarnám felverni az egész házat egy elektromossal, ráadásul a műanyag olcsó gépek nem éppen a hangatalnságukról híresek, na meg még fozgatni is kell.
Mindenkinek más jön be, 40-50mp tekerés nem megerőltető, még álmomból éberesztve se. Ha valakinek ennyire megerőltető fizikai igénybevétel 18grammot letekerni, ott már bajok vannak a fizikummal, ha ez felér egy edzéssel neki. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
iatti #125841 üzenetére
Nem életbevágó, de hát van rá dedikált gomb a szerkesztőben. Összesen három plusz kattintás. Telefonról pedig igazán kellemetlen (pláne ha a PH! appot használod) másolgatni. Márpedig gyanítom szinte mindenki szokta telefonról is sasolni az oldalt. Én mondjuk 80%-ban
Egyébként meg 400Ft -os terméket Kínából rendelni, de komolyan...
Yisk, csak példáért. Remekül működ. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
iatti #125684 üzenetére
Beütött a robot, ennyi. Nem akarom feltétlenül eladni (elkótyavetyélni), de most csak áll 🤷
Verti@ az egy nagyon jó kis funkció a mérlegeden. Nekem asszem ilyet pont nem tud a kínai, csak a gravimetrikusat, amit nem igazán szeretek. Nembaj; lejár az életbiztim, ha már Biankát nem veszem meg ötven tevéért, lehet egy lunárral meglepem magam. Csak nem tudom hogyan titkolom el az árát a asszony előtt...
-
hyperspace
őstag
válasz
iatti #125239 üzenetére
Nemrég költöztünk Győrbe, itt brutálisan kemény a víz, meg sem próbáltam szűrni, egyből visszasózott vizet kezdtem el használni. Ezeket az ajánlásokat használom.
#125240stereofan az jó, ha nem teszi tönkre a bojlert, de ez áll abban a vízben, amivel le lesz főzve a kávé.#125249AbbyFranzen A héten kezdtem el Kalita wave 155-tel kávét készíteni, sokkal édesebb, zéró sav V60-hoz képest. Csináltam egy Lance féle 2 perc bloomot Kalitával poénból, hát elég tömény lett.
-
-
Zen42
tag
válasz
iatti #125234 üzenetére
Na, ez jó kérdés, fogalmam sincs. De nem szenzációhajhászás volt a cél csak figyelmezetés, hogy aki használt gépet vesz az jobban teszi ha belenéz. 2007-ben tette föl a képeket először egy SJM nevű illető. A Google már fel sem dobja de nagy nehezen megtaláltam.
Sok évvel később, 2021-ben írta ugyanez az illető egy másik threadben ugyanezen a fórumon, még egy képpel illusztrálva, hogy amikor ezt a borzalmat anno kimosta a bojlerből, az amúgy jó állapotban volt. -
babosf
aktív tag
válasz
iatti #125212 üzenetére
én nem vagyok akkora "hardcore"....
eddig (több mint 10 év) sima csapvizet forraltam, azzal használtam a GC-m, évi két citromsavazással. nemrég szétszedtem a bojlert semmi vízkő, semmi kráteresedés...
most hogy megint elkezdtem fórumozni látom mekkora kérdés a víz..gondoltam sózok meg minden de aztán úgy döntöttem hogy a garai zéró-t keverem forralt csapvízzel (70-30)
sokan felszisszennek most tudom de nem vagyok hardcore mondtammeg lassan lesz egy új masina aztán a GC megy fragola mesterhez ...marad tartalék gép...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
iatti #125212 üzenetére
Ez a Garai honlap/webshop egy rossz vicc
Még infót sem kapok, nemhogy szállítást.
De Te veszprémi vagy nem? Úgy biztos oké.Más:
Robot lába közé mérleg (de különösebb hekkelés, barkácsolásmentesen) mi jöhet szóba a Pyxisen kívül? Most a SEP-től tekintsünk el egyelőre; egyáltalán férjen be és nem baj, ha használható mérésre. Tehát a Skale sem játszik. Wacaco a világ végéről jön, beszopódik a vámra, stb., Beurert nem is találtam hirtelen. Nem sok fajtát ismerek, de mind nagyobb jelentősen.
-
babosf
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Assetto Corsa EVO
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- Fűnyíró topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Apple Watch
- OTP Bank topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő (használtak) (ELKELTEK)
- HIBÁTLAN iPhone XS 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3030, 100% Akkumulátor
- KERESEK: Poly Voyager 4320 M UC USB-C 218478-02M Part number: 77Z30AA
- Bomba ár! Dell Latitude E5470 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest