Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-22 08:41:00

LOGOUT.hu

Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#108128) SteveAd


SteveAd
tag

Adott a csaladban 3 egyforma Sony Xperia XZ1C: 1 Telenoros, 2 Telekomos. A Telenoros 4G/LTE modban sokkal jobb jelet produkal lakasban mint a 2 Telekomos (Signal Strength app szerint 60-62% a Telenoron, 38-40% a Telekomon). Igy a Telekomosak sokkal gyorsabban merulnek (GSAM szerint orankent 0,7-0,8% orankent) mint a Telenoros (0,4% orankent). Ugyanazok az appok futnak mindegyiken, hatterben semmi extra, mobil internet letiltva mindegyiknel a lakasban (wifi van). Letezik, hogy az ennyivel alacsonyabb 4G jelszint ennyivel gyorsabban eszi az akksit? Minden jel erre mutat, de akkor is furanak tartom. Amugy Budapest belvaros, regi berhaz, de nem az igazan vastag, csak 37 centis teglafalak, es igy van az ablaknal ekkora kulonbseg a 2 szolgaltato jelszintje kozott.
Es mi a megoldas? Most azt tesztelem, hogy itthon, lakasban atallitom a Telekomosakat 4g-rol 2G/GSM-re (ugyis van wifi), akkor a jelszint felugrik kb. 40%-rol (4G) majdnem 80%-ra (2G). Kilepve a lakasbol meg visszaallitom 4G-re. Kicsit kenyelmetlen, de nem a vilag vege. Vagy van valakinek esetleg jobb otlete? Telenorra nem viszem at a szamokat, az nem jatszik, mas szempontbol sokkal tobbet kinal a Telekom :)

Ja, es van meg egy MI A2 Lite, amin szinten Telekom 4G fut, hasonlo jelszint mint az XZ1C-n, de az akksi sokkal tovabb birja (kb. annyira mint a Telenoros XZ1C)

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.