Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#86551) yazoo1 válasza 72lakiluk (#86546) üzenetére


yazoo1
tag

Mi a bolt neve?

(#86552) 72lakiluk válasza yazoo1 (#86551) üzenetére


72lakiluk
tag

kavebolt.net
Szemes területen is érdemes nézelődni, van saját import, danetti, avx stb. A Bean On igen jól árazott, kérdés, hogy ár/érték mit ad majd.

[ Szerkesztve ]

(#86553) yazoo1 válasza 72lakiluk (#86552) üzenetére


yazoo1
tag

Köszönöm

(#86554) jana86 válasza zolnagy (#86530) üzenetére


jana86
csendes tag

Teljesen jó szerintem is.

(#86555) Szyszko válasza 72lakiluk (#86546) üzenetére


Szyszko
tag

Szuper, Dunakeszin lakom :)
Köszi srácok :R

"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."

(#86556) waxos válasza sz.zs. (#86542) üzenetére


waxos
csendes tag

A Saeco karba menne a szűrő?

(#86557) sz.zs. válasza waxos (#86556) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Abba , de már rá..sztam, mert megvettem és nem jó bele :W

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#86558) 72lakiluk válasza sz.zs. (#86557) üzenetére


72lakiluk
tag

A másik fórumon zajló eszmecsere miatt nem vered a fejed a falba :DD

(#86559) Pufokaboka válasza sz.zs. (#86557) üzenetére


Pufokaboka
tag

Egyáltalán nem megy bele neked vagy csak a gépre nem tudod feltenni? Van egy régi Saeco karos gépem ahhoz én La Spaziale-hoz való 53-as IMS kosarat használok. Igaz a peremet szinte teljesen le kellet esztergálni hogy a kart fel is tudjam tenni, de szélességben és mélységben elfért.

(#86560) waxos válasza sz.zs. (#86557) üzenetére


waxos
csendes tag

Én is majdnem így jártam, csak úgy látszik későn néztem be a fórumra, és mire szólhattam volna már megvetted...

Pufokaboka kolléga melyik karral és hogyan oldotta meg azt nem tudom, talán ha fotók is lennének az segítene. Annó én is kitaláltam, hogy lecserélem a gyári szűrőt egy nagyobb töltősúlyúra. Először óvatosságból csak egy expolys LaSpazialét vettem (Karcsi is ezt használta a Jurájához) az 53-as Isomac karhoz, de a végcél egy IMS lett volna. A pereméből egész sokat visszacsiszoltattam, de mivel a Saeco szűrő pereme vízszintes (mint a régi QM szűrők), és majdnem derékszöget zár be a szűrő oldalfalával, az ívesebb peremű LaSp még jelentősen leesztergálva sem feküdt fel teljesen a karra, olyan volt mintha rugózna benne egy kicsit. Ha nehezen is, de fel tudtam tenni a gépre, azonban a kipróbálásnál nem léptem tovább, mert a tömítésnél a furcsa illeszkedés miatt nem éreztem tökéletesnek.

Mikor az Isomac kar helyett jött a farigcsált ipari LaSp kar, megint elővettem a projektet, de kiderült, hogy az esztergályos valamiért a kar tetejéből is leesztergált 1-2 mm-t, így a LaSp szűrő felül kicsit kilóg a karból (pont ennyivel magasabb, mint a gyári), ezért nem lehet feltenni a gépre :W. Ha a körmökből levennék még egy kicsit, akkor talán már felmenne, így viszont odalenne a jól illeszkedő gyári szűrő lehetősége is, amit nem szeretnék.

Jelenleg finomakat csapolok ebben az állapotában is, így a projekt jegelve, de ha valaki tud egy jó módszert, az engem is érdekelne. Bár ahhoz lehet venni kellene egy másik ipari kart, és újrakezdeni az egész tortúrát az esztergálással... :O

(#86561) sz.zs. válasza Pufokaboka (#86559) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Egyáltalán nem megy bele. Az expoly 53-as San Marco/Dalla Corte kosárnak árulja, de tolómérővel meg mérve 55-ös :(((

72lakiluk: elengedtem a témát, reménytelen az ember... :O

waxos: én is inkább feladom, elvégre csak utazós gép lesz, tehát egy évben egy hónapot fogom kb. használni, csak hát maximalista vagyok sajnos, ezért a hülyeségekre is képes vagyok több 10 000-et költeni. :D De legalább lett hozzá egy fasza 53,5 -ös Tadamm tamperem mdav kolléga jóvoltából! :R

[ Szerkesztve ]

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#86562) waxos válasza sz.zs. (#86561) üzenetére


waxos
csendes tag

Azért előtte lehet érdemes lenne kipróbálnod az expolys utángyártott LaSpaziale szűrőt [link], az csak 700-800 Ft körül van, és lényegesen több kávé fér bele ránézésre is, mint a Saecoéba. Annak bele kell mennie a karba. Legfeljebb felül kilóg :O. Nem precíziós, mint az IMS, de csak pici péz, és a leírások alapján, már az is javított a csapolásokon. Ha ipari dolgokat keresgélsz hozzá, akkor inkább a La Spaziale környékén nézelődj, azok tényleg 53-asok.

(#86563) mdav88 válasza waxos (#86562) üzenetére


mdav88
senior tag

sz.zs: szívesen.
waxos: az ims spaziale is 54mm-t ír kívül.

Van itthon gyári SP kosaram, megmérem.
Szerk.: a gyári kosár a peremnél kívül 55,3mm, Ims meg 55,5mm

[ Szerkesztve ]

(#86564) Ferdzsoo


Ferdzsoo
addikt

Nah megjött a Brazil Santos, ill. az ék alakú AVX-es disztribútor.
Nagyon kíváncsi vagyok.

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#86565) iatti válasza Ferdzsoo (#86564) üzenetére


iatti
aktív tag

az egyengetőre majd írj,mennyire homogénen simítja el a felülete,főleg a közepén.nekem nem sürgős, megvárom a b.f.-et, hátha bedobják akcióba.

[ Szerkesztve ]

(#86566) 72lakiluk válasza iatti (#86565) üzenetére


72lakiluk
tag

Mindegyik ( az én 3 ágúm is ) szép sima homogén felületet csinál ránézésre, aztán mehet rá a tamper. A fő probléma - már ha probléma egyáltalán - a szép felület alatti pár mm-es réteg milyenségén van :F , azt meg ember szemmel nem látja :N én pl. nem vagyok elég 'vájtszemű' ahhoz, hogy a lefolyt presszón meglássam a különbséget, amit esetleg az egyes disztribútorok adhatnak. Persze műszerrel lehet mérni ezt-azt és abból lehet következtetni.

(#86567) iatti válasza 72lakiluk (#86566) üzenetére


iatti
aktív tag

forgasd meg 4-5ször,és utána nézd meg.a közepén látni lehet egy kb1cm "különálló"kört.tehát a felület sima,de nem homogén.vagy jobban szemlélteti,ha a harapós felével forgatsz párat,és leveszed róla.látni fogod,hogy a közepén ott a "domb".tehát ott nem igazán mozgatja meg.

(#86568) mdav88


mdav88
senior tag

Srácok, egyik partnerem megkért, hogy segítsek neki egy kávézót összerakni, új és használt lehetőségekből. Viszonylag jók az anyagi lehetőségek. Szeretnének egy jobb kétkaros masinát, de kellene batch brew is, amiben én egyáltalán nem vagyok otthon.

Marzocco-t és Dalla Cortét ajánlottam nekik a háttérszolgáltatások miatt, de ha van alternatíva, szívesen veszem, illetve a hosszúkávéban tökéletesen járatlan vagyok

(#86569) Ferdzsoo válasza iatti (#86567) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Én pont ezért rendeltem az ék alakot. mert ezt ugyanígy gondolom. Mindegyik 3 ág ilyen valamilyen szinten. Keresztapperé meg az ék alak a legkisebb ami egy ponton folyamatosan érintkezik ahol nem történik semmi.
Illetve az ék alak szerintem alapból jobban egyenget mert jobban el tudja oszlatni egy fél fordulat alatt mint egy negyed fordulat alatt.

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#86570) qvik27 válasza iatti (#86565) üzenetére


qvik27
tag

Szerintem a felszín alatti részek azok, amik az igazi különbséget jelentik az ilyen eszközök között. Felszínt nagyon könnyű elsimogatni, az alatta lévő részt megmozgatni és valamelyest homogénre hozni már nagyobb kihívás, és az nem látszik a felszínen, hogy mennyire sikerült jól. Emiatt van, hogy néha okoskodunk és igyekszünk jól következtetni.
Aztán nézzük a lefolyást meg a pogácsát.

10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.

(#86571) bl4ze


bl4ze
veterán

Második Pécsi Kávé élményem: a kávé megint rendben volt (Beanon 8020) , de úgy látom bármikor megyek, tök mindegy hányan vannak a kiszolgálás, sebesség csapnivaló :(
Egy espresso macchiato-ra nem kéne 15 percet várni, akármilyen kellemes a kertben ücsörögni... Legutóbb is ez volt amikor paljocékkal voltam. Kávé jó, hely kellemes, de iszonyú lassú a kiszolgálás :(

.:. bl4ze .:.

(#86572) Keresztapper válasza bl4ze (#86571) üzenetére


Keresztapper
senior tag

Sajnos nem csak ez a baj mostanában a hellyel... Én egy cold brew-t ittam még a nyáron, sajnos nem emlékszem már, hogy melyik pörkölő kenyájából. Az egy dolog, hogy teljesen telerakták a poharamat jéggel, de az italnak sem volt igazán jó íze, amit el is mondtam a baristának, mikor fizetés után kérdezte, hogy elégedettek voltunk-e. Erre ő csak annyit mondott, hogy hát igen, CasMo-ból jobbat lehet csinálni, de alternatívát nem ajánlott, ezért az erre költött 1200-at eléggé kidobott költségnek ítélem meg utólag.

http://palscoffeetech.com/

(#86573) bl4ze válasza Keresztapper (#86572) üzenetére


bl4ze
veterán

Ez szomorú. Az espresso alapú italok legutóbb, és most is rendben voltak.
A kiszolgálás, hosszú várakozás már nem..... :(

.:. bl4ze .:.

(#86574) Pufokaboka válasza sz.zs. (#86561) üzenetére


Pufokaboka
tag

Én La Specziale IMS kosarat vettem. Lemérem és csinálok képeket is. Ha kell kölcsön tudom adni, mert a kazánját akarom rézcsövezni, de jövő nyár előtt nem hiszem hogy lesz rá időm sajnos :(.

(#86575) Ferdzsoo válasza iatti (#86565) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Ma főztem egy Santost, majd 1-1 ratio-ban, a lefolyásom soha nem volt még ilyen egyenletes mint most disztribútorral, nem gondoltam volna hogy ez ennyit jelent. A mélységgel még fogok kísérletezni, kicsit túl mélyre állítottam szerintem mert tempereléskor már alig tudtam rajta nyoni, de így is félelmetesen finomra sikerült a kávé, első körben nagyon elégedett vagyok. Nem gondoltam volna hogy a disztribútor ennyit fog javítani egyből a kv lefolyáson, nagyon szépen kijött a különbség a naked szűrővel.
Holnap update.

még annyi hogy ez az avx-es disztribútor meglepően minőséginek hat, sokkal gyengébbre számítottam ár alapján...

[ Szerkesztve ]

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#86576) sz.zs. válasza Pufokaboka (#86574) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Visszavittem a tegnap vásárolt IMS kosarat, helyette elhoztam a
egy 800 Ft-os síma Spaziale kosarat. Méretre ez jó, csak a pereméből kell majd le esztergáltatni. Valószínűleg a Spaziale IMS pereme sem férne el, gondolom azt meg nem szeretnéd, hogy le esztergáltassak belőle :P Azért köszönöm szépen a felajánlást :R

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#86577) coxymaxi


coxymaxi
csendes tag

Eladó La Spaziale S5.
Friss szervíz, két karos, programozható, 3 karral és tamperrel, ajándék vízlágyítóval. (Tóth Sanyinál, Szekszárdon, csak tisztítva lett, semmi problémája nem volt)
[La Spaziale S5]

(#86578) norby_42


norby_42
aktív tag

Elgondolkodtam én is egy disztribútoron, de szétnéztem, és 49mm-es nem igazán van. Láttam Mottát 10000ért, mi más van még?
Kis piac, a kínaiak sem gyártanak ilyet.

Eat pasta, run fasta

(#86579) Pufokaboka válasza sz.zs. (#86576) üzenetére


Pufokaboka
tag

Nem hát, de ebből már leesztergáltattam amit kell :) holnap küldök képet a karról, kosárról. Neked réz kazános amúgy? Én akarok rá rézcsövet tenni csak elég körülményes a kazán felépítése miatt úgy megcsinálni hogy szét lehessen szedni később a rézcső elvágása nélkül és még elég cső is férjen rá.

(#86580) sz.zs. válasza Pufokaboka (#86579) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Jaa értem :K Oké, várom a képeket!
Nem réz kazános sajnos...

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#86581) X_C


X_C
tag

[link]
Ilyen gépet használ valaki? Mik a tapasztalatai?
(Russel Hobbs alLure 18623)

(#86582) Bali27


Bali27
addikt

Sziasztok.. Jofogáson találtam 3 használt Gaggiát (+ őrlőt is szeretnék majd venni)
Az érdekelne hogy a 3 közül melyiket vennétek? Persze a GC Piddel meg rézkazánnal az első de a többiről valami vélemény?
Főleg ez az első Baby + őrlő tetszene. [1] [2] [3]

[ Szerkesztve ]

(#86583) 72lakiluk válasza Bali27 (#86582) üzenetére


72lakiluk
tag

A harmadikat ;)

(#86584) iatti válasza Bali27 (#86582) üzenetére


iatti
aktív tag

én is a harmadikra voksolok.itt helyben egyből megtudod beszélni a gép kimaxolását is sz.zs-vel/réz kazán nélkül is van élet/ ;) de ha kell,irány ballószög.

(#86585) Bali27 válasza iatti (#86584) üzenetére


Bali27
addikt

:) Ezért írtam hogy az első kettőről is kérnék véleményt... Mert tudtam hogy a 3. lesz

(#86586) sz.zs. válasza Bali27 (#86585) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Az első igen túl van árazva szerintem, nagyon max. 70-et ér együtt.
A másodiknál a főzőre egy felújítást rá kell számolni, előfordulhat, hogy új kazán is kell bele ( ez így kb. +25e Ft.), a Gaggia darálót nem ismerem.
A harmadik meg már nincs meg, de felírlak a listámra 6.-nak, ha gondolod :)

[ Szerkesztve ]

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#86587) iatti válasza Bali27 (#86585) üzenetére


iatti
aktív tag

a gc jó befektetésnek is,a kávé készítésen túl :DD ha netán később feljebb akarsz lépni/én nem akarok/könnyű eladni.ez olyan mint a régi időkben, amikor faterék sorba álltak a zsigáért éveket. 80pénz volt az ára,majd 4-5évesen eladta 140-ért.

(#86588) iatti válasza Ferdzsoo (#86575) üzenetére


iatti
aktív tag

szerintem is jó a kidolgozottsága,praktikus a magasság állítási lehetőség.csak azt kell eldönteni mindenkinek,melyiket veszi a három közül.az 50-100dolláros is ott készül a csíkszeműeknél szerintem,csak azok kaszálnak az áron.

(#86589) mutyi


mutyi
őstag

Nálam még mindig dilemma, hogy egy Gaggia Classic full tuninggal legyen a jelenlegi Gaggia Baby tuning helyett vagy egy Expobar Office Leva, ami viszont pid nélküli.
A GC tuning 130-ból jönne ki kb. ezzel ellentétben az Expobar Office Leva 200 lenne.
Amint írtam is a múltkor, hogy nálam az olasz blendek, a sötétebb pörkölések jönnek be és napi 2-3 kávéról van szó, tejhabot is készítek.
Sajnos szavazást nem lehet kiírni,de azért jó lenne ha 5-6 ember megírná, hogy az árak tükrében melyik mellett tenné le a voksát.
Sosem használtam még HX-es gépet és nem tudom hogy pid nélkül mennyire tudnám belőni, bár gondolom ha akarok, akkor abba is lehetne Fragolával pl. beletetetni.

(#86590) Pufokaboka válasza sz.zs. (#86580) üzenetére


Pufokaboka
tag

Na itt vannak a képek. A gyári kosár most nincs velem azt nem tudtam mellé tenni. Tettem képet a kazánról is.

(#86591) sz.zs. válasza Pufokaboka (#86590) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Köszi! Hát ezt valóban nem lesz könnyű rézcsövezni :N

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#86592) mentic18


mentic18
tag

Sziasztok!
Mi a véleményetek a Sage Oracle BES980-as gépről? Használt már valaki ilyet? Láttam, hogy lett egy újabb fajta (BES990) de nem látok sok változást az elődhöz képest.

Samsung Galaxy A53 5G

(#86593) stereofan válasza sz.zs. (#86591) üzenetére


stereofan
tag

ezt a fajta kis rézbojlert érdemes pidelni?
a szenzort hová érdemes elhelyezni?

vagy inkább csak egy hőelem az oldalára, külső leolvasással, esetleg kis szigeteléssel a bojler falára?

minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo

(#86594) konzumpro válasza mentic18 (#86592) üzenetére


konzumpro
senior tag

Véleményem? Olyan automata, ahol te pakolgatod a kávépogácsát.

(#86595) sz.zs. válasza stereofan (#86593) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Fogalmam sincs, de úgy olvasom, hogy nem igazán van sok értelme, mert hogy elég direktbe, gyorsan átmegy a víz a bojlerben, fejen. Én az egyik termosztát alá beszorítottam 1K hőelemet, mérőműszerrel nézem. Olyankor csapolok amikor annyi a hőfok amennyi az adott kávénak kell és elég jókat tudok belőle húzni. :)

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#86596) Ferdzsoo válasza iatti (#86565) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Mondjuk annyi hogy viszonylag sok rátapad a disztribútorra. Ez nem is tudom mitől függhet,
meg nekem kb mindig ilyen légbuborékos lesz a teteje, olyan mint ebben a videóban akkor amikor azt mondja hogy túl alacsony a beállítás. Viszont ha mélyebbre rakom, akkor is ilyen marad a teteje, és akkor nagyon már tamperelni is alig lehet. :DDD
Szóval annyira nem vágom. De a léyneg hogy megszűnt a spriccelés a naked-ből bárhogyan is...

[ Szerkesztve ]

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#86597) iatti válasza Ferdzsoo (#86596) üzenetére


iatti
aktív tag

elötte wdt-zel? megpörgeted többször? lassan vagy gyorsan?a keresztnél is van egy minimális tapadás.papírtörlővel időnként tisztítsd meg.azért még írj,ha jobb lesz az összkép.addig nem veszek ;)

(#86598) Ferdzsoo válasza iatti (#86597) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Igen, WDT-zek, töbször pörgetem, gyorsan. Már az elsőnél is rátapadt, tök tiszta volt, de állítólag ez sokmindentől függ, már a darálástól is...

[ Szerkesztve ]

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#86599) Ferdzsoo


Ferdzsoo
addikt

Illetve látok pár embert aki mélyebbre állítja és nem is tamperel utána...
Ti tampereltek utána?

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#86600) vicces1 válasza sz.zs. (#86591) üzenetére


vicces1
aktív tag

jah, ezt inkább ne :N értelme sincs

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.