- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddany7
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #73049 üzenetére
ac66u-m van, csak nem a b1, hanem a korábbi verzió
-
-
ddany7
csendes tag
sziasztok,
500as upc nethez keresnék 50nm-re routert, ami lehetőleg átlövi 400mbps fölött 5g-n a netet, ha egy térben vagyok a routerrel.
elég sok wifi van látótérben, és a legnagyobb távolság amit át kell lőni az egy olyan 10m ajtóval, fallal, és beépített szekrénnyel nehezítve.
eszközök: 2 telefon, 1pc, 1 tv, 2notebook,1tablet, plusz időnként pár extra eszközTeljesítmény lenne elsődlegesen a fontos, download manager és hasonló extrákra nincs szükségem, de ha rá akarok kötni egy 500gb-nál nagyobb HDD-t, azt ismerje fel (ne úgy, mint a mostani asusom), és ne akadozzon.
USB 3.0 must have lenne, VPN szerver pedig előny.
Ár: max 40e
Köszönöm előre is a tippeket
-
general
addikt
válasz
Gubek-Einste #73040 üzenetére
köszi az ajánlást!
-
woodworm
veterán
válasz
Mr. Csonti #73043 üzenetére
Nem, csak ugyanazért az árért kapsz jobbat is.
Kali megelőzött. A tplinkben ugyanannak a chipset beszállítónak egy lentebb pozicionált soc-je van, mint az asus és a xiaomi esetén. A ram is kevesebb, a wifi az nagyjából ugyanaz.
-
válasz
Mr. Csonti #73043 üzenetére
Szia,
Annyira nem, de CPU és RAM tekintetében is gyengébb az említetteknél, ami komolyabb terheléskor megmutatkozhat.
-
-
Tegla80
addikt
válasz
Gubek-Einste #73036 üzenetére
Rendben,legyen igy es kitoltom.(de remelem akkor kapok valaszt arra,h a tobb proci vagy a ram a lenyeg ha az "erosebb/stabilabb" online kapcsolat a cel mikor sok eszkoz ostromolja a routert.
)
Videk igy a wifi szennyezes minimalis a 2.4ghz-en(3 router es az is nagyon gyengen) mig 0 az 5ghz es tartomanyban.Falak szama max 3db es anyaga tegla,mig a max tavolsag kb 10meter mert az epulet kozepen van a router.Ezen log egy masik router a szomszedban(kulon halozatkent beallitva) amin altalaban 3-4 wifis eszkoz kapcsolodik es nyaggatja a netem!
Szoval ezen felallasra keresem azt ami eroben elbirja,h 2ps4 gond nelkul jatszik kabelen online es mellette wifin log 3-4 telo/tab/lapos is amik szinten hasznaljak a netet.
Kp az 30e kornyeke es az egyeb igenyem annyi lenne,h a gyari fw jo legyen rajta,mert nincs kedvem mokolni es cfw-t tenni ra a jo mukodeshez.
(amugy ha az jobb megoldas es van 30e korul valami komolyabb wifi nelkuli "ipari"router ami jo lenne nekem,akkor johet arra is ajanlat,mert max szerzek ra szakit bekonfigolni es marad a tp3600 wifire.)
Koszonom. -
-
-
general
addikt
válasz
Gubek-Einste #73035 üzenetére
Köszi a választ!
- 60nm, 3 szoba, közepén a router
- wifin laptop, telo, egy Apple TV 4k
- főleg a 4 k-s filmlejátszáshoz kellene, illetve mac-es Time Machine menteshez
- nem vágom pontosan még a mikénteket, de a sebesség kell, belső hálózaton is, mert egy db desktop gép is csatlakozik egy hosszabb kabellel, a másik szobában van, onnan játszok le filmet, de annak nincs wifije, most akadnak a filmek
- 250-es net van most, de remelem a Telekom növelni tudja majd
- az ár másodlagos, de azért legyen értelme, nem akarom túllőnni az igényeimen -
a000
őstag
válasz
Gubek-Einste #73036 üzenetére
Lehet én vagyok a gyík és nem találom, de AC1300G+ hol kapható 20k alatt? Linket kaphatok? Köszi.
-
válasz
Tegla80 #73034 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?20k alatt Asus AC57U/AC1300G+, TP-Link Archer C5v4
20k felett Asus AC58U/AC66U B1, TP-Link Archer C7
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel és 2 LAN porttal rendelkezik) -
válasz
general #73033 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral: Asus AC57U/AC58U/AC66U B1/AC1300G+, TP-Link Archer C5v4/C7
30k felett: Asus AC68U/AC86U/AC87U, Synology RT2600ac, TP-Link Archer C8/C9
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel és 2 LAN porttal rendelkezik) -
Tegla80
addikt
Morgen.
Cserelnem a megoregedett routert (tp wdr3600) egy mai szemmel modernebbre.
A kerdesem az lenne,h a tobb mag vagy a tobb ram kell nekem,ha pl 2ps4 muxik rola kabelen online(es ez a lenyeg) mikozben wifis eszkozok is zaklatjak ugy,h mindemellett egy masik router is log rajta (20m-re) kabelen es azon is zajlik az elet. Wifi-ben nincsenek extra elvarasok,adjon azt jocakat es egetvero netem sincs,igy 60/4 csak.(50/2.5 kb amit hoz atlagban)
(ac58u/66b1 arban lehet valogatni.)
Szval ti mit vennetek.
Koszonom.Szerk.
Ethernet controller: Marvell Alaska 88EC060-NNB2 Ethernet 10/100/1000 support
Ezt talaltam a ps4 spec-ban,de azt nemtom,h van e jelentosege a routervalasztas szempontjabol. -
general
addikt
Helló!
Bocsássátok meg, hogy nem olvasom vissza a topikot, egyszerűen nincs rá most időm.A telekomos gagyi router helyére/mellé szeretnék egy jófélét, ami a Mac-et, IOS-t is kiszolgálja, és külső hdd-t is lehet rá csatlakoztatni mentésre, filmekhez.
Olvastam egy régebbi ajánlót a Synology rt1900ac-ról, korrekt, de ahogy nézem, már kifutott termék. Mi az utódja vagy mi még olyan router, ami hasonló tudásban, sebességben (és persze árban is, feljebb nem mennék)Előre is köszi, ha válaszoltok!
-
válasz
MrAndrewT87 #73025 üzenetére
Az AC87U helyett inkább AC86U legyen, újabb eszköz.
-
woodworm
veterán
válasz
Mr. Csonti #73030 üzenetére
Xiaomi 3G + switch.
Asus rt-ac57u -
Mr. Csonti
tag
Az sajnos nekem drága
A mostani flipes sagemcom is teljesen jól kiszolgál, ha az archer c5 v4 nem lenne roszabb ennél akkor szerintem maradok annál.
-
TeeJay
félisten
válasz
Mr. Csonti #73028 üzenetére
AC66U B1-et vegyél
-
Mr. Csonti
tag
válasz
Dragon3000 #73027 üzenetére
Fu, köszi, efelett elsiklottam... Akkor a Xiaomi kilőve, mert a 3G-n is csak 2 lan port van és nekem legalább 3 kellene
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Mr. Csonti #73026 üzenetére
Ez függ attól is, hogy mennyi eszközt szeretnél kábelen is használni, mert a xiaomin csak 2 lan van, amúgy ha xiaomi lesz, akkor arra is figyelj, hogy 3g legyen, mert a sima 3as csak 100Mb/s-es.
-
Mr. Csonti
tag
sziasztok!
úgy néz ki, én is csatlakozom az 1000es digi táborhoz (flipről váltva), így router vásárlás elé kerültem. Mivel diák vagyok, próbálnám a budget minél lentebb tartani, nincsenek extra igényeim csak a következő 2 feltételnek eleget tevő routert keresem:
- kb 80m^2-es téglaépítésű lakás lefedése központi helyről
- tudásában ne legyen rosszabb mint a flipes sagemcom routerElső körben tépélinkék Archer C5 v4 routerét néztem ki, másodiknak meg a Xiamo Mi Router 3-t. Utóbbinál kicsit visszatartó dolog ez a padavanozás, de ha azt mondjátok, hogy megéri akkor nyilván azt veszem.
Szóval melyiket ajánlanátok a 2 közül, vagy ha van esetleg más eszköz ami megfelel a kritériumoknak, de hasonló árban van akkor azt is szívesen fogadom.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
MrAndrewT87
csendes tag
Sziasztok,
DIGINet1000-hez szeretnék egy routert, mivel a mostani felállással vannak problémáim.
Igények:
- egy szintet ~140m2 tudjon ellátni szépen wifi-vel
- a többi szintre és a kertbe a régi routereket egyfajta "ismétlőként"(lehet nem jó fogalmat használok)használva továbbítsa a jelet
- a PS4wifi tudjon működni (most hiába erős a jel betárcsázós a sebesség, és a netes hókuszpókuszokat, meg portnyitásokat már mind kipróbáltam)
- a TV-re való film átjátszás ne szakadozzon meg állandóan (WIN10 ről megy Sony tv-re és hol működik, hol nem)
- a telefonok tabletek (kb 6eszköz) működjön wifiről, most van, hogy inkább visszaváltok mobilnetre, mert ha már két eszköz egyszerre megy az betárcsázós...)A jelenlegi felállás: optikai a digi bejön a Huawei routerbe(ami még eddig nem lett bridge módba kérve: ez lehet részemről egy hiba), ebből gigabites porton csatlakozik egy DIR860-L padavan firmwire-el és a 2,4 és az 5Ghz wifik is be vannak állítva, bár az 5Ghz az forintot se ér, a szobán kívül már kb nincs is jel. Ebből csatlakozik kábellel az asztali gép (2ms 950/326 sebességgel, szóval ezzel nincsen bajom). A lakás távolabbi részein egy régi oldscúl Tenda router osztja tovább a wifit. (A szomszédoknál is van wifi, de a csatornákat már nagyságrendileg beállítgattam.)
A fenti igényeimet gondolom nem oldaná meg egyedül a bridge módba kérés, ezért ezt kombinálnám egy új Asus RT-AC87U-val. Ez így nagyságrendileg elegendő lehet, vagy valamit máshogyan javasolnátok?
Előre is köszi a segítséget
-
válasz
TeeJay #73020 üzenetére
Szólnak azért olyan előnyök az RT-AC88U mellett, amit sok RT-AC66U B1 sem tud kiváltani.
Én például nem vennék már routert MU-MIMO nélkül (még ha nem is Asus routerem van most, de MU-MIMO képes), van hozzá megfelelő ellenoldali eszközöm is, de még akkor is érzem és látom az előnyét (wifi kapcsolat minősége és hasznos sebessége), ha nem csak a MU-MIMO képes eszközzel használom.
Más kérdés, hogy ha valakinek nem kell a 8 LAN port és néhány extra, akkor 50.000 Ft alatt is van már jó MU-MIMO-s router. -
FeRRaR1
őstag
Köszönöm mindenkinek, egyenlőre egy RT-AC66U B1 lesz rendelve, amint ide ér az optika. Már csak hat házra van
RT-AC88U-t akkor venném meg ha 40 max 50 körül lenne. Nem akarok ennyit költeni ha nincs értelme. TV-t megpróbálom Wifin, amennyiben rendben működik lehet hogy switch se lesz az elején.
Kettőt nem veszek mert nem nagy a ház, kb 120 négyzetméter 2 szintre elosztva. Illetve azt később is megtehetem ha szükség lesz rá. Az RT-N18 U szépen lefedte az egészet.
-
TeeJay
félisten
gigás nethez nem ad kábelen többet mint az AC66U B1 mivel az is kihajtja az 1/1gigát amíg a WAN és LAN limitál
ellenben 85ezer helyett inkább venni két darab AC66UB1-et 60-ért és az egyik fő routerként HW NAT-al intéz mindent gigás netig meg szórja az AC és N wifit
másikat meg az elsőre kötve AP-ként még mindig többet ér és olcsóbb
úgy lenne 6darab gigás port bár nem tudom ASUS olyankor LAN-LAN porttal kell-e összekötni vagy LAN-WAN is mehet mert akkor 7 portja lesz meg dupla akkora területet le tud fedni vele -
válasz
Lajbymester #73018 üzenetére
Sajnos a reális megoldás a kábelezés és egy AP módú eszköz beüzemelése lenne.
-
Lajbymester
tag
válasz
Gubek-Einste #73017 üzenetére
Igen, elég nehezen megy át a jel a plafonon.
A router egy UPC Connect Box (Compal CH7465LG-LC). -
válasz
Lajbymester #73016 üzenetére
A sebesség a legfőbb gond, gondolom a födém vasalt beton az pedig a wifi nagy ellensége.
Milyen router mellé kellene az eszköz?
-
Lajbymester
tag
válasz
Gubek-Einste #73014 üzenetére
Valamelyik kritériumot el lehetne engedni, hogy legyen ilyen eszköz? Pl. sebességet? Vagy a vezetéknélküli összeköttetés a ludas?
-
-
válasz
Lajbymester #73011 üzenetére
Nincsen ilyen eszköz amely megfelelne az elvárásaidnak.
-
válasz
szzimo53 #73004 üzenetére
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ami szóba jöhet:
20k alatt Asus AC57U/AC1300G+, TP-Link Archer C5v4
20k felett Asus AC58U/AC66U B1, TP-Link Archer C7 -
FeRRaR1
őstag
Köszönöm mindenkinek, nekem is egyedül az AC 66U-n akadt meg a szemem amég az első hsz-t túrtam.
ASUS RT-AC66U B1 26.500,-
ASUS RT-AC88U 81.000,-
Mind a kettő tetszik, de nem tudom megér e annyival többet a másik. Az az tudom, biztos hogy nem. Viszont ez már csak ilyen. Ahogy közeledsz a csúcs felé, legyen az telefon, autó, szinte akármi akkor aránytalanul drágább az esetek nagy részében.
Így inkább azt nem tudom hogy szükségem van e rá.
Max amit ki kell szolgálnia:
500/500 net
LAN: 4K tv + PC + NAS + Steam Link + néhány okos(nak mondott) eszköz
Ebből a PC meg a NAS ami komolyabban pörög a hálózaton.WiFi: 4 android telefon, 2 laptop, 4 IP camera.
Viszonylag sok nas és online videó stream.
Tehát nem egy eget verő üzem, de nem is full alap, ez még fejlődhet egy webszerverrel, esetleg pár telefon.
-
Lajbymester
tag
Sziasztok! Mivel én igazából egyáltalán nem vagyok jártas ebben a témában, ezért a ti segítségeteket kérném.
Szóval, adott egy lakás, ahol az emeleten lévő nappaliban van egy router, ami sugározza a wifi jelet. Az alatta lévő földszinti szobába még elér a wifi jel, de az az melletti szobába már nem. Ezért kellene valami repeater/extender, ami az emeleti szoba alatti szobában lenne és ott kapná a jelet fentről, majd ezt a jelet sugározná tovább. Viszont fontos, hogy ugye kábelen nem megoldható az összeköttetés a két eszköz között, ezért mindenképpen olyan repeater/extender kellene, ami nem kábelen, hanem wifin veszi a bejövő jelet. Továbbá jó lenne, ha legalább 4-500 Mbitet tudna sugározni az eszköz.
A fenti leírásnak megfelelő repeatert/extendert szeretném, ha ajánlanátok. Valamint pár jótanácsot elfogadnék, hogy milyen dolgokra érdemes figyelni ezesetben.
(Igazából azt sem tudom, hogy a repeater és az extender között mi a különbség.)Köszönöm a segítséget.
-
FeRRaR1
őstag
Sziasztok!
Már 4-5 éve hogy az ajánlásotok alapján vettem egy RT-N18 U-t. Hibátlan szerkezet, tényleg minden igényemet kielégítette. Tegnap megvette egyik ismerősöm mert gondban volt és azonnal kellett neki megoldás, illetve netet fejlesztek 500/500-ra.
Igazából újra venném ezt megint, annyira elégedett voltam. Két dolog amin fejlesztenék amennyiben van rá megoldás.
1, 4 port néha kevés, rajta van a 4K tv, PC, NAS, Steamlink. Előfordult hogy más okos eszközt vagy vezérlőt már csak úgy tudtam rádugni, ha valamit kihúztam. Szóval egy 6 vagy 8 portos fejlesztés kényelmesen kihasználható lenne számomra.
2, Ezt nem kötelezően, de gondoltam hogy tudhatna 5GHZ-t is, akkor lehet hogy a TV ami a közelében van megszabadulhatna a kábeltől, akkor talán elég lenne a 4 port is.
Amennyiben lehet maradnék Asus vonalon, erősebb hardverrel, bár tudom hogy ebben az RT-18 U nem volt gyenge.
-
szzimo53
tag
Sziasztok!
Laikus vagyok a témában.
Milyen router ajánlott DIGI 1000 internethez, ami tudja is hozni közel a maximum le/fel töltési sebességet.
Vezetéken használnám ki inkább, wifi csak teló...
Használt is jó,sokat vásárlok hardveraprón. De újat is mondhattok a kedvező áron.Köszi.
-
tylerddd
veterán
válasz
Intruder2k5 #73002 üzenetére
OK, elnézést! Egyébként itt korábban azt írták, hogy nem lehet, csak módosított FW-nél.
-
válasz
tylerddd #73001 üzenetére
A routerben is lehet ki/be kapcsolni a wifi-t, a Wireless - Professional oldalon, az Enable Radio menüpontban. De a routernek van topikja, ezeket inkább oda írd.
-
tylerddd
veterán
Bóklásztam az Asus router androidos app-ben (AC66U B1-mellett), a MAC-szűrés ki/bekapcs lehetőségét néztem. Ezt nem találtam meg, de a 2.4-es és 5-ös ki/bekapcs lehetőségét igen. Érdekes, hogy az app-ből lehet, de a router konfigban nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Alkoholista nevelde
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Tőzsde és gazdaság
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged