Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A Tp Link Deco is jó hozzá?
-
bp15
kezdő
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Bp lenne....nincs direkt rálátás a yettel antennáira, de az asztalon 200-300 Mbps-et mértem egy iphonnal N78-on. Ha pedig egy samsungot fixen B7-re állítok, azon pedig 30 Mbps-et mérek.
Szóval bármi jó lehet, csak kérdés mi legyen az, ami 5G-t tud és relatíve olcsó... -
esbii22
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Klíma, tv, 2.5 GHz-en, két iPhone, Xbox, Laptop, ipad 5ghz-en. Xbox meg a laptop nemigen van használva.
Mercusysről vélemény? Nagyjából azt hozza mint az ax53, így gyorsan átfutva. -
cibus
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A külső antennák ideálisabbak tudnak lenni de sok minden függ a körülményektől (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) és a használt kliens eszközöktől is.
Azt írta a Telekom ugyanolyan jelet ad, vagy jobbat, 4méterre. Szóval a falak, távolság, szint, szomszédok ugyanaz nála, mégsem jobb a TUF ax4200? Nekem ez fura. Mert nálam a telekomnak az első fal mögött (40cm tégla) sokszor elmegy az 5g és és jelentősen esik a 2.4, valamikor azt is eldobálja, nem stabil.Mármint nem fogja eldobálni a wifit, ha nem kapcsolom ki és épp arra csatlakozik?
Dehogy nem.
Pont ezért kérdeztem hogy ki kell e kapcsolni a telekomot? 4 méterre lesz. Én nem akarom hogy eldobálja a wifit csatlakozáskor, ha már lesz egy mesh (most 1 később 2 Asus router) -
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Azért azt megjegyezném, hogy ha ki van kapcsolva a szolgáltatói eszköz wifi-je és szükség lenne az ONT konfigurálására, azt csak kábelen lehet elvégezni. Ezt érdemes szem előtt tartani!
-
cintula187
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Végülis ar érték arányban inkább az asus ax4200 mellett döntenék.
-
cintula187
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Eltekinthetunk a 2 modelltől kezdésnek őket javasolták másik topicban. A legrosszabb pontnál a lakásban 2 falon menne át, 5 eszköz kb rá wireless, 2 wired.
-
gereke
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia,
Router: TP-link Archer C5
AP: D-Link COVR-C1200 -
mukisrác
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Érdemes azzal a ZTE készülékkel kezdeni a "tesztet"?
4/5G-s routerekből mi most az ajánlott? -
Kalmanat
friss újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezek között nézegettem én is, talán a tp-link be550 volt a legszimpatikusabb. Annyi a gondom, hogy régebbről rossz emlékeim vannak ezzel a márkával (és az asusszal, d-linkkel is), emiatt kicsit bizalmatlan vagyok. Nyilván ezek a mostani készülékek már más kategória, de nehéz levetkőzni az előítéleteket.
Amazonról nem szívesen rendelnék a gari miatt, és a postaköltséggel amúgy se jönnék ki sokkal olcsóbban. -
cibus
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
de ezek az asus-ok nagy routerek, nem meshek... :/
nekem elég lenne kicsike szép (mondjuk fehér) mesh is, ami elbújik, rá lehet dugni kábellel a thome-ból jövő netet abból tovább vinni a netet vezetékkel egy másik ilyen meshbe és ezek szórnák nekem a wifit mindenhova, hogy bárhova megyek a két ház között, meg az udvaron, akkor ne kapcsolódjon a fenti wifire, meg át a wifi repeaterre, csak működjön és gyorsan mindenhol. esetleg még annyi elvárás, hogy az egyik mesh legyen olyan, hogy lehessen belőle lehúzni egy net kábelt, ha lesz mellett egy pc valamelyik mellett. tehát net kábel bele egy portba, 1 net kábel ki a következő mesh-hez és egy net kábel ki pcnek. ilyen létezik? -
cibus
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ha lenne egy mesh rendszer mondjuk egy 2. pont a lila téglalap mellett és abból vezetékkel menne a gépbe, akkor mennyi sebességet és pinget buknék?
Ha megfelelő a kábelezés akkor semennyit.
- megfelelő kábelezés? ezt hogy érted? router - lila közt lenne légvonalban 20 m kb. ha oda van rakva egy mesh bedugok abba és a pc-be egy lan kábelt, akkor? milyen kábelezésre gondolsz?t-home optika net 250-em van jelenleg. thome mindenképp marad, max majd 500 vagy 1000 lesz, de igazából a 250 is elég, szed 250-260 körül, jó a net.
szomszéd 8 méterre, másik irányba 12 méterre.Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre?
nem a legolcsóbb megoldást keresem, nem a legdrágábbat. számomra a legjobbat, amit már érdemes megvenni, beszerelni.Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
van 2 tv beltéri vezetékesen, lenne egy pc vezetékesen, egyik tv wifin, mobil mondjuk 3db, 1 laptop. szerintem semmi nagy extra elvárás egy meshnek
-
gerisz23
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
-
renatto
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem, köszi!
-
renatto
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ.
A jelenlegi Huaweii is átviszi ezt a födémet (felfelé) és a két téglafalat (oldalra), bár a második fal mögött néha elég gyenge a jel. Az új routert rákötném vezetékkel. Mivel a Huawei antennái beépítettek, így gondolom az Archer külső antennái valamivel erősebbek és azt még talán egy szobával arrébb is tudom vinni és így jobb lenne a lefedettség és stabilabb lenne az Internet.
A kérdés leginkább az hogy az AX17 és az AX53 között pl. az antennák erejében/nyereségében van különbség? Mivel csak 100-200Mbit Internetre használnám, így az, hogy 1500 vagy 3000Mbit a Wi-Fi sebesség, az számomra nem nagyon számít, de azt nem tudom, hogy az antennák vagy más tulajdonságuk miatt, a drágább érdemben jobb jelet eredményezhet-e azonos környezetben, így ergó messzebb jut a jel vagy stabilabb lenne. Mert ha nem, akkor nem költök 5-7k-val többet feleslegesen.
Remélem így érthetőbb a dolog.
-
milan26
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Xiaomi AX3200 lett belőle végül, mert csak az volt készleten a helyi Euronicsban. Beüzemeltem, nagyon jól müxik, wifi is elér mindenhová.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Oh hát az nem mostanában lesz a szolgáltatói oldalról hogy fejleszt. Monopol helyzet, coax internet és 20 éve nem történt semmi.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Pont 3 darabosat vettem. Range kiváló, egész telket-házat lefedi (kb 900mˇ2), de még azon is túl. Hova kéne bővítenem.
-
szuszi86
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem, köszönöm!
-
szuszi86
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ ránézek, utánaolvasok ezeknek.
Ezeket a 2 meg 3 darabos szetteket felejtsem el? pl Tplink Deco sorozat
-
4Grider
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezt nem értem. A Zyxel FWA710, a Zyxel NR71xx, a TP-Link NE200, a ZTE MC889 az mi?
-
renatto
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi. Igen kábellel kötném rá.
-
Benhu19
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Vályog falak. Ezért kellene egy jó mesh rendszer. Te milyet ajanlanal 70k körül ?
-
Benhu19
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezek elég jó árban vannak szerintem. Kb 150nm családi házban, falak olyan 50-55cm vastagságúak. A net 500-as.
-
m3ss
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
koszi! szendvicspanel, egy vasbeton fodem van kozotte meg egy gipszkarton fal. thome gyari router. a telefonom 2-es tererovel latja a routert onnan ahova raknam az uj routert.
-
verti1
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ! Milyen mobilnet routert keressek a használt piacon? Típust/típusokat tudnál írni?
-
S-eye
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Most is megy, csak nem elég jó a jel. A Wi-Fi ismétlő funkció az, amivel nincs tapasztalatom.
-
tasiadam
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
jogos
-
Orchestra
kezdő
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem.
Akkor lehet, hogy jó ötlet lenne megtartani az Ubiquiti EdgeRouter ER-X-et, ha már az adott és csak ahhoz venni AP-kat. Gondolom az ugyanígy kontrollerként funkcionálhat - javíts ki, ha hülyeséget beszélek. Annyi előnye is lenne a dolognak, hogy Ubikat legalább már konfigoltam. Ha jól látom, van hozzá idei 3.0.0 firmware.
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Cudy WR3600 Broadcom 4core 2,0GHz ami van pl az Asus BE82U-ban is és WAN-LAN teszten pppoe mellett (10gbit spanyol DIGI optika) 2,4gigabitet át tudott tolni lazán
szóval azért 20ezer körül is van bika procis router már
-
tzimash
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem csak az lenne a váltás oka, akkor maradna az AP-s megoldás a fenti részen. Az Arris nem komázza a túl sok eszközt sem, úgy vettem észre.
-
Orchestra
kezdő
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi! Ezek közül melyik lehetne a fő egység és a 2 node? Nem igazán ismerem ezt a családot... Egy AX3000 6-os wifi bőven elég lenne.
Ezeknél már legalább látom a Multiple SSIDs-t a specifikációkban, akkor gondolom, ez az, amivel tudom őket szeparálni is.
-
Orchestra
kezdő
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Teljesen szeparált kellene, nagyon fontos ebben az esetben a biztonság (a router mögött is jócskán bonyolítva lesz még a téma). A Cudy-nak van ilyen VLAN képes eszköze? És ha igen, ahhoz melyik node-ok elegendőek?
Vagy egyéb márka / típus, ami esetleg jobban ajánlott, ha a biztonság a fő lényeg és jól működik OpenVPN-ben is?
-
RicsiSuly
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mire gondolsz ezzel? Most ha akad vevő 20ért megtudok szabadulni a xiaomitól. 40ért van asus.
Egy mesh rendszert szeretnék 2 tv, laptop tablet telefon, nas, amire csatlskoznak még pár okosotthon rendszer, kamera rendszer. Vagy van más opció meshbe ami jó megbízható -
ZsoZso78
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ! Megrendeltem az Emag-ról 36k.
-
tau_ba
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Koszonom szepen. A Cudy WR3000 az szimpatikusnak tunik. Ahhoz kepest, hogy mit tud nem draga.
- milyen mrka ez a Cudy, nem hallottam meg roluk korabban?
- ha ebbol veszem a 2-t, akkor hogyan kene beepiteni? Mindkettot direktbe kotni a modem gigabit portjara, vagy az egyik menne csak a modemre elsodlegesnek, es a masik meg az elsodlegesre?
-jol latom, hogy ez is tudja a Mesh-t, tehat ha megsem szorja be az egesz felso reszt, akkor lehetne illeszteni hozza masik eszkozt? Melyik lenne a Cudy-bol, ami hasonlo extender vagy access point? -
ZsoZso78
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Elírtam, az AC az AP akart lenni (Access Point) lent teljesen jó a szolgáltató eszköz wifije, de a felső szintre már nem sok jut fel belőle. Ezért szeretnék fentre is egy routert kábelesen összehozni a lentivel, hogy a felső szinten is megfelelő legyen a wifis hálózat.
Ehhez keresek egy routert ami megfelelő lenne hozzá, de elég sok a választék és igy, bizonytalan vagyok. Hirtelen ezeket nézegettem [link] ; [link] ; [link] ; [link] . -
GhostVector
junior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Olyan Cudy routerem már volt egyszer körülbelül egy éve egy másik albérletben, ott meglehetősen elégedett voltam vele. Igaz az kisebb volt, vékonyabb falakkal, viszont utca felé, amikor lementünk sétálni még elég messze is volt WiFi.
Esetleg még szóba jöhet egy MERCUSYS MR90X v1, az mennyivel lenne jobb/rosszabb?
-
hitman77
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm. Az említett szolgáltatói eszközhöz képest nagyobb lefedettséget kapnék? Más előnye is lenne ezen felül?
Azt látom hogy profi eszköz, de a mindennapi használat során ebből mit tapasztalnánk?
A Sagemet elég a menüben átállítani Bridge módra vagy a szolgáltatónál kell jelezni? (Van ilyen opció a menüben) -
ordas12
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia !
Ha ebből vennék [link] megfelelő lenne?
Hova kellene tenni belőlük?
Most a földszinten a sarokban van a router , és a tetőtérben középen
a nappali részen az extender .
Így is működik, de javítani szeretnék rajta -
Jerubbaal
újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mennyire fogok megizzadni vele mint laikus használó?
-
nandow
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ismét köszönöm a segítséget!
Az eddigi infók alapján arra hajlok, hogy nem Omada terméket választanék fent az emeletre.
Keresgélve két opciót látok fent az emeletre PoE AP-nak:
- a már szóba került Asus EBA63
- TP-Link Deco X50-PoEEzeken kívül van esetleg még alternatíva ebben az ársávban (~40-50e Ft)?
Vagy ha nincs, a kettő közül melyiket lenne érdemes választani? Átlag felhasználó vagyok, a lényeg annyi lenne, hogy legyen wifi lefedettség az egész házban.Lentre a szolgáltatói eszköz mellé milyen külső antennás routert tudnál ajánlani a fenti két opcióhoz?
Illetve nem tudom, lehet-e esetleg itt ajánlást kérni PoE switch-re szintén a fent említett két opcióhoz.
-
Jerubbaal
újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szóba jöhet beltérinek a Chateau 5G is?
-
Jerubbaal
újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi! És akkor most jön a hülye kérdés, sim kártyát ebbe hogy varázsolom bele?
-
rostiron
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia.
Az említett routerek közt wifi hatótávban van különbség ? AX52 és az 53U ra gondolok. -
Kerio
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen!

A BE400-at néztem még. Megéri a felárat az akciós Cudyhoz képest?
-
rostiron
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az elmélet amit leírtam az működőképes egyébként ?
A 3 db asus-al jobban járnék mint [ezzel] ? -
abrtom87
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen! Igazából abban reménykedem, hogy hiába problémás a helyszín nálunk, ha a Kaon tud x jelerősséget és épphogy van net, akkor az Asus vagy bármi más ha tud kaon x + 10-20%-ot akkor jók vagyunk. Sajnos kültérre nem tudok tenni semmit, mert kint csak a szomszédokkal közös konnektorok vannak, a garázsban is.
-
abrtom87
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia.
80 m2 lakás földszinti, domboldalon. Az utcaszint 3 méterrel magasabban és 5 méterrel távolabb van. Itt van egy garázs ahova kellene a net, ahol jelenleg a Kaon néha talál-néha nem, gondolom időjárás, stb függő. Nappali-konyha-előtér egy helység, a lakás egyik és másik felébe kellene a mesht tenni. Ez 10 méter a kettő között (10x8m a lakás), közötte nincsen fal. A ház néhány éve épült, a külső fal normál használandó valamilyen tégla, semmi extra nincs. Telekom optikai net van 2000-es, de elég az 1000 is, annál többet nem tud vinni a Kaon se. 100.000 Ft bruttó lenne a maximum. Használná 2 Sony okos TV, 4 iPhone, 2 iPad, mac mini, 1 okosklíma, 1 switchbot vezérlő, kamerarendszer 4 wifis kamerával. Ebből a majdnem mind 2.4 Ghzen megy. 2 szomszéd van, ugyanolyan nettel, sima Telekom routerrel. Igény annyi lenne, hogy a garázsig elmenjen a net, illetve a lakáson belül jöjjön wifin fixen 800 Mbit körül.
-
abrtom87
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi. Nekem jó lenne ha külön menne. Ár-érték arányban talaláltam, de ha lenne jobb …
-
Bacusuz
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
egy használt ac66u b1 lett végül, régi bevált modell
azért köszi a választ
-
Capella
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Asus 4G-N16? Ez 24 ezer.
-
blueye
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendeltem egyet, meglátjuk

-
dzf007
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Huawei B535-232a ?
-
blueye
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, most néztem nekem v1 van

Ettől függetlenül ez a TP-link Be9300 ajánlott, jókat olvastam róla, ráaadásul elég jónak tűnik mesh nélkül is a hatótávja. Esetleg ha mégis szeretnék mesht akkor milyen TP-linket vegyek mellé, esetleg egy AX20 v3-at?
-
szita.erno
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Ilyenre gondoltál?

-
knoxhu
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nagyon köszönöm!
-
Fuci
újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor megpróbálom, köszi!

-
oba
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!

-
ginola
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A kérdés az, hogy magával a gyári szoftverrel is tökéletesen működik-e és stabil a 3000S.
-
ginola
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia
100-es one netem van, érdemes a Xiaomi Mi 3G-t (padavan) lecserélni egy Cudy 300S-re, remélem ennek baromira jó az admin felülete.....
-
jerry311
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Csak N-es wifi és 100-as port.
1 PC, csak vezetéken. Bocs, ez kimaradt. Meg az is, hogy kisvárosi környezetben lesz, úgyhogy elméletileg van térerő is, nem látom szükségét irányított antennának. Viszont vezetékes netet nem tudok beköttetni egy parkolóba.
Egyébként még a 100M vagy az N is többszöröse a 0.5-1 Mbps-nek, amire szükségem van és kb. állandóan ott is lesz.
-
Veron
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
Emeletre mindenképp Zenwifi kell az esztétika miatt. -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Meg is rendeltem az általad ajánlottat! Köszönöm szépen a segítséged!

-
Veron
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Közben erre a két kombinációra jutottam (2x60 m2 lakás, min. wifi6 lefedettség, aimesh):
1)
Fsz: ASUS AX4200/RT-AX59U (wifi on)
Emelet: Asus XD52)
Fsz. ASUS RT-AX57 (wifi off) + 1 db Asus XD4 plus
Emelet: 1 db Asus XD4 plusMelyik verziót ill. routert javasoljátok?
Köszi! -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tavaly óta 2 év jótállás jár 10 ezer Ft felett.
250 ezertől marad a 3 év jótállás. -
Bdanyy
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
-
tudi13
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Remek. De közlük melyik lenne jobb választás?
-
tudi13
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Két szintes, 95nm ház. Mindkét szintre egy egység.
1000/200-as telekom koax net. 30+ eszköz. Jó pár okos eszköz 2.4-en. Többi AX képes. 60-65 ezer a keret. -
szabeska
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendeltem az Asus ax52 mellé egy Cudy wr3000s-t kipróbálni, a budiban 300Mbps helyett 700Mbps-t produkál
Vezetékes része is jó, minden kütyü egyből csatlakozott rá wifin is, szóval marad
-
szega89
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az igények kb kimerülnek abban, hogy a ház bármely pontján lehessen számítógépről TV-re streamelni, és netflix/stb streaming menjen max minőségen + stabil kapcsolat wifis kameráknak. (A max 1Gbit-es net legyen kihasználható, tehát a routerektől távolabb is legyen legalább ~2-300mbit, telefonnal/laptoppal).
-
makoss
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És ezek közül melyik a legjobb? -
makoss
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor 4G de lehetőleg 30eFt alatt, többet nem ér mivel már van 5G is
Akkura azt értem, hogy ne kelljen naponta többször lesni mikor merül le
Torrenteztem már de úgy, hogy a mobil volt a router hotspotra beállítva, megy, jó, de van mikor forrósodik, ezért gondoltam inkább külső eszközön...
-
Mate
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
AXE 7800-at kizárnám. Ennyiért már jó lenne 1 wan, 1 lan 2.5 port.
BE92U Tökéletes lenne, de bőven keret felett van
BE82U - Ez is jó, de szintén kereten felül van.
TUF-BE6500 - Kevés a lan port, de switchel megoldható.Néztem még pár típust, ami esetleg szóbajöhetne. pl. ASUS ROG Rapture GT-AX6000
Nézegetem az akciókat, hátha valamelyik kap egy kis kedvezményt és lecsapok!
TP-link oldalon pedig néztem a TP-Link Archer BE6500 (BE400). Amazonról 55K-ért nem tűnik annyira rossz vételnek. -
Mate
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
IPTV nem lesz, csak OTT. Legalább 1 2.5-es lannal mi az ami szóba jöhetne?
-
micafighter
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen, megrendeltem az általad ajánlott 1x Asus TUF-AX4200 és két darab AX57-ket, pár rövid kábellel pont bele is fért 100k-ba
Még azt megkérdezhetem, hogy miért ezt tartod a legjobbnak az említettek közül?Ezeket majd madzaggal kötöm össze ahogy ajánlottad, viszont ha a kert végében nem lenne térerő, a már meglévő AC58U-t vezetékkel a meshre csatlakoztatva kiraknám a kert mellé a műhelybe - ez nem lassítaná be a hálózatot a házban? Mindegy milyen gyors a net a kert végében, de jó lenne, ha lenne némi térerő.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséged
Az Asuswrt UI tetszik egyébként, de úgy láttam az Asus közép és felső kategóriás routereinek az ára exponenciálsan elszáll, laikusként úgy tünik, hogy felsőbb kategóriákban jóval drágábbak itthon, mint a konkurencia, így talán drágább lenne fejleszteni a hálózatot a jövőben, mint másik márkánál (a mesh hálózat ugye brandhez fog kötni). Viszont az Asus tud pár szoftveres okosságot, ami miatt megérheti a felárat, pl Open NAT, VPN Fusion, Instant Guard pl nem használtam még, de leírás alapján talán hasznos lehet, ha majd az otthoni szervert akarom elérni a hálózaton kívülről.Ezeket figyelembe véve az 1x Asus TUF-AX4200 + 2 AX57 jobb megoldás lehet szerinted, mint pl Mercusys vonalon 2x MR90X és egy MR80X?
Esetleg az előbb említett, akciós TP-Link Archer AX80 (30k) vagy TP-Link Archer GX90 AX6600 (63k) ilyen árakon jó alternatíva lehet? Pl 3x AX80 vagy 1x AX80 és 1xGX90, amit később majd bővítenék még egy harmadik egységgel, ha szükséges.
Nekem úgy látszik, hogy gyári SW-ben az Asus tűnik a legerősebbnek, de ezt az áruk is tükrözi.
Köszönöm mégegyszer a rám szánt időt/energiát

-
micafighter
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem, köszönöm a gyors választ

Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Kertes ház, ráadásul egyik oldalról nincs is szomszéd, úgyhogy szerencsére minimális a wifi zaj, általában csak a saját hálózatot látják az eszközök, néha látnak 1-2 szomszédos hálózatot minimális térerővel.
A két AP amit cserélni szeretnék a ház két végében van, azok között 7 fal húzódik, ebből azt hiszem 3 vályog, a többi fal tégla. A távolság a kettő között kb 20 méter.
Egy szoba van csak az emeleten (tetőtérben kialakítva) pont középen, a többi szoba földszint.
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
1 Gigabit
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Kettő szobában van 1-1 kis gigabites switch, (egy TP-LINK TL-SG105 és egy TP-Link TL-SG108E), ezek osztják a netet 1-1 PC-nek, 1-1 AP-nek és összesen 3 db TV-nek (ebből az egyik TV a One által szolgáltatott mediaboxon keresztül csatlakozik). Ezeken kívül van a házban még 2 laptop, 5 okostelefon és 2 kamera (TP-Link Tapo C320WS,), amik wifin csatlakoznak, (még 1-2 wifis kamera tervben van a kozeljövőben, valószínűleg TP-Link Tapo C410 KIT). Ezek közül eddig csak 2 okostelefon támogat wifi 7et, így talán ez kevésbé fontos szempont, viszont a kamerák távoli elérése néha akadozik - ez persze lehet több okból is, de a routerek modernizálásával szeretném ezt a lehetséges hibaforrást kizárni.
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Port forwarding (home szerverhez) és DNS állítás (majd adblockhoz az otthoni hálózatra) gondolom alap dolgok, ezeken kívül annyi lenne a lényeg, hogy kiszolgálják a háztartás eszközeit minél stabilabban és gyorsabban.
-
Azteeek
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Családiház, 2 szint, elhelyezés miatt 1 fal van minden irányban amin át kell mennie, a mostani egész jól lefedi a házat azért is keresek minimum hasonló teljesítményüt, nyáron használunk egy erősítőt, hogy az udvaron is megfelelő legyen a wifi. Igazából a fő szempont az a 4k streaming stabilitása. 4 telefon, tablet, 2tv ami rendszeresen használja. 1000-es net van jelenleg de jó ha többet tud a jövő miatt nyilván.
Első körben egy tp-link ax55 pro-ra gondoltam de inkább rákérdeztem mert jelenleg nem nagyon vagyok képben a piaccal -
Djuree
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
bocsi, legközelebb oda írok akkor.
igaz, rosszul írtam.
-
Agyas
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mercusys AC12G AC1200 volt itt az ajánlóban, és akkor a MR60X amit te is írtál.... azt megnézem holnap kapató e győri boltokban. Remélem ugyan az a konfigurálhatósága mint a régi tp link és akkor gyors be is üzemelem.
köszi -
ginola
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem tudom miért csinálja, másik telefon nem csinálja, illetve, amelyik lecsatlakozik az 2,4-et gigahertzen tökéletesen működik ugyanazzal a routerrel, viszont másik vodafone router-rel szintén nem jó az 5Ghz..... Ismerős ök valamilyen tp-link routerével viszont az 5GHz is tökéletes.
Esetleg tippek a többi miért csinálja ezt a le és felcsatlakozást gyakorlatilag 10 másodpercenként? -
Veron
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ!
Ezek milyen alternatívák lehetnek?
1.
ASUS RT-AX59U vagy TUF-AX4200 +
2 db ASUS ZenWifi XD4 plus vagy 1 db XD5 ?2.
Csak 2 db ASUS ZenWifi XD4 plus +
4 portos switch-A jelenlegi mesh jól működik (és az eszközök is dekoratívak). Kell egy 2x60 m2-es házba két mesh node?
-A fenti routerek képesek PPPoE kapcsolatot építeni a Digi ONT helyett?
-XD4 képes olyan stabilitásra és teljesítéményre routerként, mint at AX59 és AX4200? -
tasiadam
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Néztem, hogy van a cudynak ugyan ilyen külsővel rendelkező kültéri AP-ja, viszont ehhez már kéne Poe. PoE switch related kérdésekkel másik topicba érdeklődjek?
-
tasiadam
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nincs epulet, sem kabelezesi lehetoseg, emiatt annyit tudok tenni, hogy a villanyora hazaba bedugom a modemet, es kiviszem valahogy egybol a villanyoszlopra. Tehat ha tudna azt, amit egy belteri TPlink, hogy egy kis eifi antenna, de 4g modem is, akkor az mar eleg.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Úgy tűnik mindenki összeköti a wifi7-et és a 2.5Gbps ethernet használatot. Pedig nincs köztük logikai kapcsolat.
-
ginola
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezeken 3 LAN van csak, de köszi.
-
Tyrel
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Költségcsökkentés jeligével egyelőre csak egy darab EAP-225 Outdoor lett az egészből, az összes többit később szerezzük be, ha indokoltnak vélik...
Szeretnék viszont egy kis feedback-et adni erről az egy szem AP-ről, ugyanis felülmúlta az elvárásaimat. Rettenet könnyű volt beállítani egy sima mobil app-pal, még laptopot se kellett vinnem. Szerelni is egyszerű volt, jó a fali tartója és jó hogy adnak hozzá külön PoE tápot. A WiFi lefedettsége is nagyon jó, olyannyira, hogy valószínűleg nem is lesz szükség további kültéri AP-kre. Azóta zökkenőmentesen működik, stabil, gyors.
Elég pozitív csalódás lett nekem ez az Omada.
Az egész szerelésben kb. csak a kültéri FTP kábellel kellett küzdeni, nem volt még vele tapasztalatom és nagyon merev.
-
Stealth
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
Asus vonalon én is ezeket néztem, a TP-linkeket nem ismerem.
Kb egy fél éve kezdődtek ezek a router ggondok, akkor vettem egy ax4200-at, de mivel helyreállt a rend, visszaküldtem. Kár volt, 10 ronggyal olcsóbb volt mint most. -
tibbike01
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
Ha a router 4x4 képes és van 2 kliens, ami mindkettő 2x2 képes, akkor 2x2 és 2x2 tud működni függetlenül egymástól? -
Tyrel
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A 4G valami komolyabb cucc állítólag , nem usb-s, de még nem láttam közelről.
Ha részletekben vennénk meg az Omodás configot az is működhet? Főleg az érdekel, hogy az EAP225 Outdoor önállóan is használható, vagy mindenképpen kell hozzá egy Controller?
Hogyan lehet beüzemelni, van pl. admin felülete LAN kábellel?Másik kérdés, hogy milyen kábel kell ami stabilan tud Gbit kültéri POE-t? Mármint melyik az ami árnyékolt és megy vele a POE? Cat7?...
-
Tyrel
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi !
Lehet ezen olcsósítani úgy, hogy 1db OC200, 1db ER706W (olcsóbb mint az EAP650-Desktop), és a 2db EAP225?Vagy akár valahogy még jobban ?
-
umfrider
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Van javaslatod eszközre?
-
Lagolit
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Beltéri, wifis kamerát szeretnék rákötni. Garázsba csak SIM-es netet tudok berakni.
A távoli elérés nem is fontos, legrosszabb esetben egy rasberry-t rárakok. -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Megnézem a másik topikot, köszi!
-
kmgabor
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
gyakori és nagy mennyiségű adat mozgatás?
NAS még a jövő zenéje, de filmezésre, letöltésre, adattárolásra, backup-ra lenne használva.
a mobilok szerintem nem azok
Erre nem gondoltam
Ha frekvenciára nem szűrök akkor TP-Link Archer BE230-at találtam, de hogyha NAS miatt lenne értelme a több 2.5-ös portnak akkor továbbra is a TP-Link Archer BE550 BE9300 marad szerintem. -
kmgabor
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
#107029 Alex91: TP-Link és Asus routerekre gondoltam mesh miatt.
#107032 Gubek-Einste:
1 darab 2.5 Gbps-es LAN és WAN port
"fő" számítógép és NAS közé kettő 2.5-ös LAN port kéne nem?
szükséges a 6 GHz?
igazából csak az én telefonom használná jelenleg ki (S25), szüleimé nem (Moto G72, Defy 2021), de jövőállóság szempontjából jó ha van nem?
Vagy rosszul állok hozzá a dolgokhoz? -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ahham, köszi! Ha mégis inkább én venném, merre nézelődjek? Milyen típusok közül lenne érdemes válogatni?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Mini PC - HP ProDesk 405 G4 DM / Ryzen 5 PRO 2400GE / DDR4 / NVMe / HDMI / több db / számla
- ÚJ, bontatlan iPhone 17 256GB levendula KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- KARÁCSONYI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- HP Pavilion 15-eg2002nh - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - Win11 - 512GB SSD - Garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- AKCIÓ! LG 24GM79G-B 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Dr.NX