Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-22 08:41:00

LOGOUT.hu

Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58551) Gaben92 válasza dptrsk (#58550) üzenetére


Gaben92
őstag

De nekem eszem ágában sincs Move M díjcsomagra váltani, csak kali írta, hogy olcsóbb. Én meg írtam, hogy nem.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#58552) kali válasza Gaben92 (#58546) üzenetére


kali
legenda

a kapcsolódó szabályozás a havidíj összegét veszi figyelembe - márpedig a move m olcsóbb, mint az ikon 200 lte -, a szerződési feltételek...stb. is úgy kerülnek meghatározásra, az sajnos nem befolyásoló tényező ilyen tekintetben, hogy az előfizető szokásainak mi felel meg jobban.
a next bizonyos tekintetben speciális díjcsomag, az árazása függ egyrészt attól, hogy készülékkel vagy anélkül rendeli valaki - ennek függvényében, akár menet közben is változik az ára -, másrészt nem mindegy, hogy 2 vagy 1 év hűséggel, esetleg anélkül rendeli meg valaki, szóval elég nehéz lenne - mind a két fél számára - igazságosan átültetni úgy, hogy egy korábban másik díjcsomagban megkezdett hűség folytatása legyen.

a megtehetik és az igazságtalanság kapcsán;
az ikon is tekinthető ilyen szempontból speciális díjcsomagnak, hiszen csak iphone vásárlása mellett lehetett igénybe venni, hiába vásárolt valaki hasonlóan drága, de eltérő gyártós csúcskategóriás mobiltelefont, ahhoz más, jellemzően kevésbé jó ár/érték arányú díjcsomagot választhatott csak.
vagy a másik oldalon;
iphone egy ideje nem vásárolható részletre úgy, hogy csak az előfizetésre ír alá hűséget az előfizető, de szinte minden más gyártó készüléke igen.
ezekre mindre írták/mondták már előfizetők, hogy hátrányos megkülönböztetés, meg jogi útra terelik a dolgot, de ez nem ilyen egyszerű dolog, a szolgáltatók - a kapcsolódó jogi szabályozást figyelembe véve - adhatnak kedvezményeket bizonyos esetekben, illetve el is vehetik azokat, vagy szabhatnak meg bizonyos esetekben szigorúbb feltételeket az többitől/átlagtól eltérően, az ügyfél meg eldönti, hogy neki melyik felel meg, illetve ha a későbbiekben következik be változás bármelyik fél oldalán, akkor a szabályozásnak megfelelően térhetnek csak el a szerződéstől, illetve az abban meghatározott lehetőségekkel lehet élni.

az igazság odaát van...

[ Szerkesztve ]

(#58553) Gaben92 válasza kali (#58552) üzenetére


Gaben92
őstag

elég nehéz lenne - mind a két fél számára - igazságosan átültetni úgy, hogy egy korábban másik díjcsomagban megkezdett hűség folytatása legyen.

Pont a Next S volt az amivel ugyanilyen feltételekkel lehetett megvenni a telefont. Ennek függvényében szerintem igencsak egyszerű lenne igazságosan átültetni az előfizetést, úgy hogy a megkezdett hűség folytatása legyen. Tekintettel arra is, hogy nem önszántamból kell váltanom.

Szóval ha én indítok egy szolgáltatót, ahol adok 300.000-es telefont részletre 240.000-ért havi 10k árban, és ezt egy 1000 Ft-os díjcsomagban teszem, majd miután megvették sokan, kifuttatom az 1000 Ft-os díjcsomagot, és bevezek egy 800 Ft-osat 1500-as percdíjjal és csak erre tudnak átállni, vagy kifizenek 200.000 kötbért, az ezek szerint teljesen legális lesz. Köszönöm, nincs több kérdésem.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#58554) eddie17 válasza kali (#58552) üzenetére


eddie17
addikt

Szia! Te mint szaki, mondd hogy jó infót kaptam.
Volt nekem egy mozaik s csomagom ma véletlen át váltottam move m-re, pedig nem akartam. Egy kattintás, Ki gondolta volna. :) Viszont a hűségem maradt idén június elsejéig. És kétszáz forinttal olcsóbb a move m. :) ez oké. Az ügyfélszolgálatos azt mondta, hogy ha nem veszek telefont akkor hűség nélkül is ugyan annyiért megkapom a csomagot. Tehát 2 hónap múlva váltok move s-re és nincs mellé telefon akkor hűség nélkül is 3490 marad? Legalább is ezt mondta nekem. Mert akkor ez így tökéletes lenne. :)
Bocs ha katyvasz egy kicsit.
Mod: a mozaik s-hez volt készülék de azt előbb kifizettem egyben a 24 hónap előtt. Ha ez érdekes infó még, lehet ezért tudtam kvázi feljebb de mégis olcsóbbra váltani.

[ Szerkesztve ]

(#58555) kali válasza Gaben92 (#58553) üzenetére


kali
legenda

a next s drágább lenne - mivel készülékkel lett vásárolva, így minimum 7990 ft -, mint az ikon 200 lte.
szélsőséges, illetve erősen életszerűtlen példát írtál, erre nincs mit hosszan reagálni, de az már jogilag is az a kategória, ahol az üzleti magatartás problémákba ütközik és jogi útra lehet terelni a dolgot.

eddie17; szia, igen, mivel a move díjcsomagoknál nincs olyan kitétel, hogy olcsóbb vagy drágább készülék nélkül vagy azzal rendelve, illetve 1 vagy 2 év hűséggel, netán anélkül.

[ Szerkesztve ]

(#58556) Gaben92 válasza kali (#58555) üzenetére


Gaben92
őstag

Nyilván szélsőséges példát hoztam, mert tapasztalatból tudom, hogy úgy a legkönyebb megértetni az álláspontod.

Next S Aranytárskártya. Készülékkel és készülék nélkül is 5490. /Van egy másik előfizum ami aranykártyás/ Problémám se lenne vele ha rendelek egy NetPlusz M vagy L-t hozzá, de abba nem akarok beletörődni, hogy még 2 év hűséget a nyakamba sózzanak, mivel mikor vettem a telefont már akkor is kérhettem volna egyből Next S Aranytárskártyát, ugyanezekkel a feltételekkel. (Ugyanannyi volt a telefon ára, a havi törlesztés, a hűségidő, szóval minden) És ha a feltételek ugyanazok voltak már akkor akkor nem értem mi akadálya, hogy a 11.19-én lejáró hűséggel vegyenek át.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#58557) eddie17 válasza kali (#58555) üzenetére


eddie17
addikt

Köszönöm. Akkor ez tökéletes, akkor nem leszek dominóban. :)
Legalább megmarad a kártya szintem.

(#58558) kali válasza Gaben92 (#58556) üzenetére


kali
legenda

itt a szélsőség már azt jelenti, hogy jogszabályba ütközik, szóval nem megérteni fogom a példát, hanem elutasítani.
érteni, példa nélkül is értem, csak nem mindegy, hogy valami a jogszabályok adta lehetőségeken belül történik, vagy sem.
az nem lényeges adott szempontból, hogy anno milyen lehetőségeket választhattál volna - akár azonos feltételekkel, hiszen feltételes módról van szó és nem úgy döntöttél -, de az aranytárskártyára (akár next s) váltást nem tartom lehetetlennek a későbbiekben, ha minden feltételnek megfelelsz; link (6. oldalon a táblázat alatt, illetve az 56. oldalon a 8. (7), valamint az ászf kapcsolódó rendelkezései)

(#58559) r3dsnake válasza Gaben92 (#58549) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Miert ne akarna barki e-packet?

(#58560) enginev3.0


enginev3.0
félisten

Most beszéltem Tmobil oldalon chaten egy segítővel, és nagyon sok fontosat megtudtam :)

Lehet online rendelni amit átvehetsz a boltban, ami ugye egyértelmű
Viszont amit nem írnak le sehol
-Boltban átvételkor, ott tudsz hagyni annyi pénzt amennyit akarsz, a telefon kezdőrészletre, tehát ha egy telefon kezdőrészlete 15ezer, de azt mondod, hogy Te szeretnél ott hagyni 6 havi kezdőrészletet, akkor csak a 7. hónaptól kell legközelebb fizetned, és addig csak a díjcsomag árát fizeted havonta, ez szerintem nagyon jó dolog, ennek nagyon örülök, és ezt nem írják le sehol.

-Ha van már otthoni telefon, tv vagy internet előfizetésed akkor nem kell hogy legyen aranykártyád az aranytárskártyás díjcsomag választásához, hanem hozzárendelik az otthoni előfizetésedhez a mobil előfizetést, és gond nélkül választhatod bármelyik opciót, aranytárskártyásat is.
Ezzel kapcsolatban még annyit, hogy ha online rendelsz, akkor nem tudod kiválasztani az aranytárskártyás opciót mert akkor be kéne lépned egy aranykártyás telefonszámmal miközben rendelsz, ez esetben kiválasztasz egy másik díjcsomagot, megrendeled a telefont, mikor bemész a boltba a készülékért, akkor kéred őket, hogy Te pontosan mit is szeretnél, és hogy össze szeretnéd kötni az otthoni előfizetéssel, így élve az aranytárskártyás lehetőséggel. Ez is nagyon fontos információ

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#58561) Vangelis válasza r3dsnake (#58559) üzenetére


Vangelis
nagyúr

Pl... nincs bankszámlád.

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#58562) Garada válasza enginev3.0 (#58560) üzenetére


Garada
őstag

Miket meg nem lehet tudni. Köszi szépen a hasznos infókat, hamarosan váltok ismét készüléket és akkor biztosan élni fogok a lehetőséggel. :)

(#58563) dptrsk válasza Vangelis (#58561) üzenetére


dptrsk
Topikgazda

Diákoknak van teljesen 0 forintos költséggel.
Nyugdíjasoknak van konstrukció, amiben 3000 forint éves költséggel megoldható(minimum feltétel nélkül), így 600 forinttal jobban jár, mintha nem lenne e-pack.
Aktív dolgozó esetén pedig majdhogynem kötelező a számla.

[ Szerkesztve ]

(#58564) Vangelis válasza dptrsk (#58563) üzenetére


Vangelis
nagyúr

Pedig nem kötelező....

Lényegtelen. :)

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#58565) DonMedve


DonMedve
addikt

Üdv. Urak!

Ebben esetleg valaki tudna segíteni?

"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>

(#58566) enginev3.0 válasza DonMedve (#58384) üzenetére


enginev3.0
félisten

Én úgy tudom, hogy változó, akár 20-30 ezer is lehet, de nem vagyok benne biztos, neked is ajánlom a Tmobil oldalon lévő chatet, sokat tudnak segíteni :)

(#58562) Garada@ Igen, nagyon hasznos!! :)

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#58567) DonMedve válasza enginev3.0 (#58566) üzenetére


DonMedve
addikt

Köszi! Előbb voltam fent az oldalon, hogy tudom előcsalni? Nem találom. Egyáltalán ilyenkor van még?

"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>

(#58568) Garada


Garada
őstag

Esetleg arra valaki tudna választ adni, hogy mint a Lenovo 3. legnagyobb telefongyártó mért nem került be a kínálatba?A Prestigio is megtalálható pedig ő bőven nem mondhatja magát ekkorának.

(#58569) enginev3.0 válasza DonMedve (#58567) üzenetére


enginev3.0
félisten

Dinamikusan dobja fel, nekem egyszer csak megjelent, hogyha unatkozok és akarok dumcsizni, akkor kattintsak egyet az ablakra

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#58570) DonMedve válasza enginev3.0 (#58569) üzenetére


DonMedve
addikt

Értem, köszi.

"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>

(#58571) csababarca


csababarca
őstag

Kedves ügyfelünk! Köszönjük,hogy 5 éve megtiszteli cégünket bizalmával! Reméljük, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a jövőben is megelégedéssel veszi igénybe a Telekom mobilszolgáltatásait! Üdvözlettel: TElekom

Ezt ma kétszer elküldték. Köszönöm a figyelmességüket,de valamit azért adhattak is volna, mittomén, 10 ingyen sms, 100mb plusz adatforgalom, egy turbó rágó vagy egy zsebkés...mindegy, csak kicsit vicces...

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#58572) enginev3.0 válasza csababarca (#58571) üzenetére


enginev3.0
félisten

Menj be, mondd, hogy fel mondod a szerződésed, és egyből kapsz olyan ajánlatokat amit egyébként sose ;]

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#58573) csababarca válasza enginev3.0 (#58572) üzenetére


csababarca
őstag

És ha belógatják a kötbérről szóló papírokat akkor mi lesz? :D

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#58574) lacib válasza csababarca (#58571) üzenetére


lacib
tag

Kedves Ügyfelünk! Köszönjük, hogy 18 éve megtiszteli cégünket bizalmával.
A 2000 Ft-os kuponnal sem erőltették meg magukat. :)

Nokia1611- Nokia3330- Sie Me45- Sie M65- SE C702- ZTE Blade- ZTE GrandXIn-Huawei G620s-Lumia 735-Xiaomi RN4

(#58575) csababarca válasza lacib (#58574) üzenetére


csababarca
őstag

Nah az kemény, akkor én mit pattogok...Mondjuk a zsebkés még jöhetne azért.. :DDD

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#58576) kali válasza DonMedve (#58384) üzenetére


kali
legenda

szia,

itt ír az illetékes a hitelképesség vizsgálatáról és a mobil előlegről; link
fontos tudni, hogy amíg a befizetett előleg tart, addig nem kapsz számlát, tehát az első pillanattól folyamatosan jóváírásra kerül.

enginev3.0; volt már szó pedig ezekről is, főként a részlettel kapcsolatos kérdés merült fel többször régebben, bár az a ritkább, hogy a vásárlás pillanatában akar valaki előtörleszteni, inkább a vége felé közeledve szeretnék hamarabb letudni az emberek.

[ Szerkesztve ]

(#58577) tomy86 válasza csababarca (#58571) üzenetére


tomy86
addikt

Nekem megköszönték, hogy 18 éve náluk vagyok és ezt ajánlották (2000Ft kedvezmény, egy 5000 Ft-nál drágább kiegészítő vásárlásakor. Nehogy véletlenül ingyen elhozz bármit is.). Nem mondom, hogy megerőltették magukat (persze több, mint a semmi). Úgy látszik nem fogynak a kiegészítők :)

most látom, hogy megelőztek a hírrel :)

[ Szerkesztve ]

(#58578) vwpolopg válasza lacib (#58574) üzenetére


vwpolopg
őstag

Ugyanezt a 2 ezret kaptam egy ugyanilyen blablabla 3 éve üzenet kíséretében... :D 4,5 éve vagyok telekomos :D

(#58579) Gyee


Gyee
újonc

Sziasztok!

A T oldaláról szeretnék rendelni mobilt, 15%-s kedvezménnyel. Az akció szerint meglévő díjcsomag hűségidejének meghosszabbításával is lehetséges. Like S díjcsomagom van, amit tavaly októberben kötöttem újra. Telefont utoljára 3 és fél éve vettem a T-től. A webshopban viszont kedvezményes készülékcsere fül alatt nem tudom megvenni a telefont, csak új előfizetésre vagy feltöltőkártyával tudom megrendelni.

Valaki esetleg tudja miért van ez? Járt így esetleg más is?

Köszi!

(#58580) enginev3.0 válasza csababarca (#58573) üzenetére


enginev3.0
félisten

Azt hittem már lejárt... :)

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#58581) cris78


cris78
őstag

Asszonynak megköszonték az 1 évet, majd rá fél órára a 3 évet. Kód meg sehol. De nekem se... egy nyamvadt sms-t nem kaptam.

Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217

(#58582) csababarca válasza enginev3.0 (#58580) üzenetére


csababarca
őstag

Áá nem, decemberben vette egy I6-ot meg díjcsomagot váltottam...de nem bánom,máshol se kedvezőbb a helyzet, pedig osztottam,szoroztam hogy váltsak e szolgáltatót.

Első sms-ben nem írtak évet, hanem az év helyén egy PARAM1 nevű valami volt...ez valami kód? ha igen,nyugodtan használja fel valaki.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#58583) enginev3.0 válasza kali (#58576) üzenetére


enginev3.0
félisten

Olyanra van lehetőség, hogy letelik mondjuk a 6 hónap amit előre kifizetek, majd szeretnék újra nagyobb összeget befizetni?

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#58584) DonMedve válasza kali (#58576) üzenetére


DonMedve
addikt

Köszi! Ez sokat segített. De, hogy 75-80K is lehet? :Y 20-30k még szódával de 80? Akkor még két hónapba félreteszem azt megveszem függetlenül. Lehet ez is lenne a legjobb megoldás.

"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>

(#58585) kali válasza enginev3.0 (#58583) üzenetére


kali
legenda

nem hiszem, hogy ellenkeznének. :)

DonMedve; szélsőséges esetben nem is tűnik soknak még a 80 e ft sem, legalábbis ha azt veszem, hogy valaki új vagy problémás előfizetői státuszban kivisz egy 200 e ft körüli vagy drágább telefont részletre, 0 ft vagy nagyon minimális kezdő befizetésével, ráadásul a drágább díjcsomagok valamelyikére előfizetve.
ideális esetben csak nem a maximummal számolnak.

[ Szerkesztve ]

(#58586) enginev3.0 válasza kali (#58585) üzenetére


enginev3.0
félisten

Ha most nincs egy készülék (iphone 6, 64gb), nem lehet tudni, hogy mikor lesz újra?

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#58587) Teko001 válasza csababarca (#58582) üzenetére


Teko001
őstag

Nem valószínű, oda kellett volna behelyettesítenie a kódot

(#58588) vwpolopg


vwpolopg
őstag

Ha egy termék 4 hónapja azt írja a webshopban, hogy Újabb készlet várható, akkor gondolom arra már ne nagyon várjak igaz? Csak akkor tudnám mi a jó francnak hagyják fent az oldalon...

(#58589) enginev3.0 válasza vwpolopg (#58588) üzenetére


enginev3.0
félisten

Nekem ma azt mondták T-nél, hogy nem rajtuk múlik, hanem a gyártón

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#58590) kali válasza enginev3.0 (#58586) üzenetére


kali
legenda

ezt szerintem még a t-s illetékesek sem tudják, vagy csak néhány nagyon érintett rendelkezhet hozzávetőleges információval, az viszont általánosságban látható/tudható, hogy az iphone 6 64gb típus beszerzése problémás a kezdetektől.

vwpolopg; előfordul néha, hogy sokáig nincs egy típus készleten, aztán megint elérhető, illetve akár olyan is, hogy nem várnak már belőle újabb készletet, kifutó lesz, aztán megint elérhető és rendelhető, lásd például; iphpne 4s 8gb.

[ Szerkesztve ]

(#58591) vwpolopg válasza kali (#58590) üzenetére


vwpolopg
őstag

Köszi mindkettőtöknek, akkor tovább várok, hátha...

(#58592) enginev3.0


enginev3.0
félisten

Most megrendeltem egy telefont, de nem tudom , hogy tényleg megrendeltem-e

Végig mentem minden ponton, kérte egy 5számból álló jelszót, azt is megadtam, meg egy választott telefonszámot, aztán kiírta, hogy a kosár üres, most ez nem tudom hogy jó vagy rossz :D előtte persze kosárba raktam ami kellett

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#58593) Ákinard válasza enginev3.0 (#58583) üzenetére


Ákinard
aktív tag

Nem is kell megvárnod a 6 hónapot sem. Én helyben kifizettem 1 évet, most rá 3 hónappal meg a másik 1 évet.
Igazából rossz helyre kattintottam rendeléskor, és már nem variálta. Black Friday volt, sietni kellett :D Nem zavart a részletre vásárlás, gyakorlatilag 2 részletben letudtam.

(#58594) mclaren777


mclaren777
senior tag

A T-Mobile korlátozza a VOIP telefonálást a havidíjas Domino mobilnetjén? Ma az egyik nagyvárosban ahol egyébként gyorsan bejöttek a különböző weboldalak, a MobileVOIP nem tudtam hívást indítani. (wifin kiválóan megy)

(#58595) kali válasza mclaren777 (#58594) üzenetére


kali
legenda

itt olvasható a hivatalos leírás; link
a gyakorlatban nem minden esetben érvényesül a tiltás ott, ahol a leírás szerint adott kellene, hogy legyen.

(#58596) Zeki válasza mclaren777 (#58594) üzenetére


Zeki
nagyúr

A mobilevoip NEM tiltódik sehol. Ha nem megy, az a weboldali szerver hiba, ahova a mobilevoip nem tudott bejelentkezni. Sőt, a viber is megy nekem. Meg a SIP hívások. Dominó sim.

(#58597) btz válasza Zeki (#58596) üzenetére


btz
addikt

És ezt hogy lehet orvosolni, mert én is ugyan így vagyok. Se skype se viber, lehetek akárhol, tehetem a simet akármibe.

ⓑⓣⓩ

(#58598) n@p@lm


n@p@lm
őstag

ahogy észrevettem ez a mobile voip tiltás random.
nekem domino-s sim-em van, és holt tiltódott, hol nem.

(#58599) enginev3.0 válasza kali (#58595) üzenetére


enginev3.0
félisten

Mért nem tudtam online rendelni ? Végig mentem a lepeseken, majd kiírta hogy a kosár üres

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#58600) eddie17


eddie17
addikt

Ha megrendelem a music opciót és a 23. napon azt mondom, hogy ez annyira nem is jó akkor számláznak vagy ténylegesen ingyenes a 30 nap? Nem akarok cigánykodni, de tényleg csak próba lenne.

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.