Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nordic
Közösségépítő
Üdv!
Routert szeretnék cserélni, mivel valószínűleg a jelenlegi kezdi beadni az unalmast(pl. random úgy eldobja a kapcsolatot, hogy utána ki kell húzni a konnektorból, hogy újra felálljon). Tesómnak van egy TP-Link TL WN312G típusú vevője, amihez kellene nekem egy olyan router, ami biztos, hogy jó hozzá. Józan paraszti ésszel TP-Linkek között válogattam, de az első hsz alapján nem tudom melyik lenne nekem(nekünk) a legmegfelelőbb. Én főként torrentre használom a netet, ő meg böngészésre, ez nem tudom, hogy mennyire fontos. Azt tudom ,hogy a jelenlegi Edimax routerem nem jó erre(torrentnél hajlamos elhasalni, főleg ha sok a kapcsolódó peer).
E kettőt nézegettem, mert nem tudom, hogy az alsókategóriások mennyire állnak helyt nagyüzemű film/sorozat "beszerzésnél":
TP-Link 841ND
TP-Link 941NDMég egy amatőr kérdésem lenne. Ezeken mért van több antenna?
-
legenda
válasz Nordic #19054 üzenetére
a tp-link a 700-as szériától már jó, ott még csak egy antenna adott, lite-n (150 megabit/sec), és nincs mimo, a 800-as és a 900-as széria pedig n szabványos (300 megabit/sec), és mimo képes, ezért a két vagy három antenna!
g szabványos ellenoldal esetén nincs jelentősége, hogy két vagy három antennás és mimo képes a router, vagy sem, tehát akár a 700-as széria is bőven elég lehet, pláne azért is, mert amúgy szinte motorilag sincs különbség - utóbbit a terhelés miatt említettem meg![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz Nordic #19056 üzenetére
mimo; link
lesarkítva; 2 - 2 antenna estén 2 * 2, 3 - 3 antenna esetén 3 * 3, ellenben ha az ellenoldal csak 1 antennás g szabványos eszköz, akkor csak g szabványon épül fel a kapcsolat, illetve ha 1 antennás lite-n eszköz, akkor már a g szabványtól gyorsabb lite-n szabványon, de még mindig mimo nélkül, hiszen az egyik oldalon még mindig csak egy antenna adott![ Szerkesztve ]
-
VaMik
tag
Nem tudok dönteni. Melyik az általatok ismert legmegbízhatóbb márka?
-
legenda
válasz f_sanyee #19059 üzenetére
az melyik is? mert ez így eléggé értelmetlen... linksys...
nincs legmegbízhatóbb "márka", mert minden gyártónál van problémás típus, és ha pont azt veszi valaki, akkor cseszheti...VaMik; leírod az igényeidet, illetve a rászánt összeget, és konkrét típusokra fogsz ajánlatot kapni, másként nem nagyon van értelme, illetve csak hozzávetőleges lesz az iránymutatás!
[ Szerkesztve ]
-
djsilas
tag
Sziasztok!
Először is elnézést, ha nem a legjobb helyre írok, de az lenne a kérdésem, hogy WRT320n -hez ki milyen Firmwaret ajánl. "Gyári", DD-WRT, OpenWRT, Tomato, egyéb?
Köszi előre is
-
legenda
-
legenda
válasz f_sanyee #19066 üzenetére
nem így indult ez, és mondom, inkább üzletpolitika (egyelőre?), de nem igazi cisco minőség és támogatás (még?) - sajnos... persze attól még van sok jó szériájuk, talán jobb is lesz, ha jobban kiütközik a cisco vér - feltételezve, hogy ez a cél...
-
legenda
a fő szempont a netes sebességed, mivel a csúcssebességeknél már gigabit képes kell/ajánlott, illetve wifi szempontjából, ha nagyobb távolság és több fal is akadályt képezhet, akkor a legtöbb beépített antennás problémás lehet, olyankor érdemes nagyobb külső (esetlegesen cserélhető) antennás verziókban gondolkodni, és persze az árkategória sem mindegy, mert 5 e ft a minimum, de a felső határ annak bőven a sokszorosa is lehet!
-
legenda
mint már említettem, konkrét típusra fogsz ajánlatot kapni, amennyiben leírod az elvárásokat (főként technikai szempontból) és az árkategóriát!
csak "márkát" butaság így vaktában ajánlgatni!
csak egy buta példa; van egy adott gyártó, annak 9 jó típusa, és 1 rossz - én csak adott gyártót nevezem meg, és attól te pont az 1 rossz típusát veszed meg - én leszek a hibás, mert szerinted rossz gyártót mondtam?[ Szerkesztve ]
-
legenda
a minimum n szabvány úgy néz ki, hogy jelenleg az a legjobb elérhető wifi sebesség!
hirtelen úgy 30 típust tudunk ajánlani, de kérlek írj már egy netes sebességet - hogy kell gigabit képes, vagy sem - illetve egy hozzávetőelegesen rászánt összeget, hogy adott keretből a legjobbakat sorolhassul fel!?!?Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MODERÁTOR
-
VaMik
tag
válasz Intruder2k5 #19079 üzenetére
Az általad említett TL-WR1043ND modell megbízható márkának és minőségnek számít, tehát nyugodt szívvel mered ajánlani?
-
legenda
ő pont nem szereti adott márkát, de amúgy ajánlott, nem túlzás azt mondanom, hogy rengeteget beüzemeltem már belőle (és itt nem 10 - 20 darabra gondolok), és nincs velük probléma!
mondjuk semmi akadálya annak, hogy tegyél még kicsit a 20 e ft-hoz, és például egy jobb asus, linksys, vagy netgear gigabit képes router legyen belőle![ Szerkesztve ]
-
djsilas
tag
Nem nekem szólt a kédés, de szubjektíven, szerintem...
Utálom
SMC + "No-name" cuccok (pl Dana meg hasonlók)
Szeressem
Zyxel + Draytek
Kettő közt
Ha tudod az igényeidet az alapján normál otthoni használatra bármelyik - előnyben részesítve azt, amihez van "3rd Party" firmware.Konkrétan TP-Link sosem volt számomra szimpatikus. Ennek ellenére használok többet is, több féle célra. Nincs velük gond, a garancia és ár/érték arány miatt egyik legjobb választás szerintem.
Korábbi kérdésemre esetleg tud valaki választ?
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz djsilas #19085 üzenetére
akkor a gyári firmware felejtős, de részemről még adott router is az lenne - bár moddolt firmware mellett, szinte semmi sem lehetetlen... például dd-wrt alatt harcoltak bőszen az ipv6 kezelés eléréséhez...
Nordic; igazán nincs mit!
[ Szerkesztve ]
-
VaMik
tag
Vannak komolyabb különbségek a TL-WR841ND és a TL-WR842ND modellek között?
-
Predator2
addikt
kali ment PM
TP-Link Routert ne vegyetek!!! Mert sz.r!!!
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
lajszer
tag
Otthoni kábelnetes internetet szeretnék megosztani. Elsősorban okostelefon wi-fi-jével, de laptop is használná!
Erről mi a véleményetek? [link]
-
MODERÁTOR
-
jNk
senior tag
válasz Intruder2k5 #19079 üzenetére
...Vagy a Zyxel 4604 / 4615 duó ha gigabitet akarsz 20e Ft alatt
-
Predator2
addikt
válasz f_sanyee #19092 üzenetére
van egy 941ND típusú routerem (amit ti ajánlottatok) és annyi bajom van vele h megszámolnom is sok
kalival levelezek egy ideje róla de nem igazán tudjuk a megoldást
illetve ha összetöröm akk jó lesz csak sajnálom h pénzt áldoztam rá>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
jNk
senior tag
válasz lajszer #19098 üzenetére
A kívánságod is oda valónak tűnik, de ha már írok akkor segítek is:
A Tenda-t nem ismerem, nem tudok véleményt mondani róla.
A 6000+párszáz forintos kategóriából átlagos netezésre az alábbiak szerintem megfelelőek : TP-Link WR740N/741ND/743ND/WR841N, Zyxel NBG-416N.
A -D végű TP-Linkek és a Zyxel levehető antennások, tehát ha a pincében/padláson már gyenge a jel akkor nagyobbra cserélheted.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest