- Fórumok
- Hálózat, szolgáltatók
- Milyen routert?
- (kiemelt téma)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-19 09:15 Téma összefoglaló
▼▼▼ MILYEN ROUTERT VEGYEK? Topik összefoglaló▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2026. április
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● Márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb router kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Milyen netsebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyenesmartin
őstag
Kb a kábel egyik végén lenne az egyik pa7017p, a 3x1,5 réz mt után a tv-nél pedig a másik.
-
gyenesmartin
őstag
Sajnosbaz iptv nem támogatja egyáltalán a media brdige-t.
Mi jöhet még szóba?
Powerline? Az milyen? Tartózkodom tőle de haveromnak viszont megy vele az iptv. -
johnnyvsr
tag
Szia! Igen a tuf 6500 és tuf 9400-et neztem.
-
Nobbigstein
tag
Köszi! Az interferencia alatt én most csak más hálózatokra gondoltam, de igen, a falak hatása elég nagy.
Erre a(z alap) modellre gondolsz? Csak mert úgy látom van többféle végződéssel is.
És akkor ebből kellene 2 (vagy 3) db-ot venni? A Cuddy Mesh-nél milyen az átmenet az egyes eszközök között a Deco-hoz képest, nincs gond a váltásnál?
Azt gondoltam én is, hogy jó lenne, ha kábellel összekötném őket, de nem tudom, hogy ez mennyire egyszerű. Első körben úgy lennének az eszközök, hogy az ajtón keresztül lássák egymást, aztán ha nem elég, akkor össze lesznek kötve. -
andrisms
aktív tag
WR3000-ből összefoglalóban S és H van, a simát is lehet venni?
Vagy MR27BE most 14.000-re jönne ki. Ez jobb meshbe mint az MR80x/WR3000?
Kiugróan nagy árkülönbség egyik közt sincs, itt mi lenne a rangsor?
- MR27BE 14.000Ftx2=28.000
- MR80X 12.145Ftx2= 24.290
- Cudy M3000= 33.890
- Xiaomi Mesh AX3000 NE= 31.500
- WR3000 10.720x2=21.440Köszi
-
coccolino
aktív tag
Azért nem is írtam ilyen részletességgel, mert kizárólag a design mérvadó, már az AX is túlzó az 500mbithez, amilyen sávszélen jön a net, és nem is tervezek bővíteni, lakás maga meg 50nm ytong 10-es válaszfalakkal
30e max, est is csak azért mert a ONE router nem tartja stabilan a jelet, random rendszerességgel ledobálja a netet (beszéltem már az ügyfélszolgálattal) és megelégeltem
Maximum annyi, hogy ha lehetne rajta futtatni torrent klienst és tudna kezelni háttértárat, az még adu lehetne
Design alatt azt értem, ami leginkább hasonlít egy dísztárgyra, vázára, afrikai törzsi fallosz motívumra, és nem úgy néz ki mint egy agancsos Karácsonyi trófea
Legutóbbi mesh hálózatot Asussal építettem mi, tökéletes volt, megszerettem a márkàt
-
Essejó
veterán
Az nem járható hogy az LT700 csak modemként funkcionáljon, és a lakásban meg lenne 2 db WiFi 6-os Cudy Mesh-be szervezve?
Akkor lenne AX WiFi és Gigás Lan.
-
poolbig
aktív tag
Köszi.
Szóval elengedem az 5G-s netet, marad a 4G+, LTE fő routerként, ahhoz lenne két egyforma egyszerűbb router (AP) kötve sorba, egymás után fűzve. Így mit javasolsz? -
gulyasa
őstag
Köszönöm a tippeket.
-
Essejó
veterán
Csak annyi, hogy szerintem az átlag POE-s Outdoor egységet nem tudja a teraszon a konnektorba dugni. Mert nincs tápcsatlakozója. Miért is kéne rá?
-
kleinguru
addikt
Elhiszem, hogy amennyiben a wifi sávszélesség jelentős szempont lenne, akkor akár jobban is járhat az Asussal. Mivel nem említette meg ezt a jelentős szempontok között a helyében biztosan a Ubiquitit választanám. Zongorázni lehet a szoftver különbséget, klasszisokkal jobb a Ubiquiti féle.
-
PainKiller13
őstag
Köszi közben rendeltem egy flint 2-t ajánlásra, xiaomi 3G-t cseréltem és az ottani topikban ajánlották. Egyébként 73nm-re kell, de jó lenne ha az udvaron is működne mert eddig kb falon kívül de már benti fal túloldalán sem talált wifit sokszor, pedig eleinte mikor megvettem hatalmas területen működött, mára meg már valami baja lehetett, vagy a sok csatlakoztatott okosotthon eszköz.
-
Hocsika
tag
Családi ház, fő router 2-3 téglafalon megy át, kábellel megy az emeletre a másik routerhez. Annak 3-4 gipszkarton falat lő át.
A net egy 1Gb-os telekom optika.
5 mobiltelefon és 1 tablet wifin, 1 laptop wifin, 2 nas kábelen és egy gamer pc kábelen.
Kicsit kitolnám az udvar felé, hogy így nyáron kint is lehessen használni. -
macikos
addikt
-Társasház
-1Gbit
-20-30ezer, esetleg 40. Ha 40-ért lenne 6Ghz-es router, akkor vennék (persze csak a jövőre gondolva, mert egyik eszköz se tudja).
-1 TV, 2 Mobil, 1 Tablet, 1 nyomtató vezetékkel a router-en.
-A nagy lefedettség a legfontosabb az 1-2 fal miatt, meg a sok szomszéddal kellene valamit kezdeni.Szóval társasházról van szó. Az a gond, hogy ha rámegyek a WDS-re 2,4Ghz-en, akkor egyből talál 35-45 eszközt! Csoda, hogy gyenge a wifi...?! 5Ghz-et nem igazán szeretem, mert az nagyon gyengén teljesít, nincs térerő.
1GBit-es netünk van. Jelenleg a WDR4300 simán tudja 1 falon túl is a 150Mbit-et, de ez nyilván kevés a Wifi 6 450-500Mbit-jéhez képest. Na meg azért is kellene a Wifi6, mert az asszony telója például meghal ebben a környezetben. Talán a Wifi6 javítana a helyzeten. -
nimfas
addikt
A bejövő kábel az emeleten van, 2 szintes a ház, minden vezetékkel van bekötve, kivéve a mobil eszközök.
Jelenlegi konfig: Volt a bejövő 5G router, ennek a kimenő portja össze van kötve egy ASUS RT-AC65P WAN portjával, ennek az egyik LAN portja össze van kötve a Quest3 routerének WAN portjával ami egy szintén ASUS RT-AX58U-V2 (Milyen típusú?).Az RT-AC65P egyik LAN portjáról megy egy kábel a tv mögötti switchbe, amibe be van dugva a TV, SAT beltéri egység, NAS (Synology 218Play: Torrent, FTP, NFS, WebDAV), másik LAN portból a földszintre megy le egy kábel a földszinti switch-be, amibe be van dugva a TV, SAT beltéri, Erősítő, PS4Pro. A 3. LAN-ba a PC, a 4.-be a Nyomtató van bekötve.
Lényegében a 3 telefon és 3 tablet megy (nem egyszerre a 6 eszköz) a Wifi-ről, az összes többi eszköz kábelen lóg.
Van még egy Annke POE-s rendszer, de ez még nem a hálózat része egyelőre, de lassan megérik a kábelhúzás ideje.

Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Emeleten könnyűszerkezetes falak, gipszkartonnal, földszinten tégla fal, de nem vastag. Kint a kertben simán van Wifi.
Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre?
Na ez jó kérdés.... Nyilván ésszerű keretek között, 40-50eFt max.... Elvárás hogy menjen a Gigabites net vele, gondolom a szokásos port átirányítást stb. mindegyik tudja....Ebből gyanítom az RT-AC65P-t kell cserélni, mert az AX-58U-val 900 fölött megy a net.
-
Essejó
veterán
Ezzel nem tudok vitázni, viszont az árát tekintve csak a fele vagy a harmada az 5G-nek. Maradna zsé a benti Mesh rendszer építésére.
-
KrAt
veterán
Koszi

A jobb kepessegu a felsoroltak kozul, vagy jobb kepessegu, mint a felsoroltak?

-
Bodor
veterán
Próbáltam már egy Asus RT-AX89X AX600 típusú routert, de sajnos passthrough módban nem lehetett működésre bírni.
Ez pontosan mit is jelent?
Pontosan azt, hogy hiába volt a kaon passthrough-ban, az asus-t nem lehetett úgy beállítani, hogy menjen a 4 gigás net.
Elbeszélünk egymás mellett...
"Ez üti egymást mert ha tényleg a nagy terhelés a gond akkor a szolgáltatói eszközt PPPoE passthrough módba kell tenni és minden feladatot a saját eszközre kell bízni."
Nem üti egymást, csak lehet félreértetted, amit írtam. Módosítom:
Az lenne az elvárás az új routertől, hogy a Telekomos Kaon PG2380G modemet tehermentesítse a torrent kliens által okozott nagy TCP kapcsolati terheléstől, mert így sajnos a Kaon sűrűn kifagy.
"Fordítva menne a dolog, hogy a szolgáltatói eszköz lenne a router és a saját csak a wifi-ért felelne."
Pont az ellenkezője kell, mint írtam is.
+ szükséges mennyiségű AP használatát. Mi az az AP?
Érdemes lenne minden eszközt azonos gyártótól beszerezni, hogy az egységes hálózat kezelés megvalósuljon.
Mire gondolsz? Fejtsd ki kérlek! A kaon modem mellé vegyek egy kaon routert? Hm...
fudi2002: "Átkapcsoltattad az ügyfélszolgálattal passthrough módba a routermodemet? " Nem, azt a kaon felületén meg tudtam csinálni.
Nem raktam magam sehova, és minek kapcsoltam volna ki a wifit?
"Generáltattál velük jelszót az általuk megálmodottan generált tcomos emailcímedhez ami a user?"
Szerinted ennek a mondatnak van értelme?
Ennek a Ubiquiti - Cloud Gateway Fiber - UCG-FIBER-nek én úgy látom, hogy nincsen 10Gbps LAN portja sem. -
drmotto
őstag
Köszönöm.
Lan portra egyáltalán nincs szüksége, nem lesz vezetékes net a lakásban, és mindössze 2-3 eszköz lesz használatban wifin. 1 tv, 1 laptop, 1 mobil. -
S.I
csendes tag
biztos nagyon fontosak a lan portok mondjuk akkor, ha semmi sem lesz rákötve mazzagon, csak mondjuk egy nyamvadt 80 megabites netet dob szét wifin...
nem lehetne már ezeket a hihetetlen panelekben kopipésztelt okosságokat végre egy kicsit differenciálni? -
Aryes
nagyúr
A többit azért nem írtam, mert nem szempont, illetve feltételezem, hogy ami a fenti kritériumoknak megfelel és várhatóan sokáig kap majd frissítést az valószínűleg egyéb szempontból is megfelelően korszerű.

Amúgy 1Gbit, 68m² panel, zsúfolt környezet, emiatt most leginkább az 5GHz hálózatot használjuk de sok itthoni eszköz csak 2,4GHz-et tud.
általánosságban az Asus viszonylag sokáig szokott kiadni új firmware-t.
Igen, csak nem mindegy, hogy egy mondjuk 5 éves életciklusú routert a kiadás után 4 évvel veszek és már csak 1 évig kap frissítést, vagy 5 évig.
De például az is elég bosszantó, hogy mondjuk az RT-AC66U router 2018-as kiadású és az utolsó fw frissítés 2025 10. hóban lett kiadva, az enyém pedig RT-AC57U 2019-es és 2023 5. hóban kapta az utolsó frissítést...

-
leslieke
Jómunkásember
Egyéb igény: a 2,4 GHz mindenképp kell, illetve telefonos app
Miért?
Az elsőre: mert a klíma és a kamera csak ezen kommunikál...telefonos app, pedig, hogy könnyebb legyen beállítani, illetve elérjem távolról..de itt vevő vagyok alternatív megoldásra is.Falak: ytong, alaprajz csatolva, X jelöli a router helyét, a ház kétszintes.
A legoptimálisabb egy két eszközös mesh hálózat lenne, 1-1 eszköz szintenként, kábeles kapcsolattal.
Kábel nem opció, mert vasbeton födémet nem fogok áttörni emiatt.és nincs lehetőségem átvezetni sehol.Így is az azokat ajánlod, amiket írtál?
-
rviktor
aktív tag
Kell is most mindenkinek az FW frissítés:
14,000 routers are infected by malware that's highly resistant to takedowns - Ars Technica
U.I.: mifene lehozta telex magyarul: Telex: Világszerte 14 ezer routert fertőzött meg egy makacs kártevő, magyar eszközök is érintettek -
marquuard
veterán
Rájöttem közben, hogy teljesen irreleváns a kérdés a routernél.

#109654 Decus Trivet: köszi, nem sikerült megtalálnom. -
huan
őstag
Kétszintes lakás. Az alsó szinten (a főrouternél nincsenek falak, csak egy kb.40nm-es tér). A második szinten (kábelesen a főrouterhez) két szoba van, kb.60nm összesen, az egyikben lenne a második router/AP. Egy fal van köztük kb.20cm. A falak mindenhol ytong-ok.
A net 1000-es Telekom optika.
A pénz kb.50ezer, ha Unifi annyival "profibb"/jobb esetleg 120ezer (getaway,AP-k, injektorok)
Kb. 50 eszköz van jelenleg, ez később változhat. Egy nas folyamatos töltéssel és nvr is van 3 kamerával.
Igény a stabilitás, managelhetőség esetleg és stabilitás, stabil wifi lenne. Kezelhetőbb felület, mert nekem az Asus nem jön be.
Köszönöm! -
huan
őstag
Szia
A történetem ilyen jelenleg, és hát megmondom őszintén 3 nap AI beszélgetés után jutottam el az X50-hez a javaslatára, de nem veszem kézpénznek azért
A jelenlegi Asus RT-AX92U Mesh-párost csak AP módban használom, de szeretném kihasználni a saját eszközöm lehetőségeit, így lett a fenti helyzet sajnos. Olyan Mesh megoldást keresek, amivel a saját routeremmel csatlakozok fel a netre, a szolgáltatói csak bridge és megbízhatóan stabil, gyors a felülete (amennyire lehet, mert az Asus gyalázat volt).
Nem kőbe vésett a Deco, lehet más is.
Köszönöm! -
Roland93
aktív tag
Xiaomi 1000 Ft al olcsóbb. Megbízható legyen, mert ajándékba akarom.
-
werszomjas
addikt
Mi a gond a padláson való elhelyezéssel?
Közben elektro hétvége van az emag-on, 20% kedvezmény vank több routerre.
Pl:Mercusys MR90X- 23 432 Ft
Mercusys MR47BE- 30 232 FtSajnos Cudy kimaradt az akcióból.
-
ottapont
csendes tag
köszönöm, beírtam oda, itt törölhető, ha úgy illik
sorry és kösz még1x
-
Dr.NX
Topikgazda
Akkor marad nekik a gányolás.
-
Dr.Én
veterán
Rendben van, köszönöm szépen
-
Doky1988
senior tag
Jövőhónaptól Telekom 2gbit netem lesz, ezért
AX3600 csak 1gbitet tud. -
Dr.Én
veterán
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Könnyűszerkezetes ház, fa építés. Falak száma alsó szinten kettő, udvar nem fontos. alapterület 9,8m X 8,9m .
emeleten teljesen jó a telekom router jele.
szomszédok wifije nem észlelhető nálunk
Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? 40-45 ezer ft
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Telekom technicolor FAG2233 routerről lenne osztva 2000mbit-es net. alsó szinten mobiloknak és kettő TV.
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Házon bellül és esetleg kint a teraszon legyen normális lefedetség. -
Dr.Én
veterán
Rendben van. Köszönöm szépen
CUDY AX3000 Wi-Fi 6 2 pack
Xiaomi mesh system ax3000 ne
mercusys ax1500 wifi 6 mesh
Melyiket érdemes bevállalni?
-
WaterWave
veterán
rendben köszi, megcsinálom
-
WaterWave
veterán
de akkor olyat se tudok csinálni gondolom, hogy ap módban igaz el tudom nevezeni a wifit, hogy más névként legyen mint a fő routerem, de külön jelszót nem tudok neki beállítani? Magyarul ugyanaz lesz a jelszava?
-
WaterWave
veterán
ap módban a repeater funkciói meg fognak maradni? vagyis lesz külön neve amire rá lehet csatlakozni wifin vagy teljesen máshogy működik..?
-
arcszesz
aktív tag
Nem minden esetben. Nemrég vettem egy használt kültéri 5G modemet. Beüzemeltem és egyből elkezdett anyázni miatta a szolgáltató. Szerintük túl erős a jele és zavarja a hálózatuk működését. 500 méteren belül van a bázisállomás tiszta rálátással. Beraktam a szobába de falon keresztül sem szerették, kénytelen voltam lecserélni asztalira.
Több kilométerről lehet hogy jobb a kültéri de túl közelről egyáltalán nem. Ellenkezőleg, lassabb volt mint a beltéri. Ráadásul egy új kültéri kétszer annyiba kerül mit az asztali.
-
Gergosz2
veterán
Annyit modositok az eredeti specifikáción, hogy a kinti APkat is kábellel kötöm be. Nem vagy meló, meg az Ethernet kábel sem drága.
Eddigi keresésem alapján az ASUS kb 200k környékén megállna, az Ubiquiti viszont sanszos hogy az 500k környéke lenne
-
Csápájev
őstag
A Cudy WR3600E jobb választás,mint a sima cudy wr3600?
Chat gpt szerint igen
-
Csápájev
őstag
Szerinted a Cudy vagy valamelyik Ax-es?

Bevallom a Cudy márkáról még nem hallottam. -
Gergosz2
veterán
Köszönöm a konstruktív választ!
A tápellátás a a kinti eszközöknek adott, mivel több IP védett aljzat is van jelölt helyeken (fűnyíró és társai miatt).
Megnézem másik gyártóknál mi a helyzet, így körbenézek Ubiquiti, TP link meg az összefoglalóban ajánlott többi márka háza táján is.
Ha nem szükséges, hogy a kültéri eszközök is mesh hálózatban legyenek a bentiekkel akkor más gyártók eszközei is szóba jöhetnek, pl TP-Link Omoda.
Itt arra gondolsz, hogy más SSIDvel csinálnék hálózatot a kinti APknál? Bocsánat ha nagyon triviálisat kérdezek.
-
bacskait
tag
Köszönöm szépen a segítséget.
egy BE6500 és egy BE58U lett a megrendelt páros. -
alex73
tag
Köszönöm . Akkor meg nézem jobban! Az Asus BE 86u-t . Meg talán van eBay-on is nem 80+ért a
MikroTik hAP ax³
csak 40 lenne de az nem OUt box.
Valószínű valami AP (pl:
Ubiquiti UniFi U6 Lite / U6+ vagy u7)
Biztos kell majd hogy mindenütt legyen jel. Meg reparter mert nagyon elveszik a jel a házban. -
tomazin
veterán
Kertvaros, 3szintes haz, betonfodem, tehat szintenkent kell 1.
1gbps net van
Utpn max 10, wifin max 10 (7es eszkozom nincs tudtommal)
Routerekhez ki van huzva az utp.
Egyeb igeny: a router az enyem legyen, 20ev mulva is ha mukodik elerjem, ne ez az ujhullamos baromsag, hogy mindenhez app kell..
Valtas a wifik kozott legyen gyors.
Ip alapjan tudjam az net fele az elerest korlatozni (eszkozok ne lassanak ki)
(Nem tudom ennek van-e ertelme, de esetleg bizonyos macre idokorlatot szabni, gyerekeknel, most meg nem aktualis, de kesobb lehet)
Doh/Dot valami allithato legyen (jelenleg dns alapon szurok)
Ar: hat efele nagyon mar nem szeretnek menni, max 80k. -
tototos
addikt
Milyen opciók vannak?
-
HollywoodBoy
tag
Köszönöm, rendeltem egy AX52-t.
-
bacskait
tag
Köszönöm szépen!
A másodlagosnak jobb lehet egy BE50? Most csak pár ezressel kenne drágább, mint az AX53U. -
StLui
veterán
Köszi, kicsit tartok a hosszútávban gondolkodástól router téren. Mástól is olvastam hasonlót, és én is azt tapasztalom, hogy 5-6 éve és valamiért cserélni kell Én kb Tp-Link 1043-ak óta veszegetek tudatosabban routert (azt is itteni ajánlásra) Barátomnak most lett kuka pont egy 3 éves éppen elmúlt 100eFt feletti Asus

-
Fortum
tag
Látható helyen lennének, és ezek legálabb valahogy kinéznek. (nincs külső antenna)+ árban sem több lényegesen mint egy sima router.
-
TheProb
veterán
Köszi, egy rugóra jár akkor az agyunk. Közben megrendeltem egy Cudy WR3600H-t. Ezt éreztem a legjobb ár/értéknek, mert már W7-es, illetve a 2,5-ös WAN is remélhetőleg időtállóbbá teszi (még ha a jelenlegi ONT lábai csak gigásak is). Egyelőre megnézem csak ezzel, aztán ha nem lesz elég, akkor még vehetek egy AP-t. Többek közt emiatt döntöttem végül Cudy mellett, mert a többi gyártónál AP formájú AP-t kevésbé látok és a roaming meg kéne.
Egyedül a webes felület tűnt a Demo felületen kissé fapadnak, bár végső soron mindent megtaláltam, amit hirtelen szükségesnek ítéltem.
A PC-m viszont jelenleg csak W6-ot tud, lehet egy jobb adaptert abba is lehetne venni. Bár nem tudom, hogy a gyakorlatban mennyit dob az MLO a sávszélen és főleg a latency-n. Játékokban azért meg szokott jelenni a High Latency warning (még ha én nem is érzékelek laggot). Bár ezt lehet önmagában megoldja majd a normálisabb router.
-
Khaosz55
addikt
Asus-on kívül még melyik mesh gyártó az ajánlott ? Úgy olvasok rewie-ban hogy az asusok sem a long range wifi bajnokai. Vagy már azon is gondolkodtam hogy egy router ami a legnagyobb lefedettséggel rendelkezik. Nekem a mesh-ek között kb 6-8 méter távolság van.
-
TheProb
veterán
Kertesházas környén, 50nm az alapterület, 1 szint, téglafalak. + Az udvar/terasz, ami nice to have (bár kb pont a telek közepén lenne a router, szóval ez nem gond sztem).
1000-es One net van, de kábelen mértem már efölött is (ami annyiból érdekes, hogy tudtommal gigás portjai vannak az ONT-nak).
30-50e-es range-be jó lenne, ha beleférne, nyilván ha nem muszáj, akkor az alsó szegmens lenne preferált a budge-ből.
Különös igények jelenleg nincsenek, de bírja a vas, mert P2P, sok wifi eszköz (+IoT/smartshome) van/lesz. Homeserver-nek szintén a forgalmát viselje el.Lehet mikrotik is, azokat amúgy miért nem látok az ajánlottak között? Mert advanced?
Van egy ASUS RT-AX55-öm, de amíg Telekomos voltam, inkább a T-s ONT-ot használtam, mert furcsa mód megbízhatóbb volt. Az ASUS folyamatosan ledobta a wifi-s eszközöket, random elment a net, lassú volt a wifi, stb.
-
Begi
senior tag
Köszi. Izmos jószágnak néz ki. Néztem ezt a Flint2-t. Tetszik a nativ OpenWRT támogatás.
Esetleg az? -
Begi
senior tag
Családi ház, külső falak 30cm-es, belső tartó fal 30cm, tégla mindegyik. A router és a legtávolabbi szoba kb. 7-8m, 2 vastag falon keresztül, ezért gondoltam, hogy mivel oda megy kábel, raknék egy jelerősítőt, akármit. Az emelet egy födémen keresztül elérhető, de ott is kell 7-8m a végéig + ugye a 3m fel.
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Gigabit optikai
Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre?
Nem akarok csilliárdokat rákölteni, de nem is filléreskednék. Az is opció, hogy elsőnek megvenném a routert, aztán a szükség függvényében a többit.
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Több IoT eszköz, HA - főleg fűtés vezérlés, lámpák, háztartási eszközök, kamerák, stb.
Illetve telefonok, tabletek, laptopok - nem szignifikáns, egyelőre 3-4 eszköz.
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Csak a VPN, és a 2 WAN (4G backup, sajnos sokszor lehal a szolgáltatói GPON/ONT? és akkor oda a net), de a VPN sem must have kategória.
-
ben0it8
csendes tag
Koszi a gyors valaszt. A 2-3, extrem esetben 5 masodperces laggek mivel magyarazhatok?
-
yanna
addikt
És valóban létezik: A "Royter"
név általában a Royter Watches luxus óramárkára utal, amelyet Dan Royter alapított New York-ban, és kézzel készített, egyedi, bespoke órákat gyárt. (forrás:AI) -
v1kt0hr
tag
wifi 7 kompatibilisek közül melyik lenne amit nyugodt szívvel tudtok ajánlani és ár-érték arányban is kiemelkedő?
pl Mercusys MR47BE 40ezer körül mozog éppen alzán -
Graphics
Jómunkásember
Jobb-újabb, szerintem már a Technicolorhoz képest bármi jobb.
Persze nem rossz, eszköz, de mindig lehet fejlődni.
-
makoss
veterán
Van ezekből ajánlott?
-
makoss
veterán
A Tp Link Deco is jó hozzá?
-
bp15
junior tag
Bp lenne....nincs direkt rálátás a yettel antennáira, de az asztalon 200-300 Mbps-et mértem egy iphonnal N78-on. Ha pedig egy samsungot fixen B7-re állítok, azon pedig 30 Mbps-et mérek.
Szóval bármi jó lehet, csak kérdés mi legyen az, ami 5G-t tud és relatíve olcsó... -
esbii22
őstag
Klíma, tv, 2.5 GHz-en, két iPhone, Xbox, Laptop, ipad 5ghz-en. Xbox meg a laptop nemigen van használva.
Mercusysről vélemény? Nagyjából azt hozza mint az ax53, így gyorsan átfutva. -
cibus
senior tag
A külső antennák ideálisabbak tudnak lenni de sok minden függ a körülményektől (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) és a használt kliens eszközöktől is.
Azt írta a Telekom ugyanolyan jelet ad, vagy jobbat, 4méterre. Szóval a falak, távolság, szint, szomszédok ugyanaz nála, mégsem jobb a TUF ax4200? Nekem ez fura. Mert nálam a telekomnak az első fal mögött (40cm tégla) sokszor elmegy az 5g és és jelentősen esik a 2.4, valamikor azt is eldobálja, nem stabil.Mármint nem fogja eldobálni a wifit, ha nem kapcsolom ki és épp arra csatlakozik?
Dehogy nem.
Pont ezért kérdeztem hogy ki kell e kapcsolni a telekomot? 4 méterre lesz. Én nem akarom hogy eldobálja a wifit csatlakozáskor, ha már lesz egy mesh (most 1 később 2 Asus router) -
Multibit
nagyúr
Azért azt megjegyezném, hogy ha ki van kapcsolva a szolgáltatói eszköz wifi-je és szükség lenne az ONT konfigurálására, azt csak kábelen lehet elvégezni. Ezt érdemes szem előtt tartani!
-
cintula187
addikt
Végülis ar érték arányban inkább az asus ax4200 mellett döntenék.
-
cintula187
addikt
Eltekinthetunk a 2 modelltől kezdésnek őket javasolták másik topicban. A legrosszabb pontnál a lakásban 2 falon menne át, 5 eszköz kb rá wireless, 2 wired.
-
gereke
tag
Szia,
Router: TP-link Archer C5
AP: D-Link COVR-C1200 -
mukisrác
aktív tag
Érdemes azzal a ZTE készülékkel kezdeni a "tesztet"?
4/5G-s routerekből mi most az ajánlott? -
Kalmanat
újonc
Ezek között nézegettem én is, talán a tp-link be550 volt a legszimpatikusabb. Annyi a gondom, hogy régebbről rossz emlékeim vannak ezzel a márkával (és az asusszal, d-linkkel is), emiatt kicsit bizalmatlan vagyok. Nyilván ezek a mostani készülékek már más kategória, de nehéz levetkőzni az előítéleteket.
Amazonról nem szívesen rendelnék a gari miatt, és a postaköltséggel amúgy se jönnék ki sokkal olcsóbban. -
cibus
senior tag
de ezek az asus-ok nagy routerek, nem meshek... :/
nekem elég lenne kicsike szép (mondjuk fehér) mesh is, ami elbújik, rá lehet dugni kábellel a thome-ból jövő netet abból tovább vinni a netet vezetékkel egy másik ilyen meshbe és ezek szórnák nekem a wifit mindenhova, hogy bárhova megyek a két ház között, meg az udvaron, akkor ne kapcsolódjon a fenti wifire, meg át a wifi repeaterre, csak működjön és gyorsan mindenhol. esetleg még annyi elvárás, hogy az egyik mesh legyen olyan, hogy lehessen belőle lehúzni egy net kábelt, ha lesz mellett egy pc valamelyik mellett. tehát net kábel bele egy portba, 1 net kábel ki a következő mesh-hez és egy net kábel ki pcnek. ilyen létezik? -
cibus
senior tag
ha lenne egy mesh rendszer mondjuk egy 2. pont a lila téglalap mellett és abból vezetékkel menne a gépbe, akkor mennyi sebességet és pinget buknék?
Ha megfelelő a kábelezés akkor semennyit.
- megfelelő kábelezés? ezt hogy érted? router - lila közt lenne légvonalban 20 m kb. ha oda van rakva egy mesh bedugok abba és a pc-be egy lan kábelt, akkor? milyen kábelezésre gondolsz?t-home optika net 250-em van jelenleg. thome mindenképp marad, max majd 500 vagy 1000 lesz, de igazából a 250 is elég, szed 250-260 körül, jó a net.
szomszéd 8 méterre, másik irányba 12 méterre.Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre?
nem a legolcsóbb megoldást keresem, nem a legdrágábbat. számomra a legjobbat, amit már érdemes megvenni, beszerelni.Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
van 2 tv beltéri vezetékesen, lenne egy pc vezetékesen, egyik tv wifin, mobil mondjuk 3db, 1 laptop. szerintem semmi nagy extra elvárás egy meshnek
-
renatto
őstag
Köszi a választ.
A jelenlegi Huaweii is átviszi ezt a födémet (felfelé) és a két téglafalat (oldalra), bár a második fal mögött néha elég gyenge a jel. Az új routert rákötném vezetékkel. Mivel a Huawei antennái beépítettek, így gondolom az Archer külső antennái valamivel erősebbek és azt még talán egy szobával arrébb is tudom vinni és így jobb lenne a lefedettség és stabilabb lenne az Internet.
A kérdés leginkább az hogy az AX17 és az AX53 között pl. az antennák erejében/nyereségében van különbség? Mivel csak 100-200Mbit Internetre használnám, így az, hogy 1500 vagy 3000Mbit a Wi-Fi sebesség, az számomra nem nagyon számít, de azt nem tudom, hogy az antennák vagy más tulajdonságuk miatt, a drágább érdemben jobb jelet eredményezhet-e azonos környezetben, így ergó messzebb jut a jel vagy stabilabb lenne. Mert ha nem, akkor nem költök 5-7k-val többet feleslegesen.
Remélem így érthetőbb a dolog.
-
milan26
senior tag
Xiaomi AX3200 lett belőle végül, mert csak az volt készleten a helyi Euronicsban. Beüzemeltem, nagyon jól müxik, wifi is elér mindenhová.
-
Khaosz55
addikt
Oh hát az nem mostanában lesz a szolgáltatói oldalról hogy fejleszt. Monopol helyzet, coax internet és 20 éve nem történt semmi.
-
Khaosz55
addikt
Pont 3 darabosat vettem. Range kiváló, egész telket-házat lefedi (kb 900mˇ2), de még azon is túl. Hova kéne bővítenem.
-
szuszi86
csendes tag
Értem, köszönöm!
-
szuszi86
csendes tag
Köszi a választ ránézek, utánaolvasok ezeknek.
Ezeket a 2 meg 3 darabos szetteket felejtsem el? pl Tplink Deco sorozat
-
4Grider
félisten
Ezt nem értem. A Zyxel FWA710, a Zyxel NR71xx, a TP-Link NE200, a ZTE MC889 az mi?
-
renatto
őstag
Köszi. Igen kábellel kötném rá.
-
Benhu19
csendes tag
Vályog falak. Ezért kellene egy jó mesh rendszer. Te milyet ajanlanal 70k körül ?
-
Benhu19
csendes tag
Ezek elég jó árban vannak szerintem. Kb 150nm családi házban, falak olyan 50-55cm vastagságúak. A net 500-as.
-
m3ss
veterán
koszi! szendvicspanel, egy vasbeton fodem van kozotte meg egy gipszkarton fal. thome gyari router. a telefonom 2-es tererovel latja a routert onnan ahova raknam az uj routert.
-
verti1
aktív tag
Köszi a választ! Milyen mobilnet routert keressek a használt piacon? Típust/típusokat tudnál írni?
-
S-eye
senior tag
Most is megy, csak nem elég jó a jel. A Wi-Fi ismétlő funkció az, amivel nincs tapasztalatom.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Hálózat, szolgáltatók
- Milyen routert?
- (kiemelt téma)
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple iPhone 14 Pro 128gb - Jó állapot, akku 100%, tokkal és fóliával, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/256gb Cobalt Violet - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 128gb - Makulátlan, akku 100%, garanciális, tokkal, akár beszámításal
- 4 FAJTA (Május) DELL Latitude Laptop Tartós-Golyóálló-AKÁR SULIBA 7320 7430 7440 5320 5420 5430
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Black Titanium Karcmentes állapot 91% akkumulátor
- HP ProBook 650 G5 - i5 8265U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 1 év garancia, Hp 640 G8 i5-1135G7 16Gb rammal win11-el
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Dr.NX