- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
Reggie0 #168081 üzenetére
Én úgy tartom a sebességet, hogy max rápillantok, motor hangja alapján tudom mennyivel megyek.
Konkrétan 59-re belövöm hang alapján, mondjuk rádiót nem szoktam hallgatni
Amúgy itthon eddig egy 8eFt csekket szedtem össze 2001-ben, de itthon elég sokat megenged a trafi. Ausztriában ugyanolyan rátartással 5x villant a trafi, de akkor még nem küldték haza. -
válasz
#89309696 #168092 üzenetére
Jaja, ilyen céllal nincs sok értelme.
Más: Speedzone-használt teszt: Nissan Skyline R33 GTS-T: Level végtelen - YT
-
törölt tag
válasz
bulikavagyok #168012 üzenetére
A távolról indítás jó funkció, de ha kifejezetten az a cél, hogy télen meleg autóba és leolvadt ablakra érjünk oda akkor nem biztos, hogy elegendő lesz a motor berregése hozzá önmagában vagy irreálisan sokat kell járatni (20-30 perc). Ez a motortól is függ mondjuk, meg hogy van-e kiegészítő villanyos rásegítés a fűtésre stb.
-
törölt tag
válasz
stickermajom #168036 üzenetére
Nálam kevesebbet senki nem megy a topikban és tökéletesen megértem.
-
Magnum_
nagyúr
Testkabel megoldotta a lampakerdest.
Tomcsi egyengetett utamon, vettem kabelt, krokodil csipeszt es lon feny. Szo szerint. -
fant0mi
őstag
Tört a Miata. [link] Fb link.
-
Én úgy vagyok vele, hogyha néha belecsúszok egy ilyenbe, akkor utána pont elég ideig b*szogatom magam, hogy egy darabig maga legyen a nyugalom szigete.
Köszi az infót, nem győzött meg a dolog engem se, de elraktározom az infót, hogy ilyen is van, hátha egyszer olyan gazdag leszek, hogy nem bírok élni egy ilyen cucc nélkül.
Reggie0: Tehát amire pont használod, arra pont tilos.
Mindegy, elhiszem, hogy valaki megmagyarázza magának, hogy azért kell blokkoló, hogy biztonságosabban vezessen, ha nagyon sokat utaznék egy autóval, talán meg is venném az ötletet, de én már javarészt csak helyben járkálok.
-
Reggie0
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
CactuS #168080 üzenetére
Parkolószenzornak van álcázva amolyan féllegál megoldás. A legtöbb esetben ugye nincs a mérés helyén elfogó így nincs aki utánad menjen. Ha mégis akkor meg a "ja bocs bekapcsolva maradt a tolatóradar" című szöveg jön amit aztán vagy megkajálnak vagy nem.
Én nem költenék ilyenre tekintve, hogy pl az elmúlt 10 év alatt egy azaz 1 db 20k-s csekket szedtem össze... -
válasz
Reggie0 #168081 üzenetére
50 km/h helyett 63-nál jön a fotó. Nem kell ahhoz különösebben az órát nézni, hogy ekkora hibahatárral belődd az autót sebességét, főleg, ha ugyanazt vezeted állandóan. Gyorsan rákeresve azt látom, hogy elég széles a skála, 30k-tól ~500k-ig. Annyit összesen nem költöttem az évek alatt a rendőrségre, plusz ugye túl kéne tenni magam azon, hogy olyan dolgot szerelek az autómba, amit eleve tiltanak - talán az összes - országban a környékünkön, Magyarországot is beleértve.
-
-
válasz
Reggie0 #168077 üzenetére
De, csak olyan helyen, ahol nem kéne, ott nem megyek olyan gyorsan, hogy megbüntessenek. Szeretem az életemet, nem kívánok börtönbe kerülni azért, mert valakit kilapítottam, mert a telefonjába lapulva lelépett az az úttestre.
Kisza25: Ezt láttam, azon túl, hogy a kamu jelvény is dedós, elkeserítő, hogy szerinte ez a normális. Én csak azt nem értem, hogy annyi ilyen majom mászkál az úton, nem tud egyszer egy olyanba beleállni, aki rácsavarja a motorháztetőt?
Bocs, még egy demon, ez szembejött, de 5 perce röhögök ahogy a srác magyarázza (az autó hangjának három fokozata.)
Qru: Lehet behozná, bár - kopp-kopp - mióta megvannak a porontyok nem kaptam csekket, sőt előtte se pár évig. Plusz amilyen mázlim van, tuti, hogy az első utamon kiszednének és megtalálnák a blokkolót. BKVn is egyszer utaztam jegy nélkül - elbambultam -, akkor is megbüntettek.
-
kisza25
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz
Tsebacsi #168061 üzenetére
Itthon felujitottak az elozo generacios scs103 kamerakat es azok kerultek az autokban menet kozben merni. Persze az ujabb cam s1 is alkalmas ra, az sem kizart.
Az igazi trukk az, hogy ha zavarod a gps-t, akkor nem tud megmerni, mert a sajat gps sebesseget adja hozza a mert sebesseget(a lezeres meromodul a ket jarmu kozotti sebessegkulonbseget tudja merni).
