- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben92
őstag
válasz
szabonagyur #148091 üzenetére
Szerintem inkább csak rá van buzulva a nép az SUV/Crossover vonalra amiatt nincs érdeklődő.
@i-sti: Három lehetőség van.
a, Nincsnek tisztában a prefixumokkal
b, Tisztában vannak vele, csak azt is tudják, hogy mások nem
c, a "brutális 2 hektoról fékezni" hülyén hangzikEz kb olyan, hogy aki használ spanifert az tudja, hogy a 2500 daN-os 2500kg-ot bír el de ha arra kérdeznék, hogy mi az a daN a 90%-uk csak pislogna mint hal a szatyorban...
-
válasz
i-sti #148096 üzenetére
Mert szleng-szó, arra vezetik vissza, hogy az egységes gramm mértékegység itthon csak a 60-as évektől vált közismertté, addig inkább a deka volt használatban, talán ez lehet az oka. Nálam is a kiló az 100 ha olyan szövegkörnyezetben van, hogy 2 kilóról fékez, vagy "kilóhússzal" megy.
-
EQMontoya
veterán
Zakopane, az IS kombi hibátlanul vizsgázott: befért minden kalaptartó alá, szépen ment, előzni könnyen lehet.
-
i-sti
senior tag
válasz
Ebben szekvenciális van?
Ezzel lehet a 80-200-at csapatniMiért terjed el az a trend hogy a kiló 100-at jelent?
Most néztem meg Karotta Hungaringes videóját Handrás M3-val. És még ő is azt mondta, hogy milyen brutális 2 kilóról fékezni -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Az internet nem szereti a váltóját
Amúgy csinálnék másik adag képet, és újra feltenném.
-
törölt tag
válasz
barnam_ #148088 üzenetére
Pont az ilyenek miatt nem kell. A Rönónál a legkomolyabb dolog is 50 ezerbe kerül, ha sikerül szétrobbantatni a váltót pl. 60 ezerből full fékfelújítás van, 40 ezerből minden folyadék, szűrő, gyertya, baszás kicserélhető benne, 35 ezerből vezérlés, 60 ezerből felgumizható, a motor megölhetetlen, 30 ezer egy első szélvédő, párezer a lámpabura meg a tükör. Más nincs is abba a kocsiba. Én ettől a megbízhatóságtól és olcsón javíthatóságtól nem akarok megszabadulni, de ezek az 1.4 és 1.6 motorok élhetetlen gyenge szarok. A kocsi amúgy nagyon jó. Meg nagyon hiányzik az automata, a rosseb megesz, hogy mindig basztatnom kell valamit a jobb kezemmel.
Már azon is gondolkoztam, hogy lecserélem valamilyen ferdehátúra, azokból jobb a motor és váltóválaszték pórnép autókban, mint a kombikból. A gondom csak az, hogy annak a csomijába nem fér el a kutya, illetve területre beleférne, csak beleérne a feje az üvegbe, nehezen fordul meg benne. Bár messze nem szoktam velük menni, az állatorvos 8Km, a sétautak 3-4Km, illetve földúton krúzolgatok velük. Messzebb nem viszem őket, mert hiába a 4 csillag semmi nem védi őket, ezzel nem rizikózok.
-
szabonagyur
félisten
válasz
MasterMark #148092 üzenetére
Egy 7 éves autóért sok ez a pénz? Hmm..
-
MasterMark
titán
válasz
Általában az a gond, hogy drága.
-
szabonagyur
félisten
Van egy eladó ilyenünk de hónapok óta még érdeklődő is alig van.
Vajon mi lehet a gond? Ennyire nem szeretik a franciákat?
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Doki16 #148086 üzenetére
Fejleszteni kell az AI-t de jó alap. A BMW rendszernél mérföldekkel jobb.
-
Doki16
addikt
válasz
grizlisandor #148082 üzenetére
Jó ez a szöveg a Penny oldalán. Szépen megépítették mindenhol ezeket a töltőket, de sehol sincs beüzemelve. Nálunk a városban már vagy 5 hónapja készen van a pennynél a töltő, de nem lehet használni, mert nincs áram alatt. És gyakorlatilag ez van az egész országban. Elegedet tettek a törvényi előírásnak és ennyi. Addig se kell áramot fizetniük amíg nem használja senki. Tudom, hogy én kevés vagyok, de már mentem volna oda nem egyszer ha üzemelne.
(#148084) Qru: Néztem én is a múltkor valamilyen videóban, de mondtak is, hogy jól néz ki meg minden, de semmivel nem tud többet egy szimpla kamerás rendszernél
-
norrberth
addikt
válasz
grizlisandor #148082 üzenetére
Ildikó jóféle.
Csak ezért linkeltem -
törölt tag
válasz
barnam_ #148081 üzenetére
Szerintem mindegy, hogy euro2 vagy 3, mert nem megyek vele a fővárosba.
Az OM606 3.0TD 175 ló és 330Nm, az azért már emberes. Ennél már csak egy nagyobb van amúgy is. De ezek inkább 750 körül mennek, mint 500.
Az OM611 2.2CDI 140 ló és 315Nm az is egész jónak tűnik, cserébe euro3 és jóval kevesebb a biztosítás meg az átírási költsége és kaphatóak 500 körül. Ezen még akár el is mernék gondolkozni, de a tudat, hogy egy új korában bazidrága, felsőkategóriás prémium autóról beszélünk ami 1600 Kiló, ez nem nyugtat meg. Az engem nem zavar, ha nem működnek az elektromos heremasszírozók, de ha vagyonokba kerül bele egy sima lengéscsillapító is vagy nem lehet felújítani a szarrámattult első lámpákat és vagyonokért van csak hozzá akkor széttárom a karom?Ezek hátsókerekesek egyébként?
-
grizlisandor
veterán
válasz
norrberth #148080 üzenetére
Ildikó jóféle.
Jó dolog, akkor kellene minden megyeszékhelyre Auchan, hogy lehessen töltögetni, meg ugye montenmbájkot(katt) vásárolni, hogy elhagyja a testünket a démon.
Fura, hogy nincs minden Teslához ingyen töltés, na így már nem is veszek.Handrás meg igya ki, Penny is villamosít(katt) és erről meg nem számol be, biztos tőlük nem kapott 2 kiló macskakaját.
Van nálunk a faluban(városban) is, de élő embert nem láttam még használni, tegnap is egy papír Suzuki állt ott.
-
barnam_
nagyúr
válasz
#89309696 #148079 üzenetére
A Merci szerelő ismerősöm azt mondja, hogy megbízhatóak a CDI motorok. Ugyanakkor sokan esküsznek a soros adagolós 6 hengeresre is (OM606), illetve ott van a Sprinterekben is használt ezer éves 5 hengeres közvetlen befecskendezéssel (OM602). Ha szempont, a CDI-k kedvezőbb káros anyag kibocsátási normával rendelkeznek (EURO3), a TD csak EURO2.
Mindkét általad linkelt autót ma néztem meg JSZP-n, mindkettő taxi volt. Bár ettől még lehet jó autó, csak a leírt futásteljesítmények tűnnek hihetetlennek számomra.
-
norrberth
addikt
válasz
i-sti #148078 üzenetére
Azt imádom
Szép lassan de elkezdődött.
Tesla Supercharger BUDAPESTEN!
YT Alert+H András. -
törölt tag
válasz
barnam_ #148077 üzenetére
Hatalmas kombi nem kell amúgy, a Megane méretű kombi elég, de társuljon hozzá normális motor legalább, bár automata is kéne. Sajnos ez az apró kívánság megfekteti az összes alsó-közép kategóriás autót. Bár valamilyen szinten meg is értem, mert aki ilyeneket vett annak eleve nem volt pénze nagy motorra sem.
És melyik dízelekkel vehető a W210? 2.2-es 140 lovast látok 4 hengerből, OM611. [link]
[link]
Fogalmam sincs melyik motorjuk megbízható. Nekem egyébként maga az autó sem tetszik, nem kell félteni tőle, hogy ilyenre lecseréljem a teljesen megbízhatóra összetákolt Megane-t.Nagyon szétápolgattam ezt a hülye autót, úgy megcsináltam rajta mindent, mintha országokat akarnék járni heti szinten, tök feleslegesen. Nehezen lép vissza az ember erről a megbízhatósági színvonalról. De ha valaki beleül egy 1.4-es kocsiba ami 1200 Kiló akkor rájön mi is a baj vele, hiába van annyira lefaszázva.
-
barnam_
nagyúr
válasz
#89309696 #148074 üzenetére
Motor/váltó nagyjából (kis túlzással) az, amúgy elég hajlamos a rozsdásodásra.
A kolléga azért ajánlotta, mert a kombi hatalmas raktérrel rendelkezik. Lehajtott ülésekkel a kutyáknak kifutó válik belőleNincs baj a fél millióval sem szerintem, ha az ember tisztában van vele, hogy költeni fog rá.
-
törölt tag
válasz
Doki16 #148053 üzenetére
Elon rájött arra, hogy nem a szenzorokat kell szétfejleszteni, hanem a mögötte lévő rendszert okossá és gondolkozóképessé, tanulóképessé tenni. Hiába tesszük egyre precízebbé a különböző radaros rendszereket és az lát egyre jobban, ha a rendszer annyira buta, hogy nekimegy akkor is ha látja. Az okos rendszernek elég egy kamerakép is, a többi rendszer csak kisegíti azok pedig már ma is elég precízek ehhez. A többi gyártó a többi rendszerre feküdt rá és ettől várják a megoldást, aztán még mindig ott tartunk, hogy a BMW nekitolat az akadálynak, a Volvo elüti a lufigyalogost.
A Tesla AI-nak is ára van, nagyon rá kell feküdniük a biztonságra, mert megviccelhető ezen keresztül a Tesla. -
-
norrberth
addikt
-
válasz
rbalint88 #148065 üzenetére
+4 random szamjegy.
Nem random, adott algoritmusú 4 számjegy. -
válasz
EQMontoya #148062 üzenetére
Ezen a felületen kell lejelenteni: [link]
Én is beszoptam azt a másikat, kitöltöttem kompletten, választottam egy okmányirodát is, erre kiderült, hogy az az átíráshoz kell, igazából a vevő dolgát könnyíti meg..
Az a személyi szám egyébként a lakcímkártyán van, "X-születési dátum-XXXX" formátumban, én is SMS-ben kellett utólag elkérjem, de a fentebb linkelt felületen nem is kéri..
-
sagesz93
addikt
válasz
EQMontoya #148062 üzenetére
Hmm, érdekes, én úgy tudom minden ilyen adásvételin van erre vonatkozó sor, hogy "Személyazonosságát igazoló okmány típusa és sorszáma:"
Én februárban adtam el utoljára autót, most gyorsan visszanéztem az adásvételit, azon is rajta volt, én is így online jelentettem le.
-
EQMontoya
veterán
Probalom online bejelenteni, hogy eladtam egy autot.
Amihez az ugyfelkapun kell az uj tulajdonos osszes adata (oke, rajta van az adasvetelin), es a szemelyi szama! Ez igy konkretan mi a f..z? Nyilvan semmilyen adasvetelin nincs rajta.
-
Doki16
addikt
válasz
focvis #148060 üzenetére
Jó jó én értem, de hogy fogyaszt százon az a porszívó?
Kíváncsi vagyok egyébként, hogy hova fog jutni az önvezető technika idővel. Biztosan, hogy ez lesz a jövő. És már a mostani Teslák is egész ügyesek.
Egyre több helyről hallom, hogy jó sorozat. Úgyis van HBO GO, szerintem ránézek én is
-
-
Doki16
addikt
válasz
brumi1024 #148058 üzenetére
Nyilván nem. Mert a kamera ugyancsak nem lát sokkal jobban mint az ember. De még mindig jobb mint 8 lidar ami forog állandóan. A napi valódi használtban biztosan nem a lidar lesz a megoldás.
A 2015-ös toyotámban csak egy kamera volt elől, de már az is meglepően jó volt akár sötétben is. Csak a lámpa fénye elég volt neki, hogy hibátlanul lássa a sávokat és a táblákat. Na a Tesla évezredekkel előrébb van mind szoftveresen mind technikailag, mint egy régi Toyota TSS. -
kisza25
félisten
válasz
Doki16 #148053 üzenetére
valami enyhítést kaptak is az eu-tól a napokban az önvezetéssel kapcsolatban, csak nem volt még időm elolvasni a cikket
-
válasz
aero. #148042 üzenetére
Ez az iparági sztenderd.
Annyiban árnyalnám, hogy VW-nél először 3 évesen kell, utána 2 évente. Valami a kommersznél egy fokozattal bonyolultabb autónál (sajnos nem emlékszem*) olvastam nemrég, hogy évente cserés.
*Remélem, nem a Volvo volt; talán egy újabb Mercedes vagy BMW.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Gaben92 #148038 üzenetére
Ouch. Itthon en is jártam mar ugy, hogy SMS-t küldtem, de egy szamjegyet elírtam. Válasz persze nem jött igy, de azt mar nem vártam meg. Ennél azért kicsit olcsóbban megúsztam.
Tsebacsi: fekolajat egy két éves autónál? Hm, fura, de azzal együtt mondjuk ok a másfél óra.
-
Gaben92
őstag
Nekem is frankon indul a napom...
Ugy nez ki nem nyomtam "Confirm" gombot az applikacioban. Mondtam tegnap baratnömnek, hogy meg csak kedd van de mar most ki merem jelenteni, hogy ez a legszarabb hetem valaha. Akkor mar legyen tenyleg igazan az.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Tsebacsi #148033 üzenetére
Motorolajon kívül volt más is? Váltó, difi ugye Nálad egyben van, de ahhoz még nagyon új az autó, hogy cserélni kelljen.
Amúgy még erre is soknak hangzik a másfél óra, szereldmagadnál egy óra alatt végezni szoktam az olajcserével, pedig nem vagyok képzett szaki. Mondhatni, inkább kétbalkezes.
-
-
i-sti
senior tag
Valaki ismeri ezt a céget?
Megbízhatóak? -
válasz
pècsimunkás #147945 üzenetére
Nekem a kispolszki üvegeit körben összekarcolta a fémbetétes kaparó.
@ Saint: Le voltam némítva, most olvastam: nem voltam.
-
barnam_
nagyúr
válasz
rbalint88 #148018 üzenetére
Plusz egy szavazat a W210 kombira
Olaj témában van kérdésem:
10 ezrenként kell cserélni, most mentem vele eddig 8 ezret kb. Havi 1000-1400 km-t megyek átlagosan, vagyis olyan december környékén lenne esedékes a csere. Nincs kedvem télen csinálni, úgyhogy gondoltam ezen a hétvégén cserélném. Hülyeség?Motul 6100 Synergie+ 10W-40-re esett a választásom ezúttal, eddig Aral 10W-40 volt benne.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
#89309696 #148016 üzenetére
Haverom akar venni kombit 2. Autonak. 1.5ig + a reszti.
Mondta, hogy ha aktual lesz, akkor szeretne, ha 1.8as e46 kombit hoznank neki kintrol, mert kicsit balfasz es leveszik mindenhol, azt meg latja es tudja, hogy en meg kikupaltam magam a tipusbol. A kor nem erdekli, csak ertelmes support legyen. -
törölt tag
válasz
barnam_ #148013 üzenetére
Nekem így is bonyolult, de átnézem. Végül is nekem nem kell értenem, a lényeg annyi, hogy működőképes és nem életveszélyes 6 hengeres BMW-t kapni 700-900-ból, szóval akkor nyugodtan rábeszélhetem őt egy ilyen keresésére, mert léteznek.
Még a végén lecserélem a Megane-t magamnak is egy hat hengeres kombira, azzal legalább nem kell kínlódni egy emelkedőnél.
[link] Mmm, milyen jól néznék ki ebben a gengszterszürke, lesötétített, endzsölájsz kocsiban, a bőrülést milyen örömmel tépnék szét a kutyák is. Mmmm. Mennyire bizalomgerjesztő, hogy kővel van kiékelve a kocsi, kétes eredetű helyen van fotózva és nincs egy normális kép se róla. Mmmm. Milyen jól passzol az életstílusomhoz egy BMW.
Ja nem. -
törölt tag
válasz
Magnum_ #148011 üzenetére
BMW-ket nem ismerem egyáltalán. Az se tudom az E36, E46 milyen kategória, milyen szinten van, csak azt tudom, hogy mindenki is ezeket veszi meg vette pár éve. Azt se tudom melyik milyen motort kapott. Miért nem tudtak neveket adni ők is, mint minden normális autógyártó?
-
-
törölt tag
válasz
Magnum_ #148003 üzenetére
400 ezrekért már kapni 6 hengert ami elgurul két évet? Mmmm. Nem is rossz. Egy haverom cserélgeti mindig az autóit, E36 és E46 már volt neki de csak 1.9 asszem, most egy A Mercit akarna, de mondtam neki felejtse el az nem neki való, inkább vegyen 6 hengeres BMW-t az ő stílusának az illik amúgy is és szerette a BMW-ket mindkettőt. 700-900 ezret költene rá, annyiból akár még élhetőt is ki lehet fogni ezek szerint. Akkor rábeszélem egyre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged