Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:03

LOGOUT.hu

~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#119401) vond válasza Peterhappy (#119397) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Dehogy voltam. :N Öreg (és csóró) vagyok én már ahhoz, hogy idegenbe is eljárjak mindenhova. Régen még évekig jártuk a csapattal együtt az országot. Sokszor volt, amikor csak mi mentünk, a haverokkal, egy autóval. :)

Két éve voltam Fradi-Halin, akkor jól megnéztük magunknak a Grupit. :D
____________________

Na, látom, a Sziti csak továbbment. Nem is akárhogyan. Hát, ismét nem csalódtam. :((( Nem baj, majd a döntőben, vagy az elődöntőben elkenjük a szájukat. ;] A Swansea-nek meg jár a pacsi, hogy ilyen jók voltak. Kár, hogy nem sokra mennek vele.
____________________

Azért remélem, a következő körben, az FA kupa elődöntők már lesznek olyan értékesek, hogy megveszi valami sportcsatorna őket. Tiszta szégyen, hogy a tipszmiksz "közvetíti", meg stream-eket kell vadászni. :(((

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#119402) ZavaBalazs válasza ZavaBalazs (#119399) üzenetére


ZavaBalazs
őstag

na persze, a tizis esetet kb fél órávall a vége előtt nem nézi vissza, de egy lefújás előtt pár másodperccel történt (egyébként teljesen jogos) sportszerűtlen viselkedés - piros lapot igen.

wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban

(#119403) BenHans válasza ZavaBalazs (#119399) üzenetére


BenHans
addikt

Így van.
Az is érthetetlen amikor 2 lest továbbengednek, utána 1-et befúj, anélkül, hogy lehetőséget adna arra, hogy végigmenjen a támadás 2v1+kapus felállásban.
Mi van ha tévedett és gól lett volna ha elengedi?
Mi az, hogy a bíró biztos valamiben, és amikor elengedi akkor nem? Mi ez az EzoTV, hogy előre tudja mikor fog hibázni?
Amikor 1x egyértelműen eldönti, hogy nincs tizi, az azt követőt meg befújja és a VAR mintha félne inkább kitartanak a "véleményes" ítélet mellett?
Most a mi meccsünkön pl mi alapján hagyta helyben a VAR szoba a döntést? Könyörgöm azért van a rendszer, hogy a tévedést kiszűrjék, ha 1x téved akkor 1x ha 5x akkor 5x. Ne a bíró egóját ápolgassák hogy jólvan adjuk meg lássák jó vagy...
Sárgát vissza se néznek, így itt a kiskapu, hogy második sárgával kamura kiszórhat bárkit, komolyan ajánlom az előző két fordulóból Kolarov és Florenzi eseteit. Legalább utólag vonnák vissza az eltiltást de nem, inkább takaróznak a sz@rral. Szubjektív megítélés... Akkor ha téved az is védhető azzal hogy szubjektív?
Hogy szögi vagy kirúgás, azt is villámgyorsan meg lehetne mondani, még le se tenné a labdát a zászlóhoz a rúgó vagy kifele a kapus és nagyon nem mindegy, mert szögletből is lehet gól ugye...

[ Szerkesztve ]

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

(#119404) Peterhappy válasza vond (#119401) üzenetére


Peterhappy
őstag

Ertem. Azt hittem hivatalos fotos vagy a Klubnal es mesz mindenhova :)

(#119405) vond válasza Peterhappy (#119404) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Óóóó, persze. :N Van ott már minden, de hivatalos fotós talán sose volt. Igazán amatőr módon működtetik a klubot már évtizedek óta.

Én kérlek alássan, sima, mezei szurker fotós vagyok. Idén ősszel lesz 15. éve, hogy (saját géppel) fotózom, videózom a csapatot és főleg a tábort. Belegondolni is durva, mennyi minden történt azóta. :)

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#119406) LyonnaisFan1


LyonnaisFan1
őstag

Essünk már ki ebből az élvonalból istenem. Ennek az ég világon semmi értelme. Csak az idegrendszerem megy teljesen tönkre, alkohol nélkül már ezt a csűrhe bandát el sem tudom viselni.

Ezt a nem sokat mutató lokit nem tudtuk legalább egyszer bevenni, ami legalább 1 szaros értékes pontot hozott volna. Még ezt sem tudtuk. Nagyon pipa vagyok, ez a loki gyenge volt, de mi ennél is szarabbak voltunk.
Normális helyzetünk nem volt 90 perc alatt, mi a büdös faszt akarunk? :R
A loki meg a kevés normális helyzetéből egyet gólra váltott :W

Rohadt pipa vagyok, megint pihenő, és jön a bullshit, hogy lesz időnk kielemezni a hibákat. Minden megy tovább a maga módján, úgy sem lesz ebből semmiféle retorzió. Amatőr klub vagyunk :O

[ Szerkesztve ]

As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))

(#119407) Cs1csó válasza DeathAdder (#119368) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ebben van valami, de hát had költség a pénzt.

sh4d0w

Nem vagyok egyik csapat kizárólagos szurkolója sem - a szülővárosom csapata kivétel de az sokaknál - de tény, hogy jelenleg az elmúlt 10 évet nézve a City-nek lett több pénze és ezáltal jöttek is az eredmények de BL-t még nem nyertek, az AC-nek régebben voltak a nagy napjai akkor nyertek sokat de mint írtam ők is ugyanúgy nagy pénzek invesztálásával, mások elől elszívva a levegőt tudták elérni azt amit elértek.

Az erősebb kutya b.szik, most a Cityi az erősebb.

(#119408) Viszlát


Viszlát
addikt

Nem véletlenül féltem a Wolverhamptontól, nagyon nem fekszik nekünk a játékstílusuk. Sakk-matt, értelmes helyzetünk nem volt.

Azt viszont nem értem, hogy itt van VAR, a Swansea meccsen meg nem volt? Vagy volt, de nem használták egyik kérdéses helyzetnél sem? :F

Szerk: szerintem amúgy ez piros volt, így beleszállni. Ok, hogy aztán elérte a labdát is, de bakker, mint valami vadbarom, úgy repült oda Lindelof. :(((

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#119409) Citroware válasza Viszlát (#119408) üzenetére


Citroware
addikt

Ez a Wolverhampton egész szezonban óriásverő, főleg hazai pályán, számítani lehetett ilyen eredményre.

(#119410) Cs1csó válasza Citroware (#119409) üzenetére


Cs1csó
félisten

Költségvetés, csapat érték alapján a 2. legjobb a Wolves, az első a Watford:
- Watford 8-ik helyen áll és értékben a 16-ik
- Wolves 7-ik helyen áll és értékben a 13-ik

Forrás: Transfermarkt

(#119411) Ringman válasza BenHans (#119395) üzenetére


Ringman
nagyúr

bologna tett nektek 1 szívességet, verték a torinot

(#119412) Viszlát válasza Viszlát (#119408) üzenetére


Viszlát
addikt

Grat a Wolverhamptonnak, lefociztak ma bennünket, minden tekintetben.

Még jobban fáradtnak tűnt a csapat mint az Arsenal ellen, zéró elképzelés, semmi ritmus, óriási egyéni hibák. A nagy menetelés után megtört most kicsit a lendület, remélem sikerül rajta hamar túlesni.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#119413) DeathAdder


DeathAdder
veterán

Na kérlek szépen a sziti megfordította a párharcot egy olyan kamutizivel ami a kapusról pattant be, és ami előtt esés közben Sterling már röhögött (vicc hogy mennyire mindent befújnak az angol játékosoknak, és hogy mennyire semmit a légiósoknak, olyan idegenellenesség megy angliában mintha csak 100 évvel korábban lennénk, több komolyabb adatbányász cikk szerint is a játékosok 40 százaléka brit, de a büntetők 60 százalékát britek kapják) , valamint egy tiszta lesgóllal.

És most jön a legjobb: az FA kupában van VAR, de itt azért nem volt, mert csak elsőosztályú csapatok stadionjában lehet használni, a Swansea meg sajnálatos módon nem elsőosztályú :W

Hányni tudnék, de őszintén... :O

[ Szerkesztve ]

(#119414) Cs1csó válasza sh4d0w (#119377) üzenetére


Cs1csó
félisten

Lehet azért mondtál City drukkernek mert írtam: "Manchester is Blue"
Ezt a MU-sok trollkodására használom. ;]

(#119415) sh4d0w válasza Cs1csó (#119414) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Mivel nem egyszer fordult elö, ezért jött a következtetés.

https://www.coreinfinity.tech

(#119416) Cs1csó válasza sh4d0w (#119415) üzenetére


Cs1csó
félisten

Igazad, :R :DDD

Mikor először hallottam nagyon megtetszett.

[ Szerkesztve ]

(#119417) KisTücsök válasza DeathAdder (#119368) üzenetére


KisTücsök
addikt

"Megtehetik hogy manét, pogbát vegyenek mert hosszú évtizedek alatt önerőből kemény munkával és fair teljesítménnyel elérték hogy megtehessék."

:DDD Mondom h az egész egy redva. Ugyanúgy lett anno egy muból nagy csapat, ahogy most egy cityből. Csak az 100 éve volt, és a meccsen járókon kívül a kutyát nem érdekelte az egész (random példa). Ne legyél már ennyire naiv.
___

Cityvel meg nem lesz semmi gond, amikor kivonul a sejk, ha okosan csinálják az egészet. Egyelőre még nagyon nincsenek a Chelsea szintjén persze.

(#119418) DeathAdder válasza KisTücsök (#119417) üzenetére


DeathAdder
veterán

Ügyesen kiollózott mondat :K

Mondjuk ilyen utat a bosman szabály előtt senki nem csinálhatott, de még ehhez hasonlót sem, de biztosan én vagyok a naív :DDD

A mu is a class of '92 -ből (értsd egy fél csapatnyi kiváló saját nevelésű játékosból) lett igazán nagy csapat, és egy kivételes edzővel, akinek időt adtak hogy bizonyítson, és nem abból hogy egy milliárdos oligarcha minden szabályt felrúgva péniszméregető szerként kezdett el használni egy random csapatot.

(#119419) omfgk


omfgk
addikt

A Juve a szép BL meccs után megint visszatért az értékelhetetlen és nézhetetlen szarhoz...

(#119420) Viszlát válasza KisTücsök (#119417) üzenetére


Viszlát
addikt

Ugyanúgy lett anno egy muból nagy csapat, ahogy most egy cityből.

Ez mondjuk konkrétan nem igaz.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#119421) Tibiajax válasza omfgk (#119419) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

na mibe fogadjunk, hogy 0-1 lesz a vége?

(#119422) bagyulajuve válasza Tibiajax (#119421) üzenetére


bagyulajuve
addikt

Nem állt szándékomban bírózni, azonban mivel felhoztad az egyik szokásos sablonszöveged, csak megsúgom már két 11-est nem adott meg a bíró a Juve javára, szóval 0-2 lehetne :P

Resistencia eterna

(#119423) Tibiajax válasza DeathAdder (#119418) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

az volt az utolsó United.... a Fergie-boys
there is only one United

sajnos még Fergie keze alatt elkezdtek jövögetni befele az ilyen anderson, nani, veron-retkek.. onnanstól a szememben lejtmenet a there is only one united
egyik nagy példája ennek egy régi igen jó cimborám. ő is nagy united-es volt, aztán hát... ma már nem az

bagyulajuve gondolom azokat csak azért nem tudta megadni, mert úgy túl egyszerű lenne már megint a juve-siker.. de a pontokat úgyis mind jól tudjuk, ki fogja elhozni

[ Szerkesztve ]

(#119424) Datsyuk válasza KisTücsök (#119417) üzenetére


Datsyuk
aktív tag

Már bocs, de ezt még te se gondolhatod komolyan. Egy klub kb 70 + éven keresztül, szerepelt ahogy tudod és azáltal lett ami most. A másikat meg kilóra megvette Mr. sejk és belepumpált 3-4 éven keresztül 1 milliárd €.... és ez ugyanaz???? Vicc! És erről nem tehet se a city, se chelsea szurkoló, de ez van.

"Cityvel meg nem lesz semmi gond, amikor kivonul a sejk"...szerintem ezzel a véleménnyel is nagyon egyedül vagy. Méghozzá pont azért mert amit költenek az nincs fedezve semmi által csak Mr. Sejk írja a csekkeket.
A legjobb példa erre a PSG féle Neymar + Mbappe transzfer. Melyik klub tudta volna azt megengedni magának? Egy épeszű se.
Pont az a baj, hogy már nem klubok versenyeznek egymással, hanem más Országok által finanszírozott marketing projektek akik a semmiből jelennek meg /emelkednek fel.

(#119425) bagyulajuve válasza Tibiajax (#119423) üzenetére


bagyulajuve
addikt

1-0 :DDD , csak nem úgy ahogy tippelted

sajnos még Fergie keze alatt elkezdtek jövögetni befele az ilyen anderson, nani, veron-retkek.. onnanstól a szememben lejtmenet a there is only one united
egyik nagy példája ennek egy régi igen jó cimborám. ő is nagy united-es volt, aztán hát... ma már nem az

ez gyakorlatilag minden csapatra igaz aki a csúcson van, hogy iszonyat pénzeket adnak, nem feltétlenül szimpatikus játékosokra:
Milan 2 csapata, Juve, Barca, Real...stb

de "kis" csapat: Genoa - 1 db olasz kezdő

akkor nem szabad senkinek szurkolni, esetleg Nb3-as, meg megye I-es csapatoknak

Resistencia eterna

(#119426) itouchfan válasza bagyulajuve (#119425) üzenetére


itouchfan
senior tag

Ne menjen már el a veretlenség!
És pont Sturaro, beállítása után 2 perccel... :D

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#119427) Tibiajax válasza Tibiajax (#119423) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

neee... :D 1-0 a genoának??

genoaaaaaaaaaa!!!
Pandeeeeeev. az ex Inter-es

[ Szerkesztve ]

(#119428) itouchfan válasza Tibiajax (#119427) üzenetére


itouchfan
senior tag

Már 2.
Ez a hajó elúszott.

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#119429) Tibiajax válasza bagyulajuve (#119425) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

ez gyakorlatilag minden csapatra igaz..
jóó igen, tudom h ez a válasz erre, rendben van. de valahogy az a United más volt mégis. majd mindegyik hazai játékos volt és saját nevelésű. az a generation egy csoda volt Becks-ékkel, keane-el, a két csokival elöl.. más volt bármelyik összeválogatott sztárcsapatnál

(#119430) bagyulajuve válasza Tibiajax (#119429) üzenetére


bagyulajuve
addikt

Jaja, akkor nagyon tetszett a MU, sőt kicsit szurkoltam is nekik. Mint nem olyan régen a Barca is, hogy kijött egy nagy generáció, csak a Barca-ának véletlenül sem tudnék szurkolni :DDD . Bár májusban megtámogattam őket 171,50 euróval

Resistencia eterna

(#119431) Tibiajax


Tibiajax
nagyúr


:D

(#119432) BenHans


BenHans
addikt

Végre feltöltötték azt a brutális szabálytalanságot amiért tegnap szabadrúgást ítélt Rocchi.
Csodálom, hogy nem piros, sőt 3 meccs, mivel olyan erős Cristante aurája, - vagy olyan büdös - hogy az már túlzott mértékű erőbevetés, és kockáztatja az ellenfél testi épségét.

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

(#119433) Richard! válasza BenHans (#119432) üzenetére


Richard!
addikt

:DDD :DDD :C

Ma kezdődik életed hátralevő része!

(#119434) Tibiajax


Tibiajax
nagyúr

forza Fulham!

(#119435) Septum15 válasza Datsyuk (#119424) üzenetére


Septum15
aktív tag

Szerintem is a sejk nélküli City is maradna jó helyen.
Nagyon erős utánpótlásuk van, tele nagyon tehetséges játékosokkal.
Az is fontos, hogy nem egy PSG szinten van vezetve, hogy csak ész nélkül veszik a játékosokat és az edzőket és várják az eredményeket.
Lényegében egy új Barcát hoztak létre, megvették a technikai stáb egy részét, amibe már csak a puzzle utolsó darabja kellett, Pep személyében. Ha évekig ilyen gondosan dolgoztak egy célért cserébe, akkor nem hiszem hogy a jövőre ne gondoltak volna.

(#119436) KisTücsök válasza DeathAdder (#119418) üzenetére


KisTücsök
addikt

Ennek a mondatnak a jelentése semmit nem változik ha kontextusba rakom. Csak erre akartam reagálni.

Nem érted amiről beszélek. Száz évvel ezelőtt egy tehetséges focista vagyok. Mehetnék az arsenalba focizni, vagy a chelseabe. Az arsenalba megyek. Miért? Mert valami miatt ott jobbak a feltételek, a lehetőségek, a fizetés(ha volt), akármi. Miért jobb? Mert anno valaki/valakik úgy döntöttek h az arsenalba fektetnek valamit, akármit. Ami lehet az akkori körülmények között sokat jelentett, csak mint már mondtam a meccsre járókon kívül a kutyát nem érdekelte. Anno valakinek valamit bele kellett fektetnie, hogy ma ott tartson a csapat, ahol. Jelenleg ugyanezt csinálja a sejk meg az összes többi rohadék. Persze, a körülmények mások, de nem is lehet itt már "kis pénzből" focit csinálni száz év alatt sem.
___

(#119424) Datsyuk:Azt mondtam, ha okosan csinálják. Értsd: az elképesztő játékos költések mellett építik a brandet, ami később eltudja a tartani a csapatot önállóan is.

(#119437) Tibiajax válasza KisTücsök (#119436) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

..Mehetnék az arsenalba focizni, vagy a chelseabe. Az arsenalba megyek. Miért? Mert valami miatt ott jobbak a feltételek, a lehetőségek, a fizetés(ha volt), akármi..

(#119438) szabogabor10


szabogabor10
veterán

Vajon mire gondolhatott a Millwall kapusa a szabadrúgásnál...

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#119439) DeathAdder


DeathAdder
veterán

Hacsak a sziti nem kerül gödörbe nem fogjuk bírni ezt BL-PL a terhelést, ráadásul a Portó miatt vélhetően minimum még egy kört megyünk majd. Ki kellett volna esni szerdán, basszameg....

(#119440) DeathAdder válasza Tibiajax (#119423) üzenetére


DeathAdder
veterán

Nem is nevekből építkezett, SAF bácsi azért tudott valamit, legutoljára ezzel a csapattal vette le a pályáról az akkori csúcs Mourinho féle Reált:

De Gea - Rafael, Ferdinand, Evans, Evra - Welbeck, Carrick, Jones, Kagava - Rooney, RvP.

........ aztán jött Csakír, a többi meg már történelem :DDD

[ Szerkesztve ]

(#119441) NyxNyxNyx válasza DeathAdder (#119440) üzenetére


NyxNyxNyx
addikt

Nem emlékszem már, hogy mi volt a játék képe, de Modric mekkora gólt vágott, te jó Isten. Ott még győzködnöm kellett az embereket, zseni az a pali.

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

(#119442) NyxNyxNyx


NyxNyxNyx
addikt

Ezt az idióta Fulham kapust... Mit gondolt?

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

(#119443) DeathAdder válasza NyxNyxNyx (#119442) üzenetére


DeathAdder
veterán

Volt két ehhez hasonló szitu már korábbról is, csodáltam hogy erre már Pawson tizit adott. Na de Alisson se volt rossz..

(#119444) Tibiajax válasza NyxNyxNyx (#119442) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

azt, hogy majd a csatár nem fog összeesni azonnal..
azt, hogy mané nem tartozik majd a mai pályaszínészek közé, akik azonnal hullanak, ahogy hozzáérnek..
ezt gondolta, ezért ért hozzá ujjheggyel mané-hoz. az meg azonnal feldobta a kezeit és már esett össze
mert a mai foci ezen része.... a förtelem
..és ahogy befújta az idióta bíró, rögtön röhögve már futnak is a büntetőpont köré és civakodnak, ki végezhesse el a kivégzést

de nem is értem, hát szegény mané-t megölték, iszonyatosan lefautolták, hát nem ápolni kellene esetleg, vagy megkérdezni, mi a baj, jól vagy azért haver? nincs agyrázkódás vagy ilyesmi? hála a jó istennek..
neem, mané nevetve pacsizott akkor már a többiekkel és bíztatták a szerencsés kiválasztott millnert, aki megbosszulhatja a csapattárs halálát

hogy nyomorodna meg az összes ilyen profi játékos
egyre jobban együttérzek egyébként azokkal, akik pont emiatt rühellik a focit, az európai focit és az amcsi foci hívei mondván, mennyire vicc ez az egész játék
igazuk van sajnos.. napról napra egyre jobban

[ Szerkesztve ]

(#119445) DeathAdder válasza Tibiajax (#119444) üzenetére


DeathAdder
veterán

VAR-al ez vélhetően hatványozott lesz, nem gondoltam volna hogy ez lesz a véleményem róla, de nagyon nem várom :(((

(#119446) forceberg válasza BenHans (#119432) üzenetére


forceberg
veterán

Szerintem a bíró kiszúrta a damilt, pedig nagy trükk lett volna, ha bejön! :C

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#119447) forceberg válasza KisTücsök (#119436) üzenetére


forceberg
veterán

Ezt a "hagyományos" nagy klub szurkolói szinte sosem fogják elfogadni.
Pedig csak annyi a különbség, hogy azokba régebben fektettek be.
Akkor a nagy pénz összegszerűen sokkal kevesebbet jelentett.
Olyan, mint a magyar rendszerváltás, az akkor lopott tételeket ma már legálisnak tekintik.
Ez így van a régi nagy csapatokkal. Akár a barszareál is a katalán és spanyol emberek pénzéből lett az, ami...
Ha jól emlékszem, Pezetában mai árolyamon több száz millió €-nak megfelelő adósságaik is voltak...

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#119448) Datsyuk válasza Septum15 (#119435) üzenetére


Datsyuk
aktív tag

Jogos, de a technikai stáb + edzők akik a barcától lettek megvásárolva vélhetően szintén a top fizetésért vannak ott. Értsd jobban fizetnek mint a barca. Ha nincs olaj pénz, akkor nem csak a top játékosok fizetésétől kell megszabadulni, de vélhetően ezt nagyobb apparátust se engedheti meg magának a klub.
Ismét, nem akarom megsérteni a city szurkolókat, de a napfényes spanyol adóparadicsomból szerintem csak 1 valami miatt mennél Manchesterbe. Pep amennyiben nem vásárolhat a kedve szerint és a felére csökken a fizuja angolosan lelépne.
A top talentekkel nem hiszem, hogy sokáig lehet bírni a tempót mert jön a szokásos körforgás: top talentért jön a Barca, Real, Juve, Milan, Bayern, Liverpool, ManU.

(#119449) Viszlát válasza forceberg (#119447) üzenetére


Viszlát
addikt

Biztosan volt olyan csapat ahol ez így volt, ezt szerintem senki nem vonja kétségbe. Aztán vannak olyanok, ahol hosszú évtizedek, sőt évszazad alatt építették fel a nagy klub státuszt. A United is volt, hogy majdnem csődbe ment, akkor volt egy tőkeinjekció, meg pár évtizeddel később, arányaiban meg sem közelíti azonban az utóbbi években látott olajos mutatványokat (mai árfolyamon mindössze 200.000 fontról van szó). A stadion például az akkori elnök (nem hülyemilliárdos tulajdonos) adományából épült, állami támogatást pedig egyedül a háború után kapott a csapat a bombázások okozta sérülések miatt, de ez is olyan csekély összeg volt, hogy a tényleges költségeket maguknak kellett kigazdálkodniuk, ezért például jó darabig a City pályáját bérelték a meccseikhez.

A tőzsdére kerülés óta ugyan voltak nagyon zavaros időszakok, de részvénykibocsátáson kívül más tőkeinjekció nem volt és mint minden cég (és szinte minden ország), jelentős adósággal manővereznek (bár ez a módszer a Chelsea megvásárlása óta öltött csak nagyobb méreteket). Tőkeinjekció helyett nagyon is tudatos stratégiával építkeztek, a tőzsdés pénzek nagy része nem játékosokra ment el és sokszorosan megtérült szponzorszerződések és egyéb üzleti húzások által. Glazerék sem tulajdonosok, csak a legtöbb részvényt ők birtokolják (valami 30% ha jól emlékszem), pénzt egyéb úton nem tettek a csapatba, sőt.

Mindeközben - többek között két zseniális, korszakos edző segítségével - felépült egy olyan brand, ami folyamatosan a legmagasabb kereskedelmi bevételeket produkálja, az olajosok előtt magasan a legtöbbet érő klub volt Angliában és bizonyos években világszerte is. Ja meg van vagy 6-700 millió szurkolója világszerte.

Szerintem minden jó érzésű szurkoló retteg attól, hogy egyszercsak megjelenik egy akármilyen milliárdos és megvásárolja szeretett klubját. A United esetében több esetben is szurkolói összefogás mentette meg ettől a klubot és remélhetőleg elkerül bennünket ez a sorscsapás.

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#119450) Datsyuk válasza KisTücsök (#119436) üzenetére


Datsyuk
aktív tag

Igazából szerintem akkor a sorrendet keverjük. Itt valaki pénz fektet egy klubba, hogy legyen siker.
Míg régebben, ha egy klubnak sikere volt akkor "talán" jött a pénz de inkább a klub neve lett híres. És ami szerintem nem elhanyagolható, nem külföldről jött a pénz, hanem a helyiek kezdték támogatni a csapatot.
Azon meg ne lepődjünk meg, hogy valaki inkább megy Londoba (Arsenal, Chelsea, Tottenham) Madridba, Barcelónába, mint Ipswichbe, Almeríába vagy Rostockba.

City mellé építeni is kell a brandet, mert más nagyon nincs. PSG-nél legalább ott van Párizs amivel lehet plusz pontokat landolni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.