-
Qru
MODERÁTOR
-
norrberth
addikt
-
Integrale
veterán
Valakinek van infója arról, hogy a következő helyzetben mi a teendő?:
Ismerősök gyorshajtottak Olaszországban 2016-ban, majd most kaptak egy levelet csak úgy bedobva a postaládába, hogy 460 euró lesz. De ezt már egy behajtó cég küldte, mert 2017-ben nem egyenlítették ki, az akkori alacsonyabb összeget, így ez felduzzadt.
Na de ők nem kaptak semmilyen levelet korábban.
Postán ez nyilván van tartva? Ha igen, melyik Mancikát kell keresni ezzel?
Hogy tudják bizonyítani, hogy nem vettek át semmit? -
nandow
aktív tag
válasz
syIex #168039 üzenetére
Hány km van benne? Dízeleknél az olajpumpa lánc szokott elszakadni, csúnya dolgokat okozva.
Ha nincs is kicserélve benne, szerintem kalkulálj a cseréjével költségek tekintetében.
Ha ilyen típusú autót szeretnél, érdemes belépni a Mazda 6 facse csoportban, ott elég sokat írtak már erről. -
Reggie0
félisten
válasz
kisza25 #168034 üzenetére
Nyilvan esszel kell menni, veszelyes dolgokba en se megyek bele, meg nem robbanok bele az elottemlevo seggebe, tolom le stb., nem feszegetem a hatarokat se. Relativ gyorshajtast sose csinalok, csak abszolutat. Engem nem fogtok latni 150nel fara csavarodva, mint a bmws forumtars, mert en felnek egy olyan teruleten egyaltan azon az iven kanyarodni annyival, nem hogy meg bukkan es belathatatlan is az ut.
(#168036) stickermajom: Ezt a kumulativ dolgot sosem ertik. Bezzeg a metrot megepitik 4 perc sporolasert, de annyiert gyorsabban ne menjek...
-
kisza25
félisten
válasz
BigBlackDog #168040 üzenetére
Hát ja, a kia ceed sem, de amúgy óra szerint 175-öt ment a fabia, első alkalommal 2006-ban úgy jöttem haza, hogy egy kollégám követtem (okos teló gps meg hasonló dolgok nem voltak, meg akkor még helyismeret sem) az a hüle meg 160-170-nél is távolodott...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
syIex #168039 üzenetére
Az injektorokat feltétlenül méresd be vétel előtt szakszervizben, azok szeretnek idő előtt elhalálozni. Illetve érdemes a DPF telítettségét is ellenőriztetni. Ezen kívül a rozsdára kell még nagyon odafigyelni. Alá kell nézni rendesen felemelve is nem csak úgy benézni alá a földön állva.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ha nem megyek messzire (pl a telekre) akkor én is odapakolok kicsit a technikának, viszont ha messzire megyek (pl külföld) akkor nem megyek gyorsan, mert sokkal fárasztóbb. Pedig pont, hogy hosszú úton lehet érdemben időt nyerni a gyors(abb)hajtással.
-
Integrale
veterán
válasz
BigBlackDog #168040 üzenetére
Csak a kek Fabia megy annyit.
-
-
Sziasztok. Ma mennék megnézni egy Mazda 6 2.2 CD Attraction 2016-os modellt automata váltóval. Van ezeknek bármi széria hibája amitől érdemes tudni vagy nyugodtan mehetek?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Qtya123 #168011 üzenetére
Tetőcsomagtartóval az inkább csak egy elszabadult vasárnapi apuka lehetett. No para. Bár pont nem rég jött egy csekk M3 bevezetőn a véda után mértek a felüljáróról (80 helyett 99 -> 30k), szerencsére nem én vezettem.
mod:
Start-stop: hagyhatod bekapcsolva, nem árt a rendszerének. Nálunk a sima AGM akksiról megy, annál inkább kikapcsolom.
-
kisza25
félisten
válasz
Én Ausztriába jártam ki dolgozni ~450 km-re, volt hogy munka után indultam haza este 10-kor, mert valamit el kellett intéznem itthon és másnap mentem is vissza, de akkor sem mentem sehol sem 200-al.
Az egész útból 170-200 km volt autópálya, a többi országút.
Amúgy a 10 év alatt többször mentem 4:15-4:30 perc alatt(110-es átlag), egy megállással, de volt 8:45 perc is (hószakadás). Igazából nem rajtam múlt, hanem a körülményeken. Volt hóesés, felhőszakadás, útépítés, baleset...
Ha 130-as átlagot tudtam volna menni akkor lett volna 3,5 óra, másnap így is, úgyis mosottsz@r voltam
Amikor melót kerestünk kint, akkor 1100-1200 km-t mentem, mert aznap oda-vissza és ott is megjártunk több várost/falut.
A forgalom még óra szerint 140-150el is folyamatosan megfogott, a 140 tempomat tudott a leginkább működni.
