Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-26 09:20:33

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4001) Necc válasza Airy (#3999) üzenetére


Necc
addikt

Vagy nem lenne sokkal egyszerűbb az egészet egy kikapcsolható elektromos elosztóval megoldani?

Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

(#4002) asadasad22


asadasad22
őstag

van egy Dlink 624+ routerem, mostanában kezd a szakadás álldandó jelenséggé válni, néha olyan is van, hogy wlan-t nem ad. ki van már mindenem, van kiadnék érte akár 30-40k-t, a feltételek:
-nagyon megbízható legyen, ne szakadjon, hosszútávon bírja sok gép (~5) párhuzamos kiszolgálását
-802.11n nem feltétel (az lenne, ha lenne már végleges változat), de nem is hátrány, ha van

esetleg még annyi, hogy Linksys-ről szépeket hallottam és előnyben részesíteném, de igazából ennyi. 610N volt kinézve, de most ahogy nézem, 50k körül van, ami azért vicc, mert fél éve 35-40k körüli árra emlékszem. mondjuk hallottam róla olyan dolgokat, hogy melegszik és a kapcsolat szakad néha, nemtom ezek mennyire valós problémák. ott van a régi jól bevált, betonbiztosnak mondott sima g-s 54 sorozat valamelyik tagja, ami 10k körül van. ott van még a 160N, ami tud már valamilyen n-et, 20k-ért nem is lenne sok, de mintha olyasmi rémlene, hogy fél éve alig volt több 10k-nál, ez így eléggé megmagyarázhatatlan.
szóval vannak azóta új, megbízható modellek, esetleg más gyártótól, vagy ezek közül válasszak valamit?

(#4003) asadasad22 válasza asadasad22 (#4002) üzenetére


asadasad22
őstag

vmi válaszfélét pls, nagyon ki van már a tököm ettől a fos routertől, holnap lecserélném, legkésőbb napokon belül..

(#4004) Necc válasza asadasad22 (#4003) üzenetére


Necc
addikt

Nem tudok semmit sem hozzáfűzni, csak annyit, hogy már van végleges n-es szabvány (ált. 2.0-ás verziószámmal jelölik).

30-40K az olyan árrés, ahol nincs nagy megbízhatóságú router, esetleg ajánlom ezt a HP modellt, élettartam garancia jár hozzá, ha neked ér ennyit a megbízhatóság.

Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

(#4005) zsela


zsela
tag

Sziasztok!

Keresek egy olcsó árkategóriás wifi routert, két laptop közötti internet megosztáshoz, laptopok WLAN-on csatlakoznának. Jelenleg ADSL net van, de DIGI-re váltás kilátásba van helyezve. Jó lenne, ha a router elbírna a 30/20 DIGI nettel is, egyébként semmi extra elvárás nincs, legyen stabil, ne fagyjon és könnyen beállítható. A korábbi hsz-ek alapján kinéztem kettőt:

- TP-LINK TL-WR642G
- D-Link DIR-300

Mik a vélemények róla, a kettő közül melyiket ajánlanátok, illetve ha van egyéb ötlet, azt is szívesen fogadom.
Válaszokat előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

PH megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php&nev=zsela

(#4006) bnss válasza Airy (#3999) üzenetére


bnss
veterán

A Linksys WRT54GL tomato firmware segítségével képes időleges kikapcsolásra, de sok értelmét ebben az esetben nem látom. Ha ennyire zavar a WiFi, akkor nem lenne egyszerűbb igényesen kábelezni?

zsela: mind a két router jól működik, bár a TP-Link WAN->LAN áteresztőképességévél akadhat probléma, DIGI nethez 941ND-t vennék TP-Link palettáról.

A D-Link router szintén jó választás lehet, főleg akkor, ha ki akarod használni az open source támogatását (azaz telepíthető rá a DD-WRT firmware).

[ Szerkesztve ]

"Ép hardverben ép szoftver..."

(#4007) asadasad22 válasza Necc (#4004) üzenetére


asadasad22
őstag

huhh, ez biztosan nem gyenge :)
de azt azért túlzásnak érzem, inkább szakadjon meg egyszer-egyszer párhavonta, minthogy 4-5szörösébe kerüljön egy másik hasonló tudású routernek, "csak" mert annyira megbízható.
ebben a végleges n szabványban viztos vagy? wiki-n egy novemberi hír, hogy kész a draft 7.0, és 2010 januárra, máshol 2009 novemberre ígérik a véglegeset ahogy látom..
illetve nemtom hogy megy ez, hallottam olyat is, hogy, hoy némelyik draft n-es fw-je elvileg frissíthető is lehet majd a véglegesre, de ilyen sok pénzt tényleg csak akkor adnék ki, ha ebben biztos lehetnék, de ahogy nézem wiki-n, talán még nem is nagyon lehetek ebben biztos, javítsatok ki, ha tévedek.
szóval akkor nézzük ezt a 160N-t: megbízhatóság szempontjából hogy teljesít egy régi jólbevált 54-es szériájú cucchoz képest? illetve ha van bármilyen hasonlóan jó új router, az se lenne rossz, fél éve néztem körbe utoljára, leginkább az a 2 dolog zavar, hogy azt hittem h azóta kijött sok szép új megbízható router, erre úgy tűnik mégsem, ráadásul úgy emlékszem, hogy határozottan olcsóbban nyomták ugyanezeket a routereket régen, ami felettébb furcsa.

(#4008) asadasad22 válasza asadasad22 (#4007) üzenetére


asadasad22
őstag

közben még eszembe jutott egy igény: gigbit lan... ilyet is jó lenne ha tudna. DIR-655-t olvastam először, amit ajánlanak, viszont ezzel 2 probléma van:
-a mostani után nem szivesen veszek dlink-et
-és valóban, többen megemlítik, hogy szakadozik a kapcsolat. bár vlaki szerint egy fw frissítéssel minden megoldódik, de én erre nem szívesen alapoznék.

szóval max 30-40k-ból gigabites, n-es router kellene, a leglényegesebb, hogy megbízhatóan működjön. ahogy elnézem, a Linksys-ből egyedül a 610N felelne meg az igényeimnek, az ára viszont kilóg a keretből..

(#4009) asadasad22 válasza asadasad22 (#4008) üzenetére


asadasad22
őstag

áhh.. túl sokat tökölök a kérdésen. sztem inkább lesz egy sima 160N, 20k-t még pont megérhet egy draft n-es cucc, többet kiadni legfeljebb tényleg végleges n-esre adnék, gigabites kapcsolattal, garantáltan stabil működéssel.
a kérdés mostmár inkább az, hogy 160N legyen 20k-ért, vagy inkább a betonbiztos 54-es széria valaemlyik tagja feleannyiért, és ha az utóbbi, akkor azon belül melyik a legjobban ajánlott? 54GL?

(#4010) Airy válasza Necc (#4001) üzenetére


Airy
csendes tag

Szia!
Gondoltam az elosztóra, viszont az egyik gépnek folyamatos elérést kellene biztosítani, ezért esik ki ez a megoldás.

Airy

(#4011) Airy válasza bnss (#4006) üzenetére


Airy
csendes tag

Szia!

Frissen készült el az adott szoba, ahol lenne a router, így nagyon nem akarjuk szétszedni, fúrni, faragni. :N

Lyól értem, hogy adott időközönként automatán be - ki lehet vele kapcsolni a wifit anélkül, hogy madzagon folyamatosan tudná továbbitani az elektronokat? Ez nem is az eszményi (enikő) megoldás, de nem lenne rossz. :K
Köszi a segítséget mindenkinek!
Airy

Airy

(#4012) zsela válasza bnss (#4006) üzenetére


zsela
tag

Köszi a gyors választ a 941ND már kicsit drága, úgy hogy szerintem D-Link DIR-300 lesz belőle :DDD

PH megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php&nev=zsela

(#4013) Thegrey válasza asadasad22 (#4009) üzenetére


Thegrey
csendes tag

Esetleg egy Edimax BR-6574n? Olyan 19 ezres körül vesztegetik. N-es, gigabites, sokantennás :D .

[ Szerkesztve ]

Verba volant, scribere non scio

(#4014) bnss válasza Airy (#4011) üzenetére


bnss
veterán

Igen, megadott időpontok között sugározna a WiFi adó. Így néz ki a konfigurációs oldalon az Access Restricton menüpont, ahol létrehozhatjuk a szabályt.

zsela: emlékeim szerint mindkettő ~9k-ért volt elérhető, de mérget nem vennék rá.

[ Szerkesztve ]

"Ép hardverben ép szoftver..."

(#4015) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Mit tudnátok ajánlani a problémára?
Van egy UTP kimenetes kábelmodemem, egy asztali gépem amiben szintúgy csak UTP hálókártya van, és egy laptop, amit wifi-n át szeretnék használni, lehetőleg anélkül, hogy az asztali gépbe is wifi kártyát kelljen tenni.
Van olyan hálózati eszköz, amibe bedughatom a kábelmodemet UTP kábellel, rádughatom az asztali gépem szintúgy UTP kábellel, és csatlakozhatok hozzá wifin, miközben nem csak a netet osztom meg, de a két gép közt a fileokat is?
A költségkeret meg minimális, csak hétvégente lenne üzemben, akkor is csak pár filet küldenék át, családtag MSN-ezne a laptopon miközben és az asztalin gépezek, ilyesmi. (ezért nem akarok külön wifi routert is, és még wifi adaptert is a gépbe)

Amiért a router nélküli wifi adapter és AdHOC kiesik az, hogy kapjon netet a laptop akkor is ha nem üzemel az asztali gép.
Az asztali gépbe meg azért nem csak wifi routeren át akarom küldeni a netet, mert egyrészt plusz költésg, másrészt az asztalin szoktam néha CSS-zni, és nem szeretném növelni a latency-t.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#4016) asadasad22 válasza asadasad22 (#4009) üzenetére


asadasad22
őstag

végül 160N lett, eddig tökéletes.
kérdés: sztem 1.0-ás verziójú, mert a model no.-ban a típusa után nincs odaírva semmi, és a hivatalos oldalon csak a 2.0-ás verzióhoz van kirakva új fw. lehetséges/érdemes lehet azt felrakni vagy maradjak az eredetinél, esetleg próbáljak meg aegy DD-WRT?

(#4017) Necc válasza janos666 (#4015) üzenetére


Necc
addikt

Akkor neked is a legolcsóbb wifis routert ajánlom. Berakod valahová a jelenlegi PC-d közelébe, így azt rá tudod rakni továbbra is kábelen keresztül (még a legócsóbb routerek is rendelkeznek ált. 4db LAN csatlakozóval).

Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

(#4018) Necc válasza zsela (#4005) üzenetére


Necc
addikt

Annyit fűznék az előttem hozzászólókhoz, hogy a router feltétlenül draft-n 2.0 -ás legyen (és a kliensoldal is), különben nem lesz elég kraft a wifiben, hogy a teljes diginet sávszélességét kezelni tudja, főleg torrentezéskor :))
Nekem jelenleg "csak" b/g routerem van, és a netezés (legfeljebb 10Mbit fel+le) a teljes sávszélesség ~70-80%-át lezabálja.

Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

(#4019) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Most nézem, nem is olyan egyszerű ez. Az olcsó 300Mbit-es wifi router csak 100Mbit-es LAN-t kezel. Vagyis a vezetékkel bekötött gép, és a wifire csatlakozott gép közt "csak" 100Mbit lesz az átviteli sebesség elvi maximuma.
Amiben van 1000Mbit-es LAN is, az jóval drágább. Jó, akkor elég lesz kissebb router is, de 300 alatt meg csak 54-es van, vagyis a kicsit drágább 300-as ami kivisz 100-at, már megéri a felárat. :))
Melyik lenne a legolcsóbb gigabites LAN-al bíró wifi router?

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#4020) bnss válasza asadasad22 (#4016) üzenetére


bnss
veterán

DD-WRT kompatibilis Linksys routerek. A verziószámnak alul, a vonalkód környékén kell lennie.

"Ép hardverben ép szoftver..."

(#4021) BFeco válasza Airy (#3999) üzenetére


BFeco
aktív tag

Egy másik fórum oldalról:
"...Ha a Tomato firm-et raknád fel, abban az Administration -> Buttons/LED menüpont alatt lehet kikapcsolni külön-külön vagy egyszerre a LED-eket, illetve a SES/AOSS gombhoz lehet különböző feladatokat/scripteket rendelni. Szeretem, mert pl. egy gombnyomás, s lekapcsolom a wireless részt.."

Fecó

MRX33MG/A, 20XW0056UK, MQ1F3YC/A, SM-S908B/DS

(#4022) asadasad22 válasza bnss (#4020) üzenetére


asadasad22
őstag

közben feltettem már rá, v24 sp1-et, eddig úgy tökéletes, ahogy van :)

(#4023) bdany89


bdany89
csendes tag

Üdv. Lenne egy nem teljesen idetartozó, de routeres kérdésem. Hallottam a VoIP szolgáltatásról amivel ingyenesen lehet vezetékse számokat hívni magyarország egész területén (pl.:300perc/hét). Ehhez csak szélessávú internet kell. Az van, hogy csináltam egy ilyen ingyenes accountot az egyik ilyen külföldi oldalon. Gondoltam feltelepítem, azzal még nem csinálok magamnak semmilyen költséget, nem vehetnek le sehonnan pénzt, mert hova számláznak. Kamu névvel kamu e-mail címmel stb regeltem. Erre csak megkellett adni azt a számot amiről hívok és azt amit hívni szeretnék, majd a CALL gombra katt. Hát csörög az itthoni teló és felveszem, erre elkezd tárcsázni és felhívta a haveromat akinek a számát megadtam. Gondoltam kipróbálom más számmal is működik-e és a headset-ben hallottam, hogy egy tök idegen számot is megcsörget, mint a hívni szándékozót. Rögtön megszakítottam gépről. Ezek után már csak annyi a kérdésem, hogy ez hogy működik? Bárki bárki számával visszélhet ezúton? :( Ez elég szomorú, ha így van. És ismerősöm beszélt bizonyos Linksys VoIP phone adapterről. Az mihhez kell? Lehet ezt úgy használni, hogy közvetlenül a vezetékes készülékről tárcsázik az ember? A válaszokat előre is köszi.

ASRock P4i65G,P4 3GHz HT, 2x1Gb Samsung Brand RAM, Club3D ATI 9600XT(256Mb)

(#4024) Draken


Draken
őstag

Sziasztok, routert wifis routert szeretnék vásárolni, csak egy notit kellene ellátnia egy 10megás nettel, 6-8k körül tudtok megbízhatót ajánlani?

(#4025) bnss válasza Draken (#4024) üzenetére


bnss
veterán

TP-Link TL-WR542G, TL-WR543G, TL-WR642G, vagy D-Link DIR-300. (Ezek pont beleesnek a megjelölt árkategóriába, a TP-Linkek nagyjából egyforma teljesítménnyel bírnak, a D-Link nagy előnye, hogy open source támogatással bír, DD-WRT firmware telepíthető rá - ezáltal jóval "okosabb" lesz.)

"Ép hardverben ép szoftver..."

(#4026) Kferro


Kferro
csendes tag

Sziasztok!

Két évig gond nélkül ment az SMC routerem, most viszont tönkrement.

