Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#24041) npera válasza Jahno (#24038) üzenetére


npera
újonc

NAS leokézza rendszeresen, hogy jó, de azért sejtem én hogy van alsóbb szintű diagnózis is, amit a doboz nem feltétlenül olvas ki vagy lát egyáltalán.

Egyelőre nem tapasztalok furcsa hangot vagy problémát másolás esetén, de az alighanem már a végső-végső fázis vagy el sem jut odáig az ember.

Ha nekilátok, akkor le kell mentsem az egészet egy külön diszkre, az alighanem egy 4T valami WD külső vinyó lesz. Aztán az új vinyók az aktuális "töréspont" alatt lesznek, amikor a méret/ár arány még nem száll el nagyon. Most talán a 6-terás cuccok vannak ott, de nem néztem egy ideje. Legfontosabb, hogy a támogatott vinyók listájából válasszak, akkor nagyon nagy marhaságot nem tudok csinálni.

Nagyon szívesen építenék egy NAS-t, aztán FreeNAS rá és ZFS, de akkor valami elképesztő sokat kellene olvassak és leginkább kérdezzek itt. Mondjuk akkor valami komolyabb cuccra is kellene lőni, hogy egyáltalán értelme legyen. Makettkodni 2 diszkkel és kevés memóriával csak a saját magam lábonlövése lenne, arra jó a már meglévő doboz.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.