Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:03

LOGOUT.hu

~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#119588) itouchfan válasza BenHans (#119585) üzenetére


itouchfan
senior tag

Ez is egy óriási plusz egy tőlem. :D

Nem tudom ki szokta Kele Jánost olvasni Facebookon, de én nagyon szeretem, remek írásai vannak. Később írta a cikket, mint hogy mi itt okfejtésekbe bocsátkoztunk, de nagyon hasonló a tartalom, csak jobban megfogalmazva, és profibban.[link]

Annyival egészíteném még ki, hogy rengeteg helyen olvasom a Dárdaizást a kommentelők között, na erről az a véleményem, hogy Dárdai alatt sem lett senkiből Ronaldinho, csupán megtalálta a megfelelő taktikát a játékosállományhoz, de ennél is fontosabb volt, hogy Ő képes volt megváltoztatni a közeget, és a magyar közeg gondolkodását egy nagyon egyszerű mondattal. Mégpedig azzal, hogy kimondta, hogy nekünk a csoport harmadik helye a realitás (megjegyzem, az gyengébb csoport volt, mint ez), és hogy mi a harmadik helyért megyünk. Innentől kezdve az emberek nem várták, hogy megverjük a csoportelsőt-másodikat, nem ment a lehúzás, ha becsúszott 1-1 döntetlen, mert tudták, hogy a 3.hely a realitás. Oké, most semmire se jó a harmadik hely, na de ebben a csoportban ne gondoljuk már, hogy mi 1-2. helyre befuthatunk...óriási bravúrokkal és mázlival, de ahhoz tényleg eszeveszett körbeveréseknek és bravúroknak kell történnie a részünkről. Szóval nem reális.
Ilyenkor egy normálisabb országban azt mondják, hogy ilyen lett a sorsolás, a realitás a 3-4.hely, és pont, úgyhogy ezt a selejtezősorozatot beáldozzuk, hogy a fiataljainkat beépítsük, és nekünk is ezt kéne tenni, csak hogy itt jön a rohadt nagy bökkenő, hogy ugyan melyik fiataljainkat is?? Mert egy van, Szoboszlai. Az nb2-ben a kötelező fiatalszabály miatt játszókat? Vagy netán az nb1-ben azt az 1-1 fiatalt, akiket betesznek a plusz lóvé miatt? Az NB1-ben nincs olyan fiatal játékosunk, aki megütné a válogatott szintet, külföldön meg aztán pláne...Sigért szerintem be kéne hívni, de ő 27, és ennyi. Oké, Sallai, Balogh Norbert, Sallói lehetnek még, akikben potenciál van hosszabb távon, de hát ez édeskevés.

Ja, és még egy dolog. Addig, amíg olyan kulcsposztokon, mint a védekező/szervező középpályás (legalább 2 db), illetve 1-1 db szélsővédőnk nincs, aki megüti a modern foci követleményeit (például, mint a Herthában alig játszó Pekarik, hogy megy fel-le, mint a mérgezett egér, be tud kapcsolódni a kisjátékokba, és tud beadni), addig ne várjunk semmilyen eredményt, és szép csapatjátékot. A mai foci legfontosabb pozíciói ezek, elég csak megnézni, hogy a topkluboknál (Barca, Liverpool, Real, Bayern) milyen játékintelligens szélsővédők játszanak, és milyen mennyiségű támadó feladattal, 4 védő esetén. Nálunk meg 5 védővel f*snak felmenni a szárnyvédők segíteni a támadást.

Aki meg Szalait szidja (a tegnapi meccs alapján), nem ért a focihoz.

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.