Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:03

LOGOUT.hu

~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#113710) BenHans válasza DeathAdder (#113702) üzenetére


BenHans
addikt

Igen beszéltünk már erről a felállásról, ahol a sportigazgató a főnök és az edző hozzá alkalmazkodik míg ott van. A sportigazgató csak a klub gazdasági helyzete és eredményessége alapján dönt, az edző pedig az alárendeltje, akit egyből fel is állít ha hullámvölgybe kerül a csapat.

Pozzo féle megoldás, mondhatjuk (Udinese, Watford). A Granadát már eladta egy kínai üzletembernek.
Itt nagyjából átlag 1 éve van egy edzőnek...

Aztán lehet olyan elborultan is csinálni mint a Palermo. #facepalm :DDD

Amúgy ez a sportigazgató széles hatáskör míg az edző csak a csapattal foglalkozik dolog a Romától sem áll távol, főleg Monchi érkeztével. A rugalmas, sokoldalú, fiatalos és egyben a fiatalokat sokat próbáló edző is passzol ebbe. Annyi a különbség, ahogy Monchi is elmondta az edző taktikáját és kéréseit is mérlegeli amikor igazol, de mindenképp kikéri a véleményét, hogy milyen típusú játékosokra lenne szüksége a játékrendszeréhez vagy mihez tudna alkalmazkodni taktikailag a játékoskeret.
De azt is elmondta, hogy az ő dolga az edző menesztése is, de nem kapkodhat mert többet árthat mint amennyit használ. Bonyolult ez mert pl Marco Savorani (akinek dedikált mezt ajándékozott Alisson
a távozásakor, mondván mindent neki köszönhet mert nélküle nem sikerült volna elérni ezt a szintet) kapusedző nem EDF partnere, hanem önálló (és egyedülállóan jó) a munkájában, szóval mindenkinek megvan a pontos hatásköre 100%-ig koncentráltan de mégis mindenki mindenkivel szimbiózisban tevékenykedik.

Persze a kapcsolatrendszer így is az ő kezében van, a játékosügynökökkel ő üzletel egyszerre több játékosról is akár, plusz ugye sok esetben a játékos sportszergyártóval kötött szerződését is nézni kell, az adatelemzés is az ő kezébe fut. Totti pedig hasznos társa, mert tudja milyen egy futballista, tudja milyen az olasz foci és az AS Roma, tehát sokat nyom a latban a tapasztalata még a scouting adatelemzés után is.

Egy szó mint száz, jelenleg EDF a legjobb ember az AS Roma edzői posztjára és a jövőbe tekintve sem látok komoly alternatívát aki nem Conte igényű. Tehát jó lenne ha nem kellene legalább a stadion elkészültéig edzőcserén gondolkodni, hullámvölgyek miatt pláne kár lenne annyira illik a jelenlegi gépezetbe.

szerk. Közben ráleltem az írásodra, amire hivatkoztál már a korábbi, hasonló témát feszegető beszélgetésünkben.

[ Szerkesztve ]

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.