Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Reggie0 #203791 üzenetére
Tökre örülök, hogy ahol te vagy ott az 55 a normális, tudod idehaza meg a 30, Nyáron!! Nem a 42.
Mondjuk a 32 sem megszokott 4 héten keresztül...
De örülök hogy szerinted a - 20ban se fázzunk hiszen ahogy írták az eszkimók akkor veszik fel a rövidgatyát...Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
BigBlackDog
veterán
M6 helyzetjelentés;
- Több félpályás útépítés/terelés is volt. Ami feltűnt, hogy kitették mindegyik elejére a "sebességmérés" táblát traffi ikonnal. Nem egy esetben volt digitális sebbességmonitor is. Érdekes, hogy itt mindenki képes volt betartani a 60-at, nem úgy, mint pl. az M1-en lévő útépítések esetén.
- Alacsonyan szálló gólyákkal vigyázni kell! Legalábbis azzal az eggyel, amelyik az M6 jobb oldali szalagkorlátjáról elstartolva akart átrepülni az út túloldala felé pont előttünk. Fő probléma volt, hogy valamiért az emelkedést nem érezte igazán fontos tényezőnek (de lehet, hogy csak túlsúlyos mivolta miatt nem tudott felfelé szállni), de némi (nem skót)dudaszó hatására elkezdte behúzni a futóművét és nyert némi magasságot. Szóval nem tudtuk meg szerencsére, hogy a Golf szélvédője mit (nem?) bír ki.Fogyi botrányos pocsék lett (valahol 6-7 l/100 km között), szóval a végén azt már nem is figyeltem.
-
gooool
őstag
Úgy látom a fogyik összemérése már nem ad elég izgalmat, most jön a ki bírja jobban a meleget.
El sem merem képzelni a következő adat mi lesz, amit megoszt velünk a nagyérdemű.[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
Reggie0
félisten
válasz pècsimunkás #203792 üzenetére
Hat kozelkeleten az obolben azert a "szaraz meleg" az mas kategoria. Ejszaka a 37-38 fokban >98% paratartalom van, napkozben az 55 ezzel aranyos. A tenger homersekleten 30 fok felett van es azert az nem csak egy kis pocsolya, mint a balaton.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz Reggie0 #203791 üzenetére
Ha itt mindenki 55 fokhoz lenne szokva...árnyékban...akkor most le se sz.rná ezt... Mint ahogy a eszikmók is valószínűleg rövid gatyában ugrálnának itt télen...
Akklimatizálódás után nyilván másképp ugrálunk...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
Reggie0
félisten
válasz pècsimunkás #203790 üzenetére
Ahol en szoktam melozgatni, ott varosban 55 fok van arnyekban. Olvasom az itteni jaj de meleg van rinyat es szetrohogom magam. Hazajovok es olykor fazok nyaron.
[ Szerkesztve ]
-
pècsimunkás
addikt
válasz Tsebacsi #203789 üzenetére
Ja... bírom az ilyeneket.
40 fok, de nem tudjátok otthon mi a meleg
Türingiában többször volt -20 fok februárban, de ment a gúnyolódás, hogy nem tudják itt mi az a tél.
A -20, az délelőtt 10- kor volt, de áhhh... az semmi...Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz bandus #203780 üzenetére
Tobbszor at kellett mennem Budara meg vissza es a Margit hid be vt allva teljesen. Jah mert most kell am a Margit krt-on is egy savot lezarni (lathatoan semmit nem csinalnak csak le van keritve) amikor a kieso Lanchid miatt mindenki arra kerul.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
kisza25
félisten
Nekem mai nap után 9,3-on áll a bc (3bemutató, 1-1 helyszín között klímázva, bemutatónként 30-40 percet állt az autó a napon)
Ja és mai hőmérséklet, nem a napon állt az autó, hanem az árnyékban, és már haladtam vele 2km-t, de volt 41 is, de azt nem fotóztam[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
bandus
veterán
geez, ez a 45 km 4 ora alatt mit takar, es miert??
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
nagyúr
-
veterán
Megvan! Amikor rajta vagyok a kijelzőn az átlagfogyasztáson az indulás óta eltelt átlagfogyasztást mutatja, és megtett távra is az indulás óta megtett távot meg eltelt időt. Na ha a 3 közül bárhol nyomok egy középső/ok gombot a kormányon akkor átvált long range averagebe, nekem épp 24-25óra és kb 800 kilométer.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Qru
MODERÁTOR
válasz pècsimunkás #203773 üzenetére
Sima ugy. Nalunk szerencsere az uzemorvos megcsinalta nekem de amugy meg tok felesleges. A vak 80 eves is megkapja akkor meg minek?! Olyan ez mint az okosmuszaki.
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
42,5 fokot mért az autó, nem tudom tölteni, mert 1 óra után túlmelegszik és leállítja a töltést. Kell egy klíma a garázsba
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
MC Pite
veterán
Ezekre (is) való a chippelés. Tudom tudom, garancia... De inkább rádobok némi pénzt és legyen ESP is meg jó menési hajlandóság.
Főleg a fentebb leírt fasza utakon... múltkor is majdnem kilőtt egy nyomorult hullám, ami messziről nem tűnt vészesnek; nem röhögtem.Tudtommal elektromos gázpedált az EU normák késleltetik, meg az MSR is beleszól (araszolásnál de gyűlölöm a bukdácsolást miatta). Tempomattal sok autó nagyobbat ugrik, bár az utóbbi pár évben már jellemzően ezt orvosolták, de tizenéve feltűnő volt.
gooool, akadnak még ufók rajtad kívül is
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
gooool
őstag
válasz stickermajom #203758 üzenetére
Épp a mosóból jöttem ki a MOL-nál és ott hűlt le egy kicsit a vas, a valós érték 39 fok jelenleg...
Qru:
Amikor sietek hazafelé, akkor rendszerint kilövöm, így jobban kívánja a menést, mint a sima S módban. Na meg körforgalomból kifelé sem akar beleokoskodni a kigyorsításba, illetve ezeken a jó minőségű vidéki utakon előzéskor volt már rá példa, hogy ahogy elpattogott a kerék a hullámos, sz...r úton, elkezdett az ESP belenyúlkálni a hajtásba, ami azért nem volt mindig vicces.MasterMark:
Hülyén hangzik, de amúgy tényleg.[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
bitpork
nagyúr
-
MC Pite
veterán
válasz Tsebacsi #203755 üzenetére
Akár aznap kempelhetsz utána a legközelebbi okmányirodában (sok vidéki is hatig van nyitva du), fotó, érintéses fizetés, várakozás.
Fontos: Azt mondják fellövik a nagy nemzeti éterbe az orvosi eredményét, az már nem is kell az ocsmányirodába vinni. FALSE. Olyan jól működik, mint az e recept; az enyémet sem látták (2 hónapja).Az egyetlen esély a gyorsításra (tudtommal) ha valahol pl fizusan meg tudod csináltatni gyorsabban az orvosit.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Qru
MODERÁTOR
-
nagyúr
válasz bitpork #203752 üzenetére
Cegléden van a legközelebbi időpont, 13-án van az EÜ vizsgálat, előbb nem volt időpont, így ezért van ez a hercehurca. Szóval akár esély is lehet arra, hogy ha 14-én lemegyek ceglédre, 4 nap múlva elkészül az új? Leszarom ha érte kell menni, kelleni fog de nagyon
#203756MasterMark: Ez igaz, de egy osztrák rendőrt ez nem nagyon fog érdekelni Látom azóta kiegészítetted.
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
gooool
őstag
Én is mutatok már egy valid fogyasztást, meglepően pontos a fedcomp ilyen téren, 9000 km vegyes átlaga, 2021-es Focus 1,5 TDCI kombi, utóbbi időben masszív klimázással, tempós vegyes, vidéki használat, minden IS.
Mondjuk én gyanúsan űrlény vagyok, minden autóval pofátlanul alacsony értékeket tudok produkálni, pedig szeretek sietni.Üdv, Balázs
-
bitpork
nagyúr
válasz Tsebacsi #203749 üzenetére
Fogod magad, elkezded a legkisebb kormányablakot a közeledben vidéken hívogatni és odamész megcsináltatni. Nincs várakozás és nekem így 4 munkanap volt (+hétvége) míg oda megjött. 4k huf volt+ autóztam 2x20km-t
[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
nagyúr
válasz Tsebacsi #203749 üzenetére
Hát esély van, de nem fogsz tudni tenni semmit hogy fixen megjöjjön addigra. Én a helyedben most azonnal csináltatnék valahol eü-s papírt, lehet hogy más is meg tudja csinálni ezt a háziorvosodon kívül. Aztán go okmányiroda asap, időpont nélkül. Ha a héten megcsinálod, akkor fixen megjön.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Szerintetek van esély rá, hogy ha július 14-én cegléden leadom a jogsi megújítási kérelmet, az 23-ig befusson?
Ugyanitt házidoki rituális kivégzésére várok önként jelentkezőket "Burn...BURN MDFKR" jeligére.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Integrale
veterán
Találnom kell jó váltót, időm viszont nincs sok.
Plusz a járulékos dolgok, ha már lent a váltó, akkor kuplungra ránézni (bár az új), főtengely szimering, ha már lent a segédkeret, amihez a kipufogót is le kell kapni, akkor onnan már csak pár csavar az olajteknő (1 cm-es szakaszon van olajköd), ha már lent az olajteknő, akkor az olaj szintérzékelőjét is érdemes cserélni.
Ha már a féltengelyek kint, akkor a csuklókat/csillagokat megnézni.
Aztán már pótoltam minden hiányzó, vagy korábban eltört/hőtől elöregedett patentet, rögzítőt stb, bármennyire is lelkiismeretes a szaki, és olcsó (30 pénz a csere), óhatatlan, hogy ne kelljen megint 1-1 vackot pótolni.
Utálom a dupla munkát."Bad reklám is reklám too"
-
Gabesz87
veterán
válasz 6030D #203740 üzenetére
Gyári Samu kábellel gond nélkül megy, indul az AA, szóval nem hiszem, hogy ez lenne a gond. Amúgy fájl átvitel az alapértelmezett, megkérdezni nem kérdezi, de az értesítési sávban ott van az opció, ha jól emlékszem.
Hihetetlen, hogy nincs ma egyszerűen egy normális Droidos telefon. P20 Pro után nagyon dilemmáztam, mi legyen, S21, vagy iphone 12. Kb. ez a 2 opció van, ami kompakt méretű, és tudja azt, amiket kerestem (wifi6, wireless charging, "kis méret", erős, kompromisszum mentes, mert nekem ne lagoljon, lassuljon egy telefon). Legközelebb, bármennyire is nem szeretem, almát veszek.Ja, meg amit a Megane 4-emen jobban szerettem, az az "alkalmazásváltás", vagyis hogy AA-ba bármikor vissza tudtam térni egy gombnyomással, mert a kijelző alján, középen mindig ott volt az Android auto gomb. Itt a Passaton meg ha bemegyek valamelyik másik menübe (Rádió, tel., média, Car, stb.) akkor először nyomjam meg a menü gombot, majd katt az Android Auto-ra. JÓ, mondjuk csak egy gombnyomással több, nem vészes, csak kényelmesebb volt a Renault-s megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz tboldi #203742 üzenetére
Az előző nem volt az (illetve a két oldalán lévő gumi néha kiesett); most vettem az ideiből, és lecseréltem a Meganeban - ez jóval stabilabb. A másik (ami most a 208ban volt, Aldi vagy Lidl-is, 2018 utáni, még a C3-ba vettem) az is stabil volt, ezért próbáltam rá erre. Szóval van bennük szórás, de ez most ezekben az autókban jó.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz Richard! #203738 üzenetére
Ezeröccá', hogy hűtve is legyen és stabilan áll.
Milyen dinamikával vezetsz ha az ott marad? (Ahogy a gumitokpikban megjegyzeték, polgáriasan ).
Pár cégesben kényszerűségből próbáltam, de hol jobbra, hol balra, hol felém estek le néha... (nanopad volt ahol segített)[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz MC Pite #203736 üzenetére
Régebben én is a szellőzőbe tehető tartót használtam. Az mondjuk annyiból jó, hogy nyáron a klíma így tök hidegre hűti a telefont is Úgy önmagában még nem forrt fel a vezeték nélküli töltéstől, de ha közben AA is fog menni, nem tudom vajon mennyivel lesz melegebb. MOndjuk az meg mire ideér, már nem lesz kánikula.
-
MC Pite
veterán
válasz Gabesz87 #203731 üzenetére
Tokban melege lesz töltés közben ott is a telefonnak (jobb mintha szélvédő mögött sütné a nap). Az én megoldásom a szellőzőrostélyos tartó, most van megint a lidlben (masszívabb az átlagtól).
-
veterán
válasz MC Pite #203725 üzenetére
Példa, még a Mazdánák ami 64 liter volt és 1000-ret elment óvatosban:
800 kilométerrel ezelőtt gyulladt ki, 750 kilométerrel ezelőtt tankoltam.
Ha most kigyullad újra akkora
- a 800 nagyon rossz fogyasztást jelent
- Még biztosan van 50 kilométerem (bár tudom, hogy 100-at kibír)https://tinyurl.com/rasoapro
-
Gabesz87
veterán
válasz Doki16 #203139 üzenetére
AA ügyben egy kis update: vettem ilyen hiper szuper Huawei kábelt, 5A-es, AP71 típus, ha minden igaz, ez a lila csatis, nos, meg sem szólal vele az AA. Csak tölt, de nem indul el. Azt hiszem, amíg meg nem jön a wireless AA kit-em, addig muszáj leszek együtt élni a gyári kábellel, és használat közben nem nagyon mozgatni a telefont. Gondolkodtam azon, hogy ha majd vezeték nélkül használom, és a teló a wireless charger padon van, valahogy hűteni is kellene. Kéne valami kis USB-s ventilátor, amit odacsiptetek mellé a műszerfalra, és hűti a telót Vagy ilyesmi. Nincs erre valami ötletetek?
-
Qru
MODERÁTOR
Innen (ez nem mostani, hanem egy korábbi kép).
#nincsbennetarcsi
-
veterán
Ezeket az adatoat honnan szeditek ki? nekem B7 Passaton olyan van hogy pillanatnyi fogyasztás, meg trip. Utóbbi mondjuk több megállás esetén sem nulázódik, tmondhatni napi, de azért melóból hazafele már nullázódik.
A nagy nullázható trip meg az olajcserére van belőve, ahhoz viszont fogy érték nem tartozik.
Sajnos csak 1 trip van, én régen mindig TripA-t nulláztam tankolásra, TripB-t mikor kigyulladt a sárga lámpa.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Qru
MODERÁTOR
Látom megint kezdünk eltérni a fő témától, a fogyasztástól.
Heti fogyi: 7,5 (bc: 7,6) full vegyes, klímázva (sima B7).
#nincsbennetarcsi
-
6030D
őstag
Egy filozófia professzor az előadását úgy kezdte, hogy fogott egy konzervesüveget és feltöltötte kb. 5 cm átmérőjű kövekkel. Rákérdezett, hogy tele van-e az üveg.
- Igen! - volt a válasz.
Ezután elővett egy dobozt, tele apró kavicsokkal, és elkezdte beleszórni azokat az üvegbe. Miután a kavicsok kitöltötték a kövek közötti üres helyeket, megint megállapították, hogy az üveg tele van.
A professzor ezután elővett egy doboz homokot, és azt kezdte beletölteni az üvegbe. A homok természetesen minden kis rést kitöltött.
- És most - mondta a professzor - vegyétek észre, hogy ez a Ti életetek! A kövek a fontos dolgok (a családod, a partnered, az egészséged, a gyerekeid). Ha minden mást elveszítenél, az életed akkor is teljes maradna. A kavicsok azok a dolgok, amelyek még számítanak; mint a munkád, a házad, az autód. a homok az összes többi apróság.
Ha a homokot töltöd be először, nem marad hely a kavicsoknak és a köveknek. Ugyanez történik az életeddel. Ha minden idődet és energiádat az apróságokra fordítod, nem marad hely azoknak a dolgoknak, amelyek igazán fontosak a boldogságod érdekében. Játssz a gyerekeiddel; szakíts időt az orvosi ellenőrzésre; vidd el a párodat táncolni! Dolgozni, takarítani, vendégeket hívni mindig lesz időd. Ezért a kövekre figyelj - azokra a dolgokra, amik igazán számítanak. A többi csak homok!
Az egyik diák megkérdezte, hogy most már valóban tele van-e az üveg.
Mire a professzor azt válaszolta: - Igen, tele van.
Erre a diák elővett egy üveg sört, kinyitotta, s beleöntötte az üvegbe. A sört a homok elnyelte, és térfogatváltozás nem következett be.
Azt mondta erre a diák: - Nos, bármennyire is úgy érezzük, hogy az életünk teljes, a fenti példából jól látszik: egy sör azért mindig beleférAutóba pakolásnál pedig a dobozos sör az, amiből 2 tálcányit bármikor be lehet még rakni, bárhova.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
bitpork
nagyúr
Sajnos nem csináltam róla fotót, de egy időben Gazsival vittem árut az üzletbe. Ami irányonként kb 600 kg zsákolt ruhát jelentett. Ki is akadt a légrugó vezérlése
-
nagyúr
Tapasztalatom szerint a nők mindig pontosan annyit pakolnak, amennyi hely van, soha nem kevesebbet
-
Peter.70
addikt
Tanácsot szeretnék kérni. Az alany egy új opel combo. Valahogy sikerült " állandóra " kikapcsolni a start / stop rendszert. Van aggódni való? Mit lehet vele kezdeni? Esetleg lehet kezdődő aksi probléma, mivel jellemzően rövid távokon van használva az autó?
-
MC Pite
veterán
válasz bitpork #203712 üzenetére
Mondjuk amíg nem volt gyerek, 2-3 bringával jártunk, azért az sem volt kevés (nekem monti, páromnak aszfaltos gép, meg ha olyan hely és annyi időre mentünk, nekem is aszfaltos gép is bent).
1×(!) fizettem azért, mert nem vittünk, így béreltünk, így rakat .... cantifékes tré állapotban lévő szörnyűséggel tekertünk. Akkor inkább bevágom a csomiba a sajátokat.Cappalegó? Nem ismeretlen, 5 ember, 3 monti (2× olyan értékben mint az autó), 5 ember egy heti túracucca (Alpok, azaz tavaszitól nyáriig mindenféle cucc kell: [link]. Na ehhez kell egy 5, nem pedig 4,25 személyes autó.
Mondjuk ha nagyon nagyon kéne, a 208al is kimehetnénk az osztrákokhoz, csak a bringa okozna fejfájást hogy hol vigyem, mert nem szeretem kintre rakni. (És ha néha nem kéne picur mellé ülni néha anyának, akkor 1/3 ülésdöntéssel meg ez is relatív simán menne.)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Kickass #203710 üzenetére
Neeem... nem a gyerkőcöknek; a gyerkőcök miatt
(csak gonoszkodtam...)
Amúgy az a Galaxy méret... na az hiányzik... Az S-Max mk1 azért jóval kisebb volt, és a mostani S-Max (mk_sokadik_fl) még kisebb...@#203711MC Pite
Jóóóó!
Ennél a Galaxy-s képnél már nem volt kiságy és kismotor.Amúgy szerntem nagyon ügyesen tudok autóba pakolni. Gyerekeim szokták mondani amikor összepakoltunk, hogy "na most jön a Cappa-Lego"... jófejek'
@203712bitpork
Akkor tegyél be még egy pakkot, és fogd rá a Nyuszira![ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
bitpork
nagyúr
Hihetetlen hogy mindent a gyerekre fogtok! Nekünk nincs mégis mindig teli van a kocsi...
-
MC Pite
veterán
válasz cappa72 #203709 üzenetére
Egy gyerekkel, egy hosszú hétvégére: [link]
Jó, nagykerekű monti is bent van az autóban, meg cucc transzfer is volt. A bringától eltekintve nem szeretek amúgy sok cuccot vinni, de van amit azért bedobunk (korábban szopipárna, kiságy, etetőszék; most épp a futóbringa lesz soros.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz Doki16 #203663 üzenetére
Ellenvéleményen vagyok
A Ct200h futóműve kényelmes mint azanyaméhekhós szekér.
Akkor legalább tapadjon. Tudod, hibridesen kevés lendületet veszteséggel autózni
Átlagosnak PremiumContact6, kényelmesebbnek Primacy4, eco guminak inkább a GY EfficientGrip Performance2, gazdaságos ajánlatnak Ventus Prime 3.Menetfény: Tököm cserélgesse az izzót mindig, sok típusnál olyan szopás, hogy inkább egy óra alatt felrakom a -normális!- menetjelzőt, és kész. Sőt, egy jó legalább úgy látszik mint a tompított! Ezer okot tudnék mellé (van ahol a világítás/bajuszkapcsoló nem túl acélos konstrukció, 100 rongy egyben, 20 kínából ha van aki kicserélje csak azt a részt; vagy nem kell a műszarfali/középkonzoli/rendszámtábla világítást fölöslegesen cserélni, és az öreg műanyagokat fölöslegesen csesztetni). Digitműszerfalasoknál meg musthave a DRL. Meg igényesen felrakva szexi (de a gagyi vagy szarul felrakva meg elég igénytelen).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest