Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2023. március
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Vélemény Riley: kis kutya nagy pácban
- Tudástár A következő felhőd otthon lesz
- Elemzés Űrhajózás 2022 - Összefoglaló
- Retro Logitech G15 billentyűzet
- Bemutató VMware vSphere tesztkörnyezet kialakítása egyszerűen
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Lalikiraly:] Amazfit bip 3 okosóra. (Nagyot csalódtam)
- [Re:] [Jack Hunter:] Van veszélyesebb a büntetőfékezésnél? Van.
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [antikomcsi:] Ázsia Expressz 3
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [Mr.Csizmás:] Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- [Re:] [ubyegon2:] Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- [Re:] [Parci:] Milyen mosógépet vegyek?
- [Re:] [Eztis_Aztis:] Új mobil.. 2. rész
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2023-03-18 15:17:16

LOGOUT.hu
Beri
addikt
Még mindig tudok 15ért.
hati, djbahool: Akkor DD-WRT-képes routert ajánlanék, pl. ASUS WL-520GC. Ha úgy sem megoldható, akkor sehogy.
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1

dr.bubo
őstag
Itt 20k alatt van már az ára. [link]
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
köszi lemaradtam
Chello vagyis az UPC Silver Fiber 60-s és a Gold 120-s netet is viszi?

Csabi1984
addikt
Sziasztok! A főnökömnek Linksys WRT54GL routere van,igaz hogy Digi net és neki megy a 81Mbit,nekem meg a 40mbittel megy DDR firmware-rel, neki sima van!

Beri
addikt
Az PPPoE? Mert ha igen, akkor a 120 már necces lehet, viszont a 60-ra bőven elég. Nálunk a tvnetwork-nél kicsit megszaladt a kapcsolat sebessége hétfő reggeltől ma kora délutánig, ilyeneket mértünk:
Icenet 50, PPPoE
Nem volt ritka a 10MBps körüli torrentforgalom, tehát van kraft abban a kis fehér dobozban
Ha nagyobb wan to lan sebességet szeretnél, csak a D-Link DIR-655 marad.
Csabi1984: Csak ha a bejövő kábel a router LAN portjára van dugva és a gépével csatlakozik PPPoE-n, vagy van előtte más eszköz és a router csak switch-ként működik. Minden más esetben teljesen kizártnak tartom, hogy 80Mbitet átcsavarj egy WRT54GL-en.
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1

Csabi1984
addikt
Szia akkor nem tegyem vissza az alap szoftvert? egyébként kinéztem a UPC fiberpower 60hoz egy linksys WRT320N az ugye jó?

Beri
addikt
Megpróbálhatod visszatenni, de teljesen hasztalan. Nem fog megduplázódni a sebessége.
A 320N pedig bőven elég a 60as fiberhez.
eladó Aromamizer RDTA V1

Csabi1984
addikt
Firmware: DD-WRT v24-sp1 (07/27/08) min
egyébként ez a firmware van fent nekem! van ennél újabb?jobb?

Beri
addikt
Van már 13064-es build, 2009.10.10.
Gyorsabb vele a router, mint az előzőekkel, de 80Mbithez nagyon kevés még úgy is.
eladó Aromamizer RDTA V1

Csabi1984
addikt
letudnám szedni????valahonnan?Stabil?
[ Szerkesztve ]

Beri
addikt
Router database - itt beírod a router típusát és listázza a kompatibilis buildeket. A 13064-es build nálam egy ASUS WL-520GC-n hibátlanul működött.
eladó Aromamizer RDTA V1

Csabi1984
addikt
Szia,csak volt a kütyüdün, vagy van is még rajta?

Beri
addikt
Ment privát, ne chateljük szét a topicot.
Van egyáltalán DD-WRT topic? Kerestem, de nem találok...
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1

djbahool
senior tag
Igen, ezt tudom.
Ezért kértem volna segítséget.
Légyszives ha tudtok, akkor írjatok egy párat, ami ezt tudja.
Köszi

Konflikt
addikt
hat ma reggelre attattek minket a topnetbe: a kis asus router a 80/25-bol 44/25-ot tud atnyomni. szval router kell mindenkepp.
esetleg tudtok vmi wan-lan ateresztokepesseget a fonera 2.0n-rol?
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA

hati
addikt
di-524up (kis trükkel broadcast címre forwardol)
tp-link 1043nd arp táblát menteni tudja

djbahool
senior tag
Köszi, megnézem őket.
És egyébként az igaz, hogy amire felmegy a DD-WRT, az tutira tudni fogja a WOL-t?

Viktoár
addikt
Sziasztok
Inviteles ADSL netem van (úgy 4megabit körüli) és kaptam hozzá egy dsl 360r modemet.Ennek már két éve és mostanában szakad neten (10 percig van aztán 2 percig csatlakozni sem tudok).Az egyik kérdésem az hogy modem probléma vagy a szolgáltató baszakszik?A másik hogy milyen Wlan-os routert ajánlotok ehhez a nethez mert nincs annyim hogy sorban próbálgassam a routerek. Emeleten lenne a router ahol van egy asztali gép viszont a földszinten meg egy notinak kellene a net.Esetleg egy jó modem-router páros is szóba jöhet.A lényeg hogy stabil legyen és ne csak 2 hétig működjön.Mondanám hogy olcsó is legyen de biztos nincs olyan ami minőségi,stabil és olcsó is egyben.
Vagy van olyan?
Üdv:Viktor

gabesz.1986
tag
Hali!
Segítségeteket szeretném kérni router választásban.Otthonra kéne a netet osztani, az a lényeg hogy wan + lan lenne rákötve, rászánt összeg 10-15eFt, sokat torrentezek szóval bírja azt is.
Előre is kösz a segítséget !

kali
legenda
milyen (típus/sebesség) nethez kell?
a wan az nem wlan/wifi akart lenni? ha igen, akkor csak g, vagy n szabványos eszköz csatlakozna hozzá?

Beri
addikt
Ha DD-vel sem megoldható, akkor semmivel.
eladó Aromamizer RDTA V1

gabesz.1986
tag
Kösz a választ!
Igen wlan/wifi.Tcom 4 megás nethez.
Azt miből tudom meg hogy g vagy n szabványos az amit csatlakoztatok?
Azt tudom hogy az n az újabb és gyosrsabb.

Beri
addikt
Első lépésként szólj a szolgáltatónak, hogy gáz van, majd csak kiküldenek valakit, akinél lesz egy kipróbált modem, és akkor kiderül minden azonnal, mint a kaparós sorsjegynél. A modemmel foglalkozzanak csak ők, gondolom tőlük van.
ADSL-hez nincs a piacon szerintem túl lassú router, tehát nem kell 20+ ezret kiadnod, elég egy olcsó kis TP-Link is, pl. WR-642G, nálam az 50megabitet is átcsűrte magán, nem lesz vele gond.
ADSL modemes routerek ára kicsit húzósabb, persze vehetsz TP-LINK TD-W8920G-t olcsón, de nem tudom mennyire stabil szerkezet, sosem láttam működés közben, egy LINKSYS WRT160NL ADSL modemmel pedig 21k [link].
Mindent összevetve szerintem a modemmel bajlódjon csak a szolgáltató, te meg vegyél egy olcsó WR-642G-t, vagy akár 542G-t, úgyis elég oda az 54Mbites wifi is.
gabesz.1986: Onnan tudod meg, hogy g-s vagy n-es az eszköz, hogy rá van írva a dobozára széééép nagy betűkkel
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1

gabesz.1986
tag
Megnéztem nővérem laptopja n-es.
Így miket tudnál ajánlani?

kali
legenda
4 mbit/s sebességű nethez a g szabványú átvitel is bőven elég! (~ 20 mbit/s sebességig sima ügy) ha az elkövetkezőkben egy ideig nem tervezel 20 mbit/s sebességnél gyorsabb netet, akkor lehet ugyan n képes routert venni, de maga a net sebességi átvitele miatt nem lesz kihasználva! ha előre tekintve n képes router kell, akkor ár/érték arányban jó n például; tp_link_tl_wr941nd ; asus_rt_n11 ; d_link_dir_615 ; linksys_wrt120n
ha elég a g szabványos, akkor például; tp_link_tl_wr741nd ; asus_rt_g32 ; linksys_wrt54gc ; asus_wl_520gc

Viktoár
addikt
Köszi szépen,felhívtam a hibabejelentős számot és "bemérték" a vonalat vagyis csak akarták mert nem volt. Mondta az ipse hogy azonnal le is jelenti a helyi kirendeltségnek és várjam a messiást.
Így gondolom a vonallal van a gond.Ha mégis a modem a ludas akkor a csere valóban az ő felelősségük.Azért gondoltam hogy veszek egy modemet mert biztos valami szutykot adnak ha cserélni kell.Van olyan is hogy modem és router egyben?(Tehát egy dugaszt kell a konektorba dugni?
) Már teli van az elosztó mindennel ezért ez is lényeges szempont.

Beri
addikt
A linksys wrt120n nem igazi n-es router, azt szerintem felejtsük el.
Szerk.: nem kevés 4 megához, de attól még nem lesz n-es
Viktoár: Ha a vonallal van gáz, várd meg, míg megoldják és vegyél egy olcsó routert, ahogy az előbb írtam. Az egyben router-adsl modem cuccokkal nincs sok tapasztalatom, meg drágábbak is a sima routereknél, tehát ha a modemed rendben van, használd csak nyugodtan tovább, vagy válaszd a TP-LINK TD-W8920G-t, annak még nem meredek az ára (viszont nem láttam még működés közben), az a linksys már fölösleges pénzkidobás 21k-ért szerintem.
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1

kali
legenda
és akkor kevés a 4 mbit/s sebsségű nethez?

kali
legenda
nem igazi n, de azért jobb, mint a legjobb kiterjesztéses g!

Viktoár
addikt
Okés,köszi a segítséget.

eXodus
őstag
Egyelőre még nem tudjuk a tplink mennyit bír.
Ha a smallnetbuilder vagy én kimérem akkor már hiszek az adatokank.

Beri
addikt
Nekem nem hiszel?
iperf-fel tesztelve:
TCP ROUTING
--------------
WAN: static ip
single downstream: 146 MBit/sec
kali: Only guaranteed to support 54 Mbps link rate with draft 11n clients. Tehát nem gyorsabb semmivel (legalábbis nem garantáltan).
Viktoár: A torrentezéssel csak az a baj, hogy nagyon sok kapcsolatot használ párhuzamosan. Ez több RAM-ba és persze valamivel több prociidőbe is kerül a router részéről. Mostanában már minden épkézláb routernek 16MB-nál több memója van, ami pedig bőven elég. A drótos és a wifis torrentezés között pedig minimális a difi normális router esetén, ha a wifi adatátviteli sebessége nem bizonyul kevésnek, akkor rendben lesz.
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1

Viktoár
addikt
Még olyan kérdésem lenne miután azt olvastam itt a fórumon hogy a torrenteket nem szereti a router.Ha a letöltős gépbe kábelesen megy a net és a többi gép vezetéknélkül lenne megoldva akkor is baj lesz a torrent letöltésével?Vagyis számít hogy vezetékes vagy vezeték nélküli megoldással torrentezek?

kali
legenda
és melyik g szabványos router képes 32/43 mbit/s sebességet átvinni wifi kapcsolaton?
[ Szerkesztve ]

Viktoár
addikt
Ismét köszi szépen. Akkor egy TP-LINK WR-542G vagy TP-LINK WR-642G megfelelő számomra?Ne felejtsük el hogy emeleten lesz és van egy gép az alsó szinten is.

Beri
addikt
Teoretikusan bármelyik (ugye 54Mbitps ).
De attól én még mindig fenntartásokkal kezelem a kis 120N-t, de ez csak az én véleményem. Inkább az áráért egy 841ND vagy egy 941ND és akkor még marad fagyira
Viktoár: A 642G-t próbáltam, nem rossz cucc annyi pénzért. Az 542G pedig csak annyiban kevesebb, hogy nem 108Mbites a wifije.
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1

Viktoár
addikt
Akkor valószínűleg megvan milyet veszek.Viszont az aprók között találtam egy TL-WR340GD routert.Ez nagyon felejtős?Miben különbözik az előbb említett routerektől?

Beri
addikt
Sehol nem találtam bővebb információt a chipjéről, csak annyit, h az is atheros-féle. Viszont 4Mbitet osztani nem lehet kevés, egyedül az kérdéses, hogy mennyire stabil.
eladó Aromamizer RDTA V1

kali
legenda
(tervezett) gyorsabb netnél én is úgy kezelem, és nekem sem viccből van tl-wr941nd router, pedig csak 30/3 netem van!

Viktoár
addikt
Köszi,inkább nem rizikózom.
Hi all!
15megabites ADSL megosztására kellene router, valami jobb minőségű max 10kért. Az Aqua-ban nézegettem, van ott jó választás? Ha nem ott, máshol van ? Köszi

Beri
addikt
Neked is azt mondom, hogy TP-Link TL-WR941ND. [link]
Az pont kifér annyiból.
eladó Aromamizer RDTA V1

Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Router vásárlás lesz hamarosan, mert netet szeretnék elosztani itthon. A segítségeteket szeretném kérni viszont, hogy milyet vegyek.
Amihez kell: Van egy noteszem és hamarosan egy asztali gép is lesz, tovább 4megás modemes netem van.
Ehez milyen routert ajánlanátok ?
Köszi előre is a segítséget!
Üdv: Dave

Beri
addikt
Viktoár ugyanígy 4mbitet osztani keresett routert, csak egy picit kell visszaolvasni hozzá. Neked sem tudok másat ajánlani, mint neki. Ki volt vesézve a wifi-téma is.
eladó Aromamizer RDTA V1

celf
őstag
udvozlet nepek, biztos ezerszer el lett mar szajkozva, de egyszeruen nem tudok olyan szora rakeresni ami ne dobna ki szaz masik haszontalan posztot.
olyan router kene aminek okos, logikusan felepitett GYORS gui-je van, nem crash-el be ha nyitok 3 portot, eros (nem kell a legjobb legyen) wifi-je van, es alapjarotan egy megbizhato cucc. wan-ra kene leginkabb. ja adsl modem is jo ha van benne.
[ Szerkesztve ]

Reaper04
aktív tag
Áh köszi! És bocsi hogy nem olvastam vissza.
Üdv: Dave

Beri
addikt
Neked is ugyanaz kell, mint Viktoár-nak. Nincs olyan ADSL csomag, ami túl gyors lenne bármelyik általam említett router számára. Egy TP-Link R460-on is (wifi nélküli router ultra-low budget, 3700 jó magyar forintért vettem annó) átment gond nélkül 12/6 úgy, hogy 3an torrenteztünk rajta állandóan. Semmi lassulás nem volt érezhető a gui-ján sem.
eladó Aromamizer RDTA V1

Reaper04
aktív tag
Pardon. Kifelejtettem hogy nem kell a notesznek wifis router...
A vezetékes routerek közül TP-LINK TL-R460 et néztem ki. Ez megfelelő, ha kábellel osztanám szét a 4megás netet ? (Ha nem akkor légyszi ajánlj egy normálisat)
Köszi, üdv: Dave
[ Szerkesztve ]
Téma tudnivalók
● Olvasd el az összefoglalót!
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- iPhone 13, Pink, 128 GB Kártyafüggetlen, Szinte új állapotban!
- Huawei nova 10 Starry Black Új, bontatlan, 2 év garancia
- AMD Radeon RX 5700 XT 50th Anniversary 8GB GDRR6 256 bit - A GAMER ELLÁTÓNÁL! JÓTÁLLÁS, SZÁMLA, UTÁN
- MSI GeForce RTX 3070 Gaming X Trio 8GB GDDR6 256bit - A GAMER ELLÁTÓNÁL! JÓTÁLLÁS, SZÁMLA, UTÁNVÉT
- SAPPHIRE Radeon PULSE RX 6600 8GB GDDR6 128bit - A GAMER ELLÁTÓNÁL! JÓTÁLLÁS, SZÁMLA, UTÁNVÉT