- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
brumi1024
veterán
válasz
szőröscica #298096 üzenetére
Gondolom hasonloan, mint a BMW-nel.
-
válasz
szőröscica #298096 üzenetére
Nem tiszta nekem ez hogy is lesz megérős a gyártónak, mikor több mindent kell beépíteni az autóba, mintha alap esetben nem kérne ilyet az ügyfél, és plusz igen, itt jön be az, hogy egy ügyesebb technikus egy laptoppal azt old fel az autóban, amit akar.
Ez annyira szar ötlet szvsz mint a kartonpapírból készült tűzálló ruha. -
szőröscica
addikt
válasz
brumi1024 #298095 üzenetére
Lehet tudni már, hogy pontosan hogy fog ez kinézni? Ha változatlanul megvehető örökre is az extra, akkor szerintem semmi gond.
El tudok képzelni olyan helyzetet, ahol az előfizetés megérheti a vevőnek is. Pl. egy dél-olasznak az év 49 hetében felesleges az ülésfűtés (tudom, másról is szó van), de ha elmegy síelni, akkor arra az időre bekapcsoltathatja. Továbbértékesítésnél is fasza lehet, hogy meg tudsz venni dolgokat, amit az első tulaj esetleg nem kért.
-
brumi1024
veterán
válasz
kisza25 #298084 üzenetére
Az mashol is, pl Amazon + Amazon Kindle, Apple + Apple TV (az eszkoz es a szolgaltatas is). Azok jobban hasonlitanak erre a helyzetre, mert itt a hardvert es szoftvert is eladjak. A belteri azert mas, mert ott sosem kerul a tulajdonodba a modem/set-top box.
Nekem tovabbra is az a bajom ezzel az elofizetosdivel, hogy attol meg hogy valaki elofizet nem fog idovel jobb szolgaltatast kapni, jellemzoen hibakat sem javitanak utolag. Igy az egesz csak tobb penz beszedeserol szol, ellenszolgaltatas nelkul.
-
lassan egy éves lesz nálunk a CX5
a feleségem rájött, hogy ez az autó neki nagy -
kisza25
félisten
Most is van itthon egy 10 éves nyari szett, ami nincs lekopva, ez volt a gyári gumija a seatnak🫣
A gyári lemez felnin vannak.
Szóval seathoz van két garnitúra felni, de nem adom el, mert majd lehet azzal adom el az autót, elfér, gyári állapotú, nincs rajta rozsda és majd még egyszer jó idő lesz lefújom, hogy így is maradjon, de nem kapnék érte értelmezhető pénzt, úgyhogy marad
I30- nál eladtam, aztán meg is bántam -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #298085 üzenetére
Igen 175/65R14.
-
kisza25
félisten
Mondjuk az elég olcsó, olcsón az a bajom, hogy az erősen pigmentált lakosság kezd el hivogatni, azokat meg nem szívesen engedem be. Bár a környéken van 3-4 család akivel jóban vagyok, de akkor sem.
Lomtalanításkor inkább oda adtam egy régebbi szettet egy szimpatikus családnak, meg megkapták a két rossz akksit is. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #298071 üzenetére
A Jazz nyárija simán elment 5k/db áron. Ezek szerint mázli is kell.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #298076 üzenetére
V elrendezésből, hogy lesz soros? Akkor már V4...
-
Villa7
tag
válasz
szabonagyur #298071 üzenetére
Hol áruljátok gumikat?
-
Peter.70
addikt
-
macilaci78
nagyúr
válasz
barnam_ #298075 üzenetére
Csak ez úgy működik, hogy megcsinálják a teljes értékű hardvert, szoftvert, amit eladnak neked valamiben korlátozva egy bizonyos összegért. Majd a korlátozás feloldására kérnek extra pénzt.
A bicska akkor nyílik ki a zsebben, mikor az embernek leesik, hogy a teljes értékű hardvert és szoftvert a gyártónak megérte alapáron is eladni.
Mintha minden autót V8 motorral szerelnének, de az alapárban csak sor4, de ha fizetsz extra pénzt, akkor a hengerlekapcsolások variálásával elérhető a V6, vagy a mekafull V8 is.
Vagy a vulgáris példa: lízingelsz egy csajt (feleség), de bizonyos szolgáltatások, funkciók felárasak (nevezhetjük gold diggernek)...
-
barnam_
nagyúr
válasz
macilaci78 #298053 üzenetére
Igen, tudom hogy van aki ezt a fajta "clean" kinézetet szereti
-
válasz
pit stop #298070 üzenetére
Nagyon számít az árazás jól mondod.
Nem tudok laikus egyszerű aggyal erre frappáns megoldást kitalálni. Nekem az egész autóba előfizetéses dolog nem tetszik. Ok már az én BMW-mben is van ilyen, az időjárás és egyéb infók valamint a real time közlekedésinfo is éves előfizetéses. De egy Carplay mellett az egész okafogyott. -
szabonagyur
félisten
-
brumi1024
veterán
válasz
polonic #298062 üzenetére
A hagyományos autógyártók félreértik ezt az előfizetéses modellt. Folyamatos költségeket (szolgáltatás aktív fejlesztése, erőforrás biztosítás, fenntartás stb) lehet ellensúlyozni vele, nem kétszer kifizettetni a userrel a hardvert és a szoftvert. Egy Teslanál érthető és működik, folyamatosan változik az autók tudása, a hagyományos gyártóknál előbb platformként kellene tekinteni a modellre, nem egyszer kiadott és elfelejtett termékre (lásd BMW iDrive 7, 8, 8.5, 9, amik egyszerre futnak és nincs átjárás).
-
kisza25
félisten
válasz
Tsebacsi #298061 üzenetére
Max úgy tudod, ha felmondod a cascot és májusban kötsz egy újat, de alapból ugyanúgy működik, mint a kötelező
Fel lehet mondani előbb is, de nem biztos, hogy sikerül
CASCO MEGSZÜNTETÉSE KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL
Bizonyos esetekben sor kerülhet arra, hogy a szerződő és a biztosító közös megegyezéssel megszünteti a CASCO szerződést. Ehhez mindkét fél írásos beleegyezésére van szükség, ám alapos indok hiányában a biztosító nem köteles elfogadni a felmondásra vonatkozó kérelmünket. Ezért is érdemes észben tartani a biztosítási évfordulót, ugyanis ekkor mondhatjuk fel legegyszerűbben meglévő szerződésünket.
Alapból ez is évfordulóra, vagy érdekmúlas miatt tud megszűnni, vagy ha évforduló után nem fizeted 30 napig -
polonic
félisten
Új A3-ban előfizetéses lesz az adaptív tempomat és a carplay is.
Gusztustalan. Bár örökre is meg lehet venni a funkciókat, de akkor is... -
Skacok, a KGFB-m májusi, a casco júliusi, csinálhatom azt, hogy egy időpontra hozom a kettőt (májusra)? Mivel jár? Elintézi nekem a CLB (holnap megkérdezem őket, de most Ti vagytok itt
)?
Köszi!!! -
Micsurin
nagyúr
Na most volt időm megnézni a múlt heti adatot amit kimentettem az agyából. Nem is rossz, utolsó regen óta 379km lett megtéve, dpf load 67% és az elmúlt 379-ből igen csak sok volt városban.
Most 25% és 171km-en állunk a kassai pályázás után.
Nem kell ide semmi adalék.Qru köszi, le is rendeltem
-
pit stop
addikt
válasz
szabonagyur #298031 üzenetére
Én is eredeti árhoz viszonyítottam, de akkor én is vágok az áron - ma az akciók napja lesz
-
tboldi
nagyúr
válasz
brumi1024 #298040 üzenetére
Remek ötlet!
Más: Kicsit erőlködött a Nap, gyorsan kivittem a Lajta mellé az Ypsilont és lőttem fotókat. Itt a többi.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Mire a mai 100 komment?
-
tboldi
nagyúr
válasz
Peter.70 #298032 üzenetére
A WagonR-é és a Jazzé nekünk is megjött (9660 és 8540 Ft), a MiTóé és az Ypsiloné még nem.
Az Alfára leszek kíváncsi, mert 2008 végi gyártás, de 2009 eleji forgalomba helyezésű, nem tudom, melyiket veszik figyelembe. Ha az előbbit, akkor 16k Ft várható, ha az utóbbit, akkor 21k. -
barnam_
nagyúr
Azt kerestem múltkor, de 205/60/15-ben nem találtam
Most a dilemmám az mit vegyek a 124-re. Mármint az oké, hogy 4 évszakost érdemes, de évi 5000 km-t megyek vele jó esetben - arra bármilyen új szett gumi totál felesleges.
Legegyszerűbb lenne fenn hagyni a télieket aztán kopjon el nyáron -
Micsurin
nagyúr
...az is gatya. Régi Pirelli nyárik az Opelről a kutyának sem.
Ahogy a 620S-es Pio fej se kell senkinek. Kínomban már 43-ért dobtam fel pedig közel 60-ba került hozzám...Nagyon befagyott az adokveszek egy féléve kb. De ezt még Nintendo csoportban is észre venni az a durva.
Köszi a sika ötletet akkor megy azzal
olvastam már mert rémlik a neve de inkább rákérdeztem, fényezést ne bántsuk alapon.
-
brumi1024
veterán
válasz
bandus #298029 üzenetére
Igen, ez eleg ritka. A kisebb SUV gumikkal ez a baj, 235/55 tul ballonos ahhoz, hogy nagyobb teljesitmenyu szedanokra/kombikra menjen, nagyobb SUV-okon pedig nagyobbak a gumik, szoval maradnak a viszonylag friss kompakt SUV-ok.
Minirol es a 4-esrol is eladtam egy-egy szett gumit, elobbirol nyarit, utobbirol teljesen uj telit. A Minie ritkabb meret (de nem ennyire) 205/40R18, raadasul defektturo, hetekig fent volt, majd az elso erdeklodo elvitte, eleg nyomott aron. 4-esrol szinten defektturo uj telit adtam el, 225/45R18 meretben, az par nap alatt elment.
-
Peter.70
addikt
Ma megjött a gj adó, be is fizettem
-
válasz
pit stop #298019 üzenetére
őő, passz. nem értke hozzá, nekem mint az új
6000 km-t futottak.
Qru: mosonmagyaróvári fb csopiba beraktam, oda még hajlandó vagyok elvinni is, csak szabaduljon már fel a hely a pincében
szabonagyur: 235/55 R18, nem tudom ez ritka-e?
szerk: pl azt hiszem otthon 160k-ért, vagy 150k-ért tettem fel, ez a gumi meg 60k/db áron megy kb. szerintem korrekt ár. de még csak alkudni sem próbál meg senki
szerk2: lehet, hogy jófogás lesz belőle.
-
Szada85
aktív tag
Szerintem elöbb-utóbb mindenhol trend lesz, értem, hogy a Nexen, Rotalla, Laufenn is "gumikat" gyárt, ami nem robban fel az elsö tempós kanyarnál, de azért amikor GTI-kre, Cuprákra, S/RS Audikra való (gyári) kerékszettet hirdetnek ilyen gumikkal, ott picit megröccennek a fogaskerekek...
De a legtöbb "felni-shop" is jellemzöen noname gumikkal hirdetett szetteket árul kleinanzeigenen.
-
kisza25
félisten
válasz
bandus #298016 üzenetére
Amikor 60-120 eFt-ért kapni alufelni+ gumikat
Szada85: előbb vesz a magyar használt gumit, mint az osztrák, szerintem
Én nem vagyok egy nagy pénzű ember, de gumikat használtan én sem szívesen veszek, a jelenlegit is csak a felni miatt vettem és próbára raktam del, de mivel nincs semmi rendellenes hangja, puha, van mintája, fent hagytam télre, de tavasszal veszek egy 4 évszakost, ezt meg Ősszel megpróbalom eladni -
hirdetem két hónapja a rohadt nyárigumijaimat, de semmi érdeklődő nincs, durva. pedig az új ár 70%-áért adom őket, de még egy próbálkozás sincs, hogy tesó, 40%-kért elviszem.
-
polonic
félisten
Megvolt a kerékcsere. Nyári 18-as papucsok az autón. Kíváncsi leszek rájuk, kb 1000 km-t használtam csak a múlt évben.
Csavarok nyomatékra, 103 Nm-re meghúzva.A geko emelő, ami olyan, mint a baug, na az nem vizsgázott teljesen jól. Bár ebben én is hibás vagyok. Valami fémlapot vagy farost lemezt a kerekei alá kellett volna tenni, hogy a rücskös aszfalton ne akadjon meg emelés közben. A gumipogácsa, amit adtak hozzá, az nem sokat ér, teljesen szétnyíródott, ahogy az autó súlya rajta volt, így egy picit az emelési ponton már a fém toldó tartotta a gépet és leszedte 2 mm-en a festéket. Emiatt aggódjak?
És a corollát sem tudtam úgy felemelni, olyan magasra vele, hogy a bak a legalacsonyabb állásában mondjuk a bölcső alá valahova beférjen. -
tboldi
nagyúr
válasz
barnam_ #298007 üzenetére
A műszeregységen már egy hónapja túlvagyunk, működik szépen.
Illetve nekem még egyszer szét kellett szednem, mert sikerült felcserélni a mutatókat középen, ez úgy 1/3 tank üzemanyagot és ~80 fokos hűtőfolyadékot jelent. Mindkettő az ellenkező irányba indult el a skálájukon kívül, rá is takartak egymásra. -
tboldi
nagyúr
Elkészült a Lancia, hamarabb mint gondoltuk, gyönyörű lett. 🤩
Majd lövök képet, most sajnos szemerkél az eső.
-
barnam_
nagyúr
válasz
macilaci78 #297997 üzenetére
Látom a VW jel pótlására már nem jutott erőforrás
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok