Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz HeavyToys #19950 üzenetére
Én mikor anno Invitel-es voltam, és bedöglött a DSL-em, azt hitték a szerelők, hogy a modem a hibás, és két hét alatt háromszor kicserélték úgy, hogy a "régit" mindig itt hagyták nekem, hogy tartsam meg, vagy dobjam ki, ha úgy tetszik! Szóval itt álltak hegyekben a néhány órát használt modemek! Bár az egyik egy Huawei volt, de a másik kettő DSL-360R T1, ami egy nagyon jó modem!
[ Szerkesztve ]
-
slashing
senior tag
válasz HeavyToys #19950 üzenetére
az nem játszik hogy felhívod őket mondod hogy újra kötnél hűségnyilatkozatot mondjuk 1 évre cserébe engedjenek kicsit az árból, v.színű bele is mennek rá egy hétre a szerződés után felhívod őket hogy behalt a modem cseréljék, új szerződés új hűség -> ingyen csere, elméletileg...
ez így egy jó nagy ki.... amúgy
-
HeavyToys
senior tag
válasz slashing #19953 üzenetére
5 hónapja kötöttem újra, 2 évre... szimplán kihasználják az itteni monopol helyzetüket.
Felhozhatnám példának, hogy van egy kiépített rendszerük, kb 3-4 éve fejlesztés nélkül. Ezt onnan tudom, hogy itt van tőlem 20 méterre a központ és ahhoz tuti nem nyúltak ennyi ideje. Na most már 3 éve a faluban azt mondták, nem tudnak új netet bekötni, mert elérték a max kapacitás. Azóta, kb 70-80 új netet kötöttek be, 1 év alatt. Elképzelhetitek, milyen hatással van ez, a vonal stabilitására és konstans sebességére. Fejlesztést pedig nem terveznek, mert nem éri meg nekik. Állításuk szerint. De a +80x5-6 ezer forint havonta, az persze jó...
De akkor mondhatnám még a könyvtárat, ahol dolgozok, hogy tizen-egynéhány ezer forintért szolgáltatnak egy 5 megabites vonalat. Nevetséges...
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz HeavyToys #19936 üzenetére
és Soma01
köszi a tippet
a vevőegységek egyenlőre egy defy a többi meg majd alakul, a házon kívülre is kellene net igen ezt elfelejtettem.
amit írtál routert az szimpatikus mind árban mind kétantenna ügyileg
ez amúgy miért fontos? hogy kettő antennája legyen?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
zsolt19900
őstag
még gyorsan annyi, hogy láttam, hogy tp link routerrel nem igen fér össze a d link 360r modem, na és nekem viszont olyan van, akkor ennek fényében, milyen wifis 2-3 antennás routert ajánlanátok?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
HeavyToys
senior tag
válasz zsolt19900 #19956 üzenetére
Összefér vele, itt nem arról van szó. Alapból az a router gyengébb, mint pl a 321B, de attól tökéletesen összefér. A problémát nálam más okozta, a vonal gyengesége volt az ok. A modemnek úgymond teljesen mindegy milyen router van rácsatlakoztatva.
2-3 antennásak a mimós eszközök, ezek nagyobb adatátviteli sebességet, falak esetén is stabilabb jelszintet biztosítanak, ha ennek megfelelő, tehát mimós a vevőegység is. Nyilván csodákat nem lehet várni, de lényegesen jobb, mint az ezt nélkülöző eszközök esetén.
-
Agamemnon
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy routert ami megfelel a következő feltételeknek:
- legyen rajta usb és kezelje az 500-640Gb hdd-ket (NTFS, vagy linux fájlrendszer a nagy fájlok miatt)
- Média szerver funkció TV (samsung Smart) WiFi-n le tudja játszani az MVK fájlokat
- kb. 3 pc 2 telefon, nyomtató és TV lesz rajta.
- 30 Mbit/s net ne legyen neki gond
- Lehet gyári vagy DDWRT Firmware.előre is köszönöm.
-
Topikgazda
válasz Agamemnon #19958 üzenetére
EBBEN a hozzászólásban van említve néhány USB porttal rendelkező típus, 2TB-ig simán mennek.
USB-s vinyóról wifi-n média lejátszás nem éppen nyerő ötlet.
3 PC, 2 telefon, 1 TV és a 30 MBps-s net egyetlen ma kapható min Lite N-es router-nek nem gond.
Szinte az összes ma kapható router-re lehet tenni valamilyen 3rd party firmware-t, van amelyikre többféle is van.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
spirit007
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy TP-link 841ND routert az illeni ajánlások alapján a 4 éves és WLAN-t random bontogató Sweex lw050v2 helyett.
De a konfigurálás után lett két bökkenő:1. LAN-on keresztül nem lehet netezni (!!!)
Router -ig tökéletes a hálózat frankón ping, de a bix már nem ping vissza..pedig a router connected -kap is IP-t a szolgáltatótól.
Kipróbáltam 1-4 portot de semmi változás.
