- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4D1K
őstag
Hali!
Bocsi, lehet ostoba kerdes:
Van egy Xbox one vezetekmentes kontrollerem (talan a 1708as tipus) ami, ugye faek egyszeru de teszi a dolgat.
Uj a lakasba koltoztunk es a PC most egy vekony teglafal mogott van.
Eddig siman hasznaltam BT kapcsolattal a kontrollert, de most erezhetoen laggol / kesik.
HA veszek hozza egy ilyen usb-dongle-t, akkor megszunne ez az instabilitas? Ha jol ertem ez akkor mar RF 2.4 GHz nem BT.
Koszonom a segitsege
-
zseko
veterán
Egy ideje megvan már a Spark N5, így gondoltam írok róla egy keveset, de ugye ez személyes vélemény lesz.
Leginkább a negatívumokról fogok írni, mert számomra abból van több, bár már hozzászoktam.
- Nem lehet teljesen kikapcsolni a világítást. Bár ezt meg is jegyzi a manual, azt nem, hogy éjszaka kiégeti a retinád még a PS4-es mód kékje is, nemhogy az X360-as mód zöldje. Mivel jelenleg ágyban fekve játszom - így a legkényelmesebb, a tv a falra van szerelve, magasabbra, 55"-os oled 3m-re; lustaság, kényelem, tudom
- takaró vagy pléd alatt kell játszani este. Éjjel olyan fényt csinál, úgy bevilágítja a szobát hogy majdnem rendesen látni mellette, hogyha felém néz a fénye az asztalon, akkor nem lehet tőle aludni.- Amit a legnagyobb hibájának tartok: ha nem lenne a két programozható kar az alján, akkor számomra használhatatlan lenne. Ebből a szempontból rossz a dizájn számomra, az L1-R1 (LB-RB, ahogy tetszik) egyáltalán nem esik kézre, túl magasan van, a régi F510-est sokkal kényelmesebb ebből a szempontból használni.
- Ez nem merném 100%-ban hibába sorolni, de mivel messze van a pc, így usb hosszabbító toldóval megy a gépbe a kontroller. Hogy emiatt-e, de rendszeresen 'eldobja' az X360 módot - akár játék közben is - és hopp, nincs irányítás. Átrakva PS4 módba - játék közben! - rögtön megy tovább, de vissza már nem lehet így állítani, ahhoz ki kell lépni a játékból. Én ugye X360 irányításhoz - értem ez alatt a gombok neveit - vagyok szokva, így ez eléggé problémás, meg úgy egyébként is.
-Ebből következik a másik amit már valóban hibának mondok, mégpedig hogy nem jegyzi meg az X360 beállítást, ha kihúzom a gépből és visszadugom, akkor újra PS4-ben indul el. Bár ugye az alapból egy PS4 kontroller ami tud X360 módot is, de a Turbo beállításokat, a programozható gombokat, rezgéserősséget, minden mást megjegyez, ezt nem.
Most játszom a Jedi Survivor játékkal, és a fentebbi utolsó kettő miatt most hagytam a fenébe az X360 módot, és a PS4 módban folytattam a játékot. Volt pár szenvedős óra mire hozzászoktam a hülye PS-es piktogramokhoz - főleg köszönhetően az 'X'-nek ami mindkettőn van... - de nagyjából már hozzászoktam. Végülis már 37 órám van a játékban eddig

Mivel X360 módban használtam eddig, és a fentebb írt SW alatt használom csak először a PS módot, nem kissé meglepett mikor a gamepad elkezdett pofázni
Ugye van benne hangszóró, így mikor behívom a térképet akkor azon (is) jönnek közben a térképhangok, a robot azon keresztül pittyeg ha használom, meg még egy-két dolog is azon keresztül is hallatszik, a beállításokban is van külön hangerő a kontrollernek. Nem létszükséglet, de végülis jópofa, még ha értelme és nagyobb haszna nincs is. De így azért kíváncsi lettem más játékban csinál-e valamit.Az hogy a stickek felülete íves, és nem sík mint az F510-nél, az pozitív, az is hogy nem gumírozott a markolat mint annál, ahol már látni és érezni is rajta az időt, a tisztításáról ne is beszéljünk. Sima érdesített a felülete, de csak annyira hogy ne csússzon több órányi játék után sem, megizzadva sem. Tegnap 13 órát tettem a játékba
, szóval ez jól vizsgázott.Úgyhogy kicsit vegyes érzés. Összességében nem bántam meg hogy megvettem, de ha nem lennének karok az alján akkor számomra nem lenne használható, és a fényerő is zavaró este. Egyelőre maradok a PS módnál is, nincs kedvem és türelmem minden játékindításnál eljátszani ezt hogy visszakapcsoljam X360-ra, de a piktogrammokkal továbbra sem vagyok kibékülve. Az A-B, X-Y szerintem sokkal jobb, és az 'X' miatt rohadtul zavaró volt az első pár óra átszokni. Ugyanakkor meg így használat alapján az L1-L2-L3/R1-R2-R3 elnevezést tartom jobbnak az LB-LT-LS/RB-RT-RS helyett... Nem beszélve arról hogy személy szerint nekem az X360 kinézete tetszik, viszont a PS gombkiosztásával (egymás mellett a két stick); de végülis emiatt választottam ezt. Na mindegy.
-
I02S3F
addikt
Hetek - ha nem hónapok - óta szeretnék venni egy gamepad-ot. őt lett az Kontroller Genius GX Gaming GX-17UV . A gombok voltak fontosak, hogy hasonlítsanak az Xbox kiosztásra. A legolcsóbbat vettem, mert hallottam róla jókat. Az értékelések is pozitívak!
A zöld-takonynál vásároltam, mert nagyon elégedett vagyok velük! Csere-garit- is kértem. Volt több gariztatásos ügyem és mindig korrektek voltak!
-
Tasunkó
őstag
Nekem nem is hátrány hogy nem találok pontosan. Ilyen Resident Evil jellegű lövöldözésben kifejezetten hangulatos hogy hasbalövöm, lábon meg ahóvá sikerül, meg mindenféle kivárásos technikákat találtam ki a Last Of Us-ban hogy sikerüljön fejenlőnöm, sokkal nyersebb, izgalmasabb hogy mindegy hol csak találjam el, és így legalább a golyók is elfogynak, mert több kell mint amikor bill+egérrel kiosztogattam a fejlövéseket aztán mindig maximumon voltak a töltények.
-
zseko
veterán
válasz
playmore
üzenetére
Jajah, a Crysis 2-t is csak amiatt tudtam végigjátszani kezdő kontrolleresként, a 2-es és a 3-as ötvözete van benne. Ha eléggé az ellen közelébe ért a célkereszt akkor a 'közelítő célzás' gombot benyomva ráugrott és rátapadt, és mozgott az ellenféllel együtt egy bizonyos távon és sebességen belül. És leleplezte a fejlesztő hazugságait.
-
playmore
tag
Amikor azt mondtam, hogy a modern játékok figyelembe veszik a kontrollert az azt jelenti, hogy van bennük célzásrásegítés ha aktív az irányító. Ez két részből áll. Az egyik az alapvető játékdizájn: a célok általánosan egy máshoz közel és nem durván különböző magasságban vannak illetve van jócskán ráhagyás a becélzásukra vagyis sok ellenfél hosszan időzik egy helyben és relatíve sokáig tart mire támadnak. A másik pedig az "aim assist" ami általában a kombinációja a következőknek:
1, A célkereszt magától belassul az ellenfél közelében (vagyis nem kell "kifékezni" a célzást így nem szaladsz túl rajta).
2, Az ellenfél mágneses vagyis ha nagyjából a közelében van a célkereszt akkor akár az analóg elengedésével is finoman követi valamennyire.
3, Bizonyos játékokban egyenesen "snap" aim van vagyis a célzás benyomására ráugrik a célkereszt az ellenfélre és maximum csak korrigálni kell a fejlövéshez.
Ehhez ugyanúgy hozzá lehet szokni egy idő után tehát nem kell egerezned. -
playmore
tag
Kell idő amíg megszokja az ember, illetve a kontrollerrel célzás eleve komótosabb. A modern játékok amúgy titokban figyelembe veszik. A gombokat idővel megjegyzed bár nem ajánlott egyből olyan játékoknak nekimenni ami konkrét gombok benyomását igénylik gyorsan (pl ritmus vagy qte) mert csak dühítő lesz. Én most ezer év Xbox kiosztás után szokom a többi konzolosat és hát igen, szokni kell. Egyébként majd észre fogod venni, hogy modern (főleg 3D akció-kaland) játékoknak rettenetesen egységes lett az irányítás. A: mászás/ugrás, X: használni/újratölteni, LT: fegyver bekészítes/célzás, bal pici gomb közepén: térkép stb.stb. GoWba mondjuk pont Y a használat, de érted. Egy idő után vakon is nagyjából tudod hova nyúlj majd.
-
zseko
veterán
Szerintem embere - meg játéka - válogatja. Én lassan, de lehet hogy már több is mint húsz éve játszom kontrollerrel (most hogy belegondoltam
), a pontos, gyors célzás a mai napig nem megy
Bár mondjuk a 'játszogatok' jobb kifejezés, főleg a korai évekre, amikor még csak hébe-hóba vettem elő. Tulajdonképpen a Crysis 2 'miatt' tanultam meg jobban kontrollerrel játszani, mivel a kiadó játékkal kapcsolatos hazugságai miatt úgy felhúztam magam, hogy azt mondtam, ez a játék nem érdemli meg hogy egér+bill kombóval játsszam
Azóta meg amit csak lehet kontrollerrel játszom, pl. Far Cry 3-6, Crysis 2-3, Tomb Raider játékokat is, sőt már kicsit jobban is szeretem, mert balos vagyok, így mindig át kell konfigurálni minden egyes esetben minden egyes játékot, ami hosszú távon már unalmas, a kontrollert meg csak kézbeveszem és játszom. Mondjuk az auto-aim nagyon sokat segített, meg segít most is a játékokban ha van benne az tény, de az FC3-nál (vagy ha olyan a játék) a távcsövesnél simán átváltok egér+bill-re 
-
Louro
őstag
Sziasztok! PH-s ajánlás alapján vettem egy Gamesir Nova lite-ot. Sosem használtam előtte kontrollert. A Senua's Hellblade után a God of War-t tolom. Előbbit a végére egész jól megszoktam azt hiszem, de a GoW esetén van, ahol rövid idő alatt kell gyorsan célozni. Én vagyok ennyire béna, hogy olyankor inkább bill+egérre váltok vagy csak idő kérdése? Különben tényleg kényelmesebb, hogy nem vagyok annyira a géphez kötve, csak hát még nem jön reflexből, hogy hol van az X, Y, A vagy a B. Az RT és társai.
-
Bilux
veterán
válasz
playmore
üzenetére
Sajnos nem csak azzal a két móddal tudom csatlakoztatni. Direkt kerestem olyat ami vezetékmentes akkor ne kelljen azzal vagy egy régi pendrive méretű donglet a notebookba nyomnom
Tehát alternatíva kéne vagy marad a gyári Xbox kontroller?!
Az legalább működik Bluetooth-kapcsolattal? -
playmore
tag
A kézikönyv tényleg azt írja, hogy BT csak androiddal bár neked azzal sem megy akkor? Illetve azt is írja, hogy BTn a szabvány korlátai miatt nincs rezgés meg audió ami elég vicces mert minden irányítómon van...
A Windows kontrollernek ismeri fel egyáltalán? Ahogy néztem third party cuccok Xbox 360 vagy Xbox One tipusként szokták hivatkozni magukra. Steam se mond semmit? -
Bilux
veterán
Sziasztok!
Vettem egy nacon revolution x unlimited kontorollert most bluetoth módban mi támogatja ezt? Mert se a telefon se a pc win 11 nem foglalkozik vele felismeri csatlakozik de játékok nem ismerik fel. Vezetékesen meg dongle csatlakozással igen.
Na most ezzel lehet lyukra futottam milyen kontroller jó úgy a PC-hez amit csak vezeték mentesen csatlakozok nem kell semmi plusz vacak amit a géphez kell kötnöm és használhatom
Köszönöm -
playmore
tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
A Wuchangot is próbáltad? Mert elvileg ugyanaz mindkettő csak a Wu Xboxszal is megy. Vagyis bármelyiknél lehet ilyen hibás a fedlap mert cserélhető. Illetve ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy minden Ember (heh) ilyen.
-
ForRedGlory
félisten
Ezzel csak nekem van ilyen "szerencsém"? (GameSir G7 Pro)
A poén, hogy volt Wuchang Edition belőle, de elálltam, mert jó lesz nekem az Ember verzió. A Wuchang tökéletes volt, de ez Ember ez szánalmas kupac trágya.
Mozog a fedlap az analóg mozgatásakor. Itt nem arra kell gondolni, hogy izomból pörgeti az ember, szinte erőt sem kell kifejteni. A fedlap bal alsó sarka konrétan kipattan a helyéről (bár ez nem nagyon látszódik), olyan mintha a mágnes - ami a helyén tartja - gyenge lenne benne. Mondjuk, ha a helyén van, akkor is nyekereg, de nem ennyire.
1 hete vettem, de csak tegnap bontottam ki. Áldom az eszem, hogy 14 napon belül vagyok és küldhetem vissza, mert eret is vágnék, ha ez rajtam maradna.
-
playmore
tag
A 90 napot felejtsd el ha Európában élsz, az elsősorban az USAban és környékén divat a kiegészítőkre. Európában szinte minden tartós fogyasztási cikkre 1 év a minimum. Az Xbox irányítókra is annyi volt, de az itthon vásároltakra most már kettő év van, mert olyan alacsony összeghatárhoz kötötték amibe a legtöbb termék beleesik.
-
Hedon
tag
válasz
playmore
üzenetére
Köszi! Fogalmam sincs, hogy mennyi, és hogy mi mennyi. Garancia/jótállás/szavatosság ügyben mindig újra utána kell néznem, hogy mi-mit jelent, de emlékeim szerint a boltban 2 évet mondtak, és az általad említett gyártási időtől számított kutyafüle is teljesen új nekem.
A MS 90 nap szavatosságot ír, ami nem jótállás, és van olyan webshop, ahol 2 év gyártó garanciát írnak.
Mindenesetre tök jól működnek, és teljesen stabil az UB500-zal mindkét kontroller kapcsolata. Kábellel is működik. Nem töltik az eneloop akksikat, de belegondolva jó ez így.
-
playmore
tag
Az Xbox hardvereknek gyártástól számítva van egy automatikus jótállási idejük némi ráhagyással ami boltban állást kívánja kompenzálni. Tehát a két irányítót amit vettél 3 hónap különbséggel gyártották. Természetesen ha ez az automatikus jótállás kevesebb lenne mint a téged minimum megillető akkor a vásárlást igazoló számlával/blokkal tudod érvényesíteni a megfelelő időre.
-
Hedon
tag
Sikerült szereznem két kábeles kiszerelésű xbox kontrollert. Beregisztráltam a microsoftnál, és az egyiknek 2027.08.03., a másiknak 2027.05.03. a jótállás-érvényessége. Bontatlan dobozok voltak. Teszteltem, újnak tűnnek, működnek. Mi lehet ennek az oka?
A Gamepad Tester eredményeit hogyan kell értelmezni? Főleg az analóg karok körüli értékekre gondolok. -
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Turtle Beach Victrix Pro BFG-t használ/használt valaki? [link] Erről lenne szó, most egész jó discount van rá ahogy nézem.
Főleg PC-hez, néha PS-hez keresek valami 100 Eur környéki kontrollert. Tetszik, hogy a kiosztást lehet változtatni, viszont kicsit meh, hogy ahogy olvasom a PS verzió nem támogatja az adaptiv triggert és haptic feedbacket.
-
Mika1227
őstag
-
Tasunkó
őstag
válasz
playmore
üzenetére
Arra reagáltam hogy a legjobb megoldás az Xboxos volt régen, de ma már csak egy opció a sok közül. Nekem Noname-k voltak és azokon látszott meg hogy már olyan minőségben tudják gyártani a koppintásokat hogy elkezdték brandelni hogy többet keressenek rajta. Gamesir , Easysmx, 8bitdo...Jobb anyagok, featurek a nonamehez képest és felzárkózó árképzés. Az eredetit félretettem évekkel ezelőtt vészhelyzetre, néha feltöltöm de még sose volt vészhelyzet, mindent bírnak a nonamek is. De hogy svájciatomstabil az talán egy sem, beleértve az Xboxét. A topikot olvasgatva esetleg a 8bitdo tűnik olyannak amit dícsérnek a stabil minőségéért, de drágább is.
-
playmore
tag
válasz
Tasunkó
üzenetére
Semmi se jó nektek, amikor szidtam az Xboxosat, hogy szétesik az a baj amikor meg ajánlom az a baj

Talán túlzásnak hatott, nem akartam védeni az Xboxosat. Azért is keresek mást. Viszont az EasySMX amit hat hónapja vettem a semmiből elkezdett véletlenszerűen kikapcsolni wireless módban amilyen probléma Xboxossal nincs úgyhogy ott sem tökéletesek a dolgok. Majd ha elég sok third partit használtam akkor lesz valami viszonyítási alap, de addig csak saját tapasztalatra tudok hagyatkozni. -
Hedon
tag
válasz
playmore
üzenetére
Köszi! Valahogy sejtettem, hogy ez a helyzet. A bluetooth kapcsolat elég stabil? Milyen kütyüt vegyek hozzá? Ez jó? UB500 | Bluetooth 5.0 Nano USB Adapter | TP-Link Magyarország
Ha jól látom az a series x kontollere. Xbox vezeték nélküli kontroller + USB-C kábel Xbox Series - akciós ár - Konzolvilág Mintha látnék ott egy tök felesleges megosztás gombot, ami nem működik.
-
-
playmore
tag
Ha a legkevesebb macera a lényeg és nincsenek extra igények akkor - sajnos - továbbra is az Xbox irányító a legjobb, de ahogy lentebb is volt szó róla a minőség ellenőrzés gatya illetve akksi továbbra sem jár hozzá. Xbox One irányítót már nem gyártanak újonnan hosszú ideje így azt nem ajánlanám ha találsz is valahol, illetve abból több verzió is van ami nem ugyanazt tudja. Xbox Series (az aktuális gép) irányitóból a fekete vagy fehér a legolcsóbb. Onnan ismered fel, hogy van egy középső megosztás gombja is ami természetesen nem működik Windowsban, mert egy frissítés elrontotta évekkel ezelőtt
Ezek USB-Ck vezetékesen, vezeték nélkül pedig ugyan tudják az Xbox protokollt amihez kellene egy PCs vevő egység, de mivel emellett Bluetoothosak is ezért a Microsoft gyakorlatilag abbahagyta a vevők gyártását. Pár másodperc felismertetni a géppel és utána automatikusan kapcsolódik. Akksinak Eneloop vagy IKEA Ladda amit ajánlok. -
Hedon
tag
Üdv! Van olyan wireless+wired kontroller, aminek egy xbox 360 kontrollerhez hasonlóan nincs semmilyen nyavalyája, nem kell driverekkel szórakozni, stabil kapcsolata lesz a PC-vel, kompatibilis az összes játékkal és nem villog, nem RGB, vagy legalábbis kikapcsolhatók a felesleges fényei?
Eddig a microsoft kábeles dobozos kontrollerét nézegettem, de fogalmam sincs, milyen mágiával lehet wireless módban használni, mivel nem lehet kapni hozzá adaptert. Meg hát azt is olvasom, hogy újabban sok a hibás példány.Elkopott a 15 éves 360 kontim, és kellene valami stabil megoldás a gyerekeknek. 2db.
Előre is köszi!

-
playmore
tag
Őszintén szólva ha nem sürgős akkor esetleg megvárhatnád míg kijön a Flydigi Vader 5 Pro amit elvileg decemberre ígérnek. Én szemezgetek egy ideje az Apex 5el mert nekem kell 4 alsó gomb ami a markolatból elérhető, de minél többet olvastam róla annál jobban elvették a kedvemet az olyan apróságok mint hogy nincs kapcsoló rajta a ravaszokhoz, a bal menü gombhoz át kell nyúlni az analógon vagy a számomra teljesen feleslegesnek tűnő képernyő. Ezzel szemben a Vader 5 - az olcsósított változat - nemcsak árban jobb, de mintha a praktikusságot tartaná szem előtt - a felesleget elhagyva. 8(!) extra gomb és az Apexal ellentétben D inputot is támogat.
https://www.youtube.com/watch?v=O6l5S9XCEE0
A Vader 5 elvileg 80 dolcsis áron fog indítani. -
Rogiii
aktív tag
-
playmore
tag
Nekem egyik sincs, de elvileg nem egy árkategória a kettő. A G7 Wireless alap változatai most rendelhetőek a hivatalos oldalról 37.000Ft körül és magyar boltban is láttam annyiért (a limitedek sokkal drágábbak, de van vezeték nélküli Xbox kompatibilitás is cserébe). Az Apex 5 meg ötvenezer felett van akárhonnan. Az Apex jobban fel van szerelve, extrákkal is pl hat extra (4+2) gomb a Gamesir négy (2+2) helyett meg képernyő, kérdés neked számít-e ez illetve megéri-e a különbözetet.
-
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Látom nincs ebben a topiban nagy forgalom, de hátha tud valaki segíteni.
Pc-n kalandjátékokhoz keresnék egy kontrollert.
Ki is néztem kettőt Flydigi Apex 5 és Gamesir g7 pro wireless.
A keretem kb. 50 ezer forint rá. Melyiket érdemes választani a kettő közül vagy van más jó vétel?
Bármit szívesen meghallgatok. -
Tasunkó
őstag
válasz
playmore
üzenetére
Igen én is a quality controll-t. Akkor jó eredményeket hoz a quality controll, ha jól működnek a gyártósorok, ha rosszul, akkor meg öö, szintén kiválóakat, vagy kielégítőeket. A szúrópróba ezt jelenti. Kivesznek 3 darabot a raklapról, ha mázli van akkor jók lesznek, és miért ne lenne mázli. Pláne ha megszívja a délutános, mert a labda gömbölyű, a szerencse forgandó és 2x a délutánosban volt több rossz, akkor onnantól a délutános csinálja a rosszat és azt kell lebaszni. De általában pár hétig jól működnek, szóval ezt a quality controll simán átengedi, hiszen működik. A minőségellenőrzés nem tud darabot gyártani, szóval ha rossz akkor mi van, semmi. Felcseszik a gyártósort, az elmegy táppénzre, és olyan szúrópróbák lesznek hogy visszasírják a régit, így aztán a rossz lesz új jó, és megy minden tovább.
Egyszer nagy multinál évekig gyártottam nagyobb súlyt mint ami bejött a kapun. Varázslat, még hogy az anyag nem vész el. -
Merchior
tag
Hogy választ is kapj a kérdésedre:
- szerintem a sima Xbox Series kontrollert meg szabad venni, Bluetooth-on tud kommunikálni és PC-n ennek a leguniverzálisabb a kompatibilitása. Újonnan 20k, hátha mostanában lesz valami Blekkfrájdéj is, nézz szét.
- Ugyanabből a költséghatékony út, ha aprón találsz Play&Charge kit-tel egyben, USB vevővel esetleg egy Xbox One-osat és akkor az elemekkel sem kell szórakoznod. Ezek Series-nél mintha már nem nagyon lennének elérhetőek újonnan, csak utángyártott brand-ek (javítsatok ki, ha tévedek)
- Harmadik útnak én a GameSir portfólióját javasolnám, a legtöbb típusuk driftelés-mentes, általában van hozzájuk USB dongle és beépített akksisak, 15-20k körül újonnan megvagy - és a topikban is elég népszerű (pl Cyclone 2 vagy SuperNova) -
playmore
tag
válasz
Tasunkó
üzenetére
A magyar fordítás kissé szerencsétlen, de a quality control / quality assurance-re gondolok természetesen. 2001 óta minden Xbox megvolt/van és nem egy irányító volt mindegyikhez, de ilyen szintű spórolást/trehányságot ami a Series megjelenése óta van még nem láttam. És a driftelés a legkisebb probléma amit természetesen semelyik konzol gyártó nem akar megoldani. Lehet, hogy vettek egy csomó vacak kapcsolót, de ez már az Xbox One megjelenésekor elkezdődött, az első szériás jack nélküli kontrollerek kritikán aluliak voltak. Több mint egy évtizedre visszamenőleg követhetőek a konstrukciós hibák és a 0 erőfeszítés a megoldásukra. Ami minimális újra dizájnt kapott a Series platformmal a rendszer attól csak még ordítóbbak lettek a hibák. Három teljesen különböző időben és helyen vásárolt Series kontrollerem dobozból kivéve véletlenszerűen nem vette be az A gomb megnyomását. Kettő Elite 2 kontrolleremből MIND A KETTŐ rossz volt dobozból kivéve és az egy v1 (One dobozos) a másik v2 (Series dobozos) volt. LB-RB csak úgy eltörik az hallatlan volt eddig pedig fiatalon nem kíméltem az irányítókat most meg csak pötyögök. Az Elite kontrollerről nem is beszélve ami nehéz mint a kő mert telerakták mindenféle minőségi anyaggal erre az analógok ugyanúgy driftelnek, az A gomb ugyanúgy lutri és az LB-RB vagy eltörik vagy kettő nyomást vesz be ahogy kedve van.
Nem azt mondom, hogy az összes irányító rossz, de annyira magas a selejt aránya, hogy ezt nem lehet nem rendszerszintű szándékosságnak venni.
Állítólag az új géphez lesz majd új irányító, majd talán az
-
Tasunkó
őstag
válasz
playmore
üzenetére
Ez nem minőségellenőrzés, mert a minőséget nem lehet ellenőrizni. Szúrópróbaszerűen marháskodnak, de az csak egy papi hivatás. Szerencse kell hozzá, hogy épp kiszúrják, mert a vásárló már kellemetlen minőségként érzékeli, ami még a raklapon elveszik a jók között. A jó minőség gyártáskor keletkezik, hogy mind jó, akik értenek hozzá megcsinálták rendesen, és azon gyakorlatoznak a szúrópróbákkal teljesen fölöslegesen.
Alighanem a kínaiaktól ingyen kaptak egy hajónyi kapcsolót valamilyen megállapodás keretében, vagy a marketing kitalált egy fillérszexelő anyagspórolást a kapcsolón, és kitartanak, vagy van egy lepukkadt gyártósoruk. -
playmore
tag
A minőségellenőrzés egyre lejebb megy az Xbox kontrollereknél. Tehát ha volt egy 360asod akkor az egy más kategória. Ha nincs semmi extra igényed akkor az Xbox Series irányítók még mindig a legegyszerűbb "plug and play" irányítók. Minden kicsit is modern rendszer felismeri már Bluetooth is van bennük tehát nem kell a hozzá való érzékelő. PCn minden játék lekezeli kapásból vagy húsz évre visszamenőleg és a gombok megfelelő ikonokkal fognak megjelenni a játékokban. Az újak USB C sek is tehát be is dughatod őket bárhova.
A kisebb gondok annyiban merülnek ki, hogy ahhoz képest, hogy a szolgáltatások nagyon csupaszok viszonylag sokba kerül, nincs gyro irányítás, külön kell venned ceruza akkukat, az analógok nem mágnesesek és minden ami nem alap színű (fekete vagy fehér) az nevetségesen túlárazott. Viszont rendelhetsz egyedi kinézetűt is marha drágán ha ez mondjuk számítana. Van már egy Elite 2 kódnevű darab is ami nagyon fel van szerelve, de cserébe kétszer annyiba kerül.Az igazi gond ahogy mondtam a minőségellenőrzéssel van, vagyis nagy esélye van, hogy kifogsz egy rosszat amit cseréltetni kell (ami amúgy gyors és relatív fájdalom mentes, futárral viszik hozzák 1-2 hét alatt) - amíg lehet. Az irányítók akár a dobozból kivéve rögtön hibásak lehetnek. Próbálok fair lenni mert a Series X konzolhoz kapott irányítóm már három éve teszi a dolgát és csak most tört el benne a gomb, de régen ilyen nem volt. A másik amit külön vettem annak meg alapból rosszak voltak a gombjai. Kettő Elite 2őt vettem és mindkettő rossz volt a dobozból kivéve. Azért ötven hatvanezres irányítóknál ez eléggé homlokráncoló. Több Series kontroller is elkezdett driftelni kevesebb mint három hónap alatt a baráti körömben és nem mindenki hárdkór játékos.
Az alábbi gyakori gondok vannak:
1, A gombok (főleg az A) nem reagálnak minden gombnyomásra (eating inputs).
2, Az analóg karok elkezdenek húzni egy irányba akkor is ha nem nyúlsz hozzájuk (ez sajnos minden konzolgyártó kontrollereit érintheti mert nem mágnesesek).
3, A bumperek (LB-RB) eltörnek. Egy nagyon vacak vékony műanyag íven van mindkettő ami elfárad előbb-utóbb.
4, Az összes Elite kontroller gumi markolata előbb utóbb elválik a belső váztól. -
sbazsi
veterán
Windows-hoz keresnék valami jó kis gamepadot, XBOX 360 wireless pótlására.
Nem vagyok nagy gamer, nem játszom sokat, az igényeimnek teljesen megfelelt, csak gyerkőc úgy gondolta nála jobb helyen van...
Viszont itt olvasom, hogy az MS termékeinél készülni kell a gariztatásra. Szerencsém volt, vagy tényleg nem vagyok nagy játékos?!
Megvolt kb 5-8 éve...
Szóval mit javasoltok, amivel nincsenek csatlakozási, játék-kompatibilitási gondok?
Vagy ha eddig bevált, maradjak az MS cuccnál? Bár nem ragaszkodom hozzá.
Kb 3-4 hónapja nincs kontrollerem, szóval tényleg nincs nagy igénybevétel. -
HKorn
veterán
Kisfiamnak vennék mobiljátékhoz Acer Nitro NGR400 mobilkontrollert, kerdésem az lenne, bogy ezek mennek minden mobiljátékkal, vagy csak azokkal, amik támogatják? Főként Robloxot, Brawl Starst játszik.
Köszi -
Tasunkó
őstag
válasz
Mika1227
üzenetére
Az árához képest a Nova Lite (20$ volt aliexpressen), pláne összevetve hogy többet használtam mint a biciklimet, finoman szólva nagyon megérte. Nagyon fullos hogy van hozzá egy kis bumszli usb, és még egy bluetooth kapcsolódást sem kell a windowsban beállítani, teljesen faék egyszerű, fullosabb már nem is lehetne. Meg az anyaghasználata, külsőségei, ezért az árért meglepően igényes. A Nova Lite2-t választanám, mert annak ahogy láttam van plusz gombja is alul, gondolom jó valamire. De egyébként fogalmam sincs, nem ismerem csak a régit, de ha az ára megközelítőleg hasonló, egy gamepadot sokat fogsz használni, úgyis megtérül.
-
Mika1227
őstag
A GameSir Nova Lite és Lite 2 között van érdemi különbség, hogy a 2-őt válasszam?
-
válasz
playmore
üzenetére
- Útban annyira nincs, inkább az elrendezése miatt olyan, hogy szokni kell azt hogy analóg kar van ott és nem gombok. Nyilván csak akkor használom, ha a bal analógot nem.
- Az alsó pad valóban nincs síkban a kontival, kb. fél centire lóghat ki, viszont elég érzékeny, épp csak hozzáérek és már kattan is.
- Az akksira 1500 mAh-t írnak, és 20 óra üzemidőt mondanak rá. Ezt még bevallom nem teszteltem, de ma egy fél óra játék után talán 5 másodpercet töltött rajta.

-
playmore
tag
A bal oldali menü gombnak nincs útban a bal analóg? Van Switch kontrollerem meg egy EasySMX ami a Switch elrendezést másolja ebből a szempontból és hosszú távon nagyon fárasztó állandóan átnyúlni a bal analógon érte, mert a legtöbb játék oda teszi a térképet / fontos menüt. Illetve azt olvastam, hogy az alsó padok nagyon kilógnak a markolat síkjából. Hány órát megy körülbelül?
Előre is kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Tudományos Pandémia Klub
- Intel Core i5-7640X / i7-7740X "Kaby Lake-X" és i9-7xxx "Skylake-X" (LGA2066)
- Windows 11
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Összeadná Elon az Eget és a Földet
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- LG 27MP60G 27" IPS FHD monitor
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- LG 27MK600M-B 27" IPS FHD monitor
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix 32GB modulok egyben (1x32GB) 3200Mhz - több db elérhető!
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- AKCIÓ!!! HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
- takaró vagy pléd alatt kell játszani este. Éjjel olyan fényt csinál, úgy bevilágítja a szobát hogy majdnem rendesen látni mellette, hogyha felém néz a fénye az asztalon, akkor nem lehet tőle aludni.
, szóval ez jól vizsgázott.
), a pontos, gyors célzás a mai napig nem megy