Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2023. március
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Vélemény Riley: kis kutya nagy pácban
- Tudástár A következő felhőd otthon lesz
- Elemzés Űrhajózás 2022 - Összefoglaló
- Retro Logitech G15 billentyűzet
- Bemutató VMware vSphere tesztkörnyezet kialakítása egyszerűen
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [fererencz89:] Nem állhatok meg a saját házam előtt autóval??
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [Lalikiraly:] Amazfit bip 3 okosóra. (Nagyot csalódtam)
- [Re:] [Jack Hunter:] Van veszélyesebb a büntetőfékezésnél? Van.
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [antikomcsi:] Ázsia Expressz 3
- [Re:] [Mr.Csizmás:] Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- [Re:] [ubyegon2:] Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- [Re:] [Parci:] Milyen mosógépet vegyek?
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2023-03-18 15:17:16

LOGOUT.hu
CoolBoy323
nagyúr
de ez a half-os kártya, enyém nem halfos...
meg a notin is van egy nagy N series feliratú matrica...
[ Szerkesztve ]

kali
legenda
napi egy ki-, és bekapcsolás nem károsítja, de léteznek ám olyan routerek is, ahol akár minden napra külön beállítható, hogy milyen intervallumban (órától óráig, sőt...) szórjon a wifi!
CoolBoy323; a half a modul méretére utal, a matricára nem tudok mit mondani...
az eszközkezelőben nyomj egy jobb klikket a modulra, majd tulajdonságok, és a speciális lapon nézelődj, ott találsz bármilyen n módra utaló beállítást?
[ Szerkesztve ]

izomhod
senior tag
az enyém sajnos nem ilyen, de köszi a választ

CoolBoy323
nagyúr
a ..csába akkor
150k-s lapos ilyet nem tud??
találtam egy ilyet: IBSS 54g(tm) Mode érték: 802.11b Only (választható még: 54g- Auto és Performanced)
állítsam 54g performancedre, és akkor egy fokkal azért gyorsabb lesz?
még egy kérdés, elnézést
vajon lehet venni bele vmit, amitől tud majd N-et? pl egy Wlan-kártyát?

Beri
addikt

puru
senior tag
Ezt ajánlom Neked, számodra tökéletes
http://hardverapro.hu/apro/linksys_wusb600n_usb_n-es_dual_band_wifi_adapter_g/friss.html

CoolBoy323
nagyúr
faca, lehet megint feleslegesen pénzt kihajítani azért, ami elvileg alap lenne
köszi srácok a helpet
(#15008) Intruder2k5 válasza homeoffice76 (#14992) üzenetére

Intruder2k5
MODERÁTOR
Nem tudom, szerintem amit tud gyári fw-vel, az aránylag jól működik az RT-N16-on is, csak nekem az kevés... Sok mindent nem tud, és amit tud, azt is sokkal kevésbé lehet konfigurálni. Gondolok itt pl. FTP szerverre... Persze itt főként mindenkinek az egyéni szubjektív meglátása van a végső döntés mögött, de nálam fő szempont a moddolhatóság volt, így elő sem fordulhatott volna, hogy 56U-t vegyek a 16-os helyett. Az már másik kérdés, hogy mikor én vettem, akkor még nem is volt 56U.
Amúgy meg ne viccelj már, természetesen semmi gond nincs, csak beszélgetünk.
Szakmai kérdésekkel és moderációval kapcsolatban privátban ne keress!

kali
legenda
nem ár függvénye a dolog, dupla vagy tripla árú noti esetén is előfordul az n szabvány tudásának a hiánya, mivel opcionális a dolog - bár lassan azért kezd általánosságban elterjedni!

CoolBoy323
nagyúr
én direkt ezért vettem ilyen routert XD
jól megszívtam
az meg még nagyobb gáz, h az egy éves noti, amit alig használtam, szerintem 100ért se kelne el... szal újat venni biztos nem fogok... akkor már olcsóbb egy Nes usb-s bizbasz

CoolBoy323
nagyúr
köszi, de egyelőre még nem tervezek beruházni ilyenre...

szz1966
csendes tag
melyik az a wifi router melyik ki tudja kapcsolni magát esténként?
802/n eset tudnátok ajánlani?
[ Szerkesztve ]

Beri
addikt
Amelyiknek megtanítod (openwrt-vel pl.). Bár nem tudom, mit értesz kikapcsolás alatt, meg milyen célból van erre szükséged. Routereknél nem szempont az, hogy kikapcsolhatóak legyenek, 0/24-es üzemre vannak kitalálva.
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1

szz1966
csendes tag
csak a wifi akarom kikacsolni, hogy ne süsse szét az agyamat esténként, alvás közben úgysem használom. pl a Tp-link TL-WR841ND Router tudna ilyet?

kali
legenda
a tl-wr841nd alapban nem tudja, módosított firmware esetén talán...
ellenben anno már az asus wl-520gc routerem is tudta alapban, a gyári firmware alatt is, érdemes például ezen a frontos nézelődni - annak függvényében, hogy mennyit szánsz rá, teljes n szabványos kell, vagy elég lite-n is...stb!

CoolBoy323
nagyúr
ilyen intervallumot az én routerem tud? hogy kell(ene) belőni?

kali
legenda
alapban - gyári firmware esetén - nem!

CoolBoy323
nagyúr
ddwr-t kéne? v hogy? segítesz kérlek?
(vendégem vagy egy sörre )

kali
legenda
- nem szeretem a sört!
- nem használok módosított firmware verziót (mondjuk tl-wr941nd v3 routerem az van)
itt írd be, hogy 941nd, a megfelelő verzióra kattintás, majd megnézed, hogy milyen verziók állnak rendelkezésre, és belenézel a fórumába; link
[ Szerkesztve ]

homeoffice76
tag
Igen, sok tesztben és több fórumon is olvastam, hogy gyári firmware-rel instabil az N16. Félrevihetik az embert bizonyos tesztoldalak, de minimum 5-6 helyen szidták ennek kapcsán az N16-ost. Ha gondolod, szívesen rákeresek megint, fejből természetesen nem tudok linket. Ha ez nincs, akkor az 5 Ghz-es többlettudás ellenére könnyen lehet, hogy N16-ost vettem volna.
(#15022) homeoffice76 válasza Intruder2k5 (#15008) üzenetére

homeoffice76
tag
Létezik weboldal router-modding terén láma olvasóknak? Kicsit kíváncsivá tettél, hogy pontosan mégis mi az, amit kihagyok a gyári firmware használata esetén.

CoolBoy323
nagyúr
már régebben nézegettem ilyeneket, de nekem fontos a gari...
nah m1, marad az, h éjjel kihúzom

Intruder2k5
MODERÁTOR
Tomato Firmware például tudja, 15 perces időközönként állítható... Akár több szabály is beállítható, tehát naponta többször is ki-be kapcsolható automatikusan a WiFi.
A kompatibilis routereket ITT megtalálod.
homeoffice76
Például az aláírásomban lévő is ilyen... http://asusrouterforum.uw.hu
[ Szerkesztve ]

kirkri
addikt
Sziasztok!
Beruháztam egy D-Link DIR-685 routerre.
Van vele egy olyan problémám, hogy a beépített Bittorrent kliens max 1.5 MB/s letöltési sebességet produkál, míg a feltöltés mindössze 150 kB/s. A kliens beállításainál nem túl sok mindent lehet állítani [link], így valami más turpisság lehet a dologban.
Arra már sikerült rájönnöm, hogy a tracker passzív státuszúnak jelzi.
Van valakinek esetleg ilyen routere?
Szerk: A netem Fiberpower 120, tehát nem az a szűk keresztmetszet.
20 éve a Prohardveren! ™

smart81
csendes tag
sziasztok!
segétségre vagyis a javaslatukra lenne szükségem!
szeretnék elosztani egy t-home adsl-t 5mbit, két gép lesz rakötve egy marad a kabelen és egy netbook + pda! De családi házról van szó ami elég hosszú kb. 40-50 méter. lesz köztök 3 40cm tégla fal. Milyen wifi routert javasoltok kb 10-15e ft. árban! Extra kint ha lesz rá lehetőség és van olyan router ami pl. udvarba és fog menni vagyis kb 70 méterre is menyen!
nézegettem tp-link 1043 kb. 13e+lehet hozza kapni 8dBi antennát pl ebbúl 2db rá tennék szerintetek fognak menni a fent emlétett feltételek mellet?
Várom a válaszukat!
előre és köszönöm!
Üdv. Jozsef
Hajra

Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
A 120Mbps netet a routeren torrentezve szerintem messze nem fogod kihasználni! Az a hardver nem erre van tervezve! Nem tudom, hogy mennyi lehet a felső vége, de gyanítom, hogy 3-4 MB/sec-nél nem több.
[ Szerkesztve ]

Beri
addikt
1.5MBps? Annál akkor sem lesz több, ha belegebendsz, ennyi telik a routertől. A feltöltés meg valószínűleg a passzív mód és a kevés szál miatt annyi.
smart81: Ahogy már milliószor le lett írva, amíg az adott környezetben nem mérsz veszteséget és zajt, addig lehetetlen megmondani. A routeren pedig vagy az összes antennát cseréld, vagy egyet sem.
eladó Aromamizer RDTA V1

Predator2
addikt
üdv
nemrég vásároltam egy TP-Link TL-WR941ND
azt szeretném megtudni h hogyan kell rajta Firmware-t frissíteni?
nekem Ver: 3.2-s van
THX a segítséget előre is
ui: nekem jelenleg ez a Firmware van a routeren: [link] a honlapjukon viszont nincs odaírva a verzió szám honnan nézhetném meg h melyik a routeremhez tartozó legfrissebb Firmware?
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

Intruder2k5
MODERÁTOR
Hát, most nézem, hogy ebben a routerben csak egy 266MHz-es Ralink RT2880F ketyeg, így igaza lesz Beri-nek, és ez a 1,5 MB/sec teljesen reális. Én többet néztem ki belőle, de ezek szerint csak az LCD kijelzőért fizettél ennyit...

smart81
csendes tag
és hogy lehet mérni a zajt vagy vesztességet?
Hajra

kirkri
addikt
Akkor a letöltést ott egye meg a fene, de a passzív módot jó lenne megoldani..
20 éve a Prohardveren! ™

smart81
csendes tag
1. TP-LINK TL-WR1043ND
2. TP-LINK TL-MR3420 300Mbps 3G WLAN
szerintetek melyik lenne ideálisabb a fenti feládatra?
előre is köszi
Hajra

Alex91
félisten
Minek neked 3G-s router
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

smart81
csendes tag
semminek, azért és kérdezem de van e minőségben kölömbség?
mert árba azért van kb. 5e
Hajra

Alex91
félisten
Biztos, mindkettot Kinaban gyartottak !
Ha nem kell a 3G, akkor ugye feolosleges +5k-t kiadni erte...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

smart81
csendes tag
nem jó értetted a 3g olcsobb mint 1043
1043 kb 11-13e a 3gs pedig 7-8e
érted de a fent leírtak szerint szerinted 3 fal tégla 50-70méter távban fog menni?
Hajra

smart81
csendes tag
nem jó értetted a 3g olcsobb mint 1043
1043 kb 11-13e a 3gs pedig 7-8e
érted de a fent leírtak szerint szerinted 3 fal tégla 50-70méter távban fog menni?
Hajra

Beri
addikt
Neked a 090821 van fenn, a legfrissebb a 100929, ami itt érhető el: [link].
smart81: Oda kell vinni két hálózati eszközt, aztán lehet méricskélni. Addig még találgatni sem tud senki. 50-70 méter, meg három téglafal egyébként sok. Nagyon.
kirkri: Nézd meg, hogy a router torrentkliense melyik portot használja, aztán engedd ki a tűzfalán. Bár szerintem nem érsz vele sokat. Többet számít az, hogy egy router nem fog annyi szálon dolgozni, mint az asztali géped. Egyszerűen kevés a vas. Mindegyik.
eladó Aromamizer RDTA V1

smart81
csendes tag
köszi!
akkor az lesz hogy 1043 veszek + 3db 8dBi antennát és majd elvállik max csinálok rájuk wifi boostert hatha segít
Hajra

Intruder2k5
MODERÁTOR
Ha nincs szükséged a 1043-as USB csatlakozójára, illetve a Gbit-es portokra, akkor vehetsz TP-Link WR-941ND-t is, a WiFi ugyanaz benne, mint a 1043-ban, de valamivel olcsóbb...
[ Szerkesztve ]

radi8tor
MODERÁTOR
Sziasztok!
Szeretnék egy 8 portos gigabit routert, ami legalább 120 mbit-et tud NAT-olni.
Tudtok ilyet ajánlani? (6 portos is elég, de úgy tudom 4 portonként vannak ezek a vezérlő chip miatt)
⭐ Stella

Beri
addikt
SOHO kategóriában nem szokás 8 portos switch-et szerelni egy routerbe (persze van pár kivétel, de nem gigabites portokkal). A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás egy tp-link 1043ND, meg egy gigabites switch. Az egész móka kifér ~20ezerből.
eladó Aromamizer RDTA V1

kirkri
addikt
A tűzfal dolgot már megcsináltam, de sajnos nem segített.
Ha a letöltésnek itt is van a vége, a feltöltés azért gyorsabb lenne, ha sikerülne aktívra állítanom a kapcsolatot, csak egyelőre nem sikerül.
20 éve a Prohardveren! ™

radi8tor
MODERÁTOR
Routerem van már jó (WRT320N), csak szerettem volna megúszni 1 eszközzel, de akkor beszerzek egy switchet mellé. Köszönöm.
⭐ Stella

Intruder2k5
MODERÁTOR
Gyári firmware-ben sok variáció nincs, ha a router saját IP címére forwardolt BT port nem segít, akkor minden bizonnyal nem fog menni.

DJ WOKKY
addikt
sziasztok. lenne egy üzlet... beszámítanék egy Billion Bipac 6500-as routert szerintetek ez mennyit érhet ?
Amúgy pont kapóra jönne nekem, otthonra 2 gépet a nettel összekötni.
Jó ez a router ? Sajnos ehhez nem értek. Köszi a válaszotokat !

DJ WOKKY
addikt
köszi, megkaptam a kérdésemre a választ másik topicban

csoszka14
csendes tag
Sziasztok!
Kénen nekem egy új router, ami tudja a következőket:
-Gigabit lan
-n-es Wifi
-egyszerre képes kiszolgálni g-s és n-s eszközöket is(ehhez kell ugye, hogy 2,4 és 5 Ghz-n is tudjon adni nem?)
-stabil legyen
-és persze minél inkább pénztárca barát
ezeknek a paramétereknek pl a cicso E2000 megfelel, de arról nem hallottam túl sok jót, ezért aztán nem is vettem meg.
Várok minden ötletet, javaslatot!
Téma tudnivalók
● Olvasd el az összefoglalót!
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- Dell Latitude 7280 27% ÁFA, 12.5" FHD IPS matt, i5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, 1.3kg, 6 hó gar
- Nintendo Switch Lite Blue + Minecraft
- x1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS érintő i5-1145G7 Iris Xe G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam WIFI 6 gar
- iPhone 12, 64 GB, Blue, Kártyafüggetlen, Karcmentes gyári kijelző!
- iPhone 13, Pink, 128 GB Kártyafüggetlen, Szinte új állapotban!