Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-22 08:41:00

LOGOUT.hu

Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2201) Onderon válasza amosh (#2199) üzenetére


Onderon
senior tag

igen. na most ezzel az a gond, hogy így nem megy a htc weather update :) csak ha a wap-hoz ez van írva WAP 212.51.126.2 : 8080. vagy semmi. tegnap ügyfélszolgálaton pedig azt mondta a hölgy, aki egyeztetett a műszakis kollégával, hogy a HTTP-hez írjak 212.51.126.2 : 8080-at :) na úgy meg kb semmi nem megy :D majd miután beszéltem megint egy műszakis kollégával, aki szintén ugyanezt mondta, de hozzátette, hogy ne a T-MOBILE NET GPRS-t használjam, hanem a T-MOBILE WAP GPRS-t.

amúgy T-MOBILE NET GPRS proxy beállítások nélkül is megy, mind a web, mind a htc weather, viszont proxy nélkül a MobilTV-re nem hogy azt írja hogy nem alkalmas a készülék, hanem hogy nincs is ilyen előfizetésem. teljes káosz.

kösz, hogy utánanéztél, de a dokukat már én is letöltöttem. nem is egyet. van amelyikben teljesen mást írnak, hol :80 a port, hol :8080 stb.

[ Szerkesztve ]

(#2202) amosh válasza Onderon (#2201) üzenetére


amosh
csendes tag

Akkor úgy látom van itt kavarás ezerrel. A mobil TV meg lehet hogy azért nem megy amiért mondjuk alapból a YouTube sem, hogy a Win6 nem tud videót streamelni. Ez csak egy tipp, most kíváncsian várom az ügyfélszolgálatosok reakcióját egy emailre, hogy mi a fene van, mert az MDA Vario készülékük tudtommal Win6 alapú, és azt meg úgy hirdetik hogy megy rajta a MobilTV.

Ha megtudtam valamit majd írok!

Üdv,

amosh

(#2203) amosh válasza Onderon (#2201) üzenetére


amosh
csendes tag

Sziasztok!

Beszéltem a mobil ügyfélszolgálatos kollegával és eléggé lelombozott. Nem tudom mennyi igazságalapja van a dolognak de a következőt mondta.

A MobilTV csak a T-mobile által forgalmazott (tehát a termékpalettájukban megtalálható) készülékeken használható, mivel csak azokkal a készülékekkel van összehangolva a hálózat. Inenntől kezdve bár az egyéb készülékek is alkalmasak lennének mivel nincsenek összehangolva (nem igazán értettem a dolgot) a hálózattal ezért nem fog menni. És semmi egyéb trükköt nem tudott ajánlani, amivel megoldható. Mivel ők nem tervezik, hogy újabb készülékeket hangoljanak össze a hálózattal ezért szerinte nem várható hogy működni fog.

Nem akarom elhinni hogy ez így működhet 2009 ben, még majd puhatolódzom személyes ügyfélszolgálaton.
Ha van valakinek ötlete, vagy megoldotta a problémát az kérem ne tartsa magában!

Üdv,

amosh

(#2204) woodpaul


woodpaul
őstag

Sziasztok!

Megosztom a ma délelőtti élményemet, kicsit lelombozó volt, hogy mennyire nincsenek még képben a T-pontosok a MédiaMánia csomaggal kapcsolatban.

Szóval, bementem a Westendben lévő T-Pontba, mondtam, hogy MobilMánia S csomagra szeretnék váltani (a bukott iwiw díjcsomagról). Először az próbálta nekem a kedves hölgy bemagyarázni, hogy ez csak új készülék vásárlásával, és hűség aláírásával lehetséges (szerintem keverte az Ikon díjcsomaggal, vagy az XL-hez járó készülékakciókat nézte), én meg erősködtem, hogy nem így van.

Aztán a hölgy szólt az egyik kolleginájának, aki bíztatóbb dolgokat mondott a MobilMánia díjcsomagra váltásról, de mivel nem volt biztos a dolgában, felhívott egy másik T-Pontos kollégát. Közben meg már vagy 20 perce ott várakoztam, mentem volna dolgozni.

Végül elkérte a személyimet, és elkezdődött a díjcsomag váltás művelete. Azzal kezdte, hogy ez 600 forintba fog kerülni, de ne aggódjak, levonják a hűségpontjaimból. WTF? Eddig sosem kellett ezért fizetnem! Ha telefonos ügyfélszolgálatnál váltok, akkor is felszámoják ezt? "1430" fórumtárstól kérdeném, hogy most már tényleg költségvonzata van egy díjcsomagváltásnak is??

Többször rákérdeztem, hogy a MobilTV-t nem kell-e külön aktiválni. Adott egy számot, amire a MOBILTV szót el kell küldeni, aztán ez visszadob egy linket, ahol aktiválni lehet a MobilTV-t. Nem ezért váltottam a MédiaMánia S csomagra (otthon sem tévézek), de mindenképpen kíváncsi vagyok, hogyan működik ez a szolgáltatás.

Holnaptól lesz aktív a szolgáltatás. Majd jelentkezem, sikerült-e a MobilTV-t előcsalnom. (Addig meg nagyon reménykedek, hogy az ügyintéző hölgy nem cseszett el semmit, és a hónap végén a számlám nem fogja sokkal meghaladni az 5000 forintot.)

Androidő

(#2205) woodpaul válasza woodpaul (#2204) üzenetére


woodpaul
őstag

Hehe, még én sem vagyok egészen képben, MédiaMánia helyett néha MobilMániát írtam, és mivel ma nincs a topon a fórum motor sem, kénytelen vagyok eképpen korrigálni.

Androidő

(#2206) 1430 válasza woodpaul (#2204) üzenetére


1430
senior tag

Személyes ügyfélszolgálaton mindig is 600 Ft volt a díjcsomagváltás. Önkiszolgáló felületeken és telefonon díjmentes, de akkor jeszót kell tudni. Aki nem tudja a jelszavát, annak mindig azt javaslom, adjon meg új jelszót személyesen, az csak 240 Ft, és hívjon minket újra, így nem kell kifizetni a díjcsomagváltást.

Nem is igazán értem, miért mentél be csomagot váltani, márcsak azért sem, mert annyira vártad az internetes oldalon keresztüli váltási lehetőséget, ami tegnap már működött. ;)

''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!

(#2207) woodpaul válasza 1430 (#2206) üzenetére


woodpaul
őstag

Ezt nem tudtam. Nagyon örülök, hogy itt vagy, és első kézből megbízható információkat közölsz mindannyiunkkal. :R

Azért mentem be, mert ugyan megpróbáltam a netes felületről, de nem engedte a rendszer a váltást - azt írta, hívjam az ügyfélszolgálatot. Én meg inkább a személyesen kapcsolat híve vagyok. :) No, de most már ezt is tudom, legközelebb a telefonos ügyintézést fogom preferálni (ha a netes nem működik).

Szerintem az iWiW dícsomag miatt problémázott a rendszer, az ügyintéző hölgy is mondta, hogy erről váltani problémás szokott lenni; úgy tűnik a T-Pontosok sem szeretik.

Androidő

(#2208) CsuRi101 válasza Onderon (#2194) üzenetére


CsuRi101
tag

Szia!
A hölgy jól mondta, gyakorlatilag a T-s telefonokra optimalizálják a mobil TV-t, így olyan készüléken, amit nem forgalmaznak, nem megy a szolgáltatás, akkor sem, ha a készülék adottságaitől mehetne.

(#2209) Onderon válasza CsuRi101 (#2208) üzenetére


Onderon
senior tag

de ugye mindenki érzi, hogy ez hülyeség és elég sok fogyasztóvédelmi problémát felvet? mi az hogy a T-s telefonokra optimalizálják a MobilTV-t? :D kb két kattintás és beállítás kérdése kéne legyen az egész. vagy rosszabb esetben egy .cab amit fel kell installálni. nevetségesen béna bagázs ez.

(#2210) stichus


stichus
tag

nekem ingyen váltották. bementem, előadtam, h önkiszolgálón nem megy és a 1430n sem tudta a csaj megoldani. üzletben átváltották és nem kellett fizetni

(#2211) stichus válasza Onderon (#2209) üzenetére


stichus
tag

miféle fogyasztóvédelmi aggály? osx pcre van optimalizálva talán? vagy a nokia telefonod tudot tölteni se töltővel? stb

(#2212) Onderon válasza stichus (#2211) üzenetére


Onderon
senior tag

pölö hogy nincs feltüntetve, hogy csak a náluk vásárolt készüléken működik. pölö hogy 4szer beszéltem velük és nem szóltak. pölö hogy a műszakis ember, akinek érteni kéne hozzá, is azt mondta hogy az ip-t és a portot rosszul állítottam be, állítsam be és működni fog, mert semmilyen extra szoftver nem kell hozzá. vissza lehet hallgatni a beszélgetésünket :)

(#2213) stichus válasza Onderon (#2212) üzenetére


stichus
tag

ebben nem látok azért fogyvéd aggályt. honlapon írják, melyik telefonokkal működik náluk. nem csak náluk vásárolttal működik, hanem csak olyan típussal, ami náluk is kapható. független telefonommal is működik. az, h egy nem teljesen hozzáértő alkalmazott mit állít, még nem a világ vége

[ Szerkesztve ]

(#2214) blueye válasza woodpaul (#2207) üzenetére


blueye
veterán

Ugye nem volt NET csomag hűséged?

(#2215) woodpaul válasza blueye (#2214) üzenetére


woodpaul
őstag

Nem. :)

Androidő

(#2216) amosh


amosh
csendes tag

Én is azt mondtam, hogy csak olyan telefonokon megy amit ők is forgalmaztak/forgalmaznak. Nem kell feltétlen tőlük vásárolni.
Tehát a HP/HTC/...egyéb okostelefonok úgy tűnik nem működnek közre a MobilTV szolgáltatással.
De ez akkor is érdekes.

Továbbra is keresem a megoldást, nem adom fel. :)

(#2217) woodpaul válasza amosh (#2216) üzenetére


woodpaul
őstag

Hát, de hiszen több HTC-t is árultak/árulnak MDA Vario I-IV néven...
Ezeken akkor nagy valószínűséggel működik, nem?

Androidő

(#2218) Louro


Louro
őstag

Lehet nem ide kellene, de tudnátok olyan csomagot, előfizusat, vagy feltöltőset ajánlani, ahol:
-Tst nagyon sokat hívok. Havi 8-10 óra. De a többi szolgáltatót is hívom havi 2-3 órában.
-Napközben is, de inkább 4 után telefonálok.
-Sms annyira nem fontos, de ha lehet 20-25 FT alatt maradjon.
-Egy 30-as szám lenne, amit hívnék nagyon sokat, ha van ilyen "kedvenc szám" féle szolgáltatás, amit aktíválni kell, akkor azt is írjátok meg pls.

Néztem a Domino Aktív csomagot, Egész jónak tűnik, de nem tudom, hogy készülék nélkül is megtudom e venni a SIMkártyát Aktív csomaggal.
Kaméleon csomag is szimpatikus, csak ha épp külföldön vagyok vagy az adott hónapban nem kell sokat telefonálnom, akkor úgy néztem már nem igazán érné meg.

A legjobb az Aktív tetszik, de hátha tudtok javasolni valamit. Ha csak készülékkel lehet megvásárolni, akkor szóljatok rám pls :)

Mess with the best / Die like the rest

(#2219) sifar válasza stichus (#2211) üzenetére


sifar
csendes tag

stichus!

miféle fogyasztóvédelmi aggály? osx pcre van optimalizálva talán? vagy a nokia telefonod tudot tölteni se töltővel? stb

Hát, azért a kérdést joggal fel lehet vetni.
Ugyanis a díjszabásban nincs feltüntetve, hogy a szolgáltatáscsomag csak a TMobil által "bevizsgált", vagy kompatibilisnek ítélt telefontípusokkal használható.
Ha a használatnak korlátja, feltétele van, akkor a díjszabásban ezt egyértelműen jelezni kell. És pl a kompatibilis típusokat nem a honlapon, hanem pl a díjszabásban vagy a mellékletben folyamatosan aktualizálva ki kell hirdetni.

Jelenleg a díjszabásban ilyen korlátozó feltételek nincsenek. Tehát a TMobil ezen magatartása bizony joggal támadható. Hasonlókért már milliós büntetéssel sújtottak cégeket.

(#2220) sifar válasza amosh (#2216) üzenetére


sifar
csendes tag

amosh!
Továbbra is keresem a megoldást, nem adom fel.
Nyugodtan feladhatod.
Természetesen nincs szó semmiféle "optimalizálásról", a dolog másról szól.
Amikor felcsatlakozol a hálóra, akkor nemcsak a SIM-edet azonosítják, hanem a telefonodat is. A típust is, sőt a konkrét telefont is az IMEI alapján. Hiszen így működik a letiltott telefonok azonosítása is.
Amikor mobiltévéznél, akkor a háló leellenőrzi, hogy a telefonod a TMobil által "optimalizált" :) :) típus-e, s ha nem akkor a jön az üzenet, hogy mehetsz máshova tévézni.
Nekem Mot V9-em van, ez tiltott típus. Pedig a Mot V3xx szerepel a listán és a két típus között e téren semmi különbség a tudásban nincs.

Egy módon lehet a tiltást kijátszani. A telefonodnak olyan IMEI számot kellene küldenie, amely egy kompatibilis típusnak hazudja a készüléked.

A T-s korlátozásnak egyébként egyetlen oka: vegyél telefont és írj alá 2 évet.
Ennyi.

(#2221) Onderon válasza sifar (#2220) üzenetére


Onderon
senior tag

vajon mennyiből tartana, hogy személyes látogatásom során a telefonom imei számát bepötyögve a rendszerbe, máris teljes jogú felhasználó lehessek? ki fogom próbálni.

(#2222) Louro válasza Louro (#2218) üzenetére


Louro
őstag

Erre ötlet? :$

Mess with the best / Die like the rest

(#2223) Joe bácsi válasza Louro (#2218) üzenetére


Joe bácsi
őstag

Nekem van egy spéci előfizum ami "nem" publikus. Olyanok a percdíjak, mint pl. a politikusoknak van.

Lehet teló nélkül venni csak sim kártyát. Alapból a Domino díjcsomagon van, de két kattal át lehet tenni Aktívra. A családbarátot be lehet kapcsolni, ha van egy előfizu a csoportban.

A Domino Aktiv jó csomag.

Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!

(#2224) sifar válasza Louro (#2218) üzenetére


sifar
csendes tag

Louro!
Néztem a Domino Aktív csomagot, Egész jónak tűnik, de nem tudom, hogy készülék nélkül is megtudom e venni a SIMkártyát Aktív csomaggal.

A Domino Aktívhoz nem kell készüléket venned.
Ekkora forgalommal 7 hónap után aranykártyás leszel és a díjakból levonhatsz 15 %-ot.

Mivel írásod szerint a havi forgalmadban nagy a szórás, ezért a Dominó jobb, mint a Kaméleon.

(#2225) Joe bácsi válasza sifar (#2224) üzenetére


Joe bácsi
őstag

Melyik az a kedvezmény ami azt teszi lehetővé, h. 15%-kal olcsóbban lehessen neki telefonálni???

Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!

(#2226) sifar válasza Onderon (#2221) üzenetére


sifar
csendes tag

Parasite!

vajon mennyiből tartana, hogy személyes látogatásom során a telefonom imei számát bepötyögve a rendszerbe, máris teljes jogú felhasználó lehessek? ki fogom próbálni.
Te most viccelsz vagy tényleg ennyire naiv vagy? :DD

Hiába mész az ügyfélszolgálatra, ők sem tudják neked az IMEI-t bepötyögni.
Az IMEI a telefonodba van "égetve" gyárilag. A lekérdezése automatikus minden bekapcsoláskor, de pl külföldön is ha más szolgáltató hálójára csatlakozol.
Az igaz, hogy az IMEI átírható, de ez nem legális.

A tarifa és szolgáltatáscsomagod a SIM kártyához kötött. Ha aktív a MédiaMánia csomagod, akkor mobiltévézhetsz is. Ha a SIM kártyádat beleteszed egy "optimalizást" típusú telefonba, akkor működni fog.

Most azért nem megy, mert a csomagod aktív, de a telefonod van a szolgáltatásból kizárva.

(#2227) sifar válasza Joe bácsi (#2225) üzenetére


sifar
csendes tag

Joe bácsi

Melyik az a kedvezmény ami azt teszi lehetővé, h. 15%-kal olcsóbban lehessen neki telefonálni???
Az aranykártyások feltöltési kedvezménye.
[link]

(#2228) 1430 válasza 1430 (#2183) üzenetére


1430
senior tag

Kis kiigazítás, mostantól az érvényes Net 30 / Net 80 hűséggel rendelkező ügyfelek nem válthatnak MédiaMánia díjcsomagra. Mielőtt kérdeznétek, nem tudom miért.

MobilTV: Csak támogatott készülék esetén használható. A támogatott nem jelenti a hálózatfüggőt! A lényeg, hogy csak a letesztelt típusokat teszik fel a listára, és nyilván azt tesztelik, amit forgalomazunk.

''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!

(#2229) sifar válasza 1430 (#2228) üzenetére


sifar
csendes tag

1430!
Bocs, nem téged akarlak bántani, hisz nem tehetsz róla, de ...
MobilTV: Csak támogatott készülék esetén használható. A támogatott nem jelenti a hálózatfüggőt! A lényeg, hogy csak a letesztelt típusokat teszik fel a listára, és nyilván azt tesztelik, amit forgalomazunk.

Azért ez az eljárás megérne nemcsak egy fogyasztóvédelmi, hanem versenyhivatali eljárást is.
Hiszen ha a gyárilag hálófüggő "tesztelt" készülék megy, akkor ez azt jelenti, hogy a szolgáltatás technikailag teljesen szabványos.
Akkor mit is kell tesztelni a többi, a szabványt tudó készüléknél?
És miért csak a forgalmazottakat teszteli a cég? Versenyjogilag ez szerintem aggályos.

És ez egy tendencia kezdete a T-nél?
Holnaptól a WAP-ot, internetet is csak a tesztelt készülékek használhatják?
Holnaputántól pedig a GSM beszédforgalom is csak tesztelt készülékkel lesz elérhető? :K
Ugye, hogy nem! Akkor itt miért kell ezt csinálni?

(#2230) woodpaul


woodpaul
őstag

Sziasztok!

A következő probléma merült fel.
Tegnap váltottam MédiaMánia S csomagra. Korábban iwiw díjcsomagom volt NET80 csomaggal. Ez utóbbit már a hétvégén töröltem, a PDA-n azonban természetesen megmaradtak a kapcsolati beállítások.

Nos, megvártam az éjfélt - ekkora mondták, hogy aktiválódik a MédiaMánia csomag, gondoltam, kipróbálom, megy-e a net... És hát sajnos nem. Rémlett valami, hogy ez az 500 megás csomag valami más alapon megy, mint a NET80, így felkutattam pár beállítást az emúlt napok hozzászólásaiból. Azonban ezekkel sem megy a net...

Van ötletetek, mi lehet a gond? A készülékem egy HTC TYTN (nevezhetjük Vario II-nek is), WM 6.1-gyel. Előre is köszönet!

Androidő

(#2231) woodpaul válasza woodpaul (#2230) üzenetére


woodpaul
őstag

Valaki említette korábban, hogy a MobilMánia NetStart alapú. Azonban most néztem meg az önkiszolgáló ügyfélszolgálaton, hogy ez nekem nincs aktiválva. Ezért nem megy a net? Ha így van, a T-pontban miért nem aktiválták? :S

Androidő

(#2232) 1430 válasza sifar (#2229) üzenetére


1430
senior tag

woodpaul: Aktiváld a NetStart-ot!

[ Szerkesztve ]

''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!

(#2233) Onderon válasza sifar (#2226) üzenetére


Onderon
senior tag

úgy értettem, hogy az én telefonom imei számát vigyék fel maguknak a t-mobile rendszerbe, ne az én imei-met írják át :D

(#2234) amosh válasza sifar (#2229) üzenetére


amosh
csendes tag

Ez a támogatott/nem támogatott készülék is csak arra irányul hogy vegyél újat. Nem hiszem hogy minden gyártó minden készüléke teljesen más adatforgalmi szabványt használ, és emiatt minden egyes készüléket "tesztelni " kell a hálózattal.
Ez is megint egy nagy humbuk meg elmázolás lehet, valszeg csak annyi hogy átkapcsolnak egy kapcsolót és máris van/nincs mobilTV.
Feltételezem a csomagból nem lehet kivetetni a 10 órát és annyival kevesebbet fizetni,mert hát miért fizetnék azért amit nem is használok...
Főleg akkor válik érdekessé a dolog hogy amikor ugyanaz a wm6 szoftver van a forgalmazott meg az én teefonomon (különbség hogy a T-wm6 szép rózsaszín :) )
Szóval nem igazán értem. Vagy mekkora tesztelést jelentene a szerviznek ha odavinném, rádugnak egy kábelt (de még azt is viszek) és csinál rajta valamit.

Ez tisztán üzletpolitika, egy nagyon rossz üzletpolitika..nem értem miért kell ilyennel szívózni..

De azért ma még személyesen is beszélgetek egy szervizessel (remélem az értelmesebb fajtából és itt most nem akarok senkit megsérteni!!)

[ Szerkesztve ]

(#2235) Joe bácsi válasza sifar (#2227) üzenetére


Joe bácsi
őstag

Attól, h. 15% pluszt kapsz nem tudsz olcsóbban telefonálni.

Parasite: Nem tudják, fogják átírni.

[ Szerkesztve ]

Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!

(#2236) sifar válasza amosh (#2234) üzenetére


sifar
csendes tag

amosh!

Ez a támogatott/nem támogatott készülék is csak arra irányul hogy vegyél újat.
Egyetértünk. Pont ezt írtam a 2220 végén.
Nem hiszem hogy minden gyártó minden készüléke teljesen más adatforgalmi szabványt használ, és emiatt minden egyes készüléket "tesztelni " kell a hálózattal.
Egyetértünk. Pont ezt írtam 0 2229-ben. Bár elírtam. :DD
Az, hogy hálófüggetlen telókkal is működik, azt bizonyítja, hogy teljesen szabványos a technológia.
De azért ma még személyesen is beszélgetek egy szervizessel
Ne hozd kínos helyzetbe! Neki kötelessége a cég álláspontját közvetíteni.
Persze, ha munkaidő után meghívod egy sörre, akkor elmondja, hogy szerinte is hülyeség. :)
Segíteni viszont nem tud. Ezt csak a központban változtathatják meg.
Ez tisztán üzletpolitika, egy nagyon rossz üzletpolitika..nem értem miért kell ilyennel szívózni.
Pontosan. Mindhárom szolgáltatónál csökkennek a közép és felső kategóriás telefoneladások. Azaz a bevétel, azaz a profit. Mindhárom próbál valamit tenni ez ellen. A T ezt választotta.
Egyetértek, rossz üzletpolitika. Szerintem a T a legjobb a 3 közül. Minőségben, a tarifa- és szolgáltatásrendszer összességét tekintve is.
De vannak érthetetlenül hülye húzásai. Amik inkább visszaütnek - marketing szempontból. Ilyen ez is. Meg pl. a hívószámkijelzés megfizettetése a legtöbb postpaid csomagnál.
És ragaszkodik a hülyeségeihez. :)
Ezt mobiltévé húzást is csak akkor változtatná meg, ha a Pannon kijönne egy tévés médiacsomaggal. Korlát nélkül. És a T-sek számhordozással elkezdenének átvándorolni. (A voda médiacsomagja más, nem konkurencia.)

(#2237) sifar válasza Joe bácsi (#2235) üzenetére


sifar
csendes tag

Joe bácsi

Attól, h. 15% pluszt kapsz nem tudsz olcsóbban telefonálni.
Ezt most jól átgondoltad? ;)

Feltöltesz 10 ezret a kártyádra. Letelefonálod. A (tényleges) percköltséged 10000/x.

Ha aranykártyás vagy.
Feltöltöd ugyanúgy a 10 ezret. Letelefonálsz 10 ezret. Ugyanúgy, mint az előbbi esetben. És maradt még (a jóváírt) 1500 a kártyádon, amiből y percet beszélsz. A percdíjad így 10000/(x+y).
Tehát olcsóbb percdíjon beszéltél.

[ Szerkesztve ]

(#2238) blueye válasza 1430 (#2228) üzenetére


blueye
veterán

Gondolom csak a hűséggel rendelkezőkről beszélsz.

Omnia basic, miben különbözik a simától?

(#2239) g0dl


g0dl
addikt

Sziasztok
1. Még sosem voltam t-mobile-os, de most a 3GB-os feltöltőkártyás csomagjuk lenne nekem a leginkább megfelelő. Az volna a kérdésem, hogy jól értem-e (http://www.t-mobile.hu/lakossagi/tarifak/kartyak/domino_net/dijak), hogy egy domino net sim-el a domino.t-mobile.hu és még néhány más t-mobile.hu-s oldal "ingyen" érhető el, akkor is, ha nem aktiválok egyetlen net-es díjcsomagot sem?
Ez nyilván csak tesztelésre, meg a díjcsomag kiválasztásra kell. Viszont nem szeretném, ha a kártya kezdő egyenlege a díjcsomag kiválasztására menne el a 0,1Ft/10kB (mellesleg horror) áron.

A hivatkozott oldal FONTOS! kezdetű részét akár így is értelmezhetem de a szöveg "teremészetesen" nem pontos.

2. Egy másik kérdésem, hogy ha 30 napnál hamarabb (mondjuk a 20. napig) elfogyasztom a vásárolt egyenleget (3-5GB), akkor vehetek-e attól a naptól új csomagot (további 3-5GB további 30 napig), vagy meg kell ezzel várni a 30 nap leteltét és addig marad a horror árú forgalmi díj? (ez szintén nincs egyértelműen leírva)

(#2240) amosh válasza sifar (#2236) üzenetére


amosh
csendes tag

Na voltam szemelyesen.

A srac nagyon rendes volt, megprobalt segiteni.Felhivta a kozpontot hogy mi a sszitu es azzal a valasszal jott vissza hogy:

a mobiltv szolgaltatas csak a t-mobile altal forgalmazott es szoftveresen magentava tett telefonon mukodik. A rendszer a telo szoftveret lesi es ha nincs benne a t-s hack akkor nem engedi a streaminget. Allitasa szerint a forgalmazott iPhoneok sem viszik a tv-t mert abba nem tettek bele a rozsaszin modot. Mivel t-s szoftverhez kotott a dolog emiatt szerinte fuggetlen telokon sem megy.
Ennyit tudott mondani..
Ja es az indok:a sajat halozat vedelme,hogy kulsos telok nehogy osszebarmoljak a rendszert..
vicces
Akkor minden szolgaltatasukkal csnalhatnak ezt..

bocs a hibakert, pdan nehez gepelni

(#2241) woodpaul válasza amosh (#2240) üzenetére


woodpaul
őstag

Köszi, hogy utánajártál és megosztottad velünk!

Szerintem ez elég ciki, és az a minimum, hogy jobban kihangsúlyozzák a hirdetéseikben. Mindenképpen váltottam volna MédiaMánia S-re, hiszen nekem a Net meg az 5000 ft lebeszélhetőség a fontos, de nem bántam volna extraként ezt a szolgálatást.

Androidő

(#2242) sifar válasza amosh (#2240) üzenetére


sifar
csendes tag

A rendszer a telo szoftveret lesi es ha nincs benne a t-s hack akkor nem engedi a streaminget.
Hát ...
Stichus írta a 2223-ban:
nem csak náluk vásárolttal működik, hanem csak olyan típussal, ami náluk is kapható. független telefonommal is működik. az,
Tehát neki (stichus) a független telóban is működik, amiben nincs szoftver hack.

A két állítás ellentmond egymásnak.
Amíg nem dől el, hogy kinek van igaza, kitartok az álláspontom mellett, hogy a telkó típusát figyeli a rendszer.

(#2243) peti85


peti85
senior tag

A T-mobile-nál most lehet kapni egy bizonyos HP 6730S típusú laptopot + W'n'W Sticket.
A kérdésem, hogy csak ezzel a Stickel tudom-e rábírni mobilnetre, vagy esetleg a már meglévő Vodafonos(!) USB-s modemmel is mennie kell.
Tehát. Csak a WnW Stick van korlátozva T-re, vagy a laptopon is variáltak valamit, h csak azzal menjen?

HP Elitebook 8560w DreamColor | Realme GT Master Edition | Samsung Watch 5 Pro | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX

(#2244) amosh válasza sifar (#2242) üzenetére


amosh
csendes tag

Igen nekem is azt mondták először amikor az ügyfélszolgálattal beszéltem, hogy kártyafüggetlen nem a T-től vásárolt telóval is működik a TV, csöppet ellentmondásosak a srácok..

(#2245) blueye válasza peti85 (#2243) üzenetére


blueye
veterán

Persze, a PC nem lockos. :)
(nem tapasztalat, csak gondolom, mert egy sima USB-s csatolóról van szó)

(#2246) islorinc


islorinc
tag

NEM IGAZ, amit irtok!

Független E70-es Nokiám van és tökéletesen megy a mobilTV!

Ne irjatok alaptalan dolgokat!

Nem igaz, hogy a T-mobil csak a saját forgalmazású készülékeken engedi a MobilTV használatát.

Sima real player kell és kész (legalábbis Symbianos telón)

Az viszont nagyon fontos, hogy a T-mobile WAP kapcsolatot kell használni, mert a T-mobile NET kapcsolódást használva vazt irja ki, hogy nincs aktiv Mobil TV előfizetés. Ennyi a "trükk" és a többségnek menni fog! Legalábbis Nokiákon real playerrel.

(#2247) amosh válasza islorinc (#2246) üzenetére


amosh
csendes tag

Kedves islorinc!

Akkor ha neked sikerült ezt összehangolnod, akkor kérlek oszd meg velünk, hogy milyen beállításokkal tetted ezt meg. Pl a real playert hogyan használod (hogyan veszed rá hogy a wap linket amit a szolgáltató küld hogyan nyitja meg).
Nagyon nagy segítség lenne ha ezt megtennéd.

Amit meg írtunk azt mind a T ügyfélszolgálata és szervizesei által felhozott indokok a "miért nem?" kérdésre.

De ha tényleg működne akkor szerintem elég sokan örülnének, tehát ha neked sikerült valahogy összehoznod kérlek na tartsd magadba, esetleg ha van időd akkor egy rövid leírást is adhatnál a hogyan-ról!

Köszönettel

amosh

(#2248) islorinc


islorinc
tag

Semmi extrát nem csináltam.

Az én telefonom esetében elmondom, hogy mit csináltam!

Ugye két böngésző van a telefonban alapesetben. Van egy Hagyományos, a minimapos böngésző és van egy lebutitott WAP böngésző.
Az utóbbit el kell felejteni, sőt tilos használni, mert alkalmatlan mindenre, tehát az ALAP böngészőt kell használni! (operával nem próbáltam, szerintem azzal nem menne)

Nos, megnyitjátok a MOBILTV smsért cserébe kapott linket az ALAP böngészőn és ott rákattintotok a mobil TVre..Ott már be is jönnek a csatornék! (FONTOS, hogy T-MOBILE WAP kapcsolatot kell használni és nem T-MOBILE NET-et)

Rákattintasz a csatorna nevére és máris bejön a Real player, ahol engedélyezed a kapcsolódást és voilá, egy két másodperc már megy is a TV.

Eredeti, SYmbianos, független telefonról beszélünk , E széria!
A t-mobile NET és T-mobile Wap kapcsolatot alapértelmezetten felajánlja a szolgáltató, tehát ezeken nincs mit állítani, szerintem a T-mobilos szim kártyák alapból tudják!

A Real playeren sem állítottam semmit, az alapértelmezett csatlakozási pont a T-Mobile Streaming..

Ennyi. Semmi extra beállítás nem kell!

Kizárt, hogy lenne olyan tiszta, független symbianos okos teló, ahol nem működik a Mobil TV.

(#2249) Onderon válasza islorinc (#2248) üzenetére


Onderon
senior tag

ez a t-mobile streaming gyanús nekem. rémlik e66-omról ilyen, de most touch hd-n nincs. valamilyen ötlet winmo-s beállításra?

lehet én fogalmazok rosszul, de továbbra is félreértitek amit írok :) arra gondoltam bemegyek t-mobile-hoz, szépen megmutatom nekik a telefonom imei számát, ők ezt felviszik a rendszerbe és máris használhatom a telefonom. nem akarok én átiratni semmit.

(#2250) Joe bácsi válasza Onderon (#2249) üzenetére


Joe bácsi
őstag

Beviheted a telód és mutogathatod, de nem fognak neked semmit sehova beírni. Ilyennel nem foglalkozik az ügyf.szolg.

Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.