Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
csƵ
addikt
válasz Intruder2k5 #18700 üzenetére
T-Home ADSL
-
MODERÁTOR
Akkor az elvileg menne teljes sebességen is, az Invitelnél bevett szokás, hogy a 15Mbps-ből 12,5-öt kap az előfizető. Lehetséges, hogy a modem csere fog rajta javítani, de ezt látatlanba senki nem tudja Neked garantálni... Az is lehet, hogy a lakhelyed és a központ távolsága olyan nagy, hogy a fellépő csillapítás miatt nem lehet elérni a 15Mbps sebességet. Amúgy rengeteg trükk van az ADSL optimalizálására is, de ez nem ennek a topiknak a témája, a szóban forgó dchard féle firmware-nél lehet ilyenekről olvasni sokat. A modemről még annyit, hogy nem kell a 321-re kiadnod a 10k-t, a fekete 360R T1 legalább olyan jó a cserélt fw-vel, ezt maga dchard is leírta, és ha valaki, akkor Ő tudja mit beszél ezzel kapcsolatban!
http://itcafe.hu/tema/re_uj_firmware_d-link_adsl_modemekhez/hsz_272-272.html
http://itcafe.hu/tema/re_uj_firmware_d-link_adsl_modemekhez/hsz_1016-1016.html
Mellesleg itt szó esik a 15-ös csomagodról, és a jelenlegi modemedről is!
Na ennyi OFF elég is lesz...
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz Gubek-Einste #18683 üzenetére
Hi!
A DIR-300 B1 revízió is N-es Wifi-vel rendelkezik (ha ilyenre sikerülne cserélni), ráadásul okosítható, valamint hardware-sen a DIR-600-al azonos.
Alex
-
Topikgazda
-
Csacse
tag
Üdv minden Prohardveres kollegának!
Kérlek titeket segítsetek kíválasztani a legoptimálisabb wifi routert számomra!
Egy olyan routerre lenne szükségem amire lehet csatlakoztatni külső antennát viszont van belső antennája és a lakásban kituja osztani a (kívülről érkezett) jelet eszközökre.
Pontosan mire is gondolok: Egy külső Wifi 11 antennát sma kábellel bekötve a kérdéses routerbe ami aztán végezné a dolgát.
Válaszotokat előre is köszönöm! Sziasztok -
tobias40
veterán
TP-Link WR1043ND-----ha ilyen routert veszek akkor hasonlóan jó lesz a lefedettségem,jel erősségem mint a régi Linksys wrtg54-emen?(nem cserélném le de hát a wi-fi már nem hozza a 20 megát sajna. )Udvaron is kb 25 méteren is stabil jelem lesz?
Tehát hasonlóan jó router megbízható és stabil?
DDWRT és társai feltehető rá?(open,tomató stb..)Mennyire számít most ez jó vételnek a maga kategóriájában?
Ha van hátránya akkor mi az?
Bocs hogy ennyit kérdezek de nem akarok mellényúlni és rosszabbat venni mint a jelenlegi routerem!
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
ATOM139
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy WEP titkosítással használható az N-es wifi? Mert ezt írja:
We do not recommend using the WEP encryption if the device operates in
802.11n mode due to the fact that WEP is not supported by 802.11n specification. -
jNk
senior tag
válasz ATOM139 #18713 üzenetére
- Wep-et használsz és lemondasz az n szabvány nyújtotta sebességről plusz biztonsági szempontból (erősen) gyengíted a hálózatodat.
- Lecseréled a routered (vagy a jelenlegi firmware-ét) olyanra ami képes több wifi hálózatra (több ssid) és képes biztonságosan elválasztani őket (vlan).
- Wpa-t használsz és lecseréled a telefonod[ Szerkesztve ]
-
voyi
aktív tag
Na lecserélve a régi routeremet,megvettem az új TP-LINK TL-WR1043ND típusút.
UTP kábelen nincs is gond,hasít a net ezerrel,viszont a wifin (802.11n-es szabvány) azt tapasztaltam,hogy a UPC Fiberpower nyújtotta teljes sávszélesség csak a router antennájától 1 cm-re van meg, olyan fél méterre már a csak a fele
A laptop tuti n-es wifivel rendelkezik, ráadásul fibernet 50/5mbites netünk van itthon,amit mint már írtam,teljes sávszélességet hozta is a router antennájától 1 cm-re. A wifin nem lett korlátozva az antenna jelerőssége,maxra lett beállítva.Kérdésem,hogy ez így most normális,hogy fél métert távolodva máris levesz 25 mbitet a letöltési sávszélességből?!
Esetleg mit még van valami beállítási lehetőség,hogy javuljon az adatátvitel wifin?[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
jNk
senior tag
A laptopodban milyen wifi kártya van, 150mbit/s vagy 300mbit/s ? Előbbi esetben az 50mbit/s sebesség az csak optimális (esetedben a nagyon közel az routerhez) kürölmények között valósul meg, de tőle néhány méterre még ~30-35mbit/s általában szokott lenni. Ehhez a router wifi csatornáját olyanra kell állítsd amin senki más nincs a közelben és lehetőleg a mellette lévőkön se legyenek.
Ezzel a programmal meg tudod nézni a wifi környezetet és a mért adatok alapján próbáld módosítani a routert. -
legenda
szélsőséges eset; 130 megabit/sec névleges kapcsolatnál úgy, hogy ~ 6 méter volt a router és noti között;
a másik szobában, ~ 8 méter és egy vékony paneles fal közbeiktatásával is 50 - 60 megabit/sec körül mozgott az átviteli sebesség!
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
voyi
aktív tag
A helyzet az,hogy ennél a routernél auto-ra van állítva a channel,azaz a router keresi ki a legideálisabb csatornát, ezért is furcsa ez nekem.
"If you select auto, then AP will choose the best channel automatically."Sőt, a módnál meg a b/g/n mixed van beállítva,mivel faterom telója csak b/g szabványú wifivel rendelkezik.
#18719 jNk
Ez egy Macbook igazából,és ez van benne,tehát támogatja a legújabb n-es szabványt is,mitöbb be is van állítva, hogy azt használja: AirPort Extreme Integrated 802.11a/b/g and draft-n (n enabled)Aláírás
-
CanisMajoris
csendes tag
Sziasztok!
Eddig csak asztali gépet használtam internetezésre, aminek közvetlenül a LAN kártyájára volt csatlakoztatva a falból jövő ethernet kábel. Szolgáltató: Digi, ~40Mbps/~20Mbps. A szomszéd szobában szeretnék a jövőben használni egy laptopot e mellett internetezésre. A két gép közt egy routerrel szeretném megosztani a netet. A követelmény az, hogy a fent írt tapasztalati sávszélességeket mindkét gép ki tudja használni a router mögül is. A PC és a notebook közti link sebessége annyira nem kritikus, nem fontos nagy másolási sebesség, kis késleltetés-ingadozás stb. Az asztali gép ethernet-en, a notebook wifi-n kapná a netet. Nem igazán értek a témához, az ajánlott témaindító hozzászólás pedig meglehetősen régi, ezért szeretnék tanácsot kérni, milyen routert javasoltok a fenti összeállítás kiszolgálásához, lehetőség szerint 5-10000 Forintos intervallumon belül. Csatoltam egy képet is, hátha bénán magyaráztam el.
http://kepfeltoltes.hu/120127/halozat_www.kepfeltoltes.hu_.png
Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Olyan cuccot keresnek, ami egy dobozban megoldana a WIFI routert, NAS-t, es USB print szervert.
Tudtok ilyet ajanlani?
Udv, Tomi"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Beri
addikt
válasz CanisMajoris #18722 üzenetére
az ajánlott témaindító hozzászólás pedig meglehetősen régi
A hozzászólás utólag szerkesztve lett többször is. A tartalma nem 2005-ben íródott, ne félj.eladó Aromamizer RDTA V1
-
Topikgazda
-
vargalex
félisten
Hi!
Bármit is ír a webes felületen, az automata egy fixen beállított csatornát szokott jelenteni. Szóval, próbáld csak végig nyugodtan a csatornákat!
jNk kérdésére pedig a kártya típusa adja a helyes választ, nem a magyarázatod:
"AirPort Extreme Integrated 802.11a/b/g and draft-n", azaz ez elvileg csak 150 Mbps-es wifi.
Alex
-
tutis
őstag
Sziasztok!
Routert keresek az alábbi feltételekhez: 1 vagy 2 db usb legyen rajta ami alapból vagy módosítás után tudja kezelni a külső vinyót és egy usb-s nyomtatót (ezért jobb lenne 2 usb)
(tényleg, ehhez kérdés: ha 1 db usb van rajta és azt elosztóval megosztom egy vinyó és egy nyomtató között akkor tud működni a két dolog egymástól függetlenül?), torrent kliens futtatási lehetőség, 15 ezer ft alatti ár, illetve az alap dolgok (n-es wifi, tűzfal, qos,) esetleg wifire csatornánként szabályozható sávszél..MOst egy linksys WRV200-ast nyúzok, de sajna nem tud usb-t..http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
Topikgazda
15k alatt USB router csak a TP-Link 1043ND (gigabites) és Asus RT-N10U (100-as) van (én csak ezeket ismerem de lehet, hogy van más is), mindkettőre lehet tenni 3rd party firmware-t így az elképzeléseid megoldhatóak.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
XinAgent
tag
Hello!
Milyen routert ajanlanatok wifin lenne rajta ~5 gep+1 nyomtato. Net UPC Fiber Power 120.
Arban jo lenne 20k korul, a plafon a 30k. A lakas ~72 nm es a router kb kozepen helyezkedik el. Gepek kulon szobakban vannak (panel).Fontos, hogy stabil legyen, illetve gyors. USB-re nincs szuksegem.
Segitseget elore is koszi.
Én különb vagyok mint a többi ember, mert belölem csak egy van a többiből pedig sok.
-
voyi
aktív tag
válasz vargalex #18726 üzenetére
igen,valószínűleg csak 150mbps,mivel 2007ben kiadott modell az a macbook,megnéztem a rendszerleírásánál... A csatornákat majd kipróbálom, köszi a tippet
amúgy tényleg ennyire kevés az az 50mbites letöltési sávszélesség a 150mbps es wifije a macbooknak?
[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
tutis
őstag
válasz Gubek-Einste #18728 üzenetére
Tplinket én is néztem, az usb kétfelé megosztása az járható út?
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
Mian
aktív tag
Hello!
Wi-Fi vevőegységeket nézegetek, és azt szeretném kérdezni, hogy mit tudnátok ajánlani.
Most egy "TP-Link TL-WN321G" típusú darab van a gépben, de gyengének bizonyul, vagy csak simán valami nem kóser vele, mindenesetre valamikor tökéletesen megy vele a net, valamikor meg teljes halál, és egy google-t is 2perc mire betölt a gép. (Ami 4 magos, 15mb net stb, szal kéne hasítania... természetesen offolt utorrent állapotról beszélünk)
A wi-fi az én gépemnél van (2 gép van a házban, nálam jön be a net), nálam minden tökéletesen gyors, bátyám gépe pedig olyan 7-8 méterre lehet talán, a szobája az enyémhez képest keresztbe helyezkedik el, szal így közlekedik a jel, lehetséges, hogy leárnyékolja egy két kábel meg természetesen falak ilyesmi, mindenesetre valamikor nála is gyors a net ahogy kell annak lennie, valamikor meg nagyon belassul. A Wi-Fi valami 300mb-es T-homeos darab, ilyen modem wi-fi egybe, szal sztem azzal nem lehet gond, meg laptopról is gyors a net, csak bátyám gépénél vannak problémák. Na, azért leírtam ezeket a dolgokat is, igaz a vásárláshoz nincs sok köze, csak gondoltam hátha hozzá tudtok még szólni a dologhoz, én azt találtam ki, nincs jobb ötletem, hogy akkor venni egy erősebb vevőegységet.
Nem gondoltam csillagászati összegekre, 5-6-7ezer HUF max.
Ezeket a mini PCI csatlakozós okosságokat, hogy kell elképzelni, bedugom mini PCI-be és annyi, semmi antennát nem látok rajta vagy ilyesmi, kicsit érdekes megoldások, mennyire erősek ezek? Vagy az ilyeneket hanyagoljam, mit gondoltok?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
vargalex
félisten
Hi!
Az antennákhoz való 3 UFL csatlakozó ott van a kártya tetején. Az antennákat elvileg megtalálod a notebook-ban (ha eddig is volt benne WiFi kártya).
Alex
-
Mian
aktív tag
-
jNk
senior tag
Pc-be ritkán raknak olyan kártyát, inkább laptopokon és routereken használatos.
Az usb vevő nem feltétlenül rosszabb, több ismerős is használ ilyet és hibamentesen működik mindnél, ráadásul a hozzá adott (vagy utólag vásárolt) usb kábellel olyan helyre is tehetőek ahol jobb a wifi jelszint.
A 300mbit/s változatok közül a "sima" a WN821N, a "dokkolós" a WN821NC és a külső antennás a WN822N. Utóbbi kettőhöz usb kábel is jár. -
csƵ
addikt
Volt egy írás az otthoni hálózati beállításról csak nem találom. Tudná valaki linkelni?
-
XinAgent
tag
válasz XinAgent #18729 üzenetére
Erre valaki?
(#18739) csƵ
Erre gondolsz?
http://prohardver.hu/tema/otthoni_halozat_es_internet_megosztas/hsz_1-200.html
Én különb vagyok mint a többi ember, mert belölem csak egy van a többiből pedig sok.
-
krealon
veterán
Erre gondolsz?
Routerek, switchek, access pointok a hálózatban -
krealon
veterán
válasz XinAgent #18729 üzenetére
"Milyen routert ajanlanatok wifin lenne rajta ~5 gep+1 nyomtato. Net UPC Fiber Power 120."
Az arban az alja a Tp-Link TL-WR1043ND, ha a nyomtatod halozatos.
Ha a nyomtaton csak USB csatlakozo van, akkor ahhoz moddolt firmware kell a fentihez, vagy egy dragabb tipus."A lakas ~72 nm es a router kb kozepen helyezkedik el. Gepek kulon szobakban vannak (panel).
Fontos, hogy stabil legyen, illetve gyors."Panel miatt biztos sok WiFi halozat van a kozelben, igy stabil es gyors biztosan nem lesz.
Radasul, ha veletlenul egy vasbeton fal van 2 szoba kozott, akkor a jelszint eleve keves lehet.
Gyakorlatilag proba utan fog kiderulni, hogy milyen a WiFi vetel a gepeknel. -
fuzion
csendes tag
üdv. mint egyszerű földi halandónak a következő kérdésem lenne, kinéztem egy 1043-as routert. Ez a router alkalmas-e arra hogy a rácsatlakozó gépeket csak bizonyos időig engedje csatlakozni a netre akár wifin akár kábelen, ha igen milyen módon, vagy pedig más router javaslat?
-
Halaszg
csendes tag
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni. Router vásárlás előtt állok, a régim kezd meghalni. Igazából a lényeg az az lenne, hogy folyamatosan menjen a net, sokat szimulátorozok online ezért lenne fontos. Illetve a hálózat sebessége se lenne rossz ha magas lenne, tervezek egy médialejátszót venni és akkor már kihasználnám, hogy tudnék wifin streamelni. Egy D-Link DSL-360R ADSL2+-os modemem van, T-Home 15/1-es nettel.
Előre is köszi a segítséget.
Üdv
-
Topikgazda
válasz Halaszg #18745 üzenetére
Az első hozzászólásból bármelyik jó lesz + az elmúlt hány oldalon javasolt típusok.
Legolcsóbban egy TP-Link 74x lehet megúszni a beszerzést.
Javasolt valamelyik cserélhető antennával felszerelt típus.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Halaszg
csendes tag
válasz Gubek-Einste #18746 üzenetére
Köszi, akkor választok onnan
-
A következő routerre lenne szükségem:
Bejövő internet UTP-n 80/25 mbit
Lehetőleg gigabit portok, később talán 100mbit fölé is megyünk.
Egy LAN port bőven elég, wifi nem kell
Site-to-site vpn képesség akár 3-4 további routerrel is. Ár annyira nem lényeg, stabilitás kell.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Autós topik
- DIGI kábel TV
- Bluetooth hangszórók
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Tőzsde és gazdaság
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest