Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:17:45

LOGOUT.hu

Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!

Országos motoros rendezvények

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#94101) imibogyo válasza Pocee (#94100) üzenetére


imibogyo
veterán

Igen. Nekem is a közeljövőben érkezik egy 40L-es tartályos példány. Gondolkoztam az építésen is, de annyi macera, hogy nem igazán éri meg a gyárival szemben. Ráadásul nekem relatíve kicsi kompresszorom van, felesleges túl nagy rendszerben gondolkodnom. És elsődlegesen úgyis a motor restaurálásához kell, tehát nem "dolgozni", arra elég egy olcsóbb, kisebb verzió is. :K

(#94102) Pocee válasza imibogyo (#94101) üzenetére


Pocee
senior tag

linkelsz nekem mit vettél?

Mr.Brightside

(#94103) imibogyo válasza Pocee (#94102) üzenetére


imibogyo
veterán

Még nem vettem meg, de ezzel a 40 literessel szemezek, ez úgy durván 40k Ft. Annyival viszont nem drágább a nagyobbik 80 literes (~55k Ft), hogy azért még az is játszik gondolatban...

Gondolkodtam még a porelszívós változatokban is, de mivel én elsődlegesen nem homokkal fogom használni és valószínűleg nem is napi szinten (tehát egészségileg sem leszek nagyon fenyegetett, valamint túl sok felesleges anyag sem megy majd veszendőbe), így szerintem annyira ez nem fontos funkció számomra, hogy plusz 50k-t megérjen.

Ha homokkal dolgoznék, akkor OK, de akkor is inkább egy normális sisakba tenném a pénzem, mint abba hogy a hátsó nyitott fészerbe ne szálljon szét a homok... Arról nem is beszélve, hogy ha mégis szükséges lesz majd, akkor utólag is ki lehet ezt a funkciót építeni, mivel ugye lényegében csak egy fordított homokszórásról van szó plusz egy kefés fejről...

[ Szerkesztve ]

(#94104) Pocee válasza imibogyo (#94103) üzenetére


Pocee
senior tag

sima szódaporral (bikarbóna)gondoltad vagy ipari direkt szórásra tervezettet?

Mr.Brightside

(#94105) imibogyo válasza Pocee (#94104) üzenetére


imibogyo
veterán

Sima legolcsóbb nem étkezési verzióval... Valami 130 Ft Kg-ja ha jól emlékszem és 25 Kg-os zsákokban lehet venni. ;)

(#94106) ath válasza imibogyo (#94105) üzenetére


ath
senior tag

Ugyan rakereshetnek, de ugy latom temaban jartaskent ket-harom mondatban ossze tudnad foglalni miert is jo ez a szodas megoldas, meg hogy honnan jott :) ugy gondolnam ez nem roncsolja a feluletet, mint a homok, nem?

(#94107) Pocee válasza ath (#94106) üzenetére


Pocee
senior tag

a szóda nem eszi a felületet,becsapódáskor felrobban a szodakristály és ez az energia szedi le a leszedni kívánt réteget,kinetikus energia,nagyon leegyszerűsítve.

Mr.Brightside

(#94108) imibogyo válasza ath (#94106) üzenetére


imibogyo
veterán

Azok mellett amik már meg lettek említve nagyon fontos még, hogy nem kell szétszedni sem feltétlenül a tisztítandó dolgot, mert sem az üveget, sem a gumit nem károsítja a szódabikarbóna a homokkal szemben.

Valamint ami számomra hobbistaként az egyik legfontosabb, hogy a homokkal ellentétben a szódabikarbóna természetes és vízzel tökéletesen lebomló anyag, vagyis nem áll fenn pl. a szilikózis veszélye és nem kell hozzá 80-150.000 Ft-os védőfelszerelés. Lényegében egy sima védőszemüveg / maszk és egy valamennyire normális légzésvédelem (pár ezer forintos maszk) tökéletesen elég.

Emellett pedig a munka végeztével (ha olyan az eszköz, ami bírja), egy sima mosás megoldja minden bajodat, míg a homokot alaposan el kell távolítani mindenhonnan, mert pl. mozgóalkatrészek közé keveredve és ott hagyva (csapágyak, fogaskerékház stb.) szépen rendet tud tenni a homok, míg a szódabikarbóna egy kis víztől szépen lebomlik. :K

ITT van egy jó kis összefoglaló, hogy mi mindenre is használható akár már csak egy kis 10.000 Ft-os pisztollyal. Ha csak nincs nagyon makacs szennyeződés, vagy rozsda, akkor univerzálisabban használható, mint a homok (homok viszont másra is használható, amire meg a szódabikarbóna nem). ;)

[ Szerkesztve ]

(#94109) veze válasza imibogyo (#94108) üzenetére


veze
őstag

pl. egy ilyen pisztolyra gondoltál? [link]
szóda meg itt van [link] bruttó 165 Ft/kg

(#94110) imibogyo válasza veze (#94109) üzenetére


imibogyo
veterán

A szóda az stimmel, a pisztolyt csak példának linkeltem. Konkrét tapasztalatom nincs vele (én nagyobb gépet használtam), de a videókban egy nagyon-nagyon hasonló kütyü van, mint amit te is linkeltél, szóval igen... De mivel +30k-ért már komplett tartályos verziót lehet venni, ezért én magamnak nem is gondolkodom ilyen kis pisztolyban... :K

(#94111) runner 125


runner 125
nagyúr

Hi,

Srácok, van valami hivatalos eljárás arra, h ha március körül el akarom kezdeni az 1.2-es honosítását, a vizsgabázisig h juthatok el vele?

A szomszéd faluban van vizsgabázis, de nem NKH, ezt pedig mivel 1. mo.-i forgalomba helyezés lesz, csak iyen állomásra vihetem, ami Sopronban van és az 30km.

Szerezzek P rendszámot, vagy valami útvonalengedélyt kell kérni? Vagy h megy ez?

Azért még egyszer nem akarok furgont kunyerálni.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#94112) vendingo válasza runner 125 (#94111) üzenetére


vendingo
veterán

Ha nem tudod megoldani, vagy nem akarsz kínlódni vele, akkor a Lövői szerelőm hozza viszi neked, ha kell. Lehet a honosítást is megoldja, ha arról van szó.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#94113) imibogyo válasza runner 125 (#94111) üzenetére


imibogyo
veterán

Sima útvonalengedély elég hozzá szerintem. Nekem a bontandó autóhoz, műszaki és úgy egyáltalán mindenféle papír nélkül is elég volt 15 Km-re. Szóval egy amúgy "normális" motorra is elégnek kell lennie. Bármelyik örsön kérhetsz... ;)

(#94114) dellfanboy válasza imibogyo (#94113) üzenetére


dellfanboy
senior tag

meglepődnék, ha kapna útvonalengedélyt külföldi papíros motorra/autóra. vagy esetleg változott vmi jan1 óta?esetleg tudsz vmi kiskaput?
idáig útvonalengedélyt (lakóhely-vizsgabázis) csak lejárt műszakis magyar autónak/motornak adtak ki...

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#94115) BoB válasza dellfanboy (#94114) üzenetére


BoB
veterán

Így van.

Útvonalengedély. Ügyleírás: A forgalomba helyezett, a forgalomból kivont, de érvényes műszaki vizsgával nem rendelkező gépjárművek esetén.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#94116) imibogyo válasza dellfanboy (#94114) üzenetére


imibogyo
veterán

Jó, én csak abból indultam ki, hogy ha arra az autóra amiből majdnem ki tudtam dugni a lában (ez az épülő kerti traktorom donor járműve és igen, ebben az állapotában vezettem át az új házhoz benne :DDD ) kaptam útvonalengedélyt, akkor biztos ő is fog kapni a vasára. Nem szabály alapján néztem a dolgot... :N

(#94117) gabor128


gabor128
aktív tag

Sziasztok,

Olvasgattam a motoros teszteket meg leírásokat és egyik oldalon írták, hogy a gixxer-ben nincs üzemanyag szint jelző. Felmerült bennem a kérdés, hogy akkor honnan tudjuk mennyi üzemanyag van még benne?

(#94118) Ferdzsoo válasza gabor128 (#94117) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Belenézel, meglötyögteted, látod mennyi van benne...

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#94119) Geresics válasza gabor128 (#94117) üzenetére


Geresics
addikt

Sok motorban nincs szintjelző, csak egy lámpa/LED, ami akkor világít, ha már kevés nafta van. Ilyenkor tudod, hogy pl. 80km múlva elfogy.

*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

(#94120) ath válasza gabor128 (#94117) üzenetére


ath
senior tag

Led van, ha fogyoban van, bekapcsol. En is orulnek, ha lenne rendes kijelzo, de annyira azert nem zavaro. Melyik evjaratot nezed?

(#94121) gabor128 válasza ath (#94120) üzenetére


gabor128
aktív tag

Ja, értem.
2005-2006

(#94122) vendingo válasza ath (#94120) üzenetére


vendingo
veterán

Engem soha nem izgatott, hogy mennyi van benne pontosan, mindig elég volt a pilács, ha nagyon a végét járta.

Anno megjártam úgy a balkánt SV-vel, hogy még ez a lámpa se volt jó. Akkor jelzett, amikor már csak 1-2 dl volt a tankban. Kalandos volt, mert hektikus volt az sv fogyasztása. 150-230km körül tudott 1 teli tankkal.

AT-nál más a helyzet, ott 300-400km simán megvan. Előbb megy szét a seggem, minthogy kifogyjon.
Opció lenne még a 55+17 literes marathon tank szett, de az már overkill kategória.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#94123) runner 125 válasza vendingo (#94112) üzenetére


runner 125
nagyúr

Köszi, biztosan rendes arc, de rajtam kívül erre más nem ül fel és a szállításról is így vélekedek. Bármennyire lehet profi bárki, senkinek nem hagynám h lekösse.

Többeiknek is köszi, rácsörgök hétfőn a soproni NKH-ra, hátha mondanak valami okosságot a "szállítása ide" mondaton kívül.

Illetve utánakérdezek h P rendszámmal kivitelezhető-e a mutatvány.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#94124) vendingo válasza runner 125 (#94123) üzenetére


vendingo
veterán

Van direkt motor trailere, asszem egyedi kiállításos mocikat is szokott hozni vinni.
Amúgy én simán ráülnék, és bemennék vele Sopronba.

Amikor tesóm gépét honosítottuk, akkor nem volt semmi gond, ment minden szépen. Arra készülj, hogy az összes nepper befoglalta a létező összes időpontot fél évre előre, és amikor már végre te kerülnél sorra, akkor is bemegy előtted még 3-4 kintről hozott fostalicska, mert a cimbiknek bármit...
Ismerősnek 10-re volt időpontja, 3 órát várt, hogy bejusson a géppel.

Ha a vén szakállas törpe lesz, akkor készülj, hogy minden fosba beleköt. Még azt is megszámolja, hogy mennyit villan az index. A rendszámtáblánál legyen fényvisszaverő prizma, mert az a kedvence. Sportkipufogó? Még az utcába se enged be vele, leszarja a tüv papírt, E betüt... Velem be akarta hegesztetni a DB killert, mert oldható kötéssel nem lehet benne. :)

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#94125) Geresics


Geresics
addikt

Fotelfizikusok FIGYELEM! :C

*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

(#94126) Pocee válasza veze (#94109) üzenetére


Pocee
senior tag

nekem pontosan ez a pisztoly van és pont itt vettem.vannak hibái de használható,ez jó homokhoz és szódához is.

Mr.Brightside

(#94127) ath válasza vendingo (#94122) üzenetére


ath
senior tag

Pont ez az, nalam sem egyertelmu a fogyasztas, nagyon a csuklomtol fugg :) annyit lottem be, hogy 200 km tuti kijon egy tankbol

(#94128) veze válasza Pocee (#94126) üzenetére


veze
őstag

Köszi :R
láttam még olcsobb alsó tartályos kivitelt, de youtube videokon ezt láttam müködés közben. amit Te is vettél.
Időnként jó lenne és minden más feltételem adott hozzá (pl. van elég levegőm)

(#94129) Pocee válasza veze (#94128) üzenetére


Pocee
senior tag

6 bar felett már működik,de nem baj ha van 8-10 bar,annyi probléma volt vele,hogy ahol a sodat rántja magával a levegő,az a furat tele volt öntési sorjával,és nem akarta rendesen vinni a port,miután kicsiszoltam a furatot,teljesen jól viszi,már majdnem földhöz csaptam,olyan mérges voltam,amiért nem akarta nyomni,de meg lett a hiba. :DDD

Mr.Brightside

(#94130) emre válasza Teasüti (#94095) üzenetére


emre
veterán

gondolom azért hogy a tréning végére ezt tudja

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#94131) AndrewTdi


AndrewTdi
addikt

Üdv!

Caberg Driftről van valakinek tapasztalata?

(#94132) nyogo83 válasza emre (#94130) üzenetére


nyogo83
senior tag

Nem mentem annyira bele a temaba, hogy megkeressem amcsiknal milyen szinten megy a kepzes, de ez szerintem egy szinttel komolyabb [link]
Mindenesetre szamomra is furcsa, hogy szeles, dog nehez vasakkal rohangalnak, de hat egy amcsi atlag zsaru megse maszkalhat Yamahaval :DDD
Mintha a rendorautoikat lecserelnek Toyotara meg Hondara ;]

(#94133) runner 125 válasza vendingo (#94124) üzenetére


runner 125
nagyúr

Szerintem az lesz.
Megnézem h melyik nap nem trafiznak a 84-esen és bemegyek vele lábon.

Pff, kecsegtető. :D
Prizma van, de az tutfix h nem fogom szerelgetni a kipufogót. Belerakom a pipát és kifújt. Van hozzá mindenféle E betűs tanusítvány és perforált hivatalos kártya...
Ha ezek után baszakodik, akkor viszont felviszem Győrbe, ott több ismerősöm van.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#94134) vendingo válasza runner 125 (#94133) üzenetére


vendingo
veterán

Anno mentem az SV-vel nyitott dobbal időpontot kérni. Felvették az adatokat, megkaptam az időpontot, kezdenék beöltözni, amikor rohan ki hozzám a törpe, hogy annyira hangos a motor, hogy majdnem kiugrott az aknából úgy megijedt. Tegyem vissza a gyárit, mert ezzel nem fog átmenni. Mondom itt a papír, itt az E betű, lesz benne Killer. Ő ezeket leszarja, mert ha oldható kötéssel van betéve az neki nem elég, szegecseljem be, de még jobb lenne, ha behegeszteném.
Rá kellett volna kérdeznem, hogy a hengerig hegesszem az összes bilincs helyét, mert ott is szét lehet szerelni, akkor még hangosabb.

2 perc alatt feldobtam a gyári dobot, de vizsgán még az index villogását is megszámolta.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#94135) Geresics


Geresics
addikt

Mai projektünk 😍

*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

(#94136) KrAt válasza runner 125 (#94133) üzenetére


KrAt
veterán

E rendszám? Én anno azzal vittem autót műszakira, mikor nem volt rendszáma :)

(#94137) Teasüti válasza emre (#94130) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Úgy értem miért kell 300 kilós vas a járőrözéshez?
Miért nem vmi agilis SM-mel nyomulnak? Vagy sporttúra?
Vagy tökmindegy, csak nem ilyen batár hajó ami se nem gyors, se nem praktikus.
Mik a szempontok egy motorosrendőrnél?
Nem tudok elképzelni olyan élethelyzetet, amit más kategória ne tudna megoldani hatékonyabban.
Dobozt rakni meg bármire lehet.

[ Szerkesztve ]

(#94138) nyogo83 válasza Teasüti (#94137) üzenetére


nyogo83
senior tag

Minimalisan utanaolvasgattam es akad azert boven BMW (RT 1200) meg Victory is (na az meg brutalabb :DDD ).
Igazabol szerintem nincs csodalkozni valo ezen. Amcsi motor, egyertelmu hogy ezt fogjak nyomatni, gondolom olcsobban kijon mint barmi mas markat venni. Ha a Harley gyartana valami franko SM-et, tuti az lenne :DD
Kb mint Olaszban az Alfa, Fiat rendorsegi autok, na motorokban pont nem hazai kinalat van. Jelenleg nem tudom mi a rendszeresitett, de regebben Moto Guzzi California meg BMW volt (F650GS meg R1100 talan).

Szerk: Na ennek gyorsan utananeztem mert erdekelt. Olaszoknal tenyleg regen voltak a fent emlitett gepek, tavaly Multistrada 1200 S meg Enduro lett a hivatalos rendormotor.

[ Szerkesztve ]

(#94139) Grillo válasza Teasüti (#94137) üzenetére


Grillo
senior tag

Szerintem azért ezeknél részben a megjelenés a cél. Tehát nem ezekkel fognak amúgy sem őrült autósokat leszorítani, hanem jól látható elemei tudnak lenni a közlekedésnek.
Leállítani fix helyen ezek is jók.
Dél-Amerikában igen, ott endurók vannak, de ott le is lövik a menekülőt, meg amúgy is sok a motor.

(#94140) BoB válasza nyogo83 (#94138) üzenetére


BoB
veterán

Az a csendőrség.

A rendőrségnek mindenféle fajta motorkerékpárja van, szerintem a kapitányságok maguk döntik el mit vesznek, nem központilag. Az egyik legjelentősebb típus pedig ez:


[link]

:D

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#94141) canniball válasza BoB (#94140) üzenetére


canniball
nagyúr

Az olasz rendőrök japán motorral járnak??! :Y :D

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#94142) Teasüti válasza BoB (#94140) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Na, azért teljesen más ez, mint az a böszme Harley.

(#94143) Topiccsendőr válasza canniball (#94141) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

Hat nem egy elfogo tipus...

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#94144) canniball válasza Topiccsendőr (#94143) üzenetére


canniball
nagyúr

A városban robogósokat kergetni jó az! :DDD

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#94145) tboldi válasza Geresics (#94135) üzenetére


tboldi
nagyúr

A végén még te is veszel egy szar olaszt.

Oh, wait... ;]

(#94146) Geresics válasza tboldi (#94145) üzenetére


Geresics
addikt

Nekem olasz szarom van, oké?! :DDD

wááá, nem láttam a jobbra húzott szöveget! :DDD :W

[ Szerkesztve ]

*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

(#94147) nyogo83 válasza BoB (#94140) üzenetére


nyogo83
senior tag

Igaz, nekem mindig kavar a carabinieri meg a polizia :DDD

(#94148) -Mosquito- válasza Teasüti (#94137) üzenetére


-Mosquito-
őstag

Majd ha elmész egy vezetéstechnikai tréningre pl Rili, ott kérdezd meg miért Fjr, Rt használnak.

Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]

(#94149) Topiccsendőr válasza -Mosquito- (#94148) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

Tehat a valasz?

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#94150) vendingo válasza -Mosquito- (#94148) üzenetére


vendingo
veterán

Azért, hogy lehessen parádézni vele a konvoj előtt?

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.