Hirdetés
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz kurtuzov #86788 üzenetére
Nem tart örökké az oscar párna sem, mérni kell a keménységet és ha az alapján elhasználódott akkor cserélni. Szerintem ha rendeltetésszerűen van használva, nincs mellette vízkövesedés.
(Volt aki azt írta, csak átmossa ha algásodik, szerintem akkor már illene kidobni.) -
-
vicces1
aktív tag
válasz kurtuzov #87523 üzenetére
A presszó, mint végeredmény jól néz ki.
A pogácsa nem annyira, ha nem ütöd ki rögtön az nem baj, de túl sokáig ne hagyd fenn a kart.
Egy Oscar párnát dobj bele, vagy inkább külön akár egy nagyobb befőtes üvegbe és így szűrt vízzel itasd, mert az ilyen 4-500mg/l-es vizekkel hamar el fog tömődni a szűkítőnél, meg amúgy se jó a bojlernek.
Egy sima Nestlé is 610mg/l oldott ásványt tartalmaz, ez brutálisan sok.Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
Vangelis
félisten
válasz kurtuzov #87814 üzenetére
Köszönöm.
eMagtól kaptam 80ezer utalványt.
Több most nincs rá.
Igaz ebből amit linkeltem még lejön 15% kedvezmény, tehát 69e-t kell elköltenem az utalványból és még tudok venni valami lomot az asszonynak is. Tehát 70 alatt (ingyen) megúsznám ezt a gépet.Persze tudom, hogy van jobb , mert mindennél van jobb... de ingyen ne válogasson az ember.
Jah .. A MacBook ... .D
az is megvan. Lehet el sem adom... igaz nem nagy szám, de olcsó volt.
Eladni bagóért meg nem akarom... minek. Lassan kincs lesz ... igazából bánom, hogy felbontottam picit.Az alzás krups lett volna jó 32-ért. Kár, hogy nem működött a kijelzője. 32ért. ...
Ahhh de elég nehéz munka mindig bányászni a jó dolgokat.
Kell a KV mellé .. , hohy ébren tartsonKÖszi az infókat!
EMag előtt meg le a kalappal!!!
[ Szerkesztve ]
Fogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
Szulita28
senior tag
válasz kurtuzov #87814 üzenetére
Máskülönben ezt a Gaggia Classic 2018 modellt hozd el 25 ezerért Tudom, régi hsz, de..ez tényleg 25e volt vmikor? Ez ilyen egyszeri, vagy várható még hasonló? (Emagot messzire kerültem eddig; sorry, ha láma...)
[ Szerkesztve ]
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
verti1
tag
válasz kurtuzov #89874 üzenetére
A gondom továbbra is a külső kés rögzítésével van és az ebből adódó pontatlanságból.
A felső képen van a PRO talán. CNC-zett fészek van az alsó késtartóban. Tegyük fel, hogy pontosan készül, de akkor is kicsit nagyobbra kell készíteni, hogy a kést bele lehessen rakni. Onnantól kezdve már mozog benne. Ezen felül menettel van megoldva a rögzítése a házban. A menet szintén nem központos. Nem lehet olyanra gyártani. Ha lenne valami megvezető perem akkor igen, de ebben a formában nem. A Lido-kban is hasonló megoldás van, de ott csavarokkal fogod össze a késtartót a házzal. Lazán van illesztve a kés és tudod központozni, majd a csavarokkal rögzíteni abban a pozícióban. Itt nem nagyon látszik, hogy tudna mozogni a kés a késtartóban, de ha mozogna is es megpróbálnád rögzíteni a csavarástól elmozdulna.A második verzió már jobb egy fokkal, mert pontosabbra lehet gyártani, de a menetes dologgal ott is veszítesz.
A Simplicity 275€ ami felette van, de ha ennyi pénzt akarnék elkölteni a legpontosabbat venném, nem spórolnék 30-40 dollárokon. Az őrlő a legfontosabb szerintem, főleg presszónál. A 50-60 ezres mezőnyben lehet én is inkább 1zpressot választanék, ott eléggé sűrű a mezőny.
Szeretném hangsúlyozni, hogy ez megint csak az én véleményem, semmi több.
-
verti1
tag
válasz kurtuzov #89876 üzenetére
Minek a kézi ha nem akarod tekerni? Ennyiért kapsz motorost is ami jó. Ez a hernyó csavar még rosszabb. Ha van is a másik oldalon akkor is elnyomod a kést valamerre, soha nem lesz jó. Már írtam, hogy sokan meglovagolták ezt a kézi dolgot, mert divat lett. Viszont a minőségben nagyon nagy a szórás. A Classic egy tank, az is fém rajta ami felesleges szerintem. A Simplicity a best buy a jelenlegi kínálatból. Betöltő tölcsér műanyag, a gyűjtő nem mágneses és kicsit más az állító mechanikája, de a beltartalom azonos.
-
verti1
tag
válasz kurtuzov #90220 üzenetére
Az 1mm nem számít szerintem semmit. Azt írja, mind a kettőre, hogy “hexagonal burr”. Mindegyik olyan kb. Kés profilt látni kellene egymás mellett. Ami szembe tűnő az a titán-nitrid bevonat. Első sorban a bevonat keménysége miatt az él tartósságát növeli és súrlódás csökkentő, de a kávé ízére nincs hatással. Egy kávézóban megéri a beruházást, mert nem mindegy gazdasági szempontból, hogy meddig bírja. A fekete kés ugyan az mint a Kinu, italmill, de nem csereszabatos a külső kés, erre ne építsen senki, de kb örök élet otthoni körülmények között bármelyik.
-
-
MODERÁTOR
-
Alg
veterán
válasz kurtuzov #91405 üzenetére
Lágy víz savasodik, beoldódik a levegőből a szén-dioxid és mivel nincs puffer ezért elviszi savasba könnyen.
Ráadásul a csapvíz alapból elég sok oldott CO2-t tartalmaz.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Kávé Kálmán
tag
válasz kurtuzov #91632 üzenetére
"Kifejezetten a kávépörkölés is nevesítve...?"
https://www.usnews.com/news/world/articles/2020-03-21/italy-to-shut-all-non-strategic-business-activities-until-april-3-pm-conteMost telefonoztunk hosszabban Marko-val, aki az Artisan pörkölőszoftver apukája. Ő német, de olasz felesége van, és meglehetősen sok üzleti partnere és kávés haverja van Olaszországban is. Ő azt mondta, hogy tilos a pörkölés (április 3-ig). Amúgy a híreket olvasva én se tudom másként értelmezni.
-
Bazsee71
őstag
válasz kurtuzov #92518 üzenetére
Itt egy tök jó Brew Water Calculator.
-
-
HÁZIGAZDA
válasz kurtuzov #94166 üzenetére
nem hiszem, hogy ilyet írtam, azt sem értem, hogy mit értesz alatta
esetleg azt írtam, hogy - gyanítva, hogy köhög már az ulka - nem igazán tudom az opv által lehatárolt 10 bar és az előáztatós 2-3 bar közötti értékeken használni a gépet, mert nem tartja a nyomást, hanem leállítja a pumpát és leesik a nyomás. de ugyanezt csinálta anno a dalla corte is, pumpacsere után jó lett.
a fentiekből következik, hogy a legtöbb kávét most is úgy tudom csinálni, hogy előáztatok valameddig, aztán nyomom 10 (9) baron. viszont az el meson finomra őrölve is túl hamar jön át, szóval ott 6 bar környékén főzöm.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen alaplapot vegyek?
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robotporszívók
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Milyen TV-t vegyek?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Nem rakétatempóban, de nőnek a notebook-eladások
- További aktív témák...
Állásajánlatok