Mindeközben WLAN-on 3 gépből 2 működik normálisan, a harmadikon ugyan az a hiba - mint a kábeles PC esetén.2. Kb 15m -re lévő gépen csak 43% a jelerősség- ahol eddig az egy antennás Sweex 68% -ot tudott.
Tényleg ennyire gyenge a TP-LINK a két antennájával?Összességében az 1. pontban lévő hiba a legnagyobb.
Van valami extra beállítás amit meg kéne még ejteni szerintetek (szinte mindent default-on hagytam) , vagy csak belenyúltam egy péntek délután gyártott darabba és hibás a cucc?Kö!
-
legenda
válasz spirit007 #19960 üzenetére
megfelelően konfiguráltad?
a két antennának csak akkor van jelentősége, ha az ellenoldal is n szabványos és mimo képes, ellenkező esetben mindegy, hogy egy vagy két antenna, de lehetne akár három is, akkor sem lenne jobb!
2 * 5dBi antennák vannak a routeren, nem olyan gyenge az wifi szempontjából, csak megfelelő beállítás (csatorna...stb) kell neki!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
spirit007
senior tag
"2 * 5dBi antennák vannak a routeren, nem olyan gyenge az wifi szempontjából"
Pont ezen akadtam fenn én is, a régi Sweex-en csak 1 darab 5DBi -s van.. és mégis közel 1,5X jobb lenne (?)
Viszont a 3db WIFI-s gépből egy sem tudja az n-et (54-es mind) tehát a default mode-t esetleg le kéne venni 11bg mixed-re Max Tx Rate pedig 54 Mbps-re ?
(most nem tudom kipróbálni mert meló van csak innen puskázok )
Minden esetre a LAN hiba továbbra is rejtély. -
legenda
válasz spirit007 #19962 üzenetére
amennyiben minden ellenoldal g szabványt tud, úgy inkább 11g only, a b szabványt kár belekeverni a dologba!
a wifi kapcsolatnál magyar régió legyen beállítva, és mind a 13 csatornát próbáld ki, mert eltérő értékek lesznek a jel erősségével és a sebességgel kapcsolatban is!
g szabványos ellenoldalak esetében - mint korábban is írtam - nem fog mutatkozni a két antenna többlete, az csak n szabványos és mimo képes eszközöknél lenne előny!
- a wan kapcsolati mód megfelelőre beállítva?
- szükség esetén a mac adress klónozva?Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
waterdragon1
tag
sziasztok lenne egy kérdésem: Van egy mikrós netem de lefele már kábellel jön. A kábel végére milyen routert vegyek ami vályogfalakon át minimum egész lakásban biztosítana jó netet a gépet kábellel kötném rá. Választ köszönöm.
-
HeavyToys
senior tag
válasz waterdragon1 #19965 üzenetére
Szerintem a keretedtől függ, plusz ugye mekkora a lakás az is kérdéses.
TP-Link 841ND a legalapabb, amit érdemes lehet megpróbálni.
"Olcsóbb" kategóriában a TP-Link 1043-asa megfelelő lehet, ezek elég erősek. Persze, ha az ellenoldalon nem N-es eszközök vannak akkor nehézkes a dolog.
Drágább kategóriában szóba jöhet a TP-Link 2534-ese, ez is egész erős, nálam ilyen szolgál, de egy 100nm-es házban mind a két emeleten, minimum 3-as a "térerő", itt ugye további előny, hogy Dual Band a router, tehát képes 5ghz-en is kommunikálni, megfelelő vevőegység mellett. Azonban nem szimultán, tehát vagy a normál 2,4 vagy az 5ghz.
Itt nem sokan említették, de van a D-Link-nek egy Dir645-ös routere, ami kifejezetten nagy otthonokba ajánlott. Én ilyet 2 napja tudtam kipróbálni, nálam mindenhol teljes volt a lefedettség, és nagyon magas volt az átviteli sebesség is. Mellette nagyon energiatakarékos a router(2w üresjárati, 5w terhelt fogyasztás) de hátránya, hogy csak a normál 2,4 ghz-en képes kommunikációra.
[ Szerkesztve ]
-
HeavyToys
senior tag
-
waterdragon1
tag
A számítógépet teszem kábelre de lenne más egység pl számítógép telefon esetleg laptop amihez kellene a vezetékmentes kapcsolat.
-
Soma01
veterán
válasz waterdragon1 #19974 üzenetére
Szóval akkor mégis kell wifi. Jó lesz az a router is, ha annyi pénzt szánsz csak rá.
-
legenda
válasz waterdragon1 #19977 üzenetére
a "d" a típus végén, a levehető/cserélhető antennát jelenti!
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
HeavyToys
senior tag
válasz waterdragon1 #19977 üzenetére
Igen, nálunk vas-beton a ház, de 3 falat is átlőtt könnyedén. Cserélhető az antenna, gyárilag 5dbi-s van rajta, max 8dbi-s tehető rá.