A kérdésem az volna, hogy ti milyen típust ajánlotok, milyet vegyek? Régebben mintha valaki D-Linket ajánlott volna, de eléggé lemaradtam mostanság ezen a téren. Nincsenek nagy igényeim, mindössze két gépet kellene kiszolgálnia, azt is vezetékesen, azaz még wi-fi sem kellene.

Előre is köszönöm a segítséget!

Kferro

(#4027) Necc válasza Kferro (#4026) üzenetére


Necc
addikt

Bótba bemész, ócsó vezetékes valamit veszel, hazamész, beköt, öröm bódottág :))

Márkát nem mondok, felesleges ugyanakkora eséllyel döglik be mindegyik az ócsó, "csak vezetékes" kategóriában.

Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

(#4028) bnss válasza Kferro (#4026) üzenetére


bnss
veterán

TP-Link R460, ha szerencséd van 5k alatt megkapod.

[ Szerkesztve ]

"Ép hardverben ép szoftver..."

(#4029) Major Major


Major Major
őstag

Sziasztok!

Szegény DI-604 egy gyilkos áramszünet következtében az örök vadászmezőkre költözött, úgyhogy kell találnom valami utódot. Amit el kéne látnia:
-átlag négy gép kisszolgálása, ethernet, wifi vegyesen
-worst case scenario a router számára: 3 PC, 1 hálózati nyomtató, 2-3 laptop (van plusz switch a hálózatban)
-torrent forgalom, akár több gépről is egyszerre
-dyndns, portforward
-stabil ping netes játékhoz (amint kijön a D3 :) )
-mindezt úgy, hogy ha otthagyom egy hétre, akkor sem dobja el magát, még ha közben a fél világot kellett föl-le töltenie, akkor sem

szerintem főleg ez utóbbi miatt nem lenne elég a tp-link olcsó szériája
jelenleg nincs n-es hálózati eszközöm, az n-es router előnyei csak ilyenkor jönnek elő, ugye? (vagy a lassabb hálókártyáknak is azért nagyobb össz-sávszélt tud nyújtani?)

nem hátrány, ha lehet rá másik firmwaret tenni, bár jelenleg nincs szükségem rá, ki tudja mit hoz a jövő (amúgy sem kezdeném rögtön firmware cserével, derüljön csak ki szabályos használat mellett, ha hibás a router)

max 15k-t szánnék rá, de ha kevesebb, annál jobb

szóval mit ajánlanátok?

(#4030) asadasad22 válasza Major Major (#4029) üzenetére


asadasad22
őstag

ha n-es nem kell, a WRT54GL-nél jobbat szerintem nem találsz. és pont 15k.
mostanában vettem 160n-et, erre is lehet dd-wrt-t rakni, tudásban annyiban más, hogy tud n-et. alapból sokan panaszkodnak, hogy szakad, viszont dd-wrt-vel atomstabil, eddig faszának tűnik, egy hét alatt egyszer sem szakadt, a hatótávja sokkal-sokkal jobb, mint az előző routeremnek (dlink di624+). viszont ez már 20k..

[ Szerkesztve ]

(#4031) Major Major válasza asadasad22 (#4030) üzenetére


Major Major
őstag

igen, de 15-ért azért vannak már ilyenek, hogy Edimax BR-6504N, BELKIN F5D8233qs4, amik azért már újabb technikák, és mint mondtam, nem feltétlenül van szükségem a rengeteg plusz szolgáltatásra, amit a custom firmware-ek nyújtanak.

DIR-300 mennyire lehet stabil? Ja és miben lehet más mondjuk egy DKT-110?

szerk: rájöttem, a szettet hívják dkt-110-nek, amiben a router és a dongle is benne van. de ott meg DIR-301 routert írtak...

[ Szerkesztve ]

(#4032) djg


djg
aktív tag

Sziasztok!

10-15k-ig szeretnék wifis routert venni, ebben szeretnék tanácsot kérni.

A számítógép az emeleten van, az lenne fontos, hogy lefele jól adjon jelet, elfogadhatóan lehessen vele nezetni, videó streaming folyamatos legyen lehetőleg. Működjön lentről skype is lehetőleg.

Milyen típust javasoltok? Milyen szempontokat kell figyelembe venni vásárláskor?
Elolvastam 1-2 cikket és hsz-eket is böngésztem csak gondoltam írok mégis ha valaki van olyan kedves és ajánl az igényeimnek megfelelően valamit.

Előre is köszönöm a választ!

[ Szerkesztve ]

(#4033) bnss válasza djg (#4032) üzenetére


bnss
veterán

Nagy valószínűséggel ez nem kivitelezhető ebben a kategóriában, függ a távolságtól, a falaktól, a födém is nagyon komolyan árnyékol. Hasonló a helyzet nálam is, az emeleten van a router, közvetlenül alatta lévő szobában ~35%-os a jelerősség, ez böngészésre elegendő, a streaming is működik (folyamatos, legfeljebb némi türelemmel kell lenni a média megnyitásakor, hagyni bufferelni - már amennyire ezt az adott beállítások engedik), persze nem HD anyagokkal.

Esetleg a Draft N javíthatna a helyzeten, de ott már a routernek is szűkös a keret, nem is beszélve az adapterről - amennyiben szükséges.

Néhány ajánlott router: TP-Link TL-WR542G, TL-WR543G, TL-WR642G, D-Link DIR-300, Linksys WRT54GL, Edimax nMax Draft N 2.0 termékcsalád. (A TP-Linkek nagyjából egyforma teljesítménnyel bírnak, a D-Link nagy előnye, hogy open source támogatással bír, DD-WRT firmware telepíthető rá - ezáltal jóval "okosabb" lesz. A WRT54GL szintén okosítható, mindenféle megkötések nélkül teleíthető DD-WRT, Tomato, stb.)

"Ép hardverben ép szoftver..."

(#4034) djg válasza bnss (#4033) üzenetére


djg
aktív tag

Szia!

Köszi a válaszodat! Ezt mindet ajánlod? De hisz ezek nincsenek is egy árkategóriába... A TP fele a Linksys-nek. Mégis hasonlóan jók, szerinted?

Akkor melyik kategórában lenne kivitelezhető igazán?
Belkin routerek jók szerinted?

Az a probléma, hogy lefele kell sugározni neki a jelet és nem felfele? Ez nehezíti meg a dolgát?

Valaki ezt írta a D-Linkre:
Technikai paramétereiben megegyezik a Linksys wrt54gl-el - kivéve hogy kétszer annyi flash van benne
és kétszer annyi (4000) session-t kezelhet egyidőben.
Aki akar rakhat rá DD-wrt-t , Open-wrt -t.

Ezek szerint ez még jobb is? Bár sajnos nem nagyon vagyok tisztában ezekkel a fogalmakkal, nem szoktam firmware-t frissíteni. Esetleg tudsz olyan oldalt, ahol ezek le vannak írva, meg vannak magyarázva?

Bocsi a sok kérdésért, remélem nem gond. Nem vagyok szakavatott.

[ Szerkesztve ]

(#4035) Zsebröfi


Zsebröfi
tag

Sziasztok!
Nemrég vettem egy Sweex LW053 wifi-s routert. Van valakinek valami tapasztalata vele? Beállítása egyszerű volt, egy dolgot viszont nem tudom miért csinálja. A wifis gépre nem akarja átlőni a teljes sávszélességet. Ami vezetékkel van összekötve azon megvan az 5 megabit de a másikon csak olyan 1-1.5. Mi lehet az oka?
Köszi előre is!

Ha sírsz, nincs aki lássa könnyeid, ha szíved fáj, nincs ki észrevegye fájdalmad, ha boldog vagy, nincs ki lássa mosolyod......de próbálj meg csak egyszer szellenteni.

(#4036) _ak_


_ak_
addikt

Sziasztok!

Egy 25megás nethez kéne vmi wifis router. Melyik N-eset ajánlanátok, kb 30k körül?

Let's begin, de gozaimasu!

(#4037) bnss válasza djg (#4034) üzenetére


bnss
veterán

Ahhoz, hogy az egész házban jól használható WiFi hálózat legyen, még kellene néhány eszköz, viszont ebben az esetben a 10-15k többszörösére lenne szükséged (vagy érzel magadban annyi affinitást, hogy készítesz házilag antennát - elektronikai ismeret szükséges hozzá).

A D-Link DIR-300 belsejét nem láttam még, azért ez a kijelentés így nem igaz. A D-Link routernek valóban sokkal nagyon a WAN-LAN áteresztőképessége, ami pl. DIGI Netnél szükséges, erre a 4000 session-re kíváncsi lennék. Viszont az open source támogatás - mint azt már annyiszor leírtam - nagyon hasznos, mivel DD-WRT-vel elég komoly routert lehet belőle faragni (OpenWRT-t nem használtam még).

wrt54.info, itt találsz a Linksys-hez információt.

Zsebröfi: a 802.11b/g-vel gyakorlatban elérhető sávszélesség ~2,5Mbyte/s. Próbáld meg másik csatornára rakni, lehet, hogy sugároz azon a frekvencián más is.

_ak_: Edimax nMax Draft N 2.0 termékcsalád jól vizsgázott a PH! tesztben, esetleg Linksys WRT160N, WRT3x0N.

"Ép hardverben ép szoftver..."

(#4038) G4b1


G4b1
csendes tag

Hello! Kicsit átgondoltam az igényeimet és így már másabb megoldásra lenne szükségem. Tehát olyan routert keresek, ami alkalmas 3 gép kiszolgálására lanon (ebben van 1 nas is) + 1 wifi. Illetve sebesség korlátozás legyen elérhető automatikusan, mert azt tudom, hogy több routerben benne van a portonkénti korlátozás, de sajnos nekem ez nem elég. Fontos, hogy igény esetén a NAS sebességét korlátozza le. Pl D-link DGL 4300-asban.

(#4039) róland válasza bnss (#4037) üzenetére


róland
veterán

Pedig nem rossz az OpenWRT se. Ráadásul van magyar fejlesztője is, csak elérhetetlen.

Én ugyan szenvedek most vele, de ez a kezdő Linux-os mivoltomnak köszönhető.

S egy apró megjegyzés: a Linksys NSLU-2 hamarosan befejezi a pályafutását, helyette a La Fonera 2.0-t ajánlják.

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#4040) _ak_ válasza bnss (#4037) üzenetére


_ak_
addikt

Köszönöm! :R

Let's begin, de gozaimasu!

(#4041) solaar1


solaar1
csendes tag

Sziasztok!

Szeretném megosztani a chello-t (2 mbit) 2 gép között, vezetékesen.
Nem nagyon értek hozzá, szóval jól jönne egy-két tipp a routerhez.

A lényeg az lenne, hogy mindkét gépen továbbra is rendes sebességgel lehessen tölteni, játék, stb.-re nem használnám.
Nem tudom megoldható-e annak beállytása,hogy mondjuk 30-70 arányban ossza el a bejövő sávszélt.
És mivel chello, ezért ha jól tudom tudnia kéne a MAC cím klónozást is.

Amiket eddig néztem: tp link tl-r460, d-link dir-100

Fontos lenne, hogy egyszerű, felhasználóbarát kezelése legyen, magyar manuallal :)

Vélemények?
Köszi

(#4042) Morris


Morris
veterán

Halihali!

én T-online-os netet szeretnék megosztani 2 gép között, de csakis wireless.
esetleg majd később még plusszba jönne hozzá egy vezetékes asztali konfig is.

a net 1Mbit-es, de ha netán a jövőben upgrade-elek, akkor bírja a router a 4Mbit-et is!

Ki milyen routert ajánl? nincsenek nagy igények, de stabilan, megbízhatóan működjön!
és persze ne legyen horribilis az ára. max 10k-ig
előre is köszke ;)

(#4043) Relisys


Relisys
senior tag

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy létezik olyan router amiben be tudom állítani hogy melyik gép mennyi internet sávszélességet kapjon? Olyan router érdekelne amit lehet kábelesen és wifisen is használni.

(#4044) mope


mope
tag

Sziasztok.

Routerre lenne szükségem cable nethez (digi).
Erre gondoltam: EDIMAX BR-6574N

Nagyon fontos, hogy tudjon gigabitet lan oldalon. Sehol nem találtam erről a típusról fórumot. 19ezerért jönne az eszköt.
Szeretném kérni a véleményeteket :R kielégítő e ez a router ennyi pénzért.

üdv, mope

Mondtam is Tóninak „grat az új repülődhöz” Ő csak annyit mondott: „hát nem az enyém, de azért köz”

(#4045) tope válasza bnss (#4028) üzenetére


tope
addikt

Most vettem egy ilyent router 4200 Ft-ért, remélem jobban bírja, mint az SMC 7004 routerem, nameg az sem mellékes erre 5 év gari van.

(#4046) dany27 válasza Morris (#4042) üzenetére


dany27
őstag

én egy ilyent ajánlanék:
TP-LINK TL-WR642G

(#4047) bnss válasza róland (#4039) üzenetére


bnss
veterán

Nem használtam még OpenWRT-t, ezért nem tudok róla se rosszat, se jót mondani. ;)

solaar1: TP-Link R460.

Morris: itt szerepel néhány ajánlott router, már nem először.

Relisys: erre jobb megoldás - szvsz - a QoS (beállítása nem egyszerű), de itt nem fix sávszélességek vannak kiosztva, hanem prioritásokkal van ellátva a hálózat, azaz ha éppen az egyik magas prioritással bíró nevezzük kapcsolatnak éppen nem forgalmaz, akkor a teljes sávszélesség rendelkezésére áll a további kapcsolatoknak, nem csak x százaléka.

mope: ha mindenképp Edimax és Draft N-es router kell, akkor itt egy példa.

tope: tudom, nem hiba ajánlom. Amióta üzemel a háziorvosi rendelőben, minden rendben a hálózattal. ;)

"Ép hardverben ép szoftver..."

(#4048) Morris válasza bnss (#4047) üzenetére


Morris
veterán

Nagyon köszönöm a segítséget.
és elnézést a lustaságomért... :R ;)

jut eszembe: erről mi a véleményetek? csak érdeklődésképpen kérdezem
Asus WL-530g V2 Wireless Broadband Router 54Mbps

[ Szerkesztve ]

(#4049) pentium4


pentium4
senior tag

hali!

van nékem egy dlink dsl-G684T modemes roterem, és hát érdekes dolgokat művel, ezért beszereztem pár cuccot:
D-link DSL-321B modemet (jelenlegi király ha minden igaz :D )
D-link DKT-110 es szettet, azt tudom hogy az usb kütyü használhatatlan, de nemis érdekel, viszont maga a router nagyon jó és stabil!
lenne pár kérdésem, a modembe ugye be lehet állitani a usert és pass t a szolgáltatóhoz, ezt eddig a routerbe kelett, akkor a roterbe semmit nem kell beállitani ezzel kapcsoaltba, csak rádugni oszt haló??
másik, van ez a telnetes felület, ahol lehet állitgatni elég sok mindent de érteni kell hozzá!
dchard kolléga csinált egy tesztet a modemről és ezt target SNR-t nekem is bekéne lőni, mert messza vagyok a dslam tól igy szakadozik a vonal, ezt hol és hogyan tudom beállitani?
a router szerintetek jó választás volt?
köszi

P4

(#4050) solaar1 válasza bnss (#4047) üzenetére


solaar1
csendes tag

Köszönöm, tp-link r460 lesz.

Még egy kérdés: a routert és gépeket pontosan milyen fajta kábellel kössem össze?

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.