Hirdetés
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mentic18
aktív tag
Igen, mindig leszedem, de pont hogy a gumicső pattan le a nyomás következtében. Teljesen jó érzés kiszedni a forró tejhabból a gumit, úgyhogy még kész sincs a tejhab. Meg fogom próbálni
Azért kértem efféle segítséget mert nincs se időm se flexem ehhez. Néztem alin is dolgokat de rendes portafiltert természetesen nem találtam csak naked kart. Az meg nekem nem opció. Örlőm van, teljesen jól működik, márcsak a kávégépen kellene módosításokat eszközölni. -
mentic18
aktív tag
Van közületek valaki aki dedica-n tudna nekem módosításokat végrehajtani?
A gyári "gőzkart" kellene kicserélni egy jobb minőségüre, meg olyan kart keresek ami nem nyomásfokozós.
Folyamatosan felszab, hogy leesik a gőzkar a nyomás miatt, és hiába szeretnék a duplába 16 gramm kávét elkészíteni, csak 14 gramm megy bele úgy, hogy fel is tudjam rakni a kart a helyére.
Tudom, hogy nem ettől kellett volna normális kávét várnom, de azért ha lehet, egyenlőre ezzel szenvednék. -
mentic18
aktív tag
Üdvözlet a tagoknak! Augusztus 30.án lesz megint barista challenge. Ki jönel közületek? Ki mit gondol a tavalyi rendezvényről?
-
mentic18
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
De minek, ha egyszer nem a hazait akarják tesztelni?? Fasorban se vagyunk a CSIBBÓhoz képest!!!!44!
-
mentic18
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Sage Oracle BES980-as gépről? Használt már valaki ilyet? Láttam, hogy lett egy újabb fajta (BES990) de nem látok sok változást az elődhöz képest. -
mentic18
aktív tag
Sziasztok! Kávézó nyitás előtt állok pár hónappal évvel és szeretnék valakitől tanácsot/segítséget kérni akivel személyesen lehet beszélni, lehetőleg GyMS megyében.
Köszönöm a segítséget! -
mentic18
aktív tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Kávébajusz, ha jó helyen szeretnél minőségit venni. Vagy a kapuczíner.
Két franchise céget ismerek még győrben (CF, Costa), egyiket sem ajánlom. -
mentic18
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nincs tömörítve egyáltalán? Azt hogy? Akkor konkrétan nem tudok belerakni 5 grammot se, hátmég 6-ot. Igaz, a töltött kapszulák össz-vissz 5 grammosak szoktak lenni. De akkor meg hogy nem lesz "filter" kávé belőle?
Legfinomabbra kell őrőlni vagy mi? -
mentic18
aktív tag
Van egy graef örlőm, és az lenne a kérdésem, hogy egy nespresso-s kapszulába milyen finomságúra kellene őrőlnöm? Az espreso-nál is finomabbra? Meg ugye ez az 5 gramm ami megy a kapszulákba az nem olyan sok, inkább nagyon kevés.

-
mentic18
aktív tag
Sziasztok!
Tudnék beszélni egy AVX-es kollégával privátban?
Nem ismerek mindenkit még, kivéve Ákost
-
mentic18
aktív tag
Sziasztok!
Bialetti brikkát venném Győrben vagy a környékén. Olyan kellene ami olasz. És milyen kávét ajánlotok hozzá? Tudom az egyéni ízlés dolga, de nem akarok rosszat venni. :D -
mentic18
aktív tag
Ismeritek a peter's cafe-t győrben? Mi a véleményetek róla?
-
mentic18
aktív tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Ezzel nem vitatkozik senki, de relatíve olcsón adja a rosszat. A minőség meg ugye drága. Kivéve a szemes kávé, az nem éri meg. Viszont ha az alap kávéhoz nyúlsz, pl seattle esp (világosabb pörkölésű kávé) azzal tudsz jó tejes kávét készíteni. Igaz 8 grammot használnak a 10 helyett. De pl volt két hónapig egy új espresso. Ha azt jól készítetted el akkor király italt tudtál belőle kihozni.
-
mentic18
aktív tag
Üdvözletem.
Tudom nem kapszulás a társaság de gondoltam jobb ha a következő gondolatomat/véleményemet megosztom majd. Cafe frei kapszulás kávé. Egyenlőre csak tokiói csokis málna kávé van, magyarul sima csoki íz, kis málnával keverve. 5 gramm egy kapszula, ami természetesen műanyag. A "filter" majdhogynem közönséges papír, abból is a vastag. Ami nincs jól ráillesztve, mert a szélén van őrölt kávé, légtelenítve van (na persze) de nem úgy mint egy NORMÁLIS nespresso kapszula. 9 darab van egy csomagban, nem 10, és nem tudom hogy szabad e árat mondani, azért mégis megpróbálom: 1250 forint a csomag. Tehát nagyjából 138 forint egy kapszula darabára. Aki ott dolgozik annak sincs rá egyenlőre kedvezmény, ha lenne se érné meg szvsz.
Ha hazaértem megkóstolom de nagyon tud ez az egész rontani az összképen.
A véleményem szerintem kiolvasható. Én többet vártam volna ehhez az árhoz. -
mentic18
aktív tag
Sziasztok. Nem megerősített infók szerint bezár a győri costa a magas bérleti árak miatt. Ki mit hallott róla?
-
mentic18
aktív tag
-
mentic18
aktív tag
Sziasztok!
Van olyan fórumtárs aki elektrákkal foglalkozik vagy van-e kisebb fajta eladó? Nagyon a szívemhez nőtt
-
mentic18
aktív tag
Sziasztok!
Győrben milyen kávézót ajánlotok ahol lehetne dolgozni is?
Kávébajuszról mi a véleményetek? -
mentic18
aktív tag
Sziasztok! Nem tudom mennyire vagytok jártasak barista munkakörökben, (azt tudom viszont, hogy nem ideillő a kérdés, de sajnos hasonló csoportot nem találtam) de tud valaki barista munkakör hirdetésről ami Budapesten van? Váltanék lassan mert elmondhatatlanul rosszak a munkakörülmények a CF-ben.
Köszönöm előre is a segítséget! -
mentic18
aktív tag
válasz
gippazoid
üzenetére
Manapság? 2018 júniusa óta így megy.
Az espresso nálunk 8 gramm kávé és 8 gramm ( 8 ml víz), ami kitesz 16 gramm vizet. Ez volt júniusig a ristretto. De érdekes a ristretto-t se vettük ki a gépből, nem is értem miért nem. 1:1-es arányú espresso-t főzünk le, igaz a világosabb (nem világos..) pörkölésű kávénkon több víz megy át. Én az 1:2-es arányú kávét (8-16) szeretem, de valóban van előnye az 1:1-esnek. Kevesebb espresso-t adsz ugyanazért az árért...
Viszont most már beneveznék egy jó GC-re, mert az otthoni kapszulás kikészít. Mindenféle ízesítéső cucc van, de ha már bent karossal jó (HAHA
) minőséget hozok tető alá, akkor otthon is ezt várom el. -
mentic18
aktív tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Húúúúha. Pedig ezt mi se szoktuk így hagyni.
Mondjuk este amikor el kell takarítani a kávégépet meg a portafiltert akkor a portafiltert zaccosan, kitisztítás nélkül rakják be a bulis vízbe. Ami szörnyű. Plusz a filtert nem szedik le a karról, ami nagyon gáz.
Sajnos fiatal az üzletvezető...... és igaz, hogy ne itélkezzek, lehet jó egy fiatal üzletvezető, de ő nem az.
Ki volt a konkurencia ha szabad kérdezni ?
-
mentic18
aktív tag
válasz
GAgyiXyXy
üzenetére
NAAAA
Én a frei-nél dolgozom....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én sem szeretem az ízesített kávékat, de ez kell a közönségnek.
Elektrával dolgozunk, szörnyű beállításon esett át. Az örlő dettó. Nem tanítottak meg az örlő beállítására, de így pont nem oké, az biztos. Plusz kevesebb kávét főzünk le egy adaghoz, mert az most úgy tökéletes Ja persze.
Ahhoz, hogy valaki a normál kávé adagjához jusson dupla eszpresszót kell kérnie..
a személyzet közel harmada nem tömöríti jól a kávét, nem figyelnek semmire, de az elvárás az újonchoz megvan.. -
mentic18
aktív tag
Sziasztok!
Gaggia style-t vagy hasonló árkategóriában lévő kávéfőzőt szeretnék venni.
Láttam DeLonghi-t is, az kb 45-50 ezer forint körül van. Melyik lenne a jobb választás? Én a DeLonghi felé hajlok. KÖszi. -
mentic18
aktív tag
Sziasztok!
Ma láttam a lidl újságban: [link]
Mi a véleményetek róla? -
mentic18
aktív tag
Sziasztok!
Gondolom mindenki hallott a holnapi költészet napjáról, de azért belinkelem, hogy hol értékelik a verseket egy adag kávéval
[link]
Az oldalon lévő kávézók közül tudnátok ajánlani olyat ahol nemcsak a kávé jó, de a kiszolgálás is? -
mentic18
aktív tag
válasz
WiZARD
üzenetére
A fene. Győrbe kell költöznöm

Én eddig a frei-ben és a.. most gondolkodom, hogy hol ittam jó kávét ami kifejezetten kávézó (gondolok itt a frei-re, costa-ra, california), de csak a frei az ami nekem bejött. A costa-ban gyatra a kiszolgálás, ahhoz képest nem jó ízű a kávé, nem készítenek ki tejet, tejszínt, cukrot (és nem is kérdezik meg h kérsz-e, tudom a cukrot magam elvehetem a másik pultról, azzal akkora gond nincs), és drága is. A frei-ben annyi a gondom, hogy kis bögrékben adják a kávét
de ott meg nagy a választék és még eddig nem csalódtam. Meki, Burger Kin, KFC pedig kávézásból kizárva. -
mentic18
aktív tag
Itt is leírom: eladóvá vált a nespresso kapszulás kávégépem. (DeLonghi Nespresso Essenza)
Lassan 4 éves, de kitűnő állapotban van, nagyon vigyáztam rá.
Hardveraprón megtalálható az ára is, privátban lehet érdeklődni. -
mentic18
aktív tag
Hú srácok nagyon szépen köszi a segitséget!

Viszont rosszat irtam... nem a babyre gondoltam hanem a gran stylera. Azzal milyen lehet? A nethausnál gondolom évezredekkel jobb. Mindjart olvasom az összefoglalót is
-
mentic18
aktív tag
Szerintetek megéri otthoni célra felújított Gaggia Baby-t venni? Nem szeretnék 100 ezer forintig vagy a főlé menni, és úgy hallottam a baby arra jó, hogy a közepesnél jobb minőségű kávét igyak.
Hogy gondoljátok?
-
mentic18
aktív tag
Sziasztok!
Hol tudnék venni jó áron, felújított Gaggia Baby kávéfőzőt? Vagy Gaggia Classic-ot?
Más:
Egy kis kávézót szeretnék nyitni a környéken, és ahhoz alkalmas kávéfőzőt keresek. Olyat ami napi 10-15 embert ki tud szolgálni. Darálóra is elfogadnék 1-2 tippet.
-
mentic18
aktív tag
Sziasztok!
Elvileg egy bialetti rozsdamentes acél bevonatú kitty főzőm van. Nem szoktam megtömöríteni, de vízszintre húzom az örleményt és a vizet csak a biztonsági szelep aljáig töltöm. Ezzel nem érhétek el közel espresso minőséget? Tudom h mokkát lehet vele főzni de azt nem mindenki szereti. -
mentic18
aktív tag
Köszi a segítségeteket! Levásároltam egy kupont és most egy ideig nem kell kapszula

Most jutottam el oda hogy szeretnék tejet habosítani. (Persze egy habosítót nem mellékeltek a géphez..) és az lenne a kérdésem, hogy hogyn készíthetek kütyük nélkül tejhabot? Olvastam a befőttes üveges trükköt de a hideg tejhab hidegen hagy. Habverőm van de azzal szerintem nem érek el semmit. Gőzölőm sincs természetesen. -
mentic18
aktív tag
Sziasztok.
Sajnos vagy nem sajnos kaptam egy nespresso kapszulás kávéfőzőt mert annyira látták bennem hogy szeretek a kávéval foglalkozni, na bumm jól kicsesztek velem. Sosem sorolnám kávéfőző kategóriába, de ha már itt van, megpróbálok vele kisérletezni. Kapszulát szeretnék hozzá venni, de elsősorban ár-érték arány lenne a fontos. Most abba ne menjünk bele hogy mennyire környezetszennyező, milyen drága stb, kérlek. Tudom sajnos hogy ez nem kifizetődő és csak a műanyagot gyűjtöm és soha az életben nen vettem volna magamnak semmi áron de ha már itt van kisérleteznék vele. Olyan kapszula csomag kellene ami weboldalról beszerezhető, de lehetőleg ne nespresso gyártmányú legyen. Ismertek jó minőségű kapszulás kávékat? Köszönöm. -
mentic18
aktív tag
Bialetti mokkásokhoz szól a kérdésem: ti próbáltatok már cappu-t készíteni a mokkával? Most láttam egy videót róla miszerint alulra betöltik a kávét meg a vizet, a felső részre meg töltenek tejet. Tök fura részemről, de kipróbálnám egy mokkával.
Nekem mondjuk egy bia kitty van, azzal azért inkább nem próbálom meg
-
mentic18
aktív tag
Most daráltam le benne a kávét. Nagyon jól darál
(tényleg)
Viszont nem ezzel fogok szórakozni mert ugye nem tudom az erősséget állítani és ha sokáig darálom akkor csak filteresbe tudom lefőzni a kvt
Kiderült hogy amelyik mokka főzőm van az bialetti kitty vagy hasonló főző 2 személyes. Mióta tudom hogyan kell benne főzni azóta jó kávét iszom. Sokat segített hogy itt olvasgattam az infókat.
-
mentic18
aktív tag
Köszönöm a segitségeteket, egyenlőre nem fogok tudni venni sajnos, de majd gyűjtök egy jó kávéfőzőre. Mellesleg összefutottam a brikkával. Anno volt ilyen kotyogósunk, de akkor még nem ittam kávét, azt se tudtam hogy van e olyan ami finom is. Viszont most rászoktam a minőségire. Van egy kis darálóm de ez a fogyasztói ár és a kinézete miatt szerintem őskori lelet. Azt se gondolom hogy ez kv daráló de most jó hogy itt volt. Erről lenne szó:

-
mentic18
aktív tag
Sziasztok!
Eléggé újonc vagyok kávék és kávégépek terén. Ezen állításomat tudom igazolni egy frei columbiai szemes kávé megvételével és egy noname fekete "tealefőzős" géppel. Szeretnék egy minőségi kávéfőzőbe beruházni, ami kisebb helyen is elfér, van rajta gőzölő, tud darálni stb. Az sem baj ha felújított, használt a gép. Tudnátok nekem segíteni? Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Anime filmek és sorozatok
- Parfüm topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- Milyen videókártyát?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple MacBook
- Projektor topic
- Ford topik
- További aktív témák...
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Legfinomabbra kell őrőlni vagy mi?
) minőséget hozok tető alá, akkor otthon is ezt várom el.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)