rohadt egyszerű, de tényleg, anno még valami tecső videót ajánlottak, és bevált
700 gramm liszt (bármilyen, de legyen benne fehér is, több mint másfajta, de én pl 1 dkg zabpelyhet is szoktam)
fél liter víz
1-2 teáskanál só
élesztő (én szárazat szoktam, másfél csomaggal)
Na ezt összekevered, és minimum 6 órára be a hűtőbe, néha kézzel átforgatod (legjobbab éjszakára)
Aztán valamiben (én vettem egy öntöttvas fazekat hozzá), lényeg hogy legyen fedője, előmelegített kilisztezett edényben beteszed 45 percre lefedve, 230 fokon
45. percben leveszed a fedőt, és tovább sütöd 15 percig
Ennyi, utána kiveszed, kis vízzel lespricceled a kacsóddal, és konyharuhában pár óra alatt kihűtőd
Elrontani sem lehet, komolyan
Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.