A trafi is előbb villan kint, mint itthon. -
kisza25
félisten
válasz
EQMontoya #168016 üzenetére
ja az ilyeneket nem értem én sem, előzzön meg azt menjen isten hírével, minek tol?
Reggie0: ok csak 130 a megengedett sebesség, a 200 nem, innentől elég érdekes ez a vita. Játszol az életeddel az egy dolog, de sajnos nem csak azzal játszol, hanem másokéval is, hamarabb szeretnél oda érni, hova a túlvilágra? Nem akarok szentbeszédet tartani, de nem szeretem az ilyen öntörvényű dolgokat. -
-
válasz
bulikavagyok #168030 üzenetére
-
válasz
bulikavagyok #168030 üzenetére
Jó lehet vasárnapi ebéd után nekiállni bogároldózni.
-
válasz
CactuS #168029 üzenetére
Erről jut eszembe: Az oroszok Lexusai félelmetesebbek, mint egy X6-os BMW - na ezt nevezem hűtőrácsnak!
Amúgy kövezzetek meg, de a fehér autó perverz módon még tetszik is nekem.
-
Reggie0
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz
KAMELOT #167865 üzenetére
Mindenhova
Ez olyan, hogy hova sietsz 130-al, alig rovidebb idoben, mint 110-el menni, akkor mi ertleme 130-al. Pl Debrecen 20 perccel lenne tobb 110-el, hat mi nekunk az a 20 perc. Majd ha levinnek a palyasebesseget 110-re, akkor meg elmagyaraznam, hogy nincs ertelme 110-el menni, mert ugyanez a tav 90-el, csak 28 perccel tobb, es az sem sok extra.
Amugy palyafuggo is, de Bp-tol tavolodva jelentosen javul a forgalom. Most kanizsara mentem, ugy 150 felett volt a haztol hazig atlag es volt benne egy tankolas es egy kocsimosas is.
-
-
Qtya123
őstag
válasz
fant0mi #168013 üzenetére
Szerencsére nem. Az igazi böszme nagy szalmabála, féldisznó és fél fatelep egyidejű szállítására alkalmas ormótlan példány volt. De az oktáv fiatal, pár éves lehetett.
Most olvasom a #168015-öt. Nemm én akadályoztam, én mentem be a belsőbe előzni és ő állt be az én előzési tempómra.Más:
Kipróbáltam apám mild hibrid Swiftjét. Egész jól el lehet benne férni és meglepően magas az üléspozíció. A beltere szebb jóval mint a korábbi szériának. Nekem jó kis autónak tűnik, remélem sokáig kiszolgálja a szüleim.A strat-stop rendszer egész halkan indít. Épphogy kinyomom a kuplungot és alig érezni, hogy indít. Én nem vagyok amúgy egy nagy start-stop fan. Elvileg ebben az autóban ilyenkor nem az önindító indítgat a savas akkuról, hanem az ISG integrált indítógeneráror röffenti be a lítium akkuról. Ez vajon tartosabb és nem könnyen pusztuló cucc, vagy érdemes inkább kikapcsolni a start-stopot? Városban, közlekedési lámpáknál ritkán járnak az autóval.
-
fant0mi
őstag
válasz
Qtya123 #168011 üzenetére
Egyebkent ugyanugy szabalytalan az, ha az elozest gyorsitassal akadalyozod.
Eloszeretettel eloznek meg engem a lakott terulet vege tabla elott kevessel. Igazabol el tudnam rugni, es otthagynam mint a szart, de hat ugye hadd fejezze be. Aztan 200 meter mulva visszaelozom.
-
válasz
simonjoe #167949 üzenetére
OK, köszi!
Én álló helyzetben nem szeretnék rögzíteni.
Qru és Fehér Farkas: Nekem nagyon régen egy Audiban volt programozható állófűtés, de az nem volt távolról vezérelhető. Ez a távolról indítás nem hülyeség, szerintem lassan az autók összes ehhez hasonló funkciója elérhető lesz (gyári) mobiltelefonos alkalmazással.
-
Qtya123
őstag
Remélem én nem szoptam be az Oktáviával. Tegnap mentem Pécsre az M6-on és a kedvencemet csinálta egy fehér kombi oktavia. Mégpedig azt, hogy mikor bementem a belsőbe és mellé értem, akkor felette a tempóm. Én elrúgtam kicsit és otthagytam, remélem nem trafis volt. Mondjuk egy nagy tetőcsomagtartó volt rajta, nem hiszem, hogy a rendőrök azzal grasszálnak. Mondjuk jobb lesz vigyázni.
-
aero.
veterán
Kabelek elvezetesevel egyutt 10 perc a hardwire kit barmelyik autoban, ahol ott a biztositektabla elol, biztos nem szorakoznek forrasztassal.
-
kisza25
félisten
válasz
BigBlackDog #167989 üzenetére
és hova raknád a powerbankot? A meleget nem annyira kedveli, max kesztyűtartó jöhet szóba
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter #167995 üzenetére
Szürkeimportos, csak az USA-ban és Kanadában forgalmazták.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- Windows 11
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Revolut
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest