Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:03

LOGOUT.hu

~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#113701) BenHans válasza Peterhappy (#113613) üzenetére


BenHans
addikt

Topikfoci az egyszeri alkalom lenne. Mivel így is nehéz megszervezni...
Az állandó neked lenne lehetőség, illetve ha van még valaki aki szeretne.
Hideg beállta után lesz szünet pályazárás miatt, amúgy pedig akkor megyünk ha száraz az idő, mert akkor elég felöltözni.

A héten tudok pontosabbat, a mi csapatunkba beférsz csütörtökön az kb tuti.

---- ----
Edzőkérdés, nincs alternatíva kommentedre:

Ez "csak" egy Serie A és "csak" egy AS Roma, de ebből is látszik mekkora őrültség lett volna elküldeni Di Francescót egy hullámvölgy után. Ezt az embert a szakma az egyik legjobb, legsokoldalúbb olasz edzőként tartja számon, sőt már a Romával elért helyezések előtt is nagyon jó véleménnyel voltak róla, az új olasz edzőgeneráció újabb sikerének tartották már a Sassuolo élén mutatott munkája alapján. Konkrétan a generációjából talán Allegri és Conte van előtte a megítélés alapján, főleg a tehetősebb csapatokkal elért címeik miatt.
Ráadásul mi egyelőre nem tudjuk Conte fizetési és igazolási igényeit sem maradéktalanul kielégíteni.
Akkor ki jöhetne? Sousa? Jardim? Montella? Mihajlovic? Donadoni? Ventura? Az utolsó kettőtől az ég óvjon minket, de a többi is miért, és mégis miben lenne jobb? Semmiben, sőt...
Talán Ranieri aki tapasztaltabb és tűzoltásként szóba jöhet, de hosszabb távon építkezve nem.
Ezen felül én úgy vagyok vele, hogy az olasz edzői iskola sikereit ismerve olasz csapathoz olasz edző kell, és EDF már azért is a lehető legjobb számunkra mert romanista, egy ex-játékos aki bajnok lett itt, ismeri a közeget az elvárásokat, a problémákat, a hagyományokat, egyszerűen kötődik a klubhoz.
Ha kirúgták volna fogadni mertem volna, hogy ott lett volna a top bajnokságok BL/EL helyezettjeinek célkeresztjében.
Érdekességképp, kis info az első Sassuolós évétől kezdve: 12/13 Serie B bajnok, 13/14 Serie A bent maradás (17.), 14/15 Serie A 12. hely, 15/16 Serie A 6. hely...

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

(#113702) DeathAdder válasza BenHans (#113701) üzenetére


DeathAdder
veterán

Amúgy van egy baszott nagy minta, hogy amikor egy topbajnokság csapata a botrányosan gyenge teljesítménye után edzőt vált, akkor szinte lórúgásszerűen pozitív irányba megy át a formája, de ha nem vált edzőt akkor is előbb-utóbb átvészelik a hullámvölgyet. Mondjuk valahol az is érthető, hogy a PL pénzdömpingben miért nem várják ezt meg szinte soha a kisebb csapatok, mert ha nem jutnak oda a húsosfazékhoz, onnan már nagyon nehéz a másodosztályon keresztül a visszaút.

Annyi ilyen statisztikai modellt látok, hogy most úgy sem találnám meg, de tök faszán le volt írva :)

Mondjuk vannak persze kivételes esetek, ilyen volt Wenger és most Mou is. Bár szerintem egy év pihenőből visszatérve lehet meg tudna újulni, azért ne feledjük mennyire top edző volt ő, lehetett utálni, de az érdemei és a korábbi teljesítménye vitathatatlanok :)

[ Szerkesztve ]

(#113703) gyuromoj


gyuromoj
veterán

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#113704) szami777 válasza gyuromoj (#113703) üzenetére


szami777
addikt

A választáskor figyelembe vett három fő szempont
• a játékos egyénileg és csapatban elért eredményei 2018-ban;
• a játékos klasszisa (tehetség, sportszerűség);
• a játékos karrierje.

Benzema... Xd

Ez az egész egy vicc.

“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.” ///// Old nick ->xsanyi77

(#113705) omfgk válasza gyuromoj (#113703) üzenetére


omfgk
addikt

Benzema...

Kirobbanthatatlan az ürge. Kész röhej.

Courtois? DDG helyett. Az is szép.

(#113706) hobizoli


hobizoli
nagyúr

és hol van Air Xanyi? :DDD

több drón kell ;P

(#113707) NyxNyxNyx válasza omfgk (#113705) üzenetére


NyxNyxNyx
addikt

Lloris is ott van, aki oké a VB-n top2 kapus volt, de eddigi egyik legrosszabb éve volt a Spursben. Ami még mindig jónak mondható, de ha nincs ott DDG, akkor ő nem tudom mit keres ott.

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

(#113708) máyköl válasza gyuromoj (#113703) üzenetére


máyköl
veterán

Nem tudom Benzema miatt komolyan venni. Ugyannyi erővel ott lehetne Böde is.

(#113709) #16741888


#16741888
törölt tag

Ennyi. :D

(#113710) BenHans válasza DeathAdder (#113702) üzenetére


BenHans
addikt

Igen beszéltünk már erről a felállásról, ahol a sportigazgató a főnök és az edző hozzá alkalmazkodik míg ott van. A sportigazgató csak a klub gazdasági helyzete és eredményessége alapján dönt, az edző pedig az alárendeltje, akit egyből fel is állít ha hullámvölgybe kerül a csapat.

Pozzo féle megoldás, mondhatjuk (Udinese, Watford). A Granadát már eladta egy kínai üzletembernek.
Itt nagyjából átlag 1 éve van egy edzőnek...

Aztán lehet olyan elborultan is csinálni mint a Palermo. #facepalm :DDD

Amúgy ez a sportigazgató széles hatáskör míg az edző csak a csapattal foglalkozik dolog a Romától sem áll távol, főleg Monchi érkeztével. A rugalmas, sokoldalú, fiatalos és egyben a fiatalokat sokat próbáló edző is passzol ebbe. Annyi a különbség, ahogy Monchi is elmondta az edző taktikáját és kéréseit is mérlegeli amikor igazol, de mindenképp kikéri a véleményét, hogy milyen típusú játékosokra lenne szüksége a játékrendszeréhez vagy mihez tudna alkalmazkodni taktikailag a játékoskeret.
De azt is elmondta, hogy az ő dolga az edző menesztése is, de nem kapkodhat mert többet árthat mint amennyit használ. Bonyolult ez mert pl Marco Savorani (akinek dedikált mezt ajándékozott Alisson
a távozásakor, mondván mindent neki köszönhet mert nélküle nem sikerült volna elérni ezt a szintet) kapusedző nem EDF partnere, hanem önálló (és egyedülállóan jó) a munkájában, szóval mindenkinek megvan a pontos hatásköre 100%-ig koncentráltan de mégis mindenki mindenkivel szimbiózisban tevékenykedik.

Persze a kapcsolatrendszer így is az ő kezében van, a játékosügynökökkel ő üzletel egyszerre több játékosról is akár, plusz ugye sok esetben a játékos sportszergyártóval kötött szerződését is nézni kell, az adatelemzés is az ő kezébe fut. Totti pedig hasznos társa, mert tudja milyen egy futballista, tudja milyen az olasz foci és az AS Roma, tehát sokat nyom a latban a tapasztalata még a scouting adatelemzés után is.

Egy szó mint száz, jelenleg EDF a legjobb ember az AS Roma edzői posztjára és a jövőbe tekintve sem látok komoly alternatívát aki nem Conte igényű. Tehát jó lenne ha nem kellene legalább a stadion elkészültéig edzőcserén gondolkodni, hullámvölgyek miatt pláne kár lenne annyira illik a jelenlegi gépezetbe.

szerk. Közben ráleltem az írásodra, amire hivatkoztál már a korábbi, hasonló témát feszegető beszélgetésünkben.

[ Szerkesztve ]

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

(#113711) venember83


venember83
nagyúr

Srácok, ha olasz meccsre jegyet akarok venni külföldiként, még mindig a viagogo a legjobb opció? Tibcsi, tapasztalat?

(#113712) #16741888 válasza venember83 (#113711) üzenetére


#16741888
törölt tag

Szerintem attol fugg melyik meccsre es mennyire szokott lenni telthaz... 2 eve Romaban voltunk spontan alakult egy Roma meccs, bementunk a shopba es 3 perc alatt volt jegyunk. 40 euroert az egyik legjobb helyen a stadionban.

(#113713) Richard! válasza #16741888 (#113712) üzenetére


Richard!
addikt

Viagogo-n pedig fizettél volna 240-et... :DDD

Ma kezdődik életed hátralevő része!

(#113714) venember83 válasza #16741888 (#113712) üzenetére


venember83
nagyúr

Milan - Juve. Akkor lennénk Milánóban... :U

(#113715) DeathAdder válasza BenHans (#113710) üzenetére


DeathAdder
veterán

Bizony :K azóta egyre többen állnak rá erre az útra, az üzleti érdekek is ezt támasztják alá, hiszen ez az útja ha egy jól működő cégként szeretnéd működtetni a klubodat, és nem akarnak rossz befektetési döntéseket hozni.

A drága igazolásokkal, a néhány rossz meccs után azonnali edzőcserével kvázi rámenni a trófeákra rohadt nagy luxus ahogy Henrik is mondta, és jól pofára lehet esni, mert rengeteg kiadással jár, és egyáltalán nem biztos hogy te nyered meg, mert sokan hajtanak érte.

Ennek ugyanakkor az a hátránya (kizárólag szurkoló szempontból), hogy ezek a jól működő klubok gyakran elveszítik a legjobb játékosait, és hogy az európai top focit kisajátítja magának 4-5-6 csapat.
Jó példa erre az Arsenal, nemigen kockáztatnak, nem hoznak kockázatos befektetési döntéseket, pedig gond nélkül kitehetnék a bránert az asztalra.

[ Szerkesztve ]

(#113716) #16741888 válasza Richard! (#113713) üzenetére


#16741888
törölt tag

Igen. voltam igy Real meccsen 25 euros jegy 90 euroert... novemberben megyek megint, mivel nem szokott lenni full haz a Bernabeuban ezert csutortokon megyunk, pentek reggel goto stadion jegypenztar, es megvesszuk a hetvegi bajnokira a jegyeket. :)

(#113717) emiki6


emiki6
veterán

Ugyan a focit nem szeretem, de hoztam nektek egy (ph-hoz is kapcsolódó focis) képrejtvény-szóviccet. :D

(megoldás a kép URL-jában :) )

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#113718) DeathAdder válasza emiki6 (#113717) üzenetére


DeathAdder
veterán

fúbazzeg........... :DDD

(#113719) BenHans válasza DeathAdder (#113715) üzenetére


BenHans
addikt

Nagyon remélem, hogy mi maradunk ennél a köztes állapotnál.
Pallotta azt hangoztatta már az elejétől, hogy nagyot akar alkotni a csapattal, vagyis pontosabban stabilizálni gazdaságilag, majd a BL esélyes (top 8) csapatok közé vezetni és ott stabilan megtartani.
Márkává tette az AS Romát, megugrott a népszerűség, olyan szponzorokat szerzett akik eddig álomkategória voltak. Csak a Stadion várat még magára, de Virginia Raggi római polgármester szerint elhárultak a problémák és év végéig végleg zöld utat kaphat a dolog és elkezdődhet az építkezés. Már csak azért imádkozom, hogy ne találjanak valami köcsögöt a föld alatt amit két éven keresztül porolhatnak ecsetekkel. :W :DDD Esküszöm, petíciót indítanék, hogy OV segítsen stadionügyben mert neki gördülékenyen megy. :DDD

Ezek után kétszínű hazug dolog lenne teljesen felvenni a modellt, mert akkor BL-ben legfeljebb a 16, néha kicsit több jutna, bajnoki cím max 10 évente egy és gyűjthetünk olasz kupát párat ha úgy alakul, de mivel nem fizet jól inkább stabil bajnoki top4 és BL minél tovább lenne a cél talán évtizedenként 1-1 kiugró eredménnyel.

A Liverpool és az Arsenal sem nyert semmit jó ideje már, az ágyúsok kupát de hát, öhm, szóval érted...
De valahogy ezt Angliában talán a #besztlíg marketing miatt könnyebben benyelik az emberek, és mintha már a Chelsea is efelé mozdult volna. Arányaiban (eladás/vétel/PLbevétel) már nem is költenek olyan sokat ezek a csapatok, persze a PL pénz eleve kirívó tehát alapból többet engedhetnek meg. De ez a biztonsági játék, olyan nem nyer a csapat de örüljetek hogy közel van a tűzhöz és nincs nagyobb gond.
Még a Bayern is eszembe jutott. Nem nyúlnak zsebbe pedig ahogy írtad "kitehetnék a bránert az asztalra".
A legjobb német játékosoknak csak töredékét tudják megszerezni, a többit elviszi a PL vagy a Real pl, MBappé kalibereknek közelében sincsenek. Vannak gondok ott is, az öltözőben is és a vezetőségi fejekben is, de az edző a hibás most is, azért nem verik meg a Herthát és azért hibázgat Neuer is. Mondják, hogy milyen top állapotban van csapaton belül a Robbery, aztán a Real ellen a meccs egyharmadában oxigénsátor kellett volna... Talán nem a harmatos Bundesligából kellene kiindulni, mer a BL-ben Heynckes sem csinál nyarat, ez már nem az az idő és nem az a keret.

[ Szerkesztve ]

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

(#113720) LyonnaisFan1


LyonnaisFan1
őstag

Mol vidi :C :C

Kinottek a mennyei ligankat :D

As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))

(#113721) DeathAdder válasza BenHans (#113719) üzenetére


DeathAdder
veterán

Örömteli hogy olyan szurkolói is vannak a topiknak akik nem csak egy csapat eredményességét követik hanem a klub teljes identitásában osztoznak :) (tudom.. már megint ez a szó :W :DDD)

és azt hiszem az ilyen szurkolók százszorta jobban is fognak örülni egy kupa megnyerésének, de nem is mindenáron elvtelenül óhajtják :R (én legalábbis biztosan nem)

(#113722) BenHans válasza DeathAdder (#113721) üzenetére


BenHans
addikt

Ahogy Totti mondta, egy cím a Romával többet ér mint 10 a Juventusszal vagy a Reallal.

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

(#113723) Cartevo válasza vond (#113681) üzenetére


Cartevo
őstag

Halmosi 1 riportban a sok utazásra panaszkodott. Mázlista ott, aki képes a buszon aludni. Kupameccsre is Békés megyébe mennek...

(#113724) alázógyík válasza LyonnaisFan1 (#113720) üzenetére


alázógyík
őstag

:DDD :DD

(#113725) Tibiajax válasza BenHans (#113722) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

látod!..az Intert nem említette

(#113726) Cartevo válasza Ringman (#113536) üzenetére


Cartevo
őstag

Kemény dió ez, mert a gazdasági zűr is benne van. Sarokba szorított kutya harap.

(#113727) Ringman


Ringman
nagyúr

(#113728) adise


adise
őstag

Lucas Paqueta télen csatlakozik az AC Milanhoz. Reméljük nem egy ujabb Gabigol valasztotta az olasz bajnoksagot

(#113729) Tibiajax válasza BenHans (#113701) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

papa, valamit sikerül intézni akkor foci-ügyben? csütörtökön (holnap) kéne menni, nem sokáig van már ilyen fasza idő

(#113730) forceberg válasza Tibiajax (#113729) üzenetére


forceberg
veterán

Nem is nagyon jott pozitiv valasz innen...

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#113731) BenHans válasza Tibiajax (#113729) üzenetére


BenHans
addikt

A holnap tuti, nem jó, de holnap egyeztetek az illetékessel. Megpróbálom első körben a szombatot elintézni.
A másik gond a létszám... Nem nagyon van jelentkező, talán csak ketten írtátok, hogy jönnétek.
Ha 1-2 ember jönne akkor tudok megoldást holnapra is háromnegyed 5-től negyed 7-ig.
Jövő héten még elvileg jó idő lesz, ha topikfocit akarunk és nem csak ketten hárman, akkor addigra össze kell gyűlni.
Azt döntsük el először, hogy mi lenne az az időpont ami mindenkinek jó lenne. Vagyis inkább úgy kérdem mikortól, mert ugye a most szombat is munkanap...

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

(#113732) omfgk


omfgk
addikt

Több forrásból is lehet olvasni ,hogy Jardim utódja Henry lesz.

Ha nem kacsa a dolog, akkor ez mindenképpen egy nagyon merész lépés lenne.

Jardim meg esetleg majd José-t válthatja a télen. ;]

(#113733) Tibiajax válasza BenHans (#113731) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

figyuszka, nekem a holnap lenne nagyon jó, aztán kb annyi.. meg a vasárnap, de akkor gondolom kizárt. a jövő hét nekem foglalt, vidéken leszek

(#113734) Peterhappy válasza Tibiajax (#113733) üzenetére


Peterhappy
őstag

Mennyire leszel vidéken? A sörhöz odaférsz? :)

(#113735) hobizoli


hobizoli
nagyúr

U19 hogy megforditotta most a meccset, gecc
szabdot ugy beqrta a piap a gyerke hogy kell, most meg ez a gol :Y

ezeket nem lehetne kikuldeni a valogatott helyett? :DDD

több drón kell ;P

(#113736) itouchfan válasza hobizoli (#113735) üzenetére


itouchfan
senior tag

Hát azon kívül hogy nyertünk, volt jó pár negatívum azért...rengeteg eladott labda, rossz helyezkedés, védekezési hibák, stb.
Van bennük potenciál (egyénileg pláne, mert ezt a meccset az egyéni kvalitások miatt fordították meg), de a csapatjátéknak még bőven van hova fejlődnie.

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#113737) hobizoli válasza itouchfan (#113736) üzenetére


hobizoli
nagyúr

ja ez igaz
de megis vertek a szlovenokat :DDD

több drón kell ;P

(#113738) Peterhappy válasza itouchfan (#113736) üzenetére


Peterhappy
őstag

Mennyivel jobb ezt olvasni/hallani, mint az "igaz, hogy veszítettünk, de akadt pár pozitívum..." kezdetű edzői kliséket.

(#113739) paatrick


paatrick
senior tag

Nagyon fogadkoznak a népek a mai magyar meccsre. Ti mit vártok? Ki tudnak lépni az 'első 10 percben gólt kapunk' rendszerből? ;]

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#113740) Melack válasza paatrick (#113739) üzenetére


Melack
veterán

Persze! Az első 5-ben bekapnak 1-et ;]

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#113741) Tibiajax válasza paatrick (#113739) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

igen, borzasztóan fogadkozunk

az este a lengyel barátok nagyon gyengék voltak.. de a walesiek is. két technikás csapattal találkozik össze a két romboló csapat, mindjárt megáll a tudomány

(#113742) IreN!CuS válasza Tibiajax (#113741) üzenetére


IreN!CuS
őstag

Nézd egy Orbán - Kádár belső védő duó láttán szerintem mindenkinek megremegne a keze khmm a lába :D

Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"

(#113743) Patrick


Patrick
addikt

Vaze, valaki operát énekel... :D

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#113744) BenHans válasza Patrick (#113743) üzenetére


BenHans
addikt

Én is azt hallgatom... :DDD
Kegyetlen. Lehet a gólra skálázik be. :))

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

(#113745) juliabrilke válasza Patrick (#113743) üzenetére


juliabrilke
addikt

Iszonyatosan dühít a faszi, aki Luciano Pavarottinak érzi magát. :W
Szerintem kicsit túltolta a sört meccs előtt. :D

(#113746) Patrick


Patrick
addikt

Lövünk egy gólt a görögöknek és el fog hallgatni. :D

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#113747) BenHans válasza juliabrilke (#113745) üzenetére


BenHans
addikt

Inkább az úzót. :D

Ááájjjááááááájjjjj, de rázendített.

[ Szerkesztve ]

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

(#113748) Peterhappy válasza BenHans (#113744) üzenetére


Peterhappy
őstag

Szerintem zseniális :C Mutatták is most a csókát, beszarás.

Pár perce tudtam csak leülni nézni a meccset, eddig nem rossz, amit látok, volt pár szép labdaszerzésünk, elől pedig egész gyors támadóink vannak, csak mióta nézem, Roller és Sallai is összehozott egy sárgát.

(#113749) BenHans


BenHans
addikt

Mennyire kell gyökérnek lenni ahhoz, hogy ezt a könyököst azzal magyarázzuk hogy fejjel előre futott a görög?
Aztán még örül is hogy emberelőnyben vagyunk míg ápolják.
Amikor visszajön meg azt mondja hát még nem állt el a vérzés teljesen... Persze, csak a meccs végén engedjék vissza mert nekünk úgy "jó".

:W :(((

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

(#113750) Ringman válasza BenHans (#113749) üzenetére


Ringman
nagyúr

knézy?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.