-
legenda
válasz waterdragon1 #19980 üzenetére
ennek például 800 - 900 ft darabja; TL-ANT2408CL
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz waterdragon1 #19982 üzenetére
Nem akarom reklámozni őket, de itt most ingyenes a kiszállítás értéktől függetlenül. Ma megrendeled, holnap visszaigazolják, holnapután viszi a futár...
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
spirit007
senior tag
Szia, sikerült megoldni
A #19960 1. pontban írt LAN hiba megoldódott azzal, hogy a WLAN sebesség le lett véve 11g only -ra.
Ugyanis a "11bgn mixed" állapotban a harmadik wifi-s gép "valahogy" meghülyíti a routert és a LAN-os gép is ugyan azt az IP-t kapja a DHCP-től.
Az a durva, hogy hiába csináltam release és renew -t, akkor is ugyanazt az IP-t kapta mindkét gép és egyik sem jelzett IP ütközést...
Aztán még beleszaladtam egy olyan pofonba, hogy wpa-psk/wpa2-psk résznél a 'Version' automatic -on volt hagyva.
Namost a 3. wifi gép csak WPA-PSK -t ismer a másik kettő meg WPA2-PSK -t is
Tehát ezt is fixálni kellett.
Na lényeg az hogy fix beállításoknál semmi hiba nincs.A 2. pontban írt gyenge jelerősség viszont maradt szóval ez csalódás, viszont legalább az elmúlt órákban egyszer sem szakadt meg a WLAN
Ezen lehetne valamit javítani pl. 8DBi-s antennával?
Illetve ilyenkor mindkettőt ki kell cserélni, vagy lehet 'keverve' használni -vagy csak 1 antenna szólóban ?
...54-es háló lesz még egy jó darabig -
legenda
válasz spirit007 #19984 üzenetére
szerintem valami beállítás még mindig nem okés nálad...
a wifi szabvány beállítása nem befolyásolhatja ilyen szinten a lan részt!
a wifi szempontjából minden csatornát kipróbáltál?
mind a két antennát azonosra kell cserélni, úgy az igazi!
itt leírhatod a teljes beállításaidat, egy ellenőrzést megérhet; link[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
Sziasztok olyan wifis router kellene ami egyben ADSL modem. Wifi szabványban b/g/n es szabványokat ismerje. Adsl nél az ADSL 2 és 2+ is tudnia kéne. Tudnátok nekem egy ilyen eszközt ajánlani 15k alatt ?
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Pocok256
veterán
válasz philoxenia #19988 üzenetére
Igen csak N es wifi szabványt kéne tudnia :/
Ja még egy kérdés Annex A vagy Annex B -s modem kell ha t com területén akarom használni ADSL 2 -re ?
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz philoxenia #19990 üzenetére
Ja nekem most egy ilyen üzemel itthon
Beri
A tp link egész korrekt Csak elég sok rossz tapasztalatom van ebből a márkából :/HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Pocok256
veterán
válasz Bogyó bá' #19995 üzenetére
Nem is a minőségével szoktak bajok lenni hanem hogy körömbe használt eszközök többsége kifagy újra kell indítani nem csatlakozik fel normálisan a netre, vagy csak olyan gyatra wifis sebességre képesek, hogy az borzalom és még számtalan érdekes dologra képes
-
Pocok256
veterán
Hát mikor a D-Link DSL-360R modemet összekötöttem SZAKSZERŰEN egy TP-LINK TL-WR340G routerrel majd olyan hibajelenség következett amire köpni nyelni nem tudtam akkor elhatároztam egy két dolgot A következő volt a hiba. Az internet ha csak 10-20 kilobájt ment át rajta tökéletesen működött és megfelelő ping is volt, ha elkezdtem volna egy speedtestet használni vagy bármit tölteni akkor a az úgy nézett ki, hogy 2 secig max sávszéllel töltött majd 5 másodpercig teljesen t/o volt a kapcsolat majd újra max sávszél majd megint t/o. Majd teljesen szétdobta magát és 10kb körüli sebességgel töltött össze vissza ingadozva. Ha abbahagytam a letöltést azonnal megjavult a net és 10 es pingem lett újra. Ha a routert kikötöttem a modem mögül akkor tökéletes volt a net. Mind wifin keresztül mind lanon keresztül ezt a hibát produkálta. Igen szórakoztató jelenség volt és számtalan ilyen iszonyat idegesítő hibával találkoztam tp link eszközeinél. :/
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
Ha lenne ilyen célra 72 szüzem akkor nem igen érdekelne ez a router
Lehet, hogy be lehet konfigolni valami furfangos módon, de nem tartom magam hülyének ilyen téren elvégre Hálóinformatikusnak tanulok és már kb 5 éve ebben a szakmában mozgok. Ezért kicsit furcsának találom, hogy a szabványos megoldások közül egy sem hozott megoldást :/ Nem tartom lehetetlennek, hogy valami buhera megoldással lehetséges lehet megoldani a problémát, de nekem egy eszköz ne így működjön, hogy heteket kelljen kutakodni a neten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest